Találatok a következő kifejezésre: Mi értelme a (1194 db)

Mi értelme a divatkapcsolatoknak?

Tehát azoknak, amikor azért jönnek össze a "szerelmesek", hogy csak legyen valaki, esetleg kialakulhatnak mélyebb érzelmek. Tudom, els? blikkre a 'divatból' lesz a válasz, de akkor is, mi készteti valóban rá az embert legbelül erre?

Legjobb válasz: Attól függ, melyik korosztály. 18- tényleg ez a csak legyen valaki akivel villoghassak hozzáállás jellemzõ, aztán vagy lesz belõle valami, vagy nem, értelme: mások figyelmének/irigységének felkeltése. Celebkörökben meg amúgy sem lesz belõle semmi, mert csak marketing az egész, vagyis értelme: a pénz. Ha arra célzol, ami folyik a csapból meg a kereskedelmi adókból, annak is egyik értelme a pénz, másik a figyelemfelkeltés. Ha két normális, felnõtt embert nézünk, akkor jön képbe az elsõ válasz.

Attól függ, melyik korosztály. 18- tényleg ez a csak legyen valaki akivel villoghassak hozzáállás jellemzõ, aztán vagy lesz belõle valami, vagy nem, értelme: mások figyelmének/irigységének felkeltése. Celebkörökben meg amúgy sem lesz belõle semmi, mert csak marketing az egész, vagyis értelme: a pénz. Ha arra célzol, ami folyik a csapból meg a kereskedelmi adókból, annak is egyik értelme a pénz, másik a figyelemfelkeltés. Ha két normális, felnõtt embert nézünk, akkor jön képbe az elsõ válasz.
> mi készteti valóban rá az embert legbelül erre? Ööö... Nem akar egyedül lenni?

Mi értelme a lenti linken látható talpnélküli szandáloknak?

http://divany.hu/tejbenvajban/2008/10/21/mexikoidivathet/ Ti hordanátok ilyet? Ha ilyen hova?

Legjobb válasz: Értelme? Hogy magad is meg tudod csinálni egy színes madzagból..... Hordanék-e ilyet? Minek kötözzem be a lábam ha nem fáj??? :-D

Értelme? Hogy magad is meg tudod csinálni egy színes madzagból..... Hordanék-e ilyet? Minek kötözzem be a lábam ha nem fáj??? :-D
Divatbemutatón szoktak lenni olyan darabok, amik a show miatt kerülnek oda, utcai hordásra alkalmatlanok. Egy ilyen bemutatón gyakran nem is a konkrét ruha a lényeg, hanem a stílus, az összhatás.
Ez minden csak nem szandál! Nem nem hordanék ilyet, borzalmas számomra! Meg amúgy is, ha annyira tetszene, meg tudnám csinálni én is magamnak!
Csak arra tudnám elképzelni, például egy kétnapos osztálykiránduláson, hogy este amikor mezítláb mászkálunk nem kérdezgesse a tanár hogy miért nincs rajtunk cipõ :DD
A kérdező hozzászólása: Hol mászkálsz te osztálykiránduláson mezítláb? :D
Ez minden csak nem szandál, én kicsiként "kreáltam" ilyen darabokat, ha találtam itthon egy darab szalagot. Ha már mezítlábazni akarok, azt rendesen csinálom. Egyébként egy válaszoló már írta, hogy a divatbemutatós cuccok nem mindig értelmesek/hordhatóak.
szexi:D
Ez egy divatbemutató, egy egyszerû szandál fel se tûnne senkinek, így legalább megmarad az emberek emlékezetében, egyébként szerintem nem néz ki rosszul így a képeken, bár utcára nem tudnám elképzelni :D

Mi értelme a kétsebességes Eu ban maradni?

"Merkel az eurózóna válságától tartva ment bele a kétsebességes EU-projektbe

Legjobb válasz: Nekem is lenne egy kérdésem! Mi értelme volt egyáltalán csatlakozni, mikor mindenki látta, hogy ez lesz, mindenki tudta (csak sokan még most sem fogják fel) hogy csak csatlósnak kellünk! Szégyenheti magát mindenki aki hagyta hagyja hogy ide jusson egy európában meghatározó ország! A mi hazánk! A több ezer éves õsi hon és 1000 éves állam!

Nekem is lenne egy kérdésem! Mi értelme volt egyáltalán csatlakozni, mikor mindenki látta, hogy ez lesz, mindenki tudta (csak sokan még most sem fogják fel) hogy csak csatlósnak kellünk! Szégyenheti magát mindenki aki hagyta hagyja hogy ide jusson egy európában meghatározó ország! A mi hazánk! A több ezer éves õsi hon és 1000 éves állam!
"Szégyenheti magát mindenki aki hagyta hagyja hogy ide jusson egy európában meghatározó ország! A mi hazánk! A több ezer éves õsi hon és 2000 éves állam!" Jézusom...
Nekem is lenne egy kérdésem! Mi értelme volt egyáltalán csatlakozni, mikor mindenki látta, hogy ez lesz, mindenki tudta (csak sokan még most sem fogják fel) hogy csak csatlósnak kellünk! Szégyenheti magát mindenki aki hagyta hagyja hogy ide jusson egy európában meghatározó ország! A mi hazánk! A több ezer éves õsi hon és 2000 éves állam!
Na már 2000 évesek lettünk? Jó sokat aludhattam.
Mivel túlságosan elfogult vagy, így nem sok értelme van veled vitatkozni. mindazonáltal a kétsebességes eunak annyi az értelme, hogy így is kapnánk a támogatásokat.
Most nyíltan is "kimondatik" a nyilvánvaló: MINDÍG IS MÁSODRENDÛEK VOLTUNK.

Egy. Váll. éves 6M ft-ig adó mentes vagyok, sem adót nem fizetek sem visszaig. Nem tudok. De mi értelme mindenről számlát kérni? Gondolom h el kell számolni a NAV fele h nem lopott az áru meg hova teszem a pénzt de ezen felül mi értelme a számláknak?

Valaki azt mondta majd rájövök jobban járok ha nem kérek a jövőben számlát de nem értem miért?Azt is mondták hogy jobb kezdettől adókörösnek lenni. Valaki elmagyarázná ezt az egész adózást, melyik miért jobb? Miért jobb az Ev, Kft, Bt stb?Én nem látom még át ezt az egészet.

Legjobb válasz: Kamu kérdés újra! Nincs itt szó vállalkozóról, csak 1 unatkozó 10 évesrõl!

Kamu kérdés újra! Nincs itt szó vállalkozóról, csak 1 unatkozó 10 évesrõl!
Nem adómentes vagy, hanem áfa-mentes. A kettõ nem ugyanaz. Általános forgalmi adót nem fizetsz, de nem is igényelhetsz vissza. Attól még egy adófajtákat (Szja, eho, stb.) fizetned, és igazolnod a NAV-felé, hogy mivel támasztod alá bevallásodat. Na ezért kell a számla.
A kérdező hozzászólása: Igazad van hülyeséget írtam nem adó mentes hanem áfa mentes vagyok. Csak mivel van egyéb bejelentett fõállású munkaviszonyom ezért már nem fizettetik meg velem még egyszer az szja-t stb. de miért mondják azt hogy majd rájövök h jobban járok ha nem kérek a jövõben számlát? Én azt értem h ha számla nélkül veszek valamit aztán meg tovább adom akkor nagyobbat lehet vele fogni mert olcsóbban tudom adni de én nem akarok ilyen kétes dolgokba belemenni. Ezen felül nem értem miért lenne jó nekem számla nélkül vásárolni?
Na most aki egy vállalkozónak olyan hülyeséget tanácsol, hogy a vásárlásairól ne kérjen számlát, az vagy nagyon hülye, vagy a te ellenséged! Az év végi bevallásodban majd a bevételeidbõl levonhatod a számlával igazolt költségeidet, és a vállalkozás után fizetendõ adót a különbözet után fogod megfizetni. Tehát: ha nem lesz számla a kezedben, hogy mennyit fizettél ki azért, amit tovább adtál, akkor nem lesz mit levonni a bevételedbõl, és a teljes bevételed után fogod megfizetni az adót. Hát ezért kérd el a számlát mindenrõl, amit vásárolsz, az ilyen hozzá nem értõ, vagy szándékos rosszakaró tanácsadókat pedig hajtsd el magad mellõl, inkább fogadj egy könyvelõt, és az majd mondja, hogy mit, hogyan!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyjából most már kezdem érteni. Eltudnátok nekem mondani, hogy az év végi bevalláskor ill. év közben mi az amit be kell fizetnem így hogy ha heti 40 órás bejelentett munka viszonyom van, és áfa mentes vagyok. Fizetem az iparûzés adót. Ezt egyszer kell egy évben? Fizetnem kell az Eho-t is? Ezt mi alapján a bejövõ bevétel alapján? Ezeken felül még mit kell fizetnem? Köszönöm
Átalányos IPA-t úgy tudom lehet 2 részletben. 25-öt év eleje felé, 25-öt õsszel. De önkormányzatfüggõ az egész IPA. Bekell menni és megkérdezni. Az a pontos. Hát, áfát kellene talán 3 havonta fizetned, de áfa mentességet élveznél így nem kell. SZJA osztalék alap utáni SZJA és EHO úgy tudom év végén van, a következõ év február 28-ig. Ezeket a JÖVEDELMED után fizeted. (ÖSszbevétel-költség=jövedelem) (jövedelem-adók= profit/nettó jövedelem) Mindig mindent azonnal könyvelni kell, vannak egyéb papírmunkák, de nem sok elvileg. Nem kell annyira megijedni tõle. Egy könyvelõ elmagyarázza.
Az eddig hozzaszolok kozul meg senki sem hallott KATA-rol (nem vicc, KisAdozok Teteles Adoja), ha ezt valasztod, akkor nem fogod tudni levonni a koltsegeket az adozando bevetelbol, cserebe viszont bizonyos hatarig fix osszegu adot fizetsz.
Írtam neki a KATA-t.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Linkoln a segítségedet. Valóban említetted korábban a KATA-t és utána is olvastam, sõt mondtam a könyvelõmnek is és abban maradtunk elõbb meglátjuk hogyan megy majd a vállalkozás, mennyi lesz a bevétel és utána meglátjuk. Egyébként nem vagyok unatkozó 10 éves csak kezdõ és szeretnék képbe lenni ezért kérdezek ugyan arra vissza. Azt olvastam, hogy a KATA-ba év közben bármikor belehet lépni. Minden esetre még egyszer köszönöm mindenki segítségét.

Mi értelme a szerelemnek?

Voltam már szerelmes, tom milyen érzés.Ilyen téren nem kell kioktatni. De úgy érzem egyszer?bb így az életem, pasi nélkül. Talán azért is , mert a családom elég nehéz eset ilyen téren, de egyébként is. Viszont néha meg arra vágyok, hogy mégis legyen valaki aki megölel, szeret. Miért kell annyira a szerelem,miért kell annyira egy pár? (hozzáteszem van vki nagyon messze t?lem, akivel ha csak beszélhetek boldog vok, de abból nem lesz soha semmi a távolság miatt, meg már ez a "csak-baráti" viszony is idegesíti a családomat.) 16/L

Legjobb válasz: Sok értelme van..nagyon boldog tud ám lenni tõle az ember. :) viszont amikor vége van ... akkor mindennél jobban fáj .. de a sok szép közös emlék miatt megéri..erre mondják, hogy "Ne sírj, mert vége lett, mosolyogj, mert megtörtént!"

Sok értelme van..nagyon boldog tud ám lenni tõle az ember. :) viszont amikor vége van ... akkor mindennél jobban fáj .. de a sok szép közös emlék miatt megéri..erre mondják, hogy "Ne sírj, mert vége lett, mosolyogj, mert megtörtént!"
a viszonzatlan szerelemnélnincs rosszabb....
A szerelem csak egy kémiai folyamat a testben. Sok minden kiválthatja, de szerintem az emberek ezzel az érzés (ha tudat alatt is) de próbálják vigasztalni magukat.
Érdekes én még nem tudom az milyen de nagyon szeretnék szerelmes lenni! Vagyis pontosan még nem volt csajom! :S
jó neked, én még nem voltam szercsis!
én feltettem sokszor eszt a kérdést magamnak Fiú vok ugyan igy Egész idágg próbáltam "megúszni" a szerelmet mert 1 szer voltam akk a fejemet vágtam a falba utána Jó de nagyon nehéz érzés De most találtam vkit akibe vhogy nem tudtam nem bele szeretni És jön a kérdés EMBER!!!Kell ez neked? sajnos igen....kell
*idáig elnézést kívánok
Kérdezõ: Most picit önjelölt pszichológus leszek, bocsi. Lehet, hogy azért mondogatod, hogy neked igazából nincs erre szükséged, mert a szüleid miatt így kényelmesebb, nem kell szembeszállnod velük. Ha elhiteted magaddal, neked is könnyebb. Ha így van, akkor ez önáltatás. Mindenki igényli ezt az érzést legkésõbb tizenéves korától, és elõbbutóbb társra van szüksége. Legszívesebben segítenék mindenkin, akit a családja korlátoz a természetes folyamatokban, de sajnos nem tudok:( Amit még mindehhez hozzátennék: fogalmam sincs, valóban áltatod-e magad, vagy csak tévesen következtettem a kérdésedbõl. Még ha nem lennék laikus, akkor se tudhatnám. Továbbá nem ismerem a szüleid, lehet, hogy önzõ és maradi emberek, de az is lehet, hogy full jóarcok, csak te szerettél bele egy kreténbe, akitõl joggal akarnak megóvni. (Utóbbi esetet persze nem tartom valószínûnek, csak jelzem, hogy mennyire nehéz így értelmeset mondani.)
Az ember társas lény, és szüksége van arra, hogy megtalálja a másik felét. Az az értelme, hogy legyen, aki megöleljen, megcsókoljon, szeretkezzen veled. És senki nem tud úgy szeretni, mint a szerelmed, még a szüleid sem. És nagyon jó érzés ennyi szeretet kapni, és ahelyett hogy élvezné az ember, még több szeretetet akar visszaadni. Hát ez az értelme. Amúgy szerintem igazán szerelmes még nem voltál, ha ezt nem érted. 20/L
Kb. semmi:D Csak fájdalom, én amelyik lányba beleszerettem eddig õ soha nem akart tõlem semmit, belém meg senki nem volt szerelmes. 20f
Mikor az a fiú alszik melletted akibe szerelmes vagy, és éjjel arra ébredsz h megpuszil megölel, és mikor minden percbe kimutatja mennyire szeret... Ha ilyen fiú lesz melletted akkor megkapod a választ a kérdésedre.
A szerelem azért fontos az emberek számára, mivel társas lények, ezáltal mindig kell melléjük egy pár akivel megtudják osztani a vélemnyüket és a szeretetüket kitudják mutatni. A hosszú távú kapcsolatról meg annyi, hogy szerintem hamarabb "letávolodnak" egymástól. Ez az én véleményem, de van akiknél bevált.
ja és hozzátenném még: elõször azt hittem h az vagy akirõl irtam:D de õ még 15
nekem is van ienem hogy kissé messze: 100kmre kb...de nembaj nyáron megyek hozzá; iváncsi vok h mien fejet fog vágni:D lehet h megver:DheheXD de egyedül télleg rosz: viszont ha kapcsolatban vagy akko is: mert mindig igyekszel megfelelni minden elvárásnak amit a párod állit fel: vagy csak te hiszed h felállitja... elég nehéz mind2 dolog F/16
Szerintem jó szerelmesnek lenni. 15/f
Pontosan az utolsónak nagyon igaza van. Tudom milyen érzés fél éve reménytelenül szeretek és nem történik semmi. Úgyhogy ilyen téren semmi értelme a szerelemnek. Jobban örülnék ha nem lenne..
szerelem nélkül is lehet élni.. de szerintem ez egy olyan érzés, ami kell.. olyan mint egy nagyon ritka kincs, amit az emberek meg akarnak szerezni.. mindenki erre vágyik.. azt hiszik ebben van a boldogságuk kulcsa.. egy másik emberben.. (pedig nem)
A szerelemnek az az értelme, hogy egy ember olyan társat találjon, akivel mindent jó csinálni.Egymást sok szempontból kielégíti a szerelmes-pár;de meggondolatlan dolgokat nem érdemes elkövetni!Ezt arra értem, hogy nem jó a szülõ akaratával szembe menni, mert a szülõ igenis jót akar :tudat alatt, és tudatosan.A szerelem állítólag 6 hónapig tart...
Az én szerelmem nagyon messze van tõlem. Még legalább 1 év, amíg így is lesz. Barátságnak indult a dolog, de love lett belõle. Bízunk egymásban, és nem mondunk le a másikról senki és semmi kedvéért. Nagy megpróbáltatás, de ez van. Ha a srác messze van, és ennyire szereted, akkor ne hagyd annyiban. Pláne, ha viszonzott. Eljön még az idõ, amikor majd a családodnak el kell fogadnia azt, akit szeretsz. Ne feledd, hogy nem nekik kell megfelelnie a választottadnak, hanem neked. Drukkolok, hogy boldog legyél, kitartás! ;) (18 L )

Mi értelme a Gárdának?

Csak avatnak,meg avatnak.Ha valahol van egy kis z?r ott felvonulnak ,mint ha Május 1-je lenne.Semmi akció,csak ácsorognak és nézel?dnek alakzatban,aztán hazamennek...

Legjobb válasz: Azért van értelme a Gárdának... Sok hasznos dolgot tesznek az emberekért, de ha tényleg érdekel, hogy pontosan miket, akkor javasolnám, hogy látogass el a honlapjukra. Egyfajta érdek képviseleti szervezetként is tekinthetünk rájuk. Vért adnak ételt és ruhákat osztanak szét a rászorulók közt, segítenek az árvíz elleni munkálatokban, megemlékezéseket tartanak, tüntetnek a kórház bezárások, kilakoltatások ellen. Igaz, egy fajta rendõr mágnesként is mûködnek, mivel sok helyütt, gyenge a közbiztonság és õk ezt próbálják erõsíteni saját és a kivezényelt rendõrök jelenlétével.

Azért van értelme a Gárdának... Sok hasznos dolgot tesznek az emberekért, de ha tényleg érdekel, hogy pontosan miket, akkor javasolnám, hogy látogass el a honlapjukra. Egyfajta érdek képviseleti szervezetként is tekinthetünk rájuk. Vért adnak ételt és ruhákat osztanak szét a rászorulók közt, segítenek az árvíz elleni munkálatokban, megemlékezéseket tartanak, tüntetnek a kórház bezárások, kilakoltatások ellen. Igaz, egy fajta rendõr mágnesként is mûködnek, mivel sok helyütt, gyenge a közbiztonság és õk ezt próbálják erõsíteni saját és a kivezényelt rendõrök jelenlétével.
Karitatív szervezetként is mûködnek, sokan nem tudják de minden gárdistának kötelezõ vért adni rendszeresen.És nem csak pózolnak a gáton, hanem valóban segítenek, aki nem látta, nem ossza itt az észt -.-"
, , Csak avatnak, meg avatnak.Ha valahol van egy kis zûr ott felvonulnak , mint ha Május 1-je lenne.Semmi akció, csak ácsorognak és nézelõdnek alakzatban, aztán hazamennek..." Máskor meg az az emberek baja, hogy agresszív, terrorista nácik vagyunk. , , A gáton való pózolás nem segítség..." Gondolom, okkal osztod az észt, és te többet dolgoztál ingyen pl. a felsõzsolcai árvíznél, mint mi (napi 14-15 óra, önköltségen).
Mit értesz, military díszöltözet alatt? A fehér inget és a fekete mellényt? Mert gondolom szerinted, ha én felveszek egy terepmintájú nadrágot, akkor már militarista és félelem keltõ vagyok. De ez nem csak példa, volt már rá precedens, hogy ilyen nadrágot viselõ fiatal embert állított elõ a rendõrség, mondván, hogy félelem keltõ a ruházata.
Félelemkeltõ ruházat. Pff. Már ez nevetséges. Ha esetleg az lenne rá írva, hogy megöllek cigány.... De még csak nem is sérti a törvényt.
Az az értelme, hogy képesek pintér csahos kutyáit megregulázni: https://www.youtube.com/watch?v=FLTWOPagVDI&feature=player_e..
A kérdező hozzászólása: Ha "csak" árvízvédelemnél és hasonlóknál tûnik ki a Gárda, akkor minek ez a fél-military díszöltözet?Teréz anya se rohangált terepszínûben.
Szerintem is nevetséges, de sajnos igaz. Az, hogy valaki, meg azért lenne gárdista, hogy egyenruhát hordhasson, meg hogy menetelhessen, szintén nevetséges. Soha nem voltam még foci meccsen, de azért nem is fogok elmenni, hogy a csapat színét hordhassam és a többiekkel együtt hullámozhassak, ez szintúgy nevetséges. Ráadásul õk még két egyformát sem tudnak lépni, nem hogy menetelnének, örülnek, ha egymásmellé feltudnak sorakozni, mivel ezek az emberek, képzetlen önkéntesek!
A gárda azért kell, mert hatékonyan tudja artikulálni a Jobbik rasszizmusát, amit a parlamentben nem tehet meg. Ezért a trappolás, avatás, egyenmacinaci. A gárdavéradás, ruhabörze, és gátõrködés pedig azért, hogy meggyõzzék magukat és másokat, hogy õk mégiscsak jófiúk. Mindkét arcuk csak a Jobbiknak a politikai marketingfogása. Ajánlom mindenki figyelmébe a Hullám c. filmet!

Mi értelme a becsületnek? Mi értelme becsületesnek lenni? Miért ne legyünk becstelenek?

Legjobb válasz: A lelkek betegek (...). Itt mindenki lop, csal, hazudik, saját hasznát lesi. Az igaz ember megvetett, ostoba fajankó, a tolvajok gúnyolásának céltáblája. A becsület ritka portéka, értéke nincsen. Büszke, bátor magyarok helyett kiket látsz? Kapzsi tolvajok hadát, hitvány kis senkiket. Hol vannak a hazáért halni kész hõsök? Bán Mór

A lelkek betegek (...). Itt mindenki lop, csal, hazudik, saját hasznát lesi. Az igaz ember megvetett, ostoba fajankó, a tolvajok gúnyolásának céltáblája. A becsület ritka portéka, értéke nincsen. Büszke, bátor magyarok helyett kiket látsz? Kapzsi tolvajok hadát, hitvány kis senkiket. Hol vannak a hazáért halni kész hõsök? Bán Mór
A kérdező hozzászólása: Most azért nem ír ide senki, mert megmondani senki nem tudja?Egyébként eddigi életemben nem voltam valami becstelen, csak elgondolkodtam ezen...
A becsület a legnagyobb dolog szerintem.Az hogy valaki állja a szavát, tisztességes jó szándékú.A jó szándékú emberek viszik elõre a világot.Tovább egy rossz szándékú becstelen ember halála jótékony az emberiségnek, ellenben egy jó szándékúéval.Érted az egyik pozitív a másik csak lehúzó erõ amire nincs szükség.Másik dolog ha valaki becstelen azt kinézik lenézik, mint ember semmibe sem veszik és ha haldokolna szívesen lépnék át segítség adás nélkül.Vagy egyenes maguk küldenék valami sérelem, rossz tett, miatt megtorlásul a halálba.Sok ellenséget lehet ezzel szerezni ha valaki átver másokat stb stb.

Mi értelme a Harry Potter könyvekből egy, szinte alig fontos infórmációkkal ellátott filmet csinálni?

Az els? 3 könyvb?l egy-két részlet kimaradt, de azok nem fontosak... Viszont a következ?kb?l tömegesen hiányoznak, szerintem fontos infórmációk.

Legjobb válasz: Sztem a kérdésnek nincs sok értelme. Az odú felgyullad. egy szó sincs arról, hogy romokban áll stb... Különben is. Varázslók. Kb 1 nap alatt rendbe hoztak mindent. Egyébként én is meglepõdtem a moziban, hogy ez mikor gyulladt meg... Hát igen. a filmeket idõhöz, pénzhez stbhez kötik. Az utolsó rész kettéválasztásának pont ez volt a célja, hogy semmi se maradjon ki. Én nem csalódtam....

Sztem a kérdésnek nincs sok értelme. Az odú felgyullad. egy szó sincs arról, hogy romokban áll stb... Különben is. Varázslók. Kb 1 nap alatt rendbe hoztak mindent. Egyébként én is meglepõdtem a moziban, hogy ez mikor gyulladt meg... Hát igen. a filmeket idõhöz, pénzhez stbhez kötik. Az utolsó rész kettéválasztásának pont ez volt a célja, hogy semmi se maradjon ki. Én nem csalódtam....
hogy ne tedd ki a lehetek terhest kérdéseket ide! válts gyógyszert te nagytudású
Azért az ritka, hogy teljesen kiöli a szexuális vágyat. Szimplán csökkenti, de ez sem érvényes mindenkire. Az az értelme a fogamzásgátlónak, hogy gumi nélkül k1bäsz0tt jó Ðugni.
tudod nem mindegy ám hogy milyen fogamzás gátlót szed valaki te elmebeteg sõt van aki nem is bírja.
Nem minden esetben csökkenti a libidót.
Jó esetben nem, vagy csak kismértékben csökkenti. De nálam például fél év alatt tökéletesen normalizálódott a helyzet, pont ugyanannyira kívánom a szexet, mint elõtte. Csak most nem kell szórakozni a gumival, meg parázni a terhesség miatt.

Mi értelme a tesióráknak Magyarországon?

Szekrényugrás,3-as ugrás,kislabdadobás,tornászgyakorlatok rúdon,és még sorolhatnám,mit csináltatnak,de gondolom sokaknak ismerős.Többségüket a gyerekek nagyrésze meg sem tudja csinálni,veszélyes,lerombolja az önbizalmukat és rohadtul felesleges..többtucatnyi tesióra elment azzal,hogy ültünk és néztük ahogy 2-3 ember kínlódik ezekkel. Miért nem lehet értelmes dolgokat csinálni? Húzodzkodás,fekvő,kötélmászás,futás,birkózás.. Ha ezeket csinálnák akkor a sokkal nagyobb haszna lenne és talán nem is keltene akkor pszcihés félelemet a gyerekekben mint egy kivitelezhetetlen szekrényugrás. 6 év tesi alatt kb. semmit sem fejlődtem,csakis a mellette űzött sportok miatt. De a mostaniaknak már heti 5x kell ezt elszenvedni.. Nem lesz megreformálva a tanterv? Miért kell iylen felesleges dolgokkal elcs*szni az időt,hasznosak helyett?

Legjobb válasz: Az égvilágon semmi. Ez a fajta testnevelés csak arra jó, hogy megutáltassa a gyerekekkel a mozgást. Tisztelet a kivételnek, de az általam ismert testnevelõtanárok közül több elmebeteg, mint nem. A gyakorlatok értelmetlenek és veszélyesek, folyamatos a megalázás, alig akad olyan tanár, aki figyelembe veszi a gyerekek egyéni képességeit vagy éppen a félelmeiket. Még a csapatjátéknak sincs úgy értelme, hogy lenézik és kiröhögik azokat, akiknek nem megy jól. Ez nem sport, nem a mozgás szeretetérõl és elõnyeirõl szól. A készségtárgyak osztályozása pedig nonszensz. Pistike nem lesz sz*r ember attól, hogy nem tud bukfencezni vagy kosárra dobni, de mivel ott virít az ellenõrzõjében az egyes, el fogja hinni magáról, hogy sz*r ember, a többiek nevetnek rajta, és õ többé nem fog sportolni, mert nem mer.

Az égvilágon semmi. Ez a fajta testnevelés csak arra jó, hogy megutáltassa a gyerekekkel a mozgást. Tisztelet a kivételnek, de az általam ismert testnevelõtanárok közül több elmebeteg, mint nem. A gyakorlatok értelmetlenek és veszélyesek, folyamatos a megalázás, alig akad olyan tanár, aki figyelembe veszi a gyerekek egyéni képességeit vagy éppen a félelmeiket. Még a csapatjátéknak sincs úgy értelme, hogy lenézik és kiröhögik azokat, akiknek nem megy jól. Ez nem sport, nem a mozgás szeretetérõl és elõnyeirõl szól. A készségtárgyak osztályozása pedig nonszensz. Pistike nem lesz sz*r ember attól, hogy nem tud bukfencezni vagy kosárra dobni, de mivel ott virít az ellenõrzõjében az egyes, el fogja hinni magáról, hogy sz*r ember, a többiek nevetnek rajta, és õ többé nem fog sportolni, mert nem mer.
A mi tesióránkon lányok általában röplabdáztunk, a fiúk meg fociztak, tehát egyes fogalmak szerint nem csinálntunk semmit , de a félév elsõ két hónapjában olyan óráink voltak, ahol random edzéseket dobott be a tanárunk pl fiúk fekvõtámaszoztak és húzótckodtak , köztük futással, lányok meg elkezdtünk lassan kocogni, aztán hanyatt fekvés lábainkat fel kellett emelni nyújtva öt centire a föld fölé és tartani, azután megint kocogás, és megint tartanunk kellett a lábunkat. Pár órával késõbb ugyanz röplabdázás közben. De mentünk úszni , atletizálni is. A lényeg, hogy engem ránevelt a spotra és ehhez nem kellett állandóan edzeni , nem is lehet még heti öt órában sem mindenre kiterjedõ testi felkészítést tartani. Ne szenvedd el, élvezd egy részét és késõbb sportold azt :)
egy sport sem ízületkímélõ. Sokan nyak mögé húzódzkodnak. Ez élbõl nyírja a vállat, meg ezek a különbözõ lógások. Most még nem érzik mert fiatalok, meg azért ez is valamilyen szinten hajlam kérdése, de nem ízületkímélõ. Persze nem mindegy az sem, hogy 100kilóval a nyakadban guggolsz, vagy saját súlyoddal és többet. Nyilván itt az utóbbi kellemesebb a térdnek, de véleményem szerint a vállakat a játszótéri edzések kinyírják. Ettõl persze még lehet csinálni, csak ésszel.
A kérdező hozzászólása: Igazad, van, hogy tényleg rossu volt a tanár. De a Fegyencedzésnek nem pont az a lényege hogy "ízületkìmélõ"? Sperseus ennek az esélye kb. 0..
amúgy de komolyan gondoltam, ha nem ugrottam volna ösztönösen nagymacskát egy üzemi daráló felett, akkor 1es verzió beszorulok egy elszabadult targonca és a fal közé, 2es verzió ledarál az a daráló...
elárulom neked hogy a fegyencedzés meg a calisthenics brutálisan nyírja a vállízületeket. Futni eddig is futottak tesin (legalábbis mi mindig futottunk), de ha szarul futsz ott meg a térded megy szarrá. És bizony az emberek 80-90% a nem tud szabályosan futni. Erre lennének a tesitanárok. A te valószínû ezért vagy ennyire "kiakadva" a tesiórákra mert az elmondottak alapján akár egy csimpánz is tarthatta volna az óráitokat. Egész egyszerûen fos tanárotok volt/van. Normális tesitanárokat kell felvenni és nem lesz ilyen probléma. Tesitanárból azért nincs akkora hiány, mint más tanárokból tehát elméletileg megoldható lenne frissdiplomás egyetemi tanárokat felvenni a 80 éves zsírdisznók helyett.
A kérdező hozzászólása: És mint az egyik kommentelõ leírta, a legtöbb gyerek komolyan utálta a tesiórát.
Egyébként a tesitanároknak kell tornász gyakorlatokat csinálni egyetemen, tehát a kérdésedre hellyel-közzel igen a válasz. Érdekes nálunk egy darab sérülés sem volt szekrényugrás közben. Még aki totális gyökér volt is megcsinálta valahogy. Az töri el a kezét aki oldalt fogja meg azt a retkes szekrényt. Bokaszalag szakadás? Váll sérülés? Mit csináljanak akkor tesiórán? Sakkozzanak? Birkózás közben 2000x több a sérülés veszélye, mint a mostani tantervben szereplõ feladatok közben. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de elég beszûkült a tudatod és nagyon rosszul látod a dolgokat. Nekem mindegyik tesitanárom képben volt teljesen pedig volt vagy 6. És csodák csodájára tesiórán egyszer sem volt sérülés, bezzeg szünetekben minden 2. hülyegyerek az orvosiban kötött ki.
Miért lenne értelmetlen? Miért lenne balesetveszélyes? Normális tanár mellett egyáltalán nem veszélyes. Birkózás? Tényleg szakítsák szét egymást a gyerekek, az nem rombolja az önbizalmát a gyereknek ha elpic.sázzák... + természetesen minden tesitanár birkózóedzõ. Kötélmászás és futás szerepel a tantervben. Nálunk még a 150 kilós srác is fel tudott egy darabig mászni a kötélen. 5öst kapott már csak azért is mert megpróbálta. Ez rombolná az önbizalmát? :S El vagy tévedve, vagy szar rossz suliba jártál.
A kérdező hozzászólása: Puhány ember? 16 évesen kinyomtam 85 kilót háromszor de 185 centi és 78 kiló voltam.Milyen alapon várják el hogy ugyanannyi idõt fussak mint a 65 kilós, 175 centis 8 éve focizó osztálytársam? A kötélmászást pedig a jó gyakorlatokhoz írtam. Az fogja megmenteni az életemet ha tudom hogyan kell átugrani egy szekrényt dobbantóval közben szaltó? Ennyi erõvel azt is taníthatnák hogy kell fáklyát készíteni, falra mászni, nyomokat olvasni az kicsit fontosabb ha erre hivatkozol.. Remélem ezt te sem gondoltad komolyan, komolytalan érvelés..
Az igazságtalan osztályzási rendszerre: ha nem tudsz olyan gyorsan futni, akkor rosszabb jegyet kapsz. Ennyi. Teljesen mindegy, hogy sportolsz-e valamit. Matekból se mondod, hogy aki évek óta matekszakkörre jár, meg 150es IQ-ja van, az ugyanarra kap 5öst. Ha alig sportoltál, akkor nem vagy jó testnevelésbõl és rosszabb jegyet kapsz. Megbuktatni nem fog. Középiskola elsõ évében 2est kaptam fekvenyomásból, guggolásból. Nem siránkoztam, mert tudtam, hogy gyenge vagyok. Az ottani heti 2tesi hatására 2év múlva 5ös lett.
A birkózás nagyon kevés embernek tetszene. Kötélmászásnál nálunk az volt, hogy fél osztály elsõre felment, aztán fél óráig azt lestük, ahogy a többiek szerencsétlenkednek a lábukkal. Húzódzkodásnál szintén ez lenne, nagyon kevés az ember akinek nem okozna különösebb problémát párat megcsinálni. Nekünk középsuliban jó tanárunk volt. Elején volt pár kör futás, bemelegítés, aztán lehetett választani: foci, kosár, súlyzós edzés, pingpong, box és volt egy terem külön ilyen szekrényugrásos dolgoknak. Volt 1-2x kötelezõen mindegyikbõl, de összességében ott volt az ember ahol akart. Osztályzás súlyzós edzésbõl volt leginkább és testtömeg százalékra volt az osztályzás, de aki focizott vagy pingpongozott az abból is kapott jegyet. Õ értett hozzá, hogy hogyan kell megszerettetni az emberrel a sportolást.
hát így az elmondottaid alapján vagy te vagy nagyon puhány, vagy a tesitanárod egy tipikusan rossz tanár, de emiatt nem a tantervet kell hibáztatni... És lehet, hogy most nem gondolnád, de lehet még olyan élethelyzeted, amikor az fogja megmenteni az életedet, hogy tudsz szekrényt ugrani, vagy, hogy megtanítottak rá hogyan kulcsold a lábadat a kötélre, hogy ne legyen olyan megterhelõ rajta lógni...
A kérdező hozzászólása: Ja azt nem írtam, hogy igazságtalan az osztályzási rendszer. Ugyanarra az idõre kap 5-öst aki évek óta focizik vagy aki még alig sportolt? Ugyanannyi fekvõ az 5-ös egy 50 és egy 70 kilós gyereknek?
az én tesitanárom ilyen szempontból jó arc volt, mindenkinek csak azt kellett csinálnia amit meg szeretett volna, mindig volt választási lehetõség, viszont kibúvó nem volt nála a tesi alól... én imádtam a szekrényugrást, a kötélmászást, így általában ezeket csináltam, de aki szeretett volna rúdon ugribugrizni, vagy bármi mást amire lehetõség volt annak az életben nem kellett szekrényt ugrania... Nálunk még gólyaláb is volt, azzal is szórakoztunk rengeteget... egy óra nálunk úgy nézett ki, hogy 10perc kegyetlenül fájdalmas "bemelegítés" aztán 20 perc en keresztül mindenki azt gyakorolta amit õ szeretett volna, tehát félig meddig szabad foglalkozás, az utolsó 15 percben pedig tényleges szabad foglalkozás...
A kérdező hozzászólása: Mi értelme a szekrényugrásnak? Nem veszélyes? Szerintd nem veszélyes ha teljes erejébõl neki kell futnia, ugrania és a fején átfordulnia? Törött ujjak, és keményebb zúzódások, rándulások egyaránt voltak A kislabdadobásnál gyakoriak a vállsérülések.3-as ugrásnál bokaszalag. A birkózás lehet fakultatív. És persze szerinted minden tanár tornászedzõ?
Tanárfüggõ. Ha jó a tanár, a legtöbb gyerek nem kínzásként éli meg a tesiórákat, még a legbénábbak sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!