Találatok a következő kifejezésre: Mi a és az (39178 db)

csak éppen telefonálni nem lehet vele
telefon funkció hiányzik belole, a 3G is. 4S kétmagos procija van kétmagos GPU-ja, 8 mpx kamera
az ipod touchban 1.3mpx es kamera van, nem lehet telefonálni, csak wifi van netezni
A kérdező hozzászólása: Elég hülye kérdés volt de köszönömm a segítséget:)
helyesbítek. az iPod touch 4. generációban hátul 0, 7MP kamera, elöl 0, 3MP kamera van. Az a vicces benne, hogy rengeteg telónál, aminek 3-5MP-es kamerája van, sokkal jobb képeket készít. Az iPod ugyanaz mint az iPhone 4, csak ugye telefonálni, mobilnetezni nem tudsz vele.

Bölcsész végzettségűek! Mit tanultatok, mit dolgoztok most, és milyen tanácsokat tudtok adni egy pályaválasztó gimnazistának? Hol tanultatok, és mi a véleményetek az ottani képzésről?

Legjobb válasz: Egyik barátnõ ELTE bölcsészkaron diplomázott és most együtt tanulunk mérnöknek, hogy legyen piacképes szakmánk. Ezzel asszem mindent elmondtam.

Egyik barátnõ ELTE bölcsészkaron diplomázott és most együtt tanulunk mérnöknek, hogy legyen piacképes szakmánk. Ezzel asszem mindent elmondtam.
Van még ilyen? :) Én is bölcsészként végeztem az ELTE-n, és most mérnöknek tanulok, pár hét múlva diplomázom remélhetõleg. :)

Mi a különbség az építészmérnök és az építőmérnök között? Melyik mit/miket tervez?

Legjobb válasz: Építész tervez, rajzol és házakat, épületeket. Illetve lehet várostervezõ szakirány is. Inkább mûvészek õk. Az építõ ha statikus szakirányos akkor az épület szerkezetét számolja ki, de lehet út- vasút építõ mérnök is, geotechnikus, geodéta, vízmérnök. Ez tömény matek, rajz nem olyan sok van.

Építész tervez, rajzol és házakat, épületeket. Illetve lehet várostervezõ szakirány is. Inkább mûvészek õk. Az építõ ha statikus szakirányos akkor az épület szerkezetét számolja ki, de lehet út- vasút építõ mérnök is, geotechnikus, geodéta, vízmérnök. Ez tömény matek, rajz nem olyan sok van.
A legfontosabb különbség, amit anno a fejünkbe vertek, hogy az építészmérnökök elsõsorban épületeket terveznek/építenek, az építõmérnökök minden mást. Épület alatt értünk mindent, ami huzamosabb emberi tartózkodásra szolgál, avagy emberi javak tárolására. Az építõmérnököknél "minden más" alatt értendõ pl. nagyobb szerkezetek, csarnokok, hidak, utak, alagutak, vasutak, folyószabályozás, gát és töltés építés... de ide tartoznak a földmérõk is. Összességében iszonyatosan tág és szerteágazó szakma az építõké, ezért is olyan szép! :) Persze bizonyos esetekben a munkájuk valahol összefonódik, nem lenne egyik a másik nélkül. Ha az egyetemi életet nézzük, az építészmérnökök inkább tervezgetnek, rajzolgatnak, míg az építõk kõkeményen számolnak és ha nagy ritkán rajzolni is kell valamit, azt meg lehet tenni számítógéppel is, nincs szükség szabadkézi rajzokra. Persze ez így elég lesarkított kijelentés.
Nekem úgy tanították, hogy az építészmérnök elképzeli (lerajzolja), az építõmérnök pedig megtervezi (számítások, teherbírás, statika stb.)
ha ez így van, hogy az építõmérnöki tömény matek, akkor miért van az , hogy az építészmérnöki kér emelt matekot az építõ pedig nem ?
Szerintem szimplán építészmérnökire többen jelentkeznek és valami plusz alapján szelektálni kell. Egyébként nem igaz, hogy tömény matek, kb ugyanannyi matek van itt is ott is. Építõmérnököknek viszont sokkal több számolós tárgyuk van.

Mi a véleményetek az örök szerelemrõl? Hisztek benne? Mit gondoltok Romeo és Júlia szerelmérõl? Szerintetek miért szeretnek az emberek örök szerelemrõl szoló filmet nézni? (Fiú, lányok is)

Kérlek segítsetek benne...errõl kell házi dogát írnom.

Legjobb válasz: Ha az örök szerelem alatt azt érted, hogy életünk végéig tartó szerelem, akkor Rómeónak és Júliának nagyon könnyû dolga volt, mert nagyon fiatalon meghaltak. /spoiler

Ha az örök szerelem alatt azt érted, hogy életünk végéig tartó szerelem, akkor Rómeónak és Júliának nagyon könnyû dolga volt, mert nagyon fiatalon meghaltak. /spoiler
4-es nagyon bölcsen elmondta..
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Ha idõd engedi nézz Csernus videókat, fantasztikusan leírja, elmondja. Keress rá.
[link]
Jó lenne, de ritka. :-/ Manapság a külsõ az elsõ ami megfogja egy srác/csaj figyelmét. De idõvel ez megvénül, ráncos lesz, megõszül, férfiak pocakosodnak (pl. Arnold Schwarzenegger [link] ) Szóval nem tart örökké. Belsõ értékek manapság már másodlagosak kapcsolatok kialakítása során, így fiatalon külsõre és szexre épülõ szerelembõl, idõvel ellaposodó kapcsolat lesz.
Titka a korai halál. :) Ritka, mint az õszinte gerinces ember. 2 ostoba hormontúltengéses gyerekszerelem, ha igazán szerették volna egymást megszöknek együtt és leszarják a családot, de persze így drámaibb. Én nem szeretek ilyen filmeket nézni. Ártalmasak, mint az összes többi gyerekeknek mesélt tündérmese. Illúziókra épül az egész szerelem. Amint az õszinteség belekerül a képbe már kiábrándulnak. Intimitás, szenvedély, elkötelezettség háromszögben hiszek, vagyis szenvedélyszerelem barátsággal és bensõ késztetésbõl fakadó hûség, ez olyan szint ahová kevesen tudnak eljutni érzelmileg, mentálisan és lelkileg. Aki eljut ahhoz pedig hasonló kaliberû partnert találni maga a csoda. 23N
Rómeó és Júlia egy-két hónapon belül élte meg a szerelmét, aztán gyorsan föl is dobták a pacskert. Szerintem nem õket kellene az örök szerelem alakjaiként emlegetni. Meggondolatlan figurákként álmodták meg õket, sok fölösleges en tupírozott döntéssel. Ha Júlia engedi hogy kitagadják, akkor is ugyanazt az eredményt érte volna el mint az álhullaságával. A szülei nem vettek volna tudomást róla , és a támogatásuk nélkül kellett volna boldogulnia Rómeóval. Tehát a kitagadás bevállalása is ugyanazt érte volna el mintha a techalottság akciójuk sikerül. A mÛ elején Rómeó azért megy el a bálba, ahol beleszeret Júliába mert egy Róza nevú lány után megy. Tehát ha Rómeó és Júlia szerelme beteljesedik lehet hogy egy hónap után Rómeó tovább áll egy másik lány után, mert Júliában a tiltott gyümölcs léte volt a legvonzóbb számára. Az örök szerelemben hiszek. Csodálatos idõs házaspárokat ismerek.
Természetesen hiszek benne, a lehetõ legerõsebb dolog a földön de nagyon ritka, Rómeó és Júlia szerelme jó példa rá, a fiúk annyira nem szeretik nézni ilyeneket, de a lányok azért nézik mert reménykednek hogy nekük is lesz ilyenben részük
Én 14 éves vagyok, imádom a Rómeó és Júliát (ráadásul Júliának hívnak)
Mi az összefüggés a megcsalás és aközött, hogy mit szólnának az anyukák?
A kérdező hozzászólása: nincs összefüggés, ez kettõ az egyben kérdés.
Szánalmasnak tartom, bár nem vagyok anyuka, de ha rájönnék, hogy a lányom ilyet csinál, akkor tuti 2 hónap net megvonás lenne, max telón maradhatna.
hát megcsalásnak nem megcsalás de egyértelmû h ilyet csak a ribizlibokrok csinálnak. viszont ha nincs pasijuk akkor WHY NOT ?:D ha 1x mind2 emberke élvezi [és minimum az 1ik közbe ezerrel nyomja a frapset :D:D] akk mi baj van véle? persze ezt se a 14 év alattiaknak találták ki:) anyukák meg gondolom kiakadnának. kérdés: és mi van ha nem vadidegen pasinak akciózik?
3.: ugyan már :D akkor annyit érnél el h a pasi most már hallja is a nyögéseit jah meg h parkban / buszon / suli wcben is megoldhatja :)
A kérdező hozzászólása: Gondolom pasi vagy de másként látnád, ha a párod csinálná, nekem utóbbi eset állt fenn, vadidegen csajnak masztizott, hozzáteszem ok nélkül, de elõtte írogattak 1 keveset, amibõl kiderült, h párja van(vagyis én ), és akkor látta elõször amit látott a csajból, és utoljára, mégis megtette az a kis r. , pedig mondhatta volna, h kösz, de nem, persze sztem is más a szitu, ha mondjuk 1 párról van szó, csak távol vannak egymástól, de azért köszi a választ. Ha kell a csajnak az msn címe elküldhetem.

Mi a különbség az építőmérnök és az építészmérnök között? Illetve mivel foglalkoznak ők pontosan?

Legjobb válasz: Amit az építészek megálmodnak, azt mi (BME-n vagyok építõs) kiszámolgatjuk, megoldjuk, hogy meg lehessen építeni. Az építészek fõleg csak rajzolnak, nekünk sokkal többet kell számolni, nézz meg egy-egy mintatantervet, ott láthatod, hogy kinek milyen órái vannak. Egyébként meg felvi.hu-n minden fent van. Nálunk lehetsz szerkezetes (mély/magasépítés, hidak, utak stb.) vagy infrás (közmûvek, vizes cuccok stb.).

Amit az építészek megálmodnak, azt mi (BME-n vagyok építõs) kiszámolgatjuk, megoldjuk, hogy meg lehessen építeni. Az építészek fõleg csak rajzolnak, nekünk sokkal többet kell számolni, nézz meg egy-egy mintatantervet, ott láthatod, hogy kinek milyen órái vannak. Egyébként meg felvi.hu-n minden fent van. Nálunk lehetsz szerkezetes (mély/magasépítés, hidak, utak stb.) vagy infrás (közmûvek, vizes cuccok stb.).
Kicsit lesarkítva az építészek házakat, lakóépületeket építenek, az építõk meg minden mást. Értsd ezalatt: utat, hidat, vasutat, gátakat, zsilipeket, töltéseket, vízellátó rendszereket, csatorna hálózatokat, nagyobb csarnok épületeket, egyéb monstrumokat, stb stb. Szakiránytól függ, hogy éppen ki mit. Mindezek mellett, pedig az építõkben mindig is ott volt némi flegmaság, hogy amit a "hülye építész" megálmodott, azt nekünk kell megvalósítani, és tényleg. Ugyan egy építészmérnöknek is van alapja egy-egy "egyszerûbb" ház megépítéséhez, többnyire az építõkkel karöltve dolgoznak. Harmadik szemléletmód szerint, pedig az építõk az egyszerûség és praktikusság mentén számokban, reálisan gondolkodnak, míg az építészek a külsõt veszik figyelembe. Én ezt paraszt nyelven úgy fogalmaznám meg, hogy míg az építõk egy adott célra odab*sznak egy vasbeton bunkert, addig az építészek egy kacsalábon forgó palotát képzelnek ugyanerre a helyre. :)

Mi a különbség az iPod touch (legújabb) és az iPad 2 között?

A képerny?mérett?l eltekintve persze... Melyik mit?l jobb?

Legjobb válasz: az ipad egy felesleg, kb semmire sem jó (legalábbis senki nem tudja megmondani, hogy mire), az ipod meg egy médialejátszó. amúgy az ipad2-be magonként 1ghz-es dual core proci van, meg több ram. az ipodba meg egy 800mhz-en pörgõ 1 magos és 256 mega ram.

az ipad egy felesleg, kb semmire sem jó (legalábbis senki nem tudja megmondani, hogy mire), az ipod meg egy médialejátszó. amúgy az ipad2-be magonként 1ghz-es dual core proci van, meg több ram. az ipodba meg egy 800mhz-en pörgõ 1 magos és 256 mega ram.
Az egyik egy zene és videólejátszó, a másik meg egy kvázi laptop.
az iPad az egy nagy iPod touch :D max jobbak rajta a játékok, mert nagy képernyõje van és élvezhetõbb, meg egyszerûbben lehet rajta msnezni meg facebookozni
A kérdező hozzászólása: az iPad ugyanúgy lejátsza azenét, van is benne egy iPod nevû app, szóval ez nem különbség.
az a különbség hogy az ipad nemfér el a zsebedben.. igenis számít.
Mind a kettõ szinte ugyan azt csinálja.
Az ipad játék Ipod zene

Mi a különbség az Iphone clone és az eredeti Iphone között?

Legjobb válasz: Minek neked iPhone klón?? Mond mennyi pénzed van és ajánlunk neked egy normális, okos, használható és tartós telefont! :)

Minek neked iPhone klón?? Mond mennyi pénzed van és ajánlunk neked egy normális, okos, használható és tartós telefont! :)
Bocs, nem vagyok tisztába a klónok árával! Mennyi is az annyi?
a 2. válaszadó hülye 1 fillért nem adnék 1 ratyi klónért se az tuti, inkább ne legyen telefonom
Igazán semmi különbség! Sõt Steve Jobs kérte fel a kinai vállalatokat, hogy utánozzatok minket, mert már kezdjük unni, hogy ennyi készüléket eladunk.... xDxD Hülye kérdés, nulla pont!
van errõl 5000 kérdés mérnem lehet beírni a keresõbe? ezt most senki nem fogja leírni neked 20 ezredszerre.
Az áruk :) A klón sokkal olcsóbb mint az eredeti, talán az még megéri az árát :) N
a nokia minõségibb mint az apple? érdekes akkor a csodálatos nokia miért b*szta el az összes telefonját a szarravaló rezisztiv kijelzõvel? x6 n8 kivételek de erre ennyit kellett várni? meg miért volt lassabb meg instabilabb az összes nokiám mint a mostani iphoneom? miért fagyott be az 5800-m minden nap és az n97-em minden héten. miért tört le az 5800-m hátlap pöcke attól hogy kétszer levettem a hátlapot. miért roszogott az ujonan vásárolt n97-em? mert a nokia cuccok minõségibbek mint az apple? ember hol élsz..? ha javítottál volna nokiát meg apple készüléket nem írnál ekkora kolosszális baromságot.
Rezisívnek sok köze nincs a minõségtelenséghez, de mind1 :) Technológiai eljárás...
igen és milyen? a rezisztiv az amit be kell körömmel nyomkorászni vagy ceruzával, a kapacitív meg az amihez ujjal kell éppenhogy hozzáérni. alpári és elavult megoldás a rezisztiv
Szóval szerinted az a sok nõ aki mûkörömmel nyomogatja a kijelzõt az alpári?És az a sok millió aki kinai irásjeleket használl érintõs mobilon az is alpári?
közöd nincs a dologhoz. nem fogtál még mindkettõt a kezedbe akkor nem irogatnál hülyeséget.
minden-az eredeti javára klónt csak akkor vegyél, ha meguntad az életed
a klónt már 10000-ért is vehetsz újan
15.000 ft-ba kerul
tudtátok hogy az iphone clone 4 ~70%-a nokia alkatrészekbõl áll pl:akku antenna proceszor nyák szalagkábelek némelyike valamint van benne Mitsubishi kijelzõ utángyártott gombsór sony hangszóró kingston memo ...stb aki javított ilyesmit az tudja! lényegében minõségibb alkatrészekkel dolgoznak mint az apple gyárban!
pl. 5230navi Megveszed ebayen aztán hiába akarsz hozzá bármit is kapnu, mindenki furán, vagy röhögve, fog rád nézni.
ez is igaz, hogy pár hetet, jobb esetben 2-3 hónapot bírnak ki, aztán kuka... 30 ezerért nagyon jó nokia, vagy hasonló márkás telót lehet kapni.
ja és a klónok még életveszélyesek is, mert rengeteg olyan haláleset volt, hogy ezek a magánmûhelyben összetákolt, bevizsgálatlan szarok felrobbantak, vagy felgyulladtak valakinek a fülénél/ zsebében.
Ha az iPhonera gondolsz és nemtudod mi a különbség... Szóval:iPhone 4 vs IPhone 4g(mtk platformos cuccok) Eredeti : 1Ghz-es processor, 512MB rammal.Hamis:359mhz-es mtk chipset. Eredeti kapacitív multitouchos érintõkijelzõ, retina 960-as felbontás.Hamis:rezisív 262K színû, 360x400körüli felbontás. Programok :iPhone:kb 500.000 Hamis, javas progik:0tól 10ig. A klón kb 3hónapot bír ki legfeljebb.Többet nem írok, mert minden különbözik, semmi közük egymáshoz, majdnem értelmetlen a kérdés.
2. válaszoló vagyok, rájöttem hogy melyik iPhone éri meg az árát :) A kínai csináltak iphone cookie-t, cuki, finom, ájfon kinézetû, és nem kerül 200ezer forintba :) ))) http://cdn.thetechjournal.com/wp-content/uploads/HLIC/dc9089..
A kérdező hozzászólása: KB 30 000 FT
A kérdező hozzászólása: az iphone klón árában tudsz jobbat?:)
A kérdező hozzászólása: jó oké senkinek nem jön be... de mi a különbség? mennyivel tud kevesebbet? és nem csak annyit akarok válasznak , hogy "sokkal" stb.
Klónt ne vegyél soha!! Ja és egy kérdés:Mi az az alpári???:D

Mit jelent iPhone clon telefon, mi a különbség az iPhone és clon-ja közt tudásba?

Legjobb válasz: olyan, mintha egy téglát és egy normális mobilt hasonlítanánk össze! szöget beverni mindkettõvel lehet...

olyan, mintha egy téglát és egy normális mobilt hasonlítanánk össze! szöget beverni mindkettõvel lehet...
Hát elég sok különbség van a kettõ között.Biztos tudod hogy milyen az ájfon, de a klón eggy annak kíníi másolata ami hamarabb romlik , rosszabb minden funkciójában, és nem ios rendszere van hanem valami olyan ami hasonlít rá.Ami a kínaiba jó az az hogy van bennük tévé de ezzel max a tv2 m1 rtl t tudod nézni rajta meg az a jó hogy olcsó egyépként tényleg nagyon rossz és nem éri meg mert maximum 2 hónapig mûködnek hibátlanul.
az iphone klón nem iphone csak hasonlít a külseje a belseje pedig egy 10 ezer forintos teló...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!