Találatok a következő kifejezésre: Mi a érzés (1691 db)

Mi a különbség az érzés és az érzelem között?

Példákat is írjatok hozzá. Köszi

Legjobb válasz: Ha esik az esõ szinte minden ember egyformán érzékeli,pl.az esõ lehet hideg vagy melegebb,szakadhat,esetleg csepereghet,nagy cseppekben eshet vagy aprókban.Azt,hogy ez milyen érzést,érzelmet vált ki az az egyéntõl, függ(adott helytõl-helyszíntól,szituációtól,lelki állapotátától).Ha jó érzéssel tölt el örülhetünk, boldogok lehetünk.De pl. ha az adott hely vagy szituáció pl.ha a fodrásztól jön ki az eber és elkezd szakadni nem olyan biztos,hogy örülni fog az esõnek.Egyébként,egyéb esetekben viszont jó érzéssel tölti el.Tehát,hogy milyen érzést,érzelmet vált ki az esõ az egy eléggé összetett folyamat.

Ha esik az esõ szinte minden ember egyformán érzékeli, pl.az esõ lehet hideg vagy melegebb, szakadhat, esetleg csepereghet, nagy cseppekben eshet vagy aprókban.Azt, hogy ez milyen érzést, érzelmet vált ki az az egyéntõl, függ(adott helytõl-helyszíntól, szituációtól, lelki állapotátától).Ha jó érzéssel tölt el örülhetünk, boldogok lehetünk.De pl. ha az adott hely vagy szituáció pl.ha a fodrásztól jön ki az eber és elkezd szakadni nem olyan biztos, hogy örülni fog az esõnek.Egyébként, egyéb esetekben viszont jó érzéssel tölti el.Tehát, hogy milyen érzést, érzelmet vált ki az esõ az egy eléggé összetett folyamat.
Érzés: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rzelem http://www.kislexikon.hu/erzesek.html Érzelem: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rz%C3%A9s http://www.kislexikon.hu/erzelem_a.html Bocs, de nem bírom kihagyni a két fogalom összekeverésének egy nagyon durva, mégis kiváló példáját: "Az érzelem számomra fontos dolog, érzem például, ha éhes vagyok..." http://www.youtube.com/watch?v=1A1bJKg0B5E :) ))
érzés: érzékszervektõl érkezõ jelek. Elsõsorban szaglásra, tapintásra értjük. fájdalom, illatos, meleg, éhség, ilyesmi érzelem: köznyelvben lelki állapot, amire hatással van az elme magas szintû mûködése, a szervezet (elsõsorban az agy) kémiai egyensúlya, és az érzések. szeretet, boldogság, félelem
Az érzés a fizikai ingerek tudtodra adás (hû de csúnyán fejeztem ki magam), az érzelem a lelki dolgoké. Az egyikhez fizikai behatás kell (hideg, meleg ütés, vágás), a másikhoz valami által kiváltott hormonális.
A kérdező hozzászólása: köszcsike

Azokat kérdezem, akik babásak, de még az elején vannak, hogy milyen érzés mikor a terhességtől fáj és nem attól, hogy mensid lesz? Szal milyen érzés?

5-6 hetes terhesekre gondolok.Még nem tudom, h terhes vagyok-e de nagyon furin fáj a hasam.Nem úgy mint eddig!Feszül a méhem.Az alhasam, úgy tíz centis sávan, oldaltól-oldalig fáj.Ha lehajolok, olyan furi a sáv.Néha oda lentre is beszúr élesen.És úgy szurkál a hasam.Néha a petefészkem is de az naon ritkán.Szerintetek?

Legjobb válasz: Enyhe görcsölgetés csupán, mintha meg akarna jönni. Alhas két szélén lehet izomlázhoz hasonló húzó, szúró érzés fõleg hapcinál, köhögésnél, vagy csak alvás közbeni nyújtózásnál mozdulatnál.

Lehet hogy hülyén hangzik, de én éreztem hogy ez most más és nem lesz mensim abban a hónapban, máskor ilyet nem éreztem még, pedig 2 évet vártunk a babára. Aztán a nemvárt mensi elõtti héten jött a görcsölgetés ami inkább ilyen feszülés jellegû volt. Aztán a petefészkeimbe szúró fájdalmat éreztem, mint ha peteérésem lenne. Valamint amikor felálltam vagy lehajoltam, vagy amikor nyújtózkodtam a hasam alatt végig szúró, feszülõ fájdalmat éreztem. Hát kb. ennyi:)
Enyhe görcsölgetés csupán, mintha meg akarna jönni. Alhas két szélén lehet izomlázhoz hasonló húzó, szúró érzés fõleg hapcinál, köhögésnél, vagy csak alvás közbeni nyújtózásnál mozdulatnál.
Én is görcsöltem az elején.Elég erõsen, de mégsem jött meg, csak vártam.Aztán meg félóránként rohantam pisilni a görcsökkel együtt, így hólyaggyulladásra gondoltam.De 5 hetes terhes voltam:) Egyébként ahogy leírtad, szerintem van esély rá, hogy baba lesz.Megírod majd?Szorítok!
Szia!Ne haragudj, hogy belekotyogok, de én is kiváncsi lennék ezekre a válaszokra. Ma úgy fájt a hasam, ahogy még sosem, bal oldalon, mintha izomláz lenne, de persze még én sem tudom, hogy baba vagy nem baba.És mégegyszer bocsi :-)
Nálam ez úgy történt, hogy mire eljutott az agyamig, hogy fájdogál a hasam alja, már el is múlt.Ez az érzés viszont napokig eltartott, sõt a két csíkos teszt után is.
A kérdező hozzászólása: 25. napon vagyok, és 28. naposak a ciklusaim!
A 20:22-es vagyok. Miért a ciklusod hányadik napján vagy?
A kérdező hozzászólása: Persze, megírom!Bár már csak tudnám!Hosszú lesz a hétvége!:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Amit írtál pont ezeket érzem!:) De jó is lenne!:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, ha hülye a kérdés, de nagyon érdekel.
A kérdező hozzászólása: Még valaki?:)
A kérdező hozzászólása: Semmi baj!:) Mikorra nem várod?
A kérdező hozzászólása: Többi észrevételeket, tapasztalatokat várok!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!
Szia! 20 óra 03-mas belekotyogós vagyok :-)) Sosem pontosak a ciklusaim, úgyhogy csak kb tudom mindig, hogy mikor nem kéne jönnie, és az a héten volt. Holnap tesztelek. Drukkolok Neked is, hgoy sikerüljön, és majd ird meg mi lett :-) Köszi!

Milyen érzés mikor a fiú beleélvez a lányba? A barátnőm elkezdte szedni a tabit és eddig csak úgy voltunk hogy kihúztam mikor elakartam menni és a hasán pl mentem el. Milyen érzés mikor nem kell kihúzni és beleélvezhetek?

Legjobb válasz: A fiúnak biztos jobb,mint hogy ki kell venni,és neki kell befejezni a dolgot.Én lányként nagyon élvezem,bár nem jelent annyira fizikálisan kirobbanó érzést.Sokszor barátom inkább kiveszi,hogy utána újra tudjuk csinálni,de én inkább jobban szeretem ha belémélvez,végülis az a teljes kielégülés szerintem.(tablettát szedek,mielõtt vki leoszt :) )

A fiúnak biztos jobb, mint hogy ki kell venni, és neki kell befejezni a dolgot.Én lányként nagyon élvezem, bár nem jelent annyira fizikálisan kirobbanó érzést.Sokszor barátom inkább kiveszi, hogy utána újra tudjuk csinálni, de én inkább jobban szeretem ha belémélvez, végülis az a teljes kielégülés szerintem.(tablettát szedek, mielõtt vki leoszt :) )
Én is csak a lány szempontjából tudom leírni! Remek érzés! Mikor érzem, hogy megfeszül, felnyög, elélvez egy erõteljes mozdulattal, még 2-3 döfés és rámomlik egy hatalmas test teljesen elgyöngülve! Neked is biztos jobb lesz majd a tabletta hatása után, nem rontja el a meghittséget a dolog, és nem kell arra koncentrálni közben, hogy baj ne legyen belõle! Egyébként szerintem nem hülye a kérdés! Engem is érdekelnek a válaszok!
Sokkal jobb, már csak az orgazmus miatt... Maszturbáláskor nem akkora az orgazmusod, mintha nõben mennél el... Plusz, mikor fröcsögsz, sokkal jobb, megduzzad a kéjléc, és kéjesen feszítõ érzés, ahogy lüktet ott bent:) A parnered hüvelye meleg, és nedves, és körbeöleli a péniszt...És és föld a két orgazmus, tapasztald meg, rá fogsz kapni az ízére;) 23/F
Én, mint fiú, viszont nem tudom leírni...nincsenek szavak :D de most komolyan, az ténylegesen a teljes gyönyör :) :)
Én lány vagyok, nekem jó érzés mikor érzem, hogy pumpál/lüktet :)
A párom azt mondta, hogy jobb mint ha a hasamra élvez. De ha elkezdte szedni a tablettát, akkor rövidesen megtudod.
Fölöslegesen írtál. Honnan tudjuk helyetted h mégis mien az érzés.? mindenkinek mást jelent a dolog. Próbáld ki.
jó érzés.
Nagyon jó érzés az aktív ff.nak az anális szex, fõleg akkor ha egy fiatal szûk kemény +kerek popsit dugh.t meg. Lassan élvezel, és nagyon jól esõ érzés, emlékezetes marad. De sajnos a mai Mo-on még mindig erõsek az elõitéletek, a gátlásos maradi nõk részérõl pláne. Pl. Hogy aki ezt szereti, vagy kivánja, az csak bu-zi, perverz lehet, stb.
A nõknek is van segglyukuk.Aki nem érezte annak hiába írogatják hogy milyen jó érzés.
Én nem hagynám megtoszatni a seggem, de a passzív bu-zi férfiak valamiért tényleg élvezik. Például jól lehetne látni egy meleg pornóvideóban, hogy melyik pornószínész tényleg meleg (vagy csak bi) és melyik az amelyik heteró fejben és csak fizettek neki hogy megdugassa magát. Akinek keményen áll a farka, vagy legalább félkemény, amikor dugják, az nagyon élvezi a helyzetet, míg akinek olyan kókadt, mint neked vagy nekem most éppen, az fejben heteró és csak bevállalta a homo filmet is. Sok az olyan bu-zi pornó videó, amiben a férfi, akit dugnak úgy élvez el hogy nem nyúlnak a farkához. Ez a prosztataorgazmus. Akit nem zavar hogy a seggébe raknak valamit (a passzívat vállaló melegek), az utána nagyon tudja élvezni ahogy dugják, mert a másik farka ingerli a prosztatáját és ettõl el tud élvezni (hát még ha közben kézzel rásegítenek).
Vegyél egy prosztata maszírozó vibrit(elég egy sima mûpénisz) benedvesíted, feldugod magadnak. És olyan orgazmusod lesz, hogy elájulsz! És megtudod mi a jó az análszexben!
A kérdező hozzászólása: Meleg kérdésnek szántam...A kérdés a PASSZÍV-fél érzésére vonatkozott.
...és pelenka...
szûkebb a popsi, jobban össze lehet szorítani, így nagyobb élvezetet nyújt a pasinak, igaz, csak az elején, míg ki nem tágul az ánusz, utána már csak sima ki be ki be...
Ugyanaz, ami a pinális szexben. Egy szûk, meleg, csúszós lyukba dugod a farkad.
Az érzelmek is fizikai természetûek. És a szexuális élvezet sohasem racionális alapú! Az érzelmek kémiai hatásának mindig szerepe van benne.
meleg kérdésnek szántad?
én szívessen kipróbálnám hogy milyen ha seggbe dugnak 19/F

Mi a baj kettőnk kötött? Miért van ilyen furcsa érzésem?

A barátom nagyon szeret, helyes, jól öltözik, okos, gyengéd, ?szinte, h?séges. Komolyan álompasi (csak lehetne egy kicsivel magasabb). Én is nagyon szeretem, sokat vagyunk együtt, megvannak a szerelem jelei (pillangók a hasban, gyors szívverés, állandóan a ? jár a fejemben). Mégis úgy érzem, hogy ez így nem helyes. Valami nyugtalanít. Magam sem tudom megfejteni. Veletek volt már ilyen? Hagyjam annyiban, majd rendbe jön? ötletek?

Legjobb válasz: Félsz teljesen átadni Magad az érzésnek.

Félsz teljesen átadni Magad az érzésnek.
Meg kérdezhetem hogy hány évesek vagytok?
Talán mert van akit jobban szerettél nálla, egy olyan személy akit SOHA nem fogsz tudni elfelejteni :)
A kérdező hozzászólása: én 15 vagyok õ 16. és azt hiszem õ az, akit eddig a legjobban szerettem, az eddigieknél jobban
amugy ha a szerelem elég erõs minden akadályt legyõz ez tuti :) nekem is a kapcsolatomba vannak bonyodalmak de mindig kiállunk egymás igazáért :) ) csak hajrázni meg bírni kell ;)
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat :)

A boldogságérzést az endorfinnal hozzák összefüggésbe. Mi a helyzet a kellemetlen érzésekkel, pl. a féltékenységgel? Milyen fiziológiai magyarázata van a kellemetlen érzéseknek, mi történik ilyenkor a testben (pl. hormonális szinten)?

Legjobb válasz: A boldogság egy mélyen gyökerezõ érzés, a féltékenység viszont magasabb szintû. Valószínûleg visszavezethetõ valamilyen félelemre, úgyhogy a fiziológiáját inkább félelemként keresd. Pl: http://mlmhogyan.com/pszichologia/az-erzelmek-agyi-mechanizm..

A boldogság egy mélyen gyökerezõ érzés, a féltékenység viszont magasabb szintû. Valószínûleg visszavezethetõ valamilyen félelemre, úgyhogy a fiziológiáját inkább félelemként keresd. Pl: http://mlmhogyan.com/pszichologia/az-erzelmek-agyi-mechanizm..

Számotokra mi a legrosszabb érzés, abban az esetben ha már jó ideje viszonzatlanul szerelmesek vagytok?

Sokszor úgy érzem hogy kétségbeesek, abból adódóan hogy már láthatatlan/semleges vagyok számára. Másnak is vannak hasonló bugris érzései?

Legjobb válasz: Nem kellemes érzés, az egyszer biztos.

Nem kellemes érzés, az egyszer biztos.
Nálam az a legrosszabb, hogy egy másik lánnyal hozom éppen össze, tudom, hogy ahogy kinézek nem vagyok az esete, már rákérdezett, és meg kb lehülyéztem =(( De a reménytelenség a legrosszabb :( De õ se boldog...talán ez még rosszabb annál, hogy nincs esély =(
kedves kérdezõ, eddig nem voltál semleges az illetõnek? Te teszel valamit ezért, hogy ez ne így legyen? Azelõtt õ tett valamit, amibõl azt gondoltad, hogy lehet köztetek valami? Ha ezekre õszintén válaszolsz a magadnak is jót tesz és talán tudunk segíteni...
amúgy a legrosszabb a tehetetlenség, és az hogy amikor látom, hogy õ is boldogtalan és olyanokkal vergõdik akik valószínûleg fele annyira nem szeretik.
A kérdező hozzászólása: Jártunk is 3 évig, állati nagy lánggal égve. Még fiatalok voltunk, és az ezzel járó bonyodalmak felõrölték a kapcsolatot. Nincs ma sem harag, és idõnként találkozgattunk is rövid ideig, és nehezen lett túl rajtam, állítólag. Viszont én még ugyanúgy szeretem mint 5 évvel ezelõtt amikor megpillantottam. Persze ezt sose vallottam be neki, és másnak sem. Kicsit szégyellem, hogy hiába voltak más kapcsolataim, új céljaim, õt nem tudom elfelejteni. Mostanra én pedig teljesen eltûntem a látókörébõl, nem akartam bezavarni az életébe. Csak kretén vagyok, és fáj azért. Ezért mertem csak itt feltenni valakikhez a kérdést.
A kérdező hozzászólása: És még most is visszaolvasva az elõzõ válaszokat. Mindbõl vegyítve hasonlóan érzek. Nem annak örülök hogy nektek is ilyen bajotok van, hanem hogy megosszátok bizalmasan ezt velem ti is.
Ha így érzel meg ér még egy próbát, beszélj vele, maximum hülyének néz. Már csak magad miatt is, másképp nehéz lesz kijönni ebbõl.
Nekemis ez van. Csak velem szakított a barátom 8 hónap után, hogy már nem szeret. Én meg annyira szeretem, hogy meg fogok õrülni. :(((

Milyen érzés ha keményedik a pocakotok? Jár ez vmi fajta fájdalommal? Mihez hasonlítható érzés?

Eddig f?képp este éreztem olyasmit, mint, amikor nagyon jóllaksz, és húz a pocakod, ill. néha estére, úgy érzem, hogy rettent?en húz a jobb oldalam. De ezek a jelleg? érzések nem szoktak néhány másodperc után elmúlni. Ill.25. héten éjjel enyhe görcsök normálisnak számítanak?

Legjobb válasz: Szia!Nekem a fájásokkor keményedett csak a hasam a 40.héten.Elõtte máskor nem.Nagyon rossz érzés.Olyan kemény,mint a beton.Mintha a baba egy labda lenne és kõkemény,kitölti az egész hasad.Remélem érted,mert jobban nem tudom leírni.

Szia!Nekem a fájásokkor keményedett csak a hasam a 40.héten.Elõtte máskor nem.Nagyon rossz érzés.Olyan kemény, mint a beton.Mintha a baba egy labda lenne és kõkemény, kitölti az egész hasad.Remélem érted, mert jobban nem tudom leírni.
Nekem az a mese jutott a keményedésrõl eszembe, mint amikor a farkas hasába belevarrják a köveket, és az lehúzza õt... Tehát: húzó érzés, miközben a hasad kõkemény! (nem fáj, csak kellemetlen/szokatlan) Nekem ez a 21. héttõl van, ami terheléskor jelentkezett, amire Mg-ot kaptam. Üdv: 40 hetes km
Én 25 hetes vagyok és általában esténként amikor fáradt vagyok atomkemény az egész hasam. Annyiban kellemetlen, hogy húzódik és nyomódik a gyomrom. Reggelre el szokott múlni.
Én sokáig azt hittem a keményedésre hogy puffadok :) Ismerõseim meg is mosolyogtak, de hát elsõ terhességnél nem tudtam mit kellene éreznem, aztán más kismamák beszámolója alapján rájöttem hogy ez inkább keményedés :) Szóval emiatt én a puffadáshoz tudnám hasonlítani.

Mi a külömség a mensi előtti "majdnem meg jön "érzés és a poz. Teszt előtti "majdnem meg jön" érzés között?

Legjobb válasz: semmi...ezért a neve majdnem megjön érzés...max a melled em úgy fáj, pozi teszt nél inkább amellbimbó de ez sem mindenkinél van így

semmi...ezért a neve majdnem megjön érzés...max a melled em úgy fáj, pozi teszt nél inkább amellbimbó de ez sem mindenkinél van így
szerintem sincs semmi különbség. én elõzõ héten teszteltem pozítivat. de nekem is soszor megjön érzésem volt és van és a melleim majd leszekadtak, nak.
Elmaradt menstruáció napján reggel. Szerintem hiába van ráírva, hogy bármikor meg lehet csinálni, érdemes reggel. Akkor a legnagyobb a hcg. Ajánlom a lillyt, nem túl drága, rossmannban lehet kapni (vagy dm-ben). Nekem a medilab egyszer téves pozitív eredményt mutatott, uh azt egyáltalán nem ajánlom. Ja, még annyi, hogy jóval halványabb volt a második csík. De a halvány csík is csík! Szorítok Nektek!
Nekem naponta többször jelentkezett az érzés, hogy na most jött meg. Nem görcsölt, hanem tényleg olyan érzés mintha 1 perc múlva kész itt van. Amikor tényleg megjött akkor elõzõ nap már érzem intenzíven, ezt nem éreztem a poz tesztnél. Nekem a mellem sem fájt, csak amikor már a teszt is pozi lett, utána 1-2 nap múlva.
Szerintem is semmi különbség nincs közte.
A világon semmi....
A kérdező hozzászólása: köszi és gratula nektek:D
Ui.: Lehet sokan azért éreznek különbséget mert pszihésen képzelik maguknak a tünetet,
utolsó válaszoló! Neked mikor lett pozitív a teszt?
Nekem az érzésben nem volt különbség, csak az idõtartamában. Mensi elõtt, jobban pufi voot a hasam, és 10-20-30 percig is eltartott a megjönérzés, de babával a mensi napjától kezdve csak 1-2 percre jelentkezik ez a hasfájás.
A kérdező hozzászólása: köszi és ismét egy nagy GRATULA !!

1 éve lassan, hogy a fejemben olyan érzést érzek, mintha teljesen ellepné a vér, van hogy jobb oldalt, van mikor a bal oldalt. A szemem folyamatosan romlik, és néha szédülök. Szakemberhez nem fordultam. Volt valakinek már ilyen érzése? Mit tegyek?

Legjobb válasz: eh. fordulj szakemberhez... lehetõleg addig amig élsz bár ha itt kérded. sokminden házi praktika segithet. borogatás, beöntés, kakukkfüves bedörzsölés. utóbbit holdtöltekor kell leszedni.

eh. fordulj szakemberhez... lehetõleg addig amig élsz bár ha itt kérded. sokminden házi praktika segithet. borogatás, beöntés, kakukkfüves bedörzsölés. utóbbit holdtöltekor kell leszedni.
Elönti a meleg, olyan érzés? ilyen nekem volt, amikor nagyon stresszes voltam, és olvastam is, hogy idegi eredetû.Ha romlik a szemed, meg szédülsz, az már baljósabb elõjel sztem....Vérnyomásod milyen? Mennyire vagy stresszes?
A kérdező hozzászólása: Igen, mintha melegség lepné-e az agyamat. Sokat stresszelek, de nem tudom irányítani. A problémám csak az, hogy nem tudom, hogy foglalkoznának-e ezzel, ennyi tünet elég-e, hogy CT-re beutaljanak.
Hát figyu, menj el orvoshoz, és megmondja, mi a teendõ.Lehet, hogy csak magas a vérnyomásod a stresszbõl kifolyólag, annak lehet látásromlás, szédülés a tünete.A stressz ellen sport, és meg kell tanulni lecsillapítani az elmédet.Ha érdekel, küldök technikákat privátban.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm elõre is!
Az orvos megnéz olyasmit is amirõl nekünk fogalmunk sincs.. Szem alja szin, börszin torok ki tudja mi... De ha esélyt se adsz neki akkor hogy utaljon be ctre vagy bárhova?
A kérdező hozzászólása: Persze, igazad van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!