Találatok a következő kifejezésre: Mi árt babának 5 (12 db)

Mi árt a babának 5 hetesen?

Legjobb válasz: Szerintem ezt kokrétan nem lehet tudni. Minden ami neked árt neki is árthat.Most az volna a legjob ha pihennél, póckold fel a lábaid, trtsd magad melegen. Ha viszont nem érzed magad jól, azonnal orvos!!!Még egyszer:ne aggódj, mert ezzel ártasz neki igazán.Erõs kis vasgyúró lesz belõle.DITKE

Szerintem ezt kokrétan nem lehet tudni. Minden ami neked árt neki is árthat.Most az volna a legjob ha pihennél, póckold fel a lábaid, trtsd magad melegen. Ha viszont nem érzed magad jól, azonnal orvos!!!Még egyszer:ne aggódj, mert ezzel ártasz neki igazán.Erõs kis vasgyúró lesz belõle.DITKE
Ha most még tovább idegeskedsz ezen az sem jó, próbálj megnyugodni, és tartsd be amit ajállottak, és próbálj pihengetni.Reméljük jól befúrta magát és nem lesz semmi baj.Szorítok!
Nekem azt tanácsolták, hogy ne használjak vegyszereket, ne igyak kávét, alkoholt, ne emeljek nehezet, ne dohányozzak és ne szívjam mások füstjét sem, ne merítsem ki magam.Nagyon fontos az elevit magzatvédõ vitamin.Ha ezeket betartod semmi baj nem lesz.Ja és az elején a szexel is vigyázzatok, csak finoman!

Mit lehet tenni az étvágytalanság-ételundor ellen? Egy falat sem megy le a torkomon, mindentől kiráz a hideg, még a gyümölcstől is. És nem árt a babának 5-6 hetes korban, ha nem eszem rendesen emiatt? Mert valahol olvastam, hogy nem szabad nem enni.

Legjobb válasz: Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége

Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége
Egy pár kekszet vagy ropit tuszkolj magadba hogy megnyugtassa a gyomrod, Én is így csináltam (délelött ilyenek) és utánna délben már tudtam kajálni is. Hamburgert sokszor kívántam Burger king odaértünk megkaptuk beleharaptam és öklendeztem, azóta is undorodom tõle. A brassóitól és a milánóitól is ezeket imádtam. Sok sikert
Hát, én a 12. hétig alig bírtam enni, minden ételtõl undorodtam. Hányni nem hánytam, csak egyszer a 11. hét kürül késõ este. :) Fogytam 7 kg-ot. Ezután a hányás után 2 nappal elkezdtem érezni, hogy akár mit eszem, rá egy órára olyan érzésem van, mintha kiszakadna a gyomrom, mintha napok óta nem ennék. Ez még most is tart, 13 hetes vagyok. Kérdeztem az orvostól, hogy nem-e baj, hogy ennyit fogytam, mosolygott és azt mondta, nyugodjak meg, a baba mindent elvesz tõlem ami neki kell. :) És elhiszem neki, gyönyörû szép nagy babátt látunk az uh-on, akinek meg se állt egy pillanatra sem.

Már mit csináljak hogy 5 hónapos babám éjjel ne keljen fel arra, hogy a kiságy szélén van és nyomja a rács?

Állandóan kikepeszt a rácsokhoz, aztán meg sír mert vagy a lábát nyomja, vagy a fejét, pedig már körbe plédeztük, de akkor is. Másnak is ennyit mocorog éjjel is, vagy csak a lányom ilyen aktív?

Legjobb válasz: Nekem is ugyanez volt a problémám. Én megfigyeltem,hogy merre mászik álltalában,és az ágy ellentétes végében tedtem le aludni.Így is eléri a rácsot,csak sokkal késöbb.

Nekem is ugyanez volt a problémám. Én megfigyeltem, hogy merre mászik álltalában, és az ágy ellentétes végében tedtem le aludni.Így is eléri a rácsot, csak sokkal késöbb.


S. O. s 1hetes babám van, de egy picit megfáztam és 37, 5 a hőm. Mit vehetek be ami nem árt neki?

Legjobb válasz: Ha csak egy kicsit érzed magad megfázva, és csak hõemelkedésed van, szerintem ne vegyél be semmit... kivéve C-vitamin, esetleg mézes-citromos tea. én nyugodt szívvel eszek citrusféléket és kivit is, nekem nem hasfájós a babám, de azért ezekkel a "néphagyomány" szerint vigyázni kell. és nyugtasson a tudat, hogy termeli a szervezeted az ellenanyagokat, hogy a babád védett legyen ettõl a nyavajától :)

Ha csak egy kicsit érzed magad megfázva, és csak hõemelkedésed van, szerintem ne vegyél be semmit... kivéve C-vitamin, esetleg mézes-citromos tea. én nyugodt szívvel eszek citrusféléket és kivit is, nekem nem hasfájós a babám, de azért ezekkel a "néphagyomány" szerint vigyázni kell. és nyugtasson a tudat, hogy termeli a szervezeted az ellenanyagokat, hogy a babád védett legyen ettõl a nyavajától :)
Szerintem se vegyél be semmit, ha nem muszáj. Viszont tegyél fel egy egészségügyi maszkot a biztonság kedvéért. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nekem mellgyulladásom volt, és be is lázasodtam (38, 6). Szülésznõm azt mondta, hogy paracetamol tartalmú lázcsillapítót nyugodtan vegyek be, mert 38, 5 fölött nem szabad szoptatni. Mivel Neked nincs túl magas lázad, elõször próbálkozz keresztborogatással (jobb kéz-bal láb, és fordítva). Ha nem mozdul, vagy megy feljebb a hõd, vegyél be gyogyit. Banyuci
Algopiryn ha feljebb megy
Szia! Szerintem még ne vegyél be semmit, majd délután mérd meg, akkor szokott a legmagasabb lenni és ha lázas vagy, akkor paracetamol tartalmút szabad. Én 8 hetes kisbabával voltam 4 napig 38, 5 fokos lázas, végig szoptattam és nem lett a kislányomnak semmi baja. Jobbulást!
Utolsó vagyok. Elfelejtettem a lényeget. Én Algopyrinnt szedtem, a gyerekdoki mondta.
A kérdező hozzászólása: nAGYON KÖSZÖNÖM:) )!!OLYAN KEDVESEK VAGYTOK, HOGY HAMAR VÁLASZOLTATOK!!ELSÕ BABÁS VAGYOK ÉS HALÁLRA IZGULOM MAGAM, NEHOGY A TEJCSIMMEL EZ MIATT BAJ LEGYEN:((!!
A tejeddel az ég világon semmi baj nem lesz egy kis megfázástól, nyugi! A Sinupret megfázás elleni homeós szer, felnõtteknek és pici babáknak is van, azt esetleg kipróbálhatod. Jobbulást és gratula a picihez!

5 honapos babamnak alvasi ido volt de mikor letettem bogott v hisztizett, en probaltam turelmes lenni de aztan tapsoltam neki es kicsit hatarozottan beszeltem neki. nem art neki ha tapsoltam es komolyabban beszeltem ijen pici babaval?

Legjobb válasz: szerintem fel sem fogta, mit akarsz ott a kezeddel, de azért ne ijesztgesd sûrûn szegénykét, vagy menj ki és hagyd magára hátha lecsillapszik vagy öleld át, nem kell kiképzõ parancsnokot játszani, õ még csak baba, ha rossz kedve van azt is intenzíven éli meg és hangot ad neki, te meg felnõtt vagy értsd meg, és légy türelmes hozzá.

szerintem fel sem fogta, mit akarsz ott a kezeddel, de azért ne ijesztgesd sûrûn szegénykét, vagy menj ki és hagyd magára hátha lecsillapszik vagy öleld át, nem kell kiképzõ parancsnokot játszani, õ még csak baba, ha rossz kedve van azt is intenzíven éli meg és hangot ad neki, te meg felnõtt vagy értsd meg, és légy türelmes hozzá.
Hidd el, mire felébred, nem is fog emlékezni rá! Különben neked sosincs rossz napod? A babáknak is lehetnek ilyenek. Ártani nem ártottál, de õ még ebbõl nem fogott fel semmit, max. annyit, hogy te türelmetlen vagy... Inkább bújj hozzá kicsit, ha sír...
Hogy egy 5 hónapos nem hisztizik? Dehogynem! :) Amikor valamelyik rokon hurcolássza egy jó ideig, aztán leteszi a szõnyegre, akkora patáliát lever, hogy ihajj! És nem fáj semmije, nem éhes, nem pisis, csak nem mozog a kis segge. :D
Utolsónak! Egy frászt nem! :D
Egy 5 honapos baba meg nem hisztizik!!!
Nem lehet, hogy még nem volt álmos? A babák alvásigénye is változik ám... Mi van, ha nem pont ugyanakkor alszik mindennap? Pici csúszás bõven belefér még náluk is. Nincs ám bennük óra :)
Majd meglatjatok mi az a hiszti, ha 2-3 eves lesz!
Abban igaza van, hogy az nem hiszti, hogy kisebb korban nem úgy hívjuk, a szakirodalom szerint nem akkor van a hiszti korszak, ezért helytelenül használjuk ezt a szót, de attól még a pici baba is véghez tudja vinni az akaratát, ha azt akarja hogy ölbe vegyék igen is óriási hisztit tud csapni.

5 hetes vagyok és azon kívül, hogy ég a gyomrom nincs semmi bajom. A lányaimmal ilyenkor iszonyatosan hánytam a nap bármely szakában. De ez sem jó mit tegyek ellene, lehet erre valamit szedni ami nem árt a babának? A dokival még várni akarok.

Legjobb válasz: A Rennie szedhetõ kismamakénz, de érdeklõdj a gyógyszertárban, lehet hogy tudnak jobbat. Gratula a babához, tényleg ráérsz 2-3 hét múlva dokihoz menni.

A Rennie szedhetõ kismamakénz, de érdeklõdj a gyógyszertárban, lehet hogy tudnak jobbat. Gratula a babához, tényleg ráérsz 2-3 hét múlva dokihoz menni.
Szia! Egyél egy kis kekszet, v. kis enyhén sós kenyeret, extrudált kenyeret... Nekem nem jött be a Rennie, de a fentiek igen! Sok boldogságot! 28 heteske

10 hetes babam szeklete mustarsarga szinu. Tapszeres baba 5. hettol. Olvastam hogy mas tapszeres babak szeklete soskazold szinu es arra irtak hogy az normalis. Akkor a mi szekletunk milyen?

Eddig nem foglalkoztatott ez a kerdes mert mindig mindennap egy szeklete van a babanak es mindig ugyanolyan a szine is es allaga is.Csak megzavart amikor lattam masok irasat. Remelem nincs baj.

Legjobb válasz: A mustársárga is jó.

A mustársárga is jó.
Mustársárga a normális! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszi! En is igy gondoltam:)
És az azkinek tápszeres is meg anyatejcis is hány naponta kel lennie?? meddig normális ha nincs?
A kérdező hozzászólása: szia, nalunk is igy volt 3 honapig vegyesen kapta de 2 naponta mindig volt neki. Minden baba mas szoval nem tudom mi a normalis.

Az AR-es tápszertől is bukik az 5 hónapos babám. Ti is voltatok így? Mit csináltatok?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is bukott tõle. Sajnos nem tudsz nagyon mit tenni, türelem és türelem, majd idõvel jobb lesz!

Az én kisfiam is bukott tõle. Sajnos nem tudsz nagyon mit tenni, türelem és türelem, majd idõvel jobb lesz!
Nutriton próbáltátok már? Lányom nagyon bukós volt, még fogyott is. Neki a Nutriton sûrítõ vált be, amit tápszerhez kell keverni. Ez csökkentette a bukások számát, és mennyiségét is. Teljesen nem múlt el, mert ahhoz idõ kellett, de akkor is sokat segített rajta a Nutriton.
semmi nem vált be.6honapos fiu.de en eszreveszem a fokozatos javulast.biztos hamarosan el fog mulni
A kérdező hozzászólása: Kislányom a bukásoktól függetlenül szépen fejlõdik 27-én lesz 5 hónapos 7040 gramm és 65 cm. Bízom benne. hogy idõvel javul a helyzet
Elkezdtem hozzátáplálni, bár nekünk 3, 5 hónaposan csinálta ezt. Majd 2 hét kórház, mert 1 kilót fogyott. Azóta nincs problémánk semmiben sem. Nekünk ez vált be.
Nekem csak a hozzátáplálás vált be.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos kóra óta én is hozzátáplálom. A bébikaját sosem bukta ki, ezért is érdekes a dolog
Janka, a kislányom 5 hónapos múlt és ugyan ez a gondunk. Nekem azt mondta a védõnénink, hogy idõvel kinövi, ha fel tud ülni jobb lesz majd a helyzet. Addig is ha esetleg megyünk valamerre, nem tápit kap, hanem tejpépet vagy gyümölcsöt, fõzeléket.
Igen vállalható! En 16orat vonatoztam elõször 6hetes kicsivel aztán 4hosan es 6hosan! Ne aggódj!
4 hónapos végig fogja aludni az utat. Én a lányom 6 hónapos kora óta utazok havonta vidékre vonattal+ busszal, összesen 4, 5 óra az út. Ahogy idõsödik egyre nehezebb, mert nem ül megy egy helyben, pláne mei taiban (én is abban viszem), de mivel a tiéd 4 hónapos, emiatt nem kell aggódni, a vonat el fogja ringatni.

Hüvelykúp a terhesség korai (5. -6. hét) szakaszában? Nem árt a Babának? Tapasztalatok? Melyik fajtát írta fel Nektek az orvos és mi volt a panasz?

Legjobb válasz: Nekem Betadine hüvelykúpot irt a doki, de szigorúan kikötötte, hogy az elsõ trimeszterben tilos használni. Én a 13-15. héten használtam.

Nekem Betadine hüvelykúpot irt a doki, de szigorúan kikötötte, hogy az elsõ trimeszterben tilos használni. Én a 13-15. héten használtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!