Találatok a következő kifejezésre: Mi a és miért van (1536 db)

Miért van az, hogyha az ember sok édeset eszik, (mondjuk ez egyéntől függ) akkor elkezd émelyegni a gyomra? Egyáltalán mi az az émelygés? Mi okozza és miért "van"?

Legjobb válasz: A cukor miatt van, ami rendkívül roncsolja a szervezetet, mivel egy mesterséges anyag. A természetben NEM találsz cukrot ilyen kristályos, izolált formában. Túl gyorsan szívódik fel, így elsavasítja a szervezetet, mivel megköti az oxigént. (Ezzel a rák kialakulását is elõsegíti mellesleg) Ezen kívül elhízást és cukorbetegséget okoz, csontritkulást, mivel a szervezet a csontokból vonja ki az ásványi anyagot a kompenzáláshoz... és még sorolhatnám. A gyomrot alapvetõen a savasodás miatt teszi tönkre.

A cukor miatt van, ami rendkívül roncsolja a szervezetet, mivel egy mesterséges anyag. A természetben NEM találsz cukrot ilyen kristályos, izolált formában. Túl gyorsan szívódik fel, így elsavasítja a szervezetet, mivel megköti az oxigént. (Ezzel a rák kialakulását is elõsegíti mellesleg) Ezen kívül elhízást és cukorbetegséget okoz, csontritkulást, mivel a szervezet a csontokból vonja ki az ásványi anyagot a kompenzáláshoz... és még sorolhatnám. A gyomrot alapvetõen a savasodás miatt teszi tönkre.
Az émelygés szerintem a gyomor perisztaltikájának (mozgásának) zavara. Ha a mozgás ellenkezõ irányúvá válik, akkor következik be a hányás. A gyomor így szabadul meg a szervezetre káros anyagoktól. (A bél meg hasmenés útján.)
Nem mindegy, milyen "édeset" eszel. Próbálj olyat, amit nem nyomnak tele mindenféle adalékal. Magyar gyártmány persze ilyen nincs... és külföldön is meg kell válogatni. Borral is járhatsz hasonlóan... Egyébként meg készíts te, és használj mézet hozzá. Igazit.
A kérdező hozzászólása: Az inyemen
Talán bölcsesség fog.
menj el fogdokihoz, még most, látni fogja röntgenen, hogy merre van, és miaz
Mert nem esett ki a tejfogad, és alatta, vagy mellette áttört a maradó fogad.

Furcsa a közérzetem néha ilyen melegség önt el mintha lázam lenne de meg mértem és csak 36.9 ha hirtelen állok fel szédültség kap el meleg az arcom fáradt vagyok mindig de nem nagyon tudok aludni MI LEHET AZ OKA? MI A BAJ? MIÉRT VAN?

Legjobb válasz: Én sejtem, mert velem is ez szokott lenni: piszok fáradt vagy, de úgy igazán, és amikor ilyen fáradt az ember, már aludni se tud. Minden, amit leírtál nálam a teljes testi-lelki végkimerülésnél szokott lenni, ilyenkor pár nap masszív fekvés nonstop+szigorúan kedvenc elfoglaltság=engem úgy feltölt, hogy 2-3 nap után (pl hosszú hétvége) csak úgy vet ki az ágy, nem is bírok többet feküdni és tele vagyok energiával. De ha nálad véletlenül mégse ez van, inkább fordulj orvoshoz, nehogy valami komoly baj legyen.

Én sejtem, mert velem is ez szokott lenni: piszok fáradt vagy, de úgy igazán, és amikor ilyen fáradt az ember, már aludni se tud. Minden, amit leírtál nálam a teljes testi-lelki végkimerülésnél szokott lenni, ilyenkor pár nap masszív fekvés nonstop+szigorúan kedvenc elfoglaltság=engem úgy feltölt, hogy 2-3 nap után (pl hosszú hétvége) csak úgy vet ki az ágy, nem is bírok többet feküdni és tele vagyok energiával. De ha nálad véletlenül mégse ez van, inkább fordulj orvoshoz, nehogy valami komoly baj legyen.

Kicsit félek bevalom. Mi lesz? És miért van olyan bûdõs szaga a lábujamnak?

Kõrûlbelûl 2 hete papucsban mentem ki a lovakhoz az egyik ló megijedt és rálépet a lábamra akor csak be lilullt nem tõrt ell. Most hétfõn nekiált genyyezni kedden meg olyan szagga lett mintha nekiált volna rohaadni. Holnap megyek vele a sebészetre. Kicsit félek. Mi lesz ott?

Legjobb válasz: Hol gennyezik, a körömnél? Vagy van rajta valami seb?

Hol gennyezik, a körömnél? Vagy van rajta valami seb?
Meggondolatlanság volt a papucs. Nyilván a patájával belepréselt mindenféle gennykeltõ baktériumot a bõrbe (sõt talán mélyebbre is), ahol aztán a belsõ sérült szövetekbe jutva elszaporodtak (gondolom nem fertõtlenítetted le a lábujjad)és most eszik a testedet, a lábujjadnál kezdik. Vigyél botot vagy mankót, mert lehet, hogy saját lábon nem tudsz majd hazamenni.
A kérdező hozzászólása: A kõrõm alat genyedzik. Seb nincsen rajta ha van az a kõrõm alat lehet. Anyámék ecetes vizel fertõtleniteték le. (Azt mondták hogy nincs semi baja csak a kõrõm fog lejõni rola).

Mi az a bogár, mi a neve, miért van ott, és hogyan tüntethetem el?

Egy apró, körülbelül fél centis világosbarna bogárfaj amit ha szétnyomsz világoszöld belül.Fõképp az étkezõ és a nappali környékén szoktam látni, múltkor például rajtakaptam ahogy egy darab mûzlivel hancúrozott, szóval lehullott kajadarabokkal táplálkozik, és van egy kis csáp is a fején, nem fut túl gyorsan.Van egy kis kertem is, lehet hogy onnan jön be.Hogyan tüntethetem ez, meg amúgyis ki ez??

Legjobb válasz: Szétnyomtad, hogy látszik a belseje, és még mindig ott rohangál??? Fogalmam sincs mi lehet. A csótányról mondják, hogy mindent ki bír, na de még ezt is?

Szétnyomtad, hogy látszik a belseje, és még mindig ott rohangál??? Fogalmam sincs mi lehet. A csótányról mondják, hogy mindent ki bír, na de még ezt is?
A csótányok azért jóval nagyobbak fél centinél. Amúgy kérdezõ, nem fotóztad le? Csak mert ennyi alapján nem igazán lehet még beazonosítani.
A kérdező hozzászólása: Ezek mind általános infók Róla, nem egy sztori, hogy szétnyomtam aztán rohangált... Nem sikerült lefotóznom még, mert eddig mindig túlságosan megijedtünk egymástól.Nem tudom, még mit írhatnék róla, de egy hozzáértõ szerintem ezek alapján meg tudja mondani h mi ez a lény...annyit talán még hozzáfûzhetnék, hogy amúgy tiszta a lakásom és a szomszédaim is...(szerintem...)Nincsenek repedések a falon, és a levegõ kifejezetten száraz idõnként...
Nos, igaz, én nem vagyok szakértõ, de még így is kapásból mondhatnék legalább egy tucat bogarat, amire illik a leírásod. Egy kis utánajárással még többet. Ez a leírás kb annyi, mintha egy négylábú, szõrös, közel 1 m-es marmagasságú ragadozót keresnél, és nem értenéd, miért nem tudja rögtön mindenki, hogy te a szibériai tigrisre gondolsz...

Ha befogom az orrom, becsukom a számat es elkezdem kifele fújni a levegõt, akkor egy kattanást hallok a fülemben és utána jobban hallok (néha meg bedugul). Mi ez es miért van?

Legjobb válasz: Az orrod és a füled össze van kötve egy kis csõvel, és ilyenkor változik ott a légnyomás. Ne csináld ezt, mert így váladékot nyomhatsz bele ebbe a csõbe, és beteg lehetsz tõle. Inkább ásíts.

Az orrod és a füled össze van kötve egy kis csõvel, és ilyenkor változik ott a légnyomás. Ne csináld ezt, mert így váladékot nyomhatsz bele ebbe a csõbe, és beteg lehetsz tõle. Inkább ásíts.
Kiskoromban azt mondták, ha el van dugulva az orrom és erõsen fújom akkor dobhártya-szakadás lesz a vége. Gondolom hasonló a szitu.

C# ben a where kulcsszót mire használják és miért van rájuk szükség?

Nem generikus típusoknál ilyet nem is látni.Ott csak where nélkül simán megadják,hogy pl: class Ember: public Lábak {} Generik esetében pedig miért így: class Ember<T> where T: Lábak {}

Legjobb válasz: Ebbõl elég erõsen következik, hogy a sablon paramétert lehet megadni vele.

Ebbõl elég erõsen következik, hogy a sablon paramétert lehet megadni vele.
A kérdező hozzászólása: Mirõl beszélsz??? :) Sablon paramétereket úgy tudom, hogy a példányosításnál a <> jelek között kell megadni.
És hogy adod meg, ha a sablon paraméter öröklõdik valamibõl? Na? ;)
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy gondolod. Elég volna csak így: class Ember<T>: public Lábak {} //Példányosítás Ember<int> a = new Ember();
A két dolog egyáltalán nem ugyanaz.
A "where T: Lábak"-ben ott van, hogy ahol a T Lábakból származik. Tehát nem csinálhatsz Ember<int>-et. Ember<Lábak>-ot csiálhatsz, vagy Ember<bármi>-t, ahol a bármi a Lábakból származik.
class Ember : Lábak Az Ember osztály származtatása a lábakból. class Ember<T> where T : Lábak Megszorítás T-re C# ban a where kulcsszót mire használják és miért van rájuk szükség? Jelen esetben azért, amiért a felettem hozzászóló írta, hogy ne lehessen akármilyen típussal létrehozni ember objektumokat. Általánosabban a where kulcsszó nem csak itt fordul elõ, pl. linq lekérdezéseknél is, ott más a funkciója.
A generikus típust szûkítheted a segítségével, tehát megadhatod, hogy a te saját generikus típusod nem fogad el bármilyen típust, csak olyat, ahol a típus a Lábak-ból származik közvetlenül vagy közvetve.

3 napja elveszítettem a szüzességemet és még mindig vérzek, és fáj mit csináljak és miért van ez?

Legjobb válasz: Lehet megjött a vérzésed. Eléggé meg tudja bolondítani az elsõ együttlét a rá következõ mensit, örülj, hogy nem 2 hetet csúszott, mert az gyakoribb :P

Lehet megjött a vérzésed. Eléggé meg tudja bolondítani az elsõ együttlét a rá következõ mensit, örülj, hogy nem 2 hetet csúszott, mert az gyakoribb :P
Nem volt durva a srác? Biztosan elég nedves voltál? Elképzelhetõ, hogy felsértett belülrõl.
A kérdező hozzászólása: fájt és inkább abba hagytuk! remélem semmi gond nem lesz
az hogy fajt az egy masik dolog!Ha durva volt es folytata annak ellenere hogy neked fajt akkor lehet hogy felsertet valamit ha meg nem akkkor az amit az elso valaszolo adott de te nagyjabol nem tudod mikor kelett volna megjojon a mensid?
A kérdező hozzászólása: ahogy mondtam neki hogy fáj abba hagytuk:de még nem kellene neki megjönni:(
Ha még jóval (3-4-5évvel) 18 alatt vagy szólj anyudnak, és menjetek el nõgyógyászhoz, ha már nagykislány vagy, akkor meg egyedül.... Nézesd meg, mi lehet a baj... Csak egy ötlet. De ha gondolod írhatsz még ki kérdést rá, és kaphatsz kedves választ is... Ja, a doki esetleg tud tanácsolni pozitúrákat, amik kevésbé fájnak neked stb....

A Payday 2-ben ismerõsömékkel akartunk 4-en LAN-ba játszani és a játék folyamatosan kidobálta azt aki 3. ként jelentkezett rá a "host"-ra. Mi a megoldása miért van ez? A játék nem eredeti és stream nélkül fut!

Legjobb válasz: Kérdésben a válasz? "A játék nem eredeti" Eredeti játékkal egész nagy szerverek is mennek, ott nem dobálja ki a jónépet...

Kérdésben a válasz? "A játék nem eredeti" Eredeti játékkal egész nagy szerverek is mennek, ott nem dobálja ki a jónépet...
A kérdező hozzászólása: Okés, értem én hogy meg kell venni az eredetit de nincs valami crack-es kibúvó? Nem akarunk az alap internetes szerveren keresztül játszani hanem egy szimpla LAN-ozáshoz kellene (Offline módban) Vagy ez a kérdésem szinte lehetetlen?

Miért kell engedni a melegfelvonulást? Miért van erre szükség? És mit gondolnak például a turisták akik ezt látják?

Én ezt nem értem. Már rég betiltottam volna, sőt nem is engedtem volna alapból. Borzalmasan rontja az országról meg a Budapestről kialakult képet, ráadásul rendőröknek stb pluszmunkát ad. Meg hát mások is vonuljanak fel "heterók vagyunk" felkiáltásokkal?

Legjobb válasz: "mi kiesés ez az ottani üzleteknek éttermeknek hoteleknek" Nem túl sok, fõleg a hotelek miért vesztenének. Egyébként Budapest megítélésén nem ront, a felvonuláson szerintem több volt a külföldi, mi az egyik beengedõ kapunál kérdezgettük, hogy a metróhoz vagy a felvonulásra jönnek -e és ritkábban kellett magyarul megszólalnunk, de a héten akikkel találkoztam külföldiek és hallottak a Pride-ról, kérdezték, hogyan lehet kijutni, mikor lesz. Egyik kedves élményem mikor egy idõs néni, aki New Yorkból jött, azt mondta, hogy csodálatos, ami itt van (ilyen szivárványos stand volt) és hogy ott mindig elmennek a Pride-ra, és szeretne itt is eljönni. A rendõröknek a pluszmunkát az ellentüntetõk adják, ugye nem mi akarjuk megverni a másikat (vicces volt az a videó, amikor a szemüveges agresszív "nõ" elkezdte ütlegelni a biciklis felvonulót, a rendõr leállította, aztán azt hazudta, hogy a srác ütött elõször, oké...) Nem kínlódunk egyébként, hanem egy hatalmasat bulizunk, majd nézd meg a képgalériákat, mindenki mosolyog, jól érzi magát, táncolunk. Legközelebb gyere el te is, sokan voltak heterók, például legelõl, egy heteró pár sétált kézenfogva, nagyon édesek voltak. Ilyen anarchisták voltak, akik kiálltak a melegekért.

"mi kiesés ez az ottani üzleteknek éttermeknek hoteleknek" Nem túl sok, fõleg a hotelek miért vesztenének. Egyébként Budapest megítélésén nem ront, a felvonuláson szerintem több volt a külföldi, mi az egyik beengedõ kapunál kérdezgettük, hogy a metróhoz vagy a felvonulásra jönnek -e és ritkábban kellett magyarul megszólalnunk, de a héten akikkel találkoztam külföldiek és hallottak a Pride-ról, kérdezték, hogyan lehet kijutni, mikor lesz. Egyik kedves élményem mikor egy idõs néni, aki New Yorkból jött, azt mondta, hogy csodálatos, ami itt van (ilyen szivárványos stand volt) és hogy ott mindig elmennek a Pride-ra, és szeretne itt is eljönni. A rendõröknek a pluszmunkát az ellentüntetõk adják, ugye nem mi akarjuk megverni a másikat (vicces volt az a videó, amikor a szemüveges agresszív "nõ" elkezdte ütlegelni a biciklis felvonulót, a rendõr leállította, aztán azt hazudta, hogy a srác ütött elõször, oké...) Nem kínlódunk egyébként, hanem egy hatalmasat bulizunk, majd nézd meg a képgalériákat, mindenki mosolyog, jól érzi magát, táncolunk. Legközelebb gyere el te is, sokan voltak heterók, például legelõl, egy heteró pár sétált kézenfogva, nagyon édesek voltak. Ilyen anarchisták voltak, akik kiálltak a melegekért.
"Borzalmasan rontja az országról meg a Budapestrõl kialakult képet" Pont hogy a betiltás okozna rossz képet. Minden EU-s, fejletten gondolkodó országban tartanak felvonulást, és sok helyen, mint London, Amszterdam ez már családi kikapcsolódásnak számít minden bekiabálás, "mocskos *uzizás nélkül."
Itt nem nyerhetsz kedves kérdezõ... Kikiáltanak homofóbnak, és megköveznek. A melegek egyenjugúságért küzdenek, de nekik külön olimpiát kell indítani, meg felvonulni. Szerintem ezekkel a baromságokkal uszítják maguk ellen az embereket. Érdekes, régen is voltak melegek, mégsem foglalkozott velük senki. Csak most kitalálták, hogy õk egyenlõek akarnak lenni, és azóta meg a cirkusz. Ha befognák a szájukat senki nem cseszegetné õket.
Talán mert nem a középkorban vagyunk? "Borzalmasan rontja az országról meg a Budapestrõl kialakult képet" Kik elõtt? Mert hogy a homi felvonulás miatt több külföldi jött ide mint amúgy egész nyáron. Amúgy ha a szélsõjobber látens homik nem vergõdnének ott minden tüntetésen már érdeklõdés hiányában rég nem is rendeznék meg.
Elég sok országba van, ez aztán semmit nem ront az ország képén az biztos.
akit idegesít és irritál hogy elmebeteg módon felöltözött és sminkelt "férfiak" vonulnak végig a városon az látens meleg? ma is láttam egy homokost, kb nõi ruhákban volt, szûk strasszköves farmer, perszt 5 számmal kisebb. még jó hogy nem reggeliztem... nem tehetek róla, hányingerkeltõ. (ÉS NEM A NORMÁLISAN KINÉZÕ MELEGEK A GOND!) amúgy a nácizó meg látens melegezõk mit mondanak az ortodox zsidókról Izraelben akik tömegesen mennek ki az otanira kövekkel meg hasonlókkal dobálni? azok is nácik? (bár az tény hogy leragadtak a kzépkorban)
Hát csak így lehetünk toleráns európaiak. Másképpen nem. Ezért muszáj, nem tudtad? Mert liberális európainak kell lenni. De a homofóbokat nem kell tolerálni, az nem így mûködik. A teljes tolerancia azt jelenti, hogy teljesen toleráljuk a nemzet-, és családgyalázó ötleteket. Nem kell betiltani, mert akkor nem lennénk modern és fejlett európaiak. Hisz az teljes egészében ezen múlik. Nem a gazdaságon, a kultúrán, az életfelfogáson, nem, az a másságon, hidd el.
úgy érzem, ennél a kérdésnél nem mutat semmit a válaszok pontossága... "Mindenki a boldogságot keresi. Vannak, akik nem tudnak nõvel boldogok lenni, csak férfival. Ha már te nem vagy boldog, másnak igazán megengedhetnéd." Ez a hozzászólás tart jelenleg 33%-nál, de még pontozhatják lejjebb is...
Magasság genetika kérdése az azonos nemûek vonzalma nem az. Egypetéjû ikrek egyforma dnssel születnek még is ritkán lesznek mindketten melegek. Vagy az egyik titkolja?
Ameddig 1, csak 1 ember is ellenzi a melegek jogait, addig szükség van felvonulásra is. Hiszen nincs sem jogi, sem társadalmi egyenlõség heterók és melegek között. Ha valaki meleg, arról titkolóznia kell, ha mégis elõbújik, akkor úgy kezelik, mint egy bûnözõt. Ez nem jó, ez nem helyes. Mindenki a boldogságot keresi. Vannak, akik nem tudnak nõvel boldogok lenni, csak férfival. Ha már te nem vagy boldog, másnak igazán megengedhetnéd. Most voltam kint életemben elõször. SEMMI provokálót nem láttam, csak boldog, vidám embereket. Ezentúl mindig ott leszek, míg egyszer el nem mehetek a FÉRJemmel. Gyakran hangoztatják a kordonon kívüli heterók, hogy mit gondol az a gyerek, aki ezt látja. Nos, ha sok magas embert lát, akkor magas lesz? Ugye hogy nem. Attól meleg sem lesz, ha melegeket lát. Ha 2 bácsit lát kézen fogva, egyszerûen megmondod neki, hogy szeretik egymást, és ennyi.
http://www.pediatricsdigest.mobi/content/126/1/28.full http://www.nllfs.org/ Szerencsére az Usa-ban hamarabb gondoltak rá, hogy szükség lesz majd ilyen kutatásokra. A leszbikusok által nevelt gyerekek és heteró párok gyerekei között nincs jelentõs eltérés.
nem errõl van szó, hogy mivel értesz egyet , mivel nem ... ez egy meleg tüntetés, akkor miért bírálják a kormányt ... nem a társadalomnak kell elfogadni õket? nem nekik kellene üzenni? vagy szerinted az a megfelelõ üzenet, hogy "antifasiszták a homofóbok ellen" ... oké rendben és? miért van ott? azért, hogy felhecceld a szélsõséget vagy mert szeretnéd a többségi társadalmat meggyõzni, hogy melegek oylanok, mint te vagy én nekünk is ugyanazt a jogokat kell megkapni, mint bárki másnak ...
Melyik táblák bontják politikailag a közösséget? Az, hogy a trafikmutyit kifigurázták szerintem 90%-ban vicces és 10%-ban politikus volt, semmiképp sem Fidesz-ellenes (Fidesz, mint párt - kormányként már más kérdés). Szerintem nem találsz olyan embert az országban, aki ne értene egyet a mutyizás, pénzlopás megtörténtével ez esetben, szóval szintén nincs kit megosztani.
Íme az igényelt heterofelvonulás, hogy hogy nem voltatok? Sajnos az érdeklõdõk nagy száma és színvonaluk magas volta miatt nem került újból megrendezésre a rendezvény. Hogy miért mentek ide kevesen? Mert a heteroknak ilyen ügyben nincs miért tüntetni, azzal házasodhatnak akivel szeretnének, nem rúgják ki pár munkahelyrõl mert heterok, nyugodtan sétálhat az utcán boldogan egymással, nem megfeszülve h juj nehogy úgy látszódjon mintha együtt lennénk (belegondoltatok milyen érzés lehet h ha nem akarsz leköpve/megverve/megalázva lenni akkor le kell tagadnatok a szerelmetek és ügyelni nehogy kimutassátok az érzéseitek?), stb. A felvonulás egyébként egy megemlékezés a Stonewallban történtekre (a melegbárokat zaklató rendõrök ellen indult), tüntetés a kirekesztés ellen és egy ünnep egyben. Az év egy napján hétvégén ki lehetne bírni hogy ne menj arra, megtervezd az utad egy másik útvonalon ha mégis arra kéne menni. Egy Critical Mass-on, futóversenyen vagy egy Békemeneten kb. senki nem siránkozik h le van zárva az út, miért pont ez zavar? A legtöbb turista aki arra téved egyébként vadul integetni szokott, támogatóan mosolyog és fényképez, nevetgél. Sok turista érkezik csak a Pride miatt is. 22f
A link lemaradt a hetero prideról: http://www.youtube.com/watch?v=PfumpB3w7Yk
Megmondom õszintén, hogy ha meleg lennék, és azt kellene minden nap elviselnem, hogy mikor röhögnek ezért ki, mikor süllyed apátiába a családom, mikor szabad-nem szabad egy csókot adnom a barátomnak/barátnõmnek stb., akkor telibe lef'snám, hogy mások ezt mekkora provokációnak, családellenességnek, betegségnek stb. tartanák, és örömmel kimennék felvonulni még pár ezer emberrel, hogy pár rohadt órám legyen arra, amikor nem kell elbújnom.
Azért, h a buzulást népszerûsítsék, ezáltal még több buzı legyen, és még jobban fogyjon a nemzet. A buzıkat viszont sokkal inkább elfogadnák, ha nem vonulgatnának, és csak a négy fal között élnék ki a ferde hajlamaikat. Egyébként én még nem is hallottam a hetero felvonulásról, és sztem nem vagyok ezzel egyedül. Ha akkora hírverést kapott volna, mint a buzıparádé, biztosan többen kimentek volna.
A magyar népet kellene betiltani. Õk rontják borzalmasan az országról kialakult képet.
Minden nap heterófelvonulás van! A tévébõl ömlik a heteroszexualitás. A sok heteró vonul minden nap az utcákon, a villamoson, a metrón, és ott taperolják egymást, nyalják egymás száját. Aztán meg nagy felhajtást rendezve hirdetik, hogy õk most párzanak, dudálva mennek végig az utcán, elvárják, hogy a fél város tapsoljon hozzá, hogy õk heteróskodnak, állami elismerést kapnak, még szentmisét is tartanak hozzá, meg nagy bulit! Csak mert õk heterók! Ez megy az év 364 napján az egész országra kiterjedten, és akkor az fáj valakinek, hogy az év egyetlen napján a város egyetlen útján a melegek csinálják ugyanezt?
#30 Azért vannak politikai transzparensek, mert a meleg aktivisták a liberálisokkal szövetkeztek, mert a jobboldal teljesen elzárkózik még ma is a melegek problémáinak figyelembe vételétõl. Azért is nincsenek a melegfelvonuláson történtek szabályozva, mert a szervezõk politikai kötõdéseik miatt szélsõségesen liberális eszméket tettek magukévá. Ennek volt is néhány pozitív hozadéka, mint a bejegyzett élettársi kapcsolat. Viszont amikor a politikai széljárás megfordult, nem tudtak hozzá alkalmazkodni. Látták, hogy Nyugaton hogy megy, és azt akarták hinni, hogy itt is úgy fog menni, amikor pedig megmutatkoztak a helyi sajátosságok, arról nem akartak tudomást venni. Még most sem igazán akarnak.
Igen valóban lehet politikai töltette, de meg kell érteni, hogy ha ez egy politikai felvonulás, akkor számolni kell azzal, hogy politikai támadásokat is kapnak . Tüntessenek azért, mert nincs melegházasság vagy mert nem vállalhatnak közösen gyereket.. Juttassák el ezeket az üzeneteket másoknak, miért kell politikai alapon tovább bontani a meleg közösséget... hát nem az egységért az elfogadásért vannak ott?
Közelítsük meg másfelõl a kérdést: Milyen alapon tiltanád be? Mert betegség? Akkor a rákos kisgyerekek se vonulhassanak?
Azért kell engedélyezni, mert gazdaságpolitikailag nagyon elõnyös, nem láttad hogy hogy felerõsödött a forint? 20 Ft lett egy euró. Legalább 1 millió új munkahely is lett az naptól, és a mezõgazdaság is beindult, a közbiztonságról meg már nem is beszélek.
A kérdező hozzászólása: De minek kell felvonulni? A normális emberek sem vonulgatnak! Az oké hogy elfogadjuk a másságot stb. de minek ilyenek?
A kérdező hozzászólása: Utolsó és második, egyetértek. Nem tudom mit kínlódnak, mit akarnak ezzel elérni? SZerintem eddig is egyenjogúak voltak. Még hogy "Budapest Pride", azaz Budapest büszkesége... inkább Budapest szégyene, meg az egész országvezetésé, hogy ilyeneket megrendeznek, és aztán még örülnek is neki. Folyamatosan csak az attrocitás van belõle. Meg pl. ha én aznap délután be akarok jutni a Hõsök terétõl a Gresham palotához, tegyek 10 km-es kerülõt a belvárosi forgalomban, mert elfoglalták a teljes Andrássy utat, ami oda visz. Vonuljanak akkor a Hármashatárhegyen vagy bánom is én, miért pont az egyik legforgalmasabb és legfrekventáltabb utcát lepik meg? mi kiesés ez az ottani üzleteknek éttermeknek hoteleknek stb.?
A kérdező hozzászólása: *Meg utolsó elõttivel is
nem a felvonulással van a gond... hanem azzal, hogy a szervezõk és a közösség nem tartja kontroll alatt a azokat, akik csak provokálni akarnak ... Évek óta annyiban tér el a Budapesti a nyugati parádéktól, hogy Magyarországon a provokációt hagyják külföldön, pedig mûködik az önkontroll ... Értsd sértõ buta feliratokat nem engednek kitenni....
Hm, visszafelé haladok a kérdéseiden, jó? A turisták javarészt olyan országokból jönnek, ahol nem vernek meg egy meleg párt, ha kézenfogva sétálnak az utcán; ergo a felvonulásról azt gondolják, hogy milyen szomorú, hogy Magyarország még mindig ott tart, hogy igenis megverik a meleg párt. A turisták onnan jönnek, ahol a melegfelvonulás egy hatalmas utcabál. Miért van szükség a felvonulásra? Pont azért, amit leírtam. Miért kell engedni? Ugyanazért, amiért a gárdistaavatást a Hõsök terén, vagy a Békemenetet az Andrássyn, vagy ugyanazért, amiért a kékszemûek felvonulását is engedélyeznék, ha õk elnyomva éreznék magukat. Gyülekezési jog, tudod. A rendõröknek pedig nem a felvonulók adnak pluszmunkát, hanem az ellentüntetõk, akikre most jó fej módon nem írok jelzõket. Egyelõre ennyi elég? Egyébként nem értem, minek sír a szád, már túl vagyunk a felvonuláson, egy évig nem lesz rá gondod, és azt sem hiszem, hogy az év 365 napja közül pont azon az egy szombat délutánon lenne midenkinek halaszthatatlan tennivalója a belvárosban.
"Talán mert nem a középkorban vagyunk? " Japánban nem vonulgatnak a köcsögök. Szar lehet abban a középkori hangulatban élni. Sok csóró délafrikai országban lehet vonulni. Éljen az újkor, lehet menni oda :)
"Japánban nem vonulgatnak a köcsögök" https://www.youtube.com/watch?v=--pTnaaAUzQ Ez akkor meg van rendezve? "Legközelebb gyere el te is" Kösz nem! Engem nem bosszant, de akkor elkezdene, ha meg oda is mennek.
"Japánban nem vonulgatnak a köcsögök. Szar lehet abban a középkori hangulatban élni. Sok csóró délafrikai országban lehet vonulni. Éljen az újkor, lehet menni oda :) " Pont fordítva. A legtöbb afrikai országban bûncselekmény, "felvilágosultabb" országokban csak betegség, illetve erõszakkal lépnek fel ellene. A sötét európa fele közeledve, (annak keleti blokkjában leginkább) már csak pár liberális dobálja õket utcakõvel, a világ legborzalmasabb, legelmaradottabb helyein, mint Nyugat-Európa és az USA pedig nincs kifogásuk ellene. Remélem neked a felvilágosult zambiai, nigéria és észak-kóreai vonal tetszik, és mihamarabb odaköltözöl, ha már ebben a züllött Európában nem vallják a nézeteid.
Én mondtam, hogy nem nyerhetsz :D Nincs mit csinálni, ez most olyan dolog, mint anno a komunizmus. Minden polgár egyenlõ, csak vannak, akik egyenlõbbek. Ezt senki nem cáfolhatja meg! A melegeket saját hülyeségük miatt kezelik úgy, ahogy. Van, ahol ezt viccesnek és jónak tartják, van, ahol ezt undorítónak. Miért várják el, hogy mindenki tolerálja õket, ha õk sem tolerálják azokat, akiknek nem tetszik a dolog? Ez egy adok-kapok. Ha nem képesek elfogadni, hogy néhol utálják õket akkor már nem is az egyenjogúságról szól a dolog.
Ha egy meleg felvonulás arról szól, hogy rasszistáznak, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez nem egy meleg felvonulás ( csak pár feliratot idéznek "nemzeti bzibárt a haveroknak", "több orgazmust kevesebb nácit" "fajgyûlölet ellen".... Sajnos ebben tér el budapesti a nyugatitól ... A meleg felvonulás nem errõl szól... ez már politika és ebben viszont nem megosztottság van az országban!
Ezek a táblák az összesnek kb. a 0.1%-t képviselték, csak nyilván ezt fotózták az újságoknak. Nézd meg a Google videóstreamjét, abban látszik rendesen az arány. Nyilvánvalóan a melegek nem CSAK melegek, nekik is vannak politikai érdekeltségeik és joguk van kifejezni. Ahogy a random radikális programok is televannak olyan táblákkal, hogy Halál Izraelre, meg Erdély a miénk, még akkor is, ha az aktuális esemény egy EU-ellenes tüntetés.
0, 1%? elég csak egyetlen egy is, ezt nyugaton nem is engedik pontosan tudják, hogy ez provokál.... párt rendezvényeken is leszedik, az oda nem illõ vagy sértõ feliratokat... itt miért nem képesek erre figyelni. Pont a békés és valóban egyenlõségért küzdõ emberek helyzetét rontják az ilyen buta gyermeteg politikai sértegetésekkel... politikában nagy a megosztottság legalább azt hagyják ki ebbõl a felvonulásból ....
Szia Mutyifilter! A Regnerus-tanulmány röhögés tárgyát képezi tudományos körökben miután a szerzõ bevallotta, hogy rendelésre hamisította az adatokat. Szerintem te voltál az, aki kb. egy hónapja egy hasonló kérdésnél szintén elõhuzakodott ezzel (csak akkor még rejtve volt a neved), aztán hirtelen nagyon elhallgattál, amikor vagy 3 válasz jött, ami ezt oltja le. Most tényleg tök rossz neked, hogy írtál egy novellát egy olyan dologról, amirõl a szerzõ vallotta be, hogy nettó hazugság minden betûje. Rossz neked.
#22: ne állíts olyat, amit nem tudsz biztosra. Nyugaton is vannak politikai felhangú táblák. A linkelt indexes képgaléria egyik képe a Google-NSA-USA botrányt taglalja. Az említett példáid egyáltalán nem durván politikusak, tán a trafikmutyit sosem lehetne máshol említeni, csak a dohányforgalmazás tárgyalásánál? Ez szándékos naivitás. A náciellenes táblák pedig végképp nem politikusak, ha azok, akiknek szólnak a táblahordozóktól 200m-re próbálják szétverni a kordonokat, hogy õket megverhessék.
Arra válaszolva pedig, hogy milyen hatással van ez a turizmusra: Melegparádé a világ minden részén van a nagyvárosokban, ahol demokrácia és jogállam van, Santiagotól Isztambulig, Torontótól Katmanduig. Sõt, még olyan országokban is van, ahol a melegek kapcsolata büntethetõ, mint például Uganda. Több ezek közül százezreket vonz. Sydneyben például az egyik legnagyobb bevételt hozó rendezvény: http://en.wikipedia.org/wiki/Sydney_Mardi_Gras És hogy miért kell? Sok mindenért, például hogy eljuttathassanak az embereknek olyan, számukra fontos üzeneteket, amiket más helyzetekben, egyedül, esetlegesen ellenséges környezetben nem tudnának felvállalni. De ha másért nem is, azért, hogy a résztvevõk jól érezzék magukat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!