Találatok a következő kifejezésre: Miért vannak sokan a (1275 db)

Székesfehérváron miért van sok cigány? Miért van Székesfehérváron sokkal több cigány a többi városhoz képest?

Minden városban ahol eddig jártam jóformán egy árva cigányt sem látni, de Székesfehérváron hemzsegnek. Miért van ez? Székesfehérváron, hogy-hogy nagyobb arányban vannak cigányok, mint más városokban?

Legjobb válasz: Mondd, Miskolcon, Salgótarjánban, Ózdon jártál már? :D

Mondd, Miskolcon, Salgótarjánban, Ózdon jártál már? :D
A kérdező hozzászólása: #9 A térképet elnézve pont azokon a területeken, régiókban nem jártam, ahol sok cigány van. Vagyis az alábbi régiókban NEM voltam még: Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország és Észak-Alföld. A térkép szerint itt még több cigány van. Bele se merek gondolni, hogy milyen rossz lehet ott. Itt Székesfehérváron is már túl sok a cigány...
Tényleg ajánlom, hogy nézz körül, mert a cigányok döntõ többsége falvakban lakik, igaz, valóban nem elsõsorban Fejér megyében. Létezik egy sokkal-sokkal jobb térkép, mint ez: http://www.vati.hu/static/otk/img/roma.gif Viszont a trendeket ez is nagyjából mutatja (pl. Zalában a mutatottnál azért többen élnek) Egyébként - csakhogy egy itt felvetett tipikus sztereotípiára is reagáljak - Dél-Baranyában, ahol több olyan falu is van, ahol a cigányok aránya meghaladja a 80%-ot, a cigány-magyar együttélés sokkal-sokkal jobb, mint egyes nagyvárosokban, de ez elmondható pl. Nyíregyháza környékérõl is. Egy szó mint száz: Miskolcon, Ózdon, Nyíregyházán, Pécsen, Nagykanizsán, Tatabányán, Barcson, Esztergomban, Salgótarjánban stb. sokkal több cigány él, de ez idõszakonként és területileg is változik (pl. attól függ, melyik városrészben laksz/jársz), mindenesetre szubjektív.
A kérdező hozzászólása: Majd lenétek Ózdra és Miskolcra ha lesz egyáltalán pénz. :D
A kérdező hozzászólása: #3 Falvakban eddig még soha az életben nem láttam cigány. Csak és kizárólag nagyvárosokban. Még nyáron se látni errefele cigányokat falun.
Ja gyere el Miskolcra :)
Tetszik nekik Fehérvár!! Ám valóban menj el Ózdra, Miskolcra, , ,
Ja, hogy válaszoljak is a kérdésre: jön a tél, a falusi cigányok ilyenkor a városi rokonsághoz költöznek, ugyanis nincs gáz a putrijukban, a városban meg távhõ van. Lophatnának fát, de nem kényelmesebb a seg.güket mereszteni?
Akkor gyere el egyszer és nézz körül :D. Székesfehérvárt mindjárt nem fogod olyan rosszul megítélni.
A kérdező hozzászólása: Miért kellett volna ott járnom? Az Észak-Tiszántúlon még soha az életben nem jártam, sõt még a közelében sem.
Nézd, erre csak azt tudom írni, hogy mindannyian sok mindent megtapasztalunk a környezetébõl érkezõ emberi megnyilvánulásokból, jókat és rosszakat egyaránt. Azonban ha egyszer véletlenül elkeverednél egy olyan faluba, ahol csakis és kizárólag cigányok laknak (több ilyen falu is létezik Magyarországon, pl. Alsószentmárton), meg lennél lepõdve, hogy mennyire "rendben van" minden.

Miért van sok családban olyan rokon, aki szeret más életébe beleavatkozni és ítélkezni? Miért pont a saját családom akar rosszat?

Évente kb. egyszer találkozunk velük. Amikor idejönnek akkor is süt róluk a lenézés, és folyton kioktatnak minket, hogy mit csinálunk rosszul. Miért van ez? Miért nem lehet egy-egy ilyen látogatás során nyugodtan meginni egy kávét, esetleg megebédelni. Miért fúrják a másikat, amikor semmi rosszat nem tettünk ellenük?

Legjobb válasz: Sok ember általában szeret mások életébe belekotyogni, ismerõs, barát, szomszéd. Nyilván a saját családjukban, famíliájukban is ezt teszik, mert róluk esetleg többet tudnak, s mivel rokonok, feljogosítva is érzik magukat, hogy õ "sokkal jobban tudják", hogy a másik rokonynak mit kellene tennie, neki mi lenne a jobb. Nálunk is van ilyen. Rá se rántok, mindig másra terelem a szót, amikor a magánéletünkben akar kurkászni.

Sok ember általában szeret mások életébe belekotyogni, ismerõs, barát, szomszéd. Nyilván a saját családjukban, famíliájukban is ezt teszik, mert róluk esetleg többet tudnak, s mivel rokonok, feljogosítva is érzik magukat, hogy õ "sokkal jobban tudják", hogy a másik rokonynak mit kellene tennie, neki mi lenne a jobb. Nálunk is van ilyen. Rá se rántok, mindig másra terelem a szót, amikor a magánéletünkben akar kurkászni.
az én rokonságomban is ez van.Ráadásul mindig arra kíváncsiak milyen rossz dolog történt a családban amin aztán csámcsoghatnak....
Az ilyen rokonokat egész egyszerûen hanyagolni kell.Vagy szólni nekik, hogy azért ez így nagyon nem oké.
Mert magyarok. Nem csak a rokonaid ilyenek, ez az erõszakos mindentudás, beképzeltség, egoizmus, "majd én megmondom, hogy hol a szálka benned, de bennem még a gerenda sem számít" stílus az egész népre jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is ez van utolsó. Mindig a rosszról kérdeznek... Én soha többet nem hívom õket, ha jönni akarnak, akkor pedig nem leszünk otthon. Ma végleg betelt a pohár.
Te legalább megteheted ezt. :/ De már nekem is csak egy év... :D 17/L
Nem azért de miért kell elmondani? és ha késõbb a régen elmondott dolgokkal akarnak ártani, akkor meg Te is vegyél valami hasonló történetet az Õ familiájukból visszavágás képen. Ha ez sem segít akkor mond meg nekik, hogy nem akarsz velük találkozni. Ennyi.

Miért van sok lánynak olyan sok ruhája, ha nem is hordja a felét se?

Néha meglep, hogy annyi ruhában látom őket Facebookon, de az osztályban, suliban egyszer nem láttam egyiken sem. Tehát valszeg. sok ruhájuk van, amit nem is nagyon hordanak. Miért?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem iskolába hordják azokat. Nekem pl. egy fél gardrób estélyi és koktélruhákkal van tele, nyilván nem azt látják rajtam munkában. Meg van még rengeteg rövidebb nadrág, szoknya, felsõ, lengébb vagy épp vadabb stílusú ruha, ami nem iskolába/munkába való, így csak az utcára, buliba, kimozdulni veszi fel az ember. És?

Valószínûleg nem iskolába hordják azokat. Nekem pl. egy fél gardrób estélyi és koktélruhákkal van tele, nyilván nem azt látják rajtam munkában. Meg van még rengeteg rövidebb nadrág, szoknya, felsõ, lengébb vagy épp vadabb stílusú ruha, ami nem iskolába/munkába való, így csak az utcára, buliba, kimozdulni veszi fel az ember. És?
Mert lehetséges, hogy nem iskolába való.

Miért van, hogy a családban sokan sokmindent megtehetnek büntetlenül? Vagy előbb útóbb utoléri Õket a sors keze?

Állandóan megbántja a többieket, nincs tekintettel mások érzéseire, hiába jószándékú vele az ember...Verekedés, alkoholizmus, satöbbi.

Legjobb válasz: "Miért van, hogy a családban sokan sokmindent megtehetnek büntetlenül?" Mert a többiek hagyják. "Az ilyen emberek visszakapják a sorstól amit megérdemelnek?" Csak ha a család egyszer végre komolyan veszi a problémát valamint önmagát és kiteszi az illetõ szûrét amennyiben az nem fejezi be ezt az életvitelt mondjuk 1 hónapon belül (lehet is tudatni vele hogy "1 hónap, óra indul kisapám"). Persze most sokan biztos felhördülnek hogy hogy képzelem ezt de ha pl. alkoholizmus/drogfüggõség/szerencsejáték is játszik akkor ott egyáltalán nem használ az ha "jószándékú vele az ember". Köpni fog rá, röhögni fog a családtagokon hogy ilyen könnyen ki lehet õket használni.

"Miért van, hogy a családban sokan sokmindent megtehetnek büntetlenül?" Mert a többiek hagyják. "Az ilyen emberek visszakapják a sorstól amit megérdemelnek?" Csak ha a család egyszer végre komolyan veszi a problémát valamint önmagát és kiteszi az illetõ szûrét amennyiben az nem fejezi be ezt az életvitelt mondjuk 1 hónapon belül (lehet is tudatni vele hogy "1 hónap, óra indul kisapám"). Persze most sokan biztos felhördülnek hogy hogy képzelem ezt de ha pl. alkoholizmus/drogfüggõség/szerencsejáték is játszik akkor ott egyáltalán nem használ az ha "jószándékú vele az ember". Köpni fog rá, röhögni fog a családtagokon hogy ilyen könnyen ki lehet õket használni.
Eddig nem hittem benne, hogy visszakapják, de most már azt hiszem, hogy elõbb-utóbb igen! Az én anyós-jelöltem szó szerint pokollá tette az életemet, a páromat kezdettõl fogva ellenem uszította, ha hazajött tõle olyan volt, mint egy hülye, undok lett, kötekedõ, bunkó, agresszív. Tudtam, hogy az anyja van a dolgok mögött, de amúgy szemtõl szembe is pocskondiázott mindig, úgy nézett végig rajtam, mint a véres rongyon, aki az õ kicsi fiára rá meri tenni a kezét. Utáltam mindig, most is utálom. Egy szikra együttérzés nem volt benne soha, röhögött más baján, és megszólta azt, akinek problémája van, mondván "Túl gyenge!" Na, most nagyságos asszony beteg lett, orvosokhoz jár, meg van ijedve piszkosul! Gonosz vagyok, vagy sem, de úgy odamondanám neki, hogy "Tessék erõsnek lenni, nem kell picsogni!" De nem mondom, mert ennyire nem vagyok bunkó. Õszintén? Egy szikrát nem sajnálom! Azt kapja vissza, amit másoknak adott!
Persze, visszakapják, csak sajnos addigra sok ember életét megnyomorítják. Mire meg a sors visszaméri ami jár neki, már nem nagyon fogják fel, hogy mi folyik körülöttük. Tehát megint csak valaki ápolgatja, kiszolgálja õket.
Én is úgy gondolom, hogy vissza fogják kapni. Nekem is anyósomék ilyenek, ahol tudnak kikezdenek minket, ha esetleg minden ok lenne, õk biztos tesznek arról, hogy ne legyen. De nem ba...tom õket, úgyis elõbb-utóbb õk lesznek akik megöregszenek, lebetegednek, magyarul ránk lesznek szorulva. Na majd akkor én is fogom mondani az "ilyen az élet...." címû monológot, amellett, hogy persze az ajtót rájuk nem nyitom.....

Miért van sok autó alapjáratában hiba? Hibás a motor? Nem egyenletes a motorzaja!

Sokszor hallgatok egy autót hangját perceken át, mert várok valakire, vagy bármi, és alapjáraton mikor megy a motor, nem folyamatos a hangjuk.

Legjobb válasz:
Amit nem tudsz: Az automata klíma elindul, leáll. A hûtõventilátor elindul, leáll... Mindegyik számottevõ teljesítményt vesz fel az elektromos rendszerbõl. Ez a teljesítmény összemérhetõ a motor alapjárati teljesítményével. Bekapcsolásukkor leesne a fordulatszám (kis torpanás azért van), a motorvezérlõ elektronika azonnal korrigál, nyitja az alapjárati vezérlõ motorral a fojtüszelepet megkerülõ csatornában található alapjárati szelepet, ameddig a fordulat be nem áll az elõírt értékre. Nagy fogyasztó lekapcsolásakor ugyanez játszódik le visszafelé. Visszakérdezek: miért nem tudja egy hozzá nem értõ laikus elképzelni, hogy az autógyárakban mérnökök vannak, és nem hülyék? Hogy nincsenek olyan problémák, amik egy dugóban ácsorogva 3 perc alatt kipattannak a laikus fejébõl... Hidd el, nincs olyan dolog, amire a gyártók ne gondoltak volna. Bizonyára sok motort hajtottak szét (szó szerint) fékpadon, mire egy-egy modellbe bekerült a végleges változat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amit nem tudsz: Az automata klíma elindul, leáll. A hûtõventilátor elindul, leáll... Mindegyik számottevõ teljesítményt vesz fel az elektromos rendszerbõl. Ez a teljesítmény összemérhetõ a motor alapjárati teljesítményével. Bekapcsolásukkor leesne a fordulatszám (kis torpanás azért van), a motorvezérlõ elektronika azonnal korrigál, nyitja az alapjárati vezérlõ motorral a fojtüszelepet megkerülõ csatornában található alapjárati szelepet, ameddig a fordulat be nem áll az elõírt értékre. Nagy fogyasztó lekapcsolásakor ugyanez játszódik le visszafelé. Visszakérdezek: miért nem tudja egy hozzá nem értõ laikus elképzelni, hogy az autógyárakban mérnökök vannak, és nem hülyék? Hogy nincsenek olyan problémák, amik egy dugóban ácsorogva 3 perc alatt kipattannak a laikus fejébõl... Hidd el, nincs olyan dolog, amire a gyártók ne gondoltak volna. Bizonyára sok motort hajtottak szét (szó szerint) fékpadon, mire egy-egy modellbe bekerült a végleges változat.

Ha egy férfinek sok nője van tisztelik érte, ha egy nő kefél össze vissza azt meg elítélik. Miért van ez a kettős mérce?

Ugyanolyan emberek csak ami az egyiknek kifelé nőtt az a másiknak befelé.

Legjobb válasz: Ha van egy kulcsod, ami minden zárat nyit, az a kulcs aranyat ér. Ha van egy zárad, amit minden kulcs nyit, az a zár szemétbe való. Komolyra fordítva a szót. A férfi és nõi biológiai különbség, nevezetesen, hogy a nõ szüli a gyereket, minden társadalomra úgy hatott, hogy a férfi udvarol, a férfinak kell megszereznie a nõt. Ha egy férfi sok nõt képes megszerezni, akkor ügyes, nagy "vadász" egyrészrõl, persze másrészrõl õ is elítélhetõ morálisan, mert ez tisztességtelen a nõkkel szemben. Ha egy nõ, akinek ugye nem kell udvarolnia a férfinak, de szinte bárki által megszerezhetõ, az nem is kihívás egy igazi férfinak. Sõt, gyengébb kaliberû férfiak is lenézik, mert tudják jól, hogy magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, ha egy ilyen nõt komolyan vesznek és nemcsak egy kósza numerára kell nekik. Tömöröen, ennyi. Remélem segítettem megérteni ezt a helyzetet, hogy miért is van ez így.

Ha van egy kulcsod, ami minden zárat nyit, az a kulcs aranyat ér. Ha van egy zárad, amit minden kulcs nyit, az a zár szemétbe való. Komolyra fordítva a szót. A férfi és nõi biológiai különbség, nevezetesen, hogy a nõ szüli a gyereket, minden társadalomra úgy hatott, hogy a férfi udvarol, a férfinak kell megszereznie a nõt. Ha egy férfi sok nõt képes megszerezni, akkor ügyes, nagy "vadász" egyrészrõl, persze másrészrõl õ is elítélhetõ morálisan, mert ez tisztességtelen a nõkkel szemben. Ha egy nõ, akinek ugye nem kell udvarolnia a férfinak, de szinte bárki által megszerezhetõ, az nem is kihívás egy igazi férfinak. Sõt, gyengébb kaliberû férfiak is lenézik, mert tudják jól, hogy magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, ha egy ilyen nõt komolyan vesznek és nemcsak egy kósza numerára kell nekik. Tömöröen, ennyi. Remélem segítettem megérteni ezt a helyzetet, hogy miért is van ez így.
Nem, abszolút nem ugyanolyanok. A szexualitás megélése teljesen más a nõknél és a férfiaknál. A szex elsõdleges célja (ösztönvezérelten) az utódnemzés, ami viszont a nõtõl sokkal nagyobb áldozatot kíván. Épp ezért a nõknél ösztönszinten az a természetes, hogy nagyon megnézzék, kivel állnak össze, hiszen egyszerre csak egy gyermeket szülhetnek, tehát a legjobb génekre van szükségük. Nincs hasznuk abból, ha sok férfival közösülnek. A férfi viszont az eredeti felállás szerint nem kell részt vegyen az utód felnevelésében, és egyszerre akárhány nõnek nemzhet utódot. Magyarán neki jobb üzlet "szórni a magot". Így mûködünk ösztönszinten, ez pedig hat a gondolkodásmódunkra is. Az a nõ, aki össze-vissza kefél, a saját értékét szállítja le.
elcsépelt hasonlat de csak neked, csak most:Van egy kulcsod ami minden lakatot kinyit az egy marha jó kulcs.Viszont ha lakatod van és minden kulcs kinyitja az egy szar lakat.Remélem érted. :D
A kérdező hozzászólása: Vannak kivételek akik nem így gondolják, de nagy általánosságban akkor is kikiáltják a nõt egy nagy K-nak ha váltogatja a pasikat, viszont ismerek srácokat akikre felnéznek a fiú ismerõsei mert szinte minden nõt megkaphat. Ne gyertek már ezzel a biológiai szöveggel, hogy így meg úgy gyerekszülés, lehet hogy régen így volt és az állatoknál még mindig így van, de mi emberek vagyunk a XXI. században. Itt a probléma egy ilyen hülye berögzött gondolkodásmód.
Igen, és ki tiszteli érte? Pontosan ti! Ha egy férfi már végig ment x csajon akkor tapasztalt menõ macsó, az kell a nõknek, míg ha egy fiû szûz az gáz, mert hát biztos nem tud magának csajt szerezni... Én szerintem mindegy melyik nem csinálja nem jó. De számomra egy szûz lány érték, viszont úgy látom a lányoknak a menõ csávó kell aki már x csajt megfektetett.
Pedig ez a magyarazat. Az ember osztonei nem valtoztak meg par evszazad alatt. A tudatalattid, a szervezeted, a hormonjaid le.rjak, hogy Te a XXI. szazadban elsz, ugyanugy mukodnek, mint az oskozossegben elo embernel.
Én nem tisztelek azért senkit, mert megdöntött már x csajt.
Most elmondok egy nagy titkot.Nem vagyunk egyformák.Van olyan lány, aki szereti, ha egy srác tapasztalt(végig k*rta a fél várost), de olyan lány is van, aki oda van, ha egy fiúnak õ lehet az elsõ.Ez férfiaknál is elõfordul. Én még szûz vagyok, de örülnék, hogyha olyan lányt találnék, akivel az elsõk lehetünk egymásnak, de van olyan haverom, aki viszont lepattintja a szûz lányokat, mert nem szeret veszõdni velük.A különbség a 2 gondolkodásban ott van, hogy az egyik embernél az igények kielégítései vannak magasabban, a másiknál pedig az érzések.Legalábbis én így gondolom.Nincsen kettõs mérce, hanem mindkét nemnél több típusú gondolkodásmód és értékrend fedezhetõ fel. Gondolom sok kalandod volt és most belebotlottál egy srácba, akinek így nem kellettél és most ezzel a "kettõs mérce" szöveggel próbálod szemétládaként beállítani a férfiakat. Egy jó tanács ne általánosíts!
Én személy szerint egyiket sem tisztelem. :)
aki ilyet kérdez az valószínûleg felszínes és nem túl okos. ne itt dicsekedj a szellemi hiányosságaiddal.
Nem hinném, hogy jobban tisztelnék azokat a férfiakat akiknek sok nõjük volt. Talán bizonyos körökben igen, de ugyanez igaz a nõkre is.
Egyszerû, nem tudom korábban írták-e már: egy nõ annyi férfival tud dugni, amennyivel akar. És ez nem túlzás, ha akarja naponta 20 másik férfit is találna magának, vagy még többet. Míg egy férfinek mondhatni meg kell küzdenie, hogy a nõ hagyja magát. Tehát a nõnek csak hagynia kell magát, a férfinak meg küzdenie. Ha meg valaki millió pasinak hagyja magát, akkor az szimplán ribanc (nem feltétlen rossz), ha meg valaki olyan profi, hogy millió csajért sikerült már megküzdenie, akkor minimum félisten.
Ma 17:39 Dehogyisnem. Ezt hívják szexuális ösztönnek. Lehet, hogy nem gondolsz rá, de attól még így mûködünk.
ez már kiakaszt még egyszer valaki a gyerekszülést hozza fel, hát nem tudom eddig se ezért szexelt az ember, eztán se amúgy ha egy nõ ezt csinálja kedves kérdezõ, van annyi esze, hogy nem is tudja senki rajta kívül, akivel volt, azt meg tuti nem mondja el, ennyire ismerem N
"Ha egy férfinek sok nõje van tisztelik érte, ha egy nõ kefél össze vissza azt meg elítélik." Bírom amikor a nõk ezt hozzák fel de ha az ember rákérdez akkor "á dehogy, mi nem akarunk ide-oda kefélni, nem olyan nõk vagyunk". Akkor mi a probléma?
Én mindkettõt elítélem!Nem mások, csak ostoba ösztönlények.
Én nem tisztelem a "nagy kanokat" sem!
Persze, persze tisztelik, mert nagy kan, de nem fog benne egy csaj sem megbízni. Amúgy a nõknél lehet nem fogadják ezt annyira könnyen, de azért van, mert a nõ minél ártatlanabb, annál izgatóbb a férfi számára. De szerintem egyiknél sem nézik az emberek jó szemmel, hogyha valaki össze vissza kefél.
"Ne gyertek már ezzel a biológiai szöveggel, hogy így meg úgy gyerekszülés, lehet hogy régen így volt és az állatoknál még mindig így van, de mi emberek vagyunk a XXI. században." Ha tudni véled a választ és biztos is vagy ebben, akkor minek kérdezel? Azt szeretnéd, hogy csak szimplán megerõsítsünk abban a hitedben, hogy mindez pusztán csak azért van, mert álszent társadalomban élünk. Ez részben tényleg igaz, de amiket fentebb leírtak, az akkoris mind igaz, az mindennek a gyökere, hogy a nõnek más rendeltetése van mint a férfinak, és ezért másabbak az elvárások vele szemben. Ugyanakkor meg kell jegyezni azt is, hogy piszok sokat változott a világ, ma már sokkal toleránsabb a többségi társadalom az ilyen nõkkel szemben is mint korábban. Én magam is az vagyok, semmi bajom velük. Alkalmi numerákra szívesen vagyok velük ha van rá lehetõségem, de feleségnek nem igazán valók. Tudod, a pasik azért csak olyanok, hogy kellemetlen nekik a tudat, hogy hõnszeretett feleségükön már a fél város végigment, és úton útfélen összefutnak közös kedvelt, vagy nem kedvelt ismerõsökkel, akik szintén felpróbálták korábban az asszonyukat, pusztán mert voltak olyan találékonyak, hogy fizettek neki egykor boroskólát, és volt autójuk amivel el is vitték magukhoz. Az, hogy nem kell semmit csinálnod, és bárkivel megdugathatod magad nõként nem érdem, hisz nem a fergeteges dumáddal tudod ezt elérni, hanemcsak azzal, hogy neked puncicusod van. Az ember pedig részben még most is ösztönlény, és igenis tudatalatt ott van, hogy ti szülitek a gyereket. Ha megcsalsz egy férfit, az lesz a fõ baja, hogy hûtlen voltál, és elárultad õt. De amiért ez az érzés jelen van benne, az nemcsak egy pusztán civilizált érzés, hogy jaj, becsaptad õt, elárultad õt, hanem ösztönös is, minden férfi attól retteg tudatalatt, hogy majd más gyerekét hordod ki, õ pedig ezt a gyereket neveli, a saját magja meg elvész. Gondolod talán, hogy az állatok ennek tudatában vannak? Persze, hogy nincsenek, de ösztön szinten pont ez az amitõl az egyik nekiront a másiknak és durva sérüléseket is okoznak egymásnak. Ezzel szemben a nõ háttér okai a féltékenységre az, hogy évmilliókon keresztül eltartott volt, ha a férfi otthagyja egy másik nõért, akkor nem lesz mit ennie sem neki, sem a gyerekének. Igen, abban igazad van, hogy az ösztönök háttérbe szorultak, és mára már bármelyik normális nõ képes eltartani magát, de a féltékeny érzelmek náluk most is ezekre vezethetõk vissza. Mint ahogy az is valahol ösztönös, hogy a legsikeresebb palit találják a legvonzóbbnak. Gõzük sem kell, hogy legyen a genetikához, a tudatalattijuk akkoris arra van beállítva, hogy a legsikeresebb hímet szerezzék meg, az legyen gyermekük atyja, és így majd az õ szeretett gyerekük is életrevaló és sikeres lesz. Az ember nem pusztán ösztönlény, ez a legfõbb ami megkülönbözteti az állatvilágtól. Képes gondolkodni, és gondolatai révén hihetetlen dolgokra lehet képes, legyûrheti akár az ösztöneit is. De az ösztönök akkoris ott vannak, mégha visszaszorultak is, és kisebb a jelentõségük, mint korábban.

Miért van a cinegének olyan sok fiókája, és miért van sokkal kevesebb a bagolynak? A lányom 2. -os köri könyvében van a kérdés.

Legjobb válasz: Nem a kérdéshez: Papagájokat tenyésztek. És néha eszembe jutott, hogy milyen fura is ez a természet. Míg egy kis hullámos papagáj pár volt, hogy 14 tojást is lerakott, és fel is nevelte a fiókákat. Addig pl. egy ara rak 3 at és akkor már örülhetsz. A legkisebb rakja a legtöbbet, alig fér el rajtuk, a legnagyobbak meg a legkevesebbet.

Nem a kérdéshez: Papagájokat tenyésztek. És néha eszembe jutott, hogy milyen fura is ez a természet. Míg egy kis hullámos papagáj pár volt, hogy 14 tojást is lerakott, és fel is nevelte a fiókákat. Addig pl. egy ara rak 3 at és akkor már örülhetsz. A legkisebb rakja a legtöbbet, alig fér el rajtuk, a legnagyobbak meg a legkevesebbet.
más szaporodási stratégiát követnek. 2 van: a K (konstans) és R (reproduktív) jellemzõen minél kisebb egy faj annál több utódot hoz a világra lásd egerek... elefántok Okai a predátorok (ragadozók) száma: a baglyoknak kevesebb természetes ellenségük van, mint a cinkéknek a táplálék rendelkezésre állása és sok esetben az utódok gondozásbeli különbségek (bár ez már lehet hogy inkább okozat)

Miért van ez a sok tiltott dolog a hozzátáplálásnál?

Mi még 1/2-es vagy 1/3-os tejet ittunk, manapság egy éves kor alatt nem engedik adni a babának. Ugyanígy a gluténtartalmú ételekkel. Miért volt nekünk, a szüleinknek jó az, amit most egyenesen tiltanak. Anyukám elmondása szerint nekem már rég készíthetett tejbegrízt, amit én a 9 hónaposomnak nem is adhatok. Nincs, nem is volt allergiás a családban. Jaj és még annyi mindennel így van, de miért?

Legjobb válasz: Én ezzel úgy vagyok, hogy annyi minden megváltozott ma már. Lehet hülyét csinálnak belõlünk, sõt biztos. De mikor nem csináltak hülyét az emberbõl? Régen nem volt biztonsági gyerekülés, pálinkás kenyérrel altatták a gyereket, textilpelus volt csak vagy még az sem..., szintetikus aromájú Bambit ittak a gyerekek, ami rég megszûnt és még ezer dolog. A hozzátáplálással és a tejjel kapcsolatban miért várjuk, hogy ne változzanak meg az elvek? A zöldségek, gyümölcsök, tejek vajon ugyanolyanok, mint régen? Lehet jobbak, lehet rosszabbak, de biztos, hogy mások. Az tény, hogy jó sok mindent túlreagálunk, és a reklámok is sokkal nagyobb szerepet kaptak az életben, de igazából mi az ami nem változott meg az elmúlt években? S mi az amit nem próbálnak reklámozni és eladni? Én nem keresem az okokat. 30 év múlva az én lányom is olyan furcsán fog nézni rám egyes elvekkel kapcsolatban, mint most pl. te kedves kérdezõ. S nehogy megsértõdj, nem bántásból írom, csak ami ma jó, holnap nem biztos, hogy az lesz, és ez így volt jó pár évtizeddel ezelõtt is. Hogy mivel teszünk jót, nem tudom. De merengni a múltban szerintem tök felesleges. Mérlegelj, adj azt amit jónak látsz, az anyai megérzéseket helyezd elõtérbe.

Én ezzel úgy vagyok, hogy annyi minden megváltozott ma már. Lehet hülyét csinálnak belõlünk, sõt biztos. De mikor nem csináltak hülyét az emberbõl? Régen nem volt biztonsági gyerekülés, pálinkás kenyérrel altatták a gyereket, textilpelus volt csak vagy még az sem..., szintetikus aromájú Bambit ittak a gyerekek, ami rég megszûnt és még ezer dolog. A hozzátáplálással és a tejjel kapcsolatban miért várjuk, hogy ne változzanak meg az elvek? A zöldségek, gyümölcsök, tejek vajon ugyanolyanok, mint régen? Lehet jobbak, lehet rosszabbak, de biztos, hogy mások. Az tény, hogy jó sok mindent túlreagálunk, és a reklámok is sokkal nagyobb szerepet kaptak az életben, de igazából mi az ami nem változott meg az elmúlt években? S mi az amit nem próbálnak reklámozni és eladni? Én nem keresem az okokat. 30 év múlva az én lányom is olyan furcsán fog nézni rám egyes elvekkel kapcsolatban, mint most pl. te kedves kérdezõ. S nehogy megsértõdj, nem bántásból írom, csak ami ma jó, holnap nem biztos, hogy az lesz, és ez így volt jó pár évtizeddel ezelõtt is. Hogy mivel teszünk jót, nem tudom. De merengni a múltban szerintem tök felesleges. Mérlegelj, adj azt amit jónak látsz, az anyai megérzéseket helyezd elõtérbe.
De azok is tejalapúak!! :) Ez az egészben a legdurvább.Ha a baba tejallergiás, akkor csak a tápszerbõl is a speciálisat kaphatja!!Errõl ennyit. Egyébként hallottam olyat is, hogy az ilyen tejallergia paráztatás miatt, egy anyuka 2 éves koráig nem adott a gyereknek semmi tejterméket, és olyan allergiás lett, hogy az hihetetlen. Egyébként a tejallergiát ki lehet nõni, nem úgy mint a lisztérzékenységet.Egyik évben elõadták a nagy okosok, hogy csak 8 hónaposan lehet bevezetni a glutént...na abban az évben megugrott a lisztérzékeny kisgyerekek száma!!Milyen érdekes, hogy következõ évben már 4 hónaposan kötelezõ volt...hm.. Persze a tejjel lehet szórakozni, mert azt ki lehet nõni...
Szerintem nagy részt marketing.Sokkal olcsóbb lenne tejet adni a tejet a gyereknek, de akkor mi lenne a tápszergyártó cégekkel???Egyértelmû, hogy ha van tejallergiás a családban, akkor nem nyomom a gyerekbe, de egyébként az egész fel van fújva! Nem egy embert ismerek, aki születésétõl fogva tejet ivott, mert nem volt az anyjának teje, az akkori tápszerek meg veszélyesek voltak. Na lehet lepontozni...mert tudom, hogy ez lesz! :P
Biztos, hogy jó volt vagy most jó? Nézz körbe az ismeröseid körében, akár idösebb korban is, fiatalabb korban is. Hány embernek jött elö tej, vagy akármilyen más alergiája. Ezek nem most 1 évesen (habár akkor is lehet)lesz töle alergia hanem majd 40 évesen, vagy 20 évesen. èn úgy vagyok vele hogy szinte 99%-ban 1 éves korig kell várni az alergiás ételekke, amit kibírok mint anya, nem sürget semmi sem hogy most éppen tehéntejjel itassam, vagy eperrel etessem a 8 hósomat. Miért? mert egy egész élet áll a gyerekem rendelkezésére, hogy tejet vagy akármi más egyen, néhány hét, hónap miatt semmiröl nem marad le, de lehet egy életre megmentem egy alergiától. èdesanyám mindenre alergiás, habár szerencsére nem ételekre, hanem minden aminek pollenje van, ez azt jelenti hogy évente többször kap ügyeleten injekciót mert fulladásig nem kap levegöt. Viszont kapásból tudnék a tág ismeröseim köréböl (iskola, falu stb...) 10 embert mondani ai alergiás tejre, lisztre, vagy más dolgokra. Az alergia iszonyatosan megnyomoríthatja az éltedet, gondolj bele ha semmi de semmi laktózos dolgot nem ehetnél, minden napjaid azzal telnének hogy vásárás közben azt lesed mit ehetsz és csorgatod a nyáladat a legujabb joghurtra, amit csa megkostolni lenne jó, de te nem teheted. Szóval az én gyerekemnek van egy élet elötte hogy egyen mindent, pár hónap nem a világ.
A kérdező hozzászólása: Dehogy pontozlak le! Teljesen igazad van! Egyébként a tápszerek nem tejalapúak? Vagy rosszul tudom? Akkor adhatnék tejet (igazi tejet) is már a babámnak. És lehet, hogy rosszul tudom, de ha valami probléma lenne, akkor már rég elõjött volna a joghurttól, a túrótól, a tejföltõl?
Olyan nincs, h nem adhatod, ha nem fogadod el a mai irányelveket, ez van, sem a gyerekorvos, sem a védõnõ nem tud semmit tenni ellene..a te gyereked, a ti családotok...Én nagyjából tartom a jelenleg használatos hozzátáplálási irányelveket, de nem kapok(már)sikítófrászt, ha anyám pl. tejbegrízt, bundáskenyeret kóstoltat a 11hónapos gyerekemmel.(glutént egyébként jelenleg 4és 7hónapos kor között ajánlják bevezetni) Amúgy meg nekem is kapott már a gyerek, tejeset, csak mondjuk bébiételben.Szimpla bolti tejet nem erõltetném annyira, szerintem házi tejet fogok neki venni(itt nálunk lehet kapni boltban is, van ilyen tejautomata v mi:D) Szóval ez egyéni döntés szerintem mindenki részérõl, hogy hogyan csinálja, ilyesmit nem lehet megtiltani, irányelveket mondanak a védõnõk, orvosok.Az esetek 90%-ában szerintem teljesen mindegy amúgy, mert szerencsére nem lezs baj abból sem, ha korán, abból sem ha késõn kapja, csak abban a 10%-ban nem jó lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, igen hasznosnak bizonyultak! A lényeg, hogy nem szabad szigorúan, napra, percre pontosan betartani a "szabályokat". Mértékkel mindent lehet, s ki milyen elvet vall aszerint táplál.

Miért van ez a sok homofób Magyarországon? Miért nem lehet boldog két meleg fiatal?

Nem meleg vagyok, csak nem értem, miért utálják a melegeket. én ha a suliban meglátnék két meleg fiút, tuti hogy boldog lennék, hogy együtt vannak, és boldogok. miért ilyen xarok a Magyarok? Amúgy 18 alatt is kimehetek felvonulni szimpatizánsként?:)

Legjobb válasz: Ajjajj. Látom elõre a lelki szemeim elõtt a 30-40-50 kommentelõ megmondóemberkét. Kérdésedre a választ nem tudom, esetleg találgatni tudok: kultúra (kultúrálatlanság), berögzõdés, vallási neveltetés. Sok összetevõje van, dehát a magyar egy különleges, egyedi nép. Tüntetni meg nyugodtan mehetsz, szerintem, csak a tojások elõl hajolj el. :)

Ajjajj. Látom elõre a lelki szemeim elõtt a 30-40-50 kommentelõ megmondóemberkét. Kérdésedre a választ nem tudom, esetleg találgatni tudok: kultúra (kultúrálatlanság), berögzõdés, vallási neveltetés. Sok összetevõje van, dehát a magyar egy különleges, egyedi nép. Tüntetni meg nyugodtan mehetsz, szerintem, csak a tojások elõl hajolj el. :)
ma 18:43 "Ez a kérdés engem is foglalkoztat, hogy mennyire lehetséges hogy valakiben megszûnik az a bizonyos férfiúi vadászösztön." Drága, jó ember, mondd már meg nekem, mi az, hogy természetellenes? :D Vagy fordítsuk meg, mi az, hogy természetes?
Mert egyesek a mindennapos frusztrációjukra a bûnbakkeresést találják megoldásnak.
mert nem elég érettek hogy elfogadják, hogy igenis ilyen is van, és a melegek is tényleg kicsit visszafogottabban kezelhetnék a párkapcsolataikat, nem kellene annyira mutogatni ezt a dolgot :) egyébként majd azok az emberek oda kerülnek akik még nem értik, hogy egyik családtaguk, jó barátjuk vagy rokonuk bevallja, hogy a sexuális beállítottsága kicsit más mint az átlagos embereké, akkor rádöbbennek, hogy mit is takar ez, és hogy a meleg emberek a sexuális beállítottságuk ellenére még ugyanolyan emberek, ugyanazok akik voltak és ez nem változtat a belsõ tulajdonságaikon, azokon amelyeket mi megszerettünk mielõtt megtudtuk volna róla hogy meleg. csak egy példa volt :) L/20
"Amúgy az nem érdekel, h otthon a 4 fal között mit csinálnak" Nem lehet a homoszexualitást a 4 fal közé visszaszorítani, ahogy a heteroszexualitást sem...
18:45 Nem véletlen, h gyerek csak férfi és nõ kapcsolatából születhet, a természet akarta így, tehát csak a heteroszexuális párkapcsolat a természetes.
Már mérne lehetne? Nem azért, de ismertem olyat, akirõl soha nem mondta meg senki, hogy meleg, mert nem reklámozta, hogy kivel mit csinál és nem viselkedett provokatívan. Õ szégyellte magát azok miatt, akik miatt õt is elítélik.
Én is utálom, amikor elkezdik szidni a magyarokat. Az eszedbe sem jut, hogy te is magyar vagy? Vagy hogy a szüleid is magyarok? És hogy a magad kis 15 évével kb. fogalmad sincs semmirõl csak ítélkezel olyan dolgokról, amiket 20 év múlva sem fogsz érteni?
Figyelj, a normális melegeket, akik nem mutogatják magukat senki sem utálja, de ne kelljen már pl. egy 5 éves gyereknek, aki éppen tudja mi az, hogy néni és bácsi szerelmesek elmagyarázni, hogy õk miért viselkednek így. Tartsák otthon a szobában és a fenét nem érdekli, engem sem. Amúgy meg: Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnõtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngészõd Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mert undorító, ha mutogatják magukat, és ha miniszterelnök lennék, egyik elsõ dolgom lenne, h betiltanám a búzafelvonulást. Miért? Mert ezt látná a gyerekem is, ha lenne, mint követendõ példa. Amúgy az nem érdekel, h otthon a 4 fal között mit csinálnak, bár természetellenes dolog.
Kérdezõ, örülök, hogy így gondolkodsz. Remélem, egyre több magyar lesz képes elfogadni a melegeket. Melegfelvonulásra pedig jöhetsz, szívesen látunk, nincs korhatár :) Sok egyébként a szimpatizáns, régebben, fõleg 2006 elõtt egész családokat is láttam kint, remélhetõleg egyszer megint lesz olyan, hogy kordonok nélkül lehet felvonulni.
"Most õszintén: ha leszbikus pornót néz, azt õ maga választja nem?" De-de. :) "De ha mindenhonnan az ömlik rá, hogy a másság szép, a másság jó, akkor azt hogyan szelektálja? Kb. annyi eséllyel, mintha a reklámot akarná kizárni az életébõl." Már miért ne lehetne kizárni a reklámot az ember életébõl? Szelektáció, tudod. "A kérdésre a válaszom: mivel körülöttem nem volt mindenki meleg, így erre nem tudok mit mondani, de mások esetében látok arra utaló jeleket, hogy amint melegek társaságába került, a viselkedése egyre inkább eltolódott az õ irányukba." No és honnan van a megcáfoghatatlan meggyõzõdésed, hogy már AZT MEGELÕZÕEN nem volt az? :) "Ez csúsztatás, már bocs. Nem állítottam, hogy az emberiség kipusztíthatatlan, mindössze annyit, hogy nem a "globális felmelegedés" fogja kipusztítani" Pedig, bizony, lényegesen nagyobb rá az esély, mint arra, hogy a homoszexualitás. Utóbbi lényegében lehetetlen. :) Ha meg mégsem, akkor mi van? "Természetesen fennmaradt, ahogy megtalálható a legtöbb állatfajban is, lévén genetikai mutáció, ráadásul elég gyakori (már egy mutációhoz képest). De ettõl miért lesz normális? Ez pont olyan, mintha azzal indokolnád a sorozatgyilkosok normális mivoltát, hogy a történelem során végig léteztek sorozatgyilkosok. Gondolom belátod, hogy ettõl nem lesz normális." Még egyszer: tahát honnan is van neked a tökéletesen mérõ mércéd arra, hogy megmond, mi a normális? Van egy óriási különbség ám, ami megdönti az érveidet: a sorozatgyilkos elveszi mások életét, a homoszexuálisok viszont senkinsek sem ártanak, sokkal inkább nekik ártanak mások.
Ez undorító!aZÉRT mert ez nem elfogadott a mai társadalomban és ez így is van rendjén, de ha két biszex csaj az már más:)
Hú látom megint félre lettem értve: Én itt a langyik nem normális mivoltát indoklom meg, mielõtt bárki félreérti, vagy továbbértelmezi.
Most õszintén: ha leszbikus pornót néz, azt õ maga választja nem? De ha mindenhonnan az ömlik rá, hogy a másság szép, a másság jó, akkor azt hogyan szelektálja? Kb. annyi eséllyel, mintha a reklámot akarná kizárni az életébõl. A kérdésre a válaszom: mivel körülöttem nem volt mindenki meleg, így erre nem tudok mit mondani, de mások esetében látok arra utaló jeleket, hogy amint melegek társaságába került, a viselkedése egyre inkább eltolódott az õ irányukba. AMúgy Igen hetero vagyok, és nem nagyon kellett ezen agyalnom. De a jövõben is fent fog-e? Mi van, ha egyszer az emberiségnek is ki kell halnia? Vagy szerinted az emberi faj valamiféle felsõbbrendû, nagyléptékû lény? Ez csúsztatás, már bocs. Nem állítottam, hogy az emberiség kipusztíthatatlan, mindössze annyit, hogy nem a "globális felmelegedés" fogja kipusztítani (lévén a melegek kisebbség, nem szaporodik, a szaporodó egyedek pedig jellemzõen nem melegek, persze néha igen...). Ja, és még valami: fennmardt, pedig a homoszexualitás UGYANÚGY létezett az emberiség egész történelme során. Akkor is, amikor a világ még nem volt tele a másságot elítélõkkel ugye. :) Természetesen fennmaradt, ahogy megtalálható a legtöbb állatfajban is, lévén genetikai mutáció, ráadásul elég gyakori (már egy mutációhoz képest). De ettõl miért lesz normális? Ez pont olyan, mintha azzal indokolnád a sorozatgyilkosok normális mivoltát, hogy a történelem során végig léteztek sorozatgyilkosok. Gondolom belátod, hogy ettõl nem lesz normális.
Elég szánalmas képe van annak az emberiségrõl, aki azt gondolja, hogy az emberi élet fõ értelme a gyerekcsinálás. Máshogy nem lehet segíteni az emberiségen? Ott volt pl. Alan Turing. Valószínûleg évekkel rövidítette meg a második világháborút és százezrek, talán milliók életét mentette meg azzal, hogy feltörte az Enigma kódológépet. Ennek fényében releváns egyáltalán, hogy csinált-e gyereket életében? Nem hiszem.
19:36 eljön az az idõ is, ha így haladunk :'D
ma 19:32 Még mindig nem érted. :) Ha két hetero embert elítélnének azért, ami, mert mondjuk szexelnek, házasságot (jogközösséget) akarnak, netelántán még gyereket is, akkor a heterok nem tüntetnének ezen jogaikért? Szerintem nagyon is. És lehet, hogy a társadalom hetero része ugyanígy, vagy még erõteljesebben fejezné ki az igényeit.
Meg én azt is hozzàtenném, hogy a szex màr régesrégen nem csak a szaporodàst szolgàlja.. Ha a szexet és a gyereknemzést külön lehetne szedni, az emberek többsége csaqk szexelne, és màr nem lenne mivel elörukkolnod.. szval az elméleted meg is bukott szerintem
"Amúgy 18 alatt is kimehetek felvonulni szimpatizánsként?:) " Én a búzafelvonulásról beszélek, látom te sem érted. Ahogy már leírtam, nekem a felvonulással van bajom, nyílt szexuális tevékenységet e vigyenek ki az utcára! Miért lene nekem az baj, hogy két nem akarok csúnya szót írni, kézenfogva sétál az utcán. Az hol érdekel engem?! Szeressék egymást, de közerkölcsöt sértõen felvonulgatva, ugyan ne vonulgassanak már fel. Leírtam, amíg a 4 fal között rakják egymást s*ggbe, addig senkinek semmi köze hozzá, hogy kivel vannak együtt, vagy kit szeretnek. De miért is zavarna bárkit az, hogy két azonos nemû ember szereti egymást?! Akinek ezzel baja van, annak agyilag van baja. Mégegyszer leírom, ezúttal, kb harmadszor, nekem csak azzal van bajom, ha kimegy az utcára felvonulgatni, megbotránkoztatóan vonaglani, közerkölcsöt sérteni. Nem azzal van bajom, hogy két azonos nemû egymással él, stb. Mindennek megvan a maga helye.
"Látom nem érted. Akkor kifejtem: nem állítom, hogy ettõl feltétlenül homo lesz. Amit állítottam, az az, hogy ebbõl neki a késõbbiekben szexuális jellegû problémája származhat(és igen, állítom, hogy több tizenéves emiatt lesz "biszexuális")." Szép, ellenben a kérdéseimre ügyesen elfelejtettél válaszolni. :) Szexuális jellegû problémái? Haha. Szerinted hány tizenéves fiú néz leszbikus pornót? :) "HA a homoszexualitás normális (szokásos, azaz többségi) lenne, akkor az egynemû populációk szaporodásra képesek kellenének legyenek ellenkezõ esetben mint olyan, fajfenntartásra alkalmatlanok, tehát hosszútávon egy ilyen populáció nem fenntartható, márpedig az emberiség létezik pár éve, ami azt illeti, szerintem bátran ráfoghatjuk, hogy hosszútávon fennmaradt..." Fennmaradt. De a jövõben is fent fog-e? Mi van, ha egyszer az emberiségnek is ki kell halnia? Vagy szerinted az emberi faj valamiféle felsõbbrendû, nagyléptékû lény? Ja, és még valami: fennmardt, pedig a homoszexualitás UGYANÚGY létezett az emberiség egész történelme során. Akkor is, amikor a világ még nem volt tele a másságot elítélõkkel ugye. :)
"Hogyan kéne? Pl a 4 fal között, úgy mint a normális emberek. Nem tudom, én heteroszexuálisnak érzem magam, és nem szoktam kivinni az utcára a szexuális dolgaimat." A jó ég áldjon már meg, ez nem errõl szól. Hanem pontosan arról, hogy a homoszexuálisok ne legyenek hátrányban azért, mert azok, amik. Ha pl. a barátnõddel kézenfogva sétálsz az utcán, senki sem szól hozzád, ha ugyanezt azonos nemûek teszik, akkor jön a megbélyegzés. Még hogy nem viszed ki a szexualitást az utcára. Te jó ég. :D
19:32 vagyok és 19:24esnek vàlaszoltam nem tudom h nem esett le..
"Pedig, bizony, lényegesen nagyobb rá az esély, mint arra, hogy a homoszexualitás." A globális felmelegedést a homoszexualitásra írtam ;) Már miért ne lehetne kizárni a reklámot az ember életébõl? Szelektáció, tudod. Kimész az utcára: mit látsz? Óriásplakát. Megnézel egy filmet mit látsz? Burkolt reklám. Felmész az internetre: mit látsz? Banner. És még sorolhatnám. No és honnan van a megcáfoghatatlan meggyõzõdésed, hogy már AZT MEGELÕZÕEN nem volt az? :) Lehet hogy az volt, ez igaz. Még egyszer: tahát honnan is van neked a tökéletesen mérõ mércéd arra, hogy megmond, mi a normális? Nem minden esetre van. Csak ahol egyértelmûen eldönthetõ, hogy A vagy B normális. Esetünkben az önmagában fennmaradni képes a normális (hiszen ami nem, az a másik nélkül nem létezhet, ergo nem lehet az az alapállapot, tehát az az eltérés, így nem normális). Van egy óriási különbség ám, ami megdönti az érveidet: a sorozatgyilkos elveszi mások életét, a homoszexuálisok viszont senkinsek sem ártanak, sokkal inkább nekik ártanak mások. Ha arra írtam volna, hogy ezzel az erõvel a sorozatgyilkosság is normális, akkor igazad LENNE. De nem arra írtam. Mindössze arra, hogy az érved argumentális hibát tartalmazott.
Atyaég, ti még mindig ezen pörögtök?
Mindenki azt csinál, amit akar, de...! A társadalmi együttélés íratlan szabályai ide is alkalmazhatóak lennének, ezek közül is a többség akarata elv. Amennyiben a többség nem kívánja, hogy bármilyen publicitást is kapjon a történet, akkor a melegeknek ezt zokszó nélkül tudomásul kell venni és alkalmazkodni a többségi akarathoz. Aki ennek ellenére tesz, az pedig viselje a következményeit. Lehet gyûjteni a szimpatizánsokat, ha megfordul az arány, vissza lehet térni a kérdéskörre. A magyar gondolkodásmódját tekintve is egy különleges nemzet, borzasztóan merev, konzervatív - ami nem is baj -, minden újdonságot, a több ezer éves gyakorlattól eltérõt nagyon nehezen asszimiláló fajta. Vannak nálunk sokkal nyitottabb társadalmak, a türelmetleneknek ajánlom ott folytassák a hisztizést. Azoknak a melegeknek, akinek nincs lehetõsége dobbantani, türelem, fel a fejjel, egy szép napon az ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük unokájuk:) :) majd arra ébred, hogy már magától meg is szûnt a probléma. Addig is, kéretik a szabályokat betartani!
Mindenki azt csinál amit akar, de...! A társadalmi együttélés íratlan szabályai ide is alkalmazhatóak lennének, ezek közül is a többség akarata elv. Amennyiben a többség nem kívánja, hogy bármilyen publicitást is kapjon a történet, akkor a melegeknek ezt zokszó nélkül tudomásul kell venni és alkalmazkodni a többségi akarathoz. Aki ennek ellenére tesz, az pedig viselje a következményeit. Lehet gyûjteni a szimpatizánsokat, ha megfordul az arány, vissza lehet térni a kérdéskörre. A magyar gondolkodásmódját tekintve is egy különleges nemzet, borzasztóan merev, konzervatív - ami nem is baj -, minden újdonságot, a több ezer éves gyakorlattól eltérõt nagyon nehezen asszimiláló fajta. Vannak nálunk sokkal nyitottabb társadalmak, a türelmetleneknek ajánlom ott fojtassák a hisztizést. Azoknak a melegeknek akinek nincs lehetõsége dobbantani, türelem, fel a fejjel, egy szép napon az ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük unokájuk:) :) majd arra ébred, hogy már magától meg is szûnt a probléma. Addig is, kéretik a szabályokat betartani!
Ne keverjük a szezont a fazonnal. A homosexualitás egy nemi elmebetegség amit gyógyitani vagy irtani kell. Semmiféleképpen sincs igazuk külömbözö ugyancsak elmebeteg politikusoknak, monopolistáknak meg pszichiátereknek.
07:09 Mindent és mindenkit elpusztítani, mert NEKED nem tetszik? Elõször a homoszexuálisok. Aztán kik? A csúnya emberek? A túlsúlyosak? Szép gondolatsor, mondhatom. De azt azért remélem tudod, hogy minden ember ismer meleget csak nem tud róla! Gondolom néznél egyet, ha jobban szétnéznél rokoni és baráti körben.
07:09 A világ fejlettebbik részén, ahova tartozni szeretnénk, nagyon is elfogadják a homoszexualitást. Te nyugodtan költözz el Iránba, ha ezzel valami bajod van, biztos szívesen fogadnak majd a fehér bõröddel meg a keresztény származásoddal.
Elöször is Magyarország nem homofób. Olyan betegség hogy homofóbia nincs. Minden normális épelméjü ember undorodik ezektöl a nemi elmebetegektöl. A világ nagyobb részén büntetik ezt a nemi elmebetegséget és néhol halálbüntetés is van.Nekem különössen tetszik a megkövezésük és az akaszgatásuk:) Nem szeretem a muzulokat de ha csak ezt akarják akkor tölem már holnap bevonulhatnak:) )
Mert magánügy, nem kell mindenkinek errõl tudnia, nem természetes, aztán meg minek kell ezzel kérkedni??? Utálom õket ezért!
"Kimész az utcára: mit látsz? Óriásplakát." Nem nézel oda. :) Én észre sem veszem a plakátokat. "Megnézel egy filmet mit látsz? Burkolt reklám." Ha burkolt a reklám, úgysem veszed észre tudatosan, csak tudat alatt. "Felmész az internetre: mit látsz? Banner." Aki nem tud egy reklámblokkolót sem feltelepíteni... "Lehet hogy az volt, ez igaz." Na ugye. Következésképpen: nem jelentheted ki, hogy a külsõ hatások miatt lett olyan, amilyen. "Csak ahol egyértelmûen eldönthetõ, hogy A vagy B normális. Esetünkben az önmagában fennmaradni képes a normális" Merthogy, miért az a normális? :D Egyáltalán, annak, hogy képes-e fennmaradni, mi köze van a normalitáshoz? :D "(hiszen ami nem, az a másik nélkül nem létezhet, ergo nem lehet az az alapállapot, tehát az az eltérés, így nem normális). " Nem éppen. Ez csak annyit jelent, hogy a NAGY ÁTLAGTÓL eltér. Megint csak semmi köze a normálishoz. "Ha arra írtam volna, hogy ezzel az erõvel a sorozatgyilkosság is normális, akkor igazad LENNE. De nem arra írtam. Mindössze arra, hogy az érved argumentális hibát tartalmazott." Én arra írtam, hogy az emberiség fennmaradt, holott a homoszexualitás ugyanúgy létezett az egész történelem során. Következésképpen: nem ettõl fog kihalni az emberiség. Olyat én nem írtam sehol, hogy ennek a homoszexualitás normalitásához bármi köze is lenne. :)
aki ezt bevéve
Azok a "leszbikus" csajok, akik pornókban szerepelnek, messze nem leszbikusak. Pénzért szórakoztatnak pár butább egyedet, akik ezt bevéve minden lánykolira csak a leszbiorgiákat asszociálja majd, nyáladzva, de ha asztaltársaságnál szóba kerül a homoszexualitás, dühödten káromkodva szidja a "buzeránsokat". Szánalmas az olyan "férfi", aki titokban leszbipornóra veri, közben nem bírja elfogadni a másságot.
A homok természetellenes, de ha már csinálják, miért kell reklámozni? Lehetne homokozni csöndben is, és akkor senki sem szólná õket meg.
Nekem elég nehéz elhinni - fõleg a homofób társadalomban élve -, hogy te 15 évesen teljesen heteroszexuálisan ilyet kérdést teszel fel. Egyébként fantasztikus mindig hallani ezt a "ha a 4 fal között..." A négy fallal semmi bajom, sõt! De talán, ha az ember magánéletében nem kezdenének el vájkálni, akkor mondjuk nem kellene hazudozni. Továbbá nem lenne kikényszerített Coming Out-ok tömkelege sem. Mint meleg egy iskolában, munkahelyen tudsz terelni elég hosszú ideig, ha nem viseled magadon a sztereotípiákat. De aztán akit nagyon érdekel, hogy miért nincs barátnõd (még mindig) az elkezd vájkálni a magánéletedben. Na már most, ha én nem mondom el, akkor miért akarja más tudni? Nem lenne elég nem tudomást venni róla? Persze, ha meg elmondom, hogy igen így van, akkor meg reklámozom! Csak kár, hogy nem érzem magam sem hittérítõnek, sem pedig reklámtáblának.
"Te hetero vagy? Ha igen, mikor döntötted el, hogy az leszel? Ha körülötted mindenki homo lenne, ez téged megváltoztatna?" Látom nem érted. Akkor kifejtem: nem állítom, hogy ettõl feltétlenül homo lesz. Amit állítottam, az az, hogy ebbõl neki a késõbbiekben szexuális jellegû problémája származhat(és igen, állítom, hogy több tizenéves emiatt lesz "biszexuális"). Honnan van neked a vitathatatlan és kétségbevonhatatlan mércéd megállapítani, hogy mi a NORMÁLIS? HA a homoszexualitás normális (szokásos, azaz többségi) lenne, akkor az egynemû populációk szaporodásra képesek kellenének legyenek ellenkezõ esetben mint olyan, fajfenntartásra alkalmatlanok, tehát hosszútávon egy ilyen populáció nem fenntartható, márpedig az emberiség létezik pár éve, ami azt illeti, szerintem bátran ráfoghatjuk, hogy hosszútávon fennmaradt...
Hogyan kéne? Pl a 4 fal között, úgy mint a normális emberek. Nem tudom, én heteroszexuálisnak érzem magam, és nem szoktam kivinni az utcára a szexuális dolgaimat.
"Ha én megyek végig az utcán meztelenül az asszonnyal, zöldre festett farokkal, megbüntet a rendõr. A gabonáknak mindent szabad." Az, hogy Love Parade, mond neked valamit? :D
Mire kell tanulmány? Hogy férfinek nincs petesejtje? :'DDDDDD
"18:52 A mesterséges megtermékenyítéshez is kell egy hímivarsejt és egy petesejt. Elõbbit csak férfiból, utóbbit csak nõbõl lehet nyerni." Jól mondod. És ennek az egésznek semmi köze a szexuális beállítottsághoz. :)
És ki a fene mondta, hogy meleg lesz tõle?? Tudsz olvasni? Sima fejlõdésrõl beszéltem, nem szexuális beállítottságról. Majd ha a te fiad kérdezi meg, hogy mit csinálnak, ez normális-e stb. akkor kíváncsi leszek mit szólsz.
Mivel tudod száz százalékosan bizonyítani? Erre egy tanulmány számomra kevés.
"Miért baj??? Tudsz te bármit is a fejlõdésrõl? Ja bocs, 15 vagy, hogyan is tudnál, te magad is gyerek vagy. Majd ha a te gyereked lát ilyet megnézem milyen pofát vágsz hozzá. És a hetero kapcsolat természetes, mert abból biológiailag utód lesz így ha lát egy férfit és egy nõt kézen fogva, akkor apával és anyával azonosítja, ergo attól semmi baja nem lesz." De, tekintve, hogy a szexuális vágy nem nevelés kérdése, annak, hogy milyen lesz a gyermek beállítottsága, semmi köze sincsen ahhoz, amit lát. :)
18:52 A mesterséges megtermékenyítéshez is kell egy hímivarsejt és egy petesejt. Elõbbit csak férfiból, utóbbit csak nõbõl lehet nyerni.
Én azt gondolnám, nincs semmi bajom velük, még azzal sem, ha netán egy munkatársamról tudom. Ha mint ember normális a kapcsolatokban semmi gond. Hogy otthon mit, hogyan, kivel csinál, az a magánügye, mint ahogy bizonyos intim dolog is férfi-nõ között ott zajlik. De az már irritál, hogy lezárnak egy fõutat, mert õk mutogatják magukat, kivezényelnek egy csomó rendõrt az én adófizetõ pénzemen. Addig, amig ilyenek nem voltak, abszolút toleráns voltam, a dolgot az õ magánügyeként fogtam fel, de mostanában kezdem megutálni õket. Ennyi.....
Aki gumival védekezik, az nem feltétlenül csak a nem kívánt terhesség ellen védekezik. Viszont ha õk nem húznának gumit, akkor ha egyéb problémáik nincsenek lehetne gyerekük, de ha a fene fenét eszik sem lesz a férfiaknak méhe, sem érett petesejtje.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:49 Ne is foglalkozz vele, minek mennek ki a heterók az utcára... Most nem egy barom? Mennyire büntetne a rendõr egy hetero-t, ha úgy vonulna végig az utcén, mint a búzák? Nagymagyar, szerintem homokos rétinéger.
Miért baj??? Tudsz te bármit is a fejlõdésrõl? Ja bocs, 15 vagy, hogyan is tudnál, te magad is gyerek vagy. Majd ha a te gyereked lát ilyet megnézem milyen pofát vágsz hozzá. És a hetero kapcsolat természetes, mert abból biológiailag utód lesz így ha lát egy férfit és egy nõt kézen fogva, akkor apával és anyával azonosítja, ergo attól semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Már ott elveszíti a természetességét, hogy felhúzod a gumit... szóval tényleg, mi is a természetes?:)
18:50 Most meg fogsz lepõdni, de bizony a gyermeknemzéshez még szexuális kapcsoalt sem kell. Mesterséges megtermékenyítés, hasonlók mondanak neked valamit? :)
"És ki a fene mondta, hogy meleg lesz tõle?? Tudsz olvasni? Sima fejlõdésrõl beszéltem, nem szexuális beállítottságról. Majd ha a te fiad kérdezi meg, hogy mit csinálnak, ez normális-e stb. akkor kíváncsi leszek mit szólsz." Miféle fejlõdésrõl? :D Azt ugye tudod, hogy a homoszexualitás már az állatvilágban is létezik, õsidõk óta? :) Sõt, az ókorban is létezett. Sõt, az indiánok nem csak azonos nemûekkel dugtak, hanem állatokkal is. :) Hol van itt a fejlõdés?
Elhiszem, hogy ott is van homoszexualitás, de érdekes, nekik nincs közös gyerekük. Miért is? Csak kitaláljátok. Én pedig lélekrõl beszéltem. Az én gyomrom is felfordul, ha ilyen párt látok csókolózni, semmi közöm hozzá, de mégis látnom kell...
ma 19:16 Mit nem így kéne? És mégis hogy kéne?
Ha én megyek végig az utcán meztelenül az asszonnyal, zöldre festett farokkal, megbüntet a rendõr. A gabonáknak mindent szabad.
19:15 ezt nem így kéne.
ma 19:12 Mert egy társadalmi igény demonstrálásának ma Magyarországon a legjobb, leghatákonyabb módja, ha az emberek képébe nyomják a véleményt. Hiába na, ez a nép diktatúrán nevelkedett, csak ebbõl ért. :)
Kinek van szüksége a Critical Mass-re? Megbénítják a fõvárosban a forgqalmat, felhívják magukra a figyelmet, majd pofátlanok az autósokkal szemben. Ennyi a lényege. a Búzafelvonulásnak is annyi az értelme, hogy felhívják az abnormalításukra a figyelmet. Miért nem jó a 4 fal között? A kutya nem szólna rájuk egy szót sem. Nekem sincs bajom a "gabonákkal" amíg nem egem akarnak ánuszba rakni, valamint nem kell nézegetnem õket, mert elkap a hányinger.
"Miért van sok homofób? A homoszexualitás mint olyan nem normális (most lehet belekötni, de egy olyan szaporulat, amiben több a meleg, mint a nem, az hosszútávon biztosan eltûnik). Az emberek többségében a normálistól való eltérés ellenérzéseket kelt." Honnan van neked a vitathatatlan és kétségbevonhatatlan mércéd megállapítani, hogy mi a NORMÁLIS? "Csak hogy egy példát mondjak: Akit fiatal (10éves) korában análbaszexuált egy csapat pedo, annak soha az életben nem lesz normális szexuális élete. Ugyanígy, ha tartósan éri gyengébb inger (esetünkben a médiába megjelenõ, az utcán járkáló langyik) akkor az is módosítja a szexuális irányultságát." Te hetero vagy? Ha igen, mikor döntötted el, hogy az leszel? Ha körülötted mindenki homo lenne, ez téged megváltoztatna?
"18:59 Lehet, de azt nem hiszem, h ha nõ is van, akkor a egy indián férfi a másik férfit v a kecskét választaná :) " Pedig de. Ez pont olyan, hogy egy hetero férfi nem választaná a másik férfit, hanem a nõt választja. Ennyi.
Hát a kérdezõ elég beteg egy fajzat.
"Ja és a pontos válasz a kérdésedre kérdezõ, hogy a provokáció. Ha nem csinálnák a felvonulást és ne, úgy csinálnák ahogy, akkor senkit nem érdekelne." Nem provokáic. Ilyen értelemben a felvonulás olyasmi, mint a Critcal Mass. Felhívják a jogalkotók figyelmét egy társadalmi igényre, és demonstálják is ez az igényt. Ennyi.
ma 19:01 "Én pedig lélekrõl beszéltem." Mi a fene az a lélek? :D "Az én gyomrom is felfordul, ha ilyen párt látok csókolózni, semmi közöm hozzá, de mégis látnom kell..." Miért KELL? Talán az Andrássy úton laksz, vagy mifene? :)
18:59 Lehet, de azt nem hiszem, h ha nõ is van, akkor a egy indián férfi a másik férfit v a kecskét választaná :)
Ja és a pontos válasz a kérdésedre kérdezõ, hogy a provokáció. Ha nem csinálnák a felvonulást és ne, úgy csinálnák ahogy, akkor senkit nem érdekelne.
A kérdező hozzászólása: csíragyerek? akkor a heterok se mennyenek ezzel az erõvel ki az utcára. miért baj ha a kicsi lát ilyet is? ha ebbe nõl bele, semmi baja nem lesz.

A turiban miért van sok h&m-es cucc? :D

De tényleg, ma fél óráig turkáltam, és vettem 4 h&m-es pulóvert. De mindig ez van, komolyan, hogy ebből a márkából van a legtöbb ruhadarab. :D

Legjobb válasz: melyik turiban? én Hádában turizok, de nincs olyan sok.

melyik turiban? én Hádában turizok, de nincs olyan sok.
A kérdező hozzászólása: humana ~ árpád üzletház egyébként ajánlom mindenkinek:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!