Találatok a következő kifejezésre: Miért vonnak azért (2 db)

Miért vonnak le azért pontot, mert mást értékeltem mint a többség?

az a kérdés SZÁMOMRA hasznos-e! L. ezalatti kérdés

Legjobb válasz: Ez a funkció szerintem is értelmetlen. Ha a többség szerint valami hasznos, az lehet, csak azt jelzi, hogy az értékelõ egyetért a válaszolóval (ld. politikai kérdések). Ezzel csak azt érik el, hogy ha valaki megnézi milyen hasznosnak van ítélve a válasz addig,akkor nem fog mást választani, nehogy lepontozzák. Ebbõl kifolyólag logikusabb lenne,ha nem vonnának le érte pontot, inkább az értékelésért járó pontot nem kapná meg.

Ez a funkció szerintem is értelmetlen. Ha a többség szerint valami hasznos, az lehet, csak azt jelzi, hogy az értékelõ egyetért a válaszolóval (ld. politikai kérdések). Ezzel csak azt érik el, hogy ha valaki megnézi milyen hasznosnak van ítélve a válasz addig, akkor nem fog mást választani, nehogy lepontozzák. Ebbõl kifolyólag logikusabb lenne, ha nem vonnának le érte pontot, inkább az értékelésért járó pontot nem kapná meg.
A kérdező hozzászólása: Az a jó, hogy 3 ember el tudja dönteni helyettem, hogy az én kérdésemre mi a hasznos válasz, és ha én értékelek ezellen a 3 ember ellen, akkor meg levonást kapok, miközben az én kérdésem...
A kérdező hozzászólása: a ti válaszotokat is leértékeltem (lehet bannolni:P) mert szerintem nem hasznos, eddig senki sem szavazott másra, akkor ez most azt jelenti, hogy a ti válaszotok nem hasznos, mivel a többség erre szavazott...:P
Szerintem nem kellene levonni pontot azért, mert más a véleményed, mint a többségé. Orbitális baromságnak tartom. Attól, hogy nem egyezik a többiekével, még nem kellene büntetni. Ráadásul néhányakat befolyásol a döntésben, hogy a többség eddig milyen választ adott. Én pl. ha olyan válaszhoz érek, amit a többség máshogy értékelt, mint ahogy én gondolom, akkor néha inkább nem is kommentálom; így elkerülhetem a pontlevonást. A pontlevonás irreális képet alkothat.
Sajnos az oldal szerkesztõinek nincs kapacitása arra, hogy minden egyes értékelésnél ott legyenek és minden egyes értékelõrõl egyedi véleményt alkossonak, ezért van programra és rátok bízva mindez. Lehet, hogy egyesek odafigyelés nélkül, nemtörõdöm módon használják az oldalt, viszont akkor is ez az egyetlen lehetõség arra, hogy azokat jutalmazzuk pontokkal, akik nem csak ide-oda kattintgatnak, hanem a tevékenységeikben van valami pozitívum. A pontoknak nincs nagy jelentõsége (csak presztizs azoknak, akik úgy gondolják), így néhány pont eltérés ilyen bosszantó dolgok miatt ide-oda úgy gondolom, hogy nem számít. Viszont a rendszer sok esetben kiszûrheti a gagyi válaszokra Hasznos-at nyomó és a Hasznos válaszokat lekicsinylõ értékeléseket, és ezeket a felhasználókat pontlevonással sújtja, s pont ez a cél az egésszel.
Mert ha egy hasznos választ nem hasznosra értékelsz, vagy egy nem hasznos választ hasznosra, akkor értékelésed nem segíti, sõt hátráltatja a helyes válaszok kiválasztását, és ezért nem adhatunk pontot neked.
A kérdező hozzászólása: nekem írtk olyan válaszokat, aminek köze nem volt a kérdéshez, vagy tök nagy hülyeség volt, mégis mindenki felértékelte, holott azért mégiscsak az én kérdésem... És fordítva is, volt hogy egy nekem nagyon teccõ szerintem 2000%-os választ (szintén a saját kérdésemre) nullára pontoztak.
Én például akkor is haszontalannak ítélek egy választ, ha semmi újat nem mond az elõzõ válaszokhoz képest. Amíg kevés osztályzat van, elõfordulhatnak blõdségek, de ez idõvel, sok osztályzatnál, amikor a többség szava tényleg a többség szava, már nem fordulhat elõ.

Miért van az, hogy mindenki az egyetemistákért aggódik, de az ellen, hogy középiskolákat vontak/vonnak össze, sok szakközép iskolát és szakiskolát "szétvertek", sok középiskolás jövője is kilátástalan, azért senki sem?

NE ÉRTSE FÉLRE SENKI, én sem értek egyet azzal, amiket az egyetemekkel és főleg az egyetemistákkal művelnek, de ha az oktatás szóba kerül, akkor rögtön csak az egyetemek. Az, hogy némely középiskolában időnként fűtés sincs, vagy hogy omladozik a fal, azzal senki sem foglalkozik. Hoffmann Rózsa azon döntéseit, amik az általános és középiskolásokat érinti, abban is vannak felháborítók, azzal sem foglalkozott senki.

Legjobb válasz: Jó kérdés. Szerintem eddig azért nem nagyon volt téma az ált. suli meg a középsuli, mert nem állami fenntartásúak voltak. Mondjuk hogy ezután a nagy államosítás címén történõ újabb károkozás után mi lesz, nem lehet tudni. Hidd el, én már aggódom. Igaz, én nem vagyok nagy híve az államosításnak, sem ennek a rezsimnek.

Jó kérdés. Szerintem eddig azért nem nagyon volt téma az ált. suli meg a középsuli, mert nem állami fenntartásúak voltak. Mondjuk hogy ezután a nagy államosítás címén történõ újabb károkozás után mi lesz, nem lehet tudni. Hidd el, én már aggódom. Igaz, én nem vagyok nagy híve az államosításnak, sem ennek a rezsimnek.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, csak az általános és középiskolai dolgokat elfelejti mindenki említeni.
Mivel a középiskolások általában nem elég "érettek" ahhoz, hogy felemeljék a hangjukat. A szülõk pedig kevesen foglalkoznak ilyen mélyen a dologgal, hogy õk kiálljanak értetek, munka mellett amúgy is neccesen lenne idejük erre. Nekünk egyetemistáknak pedig per pillanat elég saját magunkért harcolni, nem tudunk sajnos másokért is.
A kérdező hozzászólása: Én már nem vagyok középiskolás, OKJ képzésen vagyok, már érettségiztem. Az zavar igazából, hogy az egyetemisták megpróbálnak mindent felhasználni a céljuk érdekében. Múltkor egy felvonulásukon láttam egy olyan transzparenst, hogy "Mi vagyunk az egyetem, mi vagyunk a jövõ". És úgy elgondolkoztam, hogy csak az egyetemisták a jövõ? Egy olyan fiatal, aki nem egyetemen van, hanem akár OKJ-n az szerintük már nem jövõ? Vagy egy középiskolás, vagy általános iskolás?
A jövõ lehet az egyetemet vagy fõiskolát végzetteké ha amit megtanultak a gyakorlatba is át tudják majd ültetni. Autószerelõre, informatikai szakemberre mindig szükség lesz. Esetleg a póznára a szerelõ bölcsészdiplomával is felmászhat ha tudja mit kell csinálni áramkimaradás esetén.Nem ott a probléma hogy törekszik mindenki minél magasabb iskolát elvégezni inkább az hogy a közösségnek a társadalomnak konkrétan mennyire lesz hasznos tagja.A jogásznál is folyni csöpögni kezdenek a vízcsapok és szüksége lesz egy vízszerelõre. Egy társadalom javára válik a kimûvelt fõk sokasága csak ezt a szellemi tõkét tudni kell használni és nem politikusként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!