Találatok a következő kifejezésre: Mi a És mi az utálat (139 db)

Melyik nemzetet (nemzetiséget) nem szereted, esetleg utálod? Melyikkel kapcsolatban vannak előítéleteid, és mik azok? Szerinted a magyarok kiket nem szeretnek, kikkel kapcsolatban vannak előítéleteik?

Pl. utálod a románokat, mert elvették Erdélyt, vagy nem szereted a németeket, mert pedánsak, szerinted a magyarok a szlovákokat nem szeretik Trianon miatt stb. Ezek csak példák, nem a trianonozásra megy ki a dolog! Írjatok sztereotípiákat, amikkel egyetértetek, vagy amikkel nem!

Legjobb válasz: utálom az amerikaiakat, mert uralkodni akarnak, kínaiakat mert elárasztanak minket

utálom az amerikaiakat, mert uralkodni akarnak, kínaiakat mert elárasztanak minket
Én sztereotipikusan egy népet se utálok. Csak az oroszoktól félek, mert ijesztõek :D
Ez magánvélemény, de szerintem sztereotípiák alapján nem szabad megítélni senkit, ezt csak azután teheted meg hogy megismertél valakit.. mert nem lehet általánosítani. Például a franciák biztosan nem szeretnek minket, mert egy idõben (lehet hogy napjainkban is) rendszeresen megrongálták a magyarok a Nagy Trianon-kastélyt. De például én nem , viszont ettõl ha kimennék franciaországba, és be akarnék menni a kastélyba, nem engednének be.Hallottam ilyen példákat is. Szóval ezzel csak azt akarom mondani hogy nem utálok egy nemzetiséget sem, szerintem ez így nem is lehetséges.
En a csikszemueket utalom, sajnalom. Azoknak lovese sincs arrol, h mi az intim szfera, sokan vannak, naluk ilyen nincs es ruhellem mikor ram allnak. A tobbivel igazabol elvagyok.
én valamiért utálom az amcsikat.. ._. de nem tudom miért
Én mindig azon vagyok, hogy ne utálkozzak, de ha már van egy ilyen kérdés, leírom. Hááát, az románokat és a szlovákokat nem kedvelem, mert állandóan létrehoznak mindenféle magyarellenes oldalakat a facebookon, meg firkálják a házak falára, hogy MUIE Ungaria meg hasonlók. Amúgy valamiért az angolokat, meg az amcsinak sem bírom :D Nem tudom, miért ...

Kb mikor jelenek meg a terheségre utalo jelek és mi az első ráutalo jel a mensi elmaradásán kivül? Az előtt van már rá utalo jel?

Legjobb válasz: Nekem enyhe szédülés, nagyon érzékeny volt a mellem és már akkor elkezdett nõni:), és az állandó mindjárt megjön érzés. 28 hetes kismami

Nekem enyhe szédülés, nagyon érzékeny volt a mellem és már akkor elkezdett nõni:) , és az állandó mindjárt megjön érzés. 28 hetes kismami
Nekem szintén a mellem, és el kezdett nõni, azonkívül hányingerek de eszembe nem volt h terhes lehetek, dohányoztam és általában akkor volt hányingerem, azt hittem erõs cigit szívok :( De mikor megtudtam letettem :)
Szia! Nekem a kimaradt mensi elött csak annyi volt, hogy állandóan pisilni jártam.. Akkor már sejtettem... :) ) Kb az 5. héttõl nekem iszonyú hányingerem volt...
szia nekem a kimaradt mensi elõtt másfél héttel annyira fájt a mellem, hogy ha megölelt a párom toltam el magamtól. Meg a karom tele lett apró pattanásokkal. Nem biztos, hogy az a terhességtõl volt, de elõtte soha nem volt ilyen, azért gondolom, hogy a babótól:-)

Mi a megoldás abban az esetben, ha az apuka nincs bejelentbe a munkahelyén és a gyerektartást szükséges volna megemelteti, a rossz anyagi helyzetünk miatt? Havi 15. 000. - Ft-ot utal.

Legjobb válasz: Gondolom van neki azért füle.Beszéld meg vele!Nem egyszerûbb mint bejelenteni hivatalosan? Ráadásul sokan nem is adnak ilyenkor a nõnek semmit. Ha tudna többet adni, azt beszéld meg vele.Az õ gyereke is.Ha érdekli ,akkor ad. Gondolom érdekli, mert akkor ezt a pénzt se adná, mivel hivatalosan nincs munkahelye!

Gondolom van neki azért füle.Beszéld meg vele!Nem egyszerûbb mint bejelenteni hivatalosan? Ráadásul sokan nem is adnak ilyenkor a nõnek semmit. Ha tudna többet adni, azt beszéld meg vele.Az õ gyereke is.Ha érdekli , akkor ad. Gondolom érdekli, mert akkor ezt a pénzt se adná, mivel hivatalosan nincs munkahelye!
Az apukával kell beszélned. Ha jó a gyerekkel a kapcsolata, nem nevelted ellene a gyereket, vagy az apa nem alkoholista, akkor segíteni fog., ha valóban többet keres. Ez az összeg pedig ma nem kevés.
semmit nem tehetsz!!Ha nincs bejelentett munkahelye akkor örülj, hogy utal.Sajna ilyen a világ
11.18. Ma az apukák többsége is az alacsonykeresetûek közé tartopzik. Ezért nem kevés a 15.000.- Ft
Igazából nem kevés, de nem is sok. Valóban ez a norma. A gyereknek diáknak kell lennie, így a diák-bérlet mellé sok mozizás beleférhet. Mellette van még családi pótlék és az anyuka jövedelme, amirõl nem tudunk semmit. Én is azt tanácsolnám, hogy ha beszélõviszonyban van az apukával, akkor kérdezze meg, hogy tudna-e segíteni.
A 15000 Ft.sajnos ma egy jó gyerektartásnak számit.Ettõl sokkal kevesebbet itél meg a biróság, hacsak apukának nincs álom fizetése, ami pedig igen ritka(mármint papiron).Ha meg nincs bejelentve, a törvény szerint a minimumot fogják megállapitani, 5000 Ft.Sajnos a közhiedelemmel ellentétben, semmi baja nem történik ha ezt sem fogja utalni.Mert az a szöveg, hogy a gyermektartás nem fizetése kiskorú veszélyeztetése, és, hogy ez bûncselekmény csak papiron létezik, a gyakorlatban nem.Tapasztalatból irom.Második éve pereskedek a volt férjemmel, eredmény nélkül.Munkahelye nincs, vagyona nincs.A végrehajtó ül az ügyön, a biróság szintén.
Bejelented a munkaügyi felügyeletnél, hogy tudod hogy a volt férjed ott dolgozik, de nincs bejelentve. ezzel lehet azt éred el hogy ha kimennek és rajta kapják a céget akkor kirugják a férjedet is meg a többit is akik ott dolgoznak feketén. így annyi pénzt sem fog tudni utalni.
Szia! Menj be a bíróságra és add be a kérelmet gyermektartás emelés céljából!Nekem most született ítélet a peremben, mert apuka nem akart annyit fizetni, mint amit kértem(igaz 2, 5évig tartott) Õ is hozott fizetési papírt 46000ft-ról, indokolta, hogy ott van a rezsi meg hogy magát is és az új élettársát aki terhes és nem dolgozik Õ tartja el! A bíróság meghozta az ítéletet, miszerint jogában áll a bíróságnak jövedelmet állapítani becslésbõl, ami annyit jelent, hogy megnézték milyen életszínvonalat tart fenn, autó, a számlái , gyermektartás ami havi 30000ft volt 2 gyermekünkre!Ezekbõl a dolgokból úgy döntött a bíró, hogy az Õ jövedelme becsülve nettó:120000ft, amibõl ki kell fizetnie havi 50000ft gyerektartást!Õ próbált védekezni olyan dolgokkal, hogy az édesapja segíti, erre bekérették a nyugdíj igazolást és megállapították hogy 38000ft-os nyugdíjból a nagypapa nem segítheti a fiát! Közölte a bíró, hogy mindegy hogy kit és hogyan, miért kell eltartania, az elsõ a gyermektartás, mivel a magyar jogszabályok szerint még saját magától is meg kell vonnia dolgokat a gyerekekkel szemben.Az elsõ a gyerektartás! És igen, figyelembe veszik, hogy milyen az anyuka anyagi helyzete, mert az apukának kötelessége segítenie a gyerekek miatt!!!! És ne gondoljátok ezek után, hogy egy pénzéhes nõszemély vagyok, csak nem hagytam, hogy apuka feketén megkeresett havi 450-500.000ft fizetése mellett belenyugszom a 15000-15000ft-ba!!!!
nem kevés? egy gyerekre? ebbõl kb a bérlete jön ki, meg 2 mozijegy!
Pedig igen, elrendelik a részletes vizsgálatot, kimennek, megnézik a körülményeket. És annak alapján döntenek. Te miért nem kérted ezt???
13.11.nek."at utolsónak nincs igaza.Ha felmerül, hogy az apa többet keres a bejelentettnél, simán lehet kérni, hogy nézzék meg az életszinvonalat, és annak figyelembe vételével......"De jó lenne ha ez valóban igy müködne, de sajnos nem.Az életszinvonalát mégis ki nézné meg?A biró kifog menni, családlátogatásra?A végrehajtó meg szóba sem jöhet, mivel a megitélt összeget rendesen fizeti, a KERESETE UTÁN.Most, hogy az a pénz, egyenlõ a nullával az egy dolog.A biróság kötelezte a fizetése után az X összeg rendszeres fizetésére, ezenfelül másra nem kötelezheti, mert menõ albérletben lakik, esetleg sokkal jobban él mint az átlag ember.Ha ez igy lenne, sok gyerek három négyszeres gyerektartást kapna, a pénzes papáktól.Az én volt férjem is albérletben lakik, autója van, menõ cuccokban jár, drága éttermekben eszik, és mégis papiron fizetés képtelen.
"Mert van vagyona. Azon viszont már a válás során kellett megosztozniuk, nem pedig késõbb. " Igen, megosztották a vagyont váláskor. Viszont a gyerektartás a gyerek nevelésére jár és semmi köze a váláskori vagyonosztáshoz. Ha apa nem dolgozik, de van vagyona, akkor abból bizony KÖTELES fizetni és épp ezért nézik, mibõl él apuka. Tökéletes a példa, csak épp arra, hogy apának akkor is meg lehet itélni szép összegû gyerektartást, ha nem is dolgozik, hiszen van vagyona, amibõl él és amibõl hozzá kell járulnia a gyereke eltartásához.
Azt hogy szükséges megemeltetni, azt te gondolod. A 15.000 forint nem rossz a mai világban. Ha viszont a gyerek szükségleteit meghaladó igénnyel állsz elõ, az visszaüthet, miel nem csak ebbõl a pénzbõl kell a gyereket eltartani, hanem elvileg ehhez neked is hozzá kell tenni ennyit és akkor még ehhez jön a családi pótlék is.
Az életszínvonal nézésével az a gond, hogy tényleg nincs kötelezõen összefüggésben a jövedelemmel. Ismerek egy srácot, aki két éve nem dolgozik. Nagyjából zéró a jövedelme ebben az idõszakban. Elõtte annyit tett félre, hogy nincs gondja se nagyon. Ha úgy van kedve, vesz egy motort és kész. Mert van vagyona. Azon viszont már a válás során kellett megosztozniuk, nem pedig késõbb. Van még egy szempont, ami nem került eddig ide: Ha anyuka nem dolgozik, és apuka jövedelmének megnyirbálásával akarja "megoldani" a saját rossz anyagi helyzetét (nem mondom, hogy a kérdezõnél ez van, de elképzelhetõ ilyen is), az visszaüthet úgy, hogy a gyerek elhelyezését változtatja meg a bíróság.
Az utolsónak nincs igaza. Ha felmerül, hogy apa többet keres a bejelntettnél, akor simán lehet kérni, hogy nézzék meg az életszinvonalat és annak figyelembe vételével állapitsanak meg gyerketartást. És ezt meg is teszik bizony.
11.41.nek Akkor neked nagyon nagy szerencséd volt, mert ha valaki X összegû jövedelmet igazol, akkor csak az után vonhatnak.Ha nincs jövedelem, akkor a mimimumot állapitják meg, ha ezt sem tudja fizetni, az állam megelõlegezi(kb.2év)Az én esetemben, behajthatatlan még az a nyamvadt 5000 FT is.Pedig albérletben lakik, új feleség, új gyerek.Semmit sem vizsgált a biróság.Sõt még azt is elhitték, hogy munkaképtelen(valahonnan hozott egy igazolást)Az 5000 Ft ra a fellebbezést beadtam, három hónapja, válasz még nincs.
Az én apám 6000 Ft gyerektartást ad anyunak. Már annak is örülnénk ha a duplája lenne.
Nem biztos, hogy többet fog adni, ez nagyban függ attól is, hogy mennyit keres. Azért mert valaki nincs bejelentve, az nem jelenti azt, hogy kétszer annyit keres, mint egy átlag kereset. Az sem mindegy, hogy hány embernek hány gyerekre fizet gyerektartást. Nagyobb összeget a Bíróság sem fog megítélni, fõleg, ha nincs papíron munkahelye.
Mert azt állitotta, hogy a jelenlegi élettársának a szülei finanszirozzák a kiadásokat.Értem ezt az albérletre, új gyerekre, és a létfenttartásukat is.A kocsi meg az anyja nevén van.Itt megjegyzem, hogy több gyereke is van külön anyáktól, de egyik után sem fizet semmit.Ma közölték velem a gyámhatóságon, hogy ne is várjak az 5000 Ft nál többet, mivel van még egy rakás gyereke.Az mindegy, hogy fizet vagy nem, a többi anyának.Ilyenkor százalékban megosszák, a nem létezõ minimálbérének a felét.Na ezt bogózza ki valaki!!

Mely műre utal a dalszöveg? Mi az összefüggés a dal, az előadó (k) és a könyvecske között?

Abban a dalban, amely a népdalok világából el?lépve egyenesen a rock balladák sikerlistáinak élére tört, egy kedves kis állatka szerepel, amelynek szül?hazája a hegyvidékes Gondor vidékén található.

Legjobb válasz: Ez a Gondor mennyire biztos? Mert a Beatles Fehér Albumám van egy "Rocky Raccoon" szám, ami egy helyes mosómaci, de õ dakotai. itt van magyarul: http://www.youtube.com/watch?v=hi-m7lmFSE0 itten meg angolul: http://www.youtube.com/watch?v=wNRH7_Kd5Yc

Ez a Gondor mennyire biztos? Mert a Beatles Fehér Albumám van egy "Rocky Raccoon" szám, ami egy helyes mosómaci, de õ dakotai. itt van magyarul: http://www.youtube.com/watch?v=hi-m7lmFSE0 itten meg angolul: http://www.youtube.com/watch?v=wNRH7_Kd5Yc
Ja, a könyv a Biblia - de ha meghallgatod, úgyis látod, hallod. :)
Habitat Rocky Raccoons are most commonly found in the mountainous regions of Gondor, so if you want to go looking for one your best bet would be to go searching near the bumming cave or around the World's Condom. ezen az internetes angol versenyen ahonnan a szöveget vetted jól megkeverik a dolgokat :)
Köszi, nemááá! :-* (megint tanútam valamit) No, és mit nyerünk? :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :)

Mi a szeretet? És mi az utálat? És mi a rosszabb a közöny vagy az utálat?

Legjobb válasz: Szia! A szeretet és az utálat valójában nem ellentétes dolog! A közöny véleményem szerint rosszabb, mert az azt jelenti, hogy nem foglalkozol a másikkal. Míg az utálod, azáltal is érdekel, hogy mi van a másikkal, tehát nem közönyös számodra. Az utálatot és a szeretetet csak egy vékony vonal választja el egymástól!

Szia! A szeretet és az utálat valójában nem ellentétes dolog! A közöny véleményem szerint rosszabb, mert az azt jelenti, hogy nem foglalkozol a másikkal. Míg az utálod, azáltal is érdekel, hogy mi van a másikkal, tehát nem közönyös számodra. Az utálatot és a szeretetet csak egy vékony vonal választja el egymástól!
A közöny sokkal rosszabb az utálatnál, mert ha utálsz valakit akkor legalább érzel valamit iránta. A szeretetet pedig csak egy hajszál választja el az utálattól. De valakit utálni sokkal kevesebb energiába kerül, mint tiszta szívbõl szeretni.
A szeretet ellentéte nem a gyûlölet, hanem a közöny. És ha gyûlölsz, akkor még számítok neked, még kötõdünk egymáshoz. // Született Feleségek címû sorozat // Zaphira
A közöny sokkal, de sokkal rosszabb...
Én is a Született feleségekbõl akartam idézni, de látom lekéstem. Az utálatot, "átlehet formálni" szeretetté, ugyanis gyakran csak úgy mondjuk egy emberre, hogy utáljuk, mert esetleg valamije jobb, jobban kedvelik az emberek, egyszerûen ellenszenves.
Ehh, véletlenül elküldtem..:D Szóval mondhatjuk ezt ismeretlenül is, vagyis érted.. Kit érdekel ha valaki utál? Majd az érdekel ha közömbös leszek neki, ugyanis akkor valami nyomós oka van arra, hogy ne legyünk haverok/barátok/stb. A közönyt sokkal nehezebb "átformálni".
A közöny:(:( A szeretet az egy csodás dolog:D nem tudom megnevezni h pontosan micsoda..mert az nem egy érzés..az egy vmifajta más dolog..:)
Nem értek egyet vele, mert a közöny számomra egy jó dolog. Én nem bírom elviselni ha utál valaki. Azt szeretem ha vagy szeret, vagy közönyös vagyok számára. Ez azt jelenti hogy vagy megfog valami bennem, vagy nem, de nincs kimondottan rossz tulajdonságom. Én ezt így értelmezem. A közöny az se nem rossz, nem is jó. Egyszóval nem problémás. Nálam az elfogadható kategoria. Nem jó ha utálnak, azzal mire megyek. Bár ez nem univerzálisan igaz, mert vannak az életben olyan területek is, ahol arc nélkül, botrányhõsként is elérhet az ember sokmindent, de az akkor sem elismertség. CSak negatív kritika.

Mivel nemsokára itt az iskola, és csak a nyáron jött meg a menstruációm, ezért az iskolában mit használjak tampont, amit utálok még soha nem használtam és nem is szeretnék vagy maradjak a betétnél? 14/L

A tesi miatt kérdezem,mert ha betétet használok akkor nem tudok tesizni(ugye)?

Legjobb válasz: Miért utálod a tampont ha még sosem használtad? Sokkal kényelmesebb és biztonságosabb mint a betét. Tesire is inkább az való... de persze te tudod.

Miért utálod a tampont ha még sosem használtad? Sokkal kényelmesebb és biztonságosabb mint a betét. Tesire is inkább az való... de persze te tudod.
Nyugodtan lehet betétbe is tesizni, másnak is van menzesze nem csak neked!
Hát nem tudom, akinek kevés vérzése van annak elég lehet a betét egy tesin. De belõlem napokig dõl a vér, nekem betét+tampon kell, különben tuti átáznék.
A 3. válaszolóval egyetértek. Ha valaki elgondolkozik rajta, az tudhatja, hogy a tampon hiába szívja fel a vért, órákig van a hüvelyben és ez nem valami egészséges dolog, mert a baktériumok szaporodásához nem kell sok idõ.
elõször próbáld ki a tampont és utána dönts:)
Egy idõ után úgyis használni fogod a tampont is.
betéttel is lehet sportolni
tesin célszerûbb a tampon. én mondjuk a tampon+betét+dupla bugyi kombinációra esküszöm kb 6 éve. 20L
Tesizni is lehet betéttel. Én is 3 éve úgy tesizek. Ha csak most jött meg elõször betét, majd idõvel kipróbálhatod a tampont.
használ ob minit. én is féltem elöszõr de simán becsusszant már elsõre is. én mindenképp tampont fogok használni tesim mert az erõs napokon már ha felállok akkor már ömlik belõlem a vér mindenhova.. és ne legyél ilyen dacos mert ha ráagyazol hogy nem fog menni akkor tényleg nem fog sikerülni... 12/L
Én is évekig betéttel tesiztem, de utáltam. Soha nem áztam át nagyon, de volt hogy egy kicsi folt volt a nadrágomon. Meg kényelmetlen is volt. Ajánlom, hogy sötét tesinadrágot vegyél fel! És ha úgy érzed, próbáld ki a tampont, mert a tampon+betét összeállítás biztos megvéd az átázástól.
Tutira nem vagy terhes, nagyon, de nagyon korai lenne ezt érezned, hisz nem is történt beágyazódás még.

Mi a különbség a gyülölet és az utálat között?

Legjobb válasz: az én szóhasználatomban a gyûlölet sokkal erõsebb és mélyebb utálat. de ez szubjektív részemrõl.

az én szóhasználatomban a gyûlölet sokkal erõsebb és mélyebb utálat. de ez szubjektív részemrõl.
Én is úgy gondolom, az elõbbi erõsebb érzelem. Talán valamilyen indulat is van benne. A második valamilyen távolságtartó, lenézõ, lekezelõ. Az elõbbi gyilkolásra is indíthat, a 2.-ra mondják, "seprûvel se érne hozzá."
Az utálatot olyan ember iránt is érezhetjük, akit nem ismerünk, de unszimpatikus. Akit gyûlölünk, azt eléggé ismerjük, és általában a velejéig romlott...
A gyûlölet nálam is sokkal erõsebb, abban benne van az is szerintem hogy konkrétan rosszat akarsz az adott személynek, állatnak, bárminek. Nem hiszem hogy gyûlölnék bárkit is. Mondjuk utálom a macskákat (utálom is:D). Ez azt jelenti, hogy nem veszek macskát, nem simogatok macskát, nem tartok macskát. De ha mondjuk sétálok az utcán, és látom hogy egy cica fent maradt a fán, vagy valami veszélyes helyre készül bemenni ahol valszeg halál várna rá, akkor teszek az ellen hogy ne történjen vele semmi rossz. Utálom, de rosszat nem kívánok neki. Ha mondjuk gyûlölném a macskákat (amit azért nem) akkor lenne az hogy végignézném ahogy megpróbál átszaladni az Üllõin délután 5kor, vagy fognám és kivégezném az összeset amit látok. Remélem érthetõ amit akarok mondani, szerintem a két fogalmat egymástól a "rosszat akarás" választja el.
Az utálat kb. azt jelenti, hogy valakit nem bírsz, mert undorítónak tartod, nem szereted a stílusát stb. A gyûlölet azt jelenti, hogy halálos érdekellentét van köztetek és ha lenne rá módod, elpusztítanád az illetõt. Akit utálsz, azt messzire elkerülöd. Akit gyûlölsz, az ellen harcolsz.

A barátom anyja megparancsolta hogy töröljek le minden csúnya szót az msn-em ről ami kivan írva. és még abba is beleszól hogy a myvipre miket írjak ki. én ezt már nem bírom. Nagyon utálom azt a nőt. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: ott kezdõdik a gáz, hogy miért írsz ki csúnya szavakat. nem tudom a myvipedre mi van írva, de biztos nem valami konszolidált szöveg, ha ezt egy felnõtt kifogásolja. inkább ezen agyalj, mintsem utáld a barátod anyját...

ott kezdõdik a gáz, hogy miért írsz ki csúnya szavakat. nem tudom a myvipedre mi van írva, de biztos nem valami konszolidált szöveg, ha ezt egy felnõtt kifogásolja. inkább ezen agyalj, mintsem utáld a barátod anyját...
Szerintem meg gondolkodj el rajta....Tudod a hozzád hasonló lányok kerülnek fel napiszarra(a nagyon "menõ"szövegeikkel"...lehet lepontozni...
sz*rd le. hát mit szól bele a barátod anyukája?
Ezeket honnan látja a barátod anyja?? Ne foglalkozz vele semmi köze hozzá.
Szerintem kiírhatom bárhova, hogy F******SZ, anélkül, hogy bárki belepofázna.
olyan közönséges, ha egy lány csúnyán beszél..kell ez neked?
Miért kell csúnya szavakat kiírni a közösségi oldalra? Ettõl menõbb csaj leszel? Hirdeted, mennyire kultúrált vagy? Inkább gondolkodj el ezen, próbáld kívülrõl szemlélni a dolgot. Mit gondolnak egy olyan nõrõl, akinek a szájából röpködnek a nemiszervek alpári megnevezései?
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!