Találatok a következő kifejezésre: Miért verekszik a 15 hónapos (1 db)

Miért verekszik állandóan a 15 hónapos kisfiam?

Nem igazán merem gyerekek közé vinni mert mindig ütöget mindenkit. Szabad visszacsapni vagy hagyjam rá.

Legjobb válasz: szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.

szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.
A sok okosnak üzenem majd ha a ti gyereketeket terorizálja együtögetõs 14 hónapos egy héten át akkor is azt fogjátok mondani, hogy ne csapjál rá a kezére???
simis vagyok, még annyit hogy KÖVETKEZETESNEK kell lenned, soha nem szabad figyelmen kívül hagynod ha ezt csinálja, századjára is ugyanaz:nem szabad, ne üss, inkább simizz, és a simikor DÍCSÉRD MEG!!!!!!A pozitív elismerés többet jelent mint a szidalmak meg a visszapofon, hogy "TUDJA MILYEN AZ"
Amikor megüt vkit, fogd meg a kezét és simizz vele(bár vszínû a megütött gyerek ezt nem fogja díjazni, estleg azt hiszi megint kap egyet), mondd neki hogy ne üss, hanem simi-simi.A kisfiam 15 hónapos, és már régóta "simiztetem"mert olyan aranyos, és közben mosolyog.Megdícsérem, megszeretgetem, és SOHA nem ütött meg senkit!!!!!!Valahol látnia kellett, elég egy vicces legyintés is anyuka-apukának stb...szal figyelni kell naon.Próbáld ki h mindig simizteted az ütés után, vagy csak úgy is..
Mi is voltunk ebben a cípóben.Helyzet súlyosságától függõen volt, hogy visszadtam a pofont, volt hogyelmagyaráztam nem szabad ... Én is kipróbáltam mindent ami létezett. Bújtam a netet, kérdeztem mindenkit mit csináljak.Kipróbáltam sok tanácsot.Szinte már rettegtem mikor mentünka játszótérrel.A kezdetek õta lassan eltelik egy év és most mondhatom azt, hogy talán leszokott a verekedésrõl. Ami nálunk bevált (ez biztos gyerek függõ is), hogy kerestem egy hasonló problémákkal küzdõ családot (nekem szerencsém volt mert lakótelepen lakunk, így nem volt nehéz dolgom) és a gyerekeket összeeresztettük. Volt hajtépés, sírás, pofozkodás... nem szóltunk bele és elintézték egymás között. Ettõl kezdve mondhatom egyre kevesebbet verekedett. Az összeeresztést megismételtük még egy párszor.(persze mindig ott voltunk készenlétbe, ha eldurvulna a helyzet akkor közbelépünk) Ha megpróbált verekedni mindig emlékeztettük hogy milyen volt amikor õ is kapott.Nálunk ez bevált.
Az apukának köze van a fiatok viselkedéséhez konkrétan a verekedéseihez?Kíváncsi lennék.Egy apuka.Köszönöm.
Most nem gyanúsítgatok senkit de általában akkor szoktak ilyenek lenni hogyha kissebb korában ha valakit megütött vagy ilyesmi akkor nevetnek rajta.És szerintem visszacsaphatsz és tényleg magyarázd el hogy miért.
az én lányom most 4 éves, és nagyon verekedõs volt abban a korban. durván semmiképp sem ajánlom, hogy leszoktasd. el fogja hagyni. én is sokat pánikoltam ez miatt, mert õ mindenre verekedéssel reagált, de leszokott róla. tuti, hogy a te kisfiad is leszokik róla. próbáld neki elmondani, hogy nem szabad.
Az én 14 hós lányom is szokott csapkodni, de én mindig mondom neki ilyenkor, hogy nem szabad, és mutatom, hogy kell ciró-marózni, azaz simogatni.Néha azért még van ütlegelés, de kezd rájönni, hogy nem örülünk, ha csapkod, annál inkább ha simogat.Próbáld ki.
A lányom ugyan ez volt, és kinõtte, leszoktattuk.Mindig rá lett szólva, és néha igen a kezére ütöttem, meg a szájára, mert õ harapott is.Én úgy szoktattam le hogy mikor összeveszett valakivel (unokahugi, unokabatyi), és megütötte vagy megharapta, azonnal hazavittem, és 2 napig nem volt játszópatás.Aztán 1-2 ilyen atrakció után tudta hogy nem üthet mert akkor vége a játéknak.Viszont az fontos hogy tudja mgvédeni magát.Mi mindig mondjuk is neki hogy ha bántanak ne hagyd magad.Most 2.5 éves nagyon okos kislány mindent megért.
"visszacsapni"häät nem tudom:S.nehez helyzet az tény..de az semmiképpen sem jo ha nm viszed gyerekek közé, mert elszokik tölük, és igenis megkell tanulnia mit szabad mäs gyerekekkel és mit nem.amint elkezd ütögetni midnenkit, ne üvöltözz vele.sztem semmiképpen.hanem ültesd le az öledbe, és magyaräzd el higgadtam hogy ezt nem szabad met ha ilyet csinäl mentek haza...vagy bärmi.aztän ültesd ott kb 5 percig és mondd el nkei 5 perc alatt hogy nem szabad mäsokat bäntani, mert akkor nem fognak vele jätszani mäs kisfiuk kislänyok...aztän ha visszaengeded , és ujra elkezdi, akkor megint.sztem egy idöutän abbafogja hagyni, de én semmiképpen sem a visszacsapäst välasztanäm.tudnia kell anya mindig ott van , és nyugodt higgadt vele.sztem, én szetm sokkal többet ellehet érni szép szoval, ölbe ültetéssel, ha kell 3 -4-5-6 hétig mindennap akärhänyszor csak kell.hidd el ha odacsapsz akkor ugyanugy fogja csinälni, ezmellett benne lesz hogy odacsaptäl neki...kell hogy tisztelje az anyjät, hogyne kéne!söt.de ne odacsapässal éRd el sztem.
Olyan fura, hogy ez "életkori sajátosság". Sajnos nálunk detto. Épp most keresem a megoldást rá.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A 12 éves 5. osztályos gyerekemmel, magatartásproblémái vannak az iskolában az osztályfőnöke behívatott Elfogják küldeni az iskolából?

túl vagyunk az ofőnökin,szaktanárin a sorozatos magatartásproblémák miatt,lökdösődések miatt
kudarc kudarc hátán hová vigyem??már annyi mindent próbáltam

7

Fütyi-probléma!? Tanács, segítség kellene.

Másfél évesemnek egy mm-nyit sem jön vissza a bőr, hiába próbálom húzni, nem is nagyon engedi. Nem fújódik pisinél, nem váladékozik. De aggódom, gyerekorvosunk nem erőlteti, azt mondja, hogy ha már szobatiszta, és akkor sem jön vissza, majd menjünk gyereksebészetre. Félek, nehogy körülmetélés legyen a vége...

13

Túlteheti magát egy gyerek a szexuális zaklatáson és nyíltszíni megaláztatáson?

Egy 12 éves kislányt jó tanulmányai miatt 6osztályos gimnáziumba küldtek. Hetedikes, vagyis 13 éves korában a menő lányok csoportja iskola után arra kényszerítette, hogy mutassa be milyen maszturbálni. Az osztálytermet a lányok bezárták, a lány nem tudott kijutni, így félelmében megtette. Ezek után a lányok mindenféle pletykákat találtak ki róla és terjesztették (a legdurvábbak: krétával maszturbál, kutyákkal létesít szexuális kapcsolatot) addig addig ment ez, míg a lány maga is elhitte hogy undorító lény. Mikor az ügy kipattant az osztályfőnök a zaklatók mellett állt ki és eltussolta az ügyet. A lányt kivették az iskolából, és normál általános iskolában fejezte be tanulmányait. De addigra a kedves,cserfes, kissé eleven lányból egy antiszociális, "tüskés" páncélú személy lett, hamar kiközösítette az utolsó osztálya is. Középiskolában próbált nyitni, próbálta magát szerethetőnek érezni. 18 éves koráig összesen 16 férfival feküdt le. Rendszeresen alkoholizált, rászokott a cigire. Gyakoriak voltak a hangulatingadozásai, tehetségesen felöltötte a "minden rendben" maszkot, de belül továbbra is undorító szörnyszülöttként érezte magát.
Lehet belőle értékes ember?

16

Szerintetek, hogy lehet ezt bírni 19 évesen? :O

Néhány éve voltam kint Los Angelesben 1 évet egy fantasztikus családnál mint cserediák,nagyon megkedveltem őket akkor 3 gyerekük volt most már 4-en vannak testvérek (a legkisebb 10 hónapos van egy 3 és fél éves egy 12 és egy 19) a szülők 4 hónapja meghaltak,most tudtam meg a napokban nagyon szomorú lettem,és felvettem a kapcsolatot egy ottani osztálytársammal.Õ mesélte,hogy a 19 éves lány lett a kicsik gyámja...HOGY?Hogy bíztak rá egy 19 éves lányra aki egyedül álló 3 kisgyereket?? Úgy hallottam,hogy Amerikában nagyon oda figyelnek az örökbefogadásra akkor ez,hogy lehetséges?Kerestem a lányt,de elköltözött Los Angelesből (azt tudom,hogy eléggé gazdagok voltak és több házuk is volt) ha jól tudom valami kis városba költöztek Nevadában.Én is most töltöm a 19-et de elképzelni sem tudom,hogy hogy bírnék el 3 gyerekkel főleg egy hiszti korszakban lévővel,egy kiskamasszal és egy babával...Annyira sajnálom szegény lányt,a szülei nagyon elfoglaltak voltak mindig de imádták a családjukat...Nagyon szeretnék neki segíteni első kérdés hogy tudnám megtalálni,kerestem facebookon nincs fiókja,próbálkoztam a régi telefon számával de az már nem él...
Mivel jövőre az USA-ba fogok járni egyetemre jó lenne vele felvenni a kapcsolatot,segíteni neki és nem is leszek tőle messze ha tényleg ott él ahol mondják.
Szerintetek meddig fogja bírni?
Hogy lehet ezt egyedül?:O :(

19

Kezelhetetlen (dacos, hisztis) kétéves?

Kétéves lányommal mostanában rémálom elindulni valahova. Főleg ha sietni kell. A kezemet soha nem akarta megfogni, de szinte mindig másfelé akar menni, mint amerre kellene. Ha fölveszem ordít, hogy hagyjam békén, ha leteszem a másik irányba megy. Ez akkor probléma, ha célirányos az utunk. Ja, ha meg elege van egyszerűen csak lefekszik az úton. Aztán felkel és a másik irányba megy. Ugye boltból hazafelé nagy csomagokkal ez nagyon kellemetlen.

11

Akinek a gyermekének autista, aspergeres vagy bármi hasonló diagnózisa van már, milyen tüneteik voltak 2, 5 évesen?

3

Hogyan éritek el gyereketeknél, hogy csinálja a tsmt-tornát?

Kisfiam 4 éves lesz és nagyon kinlódunk. Azért sem csinálja. Már próbáltam jutalmazást, persze dícsérem, elmagyaráztam miért fontos. Ezek nem váltak be. Borzasztó érzés.

2

Lehet valami baj a barátnőm kisfiával?

3 és fél éves kisfiúról van szó. Későn kezdett el beszélni, azelőtt csak "hadovált" a saját kis nyelvén amit senki nem értett. Most is elég nehéz érteni vagy egyáltalán nem érteni amit mond. Még sokszor a szülők sem értik. Sokszor összejárunk, szeretjük őket, csak nem akarom őket megbántani hogy szerintem már szépen tisztán kellene beszélni neki. Azon kívűl nagyon aktív gyerek, állandóan rohangál, ugrál, kiabál, verekszik. Ha mi megyünk hozzájuk semmivel nem engedi játszani a fiamat, mindent elvesz tőle. Ha valami miatt rászólnak dühkitörése lesz, nem lehet neki szépen elmagyarázni semmit, hogy miért nem lehet ezt csinálni. Fetreng a földön, mindent dobál és ha nem engednek a szülők még mindig, akkor ledugja az ujját a torkán. Semmi nem köti le 10 percnél tovább. Sokszor beszélgettünk már együtt erről, hogy kezelhetetlen, mert teljesen ki vannak tőle. Felvetettem hogy nem-e hiperaktív. Azt mondták hogy biztos hogy nem. Angliában élünk, a védőnő sem tudja felmérni a helyzetet. Oviba jár de csak pár órát tölt ott és ott sem beszél. Nem akarom nekik mondani, de jó lenne tudni, hogy csak rossz nevelés, vagy tényleg van a háttérben valami.
Pár szót írok ahogy beszél a kisfiú.
atajok-akarok,potoj-motor,tosi-kocsi,totós-kalóz,tösi-köszi, minden z hang=s vagy sz, k=t c=s

6

TSMT torna mennyi idő után használ? És a nagyobb gyereket addig hova teszed?

Fiam 3 éves, alig beszél, és ezért irattunk fel ilyet. Nagyon élvezi, 1 hete csináljuk. Egyébként oviba is most kezdett el járni, és már mond egy-két szót. A férjem szerint egy nagy szemfényvesztés az egész, és az ovi miatt van, meg azért, mert élvezi, hogy foglalkozunk vele. Mert nagyon-nagyon tetszik neki, még repetázni szeretne.
Alvásban is segíthet? Még mindig fent vagyunk minden éjjel.
Viszont a 6 éves lányom folyton itt lábatlankodik, hogy ő is akarja. Pedig már adtunk neki színezőt, babát, kivételesen játszhat a számítógéppel. De az biztos, hogy 2 perc múlva már megint itt áll, és mondja, hogy engem is. Egyrészt nagyon nehéz, másrészt ezt végig kell a fiammal csinálni, nem lehet megszakítani. Utána egy-két lightosabb feladatot a lánnyal is megcsinálunk, de már nagyon mondja, hogy velem nem is játszotok, engem nem szerettek. Mivel kössem le addig?

10

Dr. Sátorhegyi Éva gyermekpszihiáterről mi a véleménytek (nyiregyháza)?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!