Találatok a következő kifejezésre: Miért vannak körmömön (41 db)

Miért van mostanában olyan mûkörmük a lányoknak, amiknél a gyûrûs vagy középsõ ujjon teljesen más színû vagy eltérõ minta van felrakva?

Egy lány barátom szerint szimplán azért mert így feltûnõbb a körmük. Szerintetek? Elsõsorban lányok válasza érdekelne! Köszi elõre is a normális válaszokat!!

Legjobb válasz: ugyan mûkörmöm még nem volt soha és nem is lesz, de én speciel évek óta festem így a körmeimet, oka maximum annyi, hogy nem lesz annyira "egyhangú" a dolog, megtöri az egységes alap színt, ezáltal pluszt ad a körmeim kinézetének nem lesz olyan snassz.

ugyan mûkörmöm még nem volt soha és nem is lesz, de én speciel évek óta festem így a körmeimet, oka maximum annyi, hogy nem lesz annyira "egyhangú" a dolog, megtöri az egységes alap színt, ezáltal pluszt ad a körmeim kinézetének nem lesz olyan snassz.
Én is szoktam így festeni a körmömet, mert feldobja a manikûrt.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi szépen a válaszokat!
Ezer éve divat. Nagyon ritkán teljesen egy színûek a körmeim, legyen szó akár mûkörömrõl, akár a saját körmömrõl. Szerintem szebb, és nem olyan unalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ!
francia mûkörmöknél általában fehér a vége és a gyûrûsujjon van csak minta
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a válaszért!

Miért van az, hogy szép a bőröm, a hajam iszonyat sok, erős, egészséges (derékig ér és nem törött), a szempilláim olyan erősek, hosszúak, dúsak, hogy sokszor kérdezték már, mikor kifestem, hogy műszempillám van-e, de a körmöm, az valami rettenet?

Vékonyak, gyengék, hajlanak össze-vissza, lemezesen beszakad, szinte átlátszó a körömvég, ha növeszteni próbálom, ami persze nem megy, mert mindig letörik, beszakad. Én úgy tudom, hogy a köröm is attól er?s szerkezet?, mint a haj. Hogyan lehet ennyire eltér? min?ség? rajtam a kett??

Legjobb válasz: Tényleg ez a legnagyobb gondod b**** meg ? Ne haragudj a válaszomért, de ez egyszerûen nevetséges, hogy ennyi jó tulajdonságod van, amit minden lány megirigyelhetne, és téged zavar, hogy a körmöd nem "tökéletes". Full ideg vagyok az ilyen kérdésektõl....Az én bõröm évek óta nagyon pattanásos a hajam ritka és vékony, és nagyon hullik. Szempilláim olyanok, mint ha nem is lennének, ha ki van festve, akkor is olyan, mintha nem lenne, ja és körmöm is valami rettenet. Szóval....

Tényleg ez a legnagyobb gondod b**** meg ? Ne haragudj a válaszomért, de ez egyszerûen nevetséges, hogy ennyi jó tulajdonságod van, amit minden lány megirigyelhetne, és téged zavar, hogy a körmöd nem "tökéletes". Full ideg vagyok az ilyen kérdésektõl....Az én bõröm évek óta nagyon pattanásos a hajam ritka és vékony, és nagyon hullik. Szempilláim olyanok, mint ha nem is lennének, ha ki van festve, akkor is olyan, mintha nem lenne, ja és körmöm is valami rettenet. Szóval....
A kérdező hozzászólása: Nem haragszom. Sajnálom, hogy nem érzed jól magad a bõrödben.
Szerencsés vagy, hogy csak a körmeiddel vannak problémáid :) nekem is ilyenek a körmeim, nekem mindenki azt mondja szedjek vitaminokat, mert hogy ez vitamin hiany jele :/ egyel sok zoldseget, gyumolcsot, vitaminokat, hatha rendbe jon :)

Műkörmöt szeretnék, mert folyamatosan betörik valamelyik körmöm. De azt hallottam, hogy a körmöt tönkreteszi, fájni fog, ha leesik és gombásodhat is alatta. Akkor miért van annyi nőnek? Megmerjem csináltatni?

Legjobb válasz: Nekem is mûkörmöm van, a feltételekor van egy kevésbé kellemes része, más negatívumot (azon kívül, hogy hosszút csináltattam, pedig vilégletemben rövid volt a körmöm, ezért jó pár dolog nehézséget okoz) még nem tapasztaltam.

Nekem is mûkörmöm van, a feltételekor van egy kevésbé kellemes része, más negatívumot (azon kívül, hogy hosszút csináltattam, pedig vilégletemben rövid volt a körmöm, ezért jó pár dolog nehézséget okoz) még nem tapasztaltam.
Szia! Én is mostanában akarok csináltatni! Légyszi írd meg, h milyen lett. És ha tudsz, mutathatnál képet! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, ma csináltatom meg, remélem jó lesz!
Nekem épített porcelán van. Régen töredezett és vékony volt a körmöm, az istenért se akart megnõni. Mióta megvan a porcelánom, azóta sokkal erõsebb és nõ, mint a bolond gomba! Normál esetben 4-5 hetente kellene töleni, nekem viszont 3 hetente, mert gyorsan nõ! Ja és soha nem gombásodott be!
Ez butaság, hogy a tip-tõl gombásodik a köröm..én körmös vagyok...és egyátalán nincs köze a tip-nek a gombásodáshoz...akkor fog begombásodni a körmöd, ha a körmösöd nem fordít elég hangsúlyt a higiéniára..vagy ha fellevegõsödik a mûköröm, hiszen ekkor könnyen bejutnak a bacik alá, amik nagyon szívesen megtelepednek az ilyen helyeken.. de nem muszáj "rendes" mûkörmöt tetetned, hanem van egy körömerõsítési "folyamat" is...ilyenkor szépen kilakkozzák, vagy ahogy szeretnéd, megcsinálják a körmöd, majd ezután húznak rá egy réteg zselét vagy porcelént..persze átlátszót..:d ezek is nagyon szépek és esztétikusak:D az, hogy porcelán vagy zselés körmöd legyen-e az sok mindentõl függ...a porcelán keményebb, így könnyebben törik, viszont sokaknak sokkal jobban bírja a strapát, mint a zselé..:D nekem is porcelán van..:D remélem tudtam segíteni...:D
Általában a tiptõl szokott gombásodni, így építettet csinálj. Nem teszi tönkre a körmöd, csak ha amajd leszeded akkor lesz egy kis probléma, mert szedi a mûkörömmel a körmöd felsõ rétegét is. De különben pont hogy nem fog törni tõle a körmöd.
pont az ellentéte igaz annak hogy tönkreteszi. gyorsabban nõ és erõssebb lesz. egyébként nem gombásodik be, csak ha rosszúll rakják fel és befolyik alá a víz. semmi baja nem lesz a körmödnek. de szerintem ha lesz is az se baj. ha egyszer felrakod, soha többé nem akarod majd leszedni, mert annyira szép
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy tetszik, nem tetszik. Félek attól, hogy még jobban tönkreteszi a körmömet!
Szerintem probald ki, tudod mindennel igy vagyunk, valakinek bejon valami, valakinek nem. Ha kiprobalod majd meglatod hogy tetszik-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Képet nem tudok mutatni, de nagyon szép lett. Állandóan betöredezett a körmöm és nem volt valami szép. Zselével megerõsítették, nem építettek rá. Ezt választottam, mert természetesebb, mint pl a porcelán. Már csak az foglalkoztat, hogy mennyire egészséges ez, hogyha évekig ilyen marad. És nem lesz e csúnya a körmöm, ha egyszer lereszeltetem róla a zselét. Mindenesetre most szép, egyenlõre nem bántam meg! :)


Miért van egy kis lila folt a nagylábujj-körmömön?

Nem ütöttem be sehova sem,és nem is fáj,csak egyszer csak ott "terem" rajta. A másikon már volt,de az len?tt. Most ezen jelent meg. Mi Lehet ez?

Legjobb válasz: Olyan mintha a körmömön lenne,de tulajdonképpen szerintem a körmöm alatt van. Kicsit izgat,hogy visszatért,csak a másikra. Pedig tényleg nem ütöttem be.

A kérdező hozzászólása: Olyan mintha a körmömön lenne, de tulajdonképpen szerintem a körmöm alatt van. Kicsit izgat, hogy visszatért, csak a másikra. Pedig tényleg nem ütöttem be.
Esetleg cipõ, csizma elnyomta, akár úgy, hogy észre sem vetted közben.

Ahogy megnől a körmöm picit hosszabbra elkezd lefele hajlani, miért van ez?

Legjobb válasz: Valószínûleg azért, mert lefelé hajlós körmöd van. Minek neked akkora köröm? Egyébként olyan szó nem létezik, hogy 'nõl'.

Valószínûleg azért, mert lefelé hajlós körmöd van. Minek neked akkora köröm? Egyébként olyan szó nem létezik, hogy 'nõl'.
A kérdező hozzászólása: Bocsi megnõ. Nem írtam végképp, hogy AKKORA körmöm lenne, ha picit megnõ, mindjárt elkezd hajlani.
Egyszerûen így nõ neked... még mindig jobb a tiéd, mert az enyém meg felfelé nõ a kisujjaimon, meg a gyûrûs ujjaimon :D ezek szögletesre nõnek, a többi, ami lefelé nõ, az meg íveltre... :D nem lehet rendet teremteni közöttük. Mûkörmös tudna segíteni rajta, de ki nem állhatom a mûkörmöket. Úgyhogy mindig levágom a legrövidebbre, én így szeretem :S
A kérdező hozzászólása: Sok gyümölcsöt eszik, meg vitamint is kap!
lehet bután hangzik, de a túlzott gyümölcs, és vitamin bevitel sem tesz jót egy babának. vagy ez, vagy az... gondolom én.
"A" vitamin hiány vagy ráharapott, mikor a fogát akarta dörzsölni.
Nem emlékszel véletlenül, hogy odacsukta volna a kis kezét valahová? Mert ha a körömágy megsérül a bõr alatt, akkor az is fehér foltot okoz a körmön, aztán majd szépen le fog nõni a körmével együtt.
A kérdező hozzászólása: Nem rémlik, hogy odacsukta volna. Lehet, hogy ma meglátogatjuk a doktornénit!

Miért vannak a körmömön függőlegesen erős barázdák?

Legjobb válasz: Valószínû azért, mert hullámos a körmöd. Menj el egy manikûrre. Sokat segíthet.

Valószínû azért, mert hullámos a körmöd. Menj el egy manikûrre. Sokat segíthet.
"A hosszú barázdák egyrészt az öregedés jelei lehetnek, másrészt jelzik az emésztési- és felszívódási zavarokat, a bélrenyheséget és a székrekedést." ( http://www.paramedica.hu/200406/koromkarom/index.htm )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mi értelme van, hogy az embernek körme van? Miért van rá szükség, miért alakult ki?

Legjobb válasz: A köröm egy támasztószövet, mellesleg védi az újjak végeit a sérülésektõl ütéstõl illetve az evolúció során nélkülözhetetlen volt az ásáshoz a dolgok megragadásához stb Bizonyos fajok fegyverként is használják.

A köröm egy támasztószövet, mellesleg védi az újjak végeit a sérülésektõl ütéstõl illetve az evolúció során nélkülözhetetlen volt az ásáshoz a dolgok megragadásához stb Bizonyos fajok fegyverként is használják.
És a férfiaknak miért van? :)
Ilyen hülye kérdést..Még egy narancsot sem tudsz megpucolni ha nincsen...
Azért van hogy kifessük..:D XD
Mert szükséged van rá. Miét van lábad? Mert szükséged van rá, hogy járni tudj. Majd egy szép napon számold meg, hogy hányszor használod a körmöd (kaparásra, valami bontására, stb.).
A kérdező hozzászólása: Ma még egyszer sem használtam:D
Akkor használd az evolúciót és ne növessz körmöt :)

Miért van az, hogy ha nem váltogatom havonta a frizurám, nincs mûkörmöm és nem a legújabb r*b*s divat szerint öltözködöm akkor elõbb utóbb lecserélnek?

Pasik, miért hagyjátok el az barátnõtöket egy szebb divatosabb lányért? Ne mondjátok, hogy nem mert igenis ezt látom.

Legjobb válasz: ismerkedj olyan pasikkal akiknek van agya.

ismerkedj olyan pasikkal akiknek van agya.
A kérdező hozzászólása: Elõször is szeretném megköszönni mindenkinek a válaszát! Nagyon jókat írtok!! Sosem hanyagoltam el magam, igyekszem ízlésesen öltözködni vannak divatos cuccaim de egyik sem túl hivalkodó vagy kivágott, a kényelmet és praktikumot többre értékelem a divatnál magassarkút és szoknyát ritkán hordok de szeretek csinos és ápolt lenni. A hajam festem és vágatom. A szakítás okaként sosem merült fel a külsõ viszont a kapcsolat alatt gyakran kaptam a frizurámmal öltözködésemmel kapcsolatos kéréseket, megjegyzéseket a partnereimtõl. Pl begöndöríthetném a hajam mert az szerinte jobban állna vagy hordjak koktélruhát, ezt a felsõt ne viseljem együtt azzal a nadrággal mert nem áll jól stb.. Pedig szépnek és csinosnak mondott lány voltam mindig. De valahogy sosem birtak elfogadni úgy ahogy voltam- Ezt teljesen átlagos, egyszerû kinézetû farmeres pólós srácoktól kaptam sõt egyszer egy nálam igénytelenebb ezer éves kopott szakadt cuccokban járó "életem legnagyobb hibájától" is. Eléggé sértett, hogy nem ismernek el miközben én õket úgy fogadtam el és szerettem ahogy voltak. Esetenként egy kis sörhassal és borostával együtt. Nem kértem soha, hogy gyúrja ki magát vagy adjon le pár kg-t mert nekem meg úgy tetszene jobban. Szerettem volna én is ugyanezt visszakapni. Sajnos azt látom, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy amit õk képesek nyújtani azzal összhangban kellene az elvárásaiknak igényeiknek is lenniük. De nem így volt, a nõ legyen mindenben tökéletes de a pasija lehet egy elhanyagolt disznó is. Sosem volt nálam lényeg a külsõ. Egyik barátom sem volt kifejezetten helyes, macsó típus. Viszont mind annak gondolta magát. Amikor összejöttünk gátlásos és kisebbségi érzéssel küzdõ átlagos vagy kissé csúnyácska srácok voltak. De mellettem megjött az önbizalmuk és felbátorodva úgy gondolták kamatoztatják máshol. Ugródeszkának jó voltam, hogy a hátamon felkapaszkodjanak.
A kérdező hozzászólása: Eleinte mindig elmondták milyen szerencsésnek tartják magukat, végre egy szolid, rendes lány aki kedves és hûséges nem oktat ki vagy hisztizik és nem a külsõre illetve a pénzre megy. Aztán valahogy mégsem becsültek meg sosem, mégis mindig a "rossz lányok" kellettek idõvel. A jó után vágyódtak aki hûséges, megértõ de túl unalmas hosszú távon. A rossz izgalmasabb, egy plázacicával lehet villogni a haveroknak a r*bi pedig jó az ágyban. Nem szerettem volna általánosítani emiatt elnézést kérek mert valóban mindenhol vannak kivételek de sajnos mindenki inkább csak a negatív tendenciát tapasztalja.
Szerintem ez lehet a baj, nem vagy elég határozott velük szemben, nem állsz ki magadért. Vagy rosszul látom? Hogy reagáltál ilyesmire, mikor azt mondták, hogy máshogy kéne kinézned? És mit értesz az alatt, hogy nem hisztizel soha meg ilyenek? Nem is teszed szóvá a téged zavaró dolgokat? Mert az baj, lássuk be...és ettõl könnyen elveszted a partnered tiszteletét, ha el lehet nyomni. Lehet, hogy ilyesmi a probléma. És még valami: az ismerkedésnél is ugyanolyan stílusod volt, mint a hétköznapokban? Mert ha akkoriban trendibbnek mutattad magad (pl akkor minden találkozásnál smink, új ruha, szép frizura.. vagy bármi, nem tudom nálad hogy volt ez), akkor nyilván ezt szokja meg a pasi, és késõbb hiányolja, és elhanyagoltabbnak gondol. Ha viszont a megismerkedésnél is a mostani formádat mutattad, akkor az már az õ butaságuk, hogy nem tetszel nekik eléggé és mégis veled kezdenek. És egyébként lehet lázongani, hogy ajjajj mindenkinek a pláza cicák kellenek inkább, de lássuk be, a férfiaknak nagyon fontos a látvány, és ha ezt nem tudod nyújtani, nem a vonzó nõt látják benned, akkor elõbb-utóbb hiányt fognak érezni. Persze lehet menni az árral szemben, de nem árt, ha nõiesen öltözöl (nem a p*csás ruhákra gondolok, de azért szoknya, szép egész ruhák, ilyesmi... az sokat dobhat a dolgon). Amúgy nem mondtak olyan vészes dolgokat, és valahol örülhetsz neki, hogy elmondták, hogy milyen változásnak örülnének veled kapcsoaltban, sok pasi ezt el se mondja, csak lelép inkább. Õk legalább õszinték voltak. És ugyanúgy te is elmondhatod legalább bátran, hogy hogyan gondolnád õket vonzóbbnak. Nyilván nem stílusváltást kell megkövetelni a másiktól, de lehet picit terelgetni. (Pl borosta, sörhas... amiket írtál, ez alapvetõ igényességi kérdés). Kb most ezek jutottak eszembe, de szerintem egyébként a külsõn túl kell keresni a valódi problémát, csak úgy érzem nem gondolod magad elég szépnek, és azért hiszed, hogy ez a baj veled.
Nézd, alapvetõen egy olyan megjegyzés, mint a "göndör haj jobban állna" szerintem nem kritika, nem alap a sértõdésre. Ez egy vélemény, amit jogodban áll megfogadni, vagy nem megfogadni. Azt én is saját káromon tanultam meg, hogy a nõkkel szemben ilyen szempontból sokkal óvatosabban kell bánni a szavakkal, mert egy megjegyzés, ami részemrõl semmilyen mögöttes tartalommal nem bír, csak egy súlytalan vélemény, az egy nõi léleknek olyan, mintha kést döftem volna a szívébe. Az önbizalmi ugródeszka jelensége ellenben már nagyon is valós dolog, és mindkét nemnél szép számban vannak példák a környezetemben is. Ebben az esetben egyrészt részedrõl beszélhetünk rossz választásokról. Egy önbizalomhiányos, frusztrált embernél gyakran elõfordul, hogy vágyik valamire, csak nincs önbizalma meglépni. Ellenben ha szerez egy kis önbecsülést, akkor kinyílik a csipája. Ez bizony benne van a pakliban, ezeket a pasikat ne sajnáld. Viszont az is lehet, hogy túlságosan kiszámított és szürke vagy. Ezt nem kritikaként írom, puszta eshetõségként, amin gondolkodj el, és ha nem inged, ne vedd magadra - fõleg, hogy nem ismerlek, csak találgatok és tipikus eshetõségeket sorolok. Arra akarok kilyukadni, hogy bár valóban teljesen reális eshetõség, hogy ezek a fickók kellõ önbizalmat szerezve már nem tudtak téged kellõen becsülni tovább, azzal is számolni kell, hogy esetleg nem tudsz úgymond együtt fejlõdni a pasiddal. Eleinte felnéz rád, hálás neked, aztán amikor felzárkózik melléd, túl is nõ rajtad. Ne most ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy felszínes plázaringyó lenne felsõbb dolog, isten õrizz! :D Csak azt akarom mondani, hogy egy hosszútávú párkapcsolatban nagyon fontos dolog, hogy az ember csodálattal tudjon nézni a párjára, és lehet, hogy benned ehhez hiányzik valami, vagy legalábbis csak nem mutatod azt. A cicababák hajkurászása ilyen téren egyáltalán nem elõrelépés, ott csak egyszerûen a változatosság adja a kalandot. Persze, továbbra is fennáll, hogy neked van igazad, és ezek a pasik voltak felszínesek és önzõk. Ha ez áll fenn, akkor nincs min gondolkodnod, de nem árt az elsõ eshetõségre is szánni pár gondolatmenetet.
Nézd vagy te mozogtál nagyon rossz körökben vagy volt mégis valami alapja azoknak amit azok a fiúk mondtak neked. Elhisszük h szép vagy, sõt biztos, de én pl. pont azt ki nem állhatom ha egy szép lány nem öltözködik nõiesen és ezzel elrontja az összképet. Pl szoknya magassarkú egy olyan dolog amit a mai nõk elfelejtenek lassan teljesen pedig a legtöbb férfinek fontos. A kényelmes cuccokat inkább a slampos visszafogott csajok hordják, bocsi ez most nem beszólás hanem ez az általánosítás. Persze joggal felmerül a kérdés, hogy ha õk elvárják tõled h jól nézz ki, akkor õk miért nem néznek ki rendesen... Azontúl h taplók, esetleg azért mert látják te nem várod el, meg ilyen a férfiak természete. Lehet valaki azt mondja neki nem számít a külsõ, csak az magának is hazudik. Lányoknál jobban el tudom képzelni h nem számít.
Nem váltogatom havonta a frizurám. Nincs mûkörmöm, sose volt. Nem öltözöm ribisen. Mégis 2, 5 éve van párom.
A kérdező hozzászólása: Ez a megjegyzés valóban nem sértõ, talán csak az egóm miatt esett rosszul. Fájdalmas a felismerés, hogy nem vagyok elég jó. Pedig próbálkozom vele. Az amúgy is alacsony önbizalmamat ilyen kis "figyelmességekkel" még jobban földbe döngölték. Ez részérõl egy elvárás volt amit ha nem fogadok meg talán odébb áll? Mit tesz a férfi ha nemhogy nem keresik a kedvét de még ellent is mondanak neki? Keres mást.. "én sem magamat választanám". Nagyon igazad van abban, hogy kiszámítható és szürke vagyok. Ezt én is felismertem már és próbálok is változtatni rajta de sajnos unalmas vidéki életet élet. Volt, hogy évekig munkám sem volt miközben a partnerem épp akkor futtatta fel a vállalkozását, a másik jól menõ autószerelõ volt és csinálta a mester szintet. Tartottak valahová. Én pedig -bár próbáltam nem mutatni- igencsak egy helyben toporogtam. Jártam suliba de nem ment mert abban is rosszul választottam. Mintha halat tanítottak volna fára mászni. Nem szerettem ha a napomról kérdeztek mert nem tudtam semmi emlitésre méltót mondani. Volt, hogy egész nap itthon ültem. Semmi nem történt velem. Nem volt érdekes munkám sem amirõl beszámolhattam volna. De igyekeztem emberileg érdekes, titokzatos vidám és életrevaló lenni. Ezzel a részével kapcsolatban nem is kaptam kritikákat. Néha nem vagyok egyszerû, ember legyen a talpán aki megért. :) Bár ettõl még akadhat aki unalmasnak tart. Elõzõ kapcsolatomban olyannyira próbáltam "okos" lenni (pont mûszaki vonalon), hogy felnézhessen rám hogy olyan vitákba is belementem amikhez nem értek viszont a párom annál jobban. Nála ezzel vágtam el magam végre ugyanis õ egy ki ha nem én típus volt és nagyon allergiás volt a buta emberekre. Aki nem értett egyet vele az már neki hülye volt. Mivel nálunk sokszor volt nézõpont különbség ezért idõvel butának tüntem elõtte. Szakítás után egy hónappal sikerült kiszednem belõle, hogy "túl buta vagyok hozzá". Viszont feltûnõen sok emberrõl hallottam így nyilatkozni úgyhogy azt hiszem benne is volt ebben a tekintetben hiba, háklisabb volt az ilyesmire. Ez a baj igen, hogy nem tudnak felnézni rám. Hogy érted, hogy együtt fejlõdni? Ilyenrõl még nem is hallottam. Egyikünk ebbe az irányba a másik meg a másikba. Hisz együtt sem éltünk. Heti 2-3 találkozás az összes mivel én egy kicsi vidéki faluban élek és még nem volt helybeli barátom persze tudom távkapcsolattól mit is várok.. :( Ha "túlnõnek rajtam" magától értetõdõen elhagynak majd? Én is úgy érzem hiányzik valami, pedig Viszont az is lehet, hogy túlságosan kiszámított és szürke vagy. Ezt nem kritikaként írom, puszta eshetõségként, amin gondolkodj el, és ha nem inged, ne vedd magadra - fõleg, hogy nem ismerlek, csak találgatok és tipikus eshetõségeket sorolok. Arra akarok kilyukadni, hogy bár valóban teljesen reális eshetõség, hogy ezek a fickók kellõ önbizalmat szerezve már nem tudtak téged kellõen becsülni tovább, azzal is számolni kell, hogy esetleg nem tudsz úgymond együtt fejlõdni a pasiddal. Eleinte felnéz rád, hálás neked, aztán amikor felzárkózik melléd, túl is nõ rajtad. Próbálok egyensúlyozni az önmagamam feladása és a másiknak való megfelelés közt. Úgy tünik nem találom a középutat. Néha úgy érzem görcsösen próbálok megfelelni, próbálok elég jó lenni máskor pedig kegyetlenül kimondom a véleményem, utánam a vízözön.. Azt vallom vagy õszintén fogadjanak el annak aki vagyok vagy nincs értelme a kapcsolatnak. Ugyanakkor próbálok változni, idomulni. Nem szoktam belenyugvó és elnézõ lenni mindenbe ha valami gondom van, vagy máshogy gondol azt el szoktam mondani. Volt is már ebbõl probléma. A másik nem tudta elfogadni a nézõpontom és arra kért változtassak a felfogásomon. Kicsit tudok elfogadóbb lenni de alapvetõen az elveimet nem fogom feladni senki kedvéért. Az vagyok aki ha nem tetszik odébb lehet állni. Meg is tette :) Nem voltam más semmiben ismerkedésnél sem mint a kapcsolat alatt.
Ebben a hosszú válaszodban most gyakorlatilag le is írtad, hogy miken bukott el a kapcsolat, és így már egyértelmû, hogy nem a külsõd miatt, szóval az alap kérdésedre megkaptad a választ (saját magadtól :) ). Nem ezért cseréltek le.
A kérdező hozzászólása: Talán nem pont emiatt, de úgy gondolom az elhidegülésben még közrejátszott az is, hogy akkoriban ismerkedett meg egy nagyon dekoratív, csinos lánnyal aki pont azt a stílust képviselte ami belõlem hiányzott. Nem hiszem el, hogy pusztán ennyitõl egyik napra elmúlt a szerelme. Addig mindig elmondta mennyire szeret. Rá egy hétre pedig már szinte nem is keresett. Mivel szakitás után azonnal összejött mással gyanitom hogy volt harmadik is a képben. Úgy gondolom aki kavar valakivel az távolodik el igy a párjától érzelmileg és testileg akár még hasonló okok nélkül is mint ami nálunk volt és innen már csak idõ kérdése a váltás. Vagy rosszul gondolom? El tudom képzelni, hogy lecserél ha a másik sokkal jobban bejön neki és úgy látja össze is illenének. Fõleg így, hogy egyik napról másikra huss az érzéseinek. Sosem derül fény rá mi volt itt. Mindegy is. A következtetést talán levontam. A kérdésem a jövõre vonatkozva is él, mert gyakran láttam ilyet.
Én továbbra is tartom, hogy nem a külsõn múlt a dolog. :) Abban mondjuk igazad van, hogyha jön egy új lány, egy harmadik, az bizony megzavarja a dolgokat és a fejed tetejére is állhatnál... de ez nem a külsõ miatt van, hogy mást keres. Ha az ember szerelmes, úgy érzi tényleg teles szívébõl, hogy a párja az õ másik fele, társa mindenben, lelkileg azonos hullámhosszon vannak, stb, akkor a leggyönyörûbb nõk se jelentenek veszélyt. Hidd el, itt ezzel a lelki összhanggal lehetett baj szerintem, továbbra is az elõzõ írásodból kiindulva. Most õszintén, érezted azt bármelyik barátodról is, hogy igen, õ az a férfi, aki mellett bármikor bármilyen körülmények közt önmagad lehetsz, õ nem fog ezzel visszaélni, és akár jó akár rossz dolog történik, azt vele szeretnéd megosztani? És úgy egyáltalán, egyszerûen érzi az ember, ha a másik teljesen illik hozzá. Ha pedig nem, akkor ha jön egy "jobb" vagy éppen csak másabb, akkor könnyen cserél az ember párt... Én a magam részérõl úgy vagyok, hogy a barátomnál jobban senki se illene hozzám, és ez kölcsönös. És egyikõnk se érzi veszélyben magát és nem félünk attól, hogy a másik lecserél, pedig bõven lenne rá alkalmunk, rá is csak szép csaj hajt, rám meg sok helyes pasi, és ez nem számít, mert érezzük ezt az összetartozást... ehhez képest egy szebb külsõ igen csak keveset tudna nyújtani...
12-es, attól még lehet a kérdezõ ápolt és csinos, hogy a pasija elhagyja vmi mûkörmös plázaribiért... lehet, hogy az ilyen bunkó divatk.csögökre bukik, azok meg nyilván a plázacicák tetszenek...
az irigység beszél belõled... fogadd el magad vagy ne legyél trampli! a szépség adott de az ápoltságért és divatos öltözködésért bárki tehet, és nem is a legújabb D&G ruhában kell mászkálni. különben meg mi ez h sokba kerül, minden nõ sokba kerül, étterem mozi ital stb ez kva sok pénz, + ajándékok, különben meg akinek nincs pénze az nem fizeti a csaja mûkörmét nyilván ha csak a pénzre megy majd odébáll. az a férfi meg akinek van pénze az meg igényes nyilván maga is havonta jár fodrászhoz, szóval ápoltság terén másokkal és igen a barátnõjével szemben is nagyobbak az igényei De rettenetes nagy általánosítás, hogy a divatos csajoknak a "szépségét" gyakorlatilag a pasijuk fizeti. Persze vannak plázacicák de akkor már minden divatos lány az?
Rossz pasik között keresgélsz.
hat kerdezo, te kifogtad a rossz sracokat. bennem pl semmit nem mozgat meg egy plazacica, kikent-kifent muanyag no. es csak azert, mert "jobban nez ki" valaki, nem fogom lecserelni azzal, aki talan nem nez ki ugy, de jol elvagyok es szeretem.
Engem taszítanak a plázap*ák és soha nem hagynám el a barátnõmet ha szeretem. Pedig nem vagyok egy utolsó külsõre és sok lány odavan értem, a p*ák is. Egyszerûen számomra más a fontos, a külsõ mögött meglátom a nõt. Az üres fej és a külsõ túlhangsúlyozása számomra nem vonzó.
Rossz irányban keresgélsz, a barátom pl. nem izgul a plázamacskákra, és nem csak mondja, hanem látom az arcán, hallom a beszédén, mikor szóba kerül a téma. Jó, azt elismeri, hogy d...gni jók (ezzel én is egyetértek), de ennyi, mert amúgy a nagytöbbség a sötétség szobra. Max. szexkapcsra tervezne velük, komoly, hosszú távon semmi esetre sem. Szerencsémre a barátom már 3.x-es, így nem a léha kalandokban gondolkodik. :)
Szerintem csak félreérted az okokat. Próbáld kerülni az olyan triviális asszociációkat, miszerint az elsõ ránézésre látható különbség lenne az oka, hogy elhagytak. Ez pontosan olyan dolog, mint a pasik, akiket elhagynak egy nagypofájú srácért, és azt hiszik, hogy minden nõnek az kell, hogy bunkók legyenek velük. Megkérdezted esetleg a pasikat, hogy miért nem kellettél nekik? Próbálj abba is belegondolni, hogy a trendi kinézeten felül mi lehetett a különbség közötted és közöttük. Ha továbbra is úgy érzed, hogy te számodra megfelelõen éled az életed, és a neked tetszõ stílust viseled, akkor egyszerûen csak nem megfelelõ fickókkal kezdtél, nem illettetek össze. Ebben az esetben nincs értelme felelõst keresni, bármennyire fáj. Mindenesetre szerintem egészen biztos, hogy nem a ringyós öltözet hiánya volt a hiba.
Kedves Kérdezõ! Biztos vagy benne, hogy van ok-okozati összefüggés a két dolog között? Amikor ezek a szakítások történtek az életedben, tudtál õszintén beszélgetni a (volt) Pároddal arról, hogy mi az oka annak, hogy elhagy? Amúgy meg szerintem a férfiak között pont ugyanúgy nem lehet általánosítani, mint fordítva. Gondolj csak bele, hogy Te hányszor hallottál már olyan kijelentést nõkrõl úgy általánosságban véve, amit saját magadra nem éreztél igaznak. Biztos vagyok benne, találsz olyan férfit, akinél se nem elvárás, se nem fontos szempont, amiket a kérdésedben leírtál. Sok sikert hozzá, hogy egy ilyen férfival találjatok egymásra! :-)
Talán rossz pasik között válogatsz, ha õk megkövetelik tõled a ribis/divatos öltözködést csak, hogy veled maradjanak. Esetleg észre kellene venni a többi, normális pasit is. Várj segítek, a csizmád alatt vannak. (remélem érted a metaforákat...)
Hát azt nem tudom más miért csinálja. Én azért, mert így próbálom kifejezni az adott lánynak akit elhagyok, hogy mennyire szeretem, hogy még erre is képes vagyok érte. Mert közben én borzasztó nagy kínokat élek át és a drámák tengerén hánykolódom. 27/f
Más közegben keress magadnak pasit. Az én võlegényem szeret és tisztel engem, és nem értem, mit eszik rajtam, de örülök neki :D. Mondjuk nem éppen az a fajta, akiért minden csaj a nyálát csorgatja, de nekem meg õ tetszik. Ne az ilyen menõ cukicsávókat keresd, és igyekezz olyat válaztani, akinek van egy cseppnyi agya. Hidd el, meg tudod állapítani egy pasiról egy hét alatt, hogy mennyire felszínes.
jó, de ez olyan, hogy egyik pasi felszínes, másik meg túl elvont, harmadik túl elérhetetlen meg paraszt is néha. Most értjük a helyzetet? Kell bele tenned gondolatot (systemcheck) és melót is. Ezek nélkül csak illúziók, bukdácsolás van meg szenvedés.
"Hogy érted, hogy együtt fejlõdni? Ilyenrõl még nem is hallottam." Nehéz is ezt megfogalmazni, de a lényeg, hogy tartani kell a szintet. Úgy értem, ha õk haladnak valamerre, céltudatosan élik a célokkal és ambíciókkal teli életüket, miközben te egy helyben toporogsz, akkor egy idõ után úgy tekintenek rád, mint kinõtt cipõre. Ady egyik legismertebb verse is pontosan errõl szólt: amikor megismerte a nõt, az akkori önmagának egy intellektuális csoda volt, de eltelt pár év, és a férfi felülemelkedett minden téren, így nem tudta már csodálni a partnerét. Léda idõsebb volt nála és kiforrott egyéniség volt, míg Ady akkor még csak forrongó fiatal, aki pár év alatt túlnõtte a korábban példaként csodált nõt. "Próbálok egyensúlyozni az önmagamam feladása és a másiknak való megfelelés közt." Pontosan itt a gond, de ezt megint csak érteni és érezni lehet, elmagyarázni szinte lehetetlen. Abszolút leírtad már a saját problémád, pontosan tudod te is, hogy semmiféle szó nincs külsõségekrõl. Most már nagyrészt felismerted, kimondtad ezt problémát, innentõl a következõ lépés, hogy megérted és elfogadod. Utána meg kb változik magától. Ahogy írtad is: nincs önbizalmad. Röviden ennyi. A lényeg, hogy ezt egy megoldandó feladatként kell kezelni, nem pedig apokalipszisként. Ha nincs önbizalmad, akkor szerezz! Azt mondod, a pasik megtépázták az önbizalmad? Próbáld másképp szemlélni: a pasik rávilágítottak a már réges rég megtépázott önbizalmadra. Nüansznyi különbség, de kb ennyi a különbség a vesztes és a gyõztes, az áldozat és a vadász között. Ha a pasikat okolod a saját helyzetedért, akkor azt sulykolod magadba, hogy a te boldogságod mindig és mindenkor másoktól függ, ezáltal kiszolgáltatott leszel, és minden esélyedet elpuskázod arra, hogy ez javuljon. Nem azért vagy szürke és unalmas, mert nem történnek veled izgalmas dolgok, hanem mert te magad szürkének érzed magad. Te ilyennek látod magad: munkanélküli, szar suliba jár, nem kell egy pasinak sem. Mivel ilyennek látod magad, ilyennek is látnak. Legszívesebben elbújnál a világ elõl, hogy ne lássák a kudarcaidat, emiatt egyre jobban magadra öltöd a rejtõzködõ szürke színt. Azért vagy unalmas, mert eleve minden veled történõ dologról azt gondolod, hogy az uncsi, az egy semmi. Nem tetszik a suli, amibe jártál, de nem mégy másikba, mert úgy gondolod, neked az úgy sem menne. Azt mondod lavírozol a simulékonyság és az elvek kõkemény megmondása között. Ez is csak az önbizalomhiányod miatt van, ugyanis nem bízol a saját értékítéletedben, ezért hol engedsz, hol pedig foggal körömmel harcolsz az igazadért, mert számodra presztízskérdés, hogy meg tudod e védeni. Egy stabil, magabiztos ember számára nem létkérdés, hogy neki legyen igaza. Épp ezért ha kell, enged, ha nem kell, akkor nem enged, de nem érez kényszert arra, hogy másoknak bizonyítson. Pontosan emiatt nem lesz soha simulékony, csak alkalmazkodóképes. A lényeg, hogy az önbizalom hiánya egy káros és kellemetlen állapotot okoz. Ez nem szégyen, hanem egy probléma, amit orvosolni kell. Az ilyen mentális sérüléseket valamiért szinte minden ember úgy kezeli, mintha emiatt õ egy csõd lenne, és igyekszik úgy tenni, mintha nem is létezne, mintha mindez szégyen lenne. Valójában olyan dolog ez, mintha valamilyen egészségügyi gondod lenne, amire gyógyszert kell szedned, azzal a különbséggel, hogy itt nem kell bevenned semmit. Nem vagy rossz, nem vagy kevés, teljesen normális, átlagos ember vagy, akinek van egy lelki pattanása, amit ki kell nyomni, majd lekezelni, nem pedig alapozót nyomni rá. Ahogy a pattanás kinyomkodása, ez a dolog is nehéz és fájdalmas, de akkor is csak így megy. Vágj bele új dolgokba, fõleg azokba, amiktõl félsz. Ha nem sikerül, és úgy érzed, hogy egy csõd vagy, akkor jusson eszedbe, hogy nem így van: aki próbálkozik és töri magát, az sohasem csõd! Ez az útja a sikernek, és pontosan ezek a történések teszik izgalmasabbá az életed! Minden balul sikerült dolognál ez jusson az eszedbe! Rólam mindig azt mondják, hogy eszméletlen sztorijaim vannak az életembõl, az érdekes viszont az, hogy a 90%-ukban az a csattanó, hogy leégtem, mint a szar :D. Pont attól vagyok szórakoztató és izgalmas ember, hogy az ilyen kudarcaimon mindig röhögök, és tanulok belõlük. Az izgalmas emlékek, a sikerélmények, és a megszerzésükkel járó munka, rizikó és fájdalom együtt járnak, nem választhatók szét. Aki unalmas életet él, általában ezektõl a negatívumoktól riad meg és vonul vissza. Nekem is volt nem egy idõszakom, amikor az önbizalmam szétesett, ilyenkor én is simulékony lettem, hogy elfogadjanak, és mindig csak a biztosra játszottam, nehogy kudarcot valljak. Pontosan azon kaptam magam, amint te: nem volt kedvem beszélni a napomról, unalmasnak éreztem magam, szenvedtem. Ráadásul ezzel egy idõben azt vettem észre magamon, hogy lelkileg elkezdtem öregedni. Mióta felismertem a problémát, elfogadtam és megértettem, hogy ez a helyzet, onnantól a napom minden pici rezdülésébe beleivódott a felismerés, és minden döntésemnél elkezdtem számolni azzal, hogy most az önbizalomhiányom okozta gyávaság miatt nem akarok ezt vagy azt megtenni, és erõt vettem magamon. Azóta egyre jobban érzem magam, de ehhez kellett az, hogy teljesen letisztuljon bennem a kép: nem vagyok selejt, nem vagyok gyenge ember, ha valahol kudarcot vallok, az senkinek sem hibája. Ha el akarok érni valamit, akkor NEKEM kell változtatnom, és ha kudarcot is vallok, azzal is csak több leszek. Azóta fiatalabbnak érzem magam, mint két évvel ezelõtt. Szerintem ezen gondolkodj el, és ha tényleg megérted, amire gondolok, akkor nem lesz gondod a párkapcsolatok megélésével.
Ennél értelmetlenebbül tudnál esetleg fogalmazni?
A kérdező hozzászólása: a körmöm fehér része véletlenszerû idõzítéssel sárgás lesz majd eltûnik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!