Találatok a következő kifejezésre: Miért verekszik a 15 (1 db)

Miért verekszik állandóan a 15 hónapos kisfiam?

Nem igazán merem gyerekek közé vinni mert mindig ütöget mindenkit. Szabad visszacsapni vagy hagyjam rá.

Legjobb válasz: szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.

szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.
A sok okosnak üzenem majd ha a ti gyereketeket terorizálja együtögetõs 14 hónapos egy héten át akkor is azt fogjátok mondani, hogy ne csapjál rá a kezére???
simis vagyok, még annyit hogy KÖVETKEZETESNEK kell lenned, soha nem szabad figyelmen kívül hagynod ha ezt csinálja, századjára is ugyanaz:nem szabad, ne üss, inkább simizz, és a simikor DÍCSÉRD MEG!!!!!!A pozitív elismerés többet jelent mint a szidalmak meg a visszapofon, hogy "TUDJA MILYEN AZ"
Amikor megüt vkit, fogd meg a kezét és simizz vele(bár vszínû a megütött gyerek ezt nem fogja díjazni, estleg azt hiszi megint kap egyet), mondd neki hogy ne üss, hanem simi-simi.A kisfiam 15 hónapos, és már régóta "simiztetem"mert olyan aranyos, és közben mosolyog.Megdícsérem, megszeretgetem, és SOHA nem ütött meg senkit!!!!!!Valahol látnia kellett, elég egy vicces legyintés is anyuka-apukának stb...szal figyelni kell naon.Próbáld ki h mindig simizteted az ütés után, vagy csak úgy is..
Mi is voltunk ebben a cípóben.Helyzet súlyosságától függõen volt, hogy visszadtam a pofont, volt hogyelmagyaráztam nem szabad ... Én is kipróbáltam mindent ami létezett. Bújtam a netet, kérdeztem mindenkit mit csináljak.Kipróbáltam sok tanácsot.Szinte már rettegtem mikor mentünka játszótérrel.A kezdetek õta lassan eltelik egy év és most mondhatom azt, hogy talán leszokott a verekedésrõl. Ami nálunk bevált (ez biztos gyerek függõ is), hogy kerestem egy hasonló problémákkal küzdõ családot (nekem szerencsém volt mert lakótelepen lakunk, így nem volt nehéz dolgom) és a gyerekeket összeeresztettük. Volt hajtépés, sírás, pofozkodás... nem szóltunk bele és elintézték egymás között. Ettõl kezdve mondhatom egyre kevesebbet verekedett. Az összeeresztést megismételtük még egy párszor.(persze mindig ott voltunk készenlétbe, ha eldurvulna a helyzet akkor közbelépünk) Ha megpróbált verekedni mindig emlékeztettük hogy milyen volt amikor õ is kapott.Nálunk ez bevált.
Az apukának köze van a fiatok viselkedéséhez konkrétan a verekedéseihez?Kíváncsi lennék.Egy apuka.Köszönöm.
Most nem gyanúsítgatok senkit de általában akkor szoktak ilyenek lenni hogyha kissebb korában ha valakit megütött vagy ilyesmi akkor nevetnek rajta.És szerintem visszacsaphatsz és tényleg magyarázd el hogy miért.
az én lányom most 4 éves, és nagyon verekedõs volt abban a korban. durván semmiképp sem ajánlom, hogy leszoktasd. el fogja hagyni. én is sokat pánikoltam ez miatt, mert õ mindenre verekedéssel reagált, de leszokott róla. tuti, hogy a te kisfiad is leszokik róla. próbáld neki elmondani, hogy nem szabad.
Az én 14 hós lányom is szokott csapkodni, de én mindig mondom neki ilyenkor, hogy nem szabad, és mutatom, hogy kell ciró-marózni, azaz simogatni.Néha azért még van ütlegelés, de kezd rájönni, hogy nem örülünk, ha csapkod, annál inkább ha simogat.Próbáld ki.
A lányom ugyan ez volt, és kinõtte, leszoktattuk.Mindig rá lett szólva, és néha igen a kezére ütöttem, meg a szájára, mert õ harapott is.Én úgy szoktattam le hogy mikor összeveszett valakivel (unokahugi, unokabatyi), és megütötte vagy megharapta, azonnal hazavittem, és 2 napig nem volt játszópatás.Aztán 1-2 ilyen atrakció után tudta hogy nem üthet mert akkor vége a játéknak.Viszont az fontos hogy tudja mgvédeni magát.Mi mindig mondjuk is neki hogy ha bántanak ne hagyd magad.Most 2.5 éves nagyon okos kislány mindent megért.
"visszacsapni"häät nem tudom:S.nehez helyzet az tény..de az semmiképpen sem jo ha nm viszed gyerekek közé, mert elszokik tölük, és igenis megkell tanulnia mit szabad mäs gyerekekkel és mit nem.amint elkezd ütögetni midnenkit, ne üvöltözz vele.sztem semmiképpen.hanem ültesd le az öledbe, és magyaräzd el higgadtam hogy ezt nem szabad met ha ilyet csinäl mentek haza...vagy bärmi.aztän ültesd ott kb 5 percig és mondd el nkei 5 perc alatt hogy nem szabad mäsokat bäntani, mert akkor nem fognak vele jätszani mäs kisfiuk kislänyok...aztän ha visszaengeded , és ujra elkezdi, akkor megint.sztem egy idöutän abbafogja hagyni, de én semmiképpen sem a visszacsapäst välasztanäm.tudnia kell anya mindig ott van , és nyugodt higgadt vele.sztem, én szetm sokkal többet ellehet érni szép szoval, ölbe ültetéssel, ha kell 3 -4-5-6 hétig mindennap akärhänyszor csak kell.hidd el ha odacsapsz akkor ugyanugy fogja csinälni, ezmellett benne lesz hogy odacsaptäl neki...kell hogy tisztelje az anyjät, hogyne kéne!söt.de ne odacsapässal éRd el sztem.
Olyan fura, hogy ez "életkori sajátosság". Sajnos nálunk detto. Épp most keresem a megoldást rá.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan szoktassam le a gyereket az ujj szopásról?

13

Milyen szabadidős elfoglaltságra vinnéd szívesen fogyatékkal élő gyermekedet, ha lenne rá intézményi és személyzeti háttér?

Építész diplomamunkámhoz gyűjtök információkat arról, milyen intézményekre lenne szükség és társadalmi igény, ahol sérült gyerekek tudják hasznosan, vidáman eltölteni a szabadidejüket. Elsősorban közösségi és sportlétesítményekre gondolok (játszóház, játszótér, uszoda, stb.), de nagyon szívesen veszek minden egyéb ötletet és tapasztalatot.

A wellness központból kitiltott kisfiú hírét olvasva merült fel bennem a gondolat, hogy vajon vannak-e olyan intézmények, ahol mozgáskorlátozott, látás- vagy hallássérült vagy enyhe pszichológiai problémákkal küzdő gyermekek szakképzett felügyelet mellett játszhatnak vagy fejleszthetik a képességeiket.

Sajnos mivel nem nagyon találtam ilyet az országban, ezért szeretném kérni a segítségeteket, hogy akinek tapasztalata vagy okos gondolata van a témában, ossza meg velem!

Milyen elfoglaltságokat gondoltok lehetségesnek sérült gyermekek számára?

Jelenleg vannak-e olyan intézmények, ahol ezt probléma nélkül végezhetik?

Mit tartotok legfontosabbnak egy ilyen intézmény esetében?

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

3

Te hogyan reagalnal, ha gyermekedet bantana egy serult, fogyatekos gyerek?

Jatszohazban voltunk majd 3 eves kislanyommal. Hatalmas terulet, 3 szintes volt, ilyen haloval korbevett valami, mindenhol szivacsok, csuszdak. Alig ultem le az egyik asztalhoz, ami a szuloknek van kirakva, maris uvoltest hallok, ami kisertetiesen hasonlit az en lanyom hangjahoz....a nem, nem az enyem. De csak nem hagyja abba, odamegyek, hat az enyem. Mutogat ujjal egy kislanyra, nem hagyja beken. Ranezek a kislanyra, aki erossen mandulaszemu, szinte 100, hogy dawn-koros. Mondom neki, nem akarja bantani, csak jatszani akar.
A tortenetben itt megemlitenem, Angliaban elek, itt rengeteg ilyen van, es magyarul beszeltem lanyomhoz, igy nem ertette senki mit mondok. Jelenleg meg jobban erti a magyart lanyom. Megnyugszik gyorsan, visszakuldom, de par perc mulva megint uvoltes, megint ugyanezt lejatszuk, es meg vagy 2x. Nagy nehezen lekopik rola a kislany. Eloszor en is csak azt hittem, hogy tul ramenos a kislany, elmondtam lanyomnak, hogy menjen mashova jatszani, de a kislany csak megtalalta mindig, pedig probalta lanyom kerulni. Lanyom fel eve szobatiszta, nem igen szokott elofordulni, hogy bepisil. Egyszer csak megint iszonyat uvoltes. Elkaptam a jelenet veget, a kislany egy labdaval pufolte az enyemet, mondom a lanyomnak, jojjon le (2. szinten voltak), mig a lanyom a kiutat kereste, egy kisfiu mondta, hogy be is pisilt. A lanyom mar elozoleg, ha meglatta a kislanyt, mar uvoltve rohant felem, rettenetesen felt tole. Lejott, kimentunk a mosdoba, megszaritottam a nadragjat, tobbet nem is mentunk a halos-szivacsos reszhez. A terem masik vegeben maradtunk, ahol talaltunk egy jatek autot (ilyen penzbedobos)...azzal volt el lanyom, eszebe nem jutott visszamenni. Egyebkent, meg a bepisilas elott, a kislany, odament a mellettem levo asztalhoz, ahol etellel kiszolgaltak, asztalhoz ult, de elobb lerakta a talcat a foldre, ossze-vissza pakolaszott a megteritett asztalon, ahol ket felnott no, es meg 4 vagy 5 gyerek ult. Ugy tunt, mintha csak odatevedt volna, s mivel serult, kiszolgaltak. A tobbi gyerekhez mashogy viszonyultak, ehhez olyan hidegen. De tobbszor is visszatert jatek kozben ehhez az asztalhoz, mas szulot nem lattam, akihez ment volna, tehat csak oda tartozhatott. De erre a kislanyra ra se szoltak. Letette a talcat a foldre es olyan hidegen hagyta a ket not, mintha ez termeszetes volna. Es azert is zavart, mert ott voltak mellettem, mikor vigasztaltam a lanyom, lattak, hogy a kislany bantotta a lanyomat, de ez is hidegen hagyta oket, abszolut reakcio mentesek voltak.
Nem akarom felfujni a dolgot. Csak egyet kerdeznek, aki ert hozza: Hogy lehet erre reagalni, nem kellene a szuloknek kicsit azert megis rendre inteniuk, vagy esetleg odabokni nekem, hogy bocs man a gyerek miatt, latod, hogy serult.
Ami a masik, hogy o tunt a legkisebb gyereknek a tobbi mellett (a csaladbol) Olyan max 6, de miniumum 4 eves volt, de kerdem en, ha valakinek mar van legalabb 1 gyereke es kiderul, hogy dawnkoros a kisteso a pocakban, miert vallaljak, ha nem tudjak kordaban tartani? Vagy ez normalis, minden Dawnkoros ilyen, ugy ertem, nem lehet rajuk szolni semmiert, akarmit csinalnak?
Nem tudom miert, de az a kislany ugy megijesztette a lanyomat, hogy bepisilt es meg nagyon emlekszik ra, mert tegnap beszeltunk anyosommal, es kerdezte lanyomat, hogy volt e jatszohazban, mire lanyom elmeselte, hogy bantotta a kislany es sirt is. 1 hete tortent az eset. Remelem gyorsan elfelejti.

37

Hogy lehet így nevelni a gyereket? Minden szülő ilyen? Én sajnálom ezeket a gyerekeket.

Nekem nincs gyerekem, még csak 21 vagyok, de ahogy elnézem, minél többet látom ezt, annál kevésbé is akarok!
Látok szülőket bevásárlóközpontokban, parkokban, utcán, buszon, mindenhol.
És Én sajnálom a gyerekeket. Szegény gyerekkel úgy beszélnek néha a szülei, ha nem azt csinálja amit akarnak, hogy az eszem megáll. Velem így beszélne valaki, egyből ott hagynám!
A gyerek mondjuk nem akar a kocsiba beszállni, mennek a kocsi felé, és az anyuka húzza a gyereket maga után, és kiabál:"Megint mit csinálsz?! ssze-vissza mész! ELÜT EGY KOCSI! OTT JÖN, TE MEG KIMÉSZ ELÉ!"

A másik amikor valamit akar a gyerek, és nem kapja meg, akkor elkezud sírni, és a szülei: "Most fejezd be a hisztit! Mások is vannak itt, zavarsz másokat!" sír tovább a gyerek az anyja megfogja a vállánál fogja, és "Na most fejezd be!!!" Erre a gyerek megijed és még jobban sír... :S

Most komolyan, minden szülő ilyen? Sajnálom szegény gyerekeket mikor ezt látom.
Anyám azt mondta én is csináltam ilyen jeleneteket, és Õ is mérges volt rám.
Mondtam neki, hogy de bakker szegény gyerekkel nem kéne ilyeneket csinálniuk...
Erre azt mondta, "Haha! Na majd meglátod, hogy ha lefogy a türelmed, akkor te is ezt fogod csinálni, mert 100x szólsz a gyerekre, de folytatja..."

Komolyan ez megy mindenhol?
Ez szörnyű, én inkább nem akarok így gyereket, hogy ordibálnom kell vele... :S

59

Ez a kisfiú beteg lehetett vagy "csak" nagyon borzalmas természetű?

A múltkor az egyik villamosmegállóban volt egy anyuka a kb 8-10 éves gyerekével. Szakadt az eső, mindenhol tócsák voltak. Az anyuka fogta a gyerek kezét, a gyerek pedig ugrált, és visított megállás nélkül, és folyamatosan (amíg én ott voltam is legalább 10x) földhöz vágta saját magát a vizes, saras aszfalton és visítozott és kapálózott a lábával. Az anyja mindig felszedte a földről, de folytatódott tovább. Nagyon beleivódott az agyamba ez a jelenet, és nem tudom eldönteni, hogy ez egy erőteljesebb hiszti volt-e vagy valami betegség.

9

Ki segíthet? Hallottatok már az oxigén terápiáról? Esetleg segített?

Az a gyanum, hogy kislányomnak(4 éves) oxigén hiánya lehetett születéskor. Most olvastam egy cikket, hogy ez autizmust is okozhat.

3

9-10 éves lánynál jelentkezhetnek a pubertás "tünetek" mármint lelkileg? Kezelhetetlen, szófogadatlan. Ki hogy kezeli?

Olyan két éve kezdődött nála ez a rendkivüli szófogadatlnság. Amit ő a fejébe vesz, az csak úgy jó. Nem akar rám hallgatni bármit is teszek. Úgy ki tud késziteni, hogy sokszor azt hiszem megőrülök. Hisztizik ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Sminkelni akarja magát!!! Nem segit sem a jó szó, semmi. 3 gyerekem van és nem gondoltam volna hogy az egyik ilyen lesz. Õ a középső. Sokszor, csúnya ezt mondani de olyan utálatos tud lenni. :( Mit csináljak vele? Hogy bánjak vele? Mivel büntessem? Mi lesz pár év múlva ha most ilyen?

1

Asperger diagnosztizálása?

Magasan funkcionáló autista a gyermekem. Mivel a témában eléggé jártas vagyok és ugye ezzel élek együtt, erős a gyanum, h az apja is az.
Valszeg nagyon magasan funkcionáló aspergeres, az a fura felnőtt, aki nagyon jól kompenzál. Az lenne a kérdésem, h hol lehetne diagnosztizálni felnőtt férfit, ki foglalkozik ilyesmivel. Mezei pszichiáter biztos, h nem tudná. Meg lenne az okom arra, h diagnózist kapjunk (szocpol visszafizetése). Ezt csak azért írtam, mert tudom , h a dg-sal semmi nem változna, ugyanúgy élnénk tovább, mint eddig.

1

A sztereotip mozgás zavar tartós betegségnek számít?

1

Hmmm mit tegyek ha egy elmebeteg pszichopata csaj nekem rontott? (Fura meg ciki, tudom de ez van. )

Hát én nem sok vizet zavarok és igyekszek el lenni a suliba, azonban megtalálnak engem ez elmebeteg faxkalapok. Na leírom rövidbe mi a szitu amúgy tudom, hogy ciki.
Na szal összekaptam valakivel valami semmiségen (nem mondok neveket) erre mondom: nem kellene úgy beszélni mint egy putris cigány... jó erre azt mondta h meg fog verni, NEVETTEM. és letiltottam a gexibe. Erre ma megyek hallgatom a zenét valaki belem rúg hátulról meg el kezd ütlegelni, ránézek fagyosan továbbmegyek erre anyámat szidja majd visszafordulok (de már nem voltam nyugis a matek miatt): elmebeteg...

ezzel mit kell tenni a jövőbe, egy helyre járunk suliba és nekem nem kellene az, hogy ez a közveszélyes alak megkéseljen vagy ki tudja mi...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!