Találatok a következő kifejezésre: Miért vizsgál minden (9 db)

Miért vizsgál meg minden alkalommal a nőgyógyász? (hüvelyi úton? )

Legjobb válasz: Nem igazán érthetõ a kérdésed.Hüvelyi úton csak 12 hetes korig vizsgál.Addig meg nem is kell sokszor menni,csak ha baj van.Én örülnék ha mindíg megvizsgálna.

Nem igazán érthetõ a kérdésed.Hüvelyi úton csak 12 hetes korig vizsgál.Addig meg nem is kell sokszor menni, csak ha baj van.Én örülnék ha mindíg megvizsgálna.
a 10:54-es válaszadónak üzenem, hogy én is fejlett, nyugati országban élek, és nagyon örülök, hogy a dokik minden alkalommal lelkiismeretesen kivizsgálnak, és nem a szülésnél derül ki, hogy milyen komplikációk adódnak...De olvastam, hogy Hollandiában van ilyen, hogy rá sem néznek a problémamantes terhesekre! Hát, kösz szépen! Sokan csak hiszik, hogy problémamaentesek, mivel egy csomó rendellenességnek nincs is tünete! Ha Hollandiában laknék, elmennék mondjuk haza vizsgálgattatni magam egy dokival, mert inkább a nyugalom, mint a bizonytalanság!
El vagyok tiltva mindenféle fizikai megerõltetéstõl, szextõl...stb. és SEMMI tünetem nem volt, PROBLÉMAMENTES voltam és vagyok!!!De ha nem vizsgál meg a szerencsétlen doki, akkor hogyan derült volna ki, hogy elölfekvõ a méhlepényem, azaz rajt a méhszájon, ami bármelyik pillanatban bevérezhet, és meghalhat a baba, meg én is! Ezt azóta is hüvelyi UH-val nézi. De ha nincs alapos vizsgálat, és nem derül ki, akkor kitudja mi lett volna, tornáztam is, dolgoztam is...Szóval egy csomó dolog van ami tünetmentes. Mindenki örülhetne, hogy vizsgálgatják, és foglalkoznak vele, és nem kell azzal jönni, hogy valahol rá sem néznek x hétig, meg régen mi volt...Ez a jobb, mindenki elhiheti! A kézi vizsgálat meg a méhszáj miatt van, nálam kenetet is vesz, hogy minden oké-e. Vagy vannak olyan kismamák, akik maguktól tudják, hogy van-e valami probléma? A méhszáj kinyílását idõ elõtt meg lehet érezni? Meg a többi, amúgy tünetmentes dolgot?
Olyan jó lenne, ha végre felfognák az emberek, hogy a terhesség nem betegség, nem is kell úgy kezelni! Fejlett és civilizált nyugati országokban gyakran az egész terhesség alatt nem is látja orvos a kismamát, ha nincs panasza. A bábához járnak tanácsadásra, de nem vizsgálatra! Teljesen felesleges ugyanis. Aki végig problémamentesen kihordta a babáját, azt a szüléskor is csak akkor látja orvos, ha valami gond adódna, különben nem. Nem tudom, miért kell ennyire parázni!
"Tök fölösleges állandóan piszkálnia"??? Ejha, hát akkor mit is csináljon? kedves kismama, elmondaná, hogy mi a helyzet a méh állapotával, méretével, a méhszájával, mit gondol, van önnel valami probléma? Nincs? Akkor viszlát egy hónap múlva?? És mit mondjon a másik dokinak? Elvállalna, doktor úr, a másik állandóan vizsgálni akart, de én rengeteg tapasztalattal és orvosi tudással ezt nem engedtem meg? De természetesen a legjobbat akarom a babámnak, na itt vagyok, elvállal? kicsit gondolkozni is kéne!
Szerintem ha panasz mentes vagy akkor tök fölösleges állandóan piszkálnia.menj át másik orvoshoz, megteheted és még van is idõd.Engem 12korig csak hüvelyi uhval vizsgált de nem nyúlt belém.Most 29hetes korom óta vizsgál kézzel havonta , mert többet keményedik a pocim és ellenõrzi a méhszáj állapotát.Szerintem mindenképp menj másikhoz.
Szia, Szerintem semmi gond azzal, hogyha meg vizsgál.Hondolj bele, mindenki kb 4-5 hetente jár dokihozés mindenkit néznek a méhszáj miatt.Amiért te 2 hetente mész tuti észreveszi idõben, hogyha nyitva van.Gondolom nem fáj??? Mert nekem abszolut nem fáj, nem érzek semmit amikor nézni, de örülnék, h ogyha tudnám, h ogy azonnal tudnék arról, hogyha még jobban körültekintõnek kell lennem.Ez nyáron egyépként különsen jó dlog, mert gondolom néha azért be szeretnél menni vmi vízbe és nyitot méhszájjal még kádvízbe se csak zuhanyozni.Viszont hogyha zárva van, akkor tied a világ.Nyugi, õ a doki.
Nem értem, inkább meg kéne, hogy nyugtasson a vizsgálat, hiszen betapintással ellenõrizhet olyan dolgokat is, amiket nem mutat az UH. Furcsa lehet olyan "tanácsokat" meghallgatni, hogy ne engedd... Én háromhetente járok terhesgondozásra, mindig megnézi, semmi kellemetlenség nincs vele, és neki a kiskönyvbe írni kell a méh adatait is. Nincs ezzel gond, ez a dolga! 27 hetes pocakos
Nincs szükség a gyakori vizsgálatokra, ez csak némelyik doki heppje, de nincs semmi megalapozott indok rá. Az én dokim nem csinált hüvelyi vizsgálatot még a 12. hétig se (uh-t se, mert a hasival is jól látszott minden) csak a 28. héten nézett meg elõször, hogy milyen a méhszájam. Innentõl kezdve állítólag megnézi mindig a méhszáj állapotát, de legközelebb a 32. héten kell mennem, ha nincs semmi panaszom. Ha van, akkor persze elõbb.
Szia Engem is a havi kontroll vizsgalaton kezzel nezi meg a mehszaj allapotat, nekem egyaltalan nem faj, sot meg nem is kellemetlen, nagyon ovatosan csinalja, eddig meg soha nem ereztem. 23 hetes kismama
Az en dokim minden honapban megnezi a mehszaj allapotat, nem nyilik-e stb. Elotte mindig megkerdi, nezheti-e. Engem nem zavar, jo hallani, h minden redben.
Engem 3-szor vizsgált idáig.33 hetes vagyok.A terhesgondozóban egyszer másik doki volt, Õ mindenkit meg akart vizsgálni.Szerinte legalább havonta kell.A védõnõk háborogtak is, hogy Õk biztos nem engednék, mert nem jó.Azt mondták mondjam azt, hogy 2 hete nézett a dokim és jövõ héten megyek hozzá újra.Így nem vizsgált meg.
Szia szerintem sem jó ha mindig vizsgál az orvosod.Engem 8 hetessen vizsgált meg utóljára, és azóta vagy UH csinál, vagy csak annyit kérdez hogyan érzem magam.Mondta ha valami baj van akkor azt énis érzem, addig felesleges megvizsgálni.Én most a második babámat várom.üdv 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem hüvelyi uh-ra gondolok, hanem minden alkalommal kézzel vizsgál meg.Sokan mondták hogy ez nem normális hogy kéthetente igy vizsgál ......Azt mondták ne engedjem mindig....de hát õ az orvos....õ tudja......Azért megyek 2 hetente mert táppénzen vagyok!!!
Az elsõ válaszoló vagyok.Én hüvelyi ultrahangra gondoltam
Szia! Én az elsõ válaszoló válaszát nem értem. Nem csak 12 hetes korig vizsgálnak hüvelyi úton. Egyébként meg azért, hogy megállapítsa a méhszáj állapotát, nem nyílik-e, illetve nem rövidül-e a méhnyak. A baba elhelyezkedését, a méh méretét is nézi ilyenkor. Szóval sokmindent meg tud így állapítani. Persze kellemetlen, de ezzel jár a nõgyógyászati vizsgálat.
Engem azert vizsgal meg, h megnezze a mehszajat. 21 hetes kismami
10:54-nek annyit csak, hogy azt olvashatod a neten, meg hallhatod a koraszülött utógondozóban, hogy a fejlett nyugaton sokkal többen vállalják a sérült gyereket. Nem elgondolkodtató, hogy talán azért, mert a nagy civilizált "no-para" országokban annyira odafigyelnek, hogy észre sem veszik, ha baj van? Vagy akkor már régen késõ? A fiamnál a dokim alig-alig vizsgált, ránézésre megmondta, hogy nincs hüvelyi fertõzésem, így sikerült 32. héten megszülnöm és a gyerek kórlapjára ráírták, hogy "intrauterin infectio" azaz méhenbelüli fertõzés - elõszeretettel okoz koraszülést - és sikerült valami bacit ki is tenyészteni a gyerek fülébõl. A mostani terhességemnél havonta vizsgál az új dokim hüvelyi úton, már túl vagyok egy fullos antibiotikum kúrán (kaptam gombaelleni kúpot, nehogy azt is benyaljak) és egyáltalán nem bánom, hogy ennyire odafigyel. Én most már inkább félek, mint hogy megijedjek a nagy paramentes terhesség után.

Iskolásokat vizsgáló fogorvosok mennyire képzettek? Miért néznek minden fekete pontot lyuknak?

A következő a helyzet: 2 és fél éve járok fogorvoshoz. Az utóbbi fél évben szinte hetente-kéthetente járok, mert gyökérkezelték az egyik fogamat, meg ugye a fogszabályozás. Év elején mentünk sulival, ahol a doki mondta hogy a jobb alsó hátsó fogam lyukas. Rendben, következő alkalommal megnézettem a fogorvosommal, aki megkaparászta elég alaposan, mondta, hogy mivel teljesen kemény, ez csak elszíneződés. Tegnap újra osztállyal mentünk, most egy másik orvoshoz. Megvizsgált, de most a másik oldalt lévő fogamat mondta lyukasnak. Tájékoztattam, hogy az nem lyuk, hanem elszíneződés. Elkezdett okoskodni, hogy már pedig az lyuk mert a szonda így meg úgy megállt benne. Kicsit rosszul érintett, hogy úgy járok fogorvoshoz, mint más a sarki boltba, mégis az én nevemet olvassák fel az egész osztály előtt, mert nem egészséges a fogam. Kicsit megalázva is éreztem magam, mert nekem a lyukas fogból az igénytelenség szűrődik le. Legközelebb a másik fogamat is megnézetem, amint megyek fogorvoshoz. Kicsit kételkedem a fogam lyukasságában, mert még egy embert nem ismerek, aki ennyit jár, mint én. A barátnőmnek is az előző orvos lyukas fogat mondott, megnézette, és kiderült, hogy semmi baja. Mennyire hozzáértőek azok, akik az iskolásokat vizsgálják? Van valami céljuk azzal, hogy minden lehető fogat lyukasnak mondanak? Veletek történt hasonló?

Legjobb válasz: Nálunk pont fordítva történt. Mivel a fogdokinak más páciensei is vannak, ezért velünk megpróbált a lehetõ leggyorsabban végezni. Vagyis az egész osztálynak hibátlan fogakat állapított meg. Sokan úgy szóltak rá, hogy nekik lyukas foguk van, vagy fogkõ vagy bármi más.

Nálunk pont fordítva történt. Mivel a fogdokinak más páciensei is vannak, ezért velünk megpróbált a lehetõ leggyorsabban végezni. Vagyis az egész osztálynak hibátlan fogakat állapított meg. Sokan úgy szóltak rá, hogy nekik lyukas foguk van, vagy fogkõ vagy bármi más.
Az elszínezõdésben lehet lyuk. Én olyan suli dokihoz jártam a sulival aki ugye alapból a körzeti fogorvosom, és õ is kezeli a fogaimat, és õ mondta hogy elszínezõdés az már azt jelenti hogy rohad a fog és lehet hogy már van benne egy nagyon pici lyuk is, ami csak nagyobbodhat. Persze régebben anyám ismerõséhez jártam aki magán fogorvos és õ mondta hogy elszínezõdés meg semmibaja, tehát az iskolai orvosok is képzettek ebben mert ugye nem csak iskolásokat kezelik hanem más oda tartozó betegeket, és azok is ugyanolyan képzettek. Az elszínezõdés nem feltétlen jár lyukkal de akkor már könnyebben lehet, és azt jobb kezelni hogy ne legyen lyukas.
A kérdező hozzászólása: Elmentem fogorvoshoz, azt mondta hogy elszínezõdés, meg hogy még jó párszor azt fogják mondani rá, hogy lyuk. De kaptam róla papírt is, hogy egészségesek a fogaim.

Miért vizsgálja a gépem minden egyes bekapcsoláskor a konzisztenciát?

Egyszer már vki írt ezzel kapcsolatban kérdést, és megcsináltam, amit ott javasoltak, de a gépem még mindig vizsgálja a konzisztenciát.

Mi tortenik az anesteziologusnal? Miert kell mennem, osszefugghet azzal h gerincservem van vagy az edaval? Vagy minden terhes megy? Ott mi tortenik? Hogyan vizsgal?

Legjobb válasz: Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.

Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.
Szia! Nekem is probléma van a gerincemmel. Nem mondták, hogy emiadt biztos a császár, azért kell nekem is majd aneszteziológushoz mennem, hogy megnézze, hogy kaphatok-e EDA-t vagy császár esetén spinális érzéstelenítést vagy altatni kell. 16+6 hkm
Miskolcon mindenkit elküldenek függetlenül attól, hogyan fog szülni, milyen az egészségi állapota.
Ja és nem vizsgál sehogy. Megméri a vérnyomásod, kérdez pár dolgot. Pár perc az egész.
Én az eda miatt voltam. Kérdezgetett, vérnyomás mérés, megvizsgált.Mármint csak a hallgatóval.
Én is voltam de csak akkor amikor már tudtam, hogy császár lesz, kérdez pár dolgot, kaptál-e vért, voltál-e altatva stb. Õ nem vizsgál meg!
A pánikroham tünete az ájulás érzet, nem vagy szorongó tipus?Esetleg még gerincprobléma okozhat ilyet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! De, sajnos jellemzõ rám a szorongás, csak azt nem értem, hogy a szorongás hogy válthat ki ilyen érzést?Mi történik bennem?
A tegnapi vagyok...Nem akarok hülyeséget írni, hogy pontosan mi játszódik le a szervezetben, de a szorongás nagyon sok mindent kiválthat.Hányinger, szédülés, ájulásérzet, izzadás és még sok pszihoszomatikus betegséget.Talán az orvostudakozón találsz olyan pszichológust aki segíthet.(google-ba beirod, hogy orvostudakozo és kiadja a honlapot) Esetleg valami gyógynövényes nyugtató hatású szert megpróbálhatsz.
gondolom lemaradt. vagy nézd meg jobban hátha csak elnézted. hétfõn telefonálhatsz ezügyben.
Én a SOTE II-n voltam és nekem sem volt rajta.
A kérdező hozzászólása: Hát hiába nézem nincs rajta semmi ilyesmi. Azért köszi.
A 12. hetes kombinált vagy integrált tesztet, azaz genetikai vérvételt megcsináltatod? Mert ha tervezted, akkor mindenképp tudni kell a CRL nagyságát, az kell a vizsgálathoz. Ugyhogy ezesetben hívd fel a dokidat minél hamarabb, hogy Õ bejegyezte-e a számítógépbe, mert ha nem akkor új uh-t kell csináltatnod.
ilyenkor már nem mindig mérik/írják rá, dokija válogatja, 12.hét után nem ez a fõ érték

23 hetes terhes vagyok, most lett kész a teljes laborom és a kenet vizsgálat és minden ok, de akkor miért fura szagu a vizeletem?

Legjobb válasz: Valami olyan van az étrendedben,aminek ez a fura szag az eredme´nye.Mint pl.a spárga után is. de kérdezd meg az orvosodat,vagy a védönöt.36hetes kismama.

Valami olyan van az étrendedben, aminek ez a fura szag az eredme´nye.Mint pl.a spárga után is. de kérdezd meg az orvosodat, vagy a védönöt.36hetes kismama.

Miért nem sikerült? Megint kudarcot vallottam! Hiába minden igyekezet, tökéletes hormon vizsgálat, doki által felírt Inofolic por!

Legjobb válasz: milyen vizsgálatok voltak eddig? átjárhatósági? terheléses inzulin? AMH hormon ellenörzés?

milyen vizsgálatok voltak eddig? átjárhatósági? terheléses inzulin? AMH hormon ellenörzés?
èrzel valamit amúgy?segített ez a por?nekem is kell szednem
A kérdező hozzászólása: Nem tudok különösebb problémáról! Amikor dokit váltottam akkor az elsõ vizsgálatkor ajánlotta, csak az elõzõ évek alatt összegyûlt leleteimet tanulmányozta!
volt valami problemad pl pco stb?hogy szedted a port? nekem is ajanlotta a dokim
A kérdező hozzászólása: Az Inofolic port interneten rendeltem, 10.500, - ft-ba kerül a 60.tasakos doboz! Ez az elsõ hónapom hogy szedem a port napi 1.tasakot, napi 2x1-et kellene, de házvásárlásba fogtunk és nincs rá havi 10.500, -om. Hogy mióta próbálkozunk? 9-10 hónapja!
Mennyibe kerül ez az inofolic és hol vettétek?
Szia.Mióta próbálkoztok?Mióta szeded az inofolic port? Mi 3évig probalkoztunk mire kikonyorogtem az orvostól hogy küldjön el laparoszkopiara.Nagy nehezen elküldött.Ott nem találtak semmit.1hónapig nem elhettunk szexuális életet.Második hónapban elkeztem szedni az inofolicot.Harmadik hónapban már nemjott meg mert sikerült teherbe esnem.Most már 16hetes vagyok.
A spermakép nagyon fontos dolog, azon sokminden múlhat. Illetve PCOS, IR vizsgálat, átjárhatósági, ahogy írták. Sajnos még nem vagytok teljesen kivizsgálva.
A kérdező hozzászólása: Pár hónapja orvost váltottam! Teljes hormon vizsgálat, egy meglévõ méhszájseb lefagyasztása ami gátolhatta a teherbeesést! Átjárhatósági még nem volt, azt kb Januárra tervezi a doki, de elõbb a páromnak kell menni spermavizsgálatra! Egy orvosilag bizonyított és elismert Inofolic port szedek, ami segíti a peteérést, a tüszõrepedést és segítene a teherbeesésben!
Nekem is az Inofolic-ot ajánlotta az orvos, azt mondta 3-4 hónap alatt szép eredményeket lehet vele elérni. Nekem is sok a havi 10500 Ft, viszont ezen nem szeretnék spórolni, ha tényleg segít. Napi 2 tasakot mondott az orvos, teherbeesésig.

Elvileg 12 hetes terhes vagyok, de minden vizsgálat azt mutatja, hogy csak 11 hetes. Ma is voltam UH-n és 45mm a pici, de akkor a papírjaimra miért azt írják, hogy 12 hetes x napos?

Legjobb válasz: A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják,mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes,de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)

A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják, mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes, de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval. Úgy van ahogy írta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!