Találatok a következő kifejezésre: Mi árt babának (170 db)

Terhességi kandida, terhességi gomba. Gyorsan múlt? Mivel kezeltétek? Babának árt?

Canesten combit mondott az orvosom, hogy vegyek. Remélem segít, és nem ártott ez a gombás fert?zés a babának.

Legjobb válasz: Canesten az jó rá,Nem árt a babának,mert védi öt a burok!Gyorsan el fog múlni,de párodat islehet,h ki kell kezelni.(pin-pong efektus)

Canesten az jó rá, Nem árt a babának, mert védi öt a burok!Gyorsan el fog múlni, de párodat islehet, h ki kell kezelni.(pin-pong efektus)
A kérdező hozzászólása: Köszi, Igen, a nõgyógyász is mondta, bár a korábban kapott tablettákat nem vette be (1x8 db), mondván milyen sok, és hogy neki nincs semmi baja. De azért canestennel bekenem õt is :) )
Férfiaknál nem okoz tünetet a gomba, csak éppenséggel hordozzák azt! Tehát vissza fog téged fertõzni, ha nem szedi be a gyógyszert! Ezt egy átlag intelligenciával bíró embernek meg kell értenie, ha ennek ellenére nem szedi be, akkor én biztosan nem feküdnék le vele.

Mit árt a babának a sárgaság? Miért kezelik? Mi történik, ha elmulasztják, vagy nem időben történik?

Legjobb válasz: szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik

szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik
Szia! Én csak azt tudom, hogy a mi babánkat hazaengedték úgy, hogy sárga volt.A kórházba se rakták kék fény alá.Egy hónapos korára múlt el.A háziorvosa háromszor megnézte, azt mondta nem kell aggódni, és anyatejes babáknál lassabban múlhat.Nálunk az egész család nagyon sárga volt kiskorában.Szóval nálunk igazán nem kezelték.
Biztos kínai :)

Mi árt jobban a babának, ha idegeskedsz mert nem gyújtasz rá, vagy az hogy rágyújtasz?

Legjobb válasz: Mindkettõ, de ne gyújts rá, és ne idegeskedj, légyszi :) Inkább egyél egy kis mogyorót. Én is dohányoztam és letettem egybõl, mikor megtudtam, és nem voltam ideges, mert boldog voltam, hogy egy csodaszép babát fogok szülni, akit nem szeretnék korábban, és asztmásan sem,és azt szeretném, ha szépen fejlõdne.. Napok kérdése, és elmúlik a vágyakozás a cigi után. Hidd el, és egy kis ártatlan emberke életérõl van szó, a te gyermekedérõl! Ügyes légy!!!

Mindkettõ, de ne gyújts rá, és ne idegeskedj, légyszi :) Inkább egyél egy kis mogyorót. Én is dohányoztam és letettem egybõl, mikor megtudtam, és nem voltam ideges, mert boldog voltam, hogy egy csodaszép babát fogok szülni, akit nem szeretnék korábban, és asztmásan sem, és azt szeretném, ha szépen fejlõdne.. Napok kérdése, és elmúlik a vágyakozás a cigi után. Hidd el, és egy kis ártatlan emberke életérõl van szó, a te gyermekedérõl! Ügyes légy!!!
Az is árt, ha idegeskedsz, de az talán még jobban, ha dohányzol! Ahogy az elõzõ válaszolóis írta, próbálj meg a cigi helyett rágcsálni valamit és csak a babára koncentrálj!
A dohányosok körében egy kibúvó ez az idegeskedés.Mond miért vagy ideges?A világ legszebb dolga zajlik most benned, " rakod össze a babátokat" szerinted kell oda a nikotin mint adalék? Én 15 év dohányzás után tettem le a cigit egyik pillanatról a másikra, és lám semmi idegeskedés.amikor rágyújtanál igyál mindig egy kis kefírt.Én most a páromat próbálom leszoktatni a cigirõl, hiszen õ sem gondolja komolyan, hogy büdös mocskos dohányos kézzel nyúl majd hozzá a gyerekünkhöz.Hidd el, ha egy hétig nem gyújtasz rá máris átlátod, hogy milyen büdösek a dohányosok.Sok sikert... 17 hetes kismami
A kérdés nem rossz... Ugyan ebben a cipõben járok. Én inkább rágyújtok. Rettentõen ideges vagyok attól, hogy nem gyújthatok rá.Az idegességtõl feszült vagyok, ingerült, ordítok a férjemmel(ok nélkül)!!! Nekem azt mondta a doki, hogy inkább szívjak el 1 szállat, minthogy kiboruljak, hisztizzek, vagy elválljak.. Persze ok nélkül ne találd ki, hogy na akkor most ideges vagy, és jöhet a cigi!!! Aki meg azt mondja, hogy nem érti ezt az egészet, és hogy õ milyen gyorsan lerakta, örüljön neki. Nem megy mindenkinek ilyen könnyen, ÉS NEM AZÉRT, MERT NEM AKARJUK!!!!!!
Ha RÁGYÚJTASZ
Az orvosok általában azt tanácsolják, hogy inkább szívj el napi 1-2 szálat, mint idegeskedj. én is dohányzom, most próbálok én is leszokni. Az elõzõ terhességemnél egybõl le tudtam rakni a cigit. Vetéléssel végzõdött, azonnal visszaszoktam. Most 5 hetes vagyok, és nagyon nehezen megy a lszokás. Sokat segít, hogy a párommal együtt szokunk le. Valamint a reggeli elsõ cigit is késõbb szívd el, z is sokat segít. Ehhez jn még a sulis módszer: ketten 1 szálat. Már kevesebbet cigizel, és szép lassan teljesen sikerül lerakni. Kerüld az olyan dolgokat, amik a cigihez kötnek (pl.: kávé, capuccino), és ne a megszokott helyen gyújts rá, hanem jelölj ki egy olyan helye dohányzásra, ami nem olyan kényelmes. Remélem használható ötletek.

Az h aki szoptatás mellett cigizik mennyit és mit árt a szegény babának?

Terhesség el?tt cigiztem, nem voltam rászokva hanem csak úgy néha-néha rágyújtottam. Mostmár szoptatok addig nem is gyújtanék rá.

Legjobb válasz: De rágyújtanál, különben nem tetted volna fel a kérdést. De inkább ne tedd, biztosan kísért, mert én is cigiztem terhességem elõtt, és én is szoptatok. Néha megkívánom a cigit, mióta megszültem, de nem gyújtok rá. A nikotin bejut a baba szervezetébe és õ is függõvé válhat! Egyik barátnõm cigizett, amikor szoptatott..a babája még 4 évesen is a cicit rángatta...függõ lett, szegény, ja és abeszédközpontja sem teljesen tiszta. Szóval ne tedd! Sok boldogságot a babához!

De rágyújtanál, különben nem tetted volna fel a kérdést. De inkább ne tedd, biztosan kísért, mert én is cigiztem terhességem elõtt, és én is szoptatok. Néha megkívánom a cigit, mióta megszültem, de nem gyújtok rá. A nikotin bejut a baba szervezetébe és õ is függõvé válhat! Egyik barátnõm cigizett, amikor szoptatott..a babája még 4 évesen is a cicit rángatta...függõ lett, szegény, ja és abeszédközpontja sem teljesen tiszta. Szóval ne tedd! Sok boldogságot a babához!
Miért kell bemagyarázni a kérdezõnek, hogy olyat tenne, amit nem is tenne? Én is cigiztem korábban, és szülés után eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne rágyújtani, mégse tettem. Mekkora kis rohadék vagyok, nem? Na kérlek, kedves kérdezõ! Régen (úgy 20-30) éve úgy tartották az orvosok, hogy szoptatás alatt lehet dohányozni keveset, de persze ez nincs így. A nikotin bele kerül a tejbe, egyrészt rossz íze lesz tõle, el se akarja majd fogadni a baba, másrészt ha mégis elfogadja, az káros neki, nem a füst miatt, hanem a nikotin miatt, ami mint tudjuk, mérgezõ. Egy kisbabának meg pláne. Szóval szoptatás mellett cigizni nem okés. Mondjuk volt egy ismerõsöm, õ elég érdekesen oldotta ezt meg, mert amikor már éjjel nem szopott a babája (nála ez elég hamar bekövetkezett, úgy két hónaposan), akkor a csaj esténként mindig elszívott egy szál cigit, fél óra múlva kifejte a tejét mindkét mellébõl, kiöntötte és lefeküdt aludni. Reggelre meg mindig annyi teje volt :) )) Mondjuk ez szerintem még eléggé elfogadható, csak én pl. ha este rágyújtok, és máskor nem lehet, azt nem nagyon bírtam volna, így inkább egyáltalán nem cigiztem szoptatás alatt.
Na ugye...te is eljátszottál a gondolattal! Elsõ válaszolónak igaza van!
Kedves második válaszoló! Az elfogyasztott étel, ital, cigi...½tejjé válása½ legalább két-három órás folyamat. Ne akard már kiönteni a finom, egészséges tejet! Jaaa, persze és beszéld rá a kérdezõt, hogy nyugodtan cigizzen! Persze, ne tegye, mert fejlõdési rendellenességeket okoz a baba szervezetébe jutott nikotin.
A kérdező hozzászólása: Szerintem többet nem is írok erre az oldalra kérdést mert k*rvára nem így és nem ezt kérdeztem.Teljesen kiforgatják az ember szavait és kiba*ottul elegem van belõle.Elnézést a csúnya szövegért , alapjába véve soha nem beszélek csúnyán de ez felháborít h még egy normális kérdést se tehet fel az ember!!!!!!?????? Miért??????
Teljesen igaza van a kérdezõnek!!Itt élik ki magukat a depressziós anyukák és nem válaszolnak normálisan a feltett kérdésekre, mindig csak a másik ember válaszát firtatják!Ha nem tudsz segíteni, akkor ne írj, hülyeségeket!!!!Sajnos én nem tudom mennyit árt vagy nem árt a babának én ezért nem is válaszolnék a kérdésedre, csak engem is dühít, hogy ezt csinálják!!!
Szia.A tejbe is bejut a nikotin és megváltoztatja az ízét.A baba vérkeringésébe is bejut ezáltal vérnyomásproblémákat okohat nála.Ha kibírod hogy ne gyújts rá akkor legyél erõs és tényleg ne gyúts rá.Ha esetleg elszívnál napi 1-2 szálat attól szerintem nem lesz baj.Szép babázást .
Még ilyen [email protected]! Mért élvezitek, hogy szegény kérdezõt kinyírjátok idegileg? Meg mi közötök van hozzá, hogy cigizek e vagy sem? Ha cigizik õ dolga. Különben meg olyan ökrök azok akik minden bajt a cigire fognak. Az tény hogy nem használ, de nem lehet mindent a cigire fogni!!! Kutatásokkal támasztották alá, hogy napi 10 szál cigi nem befolyásolja a terhesség kimenetelét és a magzat egészségét, sõt még az iskolai teljesítményét se. Egyébként vegyétek már észre, hogy ezekkel a bunkó kommentárokkal csak még jobban idegessé teszitek a kérdezõt és hót idegbetegen még nehezebb lesz szegénynek megállni, hogy ne gyújtson rá! Aki óvja minden káros behatástól a gyerekét az se jobb szülõ, azzal csak azt éri el, hogy ha a gyerek bekerül egy inger gazdag környezetbe akkor egybõl elkap minden nyavalyát. Ha vitatkozni akartok mennyetek el a Parlamentbe, de ez az oldal azért jött létre, hogy a válaszokkal segítsünk ha tudunk a kérdezõnek és nem azért, hogy kikészítsük egymást idegeit. Nekem ez a véleményem, nyugodtan le lehet pontozni!

Mi árt a babának 5 hetesen?

Legjobb válasz: Szerintem ezt kokrétan nem lehet tudni. Minden ami neked árt neki is árthat.Most az volna a legjob ha pihennél, póckold fel a lábaid, trtsd magad melegen. Ha viszont nem érzed magad jól, azonnal orvos!!!Még egyszer:ne aggódj, mert ezzel ártasz neki igazán.Erõs kis vasgyúró lesz belõle.DITKE

Szerintem ezt kokrétan nem lehet tudni. Minden ami neked árt neki is árthat.Most az volna a legjob ha pihennél, póckold fel a lábaid, trtsd magad melegen. Ha viszont nem érzed magad jól, azonnal orvos!!!Még egyszer:ne aggódj, mert ezzel ártasz neki igazán.Erõs kis vasgyúró lesz belõle.DITKE
Ha most még tovább idegeskedsz ezen az sem jó, próbálj megnyugodni, és tartsd be amit ajállottak, és próbálj pihengetni.Reméljük jól befúrta magát és nem lesz semmi baj.Szorítok!
Nekem azt tanácsolták, hogy ne használjak vegyszereket, ne igyak kávét, alkoholt, ne emeljek nehezet, ne dohányozzak és ne szívjam mások füstjét sem, ne merítsem ki magam.Nagyon fontos az elevit magzatvédõ vitamin.Ha ezeket betartod semmi baj nem lesz.Ja és az elején a szexel is vigyázzatok, csak finoman!

Dermyc kapszulát irt fel a nőgyógyászom egy hónap mire elfogy. Teherbe szeretnék esni akkor 1 hónapig ne próbálkozzunk a párommal? Egyébként mit árt a babának?

Legjobb válasz: Dermyc 1 hónapra??? Kaptam már én is ilyen kapszulát, mikor hüvelyi fertõzésem volt, de abban 1 szem volt. Te mennyit kaptál? Vagy miért kell ezt a kezelést 1 hónapig csinálni? Biztos, hogy nem értettél valamit félre vagy nem írták félre? Amúgy meg hüvelyi fertõzés kezelése alatt egyáltalán nem ajánlott, bizonyos készítményeknél pedig egyenesen tilos nemi életet élni!

Dermyc 1 hónapra??? Kaptam már én is ilyen kapszulát, mikor hüvelyi fertõzésem volt, de abban 1 szem volt. Te mennyit kaptál? Vagy miért kell ezt a kezelést 1 hónapig csinálni? Biztos, hogy nem értettél valamit félre vagy nem írták félre? Amúgy meg hüvelyi fertõzés kezelése alatt egyáltalán nem ajánlott, bizonyos készítményeknél pedig egyenesen tilos nemi életet élni!
A kérdező hozzászólása: 4 szemet kaptam, minden héten 1-et kell bevenni, tuti nem értettem félre, hüvelygombára irta fel.
Ja, hogy 4 szem 1 hónapig. Az lehetséges úgy. Amúgy ez idõ alatt nem hogy babával nem kell próbálkozni, igazából a nemi életet is maximum óvszerrel.

Most őszintén, hogy bírod ki, mikor a babád ordít? Nem arra gondolok, hogy néha, hanem mint az én 1 hónaposom, aki még nem volt úgy ébren, hogy ne üvöltött volna torkaszakadtából? Van taktikád?

Fáj a hasa, semmi nem használ, állandóan enne, mohó, bukik, nem büfizik, félálomban csak nyög, mocorog, alig alszik. Kész vagyok, mikor anyuka írja, hogy a babája eszik-alszik, nekem meg pókháló van már az agyam helyén:(

Legjobb válasz: Szopizik? Ha igen, akkor próbáld meg kivonni az étrendedbõl a tejtermékeket. Ha két napon belül nem javul bámulatosan, akkor nem ez volt az oka, de nálunk így derült ki a szója és a tejfehérje allergia is, utána mintha elvágták volna a bõgést... (Persze a böfizés azért maradt, de össze nem lehetett hasonlítani azzal a hasgörccsel...)

Szopizik? Ha igen, akkor próbáld meg kivonni az étrendedbõl a tejtermékeket. Ha két napon belül nem javul bámulatosan, akkor nem ez volt az oka, de nálunk így derült ki a szója és a tejfehérje allergia is, utána mintha elvágták volna a bõgést... (Persze a böfizés azért maradt, de össze nem lehetett hasonlítani azzal a hasgörccsel...)
Ismerõs. Kislányomnál közel 6 hónapos koráig ilyen is maradt a helyzet. Én sokszor már toporzékoltam kimerültségemben, de azért két méterrel arrébb sem lehetett tuszkolni a gyerektõl, mert nehogy már én az anyja ne legyek mellette, ha baja van. Ördögi kör. Túléltük, õ is, én is. Aztán mikor el kezdett ülni, forgolódni, kúszni elvágták a bömbölõs korszakát. Most két éves, mindenki irigyel, hogy hogy lehet ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott, türelmes gyerekem. És tényleg az. A fiam pont az ellentéte, 6 hónapig csak evett, aludt, bezzeg azóta, egy vörös ördög (vörös a haja), ha nem rosszat csinál, akkor bömböl. Ezt hogy fogom túlélni?
A kérdező hozzászólása: Jaj, hat hónapig???
Azért ne ijedj meg, a hasfájás és az ezzel járó állapot (sírás, állandó evés stb...) általában 3 hónapos korig tart csak. Nálunk is így volt, én is végigszenvedtem azt az idõszakot, nálunk sem használt semmi, de elmúlt. Aztán 3-tól 6 hónapos koráig minden szép és jó volt, az éjszakákat is átaludta. Hogy azóta mi van, inkább le sem írom. Mióta mászik, felül és feláll, azóta én még alig tudtam egy éjszaka pár órát aludni. Minden fenekestõl felfordult :( Most én is olyan állapotban vagyok, mint te lehetsz.
Most 5 hónapos és nálunk is ez van kap tejet, tápot, kaját jó az étvágya.Alig alszik valamit nappal ha rázendít egyszerûen nem tudom megnyugtatni csak artikulátlanul ordít hisztizik és onnan tudom hogy az mert néha neki áll nevetni aztán megint óbégat.Nincs türlmem beleverek az asztalba vagy az ágyba olyan ideg elkap.
:-)én egy sereg kérdést írtam ugyanebben a témában 2-3hónapja..félve reméltem, hogy nálunk is csak 3hónapos koráig lesz ilyen a helyzet, és szerencsénk volt 2nappal a 3.hónap elõtt szinte egyik pillanatról a másikra elmúlt, néha vissza-visszajön, de összehasonlíthatatlan a helyzet..Na, 4, 5hónapos és kb.2hete jön a foga-de volt egy szuper hónapunk:-)))Kitartás!!!
Ja, a kérdésedre a válasz:néha bevágtam a kiságyba és a hálóban beleordítottam torkomszakadtából egy párnába..néha meg(sokszor)én is bõgtem, hogy már nem bírok vigyorogni, próbálni jókedvre deríteni, feledtetni a fájást, mert belefáradtam.De aztán persze csak mosolyt varázsoltam az arcomra és súgtam Neki, hogy majd együtt túlleszünk rajta:)
Nekünk a 12. héten egyik napról a másikra elmúlt ez, hihetetlen volt. Egyébként a 8. héttõl kb espumizan használtunk, akkor sokat javult. Kitartás!
Szia! Segíteni ugyan nem tudok, csak szeretném megosztani veled, hogy ugyanebben a helyzetben vagyok. Az én lányom is pont egy hónapos, és egyszerûen készek vagyunk a férjemmel együtt. Szinte alig alszom, alig eszem, folyton sír, ha kézben van, némileg megnyugszik. Idõnként lelkiismeret furdalásom is van , mert van egy két és fél éves lányom, akire már alig jut idõm:-( Kezdek én is kétségbe esni, és nem látom én sem , hogy mikor lesz egy picit könnyebb? Kitartást kívánok neked is, és mindenkinek akik hasonló helyzetben vannak, velem együtt :-)

Miért káros a máj fogyasztása terhesség alatt? Mit árt a babának? Ha hetente 1-2 szelet májas kenyeret eszek az is baj?

Legjobb válasz: Nekem javasolták, hogy egyek a vashiány miatt, de én utálom. Ha szereted egyél májat, vagy akármit, amit megkívánsz.

Nekem javasolták, hogy egyek a vashiány miatt, de én utálom. Ha szereted egyél májat, vagy akármit, amit megkívánsz.
Ettem májkrémes kenyeret ma reggel is és semmi bajom, de kihangsúlyoznám, hogy nem állandóan ez a menü, terhes vitamint meg már hónapok óta nem szedek, tehát engem a túladagolás nem igazán fenyeget. De tényleg fontos az óvatosság és a mértékletesség, nem kell minden nap májat májkrémes kenyérrel meg hasonlók. Max. heti háromszor ha valaki megeszik egy konzervnyi májkrémet, semmi baja nem lesz , de jobb az orvost is megkérdezni, õ jobban tudja a max. megengedett mennyiséget. Az viszont biztos, hogy senkinek nem lett még baja mert hébe-hóba evett májat, vagy májkrémet terhesség alatt.
engem az 1-12. hétben eltiltott a dokim a máj és az összes belsõség evésétõl, de azt mondta, utána szabad!
Az A vitamin túladagolásához hosszabb idón keresztül napi 100 mg felett kéne fogyasztani. 1 kg borjúmájban 15 mg A vitamin van. De 7 mg van például a káposztában, brokkoliban. Tehát 1 szelet májban annyi van mint egy adag székelykáposztában. Az A vitamint tulajdonképp csak tabletták huzamosabb idejú szedésével tudod túladagolni.
Az A-vitamin nem tesz jót a babának, ráadásul könnyen felhalmozódik a szervezetben, mivel zsírban oldódik. Áll. a májban is van A-vitamin. Viszont: én pont tegnap vettem májkrémet, meg kell nézni az összetételét, ált. 15% máj van egy dobozban (amiket én néztem, abban annyi volt), a többi hús-pép készítmény, bõrke, stb. Vas tényleg van benne, ami jó! Tehát szerintem lehet enni, csak ne minden nap! Én pl. tegnap töltelékhez vettem, töltött gombát csináltam!
Nyugodtan egyél májat. Annyit úgyse tudsz megenni ami ártana a babának. Semmibõl nem jó a túlzás, a terhesség alatti étkezésben se, az óvatosságban sem. Nyugodtan egyél mindent, normális mennyiséget, bármit amit megkívánsz.
1. Mert magas az "A" vitamin tartalma ami terhesség alatt ha túlsok akkor magzati rendellenességet okoz.A terhesvitaminokba is manapság tesznek A vitamint, úgyhogy így még könnyebb túladagolni. 2. A máj egy méregtelenítõ szerv, ami ideig -óráig raktározza is a méreganagokat. Ha az állat életében sok kezelt tápot evett, akkor ezek a vegyszerek a májában lehetnek.
Szia! Úgy tudom, azért nem jó sok májat enni, mivel az szûri ki a szervezetbõl a méreganyagokat, így azokat fogyasszuk el evés közben. Azt viszont nem tudom, hogy a májkrém is ártana. Sztem, egy-két szelet nem árt, de azért kérdezd meg a védõnõtõl. Én is imádom a májat, de tök érdekes, hogy amikor terhes lettem, onnantól egyáltalán nem kívánom, sõt szinte undorodom tõle.
Ha májkrémet eszel, jobban árt a babának az a sok mûanyag, amit beletesznek, mint maga a máj!

A kávé mit árt a babának?

25 hetes pocakos vagyok soha életemben nem ittam kávét de tegnap vettünk egy senseos kávéf?z?t és nagoyn nagyon finom kávét lehet vele csinálni, amire persze én is rákaptam, nem kellett volna de olyan finom.

Legjobb válasz: nem bíztatlak de én a 9 hónap alatt mindennap ittam 1 kávét reggel és nem volt gond

nem bíztatlak de én a 9 hónap alatt mindennap ittam 1 kávét reggel és nem volt gond
Én is ittam napi 1-2 hosszú kávét tejjel, vagy capuccinót. Most szoptatok és ugyanúgy iszok.
Nyugodtan ihatod. Én fõzött és porkávét is ittam terhesen, és most szoptatás alatt is, persze mértékkel. Semmi gond nincs, alszik a babám rendesen. Szerintem terhesség alatt sem baj, ha néha iszol, van, amikor kifejezetten javasolnak napi egy kávét, barátnõmnél is így volt, õ sem kávézott elõtte soha.
Miért nem veszel koffeinmentes vagy csökkentett koffeintartalmú kávét?Azt nyugodtan ihatod, én is arra tértem át amikor terhes lettem!
A kérdező hozzászólása: nagoan szépen köszönöm a válaszokat nem tudom hgoy miért pontoztak le benneteket

Sok felől azt hallom, hogy a cukorfogyasztás árt a babának! De mégis akkor mivel lehet leküzdeni az édesség iránti vágyat?

Legjobb válasz: Ez így önmagában nem teljesen igaz. Ha rendben van a cukrod, akkor mértékkel lehet fogyasztani, mert erre is szüksége van a szervezetnek. A cukor azért jelenthet veszélyt mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséglet. Ezt a megnövekedett mennyiséget nem mindenki szervezete képes megtermelni, ekkor alakul ki a terhességi cukorbetegség. Ez jelenthet veszélyt a babára. A méhlepényen keresztül az anyai vérben lévõ plusz cukor átjut a babához. A babának saját inzulin termelése van (független az anyától) ezért a plusz cukor a baba cukor háztartását felboríthatja. A babák megnövekedett születési súlyában a túlzott édesség fogyasztásnak is szerepe van. Ezért illetve saját felesleges hízásod érdekében érdemes óvatosnak lenni, de mértékkel fogyasztva nem árt a dolog. (akit befektetnek a kórházba mert nem gyarapodik megfelelõen a baba,az is kap többek között cukros infúziót is)

Ez így önmagában nem teljesen igaz. Ha rendben van a cukrod, akkor mértékkel lehet fogyasztani, mert erre is szüksége van a szervezetnek. A cukor azért jelenthet veszélyt mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséglet. Ezt a megnövekedett mennyiséget nem mindenki szervezete képes megtermelni, ekkor alakul ki a terhességi cukorbetegség. Ez jelenthet veszélyt a babára. A méhlepényen keresztül az anyai vérben lévõ plusz cukor átjut a babához. A babának saját inzulin termelése van (független az anyától) ezért a plusz cukor a baba cukor háztartását felboríthatja. A babák megnövekedett születési súlyában a túlzott édesség fogyasztásnak is szerepe van. Ezért illetve saját felesleges hízásod érdekében érdemes óvatosnak lenni, de mértékkel fogyasztva nem árt a dolog. (akit befektetnek a kórházba mert nem gyarapodik megfelelõen a baba, az is kap többek között cukros infúziót is)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Azt hiszem ebben benne volt minden infó, amire szükségem volt! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!