Találatok a következő kifejezésre: Miért veszélyes tejláz (1 db)

Miért veszélyes a "tejláz"?

2 hete szültem, sok tejem van. Még nem fejtem, mert a baba szépen üríti 2-3 óránként a melleimet. Nem is nagyon akarok fejni, mert akkor még több lesz és az els? gyermekemnél is csak a fagyasztót pakoltam tele anyatejjel és kés?bb nem tudtam felhasználni. Szeretném, ha beállna a kereslet-kínálat. Éjjel is felkelek vagy a baba kelt óram? pontossággal és szopizunk.

Legjobb válasz: Valahogy nem tudnád levinni a lázad? Hidegvizes lepedõ a testre, melegvízes lavorba a láb. Én minden házi praktikát megpróbálnék, mielõtt gyógyszerhez nyúlnék. Jobbulást!!!

Valahogy nem tudnád levinni a lázad? Hidegvizes lepedõ a testre, melegvízes lavorba a láb. Én minden házi praktikát megpróbálnék, mielõtt gyógyszerhez nyúlnék. Jobbulást!!!
Szia! Én sajnos már átéltem a tejlázat, de nekem 40 fokos lázam volt, azelõtt soha nem volt ilyen magas. Én akkor már 13 hónapja szoptattam és bár az elején igen, akkor már sok-sok hónapja nem fejtem, teljesen kereslet-kínálat alapján mûködött a tejtermelés. És az ügyeletesorvos pont azért, mert egyáltalán nem volt feltelve a mellem annyit mondtott, hogy szedjek lázcsillapítót. Még aznap éjjel bementünk a kórházba, mert addigra lett olyan magas, már alig vánszorogtam. Ott kaptam antibiotikumot, amit végig beszedtem, és mellette szoptattam (talán egy fél napot hagytam ki, mert akkor a fejésnél - merthogy újra elõkerült a tejszívó-gép, muszáj volt minden szopi után - láttam, hogy genny jön belõle, és azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne. Kétségbeesve hívtam fel, hogy mi van, ha mégis evett belõle már az elõzõnél, akkor meg azt mondta, igazából nyugodtan szoptathatok akkor is, mert ha már annyira nem jó a tej, úgysem kell a babának. Úgyhogy így is tettem, szoptattam mindkét mellembõl, szedtem a lázcsillapítót, antibiotikumot, és kb. egy hét alatt rendbejöttem. Nehéz megítélni, hogy Te is ebben szenvedsz-e, de én úgy tudom, hogy a tejláz nagyon magas. De ha kiderül, hogy az, nyugodtan szedd a gyógszert, mert az kell a gyógyuláshoz, ha közben keletkezne masszírozd a melledben a csomókat, minden szopi után vagy ha kell helyett alaposan fejjél. Attól meg ne félj, hogy a gyógyszer miatt elutasítja a babád a tejet, nálunk nem volt ilyen gond. És még valami, ha mellgyulladásról van szó. Nekem borogatást is javasoltak. Szopi vagy fejés elõtt meleget, hogy oldja a csomókat, könnyebben ürüljön a tej, utána pedig hideget, hogy enyhítse a gyulladást. És csak kitartást kívánok Neked, mert lázasan, betegen nem könnyû még a fent-lét sem, nemhogy a 2 hetes babád változatlan ellátása. Gyógyulj meg hamar!
Én úgy tudom, és úgy tapasztaltam, hogy a "tejláz" attól van, hogy csomó lesz a mellben, ami begyullad. Vagyis kell legyen egy fájdalmas, piros folt a mellen, nem feltétlen van bekeményedve az egész. Én is jártam így, azt a területet szoptatás elõtt kb 5 percig jó meleg vízzel be kell borogatni, aztán óvatosan a kijárat felé masszírozni, arról a mellrõl kezdeni a szoptatást, aztán megpróbálni még fejni belõle, végül beborogatni 2-3 percre hûvös (nem hideg) textilpelussal/zsepivel. Általában 2 nap alatt helyrejön, ha nem, akkor vírus okozza a betegséget. Javaslom, hogy beszélj egy szakértõvel is: http://www.lll.hu/telefon Õk azt is tudják, mely antibiotikumokat szabad szedni szoptatás alatt is!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Dorina szoptatós melltartóból mi a maximum méret? Csak D kosárig van?

0

Meddig ideális a szoptatás?

Szervezetileg kérdem. Az emberi test számára meddig ideális?
Kislányom 10 hónapos. Eddig semmi baj nem volt a szoptatással.
Most már minden egyes alkalommal fáj minden egyes szívása, fáj a bőröm, folyton érzékeny, a mellbimbóm megnyúlt és fel van ázva ( nem tudom szebben megfogalmazni )
Nem szeretném elválasztani, vagy ilyesmi, csak szimplán felmerült bennem a kérdés, hogy meddig van felkészülve a szervezet a szoptatásra?

7

Milyen tápszert tudtok ajánlani?

Kedves anyukák, kikérném a véleményeteket, hogy milyen tápszert adjak 3 hetes kisfiamnak. Van tejem is, de sajnos nem tud szopizni Le szokom fejni, de nem tudok sokat... Reggelente 100-110ml aztán napközben már csak olyan 30-50ml :( ezért hozzáetetek táppal. Sajnos amit most használunk attól nem bír pukizni :/ szegénykém álmában is csak erőlködik. Szlovákiából vagyunk, most Sunar tápot kap, de szeretnék olyan tápot találni, amitől szegény nem kínlódik ennyit.

4

Pótoljak éjjel, vagy sem?

Nappal nagyrészt tápszeres a 3 hónapos fiam. Úgy 10-20ml tejem van még alkalmanként. Éjjel egyszer kel, akkor csak szoptatom. Eddig vissza is aludt mindig szopizás közben, de mostanában látom rajta, hogy nem elég a tej. Nyúljak éjjel is a tápszerhez, vagy szokjon hozzá, hogy kevesebb a tej és így egy idő után már nem kelne éjjel?

12

Sex miatt megindulhat a tejtermelésem?

6

A Laktoherb nem tejserkentô, csak jobban pukizik tôle a baba?

Nincs ráírva hogy tejserkentô, csak hogy tea szoptatós kismamáknak.
És az összetevôje alapján gondolom.

4

Mindenképpen muszáj a tápszer már ennyi idősen?

Kisfiam 9 hónapos, most nagyon úgy tűnik, hogy le akar állni a szopizással, reggel már nem, pár napja már este sem akar, leteszem és átfordul, felül, és már félálomban sem nagyon akarja csak pár szívás erejéig. Még talán hajnalban rendesen kéri, de már azt sem olyan intenzitással, lényegében szerintem ha vizet adnék neki, attól is visszaaludna. De ameddig hajnalban kell neki, addig ezt szeretném. Nagyon szomorú vagyok, hogy nem bírta ki 1 éves koráig, és nagyon nem akarok tápszerezni. Cumisüveget nem ismeri. Minden nap kap tejpépet, túrót, natúr yoghurtot, időnként sajtot a főzelékbe. Mindenképpen kell neki tápszert adni? Munkatársam mind3 gyereke 9 hónapos koráig szopizott, de ő egyiket sem tápszerezte utána, viszont tejet sem adott nekik 1 éves korukig. A tejtermékek voltak plusz napi 2szer tejpép. Volt valaki ugyanígy? Rengeteget próbálkoztam, hátha megint megjön a kedve mint legutóbb, de most nem úgy néz ki, és már néha-néha erőltetésnek tűnik részemről, amit csinálok, de ezt nem akarom...

7

Azt hogy kell érteni, hogy anyatejjel nem lehet túletetni egy babát? Teljesen mindegy, hogy hány kiló, nincs semmilyen határ, ami már probléma?

3

A cumisüveg kifőzővizéhez adott citromlé íze nem marad meg a cumin?

2

3 hetes babánál nagy probléma ha tápszerezni kezdünk?

Tudom hogy így is fel lehet nőni stb., de annyira azt van bennem hogy az anyatej a legfontosabb, egészségesebb lesz a babám, immunrendszere fejlettebb lesz....viszont valamiért nap mint nap egyre kevesebb a tejem, így már most pótolnom kell tápszerrel, aminek tudom hogy nemsokára az lesz a következménye hogy elmarad az anyatejem teljesen.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!