Találatok a következő kifejezésre: Mi a és az inflexiós (1 db)

Mi a szélsőérték és az inflexiós pont összefoglaló neve?

Legjobb válasz: Szerintem nem nagyon van neki.Legalábbis,ha az ELTEn matematikusként semmi ilyet nem hallottam,akkor nem hiszem,hogy lenne.De lehet az én emlékezetem kopott meg kissé.

Szerintem nem nagyon van neki.Legalábbis, ha az ELTEn matematikusként semmi ilyet nem hallottam, akkor nem hiszem, hogy lenne.De lehet az én emlékezetem kopott meg kissé.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
inflexiós pontnál nem muszáj az elsõ deriváltnak nullának lennie... Viszont hogy lenne neki összefoglaló neve, mikor egymástól független fogalmak...? :)
Szerintem az elsõ derivált=0 pontokra gondolsz, de ez egyáltalán nem összefoglaló név...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha versenyeztetnénk egy átlagos embert, meg 1 autót, ami szintén átlagosnak mondható, akkor a rajt után hány méterig vezetne az ember?

0

Mi az ábrázoló geometria elsajátításának titka?

A rengeteg definíció meg mindenféle hülye jelölés feltétlen szükséges hozzá , hogy boldoguljak vele ? A térlátásom az meg van , de sokszor bezavar a sok szakkifejezés meg mindenféle összevissza jelölés. Ja meg az , hogy nincsenek megadva adatok. Tehát nincs meg , hogy milyen hosszú legyen pl. egy egyenes , milyen szöget zárjon be a képsíkokkal , hol metsszék egymást stb.

Ha van pl. egy olyan feladat , hogy ábrázoljuk egy trapéz és egy 3szög sík metszését , akkor csak annyi a kötött , hogy legyen egy trapéz meg egy 3szög és metsszék egymást ? Ezek szerint akkor egy ilyen feladatot végtelen féleképpen le lehet rajzolni kb. ? Akkor így mégis mi értelme van ??

Géprajzot tanultam korábban , azt szerettem ment is , de ezt még valahogy nem sikerült átvennem. Szerintem nem sok köze van a géprajzhoz (pedig elvileg ez alapozza meg , de sztem nem sok köze van hozzá , de javítsatok ki ha nem így van)
Szóval mi a titka ennek , milyen szemlélettel célszerű csinálni , hogy értelmét is lássam ?

Köszi a válaszokat!

2

Így viselkedik egy valóságos generátor?

Attól függően mekkora Rt-vel terheljük nevezzük áram- ill. feszgenerátornak. Minél nagyobb Rt annál nagyobb rajta U, de(!) annál kisebb rajta I. Ez azt jelenti, hogy Rt a generátor Rb-jét egyszerre érzékeli sorosként és párhuzamosként?

5

Hány perc egy fény?

7

Mi a különbség az automatizálás és a számítógépes művelettervezés között?

1

Hogy találom meg egy körnek és egy két pontjával meghatározott egyenesnek a metszéspontjait?

A kör és az egyenes egy hagyományos koordinátarendszerben vannak. Abból indultam ki, hogy meghatározom az egyenes egyenletét a két pontja alpján ezt a képletet használva:Felírom a kör egyenletét is és a kettőt mint egyenletrendszert megoldom.
Ez szerintem már eég durva lenne papíron eért wolfraalfát hazsnáltam: Elég durva képlet jön ki az x-ekre. Ezt meg visszahelyettesítem valamelyik egyenletbe, hogy megkapjam az y- koordinátákat.
Ezt programban csinálom, de hibás eredmények jönnek ki.
Van esetleg tippetek hogyan lehetne egyszerűbben meghatározni a metszéspontokat, vagy mi a gondolatmenetemben a hiba?

Köszönöm!

5

Le lehet árnyékolni az elektromos teret?

Pl egy sima elem két "fegyverzete" közt? Ha le lehet árnyékolni és megtennénk az elemmel akkor nem folyna rajta áram?

2

Lakatos Ernő Levente vagyok .14 éves . A kérdésem pedig a következők : A mérnöki pálya milyen ágakra bomlik? ( például: Gépészmérnök ) Az adott mérnöki foglalkozást milyen nehéz kitanulni?

Kisvárda és Nyíregyháza környékén van e olyan gimnázium ami ezt a foglalkozást tanítja? Stabil a fizetés ebben a szakmában, illetve meg lehet belőle rendesen élni? Milyen idegen nyelv kitanulása szükséges hozzá? Főiskolán kívül, egyetemi diploma vagy végzettség is kell hozzá? Várom a minél előbbi válaszokat .

5

Aluminum vulkanizálás. Ismertek olyan eljárást amivel aluminiumon gumi vagy egyéb muanyag esetleg grafit bevonatot lehet képezni?

10

MATEKOSOK! Ennek a példának mi a megoldása? (részletek lent)

3^6*7^12*9^5/49^6

Persze ez egy feladatnak az egyszerubb alakja(idaig bírtam megoldani.Nagyon sokat segítenétek,ha ezt tovább tudnátok oldani MAGYARÁZATTAL.A normál végeredmény nem érdekel annyira,csak a lehető legegyszerubb formaja.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!