Találatok a következő kifejezésre: Miért verekszik a 15 hónapos (1 db)

Miért verekszik állandóan a 15 hónapos kisfiam?

Nem igazán merem gyerekek közé vinni mert mindig ütöget mindenkit. Szabad visszacsapni vagy hagyjam rá.

Legjobb válasz: szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.

szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.
A sok okosnak üzenem majd ha a ti gyereketeket terorizálja együtögetõs 14 hónapos egy héten át akkor is azt fogjátok mondani, hogy ne csapjál rá a kezére???
simis vagyok, még annyit hogy KÖVETKEZETESNEK kell lenned, soha nem szabad figyelmen kívül hagynod ha ezt csinálja, századjára is ugyanaz:nem szabad, ne üss, inkább simizz, és a simikor DÍCSÉRD MEG!!!!!!A pozitív elismerés többet jelent mint a szidalmak meg a visszapofon, hogy "TUDJA MILYEN AZ"
Amikor megüt vkit, fogd meg a kezét és simizz vele(bár vszínû a megütött gyerek ezt nem fogja díjazni, estleg azt hiszi megint kap egyet), mondd neki hogy ne üss, hanem simi-simi.A kisfiam 15 hónapos, és már régóta "simiztetem"mert olyan aranyos, és közben mosolyog.Megdícsérem, megszeretgetem, és SOHA nem ütött meg senkit!!!!!!Valahol látnia kellett, elég egy vicces legyintés is anyuka-apukának stb...szal figyelni kell naon.Próbáld ki h mindig simizteted az ütés után, vagy csak úgy is..
Mi is voltunk ebben a cípóben.Helyzet súlyosságától függõen volt, hogy visszadtam a pofont, volt hogyelmagyaráztam nem szabad ... Én is kipróbáltam mindent ami létezett. Bújtam a netet, kérdeztem mindenkit mit csináljak.Kipróbáltam sok tanácsot.Szinte már rettegtem mikor mentünka játszótérrel.A kezdetek õta lassan eltelik egy év és most mondhatom azt, hogy talán leszokott a verekedésrõl. Ami nálunk bevált (ez biztos gyerek függõ is), hogy kerestem egy hasonló problémákkal küzdõ családot (nekem szerencsém volt mert lakótelepen lakunk, így nem volt nehéz dolgom) és a gyerekeket összeeresztettük. Volt hajtépés, sírás, pofozkodás... nem szóltunk bele és elintézték egymás között. Ettõl kezdve mondhatom egyre kevesebbet verekedett. Az összeeresztést megismételtük még egy párszor.(persze mindig ott voltunk készenlétbe, ha eldurvulna a helyzet akkor közbelépünk) Ha megpróbált verekedni mindig emlékeztettük hogy milyen volt amikor õ is kapott.Nálunk ez bevált.
Az apukának köze van a fiatok viselkedéséhez konkrétan a verekedéseihez?Kíváncsi lennék.Egy apuka.Köszönöm.
Most nem gyanúsítgatok senkit de általában akkor szoktak ilyenek lenni hogyha kissebb korában ha valakit megütött vagy ilyesmi akkor nevetnek rajta.És szerintem visszacsaphatsz és tényleg magyarázd el hogy miért.
az én lányom most 4 éves, és nagyon verekedõs volt abban a korban. durván semmiképp sem ajánlom, hogy leszoktasd. el fogja hagyni. én is sokat pánikoltam ez miatt, mert õ mindenre verekedéssel reagált, de leszokott róla. tuti, hogy a te kisfiad is leszokik róla. próbáld neki elmondani, hogy nem szabad.
Az én 14 hós lányom is szokott csapkodni, de én mindig mondom neki ilyenkor, hogy nem szabad, és mutatom, hogy kell ciró-marózni, azaz simogatni.Néha azért még van ütlegelés, de kezd rájönni, hogy nem örülünk, ha csapkod, annál inkább ha simogat.Próbáld ki.
A lányom ugyan ez volt, és kinõtte, leszoktattuk.Mindig rá lett szólva, és néha igen a kezére ütöttem, meg a szájára, mert õ harapott is.Én úgy szoktattam le hogy mikor összeveszett valakivel (unokahugi, unokabatyi), és megütötte vagy megharapta, azonnal hazavittem, és 2 napig nem volt játszópatás.Aztán 1-2 ilyen atrakció után tudta hogy nem üthet mert akkor vége a játéknak.Viszont az fontos hogy tudja mgvédeni magát.Mi mindig mondjuk is neki hogy ha bántanak ne hagyd magad.Most 2.5 éves nagyon okos kislány mindent megért.
"visszacsapni"häät nem tudom:S.nehez helyzet az tény..de az semmiképpen sem jo ha nm viszed gyerekek közé, mert elszokik tölük, és igenis megkell tanulnia mit szabad mäs gyerekekkel és mit nem.amint elkezd ütögetni midnenkit, ne üvöltözz vele.sztem semmiképpen.hanem ültesd le az öledbe, és magyaräzd el higgadtam hogy ezt nem szabad met ha ilyet csinäl mentek haza...vagy bärmi.aztän ültesd ott kb 5 percig és mondd el nkei 5 perc alatt hogy nem szabad mäsokat bäntani, mert akkor nem fognak vele jätszani mäs kisfiuk kislänyok...aztän ha visszaengeded , és ujra elkezdi, akkor megint.sztem egy idöutän abbafogja hagyni, de én semmiképpen sem a visszacsapäst välasztanäm.tudnia kell anya mindig ott van , és nyugodt higgadt vele.sztem, én szetm sokkal többet ellehet érni szép szoval, ölbe ültetéssel, ha kell 3 -4-5-6 hétig mindennap akärhänyszor csak kell.hidd el ha odacsapsz akkor ugyanugy fogja csinälni, ezmellett benne lesz hogy odacsaptäl neki...kell hogy tisztelje az anyjät, hogyne kéne!söt.de ne odacsapässal éRd el sztem.
Olyan fura, hogy ez "életkori sajátosság". Sajnos nálunk detto. Épp most keresem a megoldást rá.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elmehetek GYES-re 7éves fiammal?

Fiam tanulási problémákkal, enyhébb viselkedészavarral küzd.Speciális iskolába vették fel egy másik városba, ahová úgy kell hordanunk majd.A családsegítőben azt mondják GYes-re mehetek vele,de erről döntő gyerekpszichiáter szerint sok ,,probléma"van a fiúnkkal,de egyik sem olyan súlyos, hogy megkapjam a gyest.Harcoljak érte vagy reménytelen, hogy bármilyen támogatást kapjunk.Van valaki ilyen helyzetben?

7

Hisztériás rohamok 2, 5 kislánynál. Mit tudok csinálni?

Csak az elmúlt két nap eseményei: Reggel kelteném, mert oviba kell vinni a négy éves bátyját. Nekiáll hisztizni, hogy fáradt. Apja szól, hogy rosszul aludt, hagyjam, majd elviszi a kisfiút. Fekszik az ágyba, meglátja az ablakból az apját és ordít hogy ő is menni akar.
Nem hagyja magát pelenkázni. Kért kakaót, megcsinálom. Erre ő inkább teát kér. Ez már lefutott kör, mindent kér és semmi sem jó. Mondtam neki, hogy most kakaó van: erre földhöz kente a csészét és rám rontott!
Ma reggel is előadta, hogy fáradt. Most nem engedtem. Ordít mint a lánc, felöltöztettem, nekiállta szaggatni ruháit, hogy ő akart öltözni.
Elvittük oviba a bátyját. Utána bolt. Kiválasztott egy valamit, a bolt előtt földhöz kente, hogy ő kindertojást akart.
A kapuban elkezd üvölteni, hogy menjünk játszótérre. Az ajtóban már az óvodába akart visszamenni.
Kiadtam a reggelit (kakaóscsiga), nem kell. Végül nyammogott egy kicsit és otthagyta. Sajnos nem figyeltem eléggé és a lányom (másfél) kivette a tányérból és beleharapott. Erre szó szerint nekiugrott, lökdöste, ütötte. Úgy kellett lerángatnom róla. Ekkor belémharapott.
Sarokbaállítós bünti van, kb két órát használ.
Jelenleg azon van az ordítás, hogy ő menni akar a nagymamához.
Hazudik: pl: ott áll nyakig csokisan de a bátyja volt (mikor itthon sincs), fellöki a lányomat, utána meg sír, hogy megütötte.
Hullámokban jönnek ezek rá. Van amikor egy hétig semmi, utána meg az élő fába is beleköt.
Semmi rendszer. Még a frontot is figyeltem, de nem az volt.

14

TMST-fejlesztés alatt álló gyerekek anyukái! Otthon milyen gyakorlatokat végeztek a gyermeketekkel?

9

Mit tegyek, hogyan neveljem 3 éves nagyon hisztis kisfiú gyermekemet?

Tegnap 5!!! hatalmas hisztije volt, hosszadalmasan ordított, belém is rúgott, pedig nagyon semmiségek voltak az okok, legalábbis szerintem. Mindig akkor van a hiszti, ha nem az van, amit ő akar. Például nem engedtem, hogy egy olyan dologgal játsszon, ami dísz és törékeny. Elvettem tőle és ordított, de nagyon, de nagyon kitartó. Egy másik dolog, hogy este van, menni kell be, fürdeni, feküdni, de ő nem akar, csak ordít és toporzékol.

15

Konkrét példát tudtok olyanra, hogy lázgörcsös gyerek epilepsziás lett?

Kisfiamnak októberben és novemberben is volt lázgörcse. A második után irányultunk neurológiára. Kapott egy két éves kezelést. Mióta szedi a gyógyszereket, azóta volt már lázas nem is egyszer, de görcsölt. A kezelést azért kapja, hogy elkerüljük az esetlegesen kialakulandó epilepsziát. De én azért így is rettegek, hogy mi van ha a kezelés ellenére mégis.....

5

Enyhén autisztikus, ill Asperger szindrómás gyerekek anyukáitól kérdeznék. Van olyan, hogy bizonyos időszakban romlik a gyerek állapota, aztán meg jön jobb, könnyebb időszak?

Vagy általában egyforma? A lányom 4 éves, jártunk pszichológushoz, aki szerint vannak autisztikus tünetei. Való igaz, időnként nagyon nehéz vele, de máskor meg olyan, mint a többi 4 éves.
Egyenlőre nem tudom mi váltja ki belőle a rosszabb napokat, gondoltunk arra is, hogy "túlhallása" van, és pl zavarja a szél, vagy valami elektromos berendezés zaja, amit mi nem is észlelünk. De konkrét dologra nem jöttem még rá.

Ha van ilyen viselkedésbeli ingadozás, akkor mi lehet az oka?

14

Mit csináltok a gyereketekkel, ha nem akar a szóból érteni?

6 éves, iskolás lesz, fiú, értelmes, de az utóbbi időben: Ha szólok neki 5X kell és a végén még nekem kell odamennem, hogy odafigyeljen (nem a hallásával van a baj, mert amikor megkérdeztem hallott-e azt mondja igen, de a miért nem akkor oda kérdésre nem tud válaszolni).
Ha leszidom visszabeszél (pl:"kérj te bocsánatot"). Újabban beszélek hozzá és közben elindul, hogy neki elég volt.
Most pl. a húga játszott sárkányfigurákkal, leszedi és visszarakja a szárnyaikat, erre a fiam elviszi a szárnyakat, összeveszés. Rászólok, megtiltom, és még 3X kell bemennem a konyhából, hogy ne vigye el, mit nem ért ezen?
Normális ez, hogy 6 évesen így megkergüljön a gyerek és erőharcokat provokál, a szót nem akarja érteni?
Kérlek ne írjátok, hogy verjem meg, nem azért mert nem viszket a tenyerem tőle, hanem mert szeretném a 6 évesemmel színvonalasan megoldani ezt a dolgot!
Ha tudtok, segítsetek!
Köszönöm!

13

Akkor mit kell csinálni ha egy közelemben levő kisgyerek tök antiszociális?

Például az apja sokat cigizik, de alig van rá pénze. Láttam ezt a kölyköt amikor az apa tornyokat épített 10 20 50 forintos pénzekből egy utolsó cigire a hó végén, a gyerek odafurakodott, a felnőttek mellet de észrevétlenül, lecsapott egy ilyen pénztoronyra, megragadta és elrohant vele. Az ablakhoz, ott kivágta, egy szinttel lejjebb a fűre?? És sok ilyen húzása van, a szülei meg: milyen édes, aranyos....Vahhh!!! ??

6

Mit tegyek a bátyám csúnyán beszélő és nagyon hisztis gyerekével?

Ma verte ki nálam a biztosítékot a bátyám 4éves fia!
Kezdjük azzal hogy mindenen hisztizett csupán egy példa a sok közül hogy kitessékelte apukám az aknából a gyereket, ott akart békát fogni és ő zokon vette!
Másik példa hogy csak akkor szeret valakit hogyha kap valamit, szerintem ez rettentő rossz dolog!
Harmadikként az az eset történt hogy a testvéremnek azaz az apjának azt mondta hogy f*sszopó nem csak tévedés volt, 2 szer ismételte meg!
Tesóm odacsapott neki, persze az én drága sógornőm rohant megvigasztalni, ugyanis hogy gondolja a bátyám ezt -.-"
aztán fagyit követelt a kisfiú hogyha mennek haza vegyenek fagyit mondta az apja hogy nem mert ma sok mindent követelőzött erre a gyermek hisztibe kezdett és az apjának a következőket mondta "ne szólj bele az életembe azt csinálok amit akarok semmi közöd hozzá" elkeserítő egy 4esztendős gyerektől ez!
Na mikor indultak haza, az anyukának mondta hogy "gyere már mert mindjárt olyan pofont kapsz hogy leesik a fejed" én csak erre figyeltem fel hogy na hogy képzeli,na ekkor a drága feleség megengedte hogy oda csapjon a gyereknek mert hogy képzeli ezt, illetve ki a "nagyobb"!!??
Oltári nagy hülyeség ez, a gyerek teljesen elvan rontva+
Számítógéppel játszik azon kardozik ha "azt merjük illetve merik" mondani hogy nem a földhöz csapja magát!!

Nem tudom mit lehetne kezdeni, milyen tanáccsal lássam el őket, mert majd csak azt veszik észre hogy a gyerek a falkavezér ami szerintem most is megvan!!
Hasonló gyerekkel találkoztatok már??Mi a helyes út ilyenkor??Van jogom beleszólni a nevelésbe??

8

Szakértők véleményét szeretném kérni?

Kisfiam 5 éves, és az óvónéni azt mondta, hogy a háromszögbe nem tudja belerajzolni a kört, illetve, kérte, hogy sokat színeztessem a kisgyereket, mert a finom motorika elég fejletlen. Kérdésem az lenne, hogy otthon mit gyakoroljak a fiammal, melyik feladatok lennének számára megfelelőek? Köszönöm

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!