Találatok a következő kifejezésre: Mióta először a (14 db)

Mennyi idősen szánkozott először a babád? Mióta ült már akkor stabilan?

Legjobb válasz: Augusztusban múlt 2,most fog elõször,ha lesz elég hó,tavaly sajnos nem volt.

Augusztusban múlt 2, most fog elõször, ha lesz elég hó, tavaly sajnos nem volt.
8 hónaposan . A szánkóra apuka rászerkesztett egy babahintát és abban ült biztonságosan!
Mivel a fiúnk szeptemberi, így az elsõ télen még túl pici volt hozzá, így csak a következõ évben, olyan 15 hónaposan szánkózott elõször. Amúgy 6 és fél hónapos korában már stabilan ült.
Szintén augusztusi - tán olyan 17 hósan tavaly próbálkoztunk egy parkban, de utálta, félt, pedig az ölemben ült és csak Apa húzott minket.
4 hósan. Az apja rászerelte a mózest a szánkóra. Nálunk akkora hó volt, hogy csak így tudtunk kimozdulni. :)
Nálam nem.Ugyanannyi vagy több.Jobban meg is gyötör.
Igen 3 napja én sem tudom eldönteni h ez az-e.
Nekem az elsõ 2-3 alkalommal volt erõsebb, mint szülés elõtt, utána meg olyan kevés, fõleg a harmadig naptól, hogy elég a tisztasági betét.
Nekem eddig 3-szor volt meg, elsõ alakalommal alig, aztán az utóbbi két alkalommal, meg még 1. napon Tenát is kellett betennem, mert úgy elöntött:(
Hasonló kérdést szerettem volna feltenni én is. Elsõ alkalommal jött meg szülés óta és sokkal kevesebb, mint korábban volt. Már 4 napja tart, de fele annyi a mennyisége. Mondjuk nem bánnám, ha nem rosszabbodna:)

Barátnőmmel most találkozok először mióta megszületett a babája, aki 2 hónapos. Mit vegyek a picinek ajándékba?

5000 Ft körül gondoltam. Légyszi segítsetek! Még nincs babám, fogalmam sincs minek örülnének...

Legjobb válasz: kisfiú, v kislány?

kisfiú, v kislány?
Ilyen a pancsoló könyv: http://www.bababirodalom.hu/images/productfotoz/p-1267-2279... Elázhat, megrághatja a baba, plusz széttépni sem tudja. Néha szokott csipogós is lenni.
Szia!Az enyém 3 hónapos.sok volt már a látogató, hoztak mindenfélét, pelenkát sajnos nem:(annak örültem volna a legjobban, mert az ember, mire jö a picur, mndent beszrez, olyat is, ami nem kell.a pelus nem olcsó, és gyorsan fogy, meg popsitörlõ.én ilyesmiket vennék.kérdezd meg, milyet használnak, és vegyél azt
Pelenkát vagy bodyt, arra mindig szüksége van :) Plüssel, csörgõvel, rágókával szerintem tele a lakásuk.
Nekem olyan furcsa, hogy sokan írjátok, hogy pelus meg popsi törlõt ajándékba... Igazatok van a leghasznosabb és a legjobban fogyó dolgok, de azért mégiscsak ajándékba Ti vinnétek ilyet!?Én biztos jobban örülnék vagy valami játéknak(nem kell feltétlenül újszülöttnek való, késöbb is lehet azt használni), vagy valami személyesebb dolognak, ha már barátnõrõl van szó... De pl egy ilyesmi fényképalbum se rossz ötlet: http://www.gardos.hu/product.php?productid=17231&cat=256&pag..
Én pedig arra gondolok, hogy valami apróságot vihetnél a barátnõdnek is, szerintem nagyon jól esne neki, hogy van, aki nem csak a picire, hanem rá is gondol.
Ha gondolod és babatornáztatót szeretnél én most adom el a mienket:-
Annak idején amikor kicsi volt a fiam én is a pelenkának meg a popsitörlõnek örültem a legjobban. De ha pelenkát veszel mindenféleképpen kérdezd meg a méretét. Vagy kérdezd meg, hogy mire van szükségük.
Szia! A Brendonban lehet kapni kéz-illetve láblenyomat készítõt, ami egy örök emlék. Mi is kaptunk és megcsináltuk pont amikor 2 hós volt a kisfiúnk. Vagy vegyél nekik egy babanaplót, ami szintén szuper ajándék, nekünk ez is van és olyan jó minden napot, hetet vagy fontosabb eseményt megörökíteni benne!
A pancsoló könyv az ilyen mûanyag bevonatos szivacsos könyvecske. Vagyis simán el lehet áztatni, nem lesz baja. Direkt babáknak készült.
Mi mindenkitõl pelust meg ruhát kaptunk.A végén annyi pelusunk volt, hogy a kisasszony ki is nõtte:- Szerintem inkább játékot vegyél, azt késõbb is értékeli.Valami ilyesmire gondoltam: http://www.teszvesz.hu/item1085899401_fehn_j_jatszoszonyeg_b..
Az a baj, hogy nem tudhatod, mire van szükségük. Hiába tök jó ajándék a csörgõ (hülye példa, de nem fontos), ha már van nekik 8 db. Szerintem kérdezd meg, hogy mire van szükségük (vagy a szüleit, párját, ha meglepinek akarod)
valami hordozóra szerelhetõ csörgõt vagy rágókákat, igaz még korai, de 3 hósan már nagyon nézegette a picurom ezeket, sõt már nyúlt is értük.vagy ruhát, de azt nehéz eltalálni.Vagy játszó szönyeget, pancsoló könyvet.
Két hónaposhoz játék még nem annyira, inkább kisruha, textílkendõk, sumisüveg, kistakaró, éjjeli lámpa (szoptatásnál akkor nem kell nagyvillany s baba is talán gyorsabban visszaalszik), fényképkeret, zenélõpárna (kiságyra altatáshoz) ilyesmik. Ápolási szereket még nem mert azt álltalában patikai változatot használnak legtöbben.
Én egy bady-t vittem (74-est), pancsolós könyvet, hûtõrágókát és babás-csörgõs puha rongyot (nem tudom mi a neve). Szerintem nem muszáj most használnia, jó lesz az késõbbre is, ha olyat veszel.
Szia!Én most szültem pár hete.Legjobban a pelenkának örültem, /3-6 kg-ig-ezzel nem hinném h mellé lõsz/, meg a popsitörlõnek, ezek fogyócikkek.
A kérdező hozzászólása: Kislány. Én sem játékra gondoltam, hanem inkább vmi hasznos dologra, ami ötletes és jópofa is egyben:)
A kérdező hozzászólása: Milyen az a pancsoló könyv? Már ketten is írtátok. Még nem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Nagyon hasznos ötleteket kaptam! Úgy döntöttem várok, amíg megjönnek, felmérem a terepet, hogy mire lehet szükségük, mik vannak már meg, mekkora a pici, stb. Köszönöm még egyszer mindenkinek!

Barátnőmnek problémái vannak az együttlétekkel. Nem érez semmi amikor péniszemet belehelyezem de az ujjaim hatására csak de az a probléma azóta áll fenn mióta először együtt voltunk. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: ugyanaz mint nálunk volt...elsö körökben ujjazás volt azt élvezte nagyon...szex meg szinte semmi...megoldás....több szex keveebb ujj és egykis türelem a részetekröl :)

ugyanaz mint nálunk volt...elsö körökben ujjazás volt azt élvezte nagyon...szex meg szinte semmi...megoldás....több szex keveebb ujj és egykis türelem a részetekröl :)
A barátnõdnek nincs semmi problémája, a legtöbb nõ nem tud elélvezni a csikló izgatása nélkül. Szex közben kérd meg hogy izgassa a csiklóját. Tedd a szájába a középsõ három ujját, aztán vezesd a csiklójához. A szexet elõjáték elõzze meg. Csókolgasd a testét, nyalogasd, masszírozd, cirógasd nyomkodd a fenekét, ilyesmi. Az ujjazás barbár dolog, általában. Teljesen rövid, maximálisan levágott körmökkel szabad csak. Ha az elmúlt 2-3 napban vágtad le a körmöd valószínûleg még recés a vége. Természetesen csak tiszta, szappannal mosott ujjakkal szabad. Az ujjazás legjobb ha a puncinyalás része. Nyald a punciját amíg nem érzed, hogy ellazult, és kívánja az ujjadat, vagy egyszerûen szól. De a legcélravezetõbb és a legértelmesebb megoldás az lenne ha mindezt a barátnõdtõl kérdeznéd meg. Biztosan félénk lesz eleinte és nem meri mondani hogy mire vágyik. Bátorítsd, magyarázd el neki hogy neked csak úgy jó az együttlét ha õ is élvezi. Kommunikáljatok.

Mióta divat a fiúknál a felzselézett haj? Mikor terjedt el először a történelem során?

Legjobb válasz: Hát már a 70-es években is divat volt, de elõtte nem tudom

Hát már a 70-es években is divat volt, de elõtte nem tudom
Az általunk ismert zselét a hatvanas években kísérletezték ki, de találtak olyan emberi maradványokat még i.e. 2-300 körüli korból, aminél feltételezik az akkori hajzselé használatát, ami nagyrészt gyantából készült (ahogy a maiak is általában).

Mióta ismered a legjobb barátodat? Hol találkoztatok először?

Legjobb válasz: 3 olyan barátom van, akikkel bármit megoszthatok. Az egyiket általános suliban ismertem meg 2000-ben, a másik 2-õt középiskolában, az egyiket 2008-ban, a másikat 2009-ben.

3 olyan barátom van, akikkel bármit megoszthatok. Az egyiket általános suliban ismertem meg 2000-ben, a másik 2-õt középiskolában, az egyiket 2008-ban, a másikat 2009-ben.
az egyikkel már 13 éve ismerjük egymást és legjobb barátnõk vagyunk, mégha az utóbbi idõben el is távolodtunk mindent megtudunk egymással beszélni. a másikat pedig 5 éve ismerem, de kb 2 éve vagyunk nagyon jó viszonyba
Az egyiket 2005-ben, általános iskolában, a másikat most 2010-ben gimnáziumban.
2 eve a legjobbam azelott megakartuk fojtani egymast :) )
Én 23 éves vagyok nekem van egy legjobb barátnõm, akit kb. 4 éves korom óta ismerek, és azóta is õ az aki minden fontos dolgot elõször tud meg velem kapcsolatban, és legalább heti szinten találkozunk, ezen kívül van még két jó barátom az egyik egy lány akit még középsuliban ismertem meg, és egy srác, akivel 3 éve barátkoztam össze a munkahelyem, õk a legjobbak, a többi csak haverság.

Mióta először lefeküdtem a barátommal, kb. 14 aktuson vagyunk túl, és még mindig fáj. Meddig normális, hogy fáj?

Behatoláskor, és utána is. Max. ha egy éjszakába belefér több aktus, akkor a 2.-3.-nál már mondjuk jó, de nem mindig fér bele, és a behatolás mindig fáj. :S Pedig elég nedves vagyok, kívánom is.. így meg borzalmas, h még közbe is fáj. Milyen megoldást tudtok?

Legjobb válasz: A szûzhártya nem esik csak új le, mivel elszakad meg is kell gyógyulnia. Szerintem kicsit hanyagoljátok a szexet egy ideig, ha nem múlik el, akkor irány a nõgyógyesz, nem fog megharapni, nem kell félni tõle.

A szûzhártya nem esik csak új le, mivel elszakad meg is kell gyógyulnia. Szerintem kicsit hanyagoljátok a szexet egy ideig, ha nem múlik el, akkor irány a nõgyógyesz, nem fog megharapni, nem kell félni tõle.
használjatok síkosítót! nem szégyen!
Ideje lenne elmenni nõdokihoz. Õ hátha tud vmi hatásosabbat mondani. De ha lehet a barátoddal együtt menj majd be hozzá és együtt beszéljetek vele.
A kérdező hozzászólása: Hû, a barátommal. Hát nõgyógyásznál még eleve nem voltam... eddig nem volt semmi baj. Köszi a válaszokat.
Az is lehet, hogy 'túl' nagy a barátod hozzád képest. Mármint a hüvelyedhez képest. Elõfordulnak ilyenek. De az is lehet, hogy tudat alatt szorongsz az egésztõl (pl. terhes leszel, stb), és nem tudod elengedni magad. Valóban ki lehetne próbálni síkosítót. Azonban ha úgy sem megy, lehet, valóban dokit kéne felkeresni. Egybekötve pl. egy rákszûréssel, ami ígyis-úgyis kell, min. évente, és akkor túl vagy rajta:)
Az elsõ válaszadó hülyeséget írt, a szûzhártya elszakad és kész. Begyógyul rövid idõ alatt, feltéve, ha szakad. Mert valakié el sem szakad, csak megnyúlik. Szerintem még mindig görcsös vagy. Akaratlanul is összeszorítod az izmaidat. Próbálj lazítani.
A kérdező hozzászólása: Te jó ég, ezt még nem hallottam, h van akié csak megnyúlik.... és ha az enyém nem szakadt át, csak megnyúlt, akkor attól fájhat?? Ez legalább reálisnak tûnik. :S
Ötödik válaszadó vagyok. Nem, attól biztos nem fáj. Megnyúlik alatt azt értem, hogy ruganyossá válik, ergo olyan mintha ott sem lenne. Különben az elsõ aktusnál azé nem szakad el, akinek fodros a széle. Ilyen esetben az is lehet, hogy a szûzhártya csak az elsõ szüléskor tûnik el teljesen. De szerintem az a gond, hogy hiába érzed úgy, nem tudsz teljesen ellazulni. És ez lehet tudat alatti is (félelem a terhességtõl, attól, hogy rátok nyitnak vagy a fájdalomtól is). Általában azoknak fáj az elsõ (és esetleg azt követõ) aktus(ok), akik bebeszélik maguknak, hogy fájni fog. Lehet, hogy érdemes lenne kicsit pihentetni a szexet, csak pettingeljetek tovább, és nem árthat, ha felkeresel egy nõgyógyászt, õ is segíthet a panaszaidban. Ilyen jellegû problémával érdemes magánúton elmenni. Nem ingyen van, viszont biztos, hogy figyel rád, és megválaszol minden kérdésedet.

De, miért, miért, miért? Mióta megszült a feleségem, azóta nem láttam a mosolyát, de miért? Csak mikor először fogta a kezébe a babát?

Csak akkor láttam az igazi boldogságot az arcán, amikor kihozták a kicsit és meglátta. El?tte tündéri,aranyos kismama volt, mindég mosolygott. Még nincs 3 hónapos a kicsi,de a párom vagy sír vagy nem szól semmit,senkihez,a kicsit meg úgy félti, majd nem bele ?rül.Hát én azt hittem, hogy nálunk nem lesz boldoggabb kis család a világon!!!!!Most p.pillanat a pici az összes boldogságom! talán meg kellene kérdeznem t?le, hogy "HOL VAN A SZERELEM ÉS A VÁRVA VÁRT BOLDOGSÁG,mert az igazi nem ilyen!!!!!!44

Legjobb válasz: Mindenképp sokat beszélgessetek és fordulj szakemberhez! Depressziós lehet valami csalódás érte, nem ezt várta, vagy valami amit nem mond el neked! Szeresd nagyon mert minden megtörténhet, mint a vihar és nem lehet késve cselekedni!

Mindenképp sokat beszélgessetek és fordulj szakemberhez! Depressziós lehet valami csalódás érte, nem ezt várta, vagy valami amit nem mond el neked! Szeresd nagyon mert minden megtörténhet, mint a vihar és nem lehet késve cselekedni!
Szülés utáni depresszió....pokoli én átestem rajta és szinte tehetetlen voltam! 6 hónapig tartott, ráment a boldog kismamakor, ráment a házasságom, ráment a kisbabám minikora. Vidd el a feleséged orvoshoz, vidd el, mert nagy baj is lehet belõle!!!!
Ó némely kismamánál akár 2 év is eltelik, mire megszabadul attól a nyomasztó felelõsségérzettõl, ami most rászakadt. Olvastam egy írótól, hogy akinek gyermeke születik, attól kezdve olyan, mint ha egy revolvert szorítanának állandóan a homlokához. Jelentõs hormonális változások is rontják a kedélyállapotát. Légy türelmes, és próbálj a terhein enyhíteni! Az, hogy neki "csak" a gyermek körül kell ténykednie, is kimerítõ feladat.
nekem 3 hónap volt míg regenerálódtam érzelmileg 6 hónap után jott vissza a termeszetes "nimfomaniam" (erthetoen azt is hianyolta a ferjem :D én is, de megse.. fura volt..) szoval most varom a masodik babat, remelem gyorsabban lezajlik..arra nem szamitok hogy nem lesz.. kis turelem, ne eroltesd, tamogasd..es nyugodj meg, el fog mulni :D
Légy vele nagyon megértõ, és nagyon türelmes, próbálj ele beszélgetni, mitõl érezné magát jobban, mit segíthetsz neki.
Várj még néhány hónapot, kb félévesen már valakire hagyhatjátok a babát, ha alszik, s elmentek bevásárolni 1 órára. Akkor is otthon lesz a gondolata - én pl egyetlen filmnek sem emlékeztem a tartalmára, mert olyan lelkifurdalásom volt, hogy mi van velük, anyukámék nem rontanak-e el valamit. Vagy maradj te a babával, õ menjen át a barátnõjéhez - ilyenkor kicserélve jön vissza. Jó lenne, ha más kismama mondaná meg neki, hogy az élet nem áll meg, õ anya is, de feleség is, ezt össze kell hangolni.
http://www.vital.hu/szules-utani-depresszio Nálunk volt a családban, a védõnõ nagyon sokat segített.Érdeklõdj nála.Kitartás, elmúlik, megjön a boldogság is.A feleségednek most rengeteg szeretetre, segítségre van szüksége.Szeresd nagyon, ne hibáztasd.
A kérdező hozzászólása: Valójában úgy is mondhatnám, hogy tényleg "CSAK A BABA tölti ki az életet! Értem én, türelmes is vagyok, megértõ is, sokat is olvastam errõl a témáról, de már úgy érzem mindenki meg szünt számára létezni, mintha egy ismeretlen közlekedne körülötte. Hát rendben van így, vagy lehetne másként is?
Szerintem depressziós lett, egyre többet lehet hallani a szülés utáni depresszióról.Ülj le vele beszélgetni, hogy mi a probléma, és tudasd vele, hogy Te mindenben segíted és mellette állsz, és éreztesd hogy mennyire szereted.Ha nem segít akkor lehet a késõbbiekben szakemberhez kellene fordulnotok.
Ne hagyjátok egyedül a babával!Valahogyan szervezd meg, hogy valaki mindig legyen mellette.Neki is nagyon rossz, de ha egyedül van, bármi megtörténhet. És mégcsak hibáztatni sem lehet majd érte! Ne legyen egyedül!

LÁNYOK! Ti mióta szőrtelenítitek a lábatokat? Mit használtatok először, mit használtok azóta?

Legjobb válasz: Szia! Nagyjából én is 12-3 éves koromban kezdtem, legelõször gyantával az egyik lábamat, krémmel a másikat, mivel nem bírtam... Aztán jó ideig borotváltam, mert az nem fájt és viszonylag olcsónak tûnt és gyorsnak. Utáltam. Kikönyörögtem egy epilátort de az lábon szörnyen fáj, hónaljon meg a hagyma bennemarad.Aztán úgy egy éve újra kipróbáltam a gyantát, és már fél éve, szóval amióta a nyárnak vége és õsz lett csak és kizárólag gyantázva volt, aminek nagyon örülök mert végre ritkulni kezdett, lassabban nõ vissza, és már nem is fáj. Szóval nálam ez a sorrend (legrosszabbtól a legjobbig) - krém (hagyma nélkül szedi ki, büdös és sokáig tart, drága) - borotva (gyors, vészhelyzetekben ESETLEG hasznos, de gyorsan visszanõ a szõr, ami csúnya) - epilátor (egyszer kell csak megvenni utána ingyen van, tõled függ, hogy mennyi idõ, elég sok ideig elég, amennyiben rendesen kitépi, fáj) - gyanta (a kedvencem, ha hozzászoksz nem fáj, legtöbb ideig elég, ritkítja a szõrt, tanuld meg magadnak csinálni, és akkor nem is olyan drága, megéri)

Szia! Nagyjából én is 12-3 éves koromban kezdtem, legelõször gyantával az egyik lábamat, krémmel a másikat, mivel nem bírtam... Aztán jó ideig borotváltam, mert az nem fájt és viszonylag olcsónak tûnt és gyorsnak. Utáltam. Kikönyörögtem egy epilátort de az lábon szörnyen fáj, hónaljon meg a hagyma bennemarad.Aztán úgy egy éve újra kipróbáltam a gyantát, és már fél éve, szóval amióta a nyárnak vége és õsz lett csak és kizárólag gyantázva volt, aminek nagyon örülök mert végre ritkulni kezdett, lassabban nõ vissza, és már nem is fáj. Szóval nálam ez a sorrend (legrosszabbtól a legjobbig) - krém (hagyma nélkül szedi ki, büdös és sokáig tart, drága) - borotva (gyors, vészhelyzetekben ESETLEG hasznos, de gyorsan visszanõ a szõr, ami csúnya) - epilátor (egyszer kell csak megvenni utána ingyen van, tõled függ, hogy mennyi idõ, elég sok ideig elég, amennyiben rendesen kitépi, fáj) - gyanta (a kedvencem, ha hozzászoksz nem fáj, legtöbb ideig elég, ritkítja a szõrt, tanuld meg magadnak csinálni, és akkor nem is olyan drága, megéri)
Én kb 13-14 éves korom óta. Elõször Veet szõrtelenítõ krémet, azóta epilátort.
Nincs mit!! (:
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen! :) sokat segítettél
Ú, bocsi. Annyi csak még, hogy a zöld érzékeny bõrre van....bocsi:D
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat (fõleg az utolsónak.) Utolsó válaszolót szeretném megkérdezni, hogy milyen márkájú gyantát használ/hol veszi/mennyiért??... és még azt, hogy hideg vagy meleg gyantát ajánlasz??
én is úgy voltam, mint a 3-as válaszoló. gyanta a legjobb szerintem
12 éves koromban kezdtem el borotválni, azóta gyantázok néha.
13 éves korom óta. Borotvával kezdtem, de 16 éves koromban áttértem az epilátorra, most pedig már gyantázom.
13 éves koromtól borotválom. Azóta ritkán gyantázni is szoktam, ha van hozzá türelmem... az tényleg ritka.
Én 11 éves korom óta. Epilátorral kezdtem, és azóta is azt használom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!