Találatok a következő kifejezésre: Mi a és (102256 db)

Van egy csomó érthetetlen dolog. Miért és hogyan alakult kivagy mi alakította ki és miben helyezkedik el a világűr? Vagy egyáltalán minek van. És minek élünk ha egyszer ugy is meghalunk?

Legjobb válasz: Ezen én is szoktam gondolkozni és akkor elkap valami, hogy egyáltalán mért én születtem ide?? Lehet, hogy ez az egész nem is létezik csak valami érdekes képzelet.. az emberi elme szerintem ezt nem tudja felfogni, hogy mi zajlik itt, olyan szinten hihetetlen, hogy na..

Ezen én is szoktam gondolkozni és akkor elkap valami, hogy egyáltalán mért én születtem ide?? Lehet, hogy ez az egész nem is létezik csak valami érdekes képzelet.. az emberi elme szerintem ezt nem tudja felfogni, hogy mi zajlik itt, olyan szinten hihetetlen, hogy na..
annyira nem biztos, hogy érthetetlenek ezek a dolgok, csak lehet nézõpontot kell változtatni. tudod van egy olyan felállás, hogy a világegyetem megjelenése mentális a tudatainknak csak. Tehát azon a képsoron kívül, ami az "én" -nek megjelenik közvetlenül egy világot tartalmazva, no azon kívül(és itt most helyileg értem) nem feltételezünk egy világot még pluszba, ami ugye jeleket küld. Ehelyett mi egy olyan Elmét feltételezünk, amiben egyszerre létezik minden, ami átfog mindent, ami minden matéria megalkotója, aminek Gondolatában létezik az univerzum fizikai megjelenése. Erre az Elmére vannak felfûzve a képletesen tudataink, vagyis a világ bennünk van, mintsem rajtunk kívül. Ebbõl megállapíthatod, hogy a világûr, vagy akár bármi, ebben az egyetlen Elmében van benne. S mivel egy Elmét nevezünk meg, nyilván az értelem is társul hozzá...illetve mivel az elmét nevezzük ki irányító szerepbe, ezért kiderül, hogy a világegyetem tapasztalás miatt jelenik meg...persze a nekünk való tapasztalás miatt...és azért, hogy e tapasztalás során belássunk, észrevegyünk olyan igazságokat, amikrõl esetleg én is beszélek neked...ugyanis ezzel értelmet nyerhet az emberiség élete...mivel ekkor nem egy fizikai testnek hisszük magunkat, hanem az elmének...s ha az elmének gondoljuk magunkat, akkor bizony a létünk örök, s a halált csak tapasztaljuk, mint a fizikai megjelenés folyamatos változását, ugye az idõ "múlását". szóval azért élünk, hogy a tapasztalás során tanuljunk, fejlõdjünk, hogy elérjük tudatunkban azt az állapotot, amellyel majdan bejutást nyerhetünk a valós univerzumi életbe...mivel ezt nevezhetjük így simán egy tanpályának. :) üdv 26/F LastOne.Left
Én is sokat gondolkoztam ilyeneken. 5-8 éves koromban.

Mit szabad és mit nem egy 2 hónapos babánál? Első babám? Mivel ártok és mivel segítek a babámnak?

Legjobb válasz: Konkrétabban lehetne? Mire gondolsz? Táplálkozás, öltöztetés?

Konkrétabban lehetne? Mire gondolsz? Táplálkozás, öltöztetés?
A kérdező hozzászólása: hát pl mennyire szabad felemelni a babakocsit ahol ül, vagy most éppen beteg megfázott s hogy szabad e ilyenkor hason altatni, mikortól lehet neki mást adni mint tápszert vagy anyatejet, ilyenekre gondoltam!!!
A kérdező hozzászólása: mert nem szeret vízszintesen feküdni a babakocsiban!!!! vagy hogy milyen teát lehet neki adni?
Na altasd hason. A kiegészítõ étkezést 4 hónapos kortól lehet meg kezdeni bébi ételekkel. De csak kiegészítõ táplálkozás tehát mellette ugyan úgy kell neki adni a tápszert vagy anya tejet.! A teát nem javaslom mert nem nagyon egészséges és hatékony dolog. Inkább itass vele bébi vizet (Jana, szentkirályi) vagy forralt vizet. Ha bármi kérdésed van írj üzit.!:)

Angolosok, mikor használjuk az EACH és mikor az EVERY kifejezést? Mi a nagy különbség köztük?

Ugyanez a kérdésem a MANY, MACH, SOME és ANY esetében...

Legjobb válasz: Each és every között szerintem nagyjából semmi különbség nincs. Many-t megszámlálható fõnevekkel, much-ot pedig nem megszámlálhatókkal használunk. Some-ot kijelentõ mondatban, any-t pedig kérdõben és tagadóban. Someone és somebody ugyanaz. Nobody és noone ugyanaz.

Each és every között szerintem nagyjából semmi különbség nincs. Many-t megszámlálható fõnevekkel, much-ot pedig nem megszámlálhatókkal használunk. Some-ot kijelentõ mondatban, any-t pedig kérdõben és tagadóban. Someone és somebody ugyanaz. Nobody és noone ugyanaz.
Még annyit tennék hozzá, (nyelvvizsgán szeretik kérdezni nyelvtani teszteknél)hogy EACH után többesszámba tesszük a fõnevet, viszont EVERY -nél nem.
2! Ha javasolhatom, ne menj nyelvvizsgázni ... A kérdezõnek itt egy link. http://www.sulinet.hu/nyelvek/?p=content&id=165 Each: minden egyes, every: minden, hát ember legyen a talpán, aki meg tudja magyarázni a különbséget.


Például cselekedj. Kezdd azzal, hogy orvoshoz viszed.
Orvoshoz kell vinni, addig meg legyen diétán.Rízs, víz.
Hívj fel azonnal egy 0-24-es állatkórházat, vagy a saját dokitokat is, kérdezd meg hogy mi a teendõ, de legjobb lenne azonnal bevinni egy állatorvoshoz és kezeltetni.Ha erre semmiképp nincs lehetõséged, akkor holnap reggel ez legyen az elsõ!
Mondjuk állatorvos? Mondjuk mostazonnal?
Félek rákos daganat! Valószínûleg meg fog halni! :( Nem szeretnélek szomorítani, de 1 barátom pont így volt! Pár hónap múlva meghalt a kutyája! :( Ez nagyon rossz tudom! :( Azért vidd el állatorvoshoz!!! Én drukkolok!
Gondolom az a púp feleség nem egy nap alatt került oda. Rég el kelett volna vinni orvoshoz. Be van oltva Parvo vírus ellen? Mert az is okoz hányást hasmenést. Lehet hogy az nem daganat, hanem csak egy zsírszövet, amit egyszerûen csak kivág az állatorvos. Meg kellene nézetni. És nem szenvedni hagyni az állatot. Tejet ne adj neki. Rakj ki neki vizet. És ne egyen zsíros kaját. Víz legyen elõtte. Azt javaslom hogy mi hamarabb keress egy állatorvost, mert csak rosszabodni fog, és több fájdalmat szenvedést okozol neki.
kéménynek és gáz nélkül? hmmhmm. nehéz kérdés. forró tehéntrágya gyorsan cserélve? áram van?
Vagy árammal, vagy gázpalackról hõlégfúvóval. Inkább az áram mert nincsen gázfejlõdés, a hõlégfúvó necces.
Én a csípõspaprikát javasolnám! 2-3 szemtõl mindenki izzadna.
A kérdező hozzászólása: köszi a komoly válaszokat :) :)

Ki mit etet otthon a házi vadászgörényével! Van enekem is egy három hónapos fiú, annyi mindent olvastam hogy mit ehet és hogyan, meg azt is, hogymit nem ehet! Ti mit adtok neki kajcsit?

Legjobb válasz: Csirkealkatrész (fõleg nyak + máj, szív), nyers tojás sárgája és néha száraz táp (direkt görkének való)

Csirkealkatrész (fõleg nyak + máj, szív), nyers tojás sárgája és néha száraz táp (direkt görkének való)
Ahogy az elsõ, kiegészítve egyéb szárnyasokkal (kacsanyak, pulykaaprólék/szív) és néha nyúlhússal. Tojás sárgáját és száraztápot (mi Acana halas macskatáppal helyettesítettük, mert halat nem szerettünk volna adni neki, de az ízét pótolja) mi is adunk, de finnyás, nem tetszik neki. Emiatt a görénytáppal is bizonytalanok vagyunk, vegyünk, ne vegyünk.
Tényleg! Nyúl is van az étlapon, bár csak szökõévente. Az enyém a halas cuccokat egyáltalán nem eszi meg. Az alutasakos és konzerv kaját sem, kizárólag a száraz tápot. Nagyon válogatós. (egyes)
A parizertõl sem lesz semmi baja. Viszonylag olcsó is és a görik szeretik. :)
Én a parizert kerülném, az embernek lehet hogy még belefér, de görinek ? Húsevõ, nem szójazabáló!

Mik a vagyaid, mik az almaid? Mi tenne boldogga? Es hol tartasz most? Kort is irjatok kerlek.

Legjobb válasz: álomom: Mangaka lehessek! (Nekem nem jönnek be az olyan célok amit túl könnyen el lehet érni olyan kell ami egy életen át tart) Ami boldoggá tenne: Eljussak Japánba (azon belül Hokkaidóba) Ahol tartok: Japánul tanulok és jól haladok :D L/13

álomom: Mangaka lehessek! (Nekem nem jönnek be az olyan célok amit túl könnyen el lehet érni olyan kell ami egy életen át tart) Ami boldoggá tenne: Eljussak Japánba (azon belül Hokkaidóba) Ahol tartok: Japánul tanulok és jól haladok :D L/13
# 11/11 Szerintem a motiváltabb jövõképedet ebben a korban még csak alapozod.Ha jól akarsz kijönni az életben akkor érdemes tanulnod.Mindenki aki jól tanult körülöttem 2xer annyi a fizetése mint nekem(aki kitermeli a pénzt) Diákmelót helyi MCDonaltsban nézzed meg esetleg keress fel diákszövetkezeteket és válogatás nélkül vállalj el diákmunkát ha van.Ami a vásárolgatást illeti, nem muszáj mindenbõl a legdrágábbat megvenni, így tudsz spórolni másra is, vagy olyat ne vegyél amit csak egy két alkalomra veszel fel, szal feleslegesen ne költekezz, hanem szórd el hasznos élvezetes dolgokra. :)
Nagyon szeretnék motiváltabb, céltudatosabb lenni, valahogy felépíteni egy reális jövõképet. Örülnék neki, ha nem rágódnék állandóan semmi kis dolgokon, csak könnyedén átsuhannék felettük és nem stresszelnék ennyit. Továbbá jól jönne egy normális diákmeló, amibõl tudnám állni a szórakozásra és az öltözködésre a pénzt, és örülnék, ha mostanában is olyan sokat utazhatnék, mint korábban. 16/L
# 9/9 Szóval barátnõd az illetõ? mert ha igen akkor még könnyebb helyzetben vagy mint hinnéd. Ne veszekedj vele, hanem mindig tegyél a kedvére, vidd el olyan helyre amit õ szeretne megnézni, foglalkozz Vele az a lényeg! Szerintem ne szórakozz, menj szedj neki rózsát , add oda neki és csókold meg, mond el neki hogy nagyon szereted és kész.Ha sokat veszekedtek, lehet nem lesz jó vége ha csak valamelyikötõk nem változtat a dolgokon, vagy nem simultok jobban egymáshoz.Lehet hogy most Neked kéne picit papucsnak lenned csak hogy éreztessed vele hogy fontos számodra.Ha nem tudjátok helyrehozni a dolgokat és mindig veszekedtek akkor szakítsál vele, mert akkor csak az idõdet pazarlod mellette!
Álmom/vágyam: Bárcsak viszont szeretne Õ (elõre szólok, lány), akiért bármit megtennék. Ez tenne boldoggá. Most ott tartok, hogy folyamatosan veszekszünk, és bármit teszek, az rossz. 17/f
Álmom?Az hogy legyen elég benzinem mindenhová, és kísérjen el az õrangyalom! :) Jelenlegi álmom egy normális nõ összeszedése, aki szeressen Velem motorozni. Hogy hol tartok?Az élet közepében , mikor rengeteg tenni valóm van, sok a munka , kevés a szabadidõ és a pénz is hamar elmegy.Most célom hogy másik munkahelyre menjek, hogy összehozzak annyi pénzt hogy minden hétvégén menjek el motorozni az ország másik felébe vagy esetleg külföldre is(tengernek örülnék a legjobban) Én részben boldog vagyok, mert nem panaszkodhatom semmire sem , azon kívül hogy nincs normális barátnõm, asszonyom. stb. 28F
A kérdező hozzászólása: :) Hajra Japanhoz! Hidd el nincs az olyan tavol, tanuld a nyelvet es figyeld az osztondijakat mar most akar gimi alatt!!! 15/lany, hivd el oket! Mit veszithetsz? Ha a rosszabbik lehetoseg jon be es nemet mondanak akkor is ugyanott vagy mint most... rosszabb nem lesz. De ha igent mondanak akkor meg buliztok egy jot! 17/fiu miert nem hivod fel telefonon holnap az sokkal szebb :) Es kulfold is elerheto! Ugyesen!
Hmm...jelen pillanatban az, ha az a személy akit elvileg megbántottam venné a fáradságot és feljönne skypera, hogy megbeszéljük. Aztán örülnék ha nem szeretnék folyamatosan bele ebbe a személybe, hanem megtudnám tartani a baráti viszonyt. Nagy álmom, hogy külföldön élhessek, esetleg legyen egy vállalkozásom. 17/f
és most kb az egész életemet leírtam neked
"hóbarátot" = barátot
bocsi: "álmom"-at akartam írni
A kedvenc énekesnõmmel jò baràtsàgba kerülni és smàrolni is vele. :P /L

Mik a reális esélyeim? -20 kg lehetséges? Min változtathatnék még? Honnan szerezzek jó recepteket és jó tippeket miket mikor egyek?

Sziasztok! 22 éves nő vagyok. kb 174 magas és hááájas,81 kgról indultam és most vagyok 2-3 hét alatt 76.5 körül. Mivel egyetemre járok (műszaki) nem sok időm jut mindig aludni,de próbálom,ha nem is egyszerre legalább 8 órát aludni naponta. Kizártam teljesen az édességeket és a tejet.Minimálisra vettem a fehér kenyér fogyasztást,de hamarosan teljesen leállok vele. Legnehezebb a cukros teáról és tejről való lemondás,mivel minden nap megittam fél-1 liter tejet,de csak a házi zsíros finom tejet szeretem,nem boldogít a boltban kapható kicsi zsírtartalmú :( Elalvás előtt nem eszem legalább 6 órával. Keveset eszek és próbálok rendszeresen és rendes kaját enni.. Heti 5-6 szor mozgok,futás-úszás-bringa minden. Félek,hogy nyára és nem lesz meg a 55 kg,legalábbis Júliusra =/

Legjobb válasz: Szia! Júliusig jó esetben 15 kg-t tudsz lefogyni, de ahhoz rendesen kialakított diéta kell és be is kell tartani, amihez nem kis akaraterõre lesz szükséged. Írj privit ha gondolod.

Szia! Júliusig jó esetben 15 kg-t tudsz lefogyni, de ahhoz rendesen kialakított diéta kell és be is kell tartani, amihez nem kis akaraterõre lesz szükséged. Írj privit ha gondolod.
En vettem egy konyhamerleget es szamolom a kaloriakat. Nekem sokat segit. Es ez is: kaloriabazis.hu
Simán lehetséges, én is lefogytam 20 kilót. Az teába amúgy tehetsz édesítõt, ugyanolyan az íze és nincs benne kalória(mondjuk nem szabad túlzásba vinni, mert nagy mennyiségben nem egészséges és növeli az étvágyat. De bár bigyó naponta semmi)
És ha nyárra nem lesz meg az 55 akkor mi van? Amúgyis túl kevés az 55 szerintem. 60-65 kilóval lennél csinos, 55 kilóval gebe leszel. Én csak 160 centi vagyok, de 50 kilóval nagyon sován, 55-58 kilósan nézek ki jól.
Alakbarát receptek: http://paleovital.hu/ Amúgy meg ne aggódj, ha meg lesz, ha nem: már tettél magadért valamit!!!!
Lefekvés elõtt 6 órával nem eszel. Miért is? Hogy éhesen feküdj le? Így már érthetõ. A magas zsírtartalmú tejjel nincs baj. Csak kevesebbet igyál belõle, és édesítõvel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!