Találatok a következő kifejezésre: Mi a és az (37469 db)

csak éppen telefonálni nem lehet vele
telefon funkció hiányzik belole, a 3G is. 4S kétmagos procija van kétmagos GPU-ja, 8 mpx kamera
az ipod touchban 1.3mpx es kamera van, nem lehet telefonálni, csak wifi van netezni
A kérdező hozzászólása: Elég hülye kérdés volt de köszönömm a segítséget:)
helyesbítek. az iPod touch 4. generációban hátul 0, 7MP kamera, elöl 0, 3MP kamera van. Az a vicces benne, hogy rengeteg telónál, aminek 3-5MP-es kamerája van, sokkal jobb képeket készít. Az iPod ugyanaz mint az iPhone 4, csak ugye telefonálni, mobilnetezni nem tudsz vele.

Bölcsész végzettségűek! Mit tanultatok, mit dolgoztok most, és milyen tanácsokat tudtok adni egy pályaválasztó gimnazistának? Hol tanultatok, és mi a véleményetek az ottani képzésről?

Legjobb válasz: Egyik barátnõ ELTE bölcsészkaron diplomázott és most együtt tanulunk mérnöknek, hogy legyen piacképes szakmánk. Ezzel asszem mindent elmondtam.

Egyik barátnõ ELTE bölcsészkaron diplomázott és most együtt tanulunk mérnöknek, hogy legyen piacképes szakmánk. Ezzel asszem mindent elmondtam.
Van még ilyen? :) Én is bölcsészként végeztem az ELTE-n, és most mérnöknek tanulok, pár hét múlva diplomázom remélhetõleg. :)

Mi a különbség az építőmérnök és az építészmérnök között? Illetve mivel foglalkoznak ők pontosan?

Legjobb válasz: Amit az építészek megálmodnak, azt mi (BME-n vagyok építõs) kiszámolgatjuk, megoldjuk, hogy meg lehessen építeni. Az építészek fõleg csak rajzolnak, nekünk sokkal többet kell számolni, nézz meg egy-egy mintatantervet, ott láthatod, hogy kinek milyen órái vannak. Egyébként meg felvi.hu-n minden fent van. Nálunk lehetsz szerkezetes (mély/magasépítés, hidak, utak stb.) vagy infrás (közmûvek, vizes cuccok stb.).

Amit az építészek megálmodnak, azt mi (BME-n vagyok építõs) kiszámolgatjuk, megoldjuk, hogy meg lehessen építeni. Az építészek fõleg csak rajzolnak, nekünk sokkal többet kell számolni, nézz meg egy-egy mintatantervet, ott láthatod, hogy kinek milyen órái vannak. Egyébként meg felvi.hu-n minden fent van. Nálunk lehetsz szerkezetes (mély/magasépítés, hidak, utak stb.) vagy infrás (közmûvek, vizes cuccok stb.).
Kicsit lesarkítva az építészek házakat, lakóépületeket építenek, az építõk meg minden mást. Értsd ezalatt: utat, hidat, vasutat, gátakat, zsilipeket, töltéseket, vízellátó rendszereket, csatorna hálózatokat, nagyobb csarnok épületeket, egyéb monstrumokat, stb stb. Szakiránytól függ, hogy éppen ki mit. Mindezek mellett, pedig az építõkben mindig is ott volt némi flegmaság, hogy amit a "hülye építész" megálmodott, azt nekünk kell megvalósítani, és tényleg. Ugyan egy építészmérnöknek is van alapja egy-egy "egyszerûbb" ház megépítéséhez, többnyire az építõkkel karöltve dolgoznak. Harmadik szemléletmód szerint, pedig az építõk az egyszerûség és praktikusság mentén számokban, reálisan gondolkodnak, míg az építészek a külsõt veszik figyelembe. Én ezt paraszt nyelven úgy fogalmaznám meg, hogy míg az építõk egy adott célra odab*sznak egy vasbeton bunkert, addig az építészek egy kacsalábon forgó palotát képzelnek ugyanerre a helyre. :)


Mi a különbség az építészmérnök és az építőmérnök között? Melyik mit/miket tervez?

Legjobb válasz: Építész tervez, rajzol és házakat, épületeket. Illetve lehet várostervezõ szakirány is. Inkább mûvészek õk. Az építõ ha statikus szakirányos akkor az épület szerkezetét számolja ki, de lehet út- vasút építõ mérnök is, geotechnikus, geodéta, vízmérnök. Ez tömény matek, rajz nem olyan sok van.

Építész tervez, rajzol és házakat, épületeket. Illetve lehet várostervezõ szakirány is. Inkább mûvészek õk. Az építõ ha statikus szakirányos akkor az épület szerkezetét számolja ki, de lehet út- vasút építõ mérnök is, geotechnikus, geodéta, vízmérnök. Ez tömény matek, rajz nem olyan sok van.
A legfontosabb különbség, amit anno a fejünkbe vertek, hogy az építészmérnökök elsõsorban épületeket terveznek/építenek, az építõmérnökök minden mást. Épület alatt értünk mindent, ami huzamosabb emberi tartózkodásra szolgál, avagy emberi javak tárolására. Az építõmérnököknél "minden más" alatt értendõ pl. nagyobb szerkezetek, csarnokok, hidak, utak, alagutak, vasutak, folyószabályozás, gát és töltés építés... de ide tartoznak a földmérõk is. Összességében iszonyatosan tág és szerteágazó szakma az építõké, ezért is olyan szép! :) Persze bizonyos esetekben a munkájuk valahol összefonódik, nem lenne egyik a másik nélkül. Ha az egyetemi életet nézzük, az építészmérnökök inkább tervezgetnek, rajzolgatnak, míg az építõk kõkeményen számolnak és ha nagy ritkán rajzolni is kell valamit, azt meg lehet tenni számítógéppel is, nincs szükség szabadkézi rajzokra. Persze ez így elég lesarkított kijelentés.
Nekem úgy tanították, hogy az építészmérnök elképzeli (lerajzolja), az építõmérnök pedig megtervezi (számítások, teherbírás, statika stb.)
ha ez így van, hogy az építõmérnöki tömény matek, akkor miért van az , hogy az építészmérnöki kér emelt matekot az építõ pedig nem ?
Szerintem szimplán építészmérnökire többen jelentkeznek és valami plusz alapján szelektálni kell. Egyébként nem igaz, hogy tömény matek, kb ugyanannyi matek van itt is ott is. Építõmérnököknek viszont sokkal több számolós tárgyuk van.

Mi a különbség az iPod touch (legújabb) és az iPad 2 között?

A képerny?mérett?l eltekintve persze... Melyik mit?l jobb?

Legjobb válasz: az ipad egy felesleg, kb semmire sem jó (legalábbis senki nem tudja megmondani, hogy mire), az ipod meg egy médialejátszó. amúgy az ipad2-be magonként 1ghz-es dual core proci van, meg több ram. az ipodba meg egy 800mhz-en pörgõ 1 magos és 256 mega ram.

az ipad egy felesleg, kb semmire sem jó (legalábbis senki nem tudja megmondani, hogy mire), az ipod meg egy médialejátszó. amúgy az ipad2-be magonként 1ghz-es dual core proci van, meg több ram. az ipodba meg egy 800mhz-en pörgõ 1 magos és 256 mega ram.
Az egyik egy zene és videólejátszó, a másik meg egy kvázi laptop.
az iPad az egy nagy iPod touch :D max jobbak rajta a játékok, mert nagy képernyõje van és élvezhetõbb, meg egyszerûbben lehet rajta msnezni meg facebookozni
A kérdező hozzászólása: az iPad ugyanúgy lejátsza azenét, van is benne egy iPod nevû app, szóval ez nem különbség.
az a különbség hogy az ipad nemfér el a zsebedben.. igenis számít.
Mind a kettõ szinte ugyan azt csinálja.
Az ipad játék Ipod zene

Mi a különbség az Iphone clone és az eredeti Iphone között?

Legjobb válasz: Minek neked iPhone klón?? Mond mennyi pénzed van és ajánlunk neked egy normális, okos, használható és tartós telefont! :)

Minek neked iPhone klón?? Mond mennyi pénzed van és ajánlunk neked egy normális, okos, használható és tartós telefont! :)
Bocs, nem vagyok tisztába a klónok árával! Mennyi is az annyi?
a 2. válaszadó hülye 1 fillért nem adnék 1 ratyi klónért se az tuti, inkább ne legyen telefonom
Igazán semmi különbség! Sõt Steve Jobs kérte fel a kinai vállalatokat, hogy utánozzatok minket, mert már kezdjük unni, hogy ennyi készüléket eladunk.... xDxD Hülye kérdés, nulla pont!
van errõl 5000 kérdés mérnem lehet beírni a keresõbe? ezt most senki nem fogja leírni neked 20 ezredszerre.
Az áruk :) A klón sokkal olcsóbb mint az eredeti, talán az még megéri az árát :) N
a nokia minõségibb mint az apple? érdekes akkor a csodálatos nokia miért b*szta el az összes telefonját a szarravaló rezisztiv kijelzõvel? x6 n8 kivételek de erre ennyit kellett várni? meg miért volt lassabb meg instabilabb az összes nokiám mint a mostani iphoneom? miért fagyott be az 5800-m minden nap és az n97-em minden héten. miért tört le az 5800-m hátlap pöcke attól hogy kétszer levettem a hátlapot. miért roszogott az ujonan vásárolt n97-em? mert a nokia cuccok minõségibbek mint az apple? ember hol élsz..? ha javítottál volna nokiát meg apple készüléket nem írnál ekkora kolosszális baromságot.
Rezisívnek sok köze nincs a minõségtelenséghez, de mind1 :) Technológiai eljárás...
igen és milyen? a rezisztiv az amit be kell körömmel nyomkorászni vagy ceruzával, a kapacitív meg az amihez ujjal kell éppenhogy hozzáérni. alpári és elavult megoldás a rezisztiv
Szóval szerinted az a sok nõ aki mûkörömmel nyomogatja a kijelzõt az alpári?És az a sok millió aki kinai irásjeleket használl érintõs mobilon az is alpári?
közöd nincs a dologhoz. nem fogtál még mindkettõt a kezedbe akkor nem irogatnál hülyeséget.
minden-az eredeti javára klónt csak akkor vegyél, ha meguntad az életed
a klónt már 10000-ért is vehetsz újan
15.000 ft-ba kerul
tudtátok hogy az iphone clone 4 ~70%-a nokia alkatrészekbõl áll pl:akku antenna proceszor nyák szalagkábelek némelyike valamint van benne Mitsubishi kijelzõ utángyártott gombsór sony hangszóró kingston memo ...stb aki javított ilyesmit az tudja! lényegében minõségibb alkatrészekkel dolgoznak mint az apple gyárban!
pl. 5230navi Megveszed ebayen aztán hiába akarsz hozzá bármit is kapnu, mindenki furán, vagy röhögve, fog rád nézni.
ez is igaz, hogy pár hetet, jobb esetben 2-3 hónapot bírnak ki, aztán kuka... 30 ezerért nagyon jó nokia, vagy hasonló márkás telót lehet kapni.
ja és a klónok még életveszélyesek is, mert rengeteg olyan haláleset volt, hogy ezek a magánmûhelyben összetákolt, bevizsgálatlan szarok felrobbantak, vagy felgyulladtak valakinek a fülénél/ zsebében.
Ha az iPhonera gondolsz és nemtudod mi a különbség... Szóval:iPhone 4 vs IPhone 4g(mtk platformos cuccok) Eredeti : 1Ghz-es processor, 512MB rammal.Hamis:359mhz-es mtk chipset. Eredeti kapacitív multitouchos érintõkijelzõ, retina 960-as felbontás.Hamis:rezisív 262K színû, 360x400körüli felbontás. Programok :iPhone:kb 500.000 Hamis, javas progik:0tól 10ig. A klón kb 3hónapot bír ki legfeljebb.Többet nem írok, mert minden különbözik, semmi közük egymáshoz, majdnem értelmetlen a kérdés.
2. válaszoló vagyok, rájöttem hogy melyik iPhone éri meg az árát :) A kínai csináltak iphone cookie-t, cuki, finom, ájfon kinézetû, és nem kerül 200ezer forintba :) ))) http://cdn.thetechjournal.com/wp-content/uploads/HLIC/dc9089..
A kérdező hozzászólása: KB 30 000 FT
A kérdező hozzászólása: az iphone klón árában tudsz jobbat?:)
A kérdező hozzászólása: jó oké senkinek nem jön be... de mi a különbség? mennyivel tud kevesebbet? és nem csak annyit akarok válasznak , hogy "sokkal" stb.
Klónt ne vegyél soha!! Ja és egy kérdés:Mi az az alpári???:D

Mit jelent iPhone clon telefon, mi a különbség az iPhone és clon-ja közt tudásba?

Legjobb válasz: olyan, mintha egy téglát és egy normális mobilt hasonlítanánk össze! szöget beverni mindkettõvel lehet...

olyan, mintha egy téglát és egy normális mobilt hasonlítanánk össze! szöget beverni mindkettõvel lehet...
Hát elég sok különbség van a kettõ között.Biztos tudod hogy milyen az ájfon, de a klón eggy annak kíníi másolata ami hamarabb romlik , rosszabb minden funkciójában, és nem ios rendszere van hanem valami olyan ami hasonlít rá.Ami a kínaiba jó az az hogy van bennük tévé de ezzel max a tv2 m1 rtl t tudod nézni rajta meg az a jó hogy olcsó egyépként tényleg nagyon rossz és nem éri meg mert maximum 2 hónapig mûködnek hibátlanul.
az iphone klón nem iphone csak hasonlít a külseje a belseje pedig egy 10 ezer forintos teló...

Mi a véleményetek az Árpád névről? És mi jut eszetekbe róla?

Legjobb válasz: Hát nekem nem tetszik és parasztos,nem megbántásból :)

Hát nekem nem tetszik és parasztos, nem megbántásból :)
A kérdező hozzászólása: parasztos ×D ez tetszett :D amúgy az enyém de nekem nem annyira tetszik :D
Nekem is bejön, de csak így: Árpád. Becézve nem igazán tetszik. Elsõre az unokaöcsém ugrik be, nagyon jó fej, utánna a fejedelem. És nem vonok párhuzamot a zászlóval, amit Szt.Imre hagyott az utókorra, ezért nem értem, mi a baj vele. (de ez már politika)
15:31-nek miért hungarista a név? Akkor az összes õsmagyar név az? Az Emese is? Utána jöhet az István, Imre, Gizella stb.
Így van! miért volna hungarista? Inkább hívják Hozé Ármándónak? Na az nem magyaros...
Ne szégyelld a neved igenis férfias és szép magyar név!
Nemszép név, egy barna zsák jut eszembe róla nem tom mé.
azelõtt nem tetszett, de a szerelmem neve, így mostmár a legszebb név számomra:)
Én nem érzem se parasztosnak, se "õsmagyarosnak", pont ideális név, mert nem minden második gyerek viseli, de nem is ritka, és becézhetõ is. Szerintem jó név.
Nekem is tetszik...szerintem adhatod a gyerekednek ha azért kérdezted. Vagy ez a te neved?:)
õsmagyar név. nem adnám a gyerekemnek, túl hungaristának érzem.
Árpád fejedelem, és a vele járó manapság oly "divatos" Árpád-sávos zászló . . .
Nekem nem különösebben tetszik, de nincs vele bajom. És a törikönyvem jut róla eszembe.... :DDDD
Nekem tetszik! Igazi magyar név! A Józska sokkal parasztosabb...
nekem Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi Nagy Árpi...
Ezért le fogtok pontozni, de hát a véleményeket kértétek. Nálunk az iskolában van egy 7. osztályos fiú, akit Árpádnak hívnak, és állandóan böfög! :( Szóval, ha meghallom ezt a nevet, hogy Árpád, akkor egy gusztustalan fiú jut róla eszembe...
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nekem se tetszik, tényleg parasztos egy kicsit:D
utolsóelötti: Én felpontoztalak, nem mondtál semmi rosszat :)
Hát inkább Árpád mint Euszták vagy Gerzson...(bocs akit így hívnak :D) Nekem nagyon tetszik az Árpád név, az egyik kedvencem :D Amúgy Árpád fejedelem :D meg az egyik osztálytársam
Ja és egyáltalán nem az Árpád sávos zászló ugrik be nekem a névrõl. A hungaristák még kevésbé.

Mi a véleményetek az Alverde dezodorokról, alapozókról, és testápolóktól?

Fõként a dezodor érdekelne hogy valóban gátolja-e az izzadást, és az alapozók fedése hogy melyik fajta vált be a legjobban. Ha esetleg tudtok más márkájú jól bevált naturkozmetikumokat azokat is szivesen várom! :)

Legjobb válasz: Én azt az alapozóját használom, amibõl csak 1 szín van. Asszem 3-in 1-es talán. Nem sok fedése van, de szép, egyenletes arcbõröm lesz tõle.

Én azt az alapozóját használom, amibõl csak 1 szín van. Asszem 3-in 1-es talán. Nem sok fedése van, de szép, egyenletes arcbõröm lesz tõle.
Szia! Én a dezodorokról tudok véleményt írni. Mármint használtam már ettõl a márkától másat is (samponok, balzsamok, szappanok, pirosító - csak a szappanok váltak be). A deóik nem gátolják meg az izzadást, mert alumínium mentesek, így csak dezodorálnak/szagtalanítanak. Bár igazából a szagtalanításban sem remekelnek, ráadásul a golyós deók erõsen megfogják a ruhákat. Spray változatúak nem hagynak nyomot, viszont szintén nem túl hatékonyak és erõsen alkoholosak (ugye tartósítani kell valahogy a termékeket). Nekem személy szerint egyik deójuk sem használt. Sokan egyébként szódabikarbónával javítják fel õket, de ilyen téren meg már egyszerûbb csak, azaz magában szódabikarbónát használni. Azt hiszem a Dr.Organic dezodorai sokaknak beváltak - szintén natúr cucc.
Én csak az alapozókról tudok véleményt írni. Minimális a fedésük, de legalább nagyon természetesnek hatnak. Viszont nagyobb bõrhibák elfedésére alkalmatlanok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat, azt hiszem dezodort biztos nem fogok venni :) az alapozón pedig elgondolkozok még :) 2. válaszoló: Dr.Organic termékeket milyen üzletben tudok beszerezni? :)
Alapozót nem próbáltam tõlük (nem is fogok, ahogy tesztereket elnéztem, mert mind olyan, mintha tiszta zsír lenne). A dezodorok semmit sem használnak se a szagok, se izzadás ellen. A testvajak viszont nagyon jók, a makadámdiósat használtam, nagyon bevált.
Alapozók: zsírosak, gyenge fedésûek, pattanásokat okoznak, denaturált alkohol van bennük (=szárítanak) Testápolók: nem rosszak, de a baleásak sokkal jobbak, nincs bennük annyi alkohol, mint az alverdében. Dezodorok: nem rosszak, de én melegebb idõben alusat használok, télen meg nagyjából mindegy, hogy felkenem-e ezt vagy sem:D
Második vagyok: Bár én nem vagyok magyarországi, de ha jól tudom (a krémmánia alapján)a dr. Organic a Müllerben vagy bioboltokban kapható. [link]
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem az alverde termémek közül max a testvajakat fogom kiprobálni :D A Dr. Organic termékeknek pedig utána nézek :) Köszi mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!