Találatok a következő kifejezésre: Mi árt a babának, ha (34 db)

Miért káros a máj fogyasztása terhesség alatt? Mit árt a babának? Ha hetente 1-2 szelet májas kenyeret eszek az is baj?

Legjobb válasz: Nekem javasolták, hogy egyek a vashiány miatt, de én utálom. Ha szereted egyél májat, vagy akármit, amit megkívánsz.

Nekem javasolták, hogy egyek a vashiány miatt, de én utálom. Ha szereted egyél májat, vagy akármit, amit megkívánsz.
Ettem májkrémes kenyeret ma reggel is és semmi bajom, de kihangsúlyoznám, hogy nem állandóan ez a menü, terhes vitamint meg már hónapok óta nem szedek, tehát engem a túladagolás nem igazán fenyeget. De tényleg fontos az óvatosság és a mértékletesség, nem kell minden nap májat májkrémes kenyérrel meg hasonlók. Max. heti háromszor ha valaki megeszik egy konzervnyi májkrémet, semmi baja nem lesz , de jobb az orvost is megkérdezni, õ jobban tudja a max. megengedett mennyiséget. Az viszont biztos, hogy senkinek nem lett még baja mert hébe-hóba evett májat, vagy májkrémet terhesség alatt.
engem az 1-12. hétben eltiltott a dokim a máj és az összes belsõség evésétõl, de azt mondta, utána szabad!
Az A vitamin túladagolásához hosszabb idón keresztül napi 100 mg felett kéne fogyasztani. 1 kg borjúmájban 15 mg A vitamin van. De 7 mg van például a káposztában, brokkoliban. Tehát 1 szelet májban annyi van mint egy adag székelykáposztában. Az A vitamint tulajdonképp csak tabletták huzamosabb idejú szedésével tudod túladagolni.
Az A-vitamin nem tesz jót a babának, ráadásul könnyen felhalmozódik a szervezetben, mivel zsírban oldódik. Áll. a májban is van A-vitamin. Viszont: én pont tegnap vettem májkrémet, meg kell nézni az összetételét, ált. 15% máj van egy dobozban (amiket én néztem, abban annyi volt), a többi hús-pép készítmény, bõrke, stb. Vas tényleg van benne, ami jó! Tehát szerintem lehet enni, csak ne minden nap! Én pl. tegnap töltelékhez vettem, töltött gombát csináltam!
Nyugodtan egyél májat. Annyit úgyse tudsz megenni ami ártana a babának. Semmibõl nem jó a túlzás, a terhesség alatti étkezésben se, az óvatosságban sem. Nyugodtan egyél mindent, normális mennyiséget, bármit amit megkívánsz.
1. Mert magas az "A" vitamin tartalma ami terhesség alatt ha túlsok akkor magzati rendellenességet okoz.A terhesvitaminokba is manapság tesznek A vitamint, úgyhogy így még könnyebb túladagolni. 2. A máj egy méregtelenítõ szerv, ami ideig -óráig raktározza is a méreganagokat. Ha az állat életében sok kezelt tápot evett, akkor ezek a vegyszerek a májában lehetnek.
Szia! Úgy tudom, azért nem jó sok májat enni, mivel az szûri ki a szervezetbõl a méreganyagokat, így azokat fogyasszuk el evés közben. Azt viszont nem tudom, hogy a májkrém is ártana. Sztem, egy-két szelet nem árt, de azért kérdezd meg a védõnõtõl. Én is imádom a májat, de tök érdekes, hogy amikor terhes lettem, onnantól egyáltalán nem kívánom, sõt szinte undorodom tõle.
Ha májkrémet eszel, jobban árt a babának az a sok mûanyag, amit beletesznek, mint maga a máj!

Mit árt a babának a sárgaság? Miért kezelik? Mi történik, ha elmulasztják, vagy nem időben történik?

Legjobb válasz: szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik

szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik
Szia! Én csak azt tudom, hogy a mi babánkat hazaengedték úgy, hogy sárga volt.A kórházba se rakták kék fény alá.Egy hónapos korára múlt el.A háziorvosa háromszor megnézte, azt mondta nem kell aggódni, és anyatejes babáknál lassabban múlhat.Nálunk az egész család nagyon sárga volt kiskorában.Szóval nálunk igazán nem kezelték.
Biztos kínai :)

Árt a babának ha a számnál kijött a Herpesz? Mit használhatok rá ilyenkor?

Legjobb válasz: Nem árt.Csak neogranormonnal kend,a dokim szerint ilyenkor mást nem ajánlatos használni!26 hetes kismama

Nem árt.Csak neogranormonnal kend, a dokim szerint ilyenkor mást nem ajánlatos használni!26 hetes kismama
Nekem mindkét terhességem eljén volt herpeszem a számon. Én Richtofit herpeszgélt használtam (orvosom tudtával) ez gyógynövény tartalmú. Éjszakára jó mentholos fogkrémet tegyél rá.
Nem árt neki. Nekem rengetegszer volt már, és a herpesz tapasz is nagyon jó, meg a zovirax is tökéletes. Az én orvosom azt mondta nyugodtan használjam. De ha lehet kimondottan herpesz krémet használj mert más csak táplálja a herpeszt.23hetes kismama
Nekem is épp most van herpesz a számon, és ugyanezen aggódtam, de a gyógyszertárban megnyugtattak hogy nem árt a babának. Hámképzõ pasztát kaptam, olyasmi lehet mint a neogranormon, ilyeneket használj nyugodtan. 18 hetes kismama
Szia! Nem akarlak megijeszteni, de én úgy tudom, hogy akár árthat is. 13 hetesen halt el a babám, és a doki amikor meglátta hogy herpesz van a számon, azt mondta hogy akár attól is lehetett, ha a herpesz olyan vállfaja, ami még nem volt a szervezetemben. Aztán kiderült hogy nem az okozta, de azért jó tudni hogy ilyen is van. Sok boldogságot és kitartást!
Szia. Nekem is van herpeszem most is, és a terhességem elõtt is volt sokszor. Én a vectavirt használom, az orvosom szerint nyugodtan, de a gyógyszerész barátnõm is azt mondta, hogy használhatom. Csak tablettát ne szedj. 9 hetes kismama

Ha a méhszáj már 1 ujjnyira nyitva van, és védekezés nélkül szeretkezünk, a spermium nem árt a babának, nem kerül a közelébe, meg egyáltalán ilyenkor bekerül a méhbe, vagy mi a helyzet?

Legjobb válasz: A spermium nem árt a babának, annál inkább az esetleges baktérium..nyitott méhszájnál általában nem jó az együttlét.

A spermium nem árt a babának, annál inkább az esetleges baktérium..nyitott méhszájnál általában nem jó az együttlét.
A spermium nem, de használjatok óvszert.
Az orvosnak kellene is mondania, hogy van ne éljetek már nemi életet, vagy óvszerrel, mert ilyenkor már nagy a fertõzés veszélye.
36. hét után megindíthatja a szülést, de amúgy nem lehet baja. Fertõzés veszélye miatt azért inkább óvszer!

A fiam 12 éves fáj a torka és 38 fokos a láza én 22 hetes terhes vagyok. Tudok tenni valamit hogy ne kapjam el töle a betegséget? Magzatom elkaphatja ugy hogy én azt nem veszem észre? Mit tegyek ha esetleg belázasodnék? Mennyire árt a babámra?

köszi

Legjobb válasz: Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..

Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..
Használj maszkot, moss sûrûn kezet és szellõztess gyakran, szedj c vitamint, egyebet ellene nem igen tehetsz. Ha elkapnád a lázra ügyelj, nekem algopyrint adtak, mikor terhesen lázas lettem. Judy
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek sürün mosok kezet szellöztetek is de egész héten együtt voltunk mig lappangott nála ez a dolog.Szerintetek ugy nem lehet elkapni hogy én nem veszem észre csak a baba lesz beteg?

Mi árt jobban a babának, ha idegeskedsz mert nem gyújtasz rá, vagy az hogy rágyújtasz?

Legjobb válasz: Mindkettõ, de ne gyújts rá, és ne idegeskedj, légyszi :) Inkább egyél egy kis mogyorót. Én is dohányoztam és letettem egybõl, mikor megtudtam, és nem voltam ideges, mert boldog voltam, hogy egy csodaszép babát fogok szülni, akit nem szeretnék korábban, és asztmásan sem,és azt szeretném, ha szépen fejlõdne.. Napok kérdése, és elmúlik a vágyakozás a cigi után. Hidd el, és egy kis ártatlan emberke életérõl van szó, a te gyermekedérõl! Ügyes légy!!!

Mindkettõ, de ne gyújts rá, és ne idegeskedj, légyszi :) Inkább egyél egy kis mogyorót. Én is dohányoztam és letettem egybõl, mikor megtudtam, és nem voltam ideges, mert boldog voltam, hogy egy csodaszép babát fogok szülni, akit nem szeretnék korábban, és asztmásan sem, és azt szeretném, ha szépen fejlõdne.. Napok kérdése, és elmúlik a vágyakozás a cigi után. Hidd el, és egy kis ártatlan emberke életérõl van szó, a te gyermekedérõl! Ügyes légy!!!
Az is árt, ha idegeskedsz, de az talán még jobban, ha dohányzol! Ahogy az elõzõ válaszolóis írta, próbálj meg a cigi helyett rágcsálni valamit és csak a babára koncentrálj!
A dohányosok körében egy kibúvó ez az idegeskedés.Mond miért vagy ideges?A világ legszebb dolga zajlik most benned, " rakod össze a babátokat" szerinted kell oda a nikotin mint adalék? Én 15 év dohányzás után tettem le a cigit egyik pillanatról a másikra, és lám semmi idegeskedés.amikor rágyújtanál igyál mindig egy kis kefírt.Én most a páromat próbálom leszoktatni a cigirõl, hiszen õ sem gondolja komolyan, hogy büdös mocskos dohányos kézzel nyúl majd hozzá a gyerekünkhöz.Hidd el, ha egy hétig nem gyújtasz rá máris átlátod, hogy milyen büdösek a dohányosok.Sok sikert... 17 hetes kismami
A kérdés nem rossz... Ugyan ebben a cipõben járok. Én inkább rágyújtok. Rettentõen ideges vagyok attól, hogy nem gyújthatok rá.Az idegességtõl feszült vagyok, ingerült, ordítok a férjemmel(ok nélkül)!!! Nekem azt mondta a doki, hogy inkább szívjak el 1 szállat, minthogy kiboruljak, hisztizzek, vagy elválljak.. Persze ok nélkül ne találd ki, hogy na akkor most ideges vagy, és jöhet a cigi!!! Aki meg azt mondja, hogy nem érti ezt az egészet, és hogy õ milyen gyorsan lerakta, örüljön neki. Nem megy mindenkinek ilyen könnyen, ÉS NEM AZÉRT, MERT NEM AKARJUK!!!!!!
Ha RÁGYÚJTASZ
Az orvosok általában azt tanácsolják, hogy inkább szívj el napi 1-2 szálat, mint idegeskedj. én is dohányzom, most próbálok én is leszokni. Az elõzõ terhességemnél egybõl le tudtam rakni a cigit. Vetéléssel végzõdött, azonnal visszaszoktam. Most 5 hetes vagyok, és nagyon nehezen megy a lszokás. Sokat segít, hogy a párommal együtt szokunk le. Valamint a reggeli elsõ cigit is késõbb szívd el, z is sokat segít. Ehhez jn még a sulis módszer: ketten 1 szálat. Már kevesebbet cigizel, és szép lassan teljesen sikerül lerakni. Kerüld az olyan dolgokat, amik a cigihez kötnek (pl.: kávé, capuccino), és ne a megszokott helyen gyújts rá, hanem jelölj ki egy olyan helye dohányzásra, ami nem olyan kényelmes. Remélem használható ötletek.

Akinek magas prolaktinra Premenst javasolt az orvos, peteérés után is szedte? Ha esetleg megfogant, nem árt, ha továbbra is szedjük? Mert ugye mire kiderül a babó, addigra már két hete a pociban van.

A tájékoztatóban az áll, hogy terhesség alatt ne szedjük.

Legjobb válasz: A természet úgy találta ki, hogy amíg nem tudod, hogy terhes vagy addig nincs biológiai kapcsolatod a babával. Így az ezen idõ alatt szedett gyógyszerrel nem lehet ártani.

A természet úgy találta ki, hogy amíg nem tudod, hogy terhes vagy addig nincs biológiai kapcsolatod a babával. Így az ezen idõ alatt szedett gyógyszerrel nem lehet ártani.

Tegnap kiütések lettek a pocakomon, ami viszket is, de ha megvakarom, akkor viszont fáj. Sok pici piros kiütés, egymás mellett. Mi lehet ez? Nem árt a babának?

Legjobb válasz: Szerintem is csalán kiütés.6 hónapos terhes voltam,amikor az epertõl lettem csalán kiütéses.Én megmutattam az orvosomnak,de csak mosolygott.A biztonság kedvéért kért egy labor vizsgálatot.De a babának nem lett semmi baja.

Szerintem is csalán kiütés.6 hónapos terhes voltam, amikor az epertõl lettem csalán kiütéses.Én megmutattam az orvosomnak, de csak mosolygott.A biztonság kedvéért kért egy labor vizsgálatot.De a babának nem lett semmi baja.
Valószínû csalán kiütés.
Szia!Nekem az arcom és a hátam kivételével televolt a testem.Voltam bõrgyógyásznál, adott krémet, de azt mondta, az csak a viszketést csillapítja!Azt mondta terhes-kiütés és a babának nem árthat!3 hónapos kislány anyukája

Ha terhességi cukorbetegségben a diéta betartása mellett éhezem az nem árt a babának? Miót diétázom folyton éhes vagyok! Fejlödik azért a baba? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én is álandóan éhes voltam, fõleg a vége felé. A a babámnak nem lett semmi baja (3950 grammal született) és én is csak 12 kg-ot híztam, most szülés után 3 héttel ugyanannyi vagyok, mint a terhesség elején.

Én is álandóan éhes voltam, fõleg a vége felé. A a babámnak nem lett semmi baja (3950 grammal született) és én is csak 12 kg-ot híztam, most szülés után 3 héttel ugyanannyi vagyok, mint a terhesség elején.
Nem éhezik a baba, különben a dokik mást találnának ki erre! Próbálj olyan szénhidrát szegény kajákat enni, amik laktatnak is! Kitartás!
Én kb. 4 hete vagyok diétán, mert a terheléses cukorvizsgálat 8, 3-at mutatott. 10 nap alatt fogytam 2 kilót és még a csempét is lerágtam volna a falról, annyira éheztem. Most már érzem, hogy kicsit összeszûkült a gyomrom és nem gyötör anyira az éhség. Zöldség , gyümölcs, csirkehús rengeteg és így még 1-2 falat édesség is belefér. ;-) Meg lehet szokni, de tényleg nehéz! Úgy fogom fel, mintha önfegyelem-próba lenne.
És mik azok a kaják??? =)
Dehogy árt a babának, gyönyörû és egészséges lesz! Én a 0. héttõl 160 g-os CH diétán voltam, 3300 g lett a gyerek, 54 cm, és iszonyat erõs, egy deka háj nem volt rajta, úgy nézett ki az 1 napos fotókon, mint egy 2 éves gyerek! Én is sokszor éheztem, de amúgy sok kaját lehet enni: zöldségeket, leves, hús. Én tojásos lecsót zabáltam folyton meg húst salátával. Kitartás, NAGYON MEGÉRI!
Kisterhességnél nem, de amint megbizonyosodsz a terhességrõl hagyd abba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!