Találatok a következő kifejezésre: Miért veszekednek anyukák (3 db)

Miért veszekednek az anyukák a szülési élmény miatt?

Szomórúan tapasztaltam,hogy az egyik kérdés kapcsán az anyukák nem olyan jó véleménnyel vannak a szülésr?l.Mi a véleményetek!

Legjobb válasz: Hm, elolvastam a feltett kérésre az eszmecserét. érdekes. Én még nem szültem, de erre csak annyit tudnék mondani: "Boldog fájdalom" Mert az a fájdalom megéri és attól lesz csodálatos. Persze, h nagyon fáj, sõt, de megéri. Szeritnem. Butaság ezen veszekedni. Az régen rossz szerintem, ha valaki ezt negatívan éli meg (kivétel, ha valami közbejön)

Hm, elolvastam a feltett kérésre az eszmecserét. érdekes. Én még nem szültem, de erre csak annyit tudnék mondani: "Boldog fájdalom" Mert az a fájdalom megéri és attól lesz csodálatos. Persze, h nagyon fáj, sõt, de megéri. Szeritnem. Butaság ezen veszekedni. Az régen rossz szerintem, ha valaki ezt negatívan éli meg (kivétel, ha valami közbejön)
Én már kétszer szültem. És még egyszer szeretnék. Persze fáj, de ki lehet bírni. Még ha vajúdás közben nem is így vélekedik az ember. Csak tudod vannak olyan emberek akik szerint amit õk éreznek, gondolnak, mondanak, tesznek. stb az a normális a jó. aki más véleményen van az hüllle, naiv, buta. Esetleg kényes, vagy érzéketlen... és sorolhatnám. Néha nekem is összeugrik a gyomrom egy-egy választól, vagy hozzászólástól, de inkább nem reagálok rájuk. Nagy az isten állatkertje! -én is ezzel vigasztalom magam
Melyik volt az a kérdés? Szerintem mindenki másként éli meg a szülés élményét. Én császáros voltam és SEMMILYEN rossz élményem nincs ezzel kapcsolatban. ÉN szültem, nem hiányzik egyéb élmény, nem fáj, nem gyógyult nehezen, most is így szeretném (ha lehetne)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!A kérdés a szülés rovatban van és így szól:miért fáj a nõkneka szûlés?A férfiak miért nem szenvednek meg a gyerekér?Olvasd el mi a véleményed?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Eggyett értek veled!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Mind a hármotóknak igaza van!

Miért nézik le az olyan anyukákat akik nem vesznek a babának felesleges dolgokat? Pl: orszívó, pelenkázó, légzésfigyelő, bababútor.

Legjobb válasz: Mert van, aki nem tartja ezeket feleslegesnek. Ennek ellenére én nem hsizem, hogy enélkül nem lehet felnevelni egy gyereket. Csak ha telik rá, megkönnyíti az életet.

Én nem nézek le senkit emiatt, bár azzal nem értek egyet h az orrszivo felesleges. Én mindent megvettem mert telik rá, de tudom h bababutor nélkül is felnõne.
Mert van, aki nem tartja ezeket feleslegesnek. Ennek ellenére én nem hsizem, hogy enélkül nem lehet felnevelni egy gyereket. Csak ha telik rá, megkönnyíti az életet.
Én sem veszek neki semmit feleslegesen, de pl orrszívó kell, a porszívós nincs 2ezer ft. Engem pl nem érdekel mások véleménye, mert 4. babámat várom, tudom, mi kell neki, és tudom, mi felesleges.
Én sem vettem, csak ami fontos. És senki nem néz le! Te ezt mibõl gondolod, hogy lenéznek ezért? Amúgy az orrszívó szerintem nem felesleges, mert egy baba még nem tudja kifújni az orrát, ha kell.
ki nézi le õket? egyébként az orrszívó nem felesleges, és a légzésfigyelõ sem, pláne korababánál. bár én nem vettem.
Nekünk a felsoroltak közül csak orrszívó van, azt amúgy nem tartom felesleges dolognak. Mi pl. 3-5 hetes kora közt naponta többször használtuk, mert beteg lett.
Mert õket nem viszi rá a szükség és telik minden ilyen dologra. Az orrszívóra nekünk szükségünk volt.
az orrszivó nem luxus és felesleges dolog, ha náthás lesz a babád rá fogsz jönni hogy ez a legahtásosabb. A többi a te dolgod ha nektek nem kell, ne vegyél. Senkinek semmi köze hozzá. Nem tudom hogy egy pelenkázón mi tud felesleges lenni vagy egy komódon, alahova kell tenni a baba dolgoait.... AMiket felsoroltál abból egyedül a légzésfigyelõ ami tényleg nem szükséges a többi alap dolog. ahogy egy babakocsi is vagy hordozó.
Lehet, hogy a nagycsaládosok kapnak kedvezményt a tankönyvre, de a minimum 3 gyerekig el kell jutni. És ha nem elsõre szülsz 3-as ikreket, akkor az elsõre és másodikra bíz nem jár kedvezmény. Pedig õk is megéheznek és betegek lehetnek.
Megkérdezném tõled Kérdezõ, hogy ha a te gyereked halna meg bölcsõhalálban, akkor is feleslegesnek tartanád a légzésfigyelõt? Vagy szimplán szülnél másikat? Miért kell lenézni azt aki megveszi ezeket a dolgokat? Neked attól jobb lesz ha irigykedsz rájuk?
Az meg pláne felháborító, mikor azt írod, az ország hibája. Persze, amilyen "költségcsökkentéseket" te itt felsoroltál, kb. még a családi pótlék összegét se akarod a gyerekre költeni havonta.
"ha nem tud tápszert venni akkor szoptat vagyis fordítva ha tud szoptatni akkor sokat tesz azért h ez meg is maradjon mert tápira nem telik " Én mindent megpróbáltam, de 3. hónapban elapadt a tejem és sok anyukától hallom ezt. És olyan felfogás elég gáz, hogy nincs és kész, mert egy gyereknek szüksége van dolgokra, ha ezt nem tudjuk elõteremteni, akkor nem kell vállalni. Ha egy kocsit nem tudunk fenntartani, akkor nincs, egy gyereknél százszor igazabb.
Szerintem a kérdezõ már eldöntötte, hogy õ bizony tud pénz nélkül is gyereket nevelni, és azon van felháborodva, hogy ezt mások nem így gondolják. Kérdezõ, amiket felsoroltál, pont nem felesleges dolgok. Az orrszívó konkrétan nélkülözhetetlen, már többször leírták, hogy miért. Légzésfigyelõ nélkül felnõtt ugyan már sok gyerek, de néhány nem, mert meghalt bölcsõhalálban. Ha a te gyerekeddel történne meg a bölcsõhalál, akkor is feleslegesnek tartanád a légzésfigyelõt? Bababútor alatt nem tudom mit értesz pontosan, de a kiságy nélkülözhetetlen. A többi bútordarab (pl pelenkázó) ugyan nem nélkülözhetetlen, de feleslegesnek sem mondanám. Ne hozz fel olyan példákat, mint az ingyenebéd, meg a közgyógy, mert ezek csak kis tételek. Attól még nagyon sok minden van, ami igenis kell egy babának, és bizony pénzbe kerül. Ha nincs pénzed tápszerre, pelenkára, orrszívóra, meg sok egyéb dologra, amire a babának SZÜKSÉGE VAN, akkor ne vállalj gyereket! És ez nem lenézés kérdése. Egyszerûen felelõtlenség gyereket vállalni úgy, hogy nem tudod kielégíteni még a legalapvetõbb igényeit sem.
Én már csak "ilyen" vagyok, hogy jogosult a féláras kajára, és az ingyen tankönyvre. 30 éves vagyok, 4 gyerekem van, 12, 2, és fél éves ikrek. Nem így lett tervezve, de jöttek az ikrek. Egyébként nagyon jó munkahelyem van, és amiket felsoroltál, azok nagy részét meg is vettük nekik. A féláras étkezést igénybe vesszük, az ingyen tankönyvet pedig visszamondtam, mert használtat kapnak, ami már lapokból áll, és mi úgy tanulunk, hogy kiemelõ filccel a lényeget kihúzzuk. Szóval inkább kifizetem a 20.000-et tankönyvre. És képzeld, a drágább iskolaszereket veszem meg.(illetve úgy mondom, hogy nem a 100-as boltba megyünk). Látszik, hogy nincs gyereked. Ha el van dugulva az orra, ami gáz, mert a picik az orrukon vesznek levegõt, azt hogy szeded ki? Orrcsepp nem hozza ki, azt az orrcseppezés elõtt kell kiszedni. Szájjal szívod ki a taknyot? És akinek nincs pénze, az ne vállaljon gyereket, de komolyan. Nem, nem kell milliomosnak lenni, de legalább annyi legyen, hogy gyedre szüljön, ez pedig elõrelátás és felelõsség kérdése.
Egyébként igaza van annak a válaszolónak, aki szerint kiakasztó, hogy az országot szIdod, miközben az államtó kapott támogatást, amit a gyerekre kapsz, se a gyerekre akarod költeni. Szülés után kapsz egyszeri anyaságit, ami 64 000 Ft., abból sok mindent meg lehet venni, aztán, ha még munkaviszonyod se volt, kapsz havonta 38 000 Ft-ot, ebbõl durván számItva a pelus és a tápszer havi 16 000 Ft, Igy még marad 22 000, amit még más dolgokra, esetleg orrszIvóra költhetsz.
Most ez is olyan utolsó, hogy nem mindenkinek van a családjába kisgyerek. Nálunk az egész családba én vagyok a legfiatalabb a 27 évemmel.
Tenni kell azért, hogy legyen pénzed nem itt sápítozni. Mindenki elõtt ott a lehetõség csak élni kell vele!
Vannak akiknek a gyereke ingyen kap ebédet, tankönyvet. -a nagycsaládosoknak jár az ingyen tankönyv + 50% az ebédbõl aki rendszeres kap annak ingyen van az ebéd de a tankönyv asszem nem jár ingyen - bár lehet ezt nem tudom biztosan Mások nem engedhetik meg maguknak a drága tápszert, pelenkát, orszívót, pelenkázót stb. -ha nem tud tápszert venni akkor szoptat vagyis fordítva ha tud szoptatni akkor sokat tesz azért h ez meg is maradjon mert tápira nem telik -papír pelus helyett ott a textil - még mosással együtt is sokkal olcsóbb mint a papírpelus -orrszívót biztos vesz az alap dolog vagy kér kap családból ismerõsõktõl -pelenkázó nem fontos dolog én sem használtam simán a nagyágyon pelusoztam Az emberek fel vannak háborodva, "hogy akkor minek szül?" Ha egyszer nincs pénz arra, hogy ezeket a dolgokat megvegye akkor nincs és kész! - nem kell havi 100 000.- egy babára bár pár alap dolgot azért be kell szerezni a tesóm mindent ingyen szerzett be - kiságy babakád szekrényke ruhák stb....és nem tõlem kapta hanem ismeröktõl barátoktól aukciós oldalon 1.- akcióban stb...
Aki a gyerek alapvetõ szükségleteit nem tudja kielégíteni az ne is szüljön. Mégis milyen élete lenne annak a gyereknek a fél életét végig éhezné. Mert aki a receptre nem tudja megvenni a fél áron a tápszert az késõbb ételt sem fog tudni venni neki.
(11) Meg írtam, ha gyereket válal valaki, akkor NE rajta spóroljon, õ nem tehet arról hogy abba az adott helyzetbe születik
Ha nincs pénze tápszerre és pelenkára, akkor tényleg ne szüljön, mégis mit eszik szegény gyerek, ha nincs anyatej? A mosópor se olcsó, ha mosható pelenkát használ. Nem, akkor ne legyen gyereke, mert ha akar mégis, akkor önzõ.
(11) Ha valaki nem engedheti meg a tápszert, akkor tényleg ne szüljön. Ha valakinek nincs teje, hogy etetni tudja a babáját, akkor tápszer kell. Vagy arra gondoltál hogy bolti vagy egyéb más állat tejét kapja a baba? Ha tápszerre nincs pénz, és nincs teje se akkor tudnak segíteni az orvosok, hogy kapjon, nehogy éhen haljon. Pelenka... Nem kell drága, nem mondta senki, vagy arra gondolsz hogy egyáltalán nem adsz rá? Pelenkabetét se nagyon olcsó. Orrszívó, kell hogy ne legyen komolyabb baja a megfázásnál. Az ilyen embereket már kicsit megkövezik ha olyat mer írni, hogy drága a tápszer meg pelenka. Ilyen embernek tényleg gyereke, mert azzal a gyereke életét teszi tönkre. Meg a gyermekjólétisek ilyen embereknél nem hagyák ott a gyereket, nehogy éhen haljon és a többi...
Az orrszívó egy pitiáner összeg a legolcsóbb kiszerelésbe kapható pelenkához képest is. Mit ezen lovagolsz? De megint érthetetlen amit írtál: van aki ingyen kap könyvet és kaját. Oké, tehát rászorul..... Mások nem engedhetik meg maguknak a pelenkázót.....õk is rászorulnak......és akkor most mi a probéma? Most az a bajod hogy akinek nem telik egy orrszívóra sem minek szül gyereket? Egyébként meg egy pumpás orrszívó 750Ft.....na erre varrjál gombot!! Írtad van orrcsepp is a világon: ez pedig a legolcsóbb Nasivin 1200Ft!!! Egy kisbabának nem lehet állandóan orrcseppet használni, ezért kell a tengervizes orrspray is, és utánna kiszívni a váladékot az orrából, amit 1500 alatt nem kapsz.
Ne haragudj kedves kérdezõ, de kicsit korlátolt a gondolkodásod! Ennyit tudok a kommentjeidre reagálni!
A kérdező hozzászólása: Jó! Enni mibõl fogunk?
Az apa keresetébõl, vagy gyerek nélkül mibõl élnétek?
A kérdezõ egy unatkozó tinédzser lehet szerintem..Nincs házid kislányom?
Akinek a párja nem dolgozik, vagy akinek a bevételekbõl nem futja ilyen ALAP dolgokra (nem, nem felesleges kacatok, hanem alapvetõ dolgok) az NE SZÜLJÖN GYEREKET, vagy ha már késõ, adja örökbe. Ennyi, nem tudom mit nem értesz ezen.
Én is szeretném neked megköszönni Kérdezõ, hogy lehetõvé teszed, hogy azt a rengeteg pénzt amit levonnak tõlem ráköltik az olyankora mint te. Öröm nézni ami ebben az országban megy, hogy a nagy semmire akarsz szülni úgy, hogy a legalapvetõbb dolgokat sem veszed meg a gyereknek, és még neked áll feljebb. A párod se menjen dolgozni, mert úgyis vannak/lesznek akik 2-3 munkahelyet is bevállalnak, így tõlük még többet vonnak le, így az "olyanoknak" mint te még több fog jutni. Bírom amikor a cigányok rinyálnak, hogy nem tudnak megélni. Ja, mert büdös a munka, szerencsétlen kisgyerekek meg büdösen, szutykosan járnak, és semmi esélyük az életben a hülye szüleik miatt, akik a CSP miatt vállalták õket. Szerintem túl sok pénzt kapnak a nagy büdös semmire, de a normális élethez valóban kevés. Szerintem te csak provokálod itt a jónépet, és nem értem, hogy mit is vársz tõlünk. Ha gondolod tudok adni egy orrszívót, de nem hiszem, hogy ezzel kisegítelek téged, mert egy csomó minden kell még a gyereknek, és ilyen hozzáállással, hogy még a gyerekre kapott pénzt sem akarod rákölteni... Hát komolyan mondom elõre sajnálom szegény babádat.:(
Téged nem azért néznek le, mert nem vásárolsz meg dolgokat, hanem mert elég érdekes a gondolkodásod!
Akkor vagy a munkahelyed [email protected], vagy a végzettséged. De ezért nehogy már mindenki hibás legyen, csak te nem.
A kérdező hozzászólása: Én dolgozom de kb 60000-nél több gyedet aligha fogok kapni.
Mibõl élsz? Talán akkor szülj, amikor gyedet kapsz, és nem 25.000 ft-os gyest. Érted? Tudod, dolgozni kellene, nem csak szaporodni.
Addig jár a korsód a kútra, hogy majd a gyámügy egyszer kopogtat az ajtódon és megszabadít terhedtõl! Így nem lehet a gyerekvállaláshoz állni. Aki meg így áll hozzá az meg is kapja a magáét . Az állam nem csak segélyt és GYEST ad neked, hanem létezik olyan hogy Gyermekvédelmi Szakszolgálat. Tehát nem csak ad, hanem el is vehet. Tehát ha annyira spórolósra veszed a figurát hogy ezzel veszélyezteted a gyerek testi épségét, értelmi érzelmi fejlõdõsét, akkor bizony állam bácsi keze közé kerül, és pá pá GYES, pápá segélyek, mert ugye a segélyt is a háztartáson belül élõk számától függõen kapod, így ha megy a gyerek, mehet a segély is.
A kérdező hozzászólása: Én nem provokálok senkit csak azt akarom elmagyarázni, hogy nem kell a gyereknek enyi felesleges kacat.
De mond már meg miért provokálsz?????
A kérdező hozzászólása: Vannak olyan nõk akinek a párja nem dolgozi. Azok akkor mibõl éljenek?
Az ilyenek miatt nézik le és jogosan.
Õrölük kérdezõ, hogy ilyenek mint te miatt vonják az adómat, köszi, hogy eltarthatlak, és még neked áll feljebb.
Lakjatok fa kunyhóba egy erdõ közepén, gyûjtögessél bogyókat, erdei állatokra vadásszál. A gyerekednek nem kell semmi, a középkorban is felnõttek. De akkor internet sem kell, aminek a havidíjából minimum három orrszívó vehetõ. Egy évi net számlából meg légzésfigyelõ, pelenkázó, és sok minden is. Aki nem dolgozik ne gondolja hogy ingyen kap majd valamit az államtól, igen kapja a GYES-t, de erre a kis összegre nem lehet alapozni. Akinek meg több gyermeke nagycsaládos igen is megérdemli a kedvezményes kaját, könyvet, mert ezen kívül számtalan sok költség van még, és ez csak egy töredéke mindennek.
Szerintem provokál, ezt már nem hiszem el.
Szerintem (sajnos) nem kamu. Értem én, hogy van ingyen vagy kedvezményes áron étkezés, de a téli, nyári, tavaszi, õszi szünetben mit adsz neki enni? A családi + gyes édes kevés lesz. Tudod te, hogy egy 10 év felettinek édeskevés az a tízórai, amit az iskolában megkap? Vagy éhezik, mert egy szendvics már luxus? Én is veszek a gyerekeinek használtan teszveszen vagy turkálóban is ruhát, de a cipõ akkor is mindig új. A kínai vacakért nem adnék pénzt, mert 1 hónap múlva tönkremegy, majd meglátod. Mit mondasz majd a gyerekednek, amikor fényképezés, kirándulás, mozi, színház lesz? Vagy amikor egy bõrfocit szeretne magának? Hogy ez mind felesleges?
A kérdező hozzászólása: Vannak akiknek a gyereke ingyen kap ebédet, tankönyvet. Mások nem engedhetik meg maguknak a drága tápszert, pelenkát, orszívót, pelenkázót stb. Az emberek fel vannak háborodva, "hogy akkor minek szül?" Ha egyszer nincs pénz arra, hogy ezeket a dolgokat megvegye akkor nincs és kész!
a havi száz erõs túlzás, de egy havi 15 szerintem nem...Orrszivo valóban nem felesleges dolog, baratibb, mintha fel kellene szûrni neki egy esetleges arcureg gyulladasnal, ami a bennmaradt valadek miatt alakul ki...legzesfigyelo nekünk nem volt, de nem mondom, h felesleges..Egyszerûen nálunk alacsony volt a rizikofaktor, idõre született, családban szerencsére nem volt bolcso halál, szoptatott baba, egy szobában aludtunk, stb.. Viszont azt nem értem, h olyan dolgokat. soroltal fel, amiket egyszer kell megvenni...nem ezek kerülnek ám sokba egy gyerek körül, hanem a mindennapi kiadások, ezeket szinte ingyen kihozhatod, de pelenkat és tarsait senki nem fog neked venni addig, míg szükséged van rá...aztan az a gyerek oviba megy, lesznek fizetõs programok, aztan suliba, kellenek tankönyvek és így tovább, ahogy nõ majd, egyre többé fog kerülni...
20-nak: a tápszert, hogy nem fizeti a biztosító, sõt sok ezer ft havonta nem semmi! Vagy is nagyon szomorú! Orrszívó nagyon hasznos, 1600 Ft, egyszer kell megvenni. Használtan ruhákat fillérekért lehet venni csomagban a Vaterán. És minden egyebet is lehet találni használtan a neten nagyon jó áron.
A gyógyszer egy példa volt, de még sorolhatnám, gyümölcs, ha baj van a lábával speciális cipõ, esetleg valami sportra járatás, külön óra stb.
Kedves kérdezõ, te most végülis arról akarsz minket meggyõzni, hogy egy gyerek felneveléséhez nem kell pénz? Mert az nem fog menni :D
Valamennyi pénz kell a gyerekhez. Bárki vállalhat gyermeket, akár pénz nélkül is, csak vannak dolgok amik kellenek... ha tetszik, ha nem. Nekem sajnos nem volt tejem, a tápszer pedig havonta kb. 10ezer Ft volt. Pelenka is kell mindenképp, mi az elején napi 6-ot simán elhasználtunk, a legolcsóbb pelus 35-40 Ft, akkor az is olyan 7 ezer Ft egy hónapban. Ha textilpelust használsz, abba is kell betét, illetve azt is kell mosni, meg megvenni... ismét nem olcsó. Ha beteg lesz a gyógyszerei egy vagyonba kerülnek.... Ruhákat nem írom, mert azt mi szinte mind kaptuk. Pelenkázó amúgy nem szükséges. Mi méretre vágattunk fa lapokat, a férjem összeszerelte, így kb 3000 Ft-ba került, de akár ágyon, akár a padlón egy takarón be tudod pelusozni. Légzésfigyelõ jó ha van, de ha nincs rá pénz... én is anélkül nõttem fel, és itt vagyok. Orrszívót gyerek nélkül én sem gondoltam, hogy mekkora szükség. Kaptunk, így volt. Aztán rájöttem, ez nélkülözhetetlen... Amúgy meg nem ismerek senki olyat, aki lenézné a másikat, mert nincsenek ilyen felszerelései. Inkább azt gondolom, és kérlek ne vedd sértésnek, hogy neked fontos lenne, hogy legyen, csak ugye nincs rá pénz...
AZ orrszívó nem felesleges, barátnõm még így is van hogy napi 2-szer kell vigye a gyereket orrszívásra, hogy van otthon, mi lenne ha az sem lenne. (igen régen sem volt, húztam is hónapokig egy megfázást) Légzésfigyelõm pedig ha lesz gyerekem tuti lesz, a családban magas a bölcsõhalálok száma sajnos. a felsorolt dolgok pont nem feleslegesek szerintem, de igazad van, én sem értem amikor minden baromságot megvesznek ( vákuumcsomagolós pelenkaszemetes, stbstb)
A kérdező hozzászólása: Az egyik ismerõsöm közgyógyra írat ki a babának gyógyszert. Szóval nem mindenki költ gyógyszerre.
Ha valakinek nincs minimális összege se a gyerekre, akkor ne vállaljon. Ha egy orrszIvót nem tud megvenni, akkor sok más dolgot se, például a gyógyszereket se tudná kiváltani.
Nem kell hozzá havi 100000 forint, dehogy kell. De vannak szükséges dolgok, és vannak valóban feleslegesek. Amiket Te leírtál, azok nem feleslegesek. A több ezer forintos ruhák például feleslegesek.
A kérdező hozzászólása: De ha valakinek nincs rá pénze az ne is vállaljon gyereket? Sokan azt írják, hogy egy baba felneveléséhez havi 100000 forint szükséges.
Ezek szerintem pont nem fölösleges dolgok, de valaki nem venne sem nézném le, amúgyis mi közöm hozzá? Még ha mondjuk 26 félén zenélõ, rezgõ, hintás kütyüt írtál volna vagy popsitörlõ melegítõt, akkor azt mondanám, az tényleg fölösleges. Számomra az általad leírt dolgok hasznosak.
Én például nem nézlek le, de azt megjegyzem, hogy úgy tûnik nem vagy vele tisztában, mi az ami szükséges. Az orrszívó például az. A légzésfigyelõrõl megoszlanak a vélemények, de az én véleményem az, hogy az bizony fontos. Ettõl még nem nézem le azt, akinek nincs, csak nem értek vele egyet.
Orrszívó, mint írták többen szükséges. Majd meglátod, ha csupa takony lesz a babád és nem tudja kifújni... Pelenkázó. Használtan vettük pár ezer forintért a vaterán. Használom, szükséges, nem felesleges, egyrészt azért, mert nincsen babaszekrénye, ahogy írtad, "bababútor", és abban tárolom a ruháit. Jó, mert nem kell alacsonyan görnyednem, mikor pelusozom. Amikor kicsi volt, rendszeresen pisilt tisztába tételkor, ez jobb, hogy ott történt, mint az ágyon... Kiságyunk volt, használt, nem mai gyerek, de a célnak tökéletesen megfelelt. Légzésfigyelõt kölcsönbe kaptuk, nekem fontos volt. Kiskádat vettünk, ez sem volt felesleges dolog. Nem költöttem horror összeget, felesleges dolgokra. Mellszívó is szükséges volt, de azt is kaptam.
Nem nézi le õket senki. Valaki megveszi a légzésfigyelõt, mert úgy érzi a babáját biztonságban. Nekünk volt pelenkázónk börzén vettük 1500-ért most a garázsban arra pakolunk, de néha megkönnyítette a pelenkázást. Bababútor, tág fogalom, mert mindent lehet valamire használni. Az orrszívó szerintem elég hasznos dolog, mert amíg nem tudja kifújni egyedül az orrát addig tökéletes. Nekünk van pumpás ami pl a kocsiban vagy sétánál tökéletes, ha nagyon szörcsög meg van porszívós amivel 1 perc alatt kiszívom neki. De attól hogy valakinek nincs meg ezeközül valami azért nem nézi le senki.
Van aki mindent megvesz a gyereknek és utána olcsóbban eladja, ebbõl járok én jól :D Amúgy az orrszívó nem felesleges, fontos, hogy az orrjáratok tiszták legyenek! Illetve a bababútor alatt mit értesz?Mert a kiság nagyon fontos :) A pelenkázó....hát ha nekem kellett volna megvennem nem adnék érte baromi sok pénzt, nekem egyik rokonom asztalos õ csinált egyet tök ingyen "hulladék" fából :D
Én nem nézek le senkit, és engem sem néz le senki, de az orrszívó nagyon hasznos dolog és egyáltalán nem drága, nem számít luxusnak. Azért kicsit túlzol, nincsen havi 100 ezer egy baba, az én 9 hónapos kislányom kb havi 10 ezerbe kerül, kéthavonta meg mondjuk 15 (mert két hónapra elég kb nekünk egy nagy csomag pelus) Az elején, mikor meg kell venni a kiságy, babakocsi ilyesmit, az húzós, de mi pl. sok mindent használtan vettünk, vagy kaptuk a családtól.
11-es vagyok. Egy babához kell pénz. Ott vannak a babaruhák, ezeket lehet kapni kilóra, darabra(van hogy márkás ruhákat veszek 100 forintért és hibátlan) vannak olyan új ruhák amiket olcsón meglehet venni újonnan. Én nem sajnálom a fiamra a pénzt, de lehet olyan, hogy 1 hónap után nem lesz jó. Babakocsi, van olyan akinek nincs és megvan nélküle, de hordozó vagy kendõ, kenguru szükséges, mert a babának se jó, ha egyfolytában kézben van és neked se. Lehet kapni ezt is használtan. Popsitörlõ ez is alap dolog, mert nem tudod mindenhol lemosni tisztába rakásnál meg jó arra, hogy megtöröld az arcát vagy a kezedet. Pelenka, lehet kapni nagyon olcsón, de lehet az olcsót nem bírja majd a babád popsiját vagy éppen nem válik be a legolcsóbb. Textil pelus büfiztetéshez... Télen kabát, overál, sál, sapka, kesztyû... Cipõ, ha már tud járni, akkor újat kell neki venni, mert minden gyereknek más a járása és egy kisgyereknek nagyon nem tesz jót a használt. Gyógyszer, sose tudhatod hogy mikor fog kelleni. A D-vitamint is meg kell venni és ott is jó, ha pár hónap után frissítve van. A legtöbb babás, gyerekes családban alap felszerelések között van lázcsillapító, van glicerines kúp és vitaminok. A bútorok közül a kiságy az ami fontos, neki is kell saját ágy. Nekem a fiam nem szerette és fél éves koráig velünk aludt és dísznek ott volt, de volt. Kiságy nélkül is lehet gyereket válalni de az alap dolgok között van. Gyümölcsök, zöldségek hogy megfelelõ vitaminokat kapjon és fontos a fejlõdésben is és ahhoz hogy ne legyen beteges. Ha tápszeres lesz, akkor a tápszer adagja, ami nem a legolcsóbb dolog azért. Lehet pénz nélkül gyereket válalni, de felnevelni már nem. Ez most, hogy pici. Késöbb ott a bölcsi, már ha oda járna, óvoda, iskola. Ezek is pénzbe fognak kerülni. Ha valaki babát válal akkor átgondolja, hogy mire van szüksége és nem rajta fog spórolni. Ja, én egyedül nevelem gyesbõl és családiból amit 100%ig rá költök, nem veszek meg neki minden hülyeséget, de megvan a tápszere minden hónapban, pelenkából liberot használok, vannak pépek neki, gyümölcslevek, nasik szóval minden amire szüksége van, játékokat, ruhákat minden hónapban veszek neki. Az lényegtelen hogy ki mennyibõl tartja el a gyerekét/gyerekeit, de van 1-2 olyan dolog amire most azt írod hogy nem hasznos, és amikor oda jutsz, akkor rájössz hogy milyen jó dolog hogy van.
Kedves Kérdezõ: Milyen "ilyen emberek"-re gondolsz? Mert nem értem a kérdésed amit feltettél. Most az a baj, az a kérdésed, hogy téged miért néznek le mások mert nem veszel a gyerekednek orszívót, légzésfigyelõt? Vagy máshol láttál olyasmit, hogy valaki szegény volt és nem volt pénze orrszívóra, de közgyógyra meg ingyen kap gyószert? Vagy csak úgy általánosságban az a véleményed, hogy ilyen fölösleges dolgok nem kellenek, és ezért néznek le? Vagy nincs még gyermeked, csak szeretnél, itt olvasgattál, és azt vetted észre hogy egyik-másik válaszoló lenézi a másikat mert nem vesz légzésfigyelõt? Bocsi, de nagyon zavaros ez az egész....
Milyen közgyógyról beszélsz? Gondolod, hogy az 1200 forintos lázcsillapító szirupot a két szép szemedért felírják közgyógyra? A cebion is drága, és kötve hiszem, hogy azt bárki ingyen kapná. Pont most, amikor szigorítások vannak? A sima receptre írt gyógyszerek sincsenek ingyen. Amúgy nem értem miért a gyógyszereken lovagolsz. Egy egészséges gyereknél nem rendszeres kiadás, a betegnél meg minden pénzt megér, hogy egészséges legyen. Orszívó alap. A légzésfigyelõ meg csak addig fölösleges, amíg nincs rá szükség.
Igen, van orrcsep is világon ahogy reagáltál az orrszívóra. DE ETTÕL FÜGGETLEN HOGY SZEDED KI A TRUTYIT AZ ORRÁBÓL???? Attól hogy becsöpögteted neki magától nem fog a váladék kijönni Már bocsi. Az orcseppet meg nem lehet közgyógyra kiváltani, úgyhogy ott vagyunk ahol elindultunk.
A kérdező hozzászólása: Ez az ország hibája.
Alanyi jogon, vicces, én meg dolgozzak csak nyugodtan, mert más felelõtlenül gyereket vállal. Arról nem beszélve, hogy a gyerekeknek milyen jó lehet Igy élni, még a lehetõségek is korlátozva vannak, hogy kitörjenek. Már nem a régi világot éljük.
A kérdező hozzászólása: Tudod az ilyen embereknek (akikre te gondolsz) alanyi jogon ingyen jár a tankönyv és persze nem vesznek méregdrága ceruzát, füzetet, táskát sem.
orrszívó volt több fajta is mire kitaláltuk melyik a legjobb pelenkázó komód is de nem használtuk pelenkázásra :-) légzésfigyelõ nem volt (az elsõnél gyereknél 2 hétig de mivel állandóan beriasztott feleslegesen is kivágtam) bababútor - csak egy kiságy de abból a nagyobb fajta + a komód a ruháinak szal én nem nézem le aki nem beszi nem mindenikek van 1 millája a gyerekre még születés elõtt
Most mirõl beszélsz, alapvetõ dolgokat Irtál, kiságy, használtan nagyon olcsó, orrszIvó nem egy nagy összeg. Ezek még nem pénzek ahhoz képest, hogy egy beiskolázás mennyibe kerül késõbb. Nem nézem le, de ha ezeket nem tudja elõteremteni, félrerakni rá pénzt, mi lesz késõbb?
lehet, de ha nem használ egyik sem? akkor utazhatsz minden nap a gyerekorvoshoz (nálunk 10 km -en belül nincs gyerekorvos!)
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy gyógyszert közgyógyra is lehet venni, és van orrcsepp is a világon.
A kérdező hozzászólása: Na errõl beszélek.....
Ha ezeket nem veszik meg a gyereknek, akkor mit vesznek meg?
Hát azt nem mondom h KELL a 100ezer, de ha valakinek gondot okoz megvenni egy 1600ftos orrszivot annak nem kell gyereket szülni. És ez tény.
Ingyen ebéd, na ne, menza, ha otthon nem kap mást marha egészséges.
A kérdező hozzászólása: Vannak olyan gyerekek akik kapnak ingyen ebédet...
mi ezekbõl csak orrszívót használunk. Mindenkinek más a felesleges és a szükséges.

Asszem a tv6-on van az a feleségcserélős műsor, amikor a szigorú rendszereket át akarják hágni a laza anyukák, miért mindig TV-t vesznek?

Tegnapel?tt külön tv minden gyereknek, tegnap tv a konyhába.

Legjobb válasz: gondolom elmondták ott a mûsorban? egyébként a viasaton van.

gondolom elmondták ott a mûsorban? egyébként a viasaton van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!