Találatok a következő kifejezésre: Mi értelme a pontozásnak (3 db)

Mit gondoltok van ertelme a pontozasnak? En azt veszem eszre, hogy inkabb egyetertek/nem ertek alapon megy es nem hasznos/nem hasznos.

Legjobb válasz: Egyértelmûen nincs. Mert a véleménykérõs kérdéseknél is leszavaznak (pl. ha nekem valami tetszik és neki nem vagy fordítva) A pontozásos rendszer által kiderült, hogy mennyi gyerekes ember használja az oldalt. Nem írnak véleményt, csak nyomkodják a piros kezeket...

Egyértelmûen nincs. Mert a véleménykérõs kérdéseknél is leszavaznak (pl. ha nekem valami tetszik és neki nem vagy fordítva) A pontozásos rendszer által kiderült, hogy mennyi gyerekes ember használja az oldalt. Nem írnak véleményt, csak nyomkodják a piros kezeket...
Az se semmi, amikor két szó szerint ugyamolyan válasz különbözõ százalékot kap. Elvileg a válaszadók hitelességét mutatnák a százalékok, csak sajnos egyáltalán nem szakmai alapon döntenek az olvasók. Sõt még véletlen rosszhelyre ütés is lehetséges, amit nem lehet korrigálni.
a választ ugyis csak szubjektiv lehet értékelni tehát mindenki az egyetértését fejezi ki vele, szerintem

Mi értelme ennek a fel-le pontozásnak?

Legjobb válasz: Én csak ebben a kategóriában szoktam írogatni, úgyhogy nekem jó helyen van ez a kérdés itt is, fõleg, hogy pont ezen gondolkodtam ma én is. Mindig saját, bevált, vagy biztosra tudott ismereteimet osztom itt meg, mégis napról napra kevesebb az értékelésem. Nem mintha érdekelne, csak a sok idióta lepontozgató miatt nem fogok hitelesnek tûnni a százalékom miatt. :( Pedig csak jó szándékból próbálok segíteni másoknak.

Én csak ebben a kategóriában szoktam írogatni, úgyhogy nekem jó helyen van ez a kérdés itt is, fõleg, hogy pont ezen gondolkodtam ma én is. Mindig saját, bevált, vagy biztosra tudott ismereteimet osztom itt meg, mégis napról napra kevesebb az értékelésem. Nem mintha érdekelne, csak a sok idióta lepontozgató miatt nem fogok hitelesnek tûnni a százalékom miatt. :( Pedig csak jó szándékból próbálok segíteni másoknak.
Ne haragudj, de ezt a kérdést nem ide kellett volna kitenned, ez a kérdés nem kapcsolódik ehhez a témakörhöz. Egyébként meg a kérdésedre válaszolva: Sokan nem a válasz hasznosságát nézik, hanem azt, hogy tetszik e nekik a válasz vagy se. Sokan "nem tudják" mire valók a kezecskék.
Ha csak a kérdés kiírója értékelhetne, annak több értelme lenne.
Vannak emberek, akiket ez szórakoztat. A jó múltkor valaki megkérdezte, milyen színû a gyerek szeme. Írtam, hogy barna. Erre lepontoztak, de nem csak engem, hanem mindenkit, aki válaszolt arra a kérdésre.
Van, akinek ez lételeme. A kategória toplistán szépen látszik kik a pontozók.
Tud az hasznos is lenni. Én például sokszor találkozom olyan kérdéssel, ahol mondjuk a tb-ellátásokra kérdeznek rá. Ha az elsõ válaszoló tökéletesen leír mindent, akkor nem koptatom a billentyûzetet, csak nyomok egy zöld kezecskét. Ez jelzés a kérdezõnek is, hiszen látja, hogy mások is egyetértenek a válasszal.
Az az értelme, hogy ha egy kérdésre kapsz két jónak tûnõ, de különbözõ kérdést, akkor a százalékok alapján el tudod dönteni, hogy kinek higyj.

Mi értelme van a pontozásnak és a toplistának, ha úgyse tudom, hogy ki válaszolt a kérdésemre, vagy hogy ki tette föl a kérdést?

Nem a százalékozásra gondolok - a gyengébbek kedvéért.

Legjobb válasz: A saját aktivitásodat tudod nyomon követni vele.

A saját aktivitásodat tudod nyomon követni vele.
Az elõttem szólónak: Az aktivitásomat ugyan nem. kb 20%-ban még a kérdés feltevõje sem pontozza a kérdésére érkezett válaszokat. Tapasztalatom szerint a pontos és kimerítõ válaszok nem kapnak értékelést. Inkább a vélemények kapnak. Néha meglepõdöm az értékelésben megjelenõ tudatlanságon. Néha meg szórakoztató. :) A kérdezõnek: mi változnak akkor ha ezeket tudnád? Ugyanaz az ember írhat néha sületlenséget néha meg nagyon fontos új infót. Nincs olyan aki mindent tud. :)
A pontozás smafu! Ebben az oldalban az a jó nekem pl., hogy amíg a más baján próbálok segíteni, rengeteget tanulok is!
A pontozás egy kis játék, versenyhelyzetet teremt, válaszadásra és kérdéskiírásra, az oldalra való visszatérésre sarkall - ez a célja. Akit nem érdekel az ilyesmi, azt természetesen nem fogja megérinteni a dolog - különbözõek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Hát épp azért, mert amúgy sem számít, sem nekem, sem másnak, nem látom értelmét. A saját aktivitásomat, tudom, másé annyira nem érdekel. A hasznossági százalék nem rossz, de tulajdonképpen néha egymást hülyítik az emberek, és volt, hogy megírtam nekik az igazat, és lepontoztak meg lehülyéztek... Pedig nem vélemény volt, hanem tény, amit írtam. No mindegy. Tudom, hogy egy ember nem lehet mindennek tudója. Kezdek megcsömörleni ettõl az oldaltól... Pedig sok jó dolog van azért itt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!