Találatok a következő kifejezésre: Miért verekszik a 15 hónapos kisfiam (1 db)

Miért verekszik állandóan a 15 hónapos kisfiam?

Nem igazán merem gyerekek közé vinni mert mindig ütöget mindenkit. Szabad visszacsapni vagy hagyjam rá.

Legjobb válasz: szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.

szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.
A sok okosnak üzenem majd ha a ti gyereketeket terorizálja együtögetõs 14 hónapos egy héten át akkor is azt fogjátok mondani, hogy ne csapjál rá a kezére???
simis vagyok, még annyit hogy KÖVETKEZETESNEK kell lenned, soha nem szabad figyelmen kívül hagynod ha ezt csinálja, századjára is ugyanaz:nem szabad, ne üss, inkább simizz, és a simikor DÍCSÉRD MEG!!!!!!A pozitív elismerés többet jelent mint a szidalmak meg a visszapofon, hogy "TUDJA MILYEN AZ"
Amikor megüt vkit, fogd meg a kezét és simizz vele(bár vszínû a megütött gyerek ezt nem fogja díjazni, estleg azt hiszi megint kap egyet), mondd neki hogy ne üss, hanem simi-simi.A kisfiam 15 hónapos, és már régóta "simiztetem"mert olyan aranyos, és közben mosolyog.Megdícsérem, megszeretgetem, és SOHA nem ütött meg senkit!!!!!!Valahol látnia kellett, elég egy vicces legyintés is anyuka-apukának stb...szal figyelni kell naon.Próbáld ki h mindig simizteted az ütés után, vagy csak úgy is..
Mi is voltunk ebben a cípóben.Helyzet súlyosságától függõen volt, hogy visszadtam a pofont, volt hogyelmagyaráztam nem szabad ... Én is kipróbáltam mindent ami létezett. Bújtam a netet, kérdeztem mindenkit mit csináljak.Kipróbáltam sok tanácsot.Szinte már rettegtem mikor mentünka játszótérrel.A kezdetek õta lassan eltelik egy év és most mondhatom azt, hogy talán leszokott a verekedésrõl. Ami nálunk bevált (ez biztos gyerek függõ is), hogy kerestem egy hasonló problémákkal küzdõ családot (nekem szerencsém volt mert lakótelepen lakunk, így nem volt nehéz dolgom) és a gyerekeket összeeresztettük. Volt hajtépés, sírás, pofozkodás... nem szóltunk bele és elintézték egymás között. Ettõl kezdve mondhatom egyre kevesebbet verekedett. Az összeeresztést megismételtük még egy párszor.(persze mindig ott voltunk készenlétbe, ha eldurvulna a helyzet akkor közbelépünk) Ha megpróbált verekedni mindig emlékeztettük hogy milyen volt amikor õ is kapott.Nálunk ez bevált.
Az apukának köze van a fiatok viselkedéséhez konkrétan a verekedéseihez?Kíváncsi lennék.Egy apuka.Köszönöm.
Most nem gyanúsítgatok senkit de általában akkor szoktak ilyenek lenni hogyha kissebb korában ha valakit megütött vagy ilyesmi akkor nevetnek rajta.És szerintem visszacsaphatsz és tényleg magyarázd el hogy miért.
az én lányom most 4 éves, és nagyon verekedõs volt abban a korban. durván semmiképp sem ajánlom, hogy leszoktasd. el fogja hagyni. én is sokat pánikoltam ez miatt, mert õ mindenre verekedéssel reagált, de leszokott róla. tuti, hogy a te kisfiad is leszokik róla. próbáld neki elmondani, hogy nem szabad.
Az én 14 hós lányom is szokott csapkodni, de én mindig mondom neki ilyenkor, hogy nem szabad, és mutatom, hogy kell ciró-marózni, azaz simogatni.Néha azért még van ütlegelés, de kezd rájönni, hogy nem örülünk, ha csapkod, annál inkább ha simogat.Próbáld ki.
A lányom ugyan ez volt, és kinõtte, leszoktattuk.Mindig rá lett szólva, és néha igen a kezére ütöttem, meg a szájára, mert õ harapott is.Én úgy szoktattam le hogy mikor összeveszett valakivel (unokahugi, unokabatyi), és megütötte vagy megharapta, azonnal hazavittem, és 2 napig nem volt játszópatás.Aztán 1-2 ilyen atrakció után tudta hogy nem üthet mert akkor vége a játéknak.Viszont az fontos hogy tudja mgvédeni magát.Mi mindig mondjuk is neki hogy ha bántanak ne hagyd magad.Most 2.5 éves nagyon okos kislány mindent megért.
"visszacsapni"häät nem tudom:S.nehez helyzet az tény..de az semmiképpen sem jo ha nm viszed gyerekek közé, mert elszokik tölük, és igenis megkell tanulnia mit szabad mäs gyerekekkel és mit nem.amint elkezd ütögetni midnenkit, ne üvöltözz vele.sztem semmiképpen.hanem ültesd le az öledbe, és magyaräzd el higgadtam hogy ezt nem szabad met ha ilyet csinäl mentek haza...vagy bärmi.aztän ültesd ott kb 5 percig és mondd el nkei 5 perc alatt hogy nem szabad mäsokat bäntani, mert akkor nem fognak vele jätszani mäs kisfiuk kislänyok...aztän ha visszaengeded , és ujra elkezdi, akkor megint.sztem egy idöutän abbafogja hagyni, de én semmiképpen sem a visszacsapäst välasztanäm.tudnia kell anya mindig ott van , és nyugodt higgadt vele.sztem, én szetm sokkal többet ellehet érni szép szoval, ölbe ültetéssel, ha kell 3 -4-5-6 hétig mindennap akärhänyszor csak kell.hidd el ha odacsapsz akkor ugyanugy fogja csinälni, ezmellett benne lesz hogy odacsaptäl neki...kell hogy tisztelje az anyjät, hogyne kéne!söt.de ne odacsapässal éRd el sztem.
Olyan fura, hogy ez "életkori sajátosság". Sajnos nálunk detto. Épp most keresem a megoldást rá.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Védönö adhat igazolást arról hogy a lányomat fejlesztö oviba kell vinnem?

2 éves a lányom és még van egy éve az oviig.Kaptam egy papirt Budapeströl ahol voltam a tanulási bizottságtól amin az áll hogy Kontroll:az óvodai nevelés megkezdésekor vagy a gyermek három illetve ötödik életévének betöltésekor a szülö vagy a fejlesztö intézmény kérése alapján.És egy éves korban már voltunk ott és akkor anyosom szerint megadtak egy ovodát ott végeznek korai fejlesztést de akkor még csak egy éves volt.Most megemlitettem a gyógytornászunknak hogy kéne töle egy igazolás hogy szerinte is kell a fejlesztés ö meg furcsán nézett rám.Anyosom meg mondta hogy kérjek a védönötöl igazolást.Csak kérdés hogy ö adhat e?

8

Mikortól és miből lehet tudni, hogy egy gyerek hiperaktív?

12

Megőrülök, mit tegyek?

Kislányom 2,5éves és pár hónapja mintha teljesen kifordult volna magából.Egyik napról a másikra megváltozott pedig nem történt semmi.Nem alszik éjszakánként(külön szobában van)2-3 óránként felkel.Sem és sem ő nem alussza ki magát.Egész nap ugrál,pörög,nem áll meg egy percre sem,még evés közben is jár a lába.A pakolásról nem is szólva...Egyszerűen hisztis,nem lehet vele bírni.Hiába próbáltam már meg mindent(szép szó,kedvesség,játékosság,durvább hangnem,néha kisebb ütést a seggére...semmi nem használ)már nem tudom hogyan tartsam kordában,egyszerűen nem tudom mi lenne a segítség.A játékaival sem köti le magát csak addig mig elszórja és kész,egész nap hevernek a földön...játékot sem veszek már neki.

19

Nagyon rosszul alvó gyerekek szülei: vállal (ta) tok kistesót?

Mennyi korkülönbséggel? Mik a tapasztalatok?
Fiam 3 éves, és még mindig lehetetlen a helyzet, bár sokkal jobb, mint 1 éve. Nagyon fáradtak vagyunk. :(

4

Asztmás kisgyerek tényleg nem sportolhat semmit?

15

2 eves lanyom rettenetesen hisztis. Ordit foldhoz veri magat ha valmi nem sikerul neki vagy nem engedjuk meg eppen! En mar ezt nem birom utolso lelegzetveteleig ordit es nem talalok megoldast. Beszelgetes sem es buntetes sem hasznal! Mit csinaljak?

14

Mi lesz akkor, ha a fiam nem lesz szobatiszta 3 éves korára?

Három hónapunk van még addig, de egyenlőre csak a pisi megy a wc-be, de az is csak a házban. Amint kimegyünk, már nem tud figyelni rá.( Bent csak alváshoz van pelus) A kakival meg úgy állunk, hogy átlagosan 3-4 naponta van egyszer, de hallani sem akar a wc-ről, biliről olyankor. Sőt, még ránézni sem szabad olyankor.Tudom, hogy még van időnk,nem is erőltetem a dolgot. Csakhogy; ha a harmadik szülinap után nem kapom már a GYES-t, akkor vissza kell mennem dolgozni, de hát mit mondjak a főnökömnek? Járt így már valaki?

9

Hány napig lehet adni a duphalacot, 2, 5-éves kisfiamnak?

4

Hogyan kell használni az "Én is tudok beszélni" c. munkafüzetet?

Semmi használati utasítás nincs benne.

5

Kaki gondok! Visszatartja? Vagy valami más áll a háttérben?

Nálunk ezt jelenséget színes pukinak hívjuk. Ez olyan, hogy a kislányom csak pukinak érzi, de jön vele kaki is. Eddig általában csak akkor fordult elő, ha beteg volt, vagy gyógyszert szedett. Amikor rákérdeztem a gyerekorvostól, akkor azt mondta, hogy a vírusok a gyerekeknél bélhurutot okozhatnak, és ezért van egyes gyerekeknek hasmenésük, a lányomnál viszont így jön ki a dolog. Eddig rendben is volt. Nem kakilt túl gyakran eddig sem, megmondták, hogy örökölte, mert nálam is ez van. Két évesen volt szorulása, de utána volt rendesen kaki, pelusba, majd bimbibe. Azt már észrevettem, hogy az oviban nem hajlandó kakilni. De a legnagyobb probléma, hogy mostanában az oviban már nincs "színes puki", otthon esténként van, és olyan, mintha visszatartaná és csak egy-egy kis darab jön ki. (Bocs, a szó szerinti írásért, de így talán érthetőbb). Egyébként állandóan náthás, meg kap vitamint (Marslakócskákat), lehet ez a gond.
Az lenne a kérdésem, hogy másnál volt-e ilyen és meddig nem kell aggódnom. Most pl. már nem is emlékszem, hogy mikor kakilt otthon, hogy az oviban kakilt-e azt nem tudom, mert nem mondta. Eddig ott kétszer kakilt és mindig szólt róla. Tanácstalan vagyok.

Köszönöm a válaszokat.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!