Találatok a következő kifejezésre: Miért verekszik a 15 (1 db)

Miért verekszik állandóan a 15 hónapos kisfiam?

Nem igazán merem gyerekek közé vinni mert mindig ütöget mindenkit. Szabad visszacsapni vagy hagyjam rá.

Legjobb válasz: szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.

szabad persze. csak tudja miért kapja vissza. nem szabad elengedni mert ha most megver téged akkor 16 évesen is lekever majd akkorát hogy csak lesel. tudnia kell hogy te vagy a fönök és nem ö. persze ha leszidod, vagy rácsapsz a kezére meg kell neki magyarázni miért. pl ez nem szép dolog a másik gyereknek ez fáj, anyát megütni nem lehet, stb. mert ha nem tudja hogy miért nem lehet akkor sose szokik le róla. ha meg ráhagyod akkor pár hónap múlva meg direktböl csinálja hogy bántson.
A sok okosnak üzenem majd ha a ti gyereketeket terorizálja együtögetõs 14 hónapos egy héten át akkor is azt fogjátok mondani, hogy ne csapjál rá a kezére???
simis vagyok, még annyit hogy KÖVETKEZETESNEK kell lenned, soha nem szabad figyelmen kívül hagynod ha ezt csinálja, századjára is ugyanaz:nem szabad, ne üss, inkább simizz, és a simikor DÍCSÉRD MEG!!!!!!A pozitív elismerés többet jelent mint a szidalmak meg a visszapofon, hogy "TUDJA MILYEN AZ"
Amikor megüt vkit, fogd meg a kezét és simizz vele(bár vszínû a megütött gyerek ezt nem fogja díjazni, estleg azt hiszi megint kap egyet), mondd neki hogy ne üss, hanem simi-simi.A kisfiam 15 hónapos, és már régóta "simiztetem"mert olyan aranyos, és közben mosolyog.Megdícsérem, megszeretgetem, és SOHA nem ütött meg senkit!!!!!!Valahol látnia kellett, elég egy vicces legyintés is anyuka-apukának stb...szal figyelni kell naon.Próbáld ki h mindig simizteted az ütés után, vagy csak úgy is..
Mi is voltunk ebben a cípóben.Helyzet súlyosságától függõen volt, hogy visszadtam a pofont, volt hogyelmagyaráztam nem szabad ... Én is kipróbáltam mindent ami létezett. Bújtam a netet, kérdeztem mindenkit mit csináljak.Kipróbáltam sok tanácsot.Szinte már rettegtem mikor mentünka játszótérrel.A kezdetek õta lassan eltelik egy év és most mondhatom azt, hogy talán leszokott a verekedésrõl. Ami nálunk bevált (ez biztos gyerek függõ is), hogy kerestem egy hasonló problémákkal küzdõ családot (nekem szerencsém volt mert lakótelepen lakunk, így nem volt nehéz dolgom) és a gyerekeket összeeresztettük. Volt hajtépés, sírás, pofozkodás... nem szóltunk bele és elintézték egymás között. Ettõl kezdve mondhatom egyre kevesebbet verekedett. Az összeeresztést megismételtük még egy párszor.(persze mindig ott voltunk készenlétbe, ha eldurvulna a helyzet akkor közbelépünk) Ha megpróbált verekedni mindig emlékeztettük hogy milyen volt amikor õ is kapott.Nálunk ez bevált.
Az apukának köze van a fiatok viselkedéséhez konkrétan a verekedéseihez?Kíváncsi lennék.Egy apuka.Köszönöm.
Most nem gyanúsítgatok senkit de általában akkor szoktak ilyenek lenni hogyha kissebb korában ha valakit megütött vagy ilyesmi akkor nevetnek rajta.És szerintem visszacsaphatsz és tényleg magyarázd el hogy miért.
az én lányom most 4 éves, és nagyon verekedõs volt abban a korban. durván semmiképp sem ajánlom, hogy leszoktasd. el fogja hagyni. én is sokat pánikoltam ez miatt, mert õ mindenre verekedéssel reagált, de leszokott róla. tuti, hogy a te kisfiad is leszokik róla. próbáld neki elmondani, hogy nem szabad.
Az én 14 hós lányom is szokott csapkodni, de én mindig mondom neki ilyenkor, hogy nem szabad, és mutatom, hogy kell ciró-marózni, azaz simogatni.Néha azért még van ütlegelés, de kezd rájönni, hogy nem örülünk, ha csapkod, annál inkább ha simogat.Próbáld ki.
A lányom ugyan ez volt, és kinõtte, leszoktattuk.Mindig rá lett szólva, és néha igen a kezére ütöttem, meg a szájára, mert õ harapott is.Én úgy szoktattam le hogy mikor összeveszett valakivel (unokahugi, unokabatyi), és megütötte vagy megharapta, azonnal hazavittem, és 2 napig nem volt játszópatás.Aztán 1-2 ilyen atrakció után tudta hogy nem üthet mert akkor vége a játéknak.Viszont az fontos hogy tudja mgvédeni magát.Mi mindig mondjuk is neki hogy ha bántanak ne hagyd magad.Most 2.5 éves nagyon okos kislány mindent megért.
"visszacsapni"häät nem tudom:S.nehez helyzet az tény..de az semmiképpen sem jo ha nm viszed gyerekek közé, mert elszokik tölük, és igenis megkell tanulnia mit szabad mäs gyerekekkel és mit nem.amint elkezd ütögetni midnenkit, ne üvöltözz vele.sztem semmiképpen.hanem ültesd le az öledbe, és magyaräzd el higgadtam hogy ezt nem szabad met ha ilyet csinäl mentek haza...vagy bärmi.aztän ültesd ott kb 5 percig és mondd el nkei 5 perc alatt hogy nem szabad mäsokat bäntani, mert akkor nem fognak vele jätszani mäs kisfiuk kislänyok...aztän ha visszaengeded , és ujra elkezdi, akkor megint.sztem egy idöutän abbafogja hagyni, de én semmiképpen sem a visszacsapäst välasztanäm.tudnia kell anya mindig ott van , és nyugodt higgadt vele.sztem, én szetm sokkal többet ellehet érni szép szoval, ölbe ültetéssel, ha kell 3 -4-5-6 hétig mindennap akärhänyszor csak kell.hidd el ha odacsapsz akkor ugyanugy fogja csinälni, ezmellett benne lesz hogy odacsaptäl neki...kell hogy tisztelje az anyjät, hogyne kéne!söt.de ne odacsapässal éRd el sztem.
Olyan fura, hogy ez "életkori sajátosság". Sajnos nálunk detto. Épp most keresem a megoldást rá.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi számít egy óvodás (4-5 éves) gyereknél viselkedészavarnak, ami miatt érdemes felkeresni a nevelési tanácsadót?

Ha pl. nappalra szobatiszta, de előfordul egy családi esemény miatt (egy távol élő rokon érkezése, aki pozitív, és negatív értelemben is felkavarja a család életét), hogy 2-3 hétig bemegy a kaki eleje, és az oviban rendetlenkedik (nem verekszik, nem agresszív, csak pl. sokat nyüzsög, amíg mondókáznak, vagy csoportos foglalkozás van). És egyszer-egyszer éjjel is bepisil ez idő alatt. Érdemes szakemberhez fordulni emiatt, ha egyébként sosincs gond vele, vagy nem?

7

ADHD-s a gyereked? Olvastad ezt a cikket?

http://boldognapot.hu/blog/elarulta-a-betegseg-kitalaloja-ho..

3

Òvoda váltás? Győri anyukák válaszoljatok.

Autista kisfiam nemrég kapott diagnòzist.Enyhe értelmi fogyatékossàg is tàrsul hozzà.Jelenleg hagyomànyos òvodàba jàr,de ùgy érzem jò lenne,ha speciàlis intézmènybe kapnà meg a fejlesztést.Nem bìzom a jelenlegi pedagògusaiban,nincs hozzàértésük,igazàbòl nem is foglalkoznak vele.Szeptembertől kapnà a heti 2 autista specifikus fejlesztést,de szerintem kevés lesz.Szerintetek meglépjem ès vegyem ki az ovibòl ès irassam be màshovà?Tudnàtok nekem intézményt ajànlani?
Köszönöm a vàlaszokat!

1

Szigorúbbak a 3-4 gyermekes anyukák, mint akiknek csak 1 van?

Úgyértem a többgyermekes anyukák hamarabb kiosztanak pl. egy taslit a gyereknek?

12

Egy babán lehet látni, hogy autista? Vannak ennek jelei baba korba is? Pl mi?

nem hiszem azt, hogy autista a gyerekem ,csak egyszeűen érdekelnek ezek a dolgok .

7

Van egy 14 éves fiam többször voltam vele Pszichiátrián, de igazából sehol sem tudtak rajta segíteni. Lassan napi rendszeressé válnak a dühkitörései. Mit tegyek hova vigyem ahol teljesen kivizsgálják? Valamilyen helyet keresek ahol tudnának segíteni?

31

Két éves gyermek dühkitörésére megoldás?

A következő a helyzet: két éves az öcsém, általában elvan magában, játszik, beszél. Azonban az utóbbi időben majdhogynem minden ok nélkül csillapíthatatlan dührohamba kezd, csapkod, visít, kezelhetetlen. Hozzászólni aligha lehet, folyamatosan azt hajtogatja hogy nem nem nem, lassan édesanyámban is kárt tesz a csapkodásával, nem beszélve arról hogy torka szakadtából visít. Már lassan napi rendszerességgel csinálja ezt és már kezd minket az őrületbe kergetni. Mit lehet tenni ilyen esetben?

13

Anyuka/szülőtársaim? 1. Három éves a fiam, Kb.4 hónapja, ha valami nem úgy van, ahogyan ő szeretné, a dühét úgy vezeti le, hogy engem és a férjemet üt és rugdos, a következő szavak kíséretében:utállak, végeztem veletek, takarodj innen, buta vagy.

(mi nem beszélünk így vele, sem egymással, a vitáinkat is magunk között intézzük el az urammal).Sem a mesemegvonás, játékelrakás, menj a szobádba gondolkodni, ezt nem teheted meg kisfiam a szüleiddel, nasimegvonás nem segített. Adalék, hogy a lányunk 3 hónapja született, de ő ezt már előtte elkezdte csinálni, ha valami nem úgy van, ahogyan ő szeretné. Verést ne ajánljatok, azt én nem csinálom (engem kiskoromban gyakran megvert anya, néha ok nélkül is, és még mindig élénken emlékszem rá). Mit tegyünk, nagyon el vagyunk keseredve.A bölcsiben mintagyerek.Alapvetően jó humorú,imádja a könyveket,dinókat,sárkányokat,legókat,kirakókat.A kicsire és néha rákiabál,hogy utállak Blanka,de inkább puszilgatni szokta. 2.Ehhez társul,hogy senkinek nem hajlandó köszönni,pl.liftben lakótársaknak,és olyan is volt már,hogy kiszállt valaki a liftből,és rávágott a táskájára,de olyan is,hogy idegeneknek mondta,hogy buta vagy.3.Ami még fájó pontunk,hogy nem engedi magát szeretgetni.Van valakinek ilyen gyereke?Mi imádjuk őket,picinek (is) állandóan puszilgattuk,dajkáltuk őt,16 hónapos koráig szoptattam,külön szobában altattuk,soha nem akart köztünk aludni,de én 1 éves koráig vele egy szobában aludtam.Mindig eltol magától bennünket.Annyira rossz érzés,hogy szeretnéd mindig ölelgetni,mert már 10 évesen úgysem fogja hagyni,később meg pláne nem,ő meg már pár hónapos korától nem tűri ezt.Tudom,hogy nem ismertek minden részletet,de kívülállóként hátha van 1-2 jó ötletetek.Úgy érezzük,bármit teszünk,hidegen hagyja,finom magyar szóval élve tojik ránk.Segítsetek.

4

Autista lehet? Vagy miért ilyen furcsa?

Kb egy hónapja kezdtem el vigyázni egy 2,5 éves kisfiúra. Már évek óta bébiszitterkedéssel foglalkozom, van nekem is két sajátom, egy 1,5 és egy 4 éves. amikor felvettek dadának akkor az anyukája mondta h az előző dada azért ment el, mert azt mondta a fiúra h szerinte autista és nem vállalja. ez már szöget ütött a fejembe, h lehet h tényleg baj van vele. aztán ahogy egyre jobban megismertem egyre több furcsaság jött ki a kisfiún. Egyáltalán nem beszél. csak ilyen morgó hangokat ad ki, meg sír meg nevet (bár ezt ritkán inkább csak akkor hallani ha csikizem) orrhangokat ad ki. Semmi még egy halvány gagyogás sincs.az én két gyerekemmel nem igazán játszik, a kicsitől fél, elszalad ha az enyém odamegy hozzá. Nem szól ha éhes, ha szomjas nagyon ritkán a kezemnél fogva odahúz a csaphoz hogy adjak vizet. ha mutat valawmit a könyvben csak úgy teszi hogy az én kezemet megfogja és az én kezemmel mutat rá. nem játszik szerepjátékot, igazából nem játszik olyan igazi kisgyerekmódra. Leül és képes fél órán keresztül a zenélő szerszámos ládát nyomogatni. rendkívül válogatós. pl a paradicsomnak csak a magját eszi ki, a többi részét eldobja. az almnak még ha meg is pucolom csak a közepét rágja ki. talán 10 féle étel van amit megeszik. nem érti meg az alapvető utasításokat pl állj meg, vedd fel, hozd ide. Mint aki nem is érti hogy mit akarok tőle. ha valamilyen érzelmi dolog éri összezárja a kezeit mint aki imádkozik és az egész gyerek beleremeg. Pl örül fél csodálkozik. egy nap vagy százszor csinálja. Nagyon furcsa nekem mert eddig ilyen kisfiúval nem találkoztam. Ha baj van vele akkor lehet hogy nem is én vagyok a legideálisabb dada. lehet hogy speciális nevelési igényű. De anyuka nem hajlandó észre3venni hgy probléma van. szerintetek mi van vele? Van gond vagy csak egy kicsit le van maradva?

13

Laktóz terhelés?

3 és fél éves kislányomnak kedden lesz a laktóz terheléses vizsgálata.
Kaptunk egy papírt amin ez állt. "A gyermek a vizsgálatot megelőző 2 napban kerülje a tejet, tejtermékeket, a zöldborsót, a puffasztó ételeket ( k-betűs zöldségeket, hüvelyeseket, magvakat,gyümölcsöket)és cukros üdítőt.

Ma vasárnap már benne vagyunk a két napba, így semmi olyat nem adtam neki amit nem lehetett. De elmentem otthonról és az anyósom sütőt szegény éhező gyereknek sült krumplit. Vajon akkor már nem is lesz jó a vizsgálat? Hisz az olaj napra forgóból van ami mag.
Vélemény?
Teljesen kivagyok nem hiszem el h végre 3 hónap várakozás után eljuthatnánk és lehet füstbe megy az egész. :(

Valaki aki tud valami okosat kérem írjon.

Pár darab sült krumplitól nem fogják megcsinálni?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!