Találatok a következő kifejezésre: Miért veszélyes tejláz (1 db)

Miért veszélyes a "tejláz"?

2 hete szültem, sok tejem van. Még nem fejtem, mert a baba szépen üríti 2-3 óránként a melleimet. Nem is nagyon akarok fejni, mert akkor még több lesz és az els? gyermekemnél is csak a fagyasztót pakoltam tele anyatejjel és kés?bb nem tudtam felhasználni. Szeretném, ha beállna a kereslet-kínálat. Éjjel is felkelek vagy a baba kelt óram? pontossággal és szopizunk.

Legjobb válasz: Valahogy nem tudnád levinni a lázad? Hidegvizes lepedõ a testre, melegvízes lavorba a láb. Én minden házi praktikát megpróbálnék, mielõtt gyógyszerhez nyúlnék. Jobbulást!!!

Valahogy nem tudnád levinni a lázad? Hidegvizes lepedõ a testre, melegvízes lavorba a láb. Én minden házi praktikát megpróbálnék, mielõtt gyógyszerhez nyúlnék. Jobbulást!!!
Szia! Én sajnos már átéltem a tejlázat, de nekem 40 fokos lázam volt, azelõtt soha nem volt ilyen magas. Én akkor már 13 hónapja szoptattam és bár az elején igen, akkor már sok-sok hónapja nem fejtem, teljesen kereslet-kínálat alapján mûködött a tejtermelés. És az ügyeletesorvos pont azért, mert egyáltalán nem volt feltelve a mellem annyit mondtott, hogy szedjek lázcsillapítót. Még aznap éjjel bementünk a kórházba, mert addigra lett olyan magas, már alig vánszorogtam. Ott kaptam antibiotikumot, amit végig beszedtem, és mellette szoptattam (talán egy fél napot hagytam ki, mert akkor a fejésnél - merthogy újra elõkerült a tejszívó-gép, muszáj volt minden szopi után - láttam, hogy genny jön belõle, és azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne. Kétségbeesve hívtam fel, hogy mi van, ha mégis evett belõle már az elõzõnél, akkor meg azt mondta, igazából nyugodtan szoptathatok akkor is, mert ha már annyira nem jó a tej, úgysem kell a babának. Úgyhogy így is tettem, szoptattam mindkét mellembõl, szedtem a lázcsillapítót, antibiotikumot, és kb. egy hét alatt rendbejöttem. Nehéz megítélni, hogy Te is ebben szenvedsz-e, de én úgy tudom, hogy a tejláz nagyon magas. De ha kiderül, hogy az, nyugodtan szedd a gyógszert, mert az kell a gyógyuláshoz, ha közben keletkezne masszírozd a melledben a csomókat, minden szopi után vagy ha kell helyett alaposan fejjél. Attól meg ne félj, hogy a gyógyszer miatt elutasítja a babád a tejet, nálunk nem volt ilyen gond. És még valami, ha mellgyulladásról van szó. Nekem borogatást is javasoltak. Szopi vagy fejés elõtt meleget, hogy oldja a csomókat, könnyebben ürüljön a tej, utána pedig hideget, hogy enyhítse a gyulladást. És csak kitartást kívánok Neked, mert lázasan, betegen nem könnyû még a fent-lét sem, nemhogy a 2 hetes babád változatlan ellátása. Gyógyulj meg hamar!
Én úgy tudom, és úgy tapasztaltam, hogy a "tejláz" attól van, hogy csomó lesz a mellben, ami begyullad. Vagyis kell legyen egy fájdalmas, piros folt a mellen, nem feltétlen van bekeményedve az egész. Én is jártam így, azt a területet szoptatás elõtt kb 5 percig jó meleg vízzel be kell borogatni, aztán óvatosan a kijárat felé masszírozni, arról a mellrõl kezdeni a szoptatást, aztán megpróbálni még fejni belõle, végül beborogatni 2-3 percre hûvös (nem hideg) textilpelussal/zsepivel. Általában 2 nap alatt helyrejön, ha nem, akkor vírus okozza a betegséget. Javaslom, hogy beszélj egy szakértõvel is: http://www.lll.hu/telefon Õk azt is tudják, mely antibiotikumokat szabad szedni szoptatás alatt is!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az jo ha naponta lefejek kb 60ml tejet amikor egy szopizás kimaradt az egyik mellemből? Elősegiti a tejserkentést?

le is fagyasztanám

2

Mivel próbálkozzam, hogy az éjszakai szopiról leszoktassak egy 1, 5 éves babát?

A kisfiam még elég gyakran akar szopizni.Napközben is jön, az ölembe mászik és cibálja a pólómat. Ha nem adok, sírás a vége. Este azon alszik el,de éjszaka sokszor felkel és szopizik. Nekem viszont ez már nem jó. Nem tudok aludni, mert rám mászik,ha nem kapja meg, akkor sír.Kialvatlan vagyok emiatt és jó lenne valahogy az éjszakairól leszoktatni.Próbálom napközben többször is etetni rendes kajával,de nagyon válogatós, nem kell neki akármi. Tanácstalan vagyok. Az első fiamnál nem volt ilyen, ő 1,5 évesen már csak este és reggel szopott, majd elhagyta.De ez most nem úgy tűnik hogy így lesz. Tudna valaki valami jó tippet adni, ami nem túl drasztikus.

7

Mi okozhat akkora "traumát" 1 héttel a szülés után, hogy elapadjon vkinek a teje?

Persze haláleset, férj elhagyja ilyeneket még megértek. De ha valaki ideges csökken a mennyisége a tejnek ezt értem, de teljesen elapadjon ugye olyan nincs?! Három gyerekem van, nekem is voltak problémáim, de ha kevesebb volt, többször raktam cicire és nem apadt el. Senkit nem szeretnék megbántani, vagy vitát szítani, de akinek egy hétig van teje, az nem akar szoptatni szerintem.

17

Adhatok e a 9 hónapos babámnak ilyen löttyöt?

olero-ra gondoltam , úgy csinálnám hogy az előírt 1,5 l vízhez hozzá keverem a port, és neki még ahhoz is keverek vizet amit adok neki. Káros rá nézve? vagy simán lehet neki adni?
köszi

13

Abbahagytam a szoptatást, de sok tejem van. Mit csináljak, hogy elapadjon?

Kicsit fejtem, masszíroztam, hűtöttem, de még mindig be van durranva.

8

Egyik mellből megetettem. Nem kér többet, de nem alszik vissza . Nézelődik egy idő után nyügi. Szerintetek? Többi lent

Kb 1 óra vagy fél óra múlva újra kínálom. Én ugyanabból a ciciből adtam neki. Nem tudom jól tettem, vagy ilyenkor a másikat kellene már adni????
1 hetes baba

3

Ti hogy csináljátok?

Hogy biztos hogy elegendö folyadékot igyatok szopiztatás alatt? én ugy hogy egy hatalmas vájlingal ami kb 3 liter körül lehet csinalok bele teát megiszom délelőtt ha kiürül csinalok bele citromos vizet ha megint kiürül estére 2 literes colás üvegbe teszek vizet hogy állandóan kézél legyen itoka

6

Mi a helyes táplálkozás szopiztatás alatt?

5

Másnál is volt ilyen? Mit tehetnék?

Kisfiam 8hónapos koráig szopizott váltott mellből, utána mindkettő kellett etetésenként. Jelenleg 20 hónapos, már csak 1x este cicizik. Viszont a melleim közti méretkülönbség nagyon szembetűnő(a bal sokkal nagyobb). Tudok valamit tenni, hogy visszaálljon a "normál" állapot vagy a szoptatás befejezésével majd visszaáll? Télen nem zavart annyira, mert jól felöltözve nem látszódott, de itt a jó idő és pólóban már szembetűnő. A terhesség előtti melltartóimat nem tudom hordani, mert a bal oldalinak kicsi, a másiknak nagy:(

2

Már a kórházban jó elkezdeni a mellszívó alkalmazását?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!