Találatok a következő kifejezésre: Mióta hazajöttünk kórházból (10 db)

Mióta hazajöttünk a kórházból állandóan sírni tudnék, és kicsit boldogtalannak érzem magam! Mindentől félek! Lehet ez szülés utáni depi? Elmúlik?

Állandóan b?ntudatom van!

Legjobb válasz: SZia! Igen ez a szülés utáni depi:) Én is így voltam,alig vártam,hogy megszülessen,de mikor hazajöttünk folyton sírtam: sírtam mert a baba sírt, ha felébredt azért ,szóval bármi történt sírtam.Én is nagyon rossz anyának gondoltam magam,hisz örülnöm kellett volna nem sírni,azt hittem nem vagyok mégsem alkalmas az anyaságra.Gondolom benned is ez zajlik. Nekem a párom volt az aki rengeteget segítet ez kb. 2 hónapig tartott és utána élveztem az anyaságot,ami csodálatos dolog.Ha a párod szeret benneteket miért hagyna el? ez butaság,ne beszéld be magadnak.És nem vagy rossz anya!! csak a hormonháztartásod még felvan borulva. Kitartást és boldog anyaságot kívánok:)

SZia! Igen ez a szülés utáni depi:) Én is így voltam, alig vártam, hogy megszülessen, de mikor hazajöttünk folyton sírtam: sírtam mert a baba sírt, ha felébredt azért , szóval bármi történt sírtam.Én is nagyon rossz anyának gondoltam magam, hisz örülnöm kellett volna nem sírni, azt hittem nem vagyok mégsem alkalmas az anyaságra.Gondolom benned is ez zajlik. Nekem a párom volt az aki rengeteget segítet ez kb. 2 hónapig tartott és utána élveztem az anyaságot, ami csodálatos dolog.Ha a párod szeret benneteket miért hagyna el? ez butaság, ne beszéld be magadnak.És nem vagy rossz anya!! csak a hormonháztartásod még felvan borulva. Kitartást és boldog anyaságot kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszike szépen!
NEM KELL AGGÓDNOD EZ EGY NAGYON IS TERMÉSZETES JELENSÉG.NEKEM 1 HÓNAPIG TARTOTT ÉS RETTENETESEN CSÚNYA GONDOLATAIM VOLTAK A BABÁVAL KAPCSOLATBAN.PL:MINEK SZÜLTEM MEG, MI LENNE HA LEEJTENÉM, MÉRT NEM HAGYTUK OTT A KÓRHÁZBAN MEG HASONLÓK.AZTÁN AHOGY NÕDDÖGÉLT KEZDTEM HOZZÁSZOKNI, HOGY MOST MÁR A MINDENNAPUNK RÉSZE ÉS ELMÚLT MAGÁTÓL ÉS FELVÁLTOTTA A SZERETET.AZONBAN VIGYÁZZNI KELL MERT HA TÖBB MINT EGY HÓNAPON ÁT TART AKKOR FORDULJ NYUGODTAN A VÉDÕNÕHÕZ Õ MAJD SEGÍT.
Én pont tegnap olvastam valamelyik oldalon, hogy a vajúdás alatt termelõdnek azok az anyagok, meg öröm hormonok, amik a szülés utáni depit megakadályozzák. Tehát oxi-izé (nem tudom megjegyezni, szülésindító vagy gyorsító?)infúzióval és idõzített császárral nincs ideje "átállni" a hormontermelésnek, pedig ezért lenne normál esetben ilyen nagyon hosszú a vajúdási és szülés elõtti idõszak. Nem találom, hol olvastam, pedig a készítmény neve is ott volt, amit az orvossal célszerû felíratni súlyosabb depi esetében, ami nem árt se anyának, se a szoptatott bébinek. Nem tudnál rákérdezni, ahol szültél vagy az orvosodnál? Valamilyen nõihormon készítmény. Ne kínozd magad, én értem, hogy Te valós veszélyként éled meg, amirõl az eszeddel tudod, hogy nem az. Elsõbabás 22 hetes kismami
Ez ugyan olyan hormonális dolgo mint a menzeszkor. azért mondják a nöknek, hogy mi van megjött? mert ilyenkor a hormonok dolgoznak (vagy nem) és érzékenyebbek vagyunk, és ugye a szülés igen nagy hormonális változás, így ez természetes, de vigyázni kell vele.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Szerintem mindenki átesik ezen, csak sokan tagadják. Ezek a fránya hormonok! El fog múlni, addig is kitartást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Próbálok hamar túljutni! :-))
Egyátalán nem vagy rossz anya! Mi is évekig próbálkoztunk, jártunk kezelésekre, mire sikerült a baba / császárral szültem / mégis az elsõ hetekben folyamatosan sírtam, úgy éreztem vége a párommal addig jól mûködõ, összeszokott kis életünknek, mostmár mindig csak a gyerek...Az anyaság érzése nem alakul ki a szülés napján, hetek, sokszor hónapok kellenek, mire teljesen felszabadultan tudsz örülni a gyermekednek. Az én lányom 7 hetes, 2-3 hét alatt túl voltam a depis idõszakon, azóta napról napra jobban szeretem, sõt imádom. Ha elõször rád mosolyog majd, az minden éjszakázást, depressziót feledted, hidd el túljutsz majd a mélyponton. Addig is ne tartsd vissza a könnyeid, természetes a sok sírás az elsõ hetekben, a hormonok teszik és beszélgess sokat a pároddal. Az éjszakai sírások hamar elmúlnak, az én férjem már fel sem ébred, ha esetleg sír egy kicsit este a csajszi. És kétlem, hogy a kialvatlanság miatt elhagyna titeket, ez butaság. Szorítok, hogy hamar túljuss a nehéz napokon.
Szia! Néha nagy segítség lehet a kezdeti depire, egy barátnõ, ha beugrik egy-két órára beszélgetni, persze csak ha te is szívesen látod. Ki tud zökkenteni egy kis idõre a problémából. Kettõt szültem császárral, a 37. hétben vagyok a harmadik gyerkõccel, és nálam legalábbis ez bevált. Ha viszont egy hónapon túl megmarad a depi, akkor mindenképpen beszélj róla a védõnõnek, õ segíteni fog :) És még annyit: ettõl NEM vagy rossz anya:)
Tisztelt Hölgyem! A hüvelykrémeket már használhatja. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! A hüvelykrémeket már használhatja. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


hasa nem fájhat? nem ettél olyat ami puffaszthatta?
hát ja igaz az nem tartana két napig. de lehet szegényke hasfájós. nem rángatja a kis lábacskáit? puki jön azért azzal nem szenved?
hát az én lányom nem volt hasfájós, de nagyon úgy néz ki hogy a Tied az :(. próbálj espumisan cseppet vagy infacolt adni, de olvasgass a kérdések között rengeteg jó dolog van itt hasfájással kapcsolatban!
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:33-as válaszoló. Infacol szuszpenziót adok neki evés elõtt. Lehetséges, hogy attól görcsöl ennyit?
Ha megméred a meztelen súlyát és beszorzod 150-el megkapod azt az értéket amennyit 1 nap összesen kéne ennie, oszd el annyival ahányszor eszik és kijön hogy átlag egy etetés alatt mennyi az a mennyiség amennyit ennie kéne. Pl. egy 3 kg-os babának, ha 7szer eszik 24 óra alatt akkor átlag 65öt kéne szopiznia.
Szerintem is hasfájás lehet. Nekünk azt mondta a védõnõ hogy 3 hetes kor körül kezdõdhet a hasfájás. Mi próbáltuk az infacolt és az espumisant is, mindkettõ jobban görcsöltette szegény babát, úgyhogy én letettem ezekrõl, most múlt 2 hónapos már valamivel elviselhetõbb, tornáztatjuk csak. Egyébként van elég tejed? Nem lehet hogy nem tud többet szopizni? Vagy nem is kéri?
Nekünk is 3 hetesen kezdõdött a hasfájás, mondjuk én nem mértem mennyit evett akkor... Egyébként mennyit eszik összesen egy nap? csináltál 24 órás mérést? Pisis pelenkája van elég?
Szerintem doki, de ez has fájás :(
A kérdező hozzászólása: görcsösen rángatja sokszor, nehezen tud pukizni szegény. De nagyon aggaszt, hogy ennyire drasztikusan lejjebb adta az adagját.
A kérdező hozzászólása: 2 napig gyötörné az, hogy valami nem jót ettem? :S Széklete is alig van azóta, eddig majdnem minden pelenkában volt, most pedig negyed annyit eszik mint eddig, sokat bukik, pedig ritkán bukott, és rengeteget sír alig alszik valamit.
Én elõször infacolt adtam a babámnak, igazából nem vettem észre változást. A védõnõm mondta hogy (ugyanaz a hatóanyag) az espumisan sokkal jobb, próbáljuk meg. Na megvettük, minden etetés elõtt az elõírt 25 csepp helyett 10et adtam szintén védõnõi tanácsra a bébinek.(nem is tudom mi lett volna ha 25-öt kap) 2-3 nap "horror" volt. Folyamatosan sírt, egyedül éjszaka nem, bár éjszaka sem volt a szokásos nyugalma mint szokott :S Szóval elképzelhetõ hogy a te babának sem éppen tesz jót, dehát ezer más oka is lehet. Szokták mondani hogy még akár ha az anyuka szoptatós teát iszik az is görcsöltetheti a babát. Mindenesetre nálunk sokkal jobb a helyzet szerek nélkül, és úgy vagyok vele hogy nem fogok kísérletezni a kislányommal, hamarosan 3 hónapos lesz, talán addigra elnövi, most már könnyebb elterelni a figyelmét is a játékaival, úgyhogy 100x jobb a helyzet. Kitartás... 13.33as :)

Mióta hazajöttünk a kórházból nem tudok aludni mindig a kisfiamat lesem aki 9 napos, nehogy valami baja legyen?

például ez a rettegett bölcs?halál..

Legjobb válasz: légzésfigyelõ esetleg?nekem nagy megnyugvás és egyszer már kellett is.

légzésfigyelõ esetleg?nekem nagy megnyugvás és egyszer már kellett is.
tök jól bírod. :) Nekem ez 7 nap volt, annak ellenére, hogy az elsõ héten 2x is riasztott a légzésfigyelõ. Totálisan kifáradtam. nekem sokat jelentett, hogy az elsõ 2 hónapban apa is velünk aludt. Szerintem ezzel mindenki így van, elõbb-utóbb megszokod az új helyzetet és tudsz majd pihenni is.
Légzésfigyelõ! Nagyon megnyugtató, hogy villog a fény rajta! Ne izgulj, megszokod majd a helyzetet. Próbálj pihenni és nem izgulni, mert az a tejed kárára megy!
Erre van a légzésfigyelõ.
Még hozzátennék annyit, hogy munkám során házkutatni voltam egy hááát finoman szólva a társadalimi létra alján lévõ családnál, és a vele egy háztartásban lévõ kiterjedt rokonságánál! :-P Volt a szobában az egyik ágyon egy nagy dunyha, összegyûrve megemeltem, csak hogy benézzek alá, nincs e elrejtve valami. Ekkor rámszólt, az egyik asszony, hogy tessék vigyázni nehogy a baba kizuhanjon. És nem hittem el, de kajakra egy néhány napos gyerek ott szuszogott! Szóval akkor azért úgy megálltam, és elgondolkodtam, hogy nemhogy légzésfigyelõ, de csoda, hogy az a gyerek nem fulladt meg.Hallod ezeknél nemhogy para nem volt, de még a szikrája sem. Csak azért meséltem el, mert azóta is megmosolygom a saját pánikolásomat. :-D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat a kiságya ott van közvetlen mellettem ezt a légzésfigyelõt beszerzem szerintem
4. vagyok Én is jártam úgy, ahogy a 8. válaszoló írta...az elsõ átaludt éjszaka :) )) Felébredtem, láttam, hogy már világos van, és totál beparáztam, hogy jézusom, él még a gyerek?! Odanéztem gyorsan a légzésfigyelõre, az persze villogott, hogy lélegzik a pici... Úgyhogy ilyenek vannak...bele kell szokni :) ))
Nem tudom mindegyik ilyen-e de a légzésfigyelõm az angelcare 401-es volt (utána majdnem annyiért eladtam mint amennyiért vettem) és be lehetett rajta állítani, hogy kattogó hangja legyen minden egyes mozgásérzékelésnél. Nagyon szuper volt mert bármikor felriadtam nem kellett kinyitnom se a szememet a kis fényt lesnem, vagy arra figyelni , , riaszt-e". Hanem egybõl tudtam, hogy van mozgás, azaz van légzés. Szuper volt és biztosan belehaltam volna, ha 9 napig zsinórban ébren figyeltem volna. Én is aggódós voltam egyébként így tényleg áldás volt az a néhány óra alvás.

9 napos a babám. Van tejem is, de mióta hazajöttünk a kórházból, nem eszi meg az adagját, ami ott 80-100 volt. Ráteszem a cicire, elalszik, majd böfi, és leteszem aludni, 15 percet alszik, és felkel sír. Miért? És mit tegyek?

Az evés is 1 óráig tart. És nem tudjuk kivárni a 2-3-4 órát. hogyan oldjam meg, hogy kibírja?

Legjobb válasz: Ilyenkor még csinálj mindent, ahogy õ akarja, egy pár hét alatt beáll, ha éhes óránként, akkor etesd úgy. Nekem azért sírt ilyen picinek, mert hiányoztam neki, és a pocakomon szeretett volna mindig aludni, érezni közelrõl. Aztán ez nagyon hamar elmúlt. Az egy óra kicsit soknak tûnik, valószínüleg a felétõl már nem is eszik, csak cicizik, próbáld figyelni, hogy nyel-e vagy csak jó neki hogy ott lehet....

Ilyenkor még csinálj mindent, ahogy õ akarja, egy pár hét alatt beáll, ha éhes óránként, akkor etesd úgy. Nekem azért sírt ilyen picinek, mert hiányoztam neki, és a pocakomon szeretett volna mindig aludni, érezni közelrõl. Aztán ez nagyon hamar elmúlt. Az egy óra kicsit soknak tûnik, valószínüleg a felétõl már nem is eszik, csak cicizik, próbáld figyelni, hogy nyel-e vagy csak jó neki hogy ott lehet....
Ilyenkor még nincs ideális, de ha már kibír 3 órát, az jónak mondható. De mindenképp tedd mellre, ha úgy gondolod, hogy éhes. Nincs rosszabb, mint egy éhes pici baba. Ne csinálj semmit, rendelj kaját, és 2-3 hétig a pici igényei szerint élj!
A mi dokink is híve a szigorú napirendnek, a három órás etetésnek. Kb. 55 éves, régen nem volt ez, mint manapság. mindenképp igény szerint szoptass egy ideig, aztán lassan beáll majd a rendszer. aztán mikorra beálna, már meg is változik, mert változnak az igényei..
Nálunk is ez volt, h egyfolytában rajtam akart lógni, a szoptatások összefolytak....éjszaka is....nekem 3 hetet mondtak h addig lesz még ennyire durva....nagyjából ez helyt is állt.....adhatsz neki cumit, h ne legyen állandó szopikényszere, de ezzel csak kis idõt nyersz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációt és a válaszokat. Nekünk ma a háziorvos azt mondta, hogy ne igény szerint etessem. De ugye a 3 órát még nem bírja ki. Azt én is észrevettem hogy hiányzom neki. Remélem beáll nekem is pár hét múlva.Mi az ideális idõ?Mennyi legyen két szoptatás között ilyen idõs korban?
15:46-os vagyok!Elfelejtettem írni, hogy én sohasem hagytam sírni a lányom és most sem hagyom a fiam!Mind a ketten kiságyban aludtak, alszik de ha sír rögtön ott vagyok és megvigasztalom.Ha ez több idõbe telik, akkor több idõbe telik!De csak így fog bízni bennem késõbb is.
igény szerinti szoptatás, mellettem aludt......nem hagytam sírni a kiságyban...ez hülyeség....egy 9 napos gyereket meg akar nevelni????....biztos nincs gyereke....nekem a kórházban mondták h szoptassam az igénye szerint, és 3 hónapos koráig nem kell nevelni sírássál.....sok boldogságot!
Hello!A lányom 3 és fél éve 3 óránként evett/szinte óramû pontossággal/ és egyszer kelt fel éjszaka 3 hetes korától!Ezt maga alakította így ki, nem befolyásoltam.Nagyon ügyes és okos baba volt.A fiam most 3 hetes próbáltam az igény szerinti szoptatást, de így óránként szopott!Most már próbálunk vegyesen eljárni.Igény szerint, de bizonyos kereteken belül szoptatom és sajna tápszerezem.Így kb.2-3 óránként eszik, éjjel 2-szer kel fel!Nekem így jött be.
megint én, uccsó! arra nem válaszoltam, hogy milyen volt egy napunk.. hát mondták már rég, hogy beállt-e a napirendünk, hát nekünk kb. 11 hónaposan sikerült ez. mindig, amikor lett volna rendszer, megváltozott. meg amikor ilyen pici volt, egyszer aludt 2 órát, egyszer 20 percet, innentõl kezdve nincs napiren. ami biztos volt, az esti ritálé, fürdetés, evés, alvás...
15:32 -es, ha jól értem, tõlem kérdeztél... Nekem fontosabb volt az alvás, és a mai napig is az, mint hogy hagyjam sírni. Az elsõ hónapban velem aludt, és komolyan mondom, hogy a mai napig, most 16 hónapos egyszer sem sírt éjjel. Ha felébred, odaveszem magam mellé, és alszunk együtt. Nem érdekel sem a védõnõ, sem az orvos, Anyós, stb. véleménye. A lényyeg, hogy boldog, kiegyensúlyozott kislány . Tök fura, hogy a védõdnõ neked ilyet mond, a mienk egy igazi védõnõ, és sosem mondana ilyet. Mikor pihentem? napközben amikor õ aludt. Meg sokszor megfürödtem elõtte , megfürdettem, és fél 8 kor már ágyban is voltam.. Így egész jól kihúztuk az elsõ heteket.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszadó! Köszönöm.Hasznos tanácsokat adtál. Az elsõ kisfiamnál így csináltam.De most félek így csinálni. Jó ez ha így szopizik, hogy akkor amikor Õ akar? Jobban fog aludni éjszaka, ha mellettem van? Nekem is jobb lenne így, csak hát nem tudom hogy okosan teszem-e. A védõnõ mondta hogy hagyjam sírni a kiságyban. De hát nekem nincs szívem ezt tenni. Te hogy pihentél az elsõ idõkben?Milyen volt egy napotok?
2. egyenlõre még csak ismerkedtek, de majd rá lehet állni a 20 perces szopikra, mert az is elég kell h legyen....még nagyon pici...édes lehet...gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: Hû! Teljesen igazad van kedves utolsó.Köszönöm a választ. Így aztán mondhat nekem bárki bármit. Nem is fogom hagyni hogy sírjon. Hiszen Õ az én gyermekem, és mindenbõl csak a legjobban szeretném neki adni. Legyen az bármi. Köszönöm a válaszokat.

Szeretnék segitséget! 4 hetes a babám és miota hazajottünk a korházbol állandoan sir a fürdetéskor/üvőlt. Mit tanácsolnátok hogy ne sirjon? Kőszőnőm

Legjobb válasz: Az elején azért sírnak mert utálják a fürdést, aztán majd azért fog, hogy ne szedd ki. Viccet félre téve meg fogja szokni és megszereti majd...

Az elején azért sírnak mert utálják a fürdést, aztán majd azért fog, hogy ne szedd ki. Viccet félre téve meg fogja szokni és megszereti majd...
Szia! Az enyém addig sírt még nem vettünk biztonsági fürdetõt. http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=bab..
Szia! Nálunk kb. 5 hónapos koráig utálta a fürdést, eleinte sírt utána meg csak nagyon ki akart jönni. Akkor jöttünk rá, hogy meleg neki a víz. Így kicsit hûvösebb vizet kapott, azóta imád fürdeni :)
szia! ebben a korban a fiam fõleg azért üvöltött, mert a pocija nem volt víz alatt (késõn esett le a köldökcsonk, így sokáig óvatosan fürdettem). késõbb is hiába raktam fürdõkesztyût a pocira, azt szerette, ha elmerülhet a vízben. késõbb akkor üvöltött, ha éhes vagy fáradt volt a pancsihoz. most pedig enni, aludni is elfelejtene, csak fürödhessen :) 9 hónapos, ha a foga miatt nyûgös, napjában többször is pocskol, addig nyugi van :)
Az szokott segíteni, ha szivacsra fekteted a kádba, vagy teríts a pocakjára, vagy adjál a kezébe egy pelust, vagy apa fogja a kezét, ha otthon van fürdetéskor. Nemsoká elmúlik a félelme, és élvezni fogja a pancsit! Jó babázást! 35 hetes kismama
Az enyém is visított.. Aztán adtam neki 1/3-nyi tejcsit enni. Ezt még nem hányja ki, de kicsit elbolondítja, azán, amíg töröltem, apa addig tápot csinált, amig szoptattam, rögtön jött cicire.
Nálunk is így indult. Aztán áttettük a vacsit a fürdetés elé.
Nekünk a védõnõ tanácsolta h tegyünk a babakád aljába egy textil pelust, azon nem csúszik a lábacskája és biztonságosabb érzése lesz. Ez bejött. Már 9, 5 hónapos, a nagy kádban fürdik, alig lehet kirobbantani a vízbõl :)
A kérdező hozzászólása: Igen, azzal próbálom, és épp ezért nem értem, most miért nem megy neki.:(
Próbáld meg, mikor nyugodt a baba.Te is nyugodt legyél, mert a baba megérzi, ha idegeskedsz. Próbáld elözször a kisújjadat a szájába tenni.Ha éhes szívni fogja..Akkor próbáld öt szopiztatni. Sok türelem és kitartás.ekünk is nehéz volt az elsö 2 hét.
Mink 2 hónapig használtuk a szilikonos bimbóvédöt, mert a lányom nem akart ma´sként szopizni.Aztán próbáltam egyszer egyszer anélkül, és ment neki.Persze addígra tudott ügyesen és erösen szopizni.Most hagytuk el a szopit, a lányom 16 hónapos.
Környezetváltozás...Meg fogja szokni az otthoni körülményeket, és be fog állni. Sok türelem, nyugalom, és menni fog! Ha a kórházban is szépen szopizott már, akkor otthon sem lesz gond! Kitartás!
Most is használsz bimbóvédöt?? Ha nem akkor az a baj...használd még és ha erösebben tud szívni akkor elhagyhatjátok.Nálunk 2 hónapig volt... Próbálj szopis pózt váltani.
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy tegnap a sírás kerülgetett, hogy eddig szopizott, most meg nem...amúgy bimbóvédõ használata után visszalehet térni a sima szoptatásra vagy már nem?

A kislányom 5 hetes és hámlik az arca, de már miota hazajöttünk a korházból. (a homlokán az orra felett). Mit tehetnék vele? Kenjem valamivel?

Legjobb válasz: A magzati bõr az elsõ hetekben lehámlik, kinél látványosabban, kinél szinte észrevétlenül. Igazán nincs vele teendõ, esetleg fürdés elõtt kend át a gyógyszertári fürdetõvel vékonyan az arcocskáját, utána pár perc múlva mosd le.

A magzati bõr az elsõ hetekben lehámlik, kinél látványosabban, kinél szinte észrevétlenül. Igazán nincs vele teendõ, esetleg fürdés elõtt kend át a gyógyszertári fürdetõvel vékonyan az arcocskáját, utána pár perc múlva mosd le.
Nekünk is ilyen volt, de elmúlt magától. Én megkérdeztem a gyerekorvost, azt mondta, hogy semmit ne kenjek rá. A feje is hámlott, arra azt tanácsolta, hogy fürdés elõtt 5 perccel kenjem be paraffinolajjal, majd mossak neki hajat. Az arcára ezt nem javasolta! Én egyébként 6 hetes kisfiam 2 naponta fürdetem csak. Te?
A kérdező hozzászólása: Én naponta fürdetem, de utánna meg is nyugszik és be alszik.Csak 3 kor kel fel enni.Volt már, hogy ki hagytam 1 napot és éjszaka fent voltunk mind 2-en.
A gyógyszertári mosakodókenöccsel fürdés elött kend be a kis arcát (ugy néz majd ki mint egy kis indián) és csak töröld át neki vizes szivaccsal.Meglátod pár nap alatt helyre jön :)
Nálunk is hámlot a bõre, de amint lehámlot semmi baja nem volt. Most nagyon szép bõre van. Egyébként mi csak a kezére és a lábára kentünk bepantent. 4 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket.

Október végén szültem. Addíg nagyon jó volt a házasságom, de mióta hazajöttünk a korházból megromlott. Mit tegyek?

Egyszer?en nincs türelmem a férjemhez. Pedig nagyon szeretem és ? is szeret engem. Jó apa, bevásárol, porszívózik..., sok mindenben segít nekem... Nem tudom, hogy miért lököm neki a választ... Mindíg sürgetem, hozzáteszem elég lassú, komótos a férjem, de eddíg volt hozzá türelmem. Mit tegyek magammal? Nem akarom, hogy megutáljuk egymást!

Legjobb válasz: Ja és (az elõzõ vagyok) mindig napról napra emlékeztetem magam mekkora szerencsém van hogy egy rendes ember mellett nevelgethetem a közös fiunkat aki nem akar lelépni, elhagyni minket és szeret minket. Mert ez nagy kincs manapság és igyekszem nem elrontani.

Ja és (az elõzõ vagyok) mindig napról napra emlékeztetem magam mekkora szerencsém van hogy egy rendes ember mellett nevelgethetem a közös fiunkat aki nem akar lelépni, elhagyni minket és szeret minket. Mert ez nagy kincs manapság és igyekszem nem elrontani.
Én is október végén szültem, nálunk is ez a helyzet. Az elõttem szólónak igaza van. Valszeg fáradtabbak vagyunk, én megpróbálok többet "nyelni" az utóbbi héten, mert ez így nem mehet tovább. Néha úgy érzem, h beszippant a "háztartás és gyerek" nevû szörnyeteg. Próbálj több idõt szakítani magadra, és akkor ne foglalkozz mással még gondolatban sem! Próbálj meg kikapcsolódni (könyv, fürdés, séta). Nekem ebben az anyukám segít, egyszer-kétszer átveszi egy fél-egy órára a gyereket.
Én is így gondlom fontos a magunkra vagy egymásra szánt idõ....én pl 5 hetes volt a fiam amikor elmentünk elõször kettesben mozba...köv szoptatásra haza is értünk...kérj segítséget attól nem rossz anya vki, ha vigyáz vki babaára egy két óra hosszat v többet is
Sziasztok, érdemes beleolvasni ezen a fórumon pl. a "családi kapcsolatok" topicba, de néha itt a babáknál is vannak olyan sztorik "apukákról", hogy a hajam az égnek áll. Az ember lányának mindjárt a helyére kerül az értékrendje. Amióta egyet-kettõt elolvastam, minden nap megköszönöm a sorsnak és a Jóistennek a férjemet! 3 hós baba anyukája
Az én férjem nem pelenkázza és fürdeti a 4 hetes babát, de a másik kettõ nagyot teljesen ellátja egyedül, amíg én a kicsivel foglalkozom. Van, hogy nógatom, hogy bepelenkázhatná, meg meg is fürdethetné a picit is egyszer-kétszer, csak az élmény kedvéért, mert, és ilyenkor elkezdem sorolni a celebjeinket, akiknek a férje pelenkáz, fürdet, etet stb. Aztán rájövök, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert az én férjem is megcsinál nagyon sok mindent, takarít, bevásárol stb. Szerintem légy picit türelmesebb, hamar telnek a hetek, és késõbb több élmény lesz együtt, kettesben, visszaáll minden egy könnyebb ritmusba!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Én is hálát adok az égnek, hogy ilyen férjem van.... már csak magammal kell megbékélnem és talán akkor már nem rögtön harapok...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!