Találatok a következő kifejezésre: Mióta baba a (59 db)

Mióta pocis vagyok minden ételt sótlannak érzek. Mindig utána kell sózni mindennek, különben nem esik jól, nem érzem az ízét. Hosszú távok lehet baja a babónak a sok sótól?

Vagy csak valami ásványi anyag hiányom van és így próbálja pótólni a szervezet.

Legjobb válasz: Nekem is alacsony a vérnyomásom. A terhesség elõtt napi 5-6 kávét is megittam, de mióta tudom, hogy baba van, nem élek vele. Azelõtt is sósabban szerettem az ételeket, de most aztán tényleg sokkal több sót fogyasztok...

A kérdező hozzászólása: Nekem is alacsony a vérnyomásom. A terhesség elõtt napi 5-6 kávét is megittam, de mióta tudom, hogy baba van, nem élek vele. Azelõtt is sósabban szerettem az ételeket, de most aztán tényleg sokkal több sót fogyasztok...
Nem szabad sózni, mert megköti a vizet. 38 hetes terhes vagyok, és a dokim heti egy gyümölcsnapot rendelt el, mert borzasztóan el kezdtem vizesedni. Egybõl azt kérdezte, mennyi sót viszek be naponta!? Szóval ártalmas... lehet még nem érzitek, de késõbb baj lehet belõle.
A népi hagyomány szerint aki sok sót eszik, kíván a terhesség alatt, annak fia lesz. Bocs az offért!
Én is sokkal jobban kívánom a sót. Mindig kérdezem 'apát', hogy neki is sótlan-e, de neki nem. Viszont a vérnyomásom viszonylag alacsony. Azt olvastam, a vérnyomás miatt nem zabad nagyon sózni. Ha ez igaz, akkor az alacsony vérnyomásnál nem baj a sózás. Ne tudom, árt-e a babának. Remélem, nem.
Szintén napi akár 6-8 kávé. Azt mondta a szülésznõ, most is megihatok 1-3 kávét. reggel iszok 1 kotyogósat sok tejjel, délben pedig egy németes lazát sok tejjel. Ha kibírom, akkor megpróbálok nem utánasózni. Hanyadik héten vagy? Én ma kezdem a 11. hetet.
A kérdező hozzászólása: 12.héten vagyok.:) Reméltem, hogy megszûnik majd ez a só-dolog idõvel, de akkor rákérdezek a védõnõnél. Köszönöm mindenkinek!

Anyukák mennyit vásároltok kizárólag magtoknak miota megvan a baba?

Nekem épp ma hívta fel a párom a figyelmemet ,hogy már megint csak a babára költöttem és magamnak nem vettem semmit!Nem hanyagolom el magam csak úgy érzem ,hogy már mindenem megvan és inkább a lányzónak vásárolok.

Legjobb válasz: Kislányom 23hós,tavaly voltunk outletbe,adó jóváírást kaptunk vissza 200.000-et akkor bevásároltunk mindent,páromnak,nekem,gyermeknek. Azóta semmit nem,most szintén adójóváírás volt,de most a gyerekre ment a nadja,sport cipõ kellett neki,átmeneti,ruhák,én nõ napra kaptam páromtól egy fila cipõt és ennyi. Mi régen hetente mentünk ruhákat venni,mióta babó megvan tavaly voltunk egyszer. Ha van a kislányomra költöm,imád öltözködni úgy hogy így jártunk,nekem az a boldogság ha õ örül neki.

Kislányom 23hós, tavaly voltunk outletbe, adó jóváírást kaptunk vissza 200.000-et akkor bevásároltunk mindent, páromnak, nekem, gyermeknek. Azóta semmit nem, most szintén adójóváírás volt, de most a gyerekre ment a nadja, sport cipõ kellett neki, átmeneti, ruhák, én nõ napra kaptam páromtól egy fila cipõt és ennyi. Mi régen hetente mentünk ruhákat venni, mióta babó megvan tavaly voltunk egyszer. Ha van a kislányomra költöm, imád öltözködni úgy hogy így jártunk, nekem az a boldogság ha õ örül neki.
Az én fiam 15 hónapos, egy övet vettem magamnak, mert 70%-kal le volt értékelve, így volt 800 forint. Néha veszek magamnak csokit, vagy egy újságot :) Ruha, cipõ kéne lassan, de arra most nem telik, inkább a fiamnak veszek.
Én is jóval kevesebbet. Idõnként veszek pár dolgot, de ruhát pl. már csak azért is nehezebb, mert ha kettesben vagyunk a babával, nem nagyon tudok próbálni. És annyira ki tudom élni magam a babaruhák vásárlásában...:-) 1 éves a kislányom, és imádom öltöztetni.:-)
Én szinte semennyit! De sajnos nem azért mert mindenem megvan, hanem mert nincs rá keret. :( Egy éves elmúlt a fiam, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor mentem el mondjuk ruhát venni magamnak. Most már õ az elsõ.
Hát 4 hetente mûköröm, félévente fodrász, ruhát nem nagyon mert van bõven. Magazinok, 4 hetente kozmetikus. Illetve a saját autóm törlesztõi.
semmit
Szia! Én se nagyon sokat:) Mániákus gyerekruha vásárló vagyok, 2 kisfiam van, így nem is nagyon marad, amit magamra költhetnék. Mi szegények voltunk, az igényeimet ezért lejjebb tudom tolni, a gyerekeknek adok meg mindent helyette.
Én mindig úgy járok, hogy elindulok magamnak pl. nadrágot venni és gyerekruhával jövök haza. 2 év után most jutottam el fodrászhoz! Tavaly elõtt 3x mentem vissza, mire megvettem egy kabátot, 2800 forint volt leértékelve. Muszáj volt, mert szoptattam és akkorák lettek a melleim, hogy az elõzõ kabátomat nem tudtam összehúzni! De hát ilyenek vagyunk mi anyukák! Elsõ a gyerek. Fõleg, ha nem vet fel a pénz és ezzel, ha jól látom nem vagyok egyedül! :(
Szerintem azért sem veszünk különösebb dolgokat magunknak, mert itthon ülünk, és nincs is szükségünk semmire. Egy pár melegítõ, és kész. Legalábbis én így vagyok vele. A szerencsésebbek, mint pl. én, beleférek a régi ruháimba, így azok bõven elegek.
bocs, költsön
az elsõ vagyok és a 9.01-esnek üzenem, hogy járok fodrászhoz, mivel a sógornõm fodrász, így minden hónapban meg van csinálva a hajam (igaz nem luxusszalonban), van mûkörmöm, mivel én meg mûkörmös vagyok, tehát az sincs elhanyagolva. A ruháim csinosak, sose divat szerint öltöztem, mindig úgy vásároltam, hogy azt néztem mi áll jól rajtam, szóval nem vagyok divatjamúlt. Attól hogy nincs rajtam csilli villi új ruha, attól még kívánhat a férjem, mivel ápolt vagyok, nem vagyok elhízva stb... Lehet hogy aki havonta megy fodrászhoz, kozmetikushoz, mûkörmöshöz, havonta vásárol ruhákat magának akkora mint a ház, tiszta pattanás a feje, stb.... Ez nem azt jelenti hogy õ a bombázó közöttünk!!! :DD Szóval le lehet állni ezzel!!! Nincs mindenki olyan anyagi helyzetben, hogy havi 20-30 ezreket kölcsön magára! Ettõl még a férjem kívánhat és kíván is!
Valahol már írtam az elsõ oldalon... Igen sajnos vannak olyan nõk is, akik szülnek egy gyereket és mint aki jól végezte dolgát eltesped otthon. Szerencsére a terhesség elõtti ruháim jók rám, mind. 48 kilóval lettem terhes, igaz 72-vel mentem szülni, de most 49 vagyok. Minden nap sminkelek, a hajam én is be tudom itthon lõni, mûkörömre pedig nincs szükségem, szerencsére anélkül is szépek a körmeim. A kicsit beültetem a bringán az ülésbe én minden nap kilométereket bringázunk. Imádjuk! Én ezzel tartom formában magam és azt hiszem 2 gyerek után elégedett lehetek magammal, és a férjem is! Új ruhát nagyon ritkán veszek magamnak, inkább a gyerekre költök, hiszen õ kinövi, akkor mit adok rá? Saját ruháim pedig, amíg jó állapotban vannak, addig minek vegyek, ha nem muszáj? Valóban nem az új ruhától fog a férjem kívánni!!!
Én úgy csinálom amíg terhes voltam sok ruhát vettem a gyereknek kb 4 éves koráig van ruha. Mindig nagyobbat vettem. Én se híztam sokat 45-rõl indultam és 52 vel szültem. Mûkörmös végzettségem van. Havonta fodrász-mûköröm stb. Amikor haza jön a férjem egy üde mosolygós kis feleséget lát. Ez így is volt, van, és lesz míg tehetem. A ruháim pedig jók rám. 2-3 havonta veszek 1-2 darabot. Most hogy jön a jó idõ nemsokára esedékes lesz egy vásárlás.
2. válaszoló vagyok. 09.01-esnek: Azért mert nem veszek magamnak tök fölösleges dolgokat, attól még kíván a férjem. A terhességem elõtt igen jól kerestem, divattervezõ csinálta a ruháimat, amibõl rengeteg van és van kb. 40 pár cipõm is, csak kezdenek elhasználódni. Nem híztam meg különösebben, 5 kg felesleg van rajtam, foglalkozom magammal, csak inkább magamnak csinálom a hajam, sminkem..stb. Egy házasság nem azért marad fenn, mert a nõ agyba fõbe vásárolgat magának, hanem mert törõdnek egymással, kompromisszumot tudnak kötni, és nem hanyagolják el magukat. Nekem sok ruhám van, a fiam folyton kinövi a sajátjait, nem vagyunk most gazdagok, amíg nem dolgozom, addig a fiamnak veszek ruhákat, mert neki kell.
Na neeee! Szerinted azért nem kívánja a férje, mert nincsenek új ruhái és a régiekben már unalmas?
9:25-ös vagyok, szerintem is igaza van, bár kissé nyersen fogalmazta meg. nem feltétlenül kell a váci utcában vásárolni, de azért hogy valaki SEMMIT nem költ magára, azért mert gyereke van, az durva. de nem csak, sõt nem elsõsorban az õ hibájuk ez, hanem a férjeiké is. ha vannak elvárásik a nõvel szemben, akinek a jövedelme a bányászbéka fenek alatt van a gyed alatt, akkor tessék erre áldozni! én sem vehettem volna jó ruhákat, meg nem járhattam volna sportolni, kozmetikushoz, fodrászhoz, körmöshöz stb. a GYEd-bõl, mert az az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez meg kevés!
off a 9:01 nek valahol azért igaza van. Mert volt már olyan kérdés itt hogy a férjem nem kíván.
Szinte semmit nem költünk magunkra. Csak ha kell, cipõ esetleg. Tavaly vettem magamnak egy farmert, , hogy valamelyik nadrágom passzos legyen már, mert lefogytam szoptatok:) Amúgy se voltunk nagy vásásrlók. A kicsi aze elsõ.
ugyanannyit.amíg gyed-en voltam, az ugye hamar elfogyott, és akkor a férjem mindig kipótolta (mi van, angyalka, elfogyott a zsepbénz:P?" annyira imádom...) :) mióta megint dolgozok meg nem gond :)
attól, h nem költök magamra még lehetek igényes és csinos. a hajamat mindig is magamnak vágtam, a körmömet is én csinálom. kozmetikushoz nem kell járnom. a ruháim rámjönnek kb amiket szülés elõtt használtam. persze jó lenne a kis kiegészítõket, cipõket... kedvtelésbõl megvenni, de arra nem futja, és felesleges is. inkább te gondolkozz!!!
6:35 ös vagyok. Éppen ma beszéltem a férjemmel és õ is azt mondta ha nem adnék magamra akkor rossz lenne. Nekem is neki is. Attól hogy van egy gyerekem nem lettem fanatikus szülõ. Persze amíg a pénztárcám engedi. A babának is megvan mindene, nekünk is. Vannak igényeim és nem akarom feladni. Amíg megengedhetem magamnak.
Én a havi egy fodrászról semmiképp nem mondok le. Amúgy ruhát muszáj volt vennem mert elég sokat hiztam a terhesség alatt, ami csak most 1, 5 év után kezd lemenni.Viszont 2 hónapja rendszeresen járok edzeni, igy remélem hamarosan jók lesznek a régi cuccaim.Amúgy én is inkább a gyereknek veszek mint magamnak. Amúgy az utolsóval nem értek egyett, mert ha valakinek nincs arra pénze hogy ruhákat vásároljon magának, az nem azt jelenti hogy igénytelen!! Lehet szép úgyis az ember ha nem új cuccokban játszik otthon a gyerekkel:D
egyetlen normális válasz volt aki még ad magára szülés után is, a többiek pedig teszik fel, a miért nem kíván már a férjem kérdéseket.... gondolkozzatok
sajnos semennyit.
szia.jóval kevesebbet, de pl szülés után, pár hónappal mikor jött a nyára, a párom el vitt egy üzletbe, hogy vegyek magamnak olyan ruhákat amik tetszenek.Nem azért mert elhanyagolt voltam, hanem mert én szerettem a testhez simuló cuccokat, és a mellem bizony a duplája lett ugy semmi nem volt jó rám a nyári ruhákból.nagyon élveztem hogy válogathatok, és jól esett venni uj ruhát is.Kicsinknek mindene meg van, de ha nekünk szükségünk van valamire akkor azt megvesszük.Persze nem felesleges dolgokat, de amit muszáj azt muszáj.
Semmit nem vettem azóta magamnak, mióta megvan a baba.Még fodrásznál sem voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csak most értem megint ide. Sajnos tényleg vannak olyan anyukák akik szülés után már nem foglalkoznak magukkal, mondjuk én keveset ismerek. Mi "elég jó"anyagi körülmények között élünk, ezért tényleg megvan mindenem igaz ezt mind a gyerek elõtt vettem, de igazán jók! Az én véleményem is az , hogy azért mert az anyuka nem vásárol magának csak a gyereknek nem egyenlõ azzal , hogy tramplis elhanyagolja magát.A hajamat saját magam vágom , festem!Én itthon is kihúzom a szemem tussal+szemspirál, így érzem jól magam! Attól, hogy magamnak a 1, 5 év alatt csak pár fehérnemût vettem még nem érzem , hogy a párom nem kívánna!

16 hetesen megmozdult a babam mozt 17 het fele jarok de azota miota azt a kigyoerzest ereztem azota nem erzem csak ojan mintha izomoszehuzodast erznek es eleg sokszor erzem es furcsa erzes kicsit faj vajon a baba mococrog es en igy erzem?

Legjobb válasz: Szia! Mióta elkezdtem érezni mocorogni a babát azóta nekem is fájdogál a hasam, azt mondta doki nõ a méhem meg hát csak mocorog odabent a kis manó, attól is feszülhet kicsit. Én is 16 hetesen éreztem elõször aztán alig-alig a 18. héttõl meg szinte minden nap. Ha nagyon nyugtalanít a fájdalom akkor inkább menj és nézesd meg mert nem tesz jót ha idegeskedsz. Boldog babavárást 20hkkm

Szia! Mióta elkezdtem érezni mocorogni a babát azóta nekem is fájdogál a hasam, azt mondta doki nõ a méhem meg hát csak mocorog odabent a kis manó, attól is feszülhet kicsit. Én is 16 hetesen éreztem elõször aztán alig-alig a 18. héttõl meg szinte minden nap. Ha nagyon nyugtalanít a fájdalom akkor inkább menj és nézesd meg mert nem tesz jót ha idegeskedsz. Boldog babavárást 20hkkm
hát ilyenkor még csak épp hogy éreztem valamit , mintha buborékok mozogtak volna a hasamban, mert még nagyon pici a baba. Az hogy fáj , lehet hogy attól van hogy nyúlnak a szalagok, vagy a hasfal. Ha sokat érzed azért majd kérdezd meg a dokidat.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszaitokat!puszi mindenkinek


én ecettel takarítok
Amióta kúszik-mászik én is ecetes vízzel mosok fel. Nem szoktam ecetszagot érezni. Bár felmosáskor mindig szellõztetek is.
Én domestossal mostam fel mostanság a hólét meg stb-t... hát nagyon büdi volt. Most vettem Ajaxot, gyöngyvirágosat, annak régen is szerettem az illatát. De a babóm még nem mászik, még picike. Ha mászni fog, valszeg én is az ecet mellett döntök majd. Én az ecetet most a mosógépben szoktam néha használni, meg a gyerkõc vízforraló edényének és a sterilizálónak a vízkõtelenítésére. Nagyon jó.
Nekem a domestosnak erõs a szaga.Én flóraszeptet használok minden hová.
felmosni nem szoktam, mert szõnyeg van itthon, de a konyhát, szobákat, fürdõszobát... ezzel takarítom. én kifejezetten bírom a szagát:) ))) lehet, h ez vmi perverzió nálam:) ))) bár én a domestostól vagyok szarul, marja a szemem és hányingerem van tõle.
Gondoltam, hogy nem töményen mostok fel vele :) Én már attól elhánytam magam, amikor egyszer kipróbáltam az öblítõ helyére...
nem tömény ecet:) 1 rész ecet 4 rész víz, és így nem gáz. (1.)
Bocs, hogy belebeszélek, de nem ájultok el az ecetszagtól takarítás közben?
Ecet, tisztít és fertõtlenít is, emellett természetes anyag...
A kérdező hozzászólása: Nekem nagyon furi az ecet.Én nem teszi tönkre a járólapot, stb? A wc-t is azzal mossátok?Bocsi ha hülye a kérdés, de nég sose próbáltam.

Milyen a párotokkal a kapcsolat, miota megvan a baba?

Nálunk 8hos a kislányom.

Legjobb válasz: Én nem panaszkodhatom. Kettõnk közül inkább én vagyok az, aki türelmetlen sokszor, a párom türelmes a lányunkkal, imádja, sokat segít, rám is figyel. Nehéz az elsõ idõ, fõleg nálunk volt olyan 2,5-3 hónap, amikor fogproblémák miatt szinte minden éjjel 8-10x felsírt a lányom, volt olyan, hogy csak 2 órát tudtunk aludni, azért az a rész kemény volt, de szerencsére a párom biztosított arról, hogy mindezek ellenére a mi kapcsolatunk nem fogja ezt megsínyleni. Most már jobb a helyzet az éjszakákat illetõen, a lelki világom is sokkal jobb, fõleg mióta elköltöztünk anyóstól 1,5 hónapja a saját lakásunkba. De miért kérdezed, nálatok van valami gond?

Én nem panaszkodhatom. Kettõnk közül inkább én vagyok az, aki türelmetlen sokszor, a párom türelmes a lányunkkal, imádja, sokat segít, rám is figyel. Nehéz az elsõ idõ, fõleg nálunk volt olyan 2, 5-3 hónap, amikor fogproblémák miatt szinte minden éjjel 8-10x felsírt a lányom, volt olyan, hogy csak 2 órát tudtunk aludni, azért az a rész kemény volt, de szerencsére a párom biztosított arról, hogy mindezek ellenére a mi kapcsolatunk nem fogja ezt megsínyleni. Most már jobb a helyzet az éjszakákat illetõen, a lelki világom is sokkal jobb, fõleg mióta elköltöztünk anyóstól 1, 5 hónapja a saját lakásunkba. De miért kérdezed, nálatok van valami gond?
15:00-ás A fiam 9 hónapos .Egy ideig jó volt a szexuális életünk.Akkor valahogy fittebb voltam, de mostanában fáradt vagyok állandóan.Remélem, hogy ez is majd helyrejön.
Utolsó válaszolónak, ugyanúgy vagyunk, mint ti. Szex nálunk is utolsó helyre került, ami nem jó, de mikor éjszaka másfél óránként fennt vagyok akkor este minden vágyam az alvás. Egyébként a párommal jó a kapcsolat, az elején voltak nehézségek, de már csiszolódunk. Édike 4 hónapos ma.
Nálunk minden más oké, de a szexuális életünk pocsék.Sokszor fáradtan esek be az ágyba és azt veszem észre, hogy eltelt pár hét és nem is voltunk együtt.Valahogy annyira nem hiányzik.Ti hogy vagytok ezzel?
Nálunk is minden a legnagyobb rendben van az elejétõl, de én erre számítottam is, ismerem a férjemet. A kislányunkkal kapcsolatban még egyetlen szóváltás sem volt közöttünk. Általában rámhagyja, hogy egyedül döntesek a dolgait illetõen, de ha kikérem a véleményét, segít. Amúgy ha döntök is valamirõl, akkor is utána mindig átbeszéljük, de látom a férjemen, hogy elfogadja azt, hogy anyaként én érzem, mi a jó a babának és akkor aszerint cselekszünk. Eddig is tökéletes volt a kapcsolatunk, de a kislányunk érkezésével végleg teljes lett az életünk :-)! Ja, és 7 hónapos a kislányunk.
Az elején voltak problémáink, a férjem félt, hogy pl. elkényeztetem, túl sokat szoptatom és "kövér" lesz, meg ehhez hasonló baromságok. Nyilván nem volt magában és talán bennem sem biztos, most 1 éves a kisfiúnk. Látja mennyire rendben van a gyerek, rettentõ büszke ránk! Nem bírja hosszan ha sír a pici, de mostanra megértette, hogy ez valamiért történik. Egyszóval megtanult a gyerekkel bánni és mostmár minden Ok. Látja, hogy ugyan gyökeresen megváltozott az életünk de nem rossz, hanem más és hogy ez a más milyen jóóó, még akkor is, ha már nem tudunk annyit együtt lenni, felnõtt programokat csinálni, bulizni mint annak idején. Szülõk lettünk :)
Ja az lemaradt, hogy 10, 5 hós a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Ja az elsõ 3honapot mi is anyossal együtt töltöttük- kemény dio volt-
A kérdező hozzászólása: Nincs gond nálunk, csak kiváncsiságbol kérdeztem... Párom imádja a pici lányt, persze az elején szokni kellett neki is, hogy nem ketten vagyunk. Aztán már szépen játszanak, fürdeti stb. Igen a kettesben átalakult családdá, érdekes és nagyon jo érzést tud kelteni az emberben:) )
Nekünk is nagyon jó a kapcsolatunk. Apa imádja a 11hós kiscsajszit, sokat vannak együtt, játszanak sétálnak. De örömmel olvasom, hogy szex téren másnál sem jobb a helyzet. Egész nap futok a gyerek után és este mint egy zsák dõlök be az ágyba. Nálunk csak hétvégén van szex, márha a kiscsaj hajlandó aludni. Nem az erõssége. :) )

Mióta megszületett a baba titeket is úgy kezelnek a barátok, mintha leprások lennétek?

Már amikor terhes voltam akkor ritkábban kerestek.Gondoltam biztos nyűg vagyok nagy pocakkal :) De ígérgették hogyha meglesz a pici akkor majd jönnek,meg egyebek.A kórházba bejöttek egy páran,de haza is mindenki csak egyszer jött meglátogatni,többször nem.Kifogások azok persze vannak.Én megértem,hogy nem érnek rá eljönni,de se egy telefon,se egy e-mail semmi...Azt hozzá kell tenni,hogy én vagyok a legfiatalabb a baráti társaságban és elsők között mentem férjhez és lett gyerekem.Lehet hogy irigyek amiért nekem már van?Akinek szintén van gyereke az meg azért nem keres,mert én máshogy nevelem a fiam? Nektek volt/van ilyen? 5 hónapos a fiam.

Legjobb válasz: Szia. Mi ugyanigy jartunk mint te. Amig terhes voltam napi szinten kerdeztek hogy vagyok stb...! Amiota megvan a pici nem hogy nem kerdeznek semmit, fel sem hivnak, se egy e-mail, de meg csak el sem jottek/jonnek. Egy paran azert erdeklodnek, es meg is latogattak de ennyi. Egyebkent ez nem feltekenyseg, csak pl. nalunk a barati korunkben nincs baba. Igy mas mar az erdeklodesi korunk. Eleinte engem is nagyon bantott a dolog, meg nagyon egyedul ereztem magam,de mar nem. Azota jobbnal jobb programokat csinalok a fiammal, es legalabb nem kell vendegeket varnom, keszulnom stb... :)

Szia. Mi ugyanigy jartunk mint te. Amig terhes voltam napi szinten kerdeztek hogy vagyok stb...! Amiota megvan a pici nem hogy nem kerdeznek semmit, fel sem hivnak, se egy e-mail, de meg csak el sem jottek/jonnek. Egy paran azert erdeklodnek, es meg is latogattak de ennyi. Egyebkent ez nem feltekenyseg, csak pl. nalunk a barati korunkben nincs baba. Igy mas mar az erdeklodesi korunk. Eleinte engem is nagyon bantott a dolog, meg nagyon egyedul ereztem magam, de mar nem. Azota jobbnal jobb programokat csinalok a fiammal, es legalabb nem kell vendegeket varnom, keszulnom stb... :)
Hát igen. Én mindig úgy érzem, hogy én keresem a "barátaimat", én érdeklõdöm. Baromira egyedül tudom érezni magam emiatt. Már a terhesség vége felé sem "nyitotta rám az ajtót" senki. Utána is kevesen voltak kíváncsiak. Ha meg véletlenül találkozunk, húúúú de nagyon örülnek, én meg csak nézek, hogy mi van.. Azért hálistennek az igaz barátok kitaranak, csak valahogy fura, hogy azok 1 kivétellel pasik. Nem tudom, lehet van irígység a dologban vagy nem tudnak mit kezdeni a megváltozott életemmel..
3. voltam Na az engem is bosszant hogy van az ismeroseim kozott olyan is akivel egyutt voltunk kismamak, annyi hogy egy honappal szult korabban mint en. De nem keressuk egymast pedig 10 percre lakunk egymastol, sot meg szegrol vegrol rokonok is vagyunk. Eleinte en probalkoztam hogy mi van veluk, hogy vannak, de soha egy valasz nem jott. Sot.... Ha tehette inkabb kerult, vagy vissza sem irt. Bantott nagyon pedig ugy gondolom lenne temank, es beszelgethetnenk, de en mar belefaradtam hogy konyorogjek neki. Igy mar nem keresem ot, es o sem engem. Nem szabad bankodni, a fo hogy ti jol erezzetek magatokat. Ahogy az egyik valaszolo is irta, majd lesz olyan is amikor majd ok varnanak latogatot. Az utolso valaszolonak viszont teljesen igaza van abban hogy a jatszoteres baratsagok csak erdek baratsagok. Ideig oraig azokkal is joban van az ember, aztan az utcan meg sem ismernek majd.
Pontosan. Pedig én azért szeretnék velük találkozni, dumcsizni, hogy ne babás dolgokról kelljen beszélnem, gondolkodnom. 20 hónapos a fiam és 1-2 barátom elkezdett ismét telefonálgatni. Jobb, mint ami eddig volt...egy sem. A játszóteres, kismamás barátságokról meg az a véleményem, hogy nagyon felületesek, úgymond érdek barátságok.
Ez nem irigység csak egyszerûen más az életviteletek. Pláne ha õk még nem is házasok, gyerek sincs. Azért a te életedben most a gyerek a legfontosabb õket meg lehet hogy hidegenhagyják még a gyerekek, gyerekkel kapcsolatos témák.
Engem már a terhesség alatt elkezdtek hanyagolni az úgymond legjobb barátnõk..... Egyik alkalommal mikor én folyton a pocakomon voltam elhalva, hogy hogy izeg mozog rádöbbentem hogy õk viszont a legújabb 26-os méretû farmer gatyó vásárlást tárgyalják ki....! Ekkor elhatároztam hogy nem egy a téma már így lassan elhanyagoltuk egymást.... Néha néha feljönnek most hogy meg van a baba (3havonta egyszer) kijátszák magukat és mennek! Semmi csirip csirip tracs party! Viszont sok új barátra (anyukákra) tettem szert és én így jól érzem magam! Hohóóóó lesznek még õk is terhesek..... én meg majd sétálok a kis csajszimmal 26-os farmert vásárolni :D :D
Ismerõs a szitu...de ahogy valaki írta, nálunk is a fõ gond, h nincs még gyerekük, így nem igen köti le õket az, hogy a babáról mesélek :S Csak az tud babás támákban elmerülni, akinek úgyszintén van. Mert ugye egy -fõleg elsõ gyerekes anyuka- mirõl is tudna álló nap beszélgetni ?:) )
bocsi, az utolso a 8. valaszolora gondoltam
A kérdező hozzászólása: Én ugyanúgy tudok másról is beszélni.A legjobban az "bosszant" hogy az sem jön akinek már van gyereke és a családján kívül mi voltunk az egyetlenek akik átmentek hozzájuk amikor kicsi volt a gyerekük.
9-es vagyok: most õszintén, minek kellett lepontozni? Mert sem engem nem felejtettek el a barátok, sem én õket? Pont emiatt a hozzáállás miatt nem keresnek már titeket: mert csak az a jó, amit ti mondotok, nem létezhet más vélemény. Akinek meg mégis jobb, az menjen a francba.

Van itt még rajtam kívül olyan anyuka akinek megromlott a párjával, férjével a viszonya mióta megszületett a baba?

13 hónapos a kislányom és kapcsolatunk romokban,nagy részben az apai ösztönök hiánya miatt!

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen. Sokat beszéltem errõl a férjemmel és nagy nehezen kiderült, hogy az a baja, hogy a kislányunk túl anyás (még cicizik) Úgyhogy változtattam :) Este magukra hagyom (én elmegyek fürödni) csak akkor megyek oda hozzájuk, amikor már nagy sírások vannak. Reggel a hasára rakom a picit, este mikor hazajön Apa az ajtóban várjuk, együtt örülünk neki, ilyenek..így szépen összeszoktak. Már a lányunk szalad az apja elé átölelni :) ... és beindultak az Apai ösztönök is szép lassan. Kipihentebb lettem és tudok a férjemre is figyelni már és a kapcsoltunk jobb lett, mint valaha (15hós anyukája)

Nálunk is volt ilyen. Sokat beszéltem errõl a férjemmel és nagy nehezen kiderült, hogy az a baja, hogy a kislányunk túl anyás (még cicizik) Úgyhogy változtattam :) Este magukra hagyom (én elmegyek fürödni) csak akkor megyek oda hozzájuk, amikor már nagy sírások vannak. Reggel a hasára rakom a picit, este mikor hazajön Apa az ajtóban várjuk, együtt örülünk neki, ilyenek..így szépen összeszoktak. Már a lányunk szalad az apja elé átölelni :) ... és beindultak az Apai ösztönök is szép lassan. Kipihentebb lettem és tudok a férjemre is figyelni már és a kapcsoltunk jobb lett, mint valaha (15hós anyukája)
Párom többször panaszkodott már, hogy kívülállónak érzi magát. Szerintem túloz... Igaz nem olyan, mint régen, de semmi nem olyan... Próbálok tenni, hogy ne így érezzen, de véges az energiatartalékom :( Vannak hullámvölgyek, de nem mondanám romnak.
nalunk egy ideig mindennaposak voltak a harcok! nappal en dolgozok es o van a kicsivel, ejjel o dolgozik es en vagyok a kicsivel. mindketten kidoltunk mert faradtak voltunk. aztan jott egy jobb nap es azota csak jobb es jobb. nalunk soha nem volt kerdes az etetes, pelenkazas, furdetes. o szivesen csinalja, de a jatek nalunk is docog. bar mit is varunk el?? ne akarjunk tokeletes ferfiformat faragni mint amilyenek mi vagyunk!! szerintem mindenhol rendezodnek majd a dolgok!! 10 hos kislany anyukaja
A miénk is romokban, õ szuper apa de valahogy nekem már nem kell mint férfi:(
Szerintem sokan ott rontják el, hogy nem vonják be az apát már az elejétõl a tennivalókba. Mert valljuk be sok anya maga szeretne mindent csinálni a babával és egy percre sem engedné ki a kezébõl születése után. Aztán mivel az apákban nincsenek meg azok az ösztönök, mint bennünk anyákban, ha nem segítünk nekik a kezdeteknél, akkor nem is alakul ki magától. Késõbb, amikor már pár éves a gyerkõc már tud vele mit kezdeni, de elõtte bizony segíteni kell neki. Éppen ezért amikor a férjem itthon van, akkor csak az övé a kislány. Õ eteti, pelenkázza, szórakoztatja. A fürdetést nem meri, mert fél, hogy kicsúszik a kezébõl :) Az elsõ perctõl így csináltuk és mûködik a dolog, 6 hónapos a kicsi.
Nálunk nem ez a gond, egyszerûen nem fogja fel, hogy a gyerek az elsõ. Neki wc-zni kell, akkor otthagyja szó nélkül a szõnyegen, hát még jó, hogy elkezd sírni. Õ éhes, akkor megy fõzni, nem baj, hogy a gyerek is éhes, és elõbb talán meg kéne etetni. Hasonló apróságok, amiktõl tegnap odáig fajult a vitánk, hogy fogta magát és elment itthonról. Azóta nem beszélünk. Majd talán ma békülünk, de nekem már nagyon elegem van a kis vitákból, amiket számtalanszor próbáltam vele megbeszélni. Nem érzem már jól magam, ha itthon van.
Szerintem sok férfit nem is lehet bevonni, mit csináljak ha egyszerûen nem akarja, oda nyomom a kezébe, mert mondjuk WCznem kell és épp nincs felmosva a fûrdõben így nem akarom magammal vinni és letenni a koszba, pelenkázóra meg már nem tudom feltenni, mert ha nem fogom le már ugrik le róla, de muszáj néha nekem is Wcznem, szóval oda adtam hogy fogja meg kicsit, alig érek a Wcre már hallom hogy telitorokból üvõlt, mert apuka abban a perben betette a kiságyba. Akkor minek adjam oda? Õt nem zavarja a sírás, akkor sem ha éhes, beteg, álmos vagy csak hisztizik, nem próbálja megoldani a dolgot, inkább átmegy a másik szobába vagy felhangosítja a tv-t. Én meg sajnálom a picit nem akarom feleslegesen siratni, így inkább én nem ebédelek, nem reggelizem vagy nem WCzek, mert nincs rá idõm, mert nonstop a gyereket látom el, amikor meg nem akkor, a férjemet kell kiszolgálnom, vagy a házimunka vár rám.
Utolsó vagyok, azt eddig nem írtam, hogy bár ez a szitu nálunk, de én nem mondom azt hogy megromlott a viszony, csak azt hogy nem tudja milyen apának lenni és igazából én nem hibáztatom, attól még a párom és szeretem, csak egyel többen lettünk és ekkor derült ki hogy mennyire is önzõ ember õ, és ezen én nem tudok változtatni, csak õ tudna ha akarna de nem akar, neki jó így, nem õ hulla fáradt vagy kap idegösszeomlást. Amúgy meg úgy gondolja, hogy õ keresi a pénzt kvázi elvégzi a munkáját, akkor otthon már minek dolgozzon, én azért vagyok otthon hogy én csináljam meg ezeket, nekem ez a munkám szerinte.
A kérdező hozzászólása: Valamelyikõtök tökéletesen megfogalmazta a gondolataimat.Mivel nem jó Apa ezért Én már nem tudok rá férfiként sem tekinteni.
Én csatlakozom a 22.45-öshöz.Nekünk is 1 éves a fiúnk és hát pontosan ugyanazok a problémáink, mint nálunk.Mintha a mi családunkról írt volna:) Hát anyukák sajnos ez van, a férfiak nem erre születtek:)
Figyú én férfiember vagyok és hidd el ritka. Néha az anyukák gyerektémában olyanok mind a horgászok amikor a kifogott halról beszélnek. :) Az még igen elõfordul, hogy e háromból valamelyiket csinálja, de nem mindhármat.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy olyan ritka, csak a házunkban van 3 ilyen anyuka!!!Nem az én elvárásaim nagyok.
"...apuka etetett, altatott, fürdetett, ..." E három ritka dolog 1 éves kor elõtt, ezért is hangsúlyozza annyira az akinél nem így van. :)
Pár napja volt itt egy hasonló anyuka. Õneki amúgy az a remekbe szabott ötlete támad, hogy miután az apuka le se tojta elsõ szülött gyerekét, akkor szül neki még egyet. Na azóta apuka másik nõnél vigasztalódik, anyuka 2 gyerekkel vegetál. Amúgy az lesõ hónapokban a férfiak zöme problémásan viszonyul csmetéjéhez kisebb nagyobb mértékben. A probléma ott van ha már nem is próbálkozik.
A kérdező hozzászólása: Másoktól mindig azt halom, hogy apuka etetett, altatott, fürdetett, de ha ezeket nem is csinálná akkor legalább játszana vele, de még azt sem tud.Fogalma nincs semmirõl vele kapcsolatban:(
1 éves a kisfiunk de még most sem tud igazából mit kezdeni vele.Nincsenek nagyon családi közös programok max a bevásárlás meg a nagyszülõ látogatás.Gyakorlatilag mindent egyedül csinálok etetés altatás fürdetés õ meg csak akkor segít ha megkérem magától nem.Sétálni is akkor megyünk amikor rászólok.Imádja a fiát és engem is csak õ ilyen típús sajnos:( Nem járunk el sehová nincsenek igazi barátaink és a napjaink majdnem egyformák.Alig várom, hogy hazaérjen munkából aztán amikor hazaér elgondolkodom minek is vártam annyira?Sokat is szoktunk ezen vitatkozni, hogy nem vesz részt kellõ képpen a családi életben de sajna nincs javulás....Nagyon jó ember csak LUSTA mint a fene. A szex sem az igazi már vagyis amikor van akkor nagyon jó de odáig eljutni nem egyszerû.Ez van...majd biztos lesz jobb is.
22:41es vagyok-csak közben olvastam a kommentedet Az elején úgy játszottunk, hogy Apa figyelt, aztán késõbb odaült hozzánk, aztán együtt játszottunk, most m eg egyedül hagyom õket. Így hogy meg mondja már, hogy: Apa. Nagy lett a szerelem!
A kérdező hozzászólása: Megbeszéltük ezerszer, de nem változik.Semmi közös tevékenységük nincs.Még játszani sem tud vele.
Mit értesz az apai ösztönök hiánya miatt? Ekkor gyerekkel még kevés apuka tud játszani. Fõleg akkor nehéz, ha az anyuka elkényezteti a gyereket és teljesen magához szoktatja. Válás helyett meg kellene beszélnetek a gondjaitokat.
Nálunk nem az apai ösztönök hiánya tette be a kaput.2 kérdést is tettem is fel amit most nem linkelnék, de a lényeg, hogy 2 napja fogtam a gyereket (11hós kiscsaj)és otthagytam a francba.Bármikor jöhet, beszélgethetünk. 2 hetet adtam magunknak, azalatt rájöhet h mit akar, engem és a lányunkat vagy éli az életét. Azért valahol remélem h a karácsonyt családként töltjük majd, együtt.Ha nem akkor kapok egy új esélyt az élettõl.

Miota nagy a pocim néha "fennakadok" vele! Nem durván de van hogy megkarcolodik a bőrőm! Ettől lehet baja a babának? Õ érzi ezt? Más is vav igy?

Legjobb válasz: Meg kell tanulni manõverezni a pocakkal, nekem is volt hasonló.A babának semmi baja, védi a magzatvíz, jól ki van találva ott neki a védelem. Azért vigyázz magatokra!!!

Meg kell tanulni manõverezni a pocakkal, nekem is volt hasonló.A babának semmi baja, védi a magzatvíz, jól ki van találva ott neki a védelem. Azért vigyázz magatokra!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Probálok!A lakásban már mindent teleragasztgattam cetlikkel ahol fel lehet akadni hogy lássam és még jobban vigyázzak!A párom szerint tök jó mert igy õ sem megy neki az asztal sarkának!:-)
Ez a felcetlizés milyen aranyos.:) )) Jót mosolyogtam.:)
én is nemegyszer megakadtam vele, sõt egyszer komolyabban bevertem egy spárban a kasszánál, a pult sarkába :S szerencsére semmi baj nem történt, jók kivan ez találva, h biztonságba legyenek! :)

1 hete szültem, a párom 3héttel a szülés elött hagyott el egy másik nő miatt ment el-én mégis nagyon szeretem, mióta megvan a baba még jobban. Bejött velem a szülésre, mindennap meglátogat minket, ha nem szeret miért jön? Van esély az ujrakezdésre?

Legjobb válasz: Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!

Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!
Igaza van az elõttem szólónak, de én megértem a kismamát is. Szülés után tele van hormonokkal, félelmekkel, vegyes érzelmekkel az ember, persze, hogy biztonságra és szeretetre vágyik. Teljesen megértelek! De ez a tüske mindig meg fog benned maradni, jobb lenne, ha soha többet nem jönnétek újra össze és találnál valakit, aki megérdemel Téged és nagyon szeret! Kitartást kívánok!
Ha ti vagytok az igazi családja, visszamegy, de ha nem, azon egy gyerek se változtat. Majd idõvel eldõl, és hidd el, az lesz a legjobb, ami történik idõvel. Én családban nõttem fel, de nem érzem igazi családomnak a vérszerinti családomat, mert a szüleim se szeretik igazán egymást, csak miattunk, gyerekek miatt maradtak együtt, de ez mindenkinek csak szenvedés így. NE A GYEREK MIATT MENJEN VISSZA HOZZÁD, HANEM AZÉRT, MERT SZERET, DE HA NEM SZERET, MINDHÁRMÓTOKNAK JOBB, HA KÜLÖN FOLYTATJÁTOK. Ezt tapasztalatból gyerekként mondom.
Szia! Fel a fejjel. Nem hiszem, hogy szeret téged a pasi, és semmiképpen ne fogadd vissza! DE! A gyerektõl ne zárd el, mert ettõl még lehet jó apa.! Persze az is lehet, hogy lelkifurdalása miatt látogat benneteket, ezt te tudhatod csak. Igen, rettenetesen megalázónak érezheted, hogy a pont a szülés elõtt hagyott el, de elképzelhetõnek tartom, hogy õ beleszeretett abba a másik nõbe. Ha így van, akkor te komolyan azt szeretnéd, hogy visszamenjen hozzád, csupán a gyerek miatt, és olyan érzéseket színleljen feléd, amik nincsenek is???? Szerintem nem szeretnéd ezt... Hát ezek fényében, mérlegelj és dönts. Nektek jobb lesz ha õ csak vasárnapi apuka marad.
Lelkiismeret furdalás miatt is mehet, de bízom benne, hogy megjön az esze és visszamegy az igazi családjához, csak nehogy késõ legyen.
Szerintem nagyon egyszeru itt tanacsokat adni neked, de azert az elet nem annyira egyszeru, mint ahogy ide leirjak egyesek a tanacsokat. Igazabol a te erzelmeidet, lelkivilagodat te tudod. Te ismered a baba apjat, te tudsz rola es a kapcsolatotokrol mindent. Csak azt irom neked, hogy nem vagy egyedul ezzel a problemaval, nagyon nehez igy elni most, amikor szultel, es amikor mindennap jon az apja hozzatok. Mindenkeppen legyen olyan veled, akivel tudsz oszinten beszelgetni, gondolok a szulokre, nagyszulokre, esetleg parod szuleire. Fontos, hogy ne legyel egyedul csak a babaddal, mert most nagyon nagy lelki erore van szukseged! Vigyazz magadra es a babadra, es probald meg a leheto legjobbat kihozni ebbol a sajnos nehez, megtortent, felelotlen szitubol. Beszelj vele, remelhetoleg eszhez ter!!!!!
szia negyon sajnálak!!!!a barátnöm is igy járt 2évvel ezzelött neki 10éves kapcsolat után sikerült szülnie, 5xvetélt 1xméhenkivüli terhesége volt, szoval terhes lett megszületett a kicsi lányuk a párja rá 1hónapra lelépet egy ku..a csitrivel, ami még durvább a b.nöm mikor terhes volt 5hónapos onnantol csalt.barátnöm is várta haza meg minden.de tultette magát él a pici lányával ketesben a volt párjának meg a nöje most szült, szoval az ilyenek egy bunkok!!!de itt a párod is az meg a nöci is aki leáll egy faszival mikor tudja hogy babát vár a párja én se engedném a közelembe az ilyen mocskot, neki csak a lelki ismerete szolalt meg meg az hogy nehogy lefikázák hogy még erre se volt halando!!!!remélem jol döntesz!!!
az utolso elotti valasziro vagyok: igen igaz hogy konnyu tanacsokat osztogatni innen a computer elott ismeretlenbe, de viszont ha a jozan eszere hallgat es ennyire megalazta a parja azzal hogy terhesen elhagyta egy masik noert, akkor neharagudj mar de visza fogadnad a parodat?? mert szerintem nagyon sokan vagyunk igy hogy ha visza is fogadnank elotte jol meglenne leckeztetve, meg aztan ez egy olyan szitu amit nem lehet am egyik percrol a masikra elfelejteni, gondolok itt olyanra pl hogy mikor oleli vagy csokolja nem jutna eszebe az hogy azt a masikat is pont ugyanigy tette?? mert nekem pl ilyenek jutnanak az eszembe!nem konnyu helyzet en mindenkeppen azt ajanlom hogy jol gondold meg, hogy mit csinalsz, es hogyan dontesz, mert az is igaz hogy a suru latogatasokbol elobb utobb egymas karjaiba jottok...
hat en nagyon nem ertek egyet az utolso valasziroval! teged ha ennyire mocskos modon megalazna a gyermeked apja, nem hiszem hogy ilyen higgadt es nyugodt tudnal maradni es meg a szulesre is meg mindennapi latogatasra is, beengedned! tudod ha egy ferfi erre kepes volt akkor BARMIRE KEPES !!!!! HA a parjat szivfajdalom nelkul ott tudta hagyni szules elott, ugy hogy az o gyermeket varta akkor az ilyentol jobb minnel meszebbre elkerulni!
szerintem ne fogadd õt vissza, de azt jól teszed, hogy a gyerekével engeded a kapcsolatot.
Azért, mert két embernek gyermeke van, még nem kötelezõ együtt lenniük. Van, hogy a gyerek érdeke kifejezetten az, ha nincs együtt anya és apa. Fogadd el a helyzetet, hogy a párod számára nem te vagy az igazi. Sajnos ezt be kell nyelni, mert erõszakkal nem lehet magunk mellett tartani senkit. Talán, ha nem mutatod, hogy érdekel, és te is belevágsz egy új kapcsolatba lehet, hogy más szemmel tekint rád. Én szívembõl kívánom, hogy javuljon a helyzet, de elsõsorban most a babára figyelj.
hasa nem fájhat? nem ettél olyat ami puffaszthatta?
hát ja igaz az nem tartana két napig. de lehet szegényke hasfájós. nem rángatja a kis lábacskáit? puki jön azért azzal nem szenved?
hát az én lányom nem volt hasfájós, de nagyon úgy néz ki hogy a Tied az :(. próbálj espumisan cseppet vagy infacolt adni, de olvasgass a kérdések között rengeteg jó dolog van itt hasfájással kapcsolatban!
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:33-as válaszoló. Infacol szuszpenziót adok neki evés elõtt. Lehetséges, hogy attól görcsöl ennyit?
Ha megméred a meztelen súlyát és beszorzod 150-el megkapod azt az értéket amennyit 1 nap összesen kéne ennie, oszd el annyival ahányszor eszik és kijön hogy átlag egy etetés alatt mennyi az a mennyiség amennyit ennie kéne. Pl. egy 3 kg-os babának, ha 7szer eszik 24 óra alatt akkor átlag 65öt kéne szopiznia.
Szerintem is hasfájás lehet. Nekünk azt mondta a védõnõ hogy 3 hetes kor körül kezdõdhet a hasfájás. Mi próbáltuk az infacolt és az espumisant is, mindkettõ jobban görcsöltette szegény babát, úgyhogy én letettem ezekrõl, most múlt 2 hónapos már valamivel elviselhetõbb, tornáztatjuk csak. Egyébként van elég tejed? Nem lehet hogy nem tud többet szopizni? Vagy nem is kéri?
Nekünk is 3 hetesen kezdõdött a hasfájás, mondjuk én nem mértem mennyit evett akkor... Egyébként mennyit eszik összesen egy nap? csináltál 24 órás mérést? Pisis pelenkája van elég?
Szerintem doki, de ez has fájás :(
A kérdező hozzászólása: görcsösen rángatja sokszor, nehezen tud pukizni szegény. De nagyon aggaszt, hogy ennyire drasztikusan lejjebb adta az adagját.
A kérdező hozzászólása: 2 napig gyötörné az, hogy valami nem jót ettem? :S Széklete is alig van azóta, eddig majdnem minden pelenkában volt, most pedig negyed annyit eszik mint eddig, sokat bukik, pedig ritkán bukott, és rengeteget sír alig alszik valamit.
Én elõször infacolt adtam a babámnak, igazából nem vettem észre változást. A védõnõm mondta hogy (ugyanaz a hatóanyag) az espumisan sokkal jobb, próbáljuk meg. Na megvettük, minden etetés elõtt az elõírt 25 csepp helyett 10et adtam szintén védõnõi tanácsra a bébinek.(nem is tudom mi lett volna ha 25-öt kap) 2-3 nap "horror" volt. Folyamatosan sírt, egyedül éjszaka nem, bár éjszaka sem volt a szokásos nyugalma mint szokott :S Szóval elképzelhetõ hogy a te babának sem éppen tesz jót, dehát ezer más oka is lehet. Szokták mondani hogy még akár ha az anyuka szoptatós teát iszik az is görcsöltetheti a babát. Mindenesetre nálunk sokkal jobb a helyzet szerek nélkül, és úgy vagyok vele hogy nem fogok kísérletezni a kislányommal, hamarosan 3 hónapos lesz, talán addigra elnövi, most már könnyebb elterelni a figyelmét is a játékaival, úgyhogy 100x jobb a helyzet. Kitartás... 13.33as :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!