Találatok a következő kifejezésre: Mi a és az inflexiós (1 db)

Mi a szélsőérték és az inflexiós pont összefoglaló neve?

Legjobb válasz: Szerintem nem nagyon van neki.Legalábbis,ha az ELTEn matematikusként semmi ilyet nem hallottam,akkor nem hiszem,hogy lenne.De lehet az én emlékezetem kopott meg kissé.

Szerintem nem nagyon van neki.Legalábbis, ha az ELTEn matematikusként semmi ilyet nem hallottam, akkor nem hiszem, hogy lenne.De lehet az én emlékezetem kopott meg kissé.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
inflexiós pontnál nem muszáj az elsõ deriváltnak nullának lennie... Viszont hogy lenne neki összefoglaló neve, mikor egymástól független fogalmak...? :)
Szerintem az elsõ derivált=0 pontokra gondolsz, de ez egyáltalán nem összefoglaló név...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a különbség a kommunizmus, fasizmus és nácizmus között?

7

Hogyan lehet bebizonyítani, hogy bármely tetszőleges pozitív természetes szám ötödik hatványából önmagát kivonva, egy hárommal osztható számot kapunk?

4

Létre lehet hozni ilyen mesterséges gravitációt? Pl h egy ürállomáson ugyanolyan gravitáció legyen, mint a földön

7

Két pozitív egész szám köbének különbség 169. melyek ezek a számok?

Suliban adták fel jegyre .még néhány Feladattal együtt hétfőre be kell adnom kérlek segítsetek köszi

2

Szerintetek a pszichológia és pszichiátria, valós tudomány?

Azért kérdezem,mert sok embernek van problémája...De viszont sok helyen megfordultam és mindig más diagnózist kaptam:)!Egyszerűen nincs kézzel fogható bizonyítékuk,mint pl:a lábtörésnél!így az elhangzott szavak alapján játszák az "istent"?Tény,hogy vannak valós klinikai esetek is!De láttam,hogy sok embernek mossák az agyát,így már ő is zöldség lesz és be is bizonyítják,hogy csak rá kell nézni!Mert "gyógyszerre"-melléhatásokkal ismét gyógyszert írnak fel és így tovább!Így ez az áltudományt nem lehet megfékezni,hisz legális drogokkal tömik az embert!Persze így lejmolják a Tb.-t is.A gyógyszer gyárosok meg milliárdosokká vállnak!Csak én látom ezt?A reklámokból is ez a szenny jön,"ha nincs semmi bajod,akkor is szedd,mert különben bajod lesz">Igen,hogy rászokik az ember és mehet dilidokihoz,vagy a melléhatás miatt,vagy a megvonás miatt!Bárkit belehet "gyűjteni",hisz kinek nics gondja-baja!Lásd Gyakori kérdések.hu:)!

8

Kémény huzatja függ a kémény magasságától kémiaprofik? (lentebb leírtam a lényegét, h hogy működik)

Mert ott az a lényeg, h alákapjon a hideg levegő a meleg füstnek, s ezáltal kinyomja a szabadba, de ezt nem tudom, h a magasságnak ehhez mi köze, talán semmi?
Mert ott inkább melegen tartani a "füstöt" az a lényeg sztem, nem?
Előre is köszi a segítséget.

5

Mit jelent a "Tm" (egyértelmű, hogy hőmérséklet, de mi történik ezen a hőmérsékleten a DNS-szállal)?

3

Egy körbe egyenlő háromszöget írunk. A háromszög szára 3xgyök2. Mennyi a kör kerülete? Szerintetek ennyi adat elég hozzá? Én kifogytam az ötletekből.

5

Lehetne egy rakétánál foszfort meghajtónak használni?

Szeretnék egy rakétát csinálni, az iskolában kapnák érte egy jó jegyet, arra lennék kiváncsi, hogy foszforral lehetne-e neki meghajtást adni, ami felrepiti, ha igen, elmagyaráznátok hogy hogyan? Milyen tanácsokat tudtok nekem adni?
Előre is köszönöm a válaszokat.

3

Hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi ideig "bírja" egy kondenzátor?

Ventillátort szeretnék utóhűtésre rávenni,és nem tudom hogy kell kiszámolni,hogy milyen kondenzátor illetve ellenállás kell hozzá.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!