Találatok a következő kifejezésre: Mi a és az inflexiós pont (1 db)

Mi a szélsőérték és az inflexiós pont összefoglaló neve?

Legjobb válasz: Szerintem nem nagyon van neki.Legalábbis,ha az ELTEn matematikusként semmi ilyet nem hallottam,akkor nem hiszem,hogy lenne.De lehet az én emlékezetem kopott meg kissé.

Szerintem nem nagyon van neki.Legalábbis, ha az ELTEn matematikusként semmi ilyet nem hallottam, akkor nem hiszem, hogy lenne.De lehet az én emlékezetem kopott meg kissé.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
inflexiós pontnál nem muszáj az elsõ deriváltnak nullának lennie... Viszont hogy lenne neki összefoglaló neve, mikor egymástól független fogalmak...? :)
Szerintem az elsõ derivált=0 pontokra gondolsz, de ez egyáltalán nem összefoglaló név...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen különbségek fedezhetők fel Arany János:Rege a csodaszarvasról és Jordanes és Kézai Simon: A csodaszarvas című mondái között?

1

Mi az összefüggés a Periódusos rendszer és az elektron héjak között? Válasz kb egy A4 es lapnak feleljen meg

3

Meg tudnátok csinálni? Fizika

Az állandó feszültségű áramforrás áramköre 100 Ohm ellenállásu. Az áramkörbe kapcsolt 1 Ohm ellenállásu ampermérő 5 A-t mutatott. Mekkora volt az áramerősség az áramkörben az ampermérő csatlakoztatása előtt?

2

Hogy lehet ez? Egy led aminek nyitófeszültsége 1.8 v oszlopokat és sorokat létrehozva belőlük a led nem ég ki.

http://www.youtube.com/watch?v=GPokkuX_jjk

az videóban az emberünk egy led mátrixot akar összerakni ellenállás bekötése nélkül és így világítanak az egyes ledek. Én is megcsináltam otthon és működik de hogy lehet hogy nem ég ki a led ha nagyobb az áram erőssége mint amit a led elbír és a ledet nem védik az áram ellen.

4

Egy 5mm-es piros LED-et 3db AA elemel akarok működtetni a led nyitófeszültsége 1.8V, ellenállás értéke:135 ohm, az ellenállás teljesítménye 0. 048W. Hol tudok ilyen ellenállást venni?

néztem a hestore.hu-n de ott olyasmiket írnak, hogy Szénréteg ellenállás 0,25W, 0,4W, 0,6W stb.de nekem ilyen kell. Pedig tudom hogy létezik. Keki alapon barna zöld barna a színkódja.

3

Egy számítógépes program 1 milliárd hatványait (1. , 2. , stb) használja input paraméternek, és hosszú (előjel nélküli) egészként 32 bites szavakon ábrázolja. Folytatás? Van.

Mikor lesz először az input legfelső szavának legfelső bitje 1-es, hányadik számnál?

Köszi!

12

Focinál és kosárlabdánál általában páratlan vagy páros a végeredmény összege?

50
75
87,5
93,75
96,875
98,4375
99,21875
99,609375
99,8046875
99,90234375

4

G-kódos CNC programozásban segítség?

A házi feladatom a képen látható esztergált tengelyhez g-kódos CNC-program írása. Sajnos nem igazán érdekel a gépészet ezen területe és nem is nagyon foglalkoztam a témával. Van itt esetleg valaki, akinek ez a hobbija, munkája vagy szívesen ír ilyen programokat? Hatalmas segítség lenne számomra ha valaki leírná nekem:)

5

Nagyon nagy szükségem van a segítségetekre amit nagyon meg is köszönnék ha jó kis válaszokat kapnék?

A rajz egy feszültségmérő skáláját ábrázolja. Mekkora a mért feszültség, ha a méréshatár:

1. rajz : a mutató 1 és félnél van
a) 5V b) 25 V

2. rajz : 4-nél van a mutató
a) 0,5 V b) 2,5 V

Köszönöm előre is a válaszokat!!!

5

Mi a neve annak a mikronyomógombnak amit ha lenyomok úgy is marad?

Iskolai feladathoz kell. már néztem mikronyomógombokat de azok instabilok ami azt jelenti szerintem hogy lenyomom és visszajön mint például a billentyű a számítógépnél de nekem olyan kellene mint a toll hogy lenyomom és ottmarad aztán megint le és feljön. Mindegy milyen eszköz csak nyomógomb legyen a funkciója a fentebb említett módon történjen és nyákra lehessen forrasztani.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!