Találatok a következő kifejezésre: Miért volt nem (2044 db)

Ez miért volt? Nem értem! Miért bámultak?

Tegnap esti tíz perces utam során ezt tapasztaltam: a metrón egy fiú nagyon nézte a számat utána az arcomat (nagyon bámult) mikor ránéztem, akkor se kapta el a fejét, hanem tovább bámult és mindig közelebb jött hozzám. A felszállók mind nagyon megnéztek és sokan bámultak is az út során. Mikor végre kiszálltam a metróból , akkor jött egy kis lépcsősor(csak pár fok), amikor is az előttem haladó két fiú hirtelen megfordult és az egyik kikapta a kezemből a táskám és felvitte a lépcsőn, de közben végig engem néztek mindketten.A lépcső tetején visszaadta a táskám. Miért volt ez, mert én tényleg nem értem! Én nem vagyok szép, nem is voltam úgy felöltözve (hosszú farmer és sárga póló volt rajtam), sminkből is csak egy leheletnyi (spirál és nagyon vékony tusvonal). Mi történhetett? köszönöm annak aki felvilágosít 19/L

Legjobb válasz: fika lógott az orrodból, és féltek ha kiesik az orrlyukadból elcsúszol rajta

fika lógott az orrodból, és féltek ha kiesik az orrlyukadból elcsúszol rajta
"kikapta a kezembõl a táskám és felvitte a lépcsõn" "A lépcsõ tetején visszaadta a táskám." Megvártad hogy felérjen a mozgólépcsõ? Te nem vagy normális, és ha ellopta volna a cuccodat???!
ennyi idõsen nagyon ostoba vagy...

Ez komoly! Most ez miért volt? Nem ismertem meg a saját tükörképem.

Bocsesz ,hogy ide írom de kimentem az el?bb a fürd?be és olyan idegennek t?ntem magamnak. Komolyan nagyon fura volt. Ilyen most akkor ki vagyok érzésem támadt. Volt már nektek ilyen?

Legjobb válasz: felkapcsoltad a villanyt?

felkapcsoltad a villanyt?
Többet ittál, mint én. ;D
azt elfelejtetted ide írni, hogy hány éve néztél utoljára tükörbe?
Szerintem látogass meg egy pszichológust meg olvasd el ezt: http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia
Menj el pszichológushoz minél elõbb. Ezt hányszor mondjam még el?? Elbeszélget veled és szépen megállapítja, hogy mi a gond ennyi.
A kérdező hozzászólása: És most mi a francot csináljak? Nem akarok megõrülni. Tény , hogy egy pár éve sz*rul mennek a dolgaim a rossz suli , környezet miatt és eléggé egyedül vagyok... Igazából azt hittem ez a hülyeség a korral jár. Pedig azt hittem már kezdek helyre jönni
és ezt egybõl ki kell írni gyk-n? hát lol
A kérdező hozzászólása: Na jó ez azért eléggé passzol. http://www.vital.hu/themes/psyc/borderline.htm Ne ijesztegess ! :O
Ne izgulj! Amit a cikk ír, az egészséges lelki folyamat mind, csak a pszichiátria uralkodni akar az embereken. 9-es és 12-es hsz-t nézd.
Ugyan már, ez teljesen normális, nyugi.Nekem is volt már ilyen, anyukámnak is de egyikünknek sincs semmilyen személyisègzavara:) Pszcihológushoz el ne menj, mert ott olyanokat belemagyaráznak, hogy tényleg betegnek érzed majd magad..
utolsó-azt hittem nálam is baj van, de már nyítottan "kezdek" látni!
Kinyílt a csipád, rájöttél, hogy több vagy mint egyszerû hús.
Ilyen velem is volt már, meg szerintem másokkal is... Egyszer legalább mindenkinek eszébe jut ki is õ valójában :) Ez teljesen normális
A kérdező hozzászólása: köszi :)
A disszociatív személyiségnek csak egy személyisége van. Attól ez még kb ugyan olyan komoly dolog lehet mint a skizofrénia.
A kérdező hozzászólása: Jaj ne már. Utána néztem... Nincs több személyiségem... öhm leginkább egy van vagy lehet hogy az sincs csak olyan fura. Így csapzódok vagy nemtudom.
Mondtam, hogy menj el pszichológushoz.
jah ha én tenném fel ezt a kérdést max. azt írnák mit szívtál ? :P
A kérdező hozzászólása: Utolsó :D De most komolyan veletek nem volt még ilyen??
kipattant a szemed.. Valaszthatsz piros vagy kek pirula. Persze fognak meg idetlenkedni a megjegyzeseiden, de ne aggodj ez oket minositi.
amennyire én emlékszek a skizó felismeri önmagát a környezetét és az abban lévõket ha már minden áron betegséget kell a nyakába aggatni 1 remélhetõleg filozófiai kérdésért akkor inkább demencia mondjuk amennyire én tudom ez is csak más személyekre és az idõre korlátozódik. squirrels must die!
Hol lehet kapni olyan cuccot amit te szedsz ?!
Ez szex/szerelem kérdés?:) )) A 9-essel értek egyet a kérdésednél maradva.
A kérdező hozzászólása: Nem nem nem! Felismertem magam :, D Persze csak kicsit dramatizáltam. Csak olyan fura volt , olyan idegennek tûntem magamnak. Nemtudom :/
Akkor meg disszociatív személyiségzavar.
A kérdező hozzászólása: Aham és akkor most mi lesz?
25-ös :D

Mennyi korkülönbséggel születtek gyermekeid? Miért volt jó így? Vagy miért nem volt jó így?

Legjobb válasz: 2 és és 20 hónap. Szerintem ez kevés. Hogy miért vállaltuk így? Mert nem így volt tervezve de így sikerült. Én a 3 évre szavazok vagy 4re. Nekem pl. nem játszanak el annyira jól mint ahogy azt mások mondták mondják hogy hogy összenõnek így. Nekem inkább pont hogy sokat veszekszenek, állandóan szét kell választanom õket másról se szól a napom. Valahogy jobban riválisnak tekintik egymást. De lehet csak nálunk alakult így.

2 és és 20 hónap. Szerintem ez kevés. Hogy miért vállaltuk így? Mert nem így volt tervezve de így sikerült. Én a 3 évre szavazok vagy 4re. Nekem pl. nem játszanak el annyira jól mint ahogy azt mások mondták mondják hogy hogy összenõnek így. Nekem inkább pont hogy sokat veszekszenek, állandóan szét kell választanom õket másról se szól a napom. Valahogy jobban riválisnak tekintik egymást. De lehet csak nálunk alakult így.
Kis korkülönbséges anyuka vagyok! Igen, mondjuk ez nagyon nagy segítség volt a gyerkeimtõl :) Reggel mindig kipihenten ébredtünk kb. 7 körül és egséz nap jókedvûek voltunk. Na persze voltak olyan õrült napok is amikor az egyik a pelusba kakilt a másik összehányta magát a harmadik meg kiabált a wc-rõl, hogy KÉÉÉSZ VAGYOOOK! Nekem mind a 3 csak szopott 6 hónapos korukig, mégis aludtak éjjel.
Szia! Én nekem még csak egy lassan 20 hónapos fiam van.Az elképzelésem az, hogy legalább 3-4 év legyen a 2 gyermekem között, pl a nagy ovis jönne a kicsi, és amikor a kicsi ovis jönne a 3.baba, addigra a legnagyobb iskolás lesz vagy még nagycsoportos, lenne idõ a picire is ovi, suli után a két nagyobbra, aztán ha belefér még és úgy alakul jöhet egy 4. is szintén 3-4 év korkülönbséggel.Bár már nagyon szeretnék terhes lenni és szeretnék még babát, tudom, hogy még nincs itt az ideje és nem is a kis korkülönbség miatt hanem magam miatt, kell egy kis munka bár már dolgozom szeptembertõl, és jól is esik kiszabadulni otthonról, mielõtt jön a következõ kell még pár év.:)
2.válaszoló vagyok.Azt hiszem egy cipõben járunk.4 éves és 5 hónapos a nagy, 5 hónapos a picim.Én is szeretnék újra babát, szerintem kis korkülönbséggel is lehet jól alakítani mindent.Mi szerintem, a kisebb lányom 1 éves korában kezdünk el újra próbálkozni.Arra is szeretnék figyelni, hogy a legkisebb és a legnagyobb között azért ne legyen olyan nagy korkülönbség.Már most is ráállhatnánk a babaprojektra, de a pici még túl pici:) )
az elsõ vagyok hát te tudod milyenek a már meglévõ gyerekeid fõleg a legnagyobbra gondolok :) de azért 3 kicsi gyerekkel sem olyan könnyû, a legnagyobbad ovis lesz a középsõd bölcsis korú és még egy pici....hát húzós, hidd el nekem. Én a helyedben ha nem sürget vmiféle biológiai határ:) életkorra egészségi állapotra stb. akkor várnék míg a középsõ is ovis lesz a legnagyobb pedig elkezdte az iskolát szépen beilleszkedik, látod hogy megy neki stb.
4 év.Azért volt jó így, mert a kicsi elõtt tudtam dolgozni, ami jót tett, tulajdonképpen feltöltött.
A kérdező hozzászólása: A nagy kicsinek nagyon hisztis volt. Ma már valamelyest megváltozott, kicsit figyelmetlen, de ellátja magát. Gondolok itt arra, hogy ha szomjas, nem kell neki ugrálni vizet vinni. A kicsi jó baba, ha beteg vagy kimerült, akkor nem alszik jól, de nem panaszkodhatok, egy angyal a nagyhoz viszonyítva... Most azért eléggé elgondolkoztam, igazad lehet...
A kérdező hozzászólása: Azért a kérdésem, mert a két fiam közt 4 év és 3 hónap van. Jó volt így, bár dolgozni nem tudtam menni, de míg oviba járt, én a terhességgel járó vizsgálatokat el tudtam intézni. Most 4 hós a kicsi, de nagyon szeretnék babát. Lehet, hogy hülyén hangzik, de alig várom már újra a terhesség élményét. De attól félek, hogy nem lesznek majd el olyan jól a kis korkülönbség miatt.
elsõ vagyok na igen ez is jelentõs dolog mert én azt vettem észre magamon hogy mindent sokkal sokkal rosszabbul viselek ha nem tudok aludni, idegesebb vagyok, feszültebb, kimerülök stb. Így nekem lehet ezért is volt megterhelõbb ez az x év mert a második gyerekem 2 éves koráig ébredt minden éjjel 1-2szer minimum és most a harmadik is ezt csinálja (az elsõ 4 hónaposan kapott tápszert és onnantól átaludta az éjjelt de gondolom ha csak a szopi maradt volna akkor õ is tovább ébred). Idejét se tudom mikor aludtam át egy éjjelt ha jó alvó gyerekeim lennének, akkor lehet hogy én is egyetértenék a kisebb korkülönbséggel:)
Igen nem függ ettõl az éjszakázás , tudom :) Barátnõmnek 3 kislánya van 4, 3 és 1 évesek mindhárom szopizott vagy 1 éves korukig de lehet tovább is ( a 2 nagyobb) és 6 hetes koruktól este 8tól reggel 8 ig aludtak egyhuzamban....:) (elsõ voltam()
Nálunk is 4 év van. Nekünk ez bevált:) , mind a ketten tervezett gyerekek. 1, 5 éves volt a fiam, amikor bölcsibe került, mert anyagi és egyéb okokból muszáj volt visszamennem dolgozni. Anyagilag magunkhoz tértünk, én regenerálódtam lelkileg is, és akkor vállaltuk a tesót. Így sokkal könnyebb volt az életünk, mind a két gyerekre volt idõm, el tudtam végezni itthon a dolgomat, amíg a bátyus oviba volt.Délutánonként, amíg a pici aludt, csak a tesóval foglalkoztam. Az iskolába is bejöttek a tanárok, így valószínû, hogy a tesó is abba az osztályba fog járni majd 3 év múlva. Ez a 4 év nálunk pont tökéletes.
12.vagyok Már szülni nem szeretnék, az elsõ fiam szívproblémákkal született, a másodikkal a terhesség alatt voltak bajok, így újabb gyerek kihordására nem vállakoznék.Viszont szívesen fogadnék örökbe, ha Magyarországon gördülékenyebben menne a dolog, és nem feltétlenül szeretnék újszülöttet vagy babát. SÕT!Hasonlókorúra gondoltam, mint valamelyik fiam, vagy köztük lenne korban. Mind a 2x akkor vállaltuk a gyerekeket, amikor "majd megpusztultam" azért, hogy babám legyen:) !
Most vagyok otthon egy 11 hónapossal. A férjem akarja a másodikat, de én el sem tudom képzelni, hogy legyen egy kicsi, meg egy pici. Amennyi gondoskodást egy csecsemõ igényel, félek, a nagyobbat elhanyagolnám. Sajnálnám, hogy 2 éve korában nem tudnék vele eleget foglalkozni. Szerintem sokkal jobb a 4-5 év különbség, de én már 36 éves leszek, nincs annyi idõm... Ha korábban szülöm az elsõt, minél nagyobb különbséggel vállaltam volna, ez biztos.

Kain ajándékát miért nem fogadta el Jehova? Miért volt kedves Ábel égő áldozata? Ki ölt először? Ábel, vagy Káin?

Legjobb válasz: Kedves Péter, és kedves Katy! Egy levélnek, esszének, válasznak a fórumon belül is megvan szerintem a formalitása. Ha bemásoltok valamit, akkor vagy illik idézõjelbe tenni, vagy hivatkozni a forrásra. Ugyanis ezek nélkül így aláírva olybá' tûnik, mintha saját irományról lenne szó. Péter hivatkozása: http://biblia.hu/az_oszovetseg_a_muveszetekben/kain_es_abel Katy hivatkozása: http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2010191#h=2:0-2:304 illetve: http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2002045#h=13:236-13:539 Amúgy lenne néhány kérdésem ezekkel az irományokkal kapcsolatban: Péter! "Ábel, látva a maga gyengeségét, õszinte bûnbánattal fordult az Úrhoz. A szüleitõl nyert tanítás nyomán az Istentõl rendelt áldozatra, az ártatlan bárányra (a Megváltó elõképe) kézrátétellel áthárította bûneit. Így az helyette szenvedte el a halált." Ez ugyan hol szerepel a szentírásban? Micsoda belemagyarázás ez? Katy! "Ábel szellemi téren éleslátó volt, Káin viszont nem. De nem ez volt az egyetlen különbség a két testvér között. Gondolkodásmódjukban is különböztek." A kérdésem ugyan ez, honnan lehet ilyet belemagyarázni abba, amibe ez nem is szerepel. Semmit nem tudunk Káin és Ábel személyiségérõl. Ez ugyan olyan ítélet, mintha ma élõ ember felett ítélkeznénk. Én sem szeretném, hogy bizonyos tulajdonságaimat feltételezések kapcsán teregessék mindenki elé. Vagy nektek ez lenne a vágyatok? Azt tegyétek másokkal, amit szeretnétek, hogy tegyenek veletek.

Kedves Péter, és kedves Katy! Egy levélnek, esszének, válasznak a fórumon belül is megvan szerintem a formalitása. Ha bemásoltok valamit, akkor vagy illik idézõjelbe tenni, vagy hivatkozni a forrásra. Ugyanis ezek nélkül így aláírva olybá' tûnik, mintha saját irományról lenne szó. Péter hivatkozása: http://biblia.hu/az_oszovetseg_a_muveszetekben/kain_es_abel Katy hivatkozása: http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2010191#h=2:0-2:304 illetve: http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2002045#h=13:236-13:539 Amúgy lenne néhány kérdésem ezekkel az irományokkal kapcsolatban: Péter! "Ábel, látva a maga gyengeségét, õszinte bûnbánattal fordult az Úrhoz. A szüleitõl nyert tanítás nyomán az Istentõl rendelt áldozatra, az ártatlan bárányra (a Megváltó elõképe) kézrátétellel áthárította bûneit. Így az helyette szenvedte el a halált." Ez ugyan hol szerepel a szentírásban? Micsoda belemagyarázás ez? Katy! "Ábel szellemi téren éleslátó volt, Káin viszont nem. De nem ez volt az egyetlen különbség a két testvér között. Gondolkodásmódjukban is különböztek." A kérdésem ugyan ez, honnan lehet ilyet belemagyarázni abba, amibe ez nem is szerepel. Semmit nem tudunk Káin és Ábel személyiségérõl. Ez ugyan olyan ítélet, mintha ma élõ ember felett ítélkeznénk. Én sem szeretném, hogy bizonyos tulajdonságaimat feltételezések kapcsán teregessék mindenki elé. Vagy nektek ez lenne a vágyatok? Azt tegyétek másokkal, amit szeretnétek, hogy tegyenek veletek.
Elnézést, a történet arról szól, ami benne van, semmi másról, nyilván egyszerû az értelme, hiszen a régi korok embereihez szól elsõsorban és az értelme egyértelmûen ehhez hasonló lehet, csak manapság már a paraszt fogalma sem ismeretes, nem hogy a sok ezer éves társadalmi igazságtalanság, aminek tûrésére felszólít.
Péter, onnantól, hogy nevedet adod egy irományhoz, melyet nem te írtál, ezt lehet így is, úgy is minõsíteni. Ha idézel valahonnan, illik a hivatkozást feltüntetni. Te J. Péter vagy. Ha bemásolsz valahonnan valamit, és nem magadtól írod, majd hivatkozás és idézõjel nélkül aláírod, ez más tollával való ékeskedés, holott, csak az íróval egyetértesz, de nem te vagy az értelmi szerzõje annak. Pedig a nevedet adod olyanhoz, melyhez nincs közöd. Ezt a bemásolgatós fílinget nem csak én tettem eddig szóvá. Ezután nem fogom. Ha ennyi megfeddés után is lepereg rólatok, akkor tedd bátran, de sokunknak nem tetszik az, hogy ahelyett, hogy belinkelnétek a forrást, hosszan másoltok a nevetek alatt, azt a látszatot keltve, hogy az íromány értelmi szerzõi ti vagytok. Szia, ezt a ctrl-c/ctrl-v koppintású témát veled itt befejeztem.
Vagy egész egyszerûen a szebbeket megtartotta magának, és a silányabbakat adta oda. Káin földmûves volt, õ terményben tudott áldozatot adni. Logikus? Az. Fel kellett volna áldozni a legszebbet, a legjobbat, hisz Isten áldása gondozta, locsolta, növesztette a növényeket és ezek nélkül nem lett volna termés! De Káin nem volt elég hálás, úgy gondolhatta, hogy odadob Isten elé egy kis maradékot. Az adventisták, miközben idézik Ellen White-ot, mindig elfelejtik, hogy nem a törvény, hanem a szív az úr. Akkor is, most is. Káin irigy volt és az irigysége vezette bajba. Ez ennyire egyszerû. A Biblia nem teológusoknak íródott, hanem egyszerû embereknek. Péterben már annyi a tudás, hogy elfelejtett egyszerûen, gyermeki módon gondolkozni.
Egyik szülõ sem szereti egyformán a gyerekeit. Isten sem szeret mindenkit. Kainnak ez rosszul esett.
Gitt rágcsáló babonás "istenesek"... „Egy szellemi restségben senyvedõ, téves eszmékkel és elõítéletes gondolkodással terhelt embernek, még ha kiégeti a szemét a látvány, sem tudod bebizonyítani, hogy a Nap a legfényesebb objektum az égbolton...!” — Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor (Baksai-Róka Béla) A gyengébbek (vagyis a gyenge idegzetû, babonás és elvakult "istenesek") kedvéért: ebben a kontextusban a "Nap" az NEM a "Jóisten" allegóriája, hanem AZ IGAZSÁGÉ...; az pedig nem más, mint hogy: AZ UNIVERZUM KELETKEZÉSÉHEZ NEM VOLT SZÜKSÉG ISTENI "BEAVATKOZÁSRA"! Ezért minden "istenes" duma, csak gittrágás és NÉPBUTÍTÓ BABONA! (Jé, ez még némileg rímel is...) Dixi!

Miért is nem ment a busz tovább, mi volt a gond?

Magyarázza el valaki, nem értem... :D

Legjobb válasz: Valószínûleg nem világított a mûszerfalon, hogy az ajtónál jelezve van, a megállóban pedig nem volt senki, így a busz nem állt meg. Az utas meg elkezdte csinálni a fesztivált. Egyébként az újabb gyártású Körnert-kapcsolók gyakran csak akkor kezdenek világítani, ha az ujjaddal "ráütsz", és nincs is olyan hosszú élettartamuk, mint a régebbieknek volt. Más kérdés, hogy a sofõr mintha valami zárlatról is beszélne (legalábbis úgy hallom), ez esetben viszont érthetetlen, hogy miért is szórakoznak a jelzõkkel és az ajtókkal. Ha valóban zárlat van, akkor áramtalanítani kell a kocsit.

Valószínûleg nem világított a mûszerfalon, hogy az ajtónál jelezve van, a megállóban pedig nem volt senki, így a busz nem állt meg. Az utas meg elkezdte csinálni a fesztivált. Egyébként az újabb gyártású Körnert-kapcsolók gyakran csak akkor kezdenek világítani, ha az ujjaddal "ráütsz", és nincs is olyan hosszú élettartamuk, mint a régebbieknek volt. Más kérdés, hogy a sofõr mintha valami zárlatról is beszélne (legalábbis úgy hallom), ez esetben viszont érthetetlen, hogy miért is szórakoznak a jelzõkkel és az ajtókkal. Ha valóban zárlat van, akkor áramtalanítani kell a kocsit.
Az utasok között is vannak érdekesek: Már akkor jelez, amikor a busz még ki sem haladt az elõzõ megállóból, nyugodtan ül tovább, aztán amikor kinyílik az ajtó, felpattan az ülésrõl és lök fel mindenkit, hogy neki itt le kell szállnia... Viszont találkoztam már olyannal is, amikor odaállt az ajtóhoz, de csak az utolsó pillanatban jelzett (Ikarus 260 3-as ajtajánál) - felszálló persze nem volt. A jármûvezetõ így már nem tudott szabályosan megállni a buszöbölben.
Hát érdekes az a sofõr. Miskolcon utaztam múltkoriban városi busszal, elsõ ajtó nem nyílt, sofõr intett hogy szálljunk fel hátul. Beültem elõre, sofõr elõkap egy csavarhúzót és 2 megálló alatt megszerelte a kacsolóját :D Persze menet közben. Könyökével kormányoz, közben meg bogarássza a kapcsoló vezetékeit :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, értem, "zöld pacsi" ment! (lehet részeg vagyok és akkor piros... najó nem) :D
Képesek az emberek ilyenen rugózni hosszú percekig? Miért van az, hogy ha valami elektromos probléma van, akkor mostanában mindenki egybõl "zárlat"-ról kezd papolni?
Nem értem, miért kell ennyit cirkuszolni. Akkor kiabáljon elõre, hogy álljon meg, vagy menjen elõre és mondja meg, hogy jelzett, de nem állt meg. Ilyen elõfordul, de nem voltak olyan sokan azon a buszon, szóval ha valaki odaáll az ajtóhoz az talán le is akar szállni. Erre gondolhatott volna a sofõr. :)
de sok degenerált van Pesten :D

Mi volt a legrosszabb ruhadarab amit eddig életetekben vettetek? Esetleg ez miért volt ciki, miért nem volt jó?

Legjobb válasz: Az összes X-it ruhám. A gatyák lecsúsztak, a felsõk meg fel, nagyon drágák is voltak, és nem tudtam hova hordani õket. Szerencsére már megszabadultam tõlük.

Az összes X-it ruhám. A gatyák lecsúsztak, a felsõk meg fel, nagyon drágák is voltak, és nem tudtam hova hordani õket. Szerencsére már megszabadultam tõlük.
egy hegyes orrú foszöld magassarkú bokacsizma... egy masnival és betûfeliratokkal... 6.-os voltam :)
térdnadrág hosszúzoknival:$
anya rábeszélt egy barna, farmerszerû anyagú dzsekire. nagyon nem éreztem jól magam benne. kiselejteztem, de nagynéném megtalálta a selejtezendõ cuccok között, elkérte, azóta õ hordja, és nagyon szereti, jól is áll neki!=)
A fürdõruhám: egyáltalán nem illik össze a két rész, és most is ezt kell hordanom:( még jó, hogy tél van:D)
Egy kék tornacipõ. Eresztette a színét, és 3 hétig kék volt a lábam. Ráadásul akkor épp csak az az egy nyári cipõm volt.

Tudsz-e érzelmektől mentesen szexuális kapcsolatra lépni egy neked szimpatikus partnerrel? Ha igen miért, ha nem miért nem? Volt már ilyenben részed? És ha igen, milyen volt, beváltotta a reményeid?

Érdekelnek a vélemények pro-kontra, mindkét oldalról, mindkét nemb?l! Ha lehet, kort és nemet is kérnék!

Legjobb válasz: Még nem volt ilyenben részem,nem állítom,hogy nem is lesz,mert még fiatal vagyok,de jelenleg nem tudom elképzelni magamról. Az én nézõpontom szerint a szex és a maszturbálás között az a különbség,hogy a szexben érzelmek is vannak és számomra ettõl lesz jó,persze tudom,hogy a legtöbben ezt máshogy gondolják és a szemükben ez álszentség. Igen, vannak emberek akik tetszenek,akikhez vonzódom és lenne is esélyem rá,hogy lefeküdjek velük,de nem látom értelmét.Eléggé érzelmes típus vagyok és szinte biztos vagyok benne,hogy ha az elején nem is,de idõvel elkezdenék beleszeretni az illetõbe és ha ez nemkölcsönös,akkor jön a koppanás. Annyira meg nem lehet jó az a szex,hogy hosszútávú fájdalmat okozzak magamnak. Inkább kiélem a vágyaimat egy komoly kapcsolatban (mert van ilyenem) ,egy olyan emberrel,akit szeretek és tudja,hogy mi a jó nekem,hogy élvezem a legjobban. Ismétlem,tudom,hogy ez bármikor változhat,de egyenlõre jó így nekem! 18/L

Még nem volt ilyenben részem, nem állítom, hogy nem is lesz, mert még fiatal vagyok, de jelenleg nem tudom elképzelni magamról. Az én nézõpontom szerint a szex és a maszturbálás között az a különbség, hogy a szexben érzelmek is vannak és számomra ettõl lesz jó, persze tudom, hogy a legtöbben ezt máshogy gondolják és a szemükben ez álszentség. Igen, vannak emberek akik tetszenek, akikhez vonzódom és lenne is esélyem rá, hogy lefeküdjek velük, de nem látom értelmét.Eléggé érzelmes típus vagyok és szinte biztos vagyok benne, hogy ha az elején nem is, de idõvel elkezdenék beleszeretni az illetõbe és ha ez nemkölcsönös, akkor jön a koppanás. Annyira meg nem lehet jó az a szex, hogy hosszútávú fájdalmat okozzak magamnak. Inkább kiélem a vágyaimat egy komoly kapcsolatban (mert van ilyenem) , egy olyan emberrel, akit szeretek és tudja, hogy mi a jó nekem, hogy élvezem a legjobban. Ismétlem, tudom, hogy ez bármikor változhat, de egyenlõre jó így nekem! 18/L
Igen, volt is már ilyen. Jó volt, mert teljesen el tudtam lazulni, kicsit sem érdekelt, mit gondol a másik. Egy kapcsolatban nagyon rá tudok parázni például arra, hogy nézek ki, behúzom a hasam meg ilyesmi. Ma már van párom, élettársam, így nem vonz ez a dolog egyáltalán. Egyébként lányoknál problémás szokott lenni ez a dolog, mert legtöbben hajlamosak érzelmeket belevinni a dologba, akkor meg lõttek a lazaságnak. 22N
Gond nélkül. Ebben semmi rossz nincs, csak sok ember viszi tóúlzásba az álszenteskedést. Ha szimpatikusak egymásnak, miért ne?
Ja és 30/F
Volt ilyen, de minden nõ elõbb vagy utóbb többet akar. Nekem ez nem hiányzik és nem is fog hiányozni. Átélni nem valami nagy élmény, tapasztalat megvolt, de ennyi. Sokkal jobban szeretek szerelmesnek lenni. 27F
Énis ilyen kapcsolatban vagyok, és eddig ugy voltam vele hogy lesz ami lesz és begörcsöltem!De mára már bele fáradtam!És arra kell rájönnöm ha már régebb óta csinálod ezt a csak szex dolgot ott már érzelmek is vannak!Mert hogy tudsz egy olyan emberrel lefeküdni vagy átölelni akiért nem érzel semmit.Kedveled, tetszik neked?ezek is mind érzelmek!!Uh ezt egy ideig lehet csinálni!És nem csak a nõknél vannak érzelmek!Pasiknál is lehet fõleg annál aki nem akarja a kapcsolat komolyabb részét!
Persze, eleve nem is vágyom érzelmekre. 21F
Nekem csak érzelmekkel ment bár a vonzalom alapból meg volt
Szia! Igen, persze volt már részem ilyenben, jó volt, de olyan is volt, h.beleszerettem az illetõbe utána...amit nem kellett volna..azóta is nyögöm!25/L

Beadatjátok a h1n1 oltast? Ha igen miert ha nem akkor miert? Volt mellékhatas?

valakii tud durva mellekhatasrol?

Legjobb válasz: Szia! Apukám már jó ideje beadatta.Utána pár napig fájt a feje,rossz volt a közérzete.Azóta sincs semmi baja. Anyum,nõvérem és én nem kaptuk meg az oltást,de fontolgatjuk!Én megkaptam volna de tojásallergiások nem kaphatják meg,így nem kaptam meg,mert az vagyok.De most torokgyulladás miatt voltam a dokimnál és azt mondta,hogy kaptak egy levelet,hogy be lehet tojásallergiásoknak is adni,mert abban a vakcinában amit 6.-os korunkban kaptunk több volt a tojás. Szóval lehet,nekünk is be lesz adva.Bár én tartok tõle,hiszen már annyi mindent mondtak róla,kitudja mi az igaz:S 14,5/L

Szia! Apukám már jó ideje beadatta.Utána pár napig fájt a feje, rossz volt a közérzete.Azóta sincs semmi baja. Anyum, nõvérem és én nem kaptuk meg az oltást, de fontolgatjuk!Én megkaptam volna de tojásallergiások nem kaphatják meg, így nem kaptam meg, mert az vagyok.De most torokgyulladás miatt voltam a dokimnál és azt mondta, hogy kaptak egy levelet, hogy be lehet tojásallergiásoknak is adni, mert abban a vakcinában amit 6.-os korunkban kaptunk több volt a tojás. Szóval lehet, nekünk is be lesz adva.Bár én tartok tõle, hiszen már annyi mindent mondtak róla, kitudja mi az igaz:S 14, 5/L
Nem félek a mellékhatásaitól 21/f
nem, megvagyok nélküle. és én is félek a mellékhatásoktól. 17/l
Beadattam 3 hete. Hogy miért? Egyszerû. Azok közé tartozom, akikre a sima influenza is veszélyes a láz miatt. Influenzába már haltak bele, védõoltásba tudtommal még nem. Se a családnál se nálam nem volt mellékhatás.
Én beadattam és a környezetemben is elég sokan. Senki nem panaszkodott utána, nekem egy kicsit rosszabb volt a közérzetem utána, de semmi egyéb.
unokahúgomat beoltották kb. 3 hete, még mindig folyik az orra plusz az oltás utáni napon hangja sem volt..
ismerõsöm az oltás óta egyfolytában beteg, 2 hét alatt lett jobban. a testvérének pedig feldagadt tõle az egész arca, a doki meg nem foglalkozik vele. pedig nem volt allergiás.
Én 37 hetes kismama vagyok, és eszembe nem jutna beadatni. Higanyt tartalmaz, ami egyes emberek szervezetére elég érdekesen hat!
Én beoltattam magam, és nagyon sokan a környezetemben. Senkinek semmi baja nem lett tõle. Most már csak azon aggódok, hogy amíg ki nem alakul a védettség, addig ne kapjam el. Beoltattam, mert nem akarok 40 fokos lázzal, tüdõgyulladással, kórházban feküdni... Aki meg azt hiszi, hogy majd a vitaminok, gyümölcsök megvédik, hát az téved.
"... 17:55 istenem de szánalmas vagy.. mennyél bzz oltasd be magad..." Mi már másfél hónapja beoltattuk magunkat! :D Elsüllyednék a szégyentõl, ha olyan korlátolt lennék, mint te!...
pffffff istenem... na jó, nekem már fáj ez a sok hülye, aki azt hiszi, hogy vitamin és kész...
influenza.. nem érthetõ? ha valaki egészséges ( ugye pl a C vitamin, meg az a sok vitamin stb.. ) és erõs az inmunrendszere képtelenség h belehaljon..
17:55 istenem de szánalmas vagy.. mennyél bzz oltasd be magad..
oltatnátok ti még, majd amikor már késõ lesz...
ha ennyi esze van akk inkább hentes mint orvos.. de mondom adasb be NEM ÉRDEKEL én nem fogom.kész.
17:46-os TE ne oltasd be magad! (Érted nem kár!) Igaza volt Darwinnak : a hülyék haljanak meg! Mennyivel nyugisabb lesz a Világ 2 év múlva. :D Viszont ne beszéld le a védõoltásról a többi embert, fõleg ne szánalmas hazugságokkal, legalább annyi felelõsség legyen benned, hogy ha valaki pont temiattad fog meghalni, hogyan számolsz el majd a lelkiismereteddel?
Czeizelnek is 8 általánosa van?A nõgyógyászomnak is?Hurrá!Ezt azért te sem írtad komolyan remélem...
írd le a vélemyényed nyugodtan, csak egyszerûen nem érdekel, adasd be nyugodtan, az se érdekel
bzmeg akkor oltasb be magad ha ennyire szarsz!! kit érdekel?? de nagy az isten állatkertje.. na jólvan én mentem, vitatkozzatok tovább.. remélem minél többen beadatjátok..
Én nem oltatom be magam, de nem érzem emiatt hülyének magam mint ahogyan azzal már jó páran indokolatlanul meg akarnak itt bélyegezni. Megértem és tiszteletben tartom mások döntését, ha oltatni szeretnének, de én egyszerûen csak nem érzem szükségét magamnál. Soha életemben nem voltam még influenzás sem, nem érzem veszélyben magam, ennyi.
aztabetyármindenségit... nem tán még élek??? úgy, hogy nem adattam be azt a szrt? hát ezért tényleg érdemes lett volna... gratulálok mindenkinek aki beadatta, feleslegnek mérgeztétek a szervezeteteket...
Még élek, pedig nem adattam be!:) 3-4 napig voltam náthás! Kíváncsi vagyok idén télen "mi" jön!Bubópestis?
Már régen elmúlt a H1N1... Gyerekek vegyétek már észre magatokat! Ez egy lerágott csont. Én sem oltattam és jól vagyok, aki oltatot annak pedig szive jóga (mint ahogyan nem oltatni si mindenkinek jogában áll) Csak mellesleg közlöm am, hogy az oltás kb. félév alatt ki is ürül a szervezetünkbõl, szóval nem tul kivizetõdõ. Én aqzt gondolom, hogy csak a nagyon gyenke imunrendszerû embereknek kéne beoltatnia magát, az erõsek úgy is "túlélik" :) Az pedig aki beszolongat a másiknak, hogy miért nem oltatta be magát eléggé paraszt... már bocsi. Neki nem teljesen mindegy?! Ráadásul ezek az emberek azok akik utánna kiosztják a másikat, hogy ne csinálja itt a feszültséget. Szánalmas... Teljesen olyanok mint a hittéritõk vagy a természetvédõk (persze ebbõl a mondatomból most +int lefogja valameik tah.ó vonni a következtetést, hogy én utálom a vallást és a zöldeket) Erre nem tudok mást mondani monthogy EZT nevezik csõcseknek! És teljesen együt érzek azzal aki ez ellen van, sajnos mi akik rendelkezünk valami féle inteligenciával /ismerethalmazzal eléggé kevesen vagyunk, mert ez egy sz.ar ország! És egyre csak fogyni fogunk ebbe bele kell törõdnünk, és megkell becsülnönk egymás társaságát mert ismétlem : csak páran vagyunk...
én nem adatom be, mert félek a mellékhatásoktól és elég erõs a szervezetem.
Hogy miért lettél leszavazva?Gondolom azért, mint én.Pedig oltáspárti vagyok.Egyszerûen a másik tábor lenyomott. Még szerencse hogy pofozkodni itt fizikai lehetetlenség...
18:06 vagyok. Miért lettem leszavazva? Normálisan válaszoltam és csak kifejtettem a véleményem normál hangnemben.
Még mindig nem érzek rá késztetést.
Te nem lehet orvosgyerek, értelmiségi ember nem ennyire primitív és korlátolt... Szerintem is törölhetõ a kérdés, van már ezer ilyen és az oltásellenesek egyre idegbetegebbek, gyakorlatilag az összes h1n1 kérdést tönkreteszik, nem a kérdésre válaszolva nyomják a propagandájukat, szerintem már sokkal rosszabbak, mint a csúnya gonosz média...
Szerintem jobb lesz ezt a témát lezárni, mivel az oltást ellenzõk olyan indulatosak, fõleg ez az orvos gyerek.Már több kérdéshez írogatott és mindenhol vita lett a vége. Aki oltat, sztem jól tette, aki nem, annak drukkolok hogy ne kapja el, nagy valószínûséggel így is lesz.Mindegyikõnknek van özön baja, nehogy már ettõl kapjunk szívinfarktust!Jó egészséget mindenkinek!
mivel a szüleim kórházban dolgoznak elég sok orvost ismernek, egyik se adatja be.. de nyugodtan higyjetek 8 áltanossal rendelkezõ embereknek.. adassátok be! hajrá! minél kevesebb a hülye annál jobb!
Jól van leírtad a véleményed, biztos megalapozott, mert apád, anyád orvos.De ha másnak más a véleménye csak leírhatja, nem? Lenne hozzád, vagyis a szüleidhez egy kérdésem: miért van az, hogy egyik orvos ajánlja a másik nem? Más egyetemen tanultak, vagy mi? Nem piszkálódom, de ha az én szakmámban a kolléganõvel ellentéteset állítanánk, mehetnénk segélyért...
Sajnos, az a baj, hogy hülyeség ellen nincs védõoltás! :-P Bár ezek az idióták azt sem adatnák be maguknak, HÁTHA valaki rajtuk akarna meggazdagodni, vagy HÁTHA 10 év múlva jönne elõ a súlyos mellékhatás, vagy HÁTHA egy biometrikus adalékkal így törnek a rühes kis életére...
Én a 17:20as vagyok, és azt gondolom, hogy hülye aki nem oltat. De hát ti tudjátok.
Mi beoltattuk magunkat, kivéve a 2 kicsit. Hétfõn beoltatom a 2 évest is. Sajnos a 3 hónapost nem oltják.
Te biztos nagyon okos lehetsz 17.20-as.... Halljuk te mit gondolsz!
6 hete beoltatta magát az egész családunk : senkinek semmi baja nem lett tõle, sõt a gyerekeim kicsit meg voltak akkoriban fázva, köhécseltek, azóta még ez a bajuk sincs! :D De beoltatta magát mindegyik kollégám/kolléganõm, barátaink és azok családtagjai, szomszédok : náluk sem jelentkezett semmiféle kellemetlen mellékhatás! Védõoltásba még senki nem halt bele, viszont már többen meghaltak vérzéses tüdõgyulladásban illetve most küzdenek az életükért valamelyik lélegeztetõgépen...
bírom az ilyen okosakat... :D:D
Én oltásellenes voltam, de azóta meggondoltam magam, mert annyira ijesztõek a hírek (lehet direkt így manipulálják az embereket, nálam bejött nekik). Tegnap kaptam meg az oltást, este 37, 1 volt a hõmérsékletem, tehát lényegében alig emelkedett, ma meg semmi mellékhatás eddig. Remélem így is marad. Amúgy én a hosszútávú mellékhatásoktól féltem, hogy évek múlva majd kiderül, hogy az oltástól van ez vagy az. Belegondolva komolyabban, ez lehet hülyeség, mert gyerekkoromban meg egy csomó higanytartalmú oltást kaptam (akkor még azt adták) és nem voltam beteges egyáltalán, sõt.
Ha fizetnének se adatnám be. 2x annyi tartósító anyag van benne mint más oltásokban és nem most okoz mellékhatást hanem majd 10 év múlva..
Jövõ héten felveszem, babát szeretnénk, és félek ha elkapom, és kórházba kerülök, ebben a fasza Kiskunhalasi kórházban tuti kinyírnak..
Gratulálj nyugodtan, de te sem tudhatod elõre, hogy kire milyen hatással van a vírus. Ha tudnánk elõre, hogy XY nem kerül majd kórházba, ha elkapja, akkor valószínû nem adatná be az oltást, és fordítva. Kicsit cinikusnak gondolom a hozzászólásodat.
16:58-as akkor mostantól ne is egyél, mert bármilyen élelmiszer tartalmazhat nyomokban higanyt, a vízi élõlényekben szinte biztosan van és az idõsebb tengeri élõlények egy adagjában akár nagyobb mennyiségben jelen lehet metilhigany, mint amennyi etilhigany az oltásban van (a metilhigany nagyjából 10szer mérgezõbb is amúgy). Ezért kéne irodalom, történelem meg ilyen idiótaságok helyett kémiát és egyéb hasznos tárgyakat oktatni az iskolában, nem lennének ennyire sötétek az emberek, könyörgöm... És ahhoz mit szólsz, hogy az ember nagy része szén és a legtöbb halálos méregben is van szén? Akkor szerintem gyújtsd fel magad, mert tele vagy méreggel... Uram atyám...
nem veszitek észre hogy csak azért megy ez állandóan a tv-be mert nem fogy eléggé az oltóanyag? azt akarják bemesélni az embereknek h ha nem adatják be meg fognak halni.. akik meg meghaltak nem konkrétan a h1n1 miatt haltak meg hanem azért mert volt egy másik betegségük is mellé, a kismamáknak pedig a terhesség alatt legyengül az immunrendszerük azért veszélyesebb a vírus rájuk nézve.. te tök mindegy úgyse tudom meggyõzni azt a csökönyös fejeteket, ti meg ugyse tudtok meggyõzni h adassam be..
17:40, ha a szüleid orvosok kérdezd már meg õket az influenzatípusokról te nagyon tájékozott, a madár- és sertésinfluenza nem most lettek kitalálva, nagyon régi fogalmak, a spanyolnáthát is h1n1 vírus okozta. Az meg nem vélemény, hogy "nem most okoz mellékhatást, hanem 10 év múlva", hanem szánalmas, primitív ijesztgetés, rossz látni, hogy értelmiségi szülõk ilyen velejéig romlott utódot hagynak hátra ráadásul azzal ijesztgetsz amirõl a szüleid elmondhatnák, hogy hülyeség (már ha egyáltalán ez a szakterületük, mert ha nem, akkor nem sokat tudnak róla nyilván).
17:33 aham jólvan kis gyógyszermérnökkém... anyám, apám orvos.. de rohadtul nem azért írtam mert veszekedni akarok, fogadjátok már el hogy ez a véleményem és nem fogjátok megváltoztatni, nem adatok be és kész.. te meg honnan tudod hogy nem lesz mellékhatása? az meg hogy oltásba nem haltak még bele... áááá ne a médiának higgyetek már könyörgöm.. gondolkozzatok már egy kicsit, a madárinfluenzával is pont ugyanez a hiszti volt, jövõre majd jön a mókusinfluenza! istenem..
Ja, az elhunytak családtagjai meg hisztizzenek a sírok mellett... Ha elõre tudnám hogy elesek, akkor leülnék.Senki nem tudhatja hogyan fog rá hatni a vírus ha elkapja. Én sem értem, hogyan tudna egy 2009-ben egyszer beadott anyag csak 10 év múlva megkárosítani a szervezetem.Ezt írja le már valaki tudományos! tényekre alapozva.
"... 17:14-es, és azt te honnan tudod, hogy 10 év múlva mellékhatása lesz? Mert gyógyszermérnökként ennek az esélyét 0%ra tenném, egyetlen alkalommal beadott szernek NEM lehet 10 év múlva mellékhatása. Terápiás anyagokkal is ritka az ilyen, de egyszeri kezelésektõl képtelenség..." Az a baj, hogy ezt a hülyeséget egyszer 1 ember valahová beírta, azóta a korlátoltak ezt hajtogatják megszállottan és ezzel beszélik le (több kevesebb sikerrel) a tájékozatlanokat... Jó lenne, ha minél több gyógyszermérnök és orvos (valóban hozzáértõk!) írnának be ilyen fórumokba, lesöpörni ezt a sok sötét hozzászólást! Köszönöm! :D
17:34 ja, meg például a 24 éves makk egészséges fiú akinek az egyetlen hibája az volt, hogy túlsúlyos volt... :\ Ha csak egy a millióhoz esélye van annak, hoyg bajom legyen a betegségtõl akkor is beoltatnám magam, az ember mindig is szerette csökkenteni a veszélyforrások számát és mértékét, ezért hordunk meleg ruhát, ezért kerül minden kocsi 4-500ezer forinttal többe (légzsák, biztonsági öv, rugalmas elülsõ rész), satöbbi...
Pár hónapja az volt a divat, hogy nem oltatom be magam, azóta meg fordítva. Érdekesek az emberek és a változékonyság. Én nem oltatom be magam, tömeghiszti az egész. És nem durvább, mint egy megfázás, csak akinek szar az immunrendszere, az ne csodálkozzon, hogy komolyabb szövõdményei lesznek, vagy esetleg meghal. (pl. a leukémiások, stb)
17:14es, és azt te honnan tudod, hogy 10 év múlva mellékhatása lesz? Mert gyógyszermérnökként ennek az esélyét 0%ra tenném, egyetlen alkalommal beadott szernek NEM lehet 10 év múlva mellékhatása. Terápiás anyagokkal is ritka az ilyen, de egyszeri kezelésektõl képtelenség.
A kérdező hozzászólása: én mar halottam olyat aki azoltásban meghalt ezert kerdezzem, hogy mit tegyek.

Miért volt véres? Elvileg nem az én spermám volt olyan.

Barátn?mmel anális szexeltem, elélveztem a végbelébe és kiment wc-re utána majd szólt, hogy véres a sperma. Elvileg nem az én ondóm volt véres, mert a péniszemen nem volt vér. Utána megnéztük és neki vérzett a végbele. Óvatosan csináltam neki nem voltam durva. Mi lehet a gond, aranyere van vagy lett neki?

Legjobb válasz: Gratulálok barátom. Miért nem fogják fel az emberek, hogy a végbél, VÉGBÉL, nem arra való, hogy berakd. Az apró brokis emberek találták ki, na meg a homokládák, akiknek kicsi a dákójuk és/vagy nem tudják hova dugni.

Gratulálok barátom. Miért nem fogják fel az emberek, hogy a végbél, VÉGBÉL, nem arra való, hogy berakd. Az apró brokis emberek találták ki, na meg a homokládák, akiknek kicsi a dákójuk és/vagy nem tudják hova dugni.
LEnni biztos h nem lett hirtelen valszeg van neki és attól volt. Csak eddig nem tudott róla h van :P
hát igen, a végbél arra van kitalálva, hogy naponta 1-2 alkalommal kijöjjön rajta valami, nem fél órán át kibe-kibe-kibe... elég érzékeny része az embernek, nem jó nyüstölni. no meg mivel ilyenkor hámsérülés keletkezik, és az ott nem egy kifejezetten steril dolog, könnyel elfertõzdhet, elrákosodhat, meg egy idõ után úgy fog pukizni a barátnõd, hogy PÁÁÁÁÁH. és hogy még csináljak hozzá egy kis kedvet neked, te is mindenféle fincsit fertõzést összeszedhetsz.
talan csak felsertettek a vegbel belso falat egy kisse, es attol lett veres.

A Habsburgok és a törökök miért voltak eredetileg ellenségek? Ill. miért volt a törökök fő célja a Német-római birodalom?

A történelem könyvek azt írják hogy a törökök nagy ellen felei a Habsburgok voltak, de hogyan és miért voltak a Habsburgok nagy ellenfelek mikor még Magyarországon még nem is ők uralkodtak, bár a törökök is biztos tudták hogy 2. Lajos után a Habsburgoké lesz a trón. vagyis mikor Mátyás király volt a trónon akkor is ellenségek voltak, miért voltak ekkora ellenségek? Talán a franciák miatt azok uszították a törököket a Habsburgokra? ha egy kicsit zavaros amit írtam bocs de tegnap írtam ma csak be másoltam és írtam még hozzá pár sort.

Legjobb válasz: két expanzív nagyhatalomról van szó. mindkettõnek hasonló terjeszkedési zónái vannak... más strukturális berendezkedés, más vallás, más kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok és érdekek, sõt, más politikai kultúra is... A törökök és a franciák igen, szövetkeztek is egymással, de ez nem feltétlen uszítás volt, hanem reálpolitika. az ellenségem ellensége a barátom. I. Ferenc N-R.Cs akart lenni+bizonyos területekre is igényt tartott, logikus lépésnek tûnt, hogy szövetkezik V. Károly egyik legfõbb ellenségével, a Szultánnal.

két expanzív nagyhatalomról van szó. mindkettõnek hasonló terjeszkedési zónái vannak... más strukturális berendezkedés, más vallás, más kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok és érdekek, sõt, más politikai kultúra is... A törökök és a franciák igen, szövetkeztek is egymással, de ez nem feltétlen uszítás volt, hanem reálpolitika. az ellenségem ellensége a barátom. I. Ferenc N-R.Cs akart lenni+bizonyos területekre is igényt tartott, logikus lépésnek tûnt, hogy szövetkezik V. Károly egyik legfõbb ellenségével, a Szultánnal.
köszönöm pontosításod valóban elírtam, ennek ellenére fenntartom állításom. II. Frigyes mint osztrák herceg
"Gondoljunk csak a tatár járásra, amikor egész európa a mongol muszlin betöréstõl tartott (délen a mórok keleten a tatárok )... Erre a német uralkodó háborút hirdetett a pápa ellen. Így nem tudott segíteni 4. Bélának, de amint elkergettük a tatárt jött a habsburg uralkodó és elfoglalt 3 vármegyét és Budára tartott, de Béla kiûzte a hiénákat ..." Gondolom ezen apró eszmefuttatást véletlenül sem zavarja meg az a tény, hogy a 1241-42-ben sem a császár, sem az osztrák herceg nem a Habsburg-házból származott. :)
Talán az se véletlen, hogy bakócz tamás bíborost pápának akarták választani . Ez az idõszak az újvilág felfedezése mellett, az ármánykodás, a cselszövés, az árulás és a pénz évszázada volt ... Hiszen akkor már a több száz éves uralkodó házak haltak ki örökösök nélkül... így komoly érdekek ütköztek egy -egy megüresedett trón iránt, arról nem beszélve, hogy ez milyen jelentõs hatalmat is jelentet egyben ... Cseh-magyar királyság azért európai léptékben se volt mondható gyengének . Nem csak nálunk voltak, ilyen trón viták ... Egész európa beszállt az ilyen jelegû vitákba hol jelentõs pénzzel, hol háborúval akarták nyomatékosítani az érdekeket. ekkor már az egyház is meggyengült, reformációs nem hiába terjedt el ...
http://hu.wikipedia.org/wiki/II._Lajos_magyar_kir%C3%A1ly itt is csak politika döntött semmi több, közös érdekek találkoztak és lerohanták a magyar királyságot és megölték a fiatal uralkodót ( aki 10 évesen került hatalomra) ...
Nézz rá a 15. századi Európa térképére úgy, hogy Kis-Ázsia a viszonyítási pont. El akarod foglalni Európa nagy részét Kis-Ázsiából kiindulva. Mi az elsõ nagy akadály az útban? Talán Magyarország, de ott folyton trónharcok vannak, üres a kincstár, korszerûtlen a hadsereg, és a nyugatiak sem sietnek a segítségükre ekkor még, mert nem ismerték fel, hogy a magyarok után õk lesznek a következõ falat. Ezután jön az elsõ valódi nagy akadály: a Habsburgok birodalma. Hát nem egyértelmû, hogy õket kell meghódoltatni, és akkor a többiek már csak jelenthetnek?
A sok ok között, a török szultánok európai birodalmat akartak. Minden nép hódítással képzelte el akkoriban a hatalmát, az elérhetõ gazdagság Európa volt. A hódítás alapfeltétele az utánpótlás. Annak meg - ha körülnézünk, látható - a Földközi tenger birtoklása. Ezért kötöttek szövetséget a velenceiekkel (úgy tûnik a hangoztatott cél, a vallás terjesztése, egyiknek se okozott különösebb lelki törést e témában). Már a 13. században Isztambul mai Besiktas negyedében jelentõs velencei lakosság élt békében. A Habsburg politika (és elõtte Lajos hibás helyzetítélete) a törököt önmaga ellen fordította, a franciák okosabbak voltak (a leigázás nem megy, nagyok a veszteségek, jobb egyezkedni). Meg nem volt túl távoli a keresztesháborúk csõdje. Földrajzilag a közép-európai nagyhatalom eltörlése látszott jó gazdasági stratégiának.
sõt még az itáliai város államok is szövetkeztek. De volt olyan idõszak, amikor a habsburg uralkodó szövetkezett a törökkel vagy a mongollal ... Gondoljunk csak a tatár járásra, amikor egész európa a mongol muszlin betöréstõl tartott (délen a mórok keleten a tatárok )... Erre a német uralkodó háborút hirdetett a pápa ellen. Így nem tudott segíteni 4. Bélának, de amint elkergettük a tatárt jött a habsburg uralkodó és elfoglalt 3 vármegyét és Budára tartott, de Béla kiûzte a hiénákat ...
Ha törökök valóban megakarták hódítani, a Német-római birodalmat vagy a habsburgokat, akkor a Magyar királyság területén is betelepítéseket végeztek volna, valamint jelentõs betelepítés zajlott volna le ( ehelyett 150 év alatt több ezer települést hagytak teljesen lakatlanul kifosztva... A magyar királyság ellen vívott háborúk során megtörténtek ezek a diaszpórák betelepítése a balkánra, (szarajevó, bulgária térsége)... De az igazság az, hogy a török csak portyázott, emberek százezreit vitte el rabszolgának, valamint hatalmas hadizsákmányokkal tért vissza egy egy portyázás után. Nem akartak megtelepedni a kontinensen csak a birodalmat akarták fenntartani ehhez rengeteg pénzre és rabszolgára volt szükségük.
Valamint muszlimok sem voltak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!