Találatok a következő kifejezésre: Miért veszélyes terhesség (7 db)

Miért veszélyes terhesség alatt a hasmenés?

Úgy hallottam, hogy vetéléshez vezethet a hasmenés? Igaz ez? Én ma eléggé összeedtem mindent, és du. ment a hasam, 6 hetes vagyok. Árthat ez a babának?

Legjobb válasz: ha csak simán megy a hasad és dõl kifele bekõled akkor nem lesz baj ha elis mulik egy kettõ 1-2 wc-zés után ha nem akkor kérjél valamit dokitól vagy patikába kismamáknak való gyógyit rá nem tidom hogy esetleg a szén tabletát lehet-e szedni ilyenkor a patikába megmondják a veszéjes az amikor érzed hogy jönne de már nincs semmi a mi jöjön és erölteted magad azt nem szabad ne erõlködj az vezet vetéléshez remélem hamar meggyógyulsz és nemlesz semmi baj közbe igyál sok falyadékot teát hogy ne száradj ki a hasmenés ilyet is okozhat ha nagyon megy:)

ha csak simán megy a hasad és dõl kifele bekõled akkor nem lesz baj ha elis mulik egy kettõ 1-2 wc-zés után ha nem akkor kérjél valamit dokitól vagy patikába kismamáknak való gyógyit rá nem tidom hogy esetleg a szén tabletát lehet-e szedni ilyenkor a patikába megmondják a veszéjes az amikor érzed hogy jönne de már nincs semmi a mi jöjön és erölteted magad azt nem szabad ne erõlködj az vezet vetéléshez remélem hamar meggyógyulsz és nemlesz semmi baj közbe igyál sok falyadékot teát hogy ne száradj ki a hasmenés ilyet is okozhat ha nagyon megy:)
Picit megvétóznám az elõttem szólót! Azzal egyet értek, hogy igyál sok folyadékot a kiszáradás ellen, de neeeeee szedjél be találomra minden hülyeséget!!!! Mármint ne menj csak úgy be a patikába és kérj hasfogót, hiszen csak úgy magától nem megy az ember hasa! Szerintem menj el a dokihoz ha nem múlik el holnapra, és kérj tõle gyógyszert ami kifejezetten a te problámádra lesz hatásos, mert lehet, hogy vírust szedtél össze, nem sima hasmenést! Mert akkor a hasfogóval csak a hasmenést szünteted meg de a bacikat nem ûzöd ki a szervezetedbõl és az ártalmasabb a babának. Úgy nem szeretem amikor olyan tanácsokat adnak a kismamák, hogy menj el a gyógyszertárba és kérj valamit.... A gyógyszerész nem orvos, nem tudja mi a bajod valójában, csak a tünetek enyhítésére adnak valamit... Ha holnapig nem szûnik akkor menj el dokihoz, mert még igen kora terhes vagy, ilyenkor még nagyon kell vigyázni! Jobbulást kívánok. 19 hetes kismami
EGyrészt én errõl még nem is hallottam. Másrészt, attól, hogy egyszer volt hasmenésed, még nincs baj!! nekem is van sokszor, hogy igen laza a székletem, áldom az eget, hogy ninc székrekedésem, szerintem az sokkal rosszabb! Ha nem múlik, akkor persze mutasd meg magad dokinak, de nem hinném, hogy gond lenne.) A patikusok mellé állnék viszont, én nem egyszer voltam még barátnõm miatt , és msot is és nem adtak oylat, amit nem adhatnak. Tudják, hogy mit vehet be egy kismama, és mit nem. Az igaz, hogy az csak tünetileg kezel, de ártani nem fognak. nyugi és inni igyál eleget és ne félj!!
Nekem terhességem elõtt is hasmenéssel indult a napom, és a terhességem legtöbbnapja is így indul. Nem tekintettem problémának mert számomra megszokott dolog. De az, hogy te elrontottad a gyomrod, és attól megy a hasad, attól még nem lesz vetélésed. Diétázz holnap mindenképpen, kis kekszecske, reszelt alma reggelire, könnyû ebéd, ami nem tejfölös, és zsíros, fûszeres lehetúleg, uzsonnára is valami gyümölcs, és ha akkor is megy a hasad, akár napközben is, akkor valóban 2. számú hozzászólóra hallgass és menj sürgõsen dokihoz, mert az vírusgyanu!!! jobbulást: 34 hetes kismama
A hasmenéstõl nem lesz vatélés.Akkor ha nap mint nap hasmenésed van az annyiból veszélyes, hogy ki kell deríteni mi okozza, nehogy valami vírus legyen, amit kezelni kell, meg ki is száradhatsz, de ez csak akkor van, ha nap mint nap többször híg székleted van és hiába eszel ki is jön minden.De mire valaki idáig eljut rég tudja hogy orvosdhoz kell menni-az higy egyszer egyszer úgy sikerül , attól se neked se a babának nem lesz baja.
Utolsó hozzászoló vagyok, a vírusos hasmenés általában erõs görccsel, hasi görccsel jár.

Miért veszélyes a terhesség alatti lázas állapot és mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: A láz néha enyhíthetõ egy hûvös zuhannyal is, azonban ha ez nem segít, akkor a megfelelõ gyógyszerrel kell csökkenteni a testhõmérsékletet. Bár több olyan hatóanyag is létezik, amelyek szedése a terhesség során is biztonságosnak ítélhetõ, a legfontosabb alapelv mégis az, hogy bármilyen gyógyszer alkalmazása elõtt ki kell kérni a terhességet gondozó orvos tanácsát. A láz- és fájdalomcsillapítók közül például az acetaminofent vagy a klórfenamint tartalmazó készítmények ajánlhatóak, de az orvos számos tényezõ, így például az egyénenként változó érzékenység alapján mérlegeli, hogy valóban adható-e egy készítmény. A várandós kismamák mindenképpen keressék fel kezelõorvosukat, amennyiben magas láz, mellkasi fájdalom vagy intenzív köhögés jelentkezik.

A láz néha enyhíthetõ egy hûvös zuhannyal is, azonban ha ez nem segít, akkor a megfelelõ gyógyszerrel kell csökkenteni a testhõmérsékletet. Bár több olyan hatóanyag is létezik, amelyek szedése a terhesség során is biztonságosnak ítélhetõ, a legfontosabb alapelv mégis az, hogy bármilyen gyógyszer alkalmazása elõtt ki kell kérni a terhességet gondozó orvos tanácsát. A láz- és fájdalomcsillapítók közül például az acetaminofent vagy a klórfenamint tartalmazó készítmények ajánlhatóak, de az orvos számos tényezõ, így például az egyénenként változó érzékenység alapján mérlegeli, hogy valóban adható-e egy készítmény. A várandós kismamák mindenképpen keressék fel kezelõorvosukat, amennyiben magas láz, mellkasi fájdalom vagy intenzív köhögés jelentkezik.
A lázas állapot azonban a terhesség korai szakaszában fejlõdési rendellenességet, késõbb pedig koraszülést és vetélést okozhat.Nem a hõemelkedésrõl van szó, hanem a 37, 5-38 fokos vagy ennél magasabb lázról, amelyet feltétlenül csillapítani kell. A nem-szteroid típusú gyulladáscsökkentõk terhes nõknek nem adhatóak, ezek helyett a paracetamol-tartalmú készítményeket, például a Rubophent vagy az Algopyrint szoktuk javasolni. Az amidozofent tartalmazó készítmények szintén adhatóak.
Hutozuhany, 12 het utan bevehetsz paracetamolt. Jon az influenza szezon is. Oltasd be magad ellene. 15 hetes vagyok, es en mar beoltattam magam. Mert az influenza tuti magas lazzal jar es a mi terhes immunrendszerunk le van gyengulve. En tuti elkapnam, mert minden [email protected] elkapok! Tavaly persze nem oltattam magam es 2 hetre kidoltem az influenzatol... Hal Istennek nem voltam terhes akkor...
13 hetes kismama vagyok, és pár napja észre vettem, hogy a hömérsékletem pár tizeddel több lett. Tegnap elött 37.4 ma pedig 36.8! Nem tudom ez terhesség alatt normális?

Tényleg veszélyes terhesség alatt cickafarkfű teát inni? És ha igen, miért?

Legjobb válasz: Mert hormonokat utánzó hatóanyaggal rendelkezik. :)

Mert hormonokat utánzó hatóanyaggal rendelkezik. :)
Állítólag vetélést okozhat. Érdekes, mert a gyógynövénykönyvekben nem találtam erre utalást, sõt, van olyan, ahol kifejezetten a várandóstea alkotórészeként ajánlják. Itt a neten azonban több oldalon is találkoztam azzal, hogy vetélést okoz. Végül én megkérdeztem egy nõgyógyászt az interneten és õ is azt mondta, hogy eszembe ne jusson állapotosan cickafarkat inni. Én végül nem mertem inni...
Vérzékenységet okoz, én ittam mielõtt teherbe estem, úgy kellett inni, hogy a peteérésig a cickafarkot utána a palástot, Ha mensi alatt már elkezdtem inni akkor az 1 nappal kitolta a ... Amúgy meg miért innád? Szörnyû íze van...


Miért veszélyes a láz a terhesség alatt? Kisfiam a suliban elkapott valamit és köhög és lázas, én pedig kismama vagyok és félek nehogy belázasodjak én is.

A véd?n? mondta tanácsadáson hogy vigyázni kell a lázzal.A 9. hétben vagyok.Mit lehet szedni rá ha esetleg mégis lázas leszek?

Legjobb válasz: a nagyon magas testhõmérséklet megzavarhatja a magzat fejlõdését. Mintha betennéd a sütõbe.

a nagyon magas testhõmérséklet megzavarhatja a magzat fejlõdését. Mintha betennéd a sütõbe.
bocs a morbid utalásért, de valójában tényleg így van. Nem tesz jót neki a 37 fok fölötti hõmérséklet.
Két ok miatt lehet veszélyes, de csak a 38 fok vagy afölötti láz adhat okot az aggodalomra. Okozhat vetélést, illetve a láz mögött állhat valamilyen vírus stb ami fejlõdési rendellenességet okozhat a magzatnál. A gyógyszerek ügyében én azt mondom, hogy terhesen még olyan betegséggel is orvoshoz kell fordulni amikor nem terhesen esetleg nem tenné ezt az ember.
illetve, pl hévízen, és külömbözõ termálvízeknél is ki szokták írni, hogy terhes anyáknak nem ajánlott fürdeni ! Pont emiatt ! Szauna úgyszintén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!Remélem nem lázasodok be......!!!
Algophirint, Rubophent vehetsz be. Ha baj van, reggel menj orvoshoz, de õ sem írhat fel semmit. Azért ne pánikolj be, ha történik valami, én elkaptam egy vírust terhesen: hányás, hasmenés, láz. Szerencsére semmi baja nem lett a babának. Biztos sokszor lesz még beteg a kisfiad a terhesség alatt. Nem hiszem, hogy sok olyan terhes nõ van, aki 9 hónapig semmit bem szedett össze. Boldog babavárást kívánok! 19 hetes kismama

Miért veszélyes a terhesség 8. hónapjában szülni?

Miért van az, ha valaki a terhesség 7. vagy 9. hónapjában szül, akkor kisebb a veszély, mint a 8.-ban? Egy ismer?sömnek a 8. hónapban meghalt a kisbabája. :(

Legjobb válasz: Hetedikben kisebb lenne?Én úgy tudom,h minél korábban annál nagyobb a veszély.A 38.héttõl nem beszélünk koraszülésrõl.Elõtte a szervei nem elég fejlettek a kinti léthez,de minél nagyobb a baba,annál nagyobb eséllyel lesz egészséges.Az sem mindegy,h a 8.hónapban a 36.héten,vagy a 32.en.Mindkettõ nyolcadik hónap,mégis ég és föld a két magzat életbenmaradási esélye.29.héttõl beszélünk koraszülésrõl.A hetedik hónap,ha jól számolom nagyjából a 27.héten kezdõdik,ekkor még vetélés. Az ismerõsödet nagyon sajnálom,de talán jobb egy elvesztett gyermek,mint örökéletre azt látni,h a gyermeked nagyon beteg.Ha a saját gyermekem lenne,akkor is vélekednék.(Miután túltettem magam a megrázkódtatáson.)

Hetedikben kisebb lenne?Én úgy tudom, h minél korábban annál nagyobb a veszély.A 38.héttõl nem beszélünk koraszülésrõl.Elõtte a szervei nem elég fejlettek a kinti léthez, de minél nagyobb a baba, annál nagyobb eséllyel lesz egészséges.Az sem mindegy, h a 8.hónapban a 36.héten, vagy a 32.en.Mindkettõ nyolcadik hónap, mégis ég és föld a két magzat életbenmaradási esélye.29.héttõl beszélünk koraszülésrõl.A hetedik hónap, ha jól számolom nagyjából a 27.héten kezdõdik, ekkor még vetélés. Az ismerõsödet nagyon sajnálom, de talán jobb egy elvesztett gyermek, mint örökéletre azt látni, h a gyermeked nagyon beteg.Ha a saját gyermekem lenne, akkor is vélekednék.(Miután túltettem magam a megrázkódtatáson.)
A babának a tüdejének érettsége / éretlensége a magyarázat. A 8-dik hónapban félig van kialakulva a "surfactant faktor" mely a tüdõ éréséért a felelõs. Ha a kicsi a 7-dik hónapban jön a világra akkor idekinnt segítik elõ a tüdeje fejlõdését elejétõl a kifejlettség állapotáig, ha a 9-dik hónapban akkor pedig már kifejlõdött a tüdeje teljes egészében. A 8-dik hónap vízválasztó, félkész állapotú a baba tüdeje a kinti élethez, és ezért komlikáltabb ha valaki a 8-dik hónapban születik és ezért esélyesebb az életbemaradása a 7-dik hónapban és a 9-dikben.
Szeretném kérni a kérdés feltevõjét, h a "várótermi" rémtörténeteket valahol máshol mesélje, ne egy kismamáknak szóló fórumon. Hálás köszönet... 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ez nem "várótermi" rémtörténet, hanem személyes ismerõs esete. Miért baj az, ha megkérdezem, mi az oka a 8. hónap veszélyességének? Már régóta szeretném megtudni és ez egy tökéletes oldal, hogy választ kapjak a kérdésemre olyanoktól, akik tudják... Nagyon köszönöm, hogy az elsõ két hozzászóló kielégítõ választ adott! Most vagyok a 7. hónapban és nagyon fogok vigyázni a következõ hetekben, nehogy beinduljon a szülés!!!

Terhességi cukor miért ilyen veszélyes?

El vagyok keseredve, hogy kórházba kell mennem vércukor profil miatt, s félek bent is tartanak. Már kisírtam a lelkem, mert nem akarok 2 hónapot bent tölteni:( a dietetikus teljesen a lelkembe mászott. 31 heteske

Legjobb válasz: Azért veszélyes mert ilyenkor a baba segít neked a cukor felbontásában,szóval õ termeli neked az inzulint,de ettõl õ kap cukiból túlkínálatot ezért vagy nagy súllyal fog születni,vagy szövõdmények léphetnek fel.Ne idegeskedj nem olyan vészes a dolog,diéta ha elég akkor nincs más teendõd.Én is 31 hetes vagyok 24 hetesen derült ki a dolog nekem nem segített a diéta ,3 napot töltöttem a kórházba amíg megtanították az inzulint beadni!nem kell bent maradni sokáig(igaz én is kiborultam),de most nyugodt vagyok 2szer szúrom magam és a cukrom tök rendbe van nem idegeskedem!Persze a diétát továbbra is tartanom kell.Ha kell segítség szólj!

Azért veszélyes mert ilyenkor a baba segít neked a cukor felbontásában, szóval õ termeli neked az inzulint, de ettõl õ kap cukiból túlkínálatot ezért vagy nagy súllyal fog születni, vagy szövõdmények léphetnek fel.Ne idegeskedj nem olyan vészes a dolog, diéta ha elég akkor nincs más teendõd.Én is 31 hetes vagyok 24 hetesen derült ki a dolog nekem nem segített a diéta , 3 napot töltöttem a kórházba amíg megtanították az inzulint beadni!nem kell bent maradni sokáig(igaz én is kiborultam), de most nyugodt vagyok 2szer szúrom magam és a cukrom tök rendbe van nem idegeskedem!Persze a diétát továbbra is tartanom kell.Ha kell segítség szólj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a megnyugtató szavaidat. Remélem én is minden rendben lesz. Jó babavárást neked.

Veszélyes-e a terhesség alatti szex és ha igen, akkor miért?

"Véleményem szerint igen. Minden olyan tevékenység, ami alhasi vérbõséget okozhat /pl. egy drasztikusabb hashajtó is/ abortív vagy koraszülést megindító hatású lehet. Ezenkívül komoly abortív és görcskeltõ veszélyt jelent a közösülés mechanikus hatása a méhnyakon keresztül a terhes méhre, és a spermiumok magas prosztaglandin-tartalma ugyancsak vetélést vagy koraszülést indukálhat. A spontán abortuszok és a koraszülések hátterében a 48 órán belül történt szexuális aktus számottevõ mértékben mutatható ki. Éppen ezért a magam részérõl a terhesség elsõ 12 hetében a szex minden formáját és az utolsó 12 hetében a közösülést szigorúan tiltom. Pszichológusok és kineziológusok nagyon gyakran mutatnak ki aktív betegségek vagy panaszok hátterében magzati korban megélt agressziót. Ezek között nem elhanyagolható mértékû a szülõk terhesség alatti /akár kíméletes/ szexuális élete, melyet a magzat fizikai és lelki értelemben egyaránt erõszakként élhet meg és aminek a negatív hatásai esetleg csak évtizedek múlva jelentkeznek akár súlyosabb betegség formájában is." Dr. Hamvas Ferenc véleménye olvasható fentebb...szerintem elgondolkodtató!

Legjobb válasz: Na neeeee.... Tényleg érdekelne, hogy magzati korban megélt agressziót hogy lehet kimutatni. Úgy tudom, az orgazmus ráadásul kimondottan jó hatással van a babákra a hormonok által. Meg ha úgy általában boldog az anyuka, a baba is az lesz. Ha az ondónak olyan magas prosztaglandin tartalma lenne, ami vetélést, koraszülést okozna, mindenkinél, aki túllépte a terminust, bevált módszer lenne ez a mód a szülés megindítására. A prosztaglandin úgy tudom csak a már amúgy is érett méhszájra hat. Az elsõ 12 hétben ráadásul annyira pici a baba, hogy simán elvan a méhben, alig tölti ki. Tényleg érdekel, hogy mégis hogy tudják visszavezetni a vetélést szexuális aktusra, amikor sokszor meg sem lehet mondani, hogy genetikai volt-e a probléma, vagy esetleg hormonális, vagy csak simán természetes szelekció, ugyanis a legtöbb esetben nem vizsgálják az okot.

Na neeeee.... Tényleg érdekelne, hogy magzati korban megélt agressziót hogy lehet kimutatni. Úgy tudom, az orgazmus ráadásul kimondottan jó hatással van a babákra a hormonok által. Meg ha úgy általában boldog az anyuka, a baba is az lesz. Ha az ondónak olyan magas prosztaglandin tartalma lenne, ami vetélést, koraszülést okozna, mindenkinél, aki túllépte a terminust, bevált módszer lenne ez a mód a szülés megindítására. A prosztaglandin úgy tudom csak a már amúgy is érett méhszájra hat. Az elsõ 12 hétben ráadásul annyira pici a baba, hogy simán elvan a méhben, alig tölti ki. Tényleg érdekel, hogy mégis hogy tudják visszavezetni a vetélést szexuális aktusra, amikor sokszor meg sem lehet mondani, hogy genetikai volt-e a probléma, vagy esetleg hormonális, vagy csak simán természetes szelekció, ugyanis a legtöbb esetben nem vizsgálják az okot.
Az én két terhességemre nem volt hatással :)
reméljük a gyerekeidre se lesz
És minek köszönhetjük ezt a kérdésre-választ? Már ne haragudj, de magzati korban megélt kellemes szexuális élmény miatt évtizedek múlva betegség? Nyilván volt már rá példa, hogy valakinek problémája adódott szex miatt, de ez valószínûleg nem túl gyakori. Én akit csak ismerek nem hagyott fel terhesség alatt a szexuális élettel, és szerencsére semmiféle probléma nem merült fel.
A kérdező hozzászólása: Keresgéltem a neten és véletlenül erre bukkantam. Érdekesnek találtam a válaszát és csak, mint "vitaalapnak" írtam ide ki. Különösebb célom nem volt vele, csak érdekelt a véleményetek! Az mondjuk engem is érdekelne, hogy hogyan vezetik vissza a felnõttkori betegségeket a magzati korban elszenvedett agresszióra...ráadásul a kíméletes, vagyis az anya részérõl pozitívnak megélt szexualitást miért és hogyan tudja a magzat fizikai és lelki agresszióként megélni?
Utolsó vagyok. Én is elég érdekesnek találom, de nem értek vele egyet. Biztos nem fog a babának lelki törést okozni! :) Én tegnap is együtt voltam a párommal és isteni volt!!! :) )
Szóval ezek szerint minimum egy évig "tiltott" a fizikai együttlét ( ugye szülés után igazán nem könnyû az együttlét ) ...ejha, igazán jót tehet a párkapcsoltnak. Itt Németországban majdnem minden orvos és szülésznõ azt mondja "terhes vagy nem beteg, csinálj amit akarsz, persze óvatosan, ha valami nem jó érezni fogod" a tegnapi szülés felkészítõn pedig külön kitértek arra, hog az orgazmus jó hatással van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!