Találatok a következő kifejezésre: Miért zöldül a viz (8 db)

Mobilmedence szakértők miért zöld a vizem?

Eddig kútvízzel töltöttük 3m-esünket és egyből sokkoltuk bricos gyorsklorral,de attól bebarnult /gondolom a vasat csapta ki/és ezt már nem tudtuk eltüntetni se multitablettával,se sóval.Próbáltuk a hypo+só verziót is és az is barna lett.Besokal,leenged,majd csapvízzel feltölt és csak a multitablettát /ez is bricos/ tettük bele és másnap reggelre már zöld is volt.Ez alga lenne,ennyi idő alatt?Mi az amit még megpróbálhatnék?

Legjobb válasz: A kútvízben rengeteg a szennyezõdés és a homok/iszap. Mi is elkövettünk egy ilyen hibát, csak mi felfújható medencét töltöttünk vele, azóta soha többet, inkább rácsatlakoztatjuk a zuhanycsapra a slagot és mehet - egész nyáron szép tiszta, bár klórozzuk/hipózzuk mi is idõnként.

A kútvízben rengeteg a szennyezõdés és a homok/iszap. Mi is elkövettünk egy ilyen hibát, csak mi felfújható medencét töltöttünk vele, azóta soha többet, inkább rácsatlakoztatjuk a zuhanycsapra a slagot és mehet - egész nyáron szép tiszta, bár klórozzuk/hipózzuk mi is idõnként.
A kérdező hozzászólása: De az utolsó feltöltés csapvízzel volt és mégis zöld.
napfény + víz = zöldalga. Takard le fekete fóliával amíg nem használod ha már napon van.
Már 1 hónapja áll a medencénk és kristálytiszta a víz. Pár naponta megnézem teszttel. A vízforgató megy mindig, amikor nem használjuk és benne van a multitabletta az adagolóban 2db. Hetente teszek bele gyorsaklórt. Tegnap este sokkolóklórozást csináltam, mert már nagyon meleg a víz és sokan is voltunk benne. Múlt héten tettem bele pelyhesítõt is. Így tökéletes a víz. A zöldvíz az alga. Megy a vízforgatód egyfolytában? Tegyél bele algaölõt. Csinálj sokkolóklórozáat. Talán az helyreteszi.
Forrald fel, és szûrd le.

Miért zöld a medence vize?

Nemrég töltöttünk tiszta vizet a medencébe és tettünk bele sót, de most megint teljesen zöld a víz, olyan, mint egy tó.Mit lehetne tenni?

Legjobb válasz: mert bealgásodott. amikor feltöltöd a medencét kezelni is kell a vizet. cseréld ki a vizet és tegyél bele tablettát vagy folyékony tisztítót. ja és a vizet keringetni is kell.

mert bealgásodott. amikor feltöltöd a medencét kezelni is kell a vizet. cseréld ki a vizet és tegyél bele tablettát vagy folyékony tisztítót. ja és a vizet keringetni is kell.
Sajnos az algától van! Hetente kell a medencébe algaölõt, klórt tenni, mi trisót is szoktunk. Május végén töltöttük fel a medencénket, most van ugye július, de még mindig gyönyörû, átlátszó tiszta a víz. Sajna ha nincs megfelelõen "kezelve" akkor mindig cserélhetitek a vizet benne.
Sok az alga.
Ezt már ki kell cserélned sajna.A friss vízbe önts hipót, nem vicc.És hetente 1x megint hipót, algaölõt.Így sokáig tiszta marad.Nekünk kevés a klórtabletta, de hipóval nagyon jó, és persze kisgyerek is használja, de annyira minimális a vízben, hogy semmit nem árt.
utolsó vagyok..amúgy mi ezt az úszó tablettát használjuk már két éve, nekünk nagyon bevált :)

Az Arrow (zöld íjász) címû sorozatban, Oliver a szigeten miért csapkodja a vizet? Ez valami õsi technika? És mit fejleszt?

Legjobb válasz: Õsi technika? o.O Te már túl sok filmet néztél. A víznek van ellenállása és ahogy próbálja minél jobban átütni úgy fejlõdhet az ereje. Remélem senki se nyögi be,hogy a földnek is van ellen állása és miért nem azt üti...

Õsi technika? o.O Te már túl sok filmet néztél. A víznek van ellenállása és ahogy próbálja minél jobban átütni úgy fejlõdhet az ereje. Remélem senki se nyögi be, hogy a földnek is van ellen állása és miért nem azt üti...


Algát mondtam volna, de arra nem az jellemzõ, hogy a víz tetején van.
Ez tényleg érdekes. Képet nem tudsz róla készíteni?
A kérdező hozzászólása: pár napon belül biztos

Miért lett ilyen zöld a medence vize?

pár napja állítottuk fel és egy vihar után zöld lett a vize,van benne algaöl? meg klór,de még mindig olyan,mit lehetne ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Az pedig valószínû, hogy alga. Vízcsere, még algaölõt bele.

Az pedig valószínû, hogy alga. Vízcsere, még algaölõt bele.
Rossz volt az adagolás.
mert zöld a színe
Lehet, hogy allergiás vagy rá nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nagyon érzékeny bõröm van.
Ha van rá lehetõség cseréltesd ki a kapcsot ezüstre.

Miért zöldül be a viz a teknősöm akváriumába?

Eddig soha nem volt ilyen problémám,idén kezd?döt....:S

Legjobb válasz: Bár nekem nincs teknõsöm,de azért remélem nem gond,ha megpróbálok válaszolni. :D Szerintem a nap miatt van.Gyorsabban algásodik,és az is lehet,hogy a kajamaradék indul bomlásnak,és a nap miatt ez gyorsabb folyamat,mint általában.

Bár nekem nincs teknõsöm, de azért remélem nem gond, ha megpróbálok válaszolni. :D Szerintem a nap miatt van.Gyorsabban algásodik, és az is lehet, hogy a kajamaradék indul bomlásnak, és a nap miatt ez gyorsabb folyamat, mint általában.
Igen, a Naptól és a fénytõl zöldül, algásodik be a terrárium. A díszállat kereskedésekben lehet kapni algátlanító oldatot, ez nem ártalmas (tudtommal) a teknõsökre, és egy idõre hat is. Nyári idõszakban nehéz a zöldalga szaporodását meggátolni.
ha sok a fény, zöld az alga, ha kevés, akkor barna... találd meg az egyensúlyt
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:) megoldottam a dolgot azzal hogy visszatelepitettem a teknõst a szobába:)
feloldódott a teknõsöd

Miért van az, hogy ja egy papírra filctollal 5 színt rajzolunk (zöld;sárga;kék;piros;fekete), és a papír alját belemártjuk a vízbe, akkor egyik szín magasabbra "kúszik" a többinél?

És melyik szín lesz legfelül, legalul? (Komatográfia)

Legjobb válasz: Itt el tudod olvasni az elvét: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kromatogr%C3%A1fia Az, hogy melyik hogyan vándorol el, csak kísérlettel dönthetõ el, nincs olyan szabály, hogy "a piros gyorsabb a kéknél". Lehet, hogy az egyik fajta filctollnál a piros lesz a gyorsabb, a másiknál a kék.

Itt el tudod olvasni az elvét: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kromatogr%C3%A1fia Az, hogy melyik hogyan vándorol el, csak kísérlettel dönthetõ el, nincs olyan szabály, hogy "a piros gyorsabb a kéknél". Lehet, hogy az egyik fajta filctollnál a piros lesz a gyorsabb, a másiknál a kék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!