Találatok a következő kifejezésre: Miért zöldül a viz a teknősöm (1 db)

Miért zöldül be a viz a teknősöm akváriumába?

Eddig soha nem volt ilyen problémám,idén kezd?döt....:S

Legjobb válasz: Bár nekem nincs teknõsöm,de azért remélem nem gond,ha megpróbálok válaszolni. :D Szerintem a nap miatt van.Gyorsabban algásodik,és az is lehet,hogy a kajamaradék indul bomlásnak,és a nap miatt ez gyorsabb folyamat,mint általában.

Bár nekem nincs teknõsöm, de azért remélem nem gond, ha megpróbálok válaszolni. :D Szerintem a nap miatt van.Gyorsabban algásodik, és az is lehet, hogy a kajamaradék indul bomlásnak, és a nap miatt ez gyorsabb folyamat, mint általában.
Igen, a Naptól és a fénytõl zöldül, algásodik be a terrárium. A díszállat kereskedésekben lehet kapni algátlanító oldatot, ez nem ártalmas (tudtommal) a teknõsökre, és egy idõre hat is. Nyári idõszakban nehéz a zöldalga szaporodását meggátolni.
ha sok a fény, zöld az alga, ha kevés, akkor barna... találd meg az egyensúlyt
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:) megoldottam a dolgot azzal hogy visszatelepitettem a teknõst a szobába:)
feloldódott a teknõsöd


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehet megkülönbötetni a nőstény és a hím ékszerteknőst?

Köszönöm a válaszokat!

2

Leopárd gekkónak szüksége van e melegítőre vagy nem annyíra fontos?

4

Egy fiatal görög teknősnek mekkora terrárium szükséges?

2

A kígyót hogy kell itatni?

Most kaptam egy kicsi gabonasiklót és nem tudom hogy hogyan kéne itatni vagy hogy kell-e egyáltalán.

3

A sárgafülű ékszerteknősömnek miért puhult meg hátul a páncélja, mit tegyek?

az elmult napokban még nem vettem észre , s most hogy takarítottam észrevettem hogy a hátsó oldalán puha a páncél. mitől van ?? forduljak állatorvoshoz ?? kérlek titeket hamar válaszoljatok , és csak olyanok irjanakm akik értenek is hozzá :) köszikee !!

5

Pici ékszerteknősőm eddig minden nap evett rendessen, halat kap de tegnap otta nem nagyon eszik épp csak egy-két falatott. Megeszik egy pici harapást többit félre tolja. Mi baja lehet?

1

Melyik akvaterrárium jobb tűzhasú gőtéhez? ~ (Kép)

Sziasztok.

Szeretnék 1-2 gőtét a terráriumba.A berendezésen gondolkozom.
Van 1-es, és 2-es berendezés.
Most az 1-est csináltam meg, de láttam a neten egy képet, és körbenézem itthon.Rájöttem, hogy azt is megtudnám csinálni!
Melyik legyen?

Nekem az 1es jobban "megérné",(a takarítás egyszerűsége miatt).Viszont szívesen nézegetném a kettest is, abban gondolom átalakulnának szárazföldivé.De ha tévedek szóljatok.

A kimászást az üveg szélére, a sarkoknál, szúnyogháló-háromszögekkel oldanám meg. Így nem tudnak kimászni, és ha mégis megpróbál, szépen visszapottyan a vízbe/földre.
14/f

3

A teknős szokott pisilni, ha felébred a téli álomból?

2

Mennyi idős a leopárdgekkóm, ha kb 16 cm hosszú?

3

Miben különbözik egy terrárium egy akváriumtól? (azon kívül, hogy van teteje)

Miben különbözik a kettő? Van teteje, meg rács rajta? Mármint most csak az üveg részre gondolok) Ha elmennék üvegeshez csináltatni, akkor mit kell mondanom?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!