Találatok a következő kifejezésre: Mi a És a Vvt (5 db)

Mit jelent, ha a vizeletvizsgálatomon pozitív lett a vvt, és a fvs?

Legjobb válasz: Lécci segítsetek, fontos nagyon :(

A kérdező hozzászólása: Lécci segítsetek, fontos nagyon :(
Elmész a dokihoz, aki elküldött vizsgálatra, majd õ megmondja.
Vörösvértest és fehérvérsejt van a vizeletedben. Húgyúti/vese fertõzésre vagy gyulladásra utal. Az orvos pontosan el fogja mondani és ír gyógyszert is.
A kérdező hozzászólása: Pont oda kell mennem, és félek hogy valami komoly, egész úton idegeskedni fogok :/ köszönöm! (L)
Ne aggódj! Kapsz antibiotikumot és 1 héten belül kutya bajod sem lesz!
A kérdező hozzászólása: Vagy szurit:S:S
100%, hogy nem kapsz szurit, ettõl ne félj! Antibiotikumot fog felírni amit kb 1 hétig-10 napig szedned kell.
Tavaly nekem is volt 6-8 vvt és 2-3 fvs, elküldött a háziorvos urológushoz, aki vizeletet bakteriológiai vizsgálatra vitette, ami negatív lett, így még gyógyszert sem kaptam, nõgyógyászatra is kellett mennem, ott is minden rendben volt, lehet nálad se lesz semmi, ha egyébként panaszmentes vagy.
A kérdező hozzászólása: Tényleg kaptam antibiotikumot, azt mondta a vizsgálat eredményére, hogy attól lehet pozitív, hogy megvan nekem, vérrel kapcsolatos, újra kell ismételnem a vizsgálatot, ha nem fogok mensizni.. Egyébként, olyan tipikus felfázásos fájdalmaim vannak, csíp nagyon :S

Mi a hematrocit? És a Vvt eloszlás?

ezek lettek a normálnál kevesebbek a hematológia/vérképem alapján

Legjobb válasz: A hematokritérték a vérben lévõ szilárd alkotók térfogatarányát mutatja.

A hematokritérték a vérben lévõ szilárd alkotók térfogatarányát mutatja.
vörösvértest eloszlása a vérben


A labor lelet szerint a vizeletemben vannak hámsejtek, 3-5 vvt, 6-8 fehérvérsejt, fehérje, és csomó baktérium, voltam urológusnál aki nem talált semmi problémát. Valakinek hasonló tapasztalata, mit tegyek most? Egyéb tünetem nincs, csak puffadás.

Legjobb válasz: Kis gyulladásra utal(hat). Ha kizárják hogy nõgyógyászati oka lenne, akkor vigyázz a felfázásra, és igyál vizeletfertõtlenítõ teát (csallán, kamilla pl).

Kis gyulladásra utal(hat). Ha kizárják hogy nõgyógyászati oka lenne, akkor vigyázz a felfázásra, és igyál vizeletfertõtlenítõ teát (csallán, kamilla pl).
Erre általában nem adnak antibiotikumot. Elég ha többet iszol, és esetleg vizelet fertõtlenítõ teát is veszel. Bact. jelenléte még ha sok is, azért nem 'számit', mert a vizelet a vizsgálat elõtt állt, igy felszaporodik a bact. A mérvadó a fvs, ami nem sok nálad, és a vvt. Lehetséges egy kis nõgyógyászati gyulladás. Ha mostanában nem voltál ott, akkor rajta, itt az ideje . (kiv. ha pasi vagy :D)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nõ vagyok, és most terveztem oda is menni :D Egyébként engem egyedül a fehérje aggaszt, mert 2+ lett. Errõl mit gondolsz?

Megjött a terheléses vércukor vizsgálat eredményem, a haemoglobin pozitív, vizelet üledék 120-130 vvt, 1-2 fvs. A háziorvosom és nőgyógyászom szabadságon. Mi lehet v mitől lehet? Most elugrok a védőnőhöz hátha tud valami okosat mondani. Köszönm: Lya

Legjobb válasz: Ez a vizelet vizsgálat eredménye nem? szerintem ez húgyúti fertõzés. Gyulladás van a szervezetban.Ráadásul vér is van a vizeletben. Menj a helyettesítõ dokihoz, ír fel antibiotikumot.

Ez a vizelet vizsgálat eredménye nem? szerintem ez húgyúti fertõzés. Gyulladás van a szervezetban.Ráadásul vér is van a vizeletben. Menj a helyettesítõ dokihoz, ír fel antibiotikumot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!