Találatok a következő kifejezésre: Mi Puszta ill. Kormos István (1 db)

Mi Puszta Sándor ill. Kormos István jogutódjainak neve, címe?

Elkészült a lemezem vers-zenésítésekkel.

Legjobb válasz: Ezt az információt az Artisjus Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület (www.artisjus.hu) tartja nyilván - hívd õket! Bár szerintem inkább elõre szokták a jogokat megérdeklõdni, de persze utólag is lehet (gyk. úgyis engedélyezik, mivel abból jön be a pénz).

Ezt az információt az Artisjus Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület (www.artisjus.hu) tartja nyilván - hívd õket! Bár szerintem inkább elõre szokták a jogokat megérdeklõdni, de persze utólag is lehet (gyk. úgyis engedélyezik, mivel abból jön be a pénz).


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Olvastátok már Leiner Laurától a Bábelt? Vélemény?

6

Ismerték olyan könyveket amik pszihopata gyilkosokról szólnak?

Ha lehet,legyen benne őrület és hasonló dolgok.

4

Mit gondoltok erről a részletről?

Milyen a fogalmazás, a történet, hasonlók..:)

- A tizenkettest!
Egész testemben reszketek, mikor az előttem álló férfi kilép a fénybe. Már csak néhány perc. Hallom, ahogy kezdetét veszi a mulatság, az emberek egymást túlkiabálva dicsérik a bátyámat. A szemem sarkába könnyek gyűlnek, elvesztem az időérzékem. Egy utolsó pillantást vetek Fin magas, szálkás alakjára, majd minden elhomályosul. Azon kapom magam, hogy valaki nagyot lök rajtam.
- A tizennégyest! Sivatagi lány, előélete és családi háttere ismeretlen. Ki ad érte nyolc aranyat?
Hányingerem van, a kezem ökölbe szorul, miközben körbevezetnek a kör alakú arénában, mint valami lovat. A csuklómra erősített bilincsek a húsomba vájnak, a fájdalom korbácsként hasít a kezembe, mikor felvezetőm nagyot ránt rajtam.
Senki sem szólal meg, a licitálók csendben méregetnek. Mikor az első kör végére érek, a kikiáltó újból megszólal.
- Tizenöt éves. Szűz.
Erre már kitör a röhögés. Egymást túlharsogva egyre többet és többet ígérnek értem. Harminc aranynál tartunk, mikor hirtelen elfogynak az ígéretek. Nem nézek fel.
- Harminc arany egy ilyen gyönyörű leányért?
Mielőtt bármit tehetnék, egy erős kéz kitépi a hajamat összefogó szalagot. Közönségem egy emberként hördül fel, mikor az arany napsugarak vérvörös szálakat festenek amúgy egyszerű, barna sörényembe.
- Harmincöt!
- Harminchat!
Nem figyelek, a könnyeimmel vívott háborúra összpontosítok. Nem akarok ennyi ember előtt sírni. Nem akarok gyengének tűnni. Nem akarok még egyszer ugyanabba a hibába esni.
- Ötvenkettő. Nem ad érte senki többet? – kérdezi az árverés vezetője, túlharsogva a licitálók általános moraját. Engedélyezek magamnak egy gyors pillantást a körülöttem állókra. Öregek, fiatalok, dagadtak és soványak. Nők, férfiak, gazdagok és szegények bámulnak rám átható, mohó pillantással. Szeretném gyűlölni őket, de képtelen vagyok rá. A szívem gyönge ahhoz, hogy megbirkózzon ilyesfajta komoly érzelmekkel. Fin szavai jutnak az eszembe, de még időben sikerül másra összpontosítanom.
A fiú is engem néz, ahogy mindenki más, fiatal, napszítta arca kifejezéstelen. A szívem nagyot dobban, a meglepetés ereje a földhöz szegez. Kísérőm dühösen megrántja láncaim, de a testem nem hajlandó engedelmeskedni a parancsoknak. A következő pillanatban már a földön vagyok, a szám tele homokkal, a kezem természetellenes pózban hátracsavarodott. Fájdalom nyilall a vállamba, sikítani szeretnék, de egy hang sem jön ki a torkomon. Nem tudok felállni.
- Ötvenkettő harmadszor! – a kalapács lecsap, újdonsült gazdám pedig a szabályokat áthágva lejön értem az arénába. Először a gyűrűkkel díszített ujjait, majd finom selyemmel eltakart kezét pillantom meg. A hajamnál fogva kényszerít, hogy a szemébe nézzek. Nem akarok. Kiköpöm a számba gyűlt homokot, és nem törődve a fájdalommal, elfordítom a fejem.
- Amikor ma idejöttem, nem akartam szűz rabszolgát vásárolni – szólal meg a gazdám, a hangja erős, határozott. Kiráz tőle a hideg. Talpra rángat, és a kijárat felé noszogat. Néhány férfi megindul utánunk, az arcukon olyasfajta lelkesedéssel, aminek láttán legszívesebben mindet megölném. A sátor mögött újból a földre löknek.
- Tegyetek róla, hogy a lány elvárásaimnak megfelelően jöjjön ma velem haza – szól fennhangon a gazdám. A sár az arcomra tapad, az orromat megüti az alkohol szaga. Felkiáltok, mikor valaki megragadja a szoknyámat és a nyakamig rántja. Rugdalózom, minden erőmet bevetve megpróbálok elmenekülni, de nem járok sikerrel. Ketten lefognak, a földhöz szegeznek, míg egy harmadik a lábaimat tartja. A negyedik már félig kifűzte a nadrágját. Zokogás tör fel a lelkem legmélyéről, száraz, könnyek nélküli. Sírok, sikítok, de nem engednek. A tömegben látott arcra összpontosítok. Idáig még sosem fajultak a dolgok.
És ekkor, mintegy varázsütésre, a combom közt matató férfi megdermed. Látom a szemét, ahogy egyik pillanatról a másikra válik kifejezéstelenné. Látom a hátából kiálló nyílvesszőt. A fekete nyílvesszőt, egy fehér hattyú tollával.
Kínzóim abbahagyják a röhögést, és szesztől homályos elmével próbálják feldolgozni a látottakat. Mielőtt azonban bármelyikük cselekedhetne, egy újabb ember kerül a földre. Majd a harmadik, és végül a negyedik. Könnyeim fátylán át nem látom a fiút, aki most végtelenül gyengéden a bokámig húzza a szoknyát, majd felsegít a földről, kezemet végig a kezében tartva. Ismerem őt, és a lelkem mélyén tudtam, hogy meg fog menteni. Mégis féltem. És most félek tőle is.
A látásom kitisztul, négy lépést hátrálok, a könnyek sötét csíkokban folynak az arcomon. Fekete, sós könnyek.
- Jól vagy? – a hangja halk, a szavai óvatosak.
- Azt mondtad, nem esik majd bántódásom. Hogy időben eljössz értem – suttogom vádlón, de igazából nem vagyok mérges. Csak megalázott.
- Tudom.
- Azt mondtad, ez kell ahhoz, hogy újból szabad ember lehessek.
- Igazat beszéltem. De nem… nem erőszakoltak meg, ugye?
Érzem, hogy az arcom lángra kap. Alig láthatóan megrázom a fejem.
- Nem. Szabad vagyok?
- Nem. Az én rabszolgám vagy. Kétszeres árat fizettem érted… a szabadságodért.
- Felszabadítasz? – a hangom mohó, követelőző. Kétségbeesett. A szemem sarkából látom, hogy bólint.
- Igen.
Néhány pillanatig hallgatunk, végül ő töri meg a csendet.
- Kaya…
- Igen?
- Szabad vagy. Sajnálom.
Csizmák dübörgése, páncélok csörgése. Az őrség közeledik.
- Kaya Jeetla?
- Igen.
- A király nevében letartóztatom gyilkosságért és árulásért.

5

Valaki tud ilyen oldalt?

Olyan oldalra gondolok hogy vannak emberek es azok saját kis novellákat,történeteket írnak és ezt megosztják és mások is olvashatják.
Tudok errôl a Merengõ fanfiction- oldalról és ilyesmit keresek csak nem fanfict-ben.
Köszi a válaszokat! :)

5

Milyen könyveket tudtok ajánlani nekem, ha ilyen könyveket szeretek? (lent; 14/L)

Kedvenceim:
Takami Koshun-Battle Royale
M. Bulgakov-A Mester és Margarita
Delphine de Vigan - No és én

Szóval ilyen elgondolkodtatóbb könyveket jobban szeretek (a Meg Cabot-stílusúak annyira nem jöttek be). Lehet szerelmes is, de ne nyálas tucatkönyvek. Szeretem még a történelmi regényeket és az utópisztikus könyveket is. Mit ajánlatok?

4

Melyik manga ez?

http://25.media.tumblr.com/9c2d75c4ca9bb04333a53ae96ada0ce0/..

1

13 évesen mit olvassak?

Tudtok ajánlani valami jót

16

A Monte Cristo grófjából ki a kedvenc karakteretek? Miért ő? Melyik a kedvenc jelenetetek? Miért? Még pár kapcsolódó kérdés lent.

Nem tudom, mi az oka, de örömmel látom, hogy egyre több itt a Monte Cristóval kapcsolatos kérdés mostanában. (Csak nem rászoknak végre a népek a színvonalas irodalomra?) Mivel magam is nagy rajongója vagyok, összeírtam pár kérdést. Csak, mert érdekel, hogy ki mit gondol ezekről.

-Ki a kedvenc szereplőd? Miért?
-Melyik a kedvenc jeleneted? Miért?
-Melyik a kedvenc filmadaptációd? Miért?
-Van-e szerinted "hiba" (valótlanság, nem életszerű dolog, bármi olyasmi, ami szerinted sántít) a könyvben? Ha igen, micsoda?
-Ki volt a legantipatikusabb, kit nem kedveltél? Miért?

Majd válaszolok magam is, de előbb válaszoljatok Ti.

1

Ajánlanátok olyan könyvet, ami boszorkányról szól?

A Bűbájos Mary-t olvastam és tetszett.

4

Ebook-olvasók közül melyik képes megjeleníteni a távol-keleti nyelveket? (kínai, koreai, japán) Úgy tudom, hogy a Kindle és a PocketBook Basic is képes rá.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!