Találatok a következő kifejezésre: Miért vannak felírva a feliratok rendőrség, (2 db)

Miért vannak fordítva felírva a feliratok (rendőrség, mentő, tűzoltó) a rohamkocsikra?

Legjobb válasz: Hogy el tudd olvasni a visszapillantóból.

Hogy el tudd olvasni a visszapillantóból.
Ha meghallod a szirénát és belenézel a visszapillantótükörbe el tudd olvasni , hogy Mentõ tüzoltó Rendõrség! De egyébként egy baromság!!Én is kékfényes autón dolgozom mindennap, Régen rossz ha az autós azt bogarássza milyen autó szirénázik mögötte!! Tök mindegyy Az a dolga hogy minél gyorsabban utat adjon.Ha elhaladtunk mellette úgy is megtudja milyen autó!!Ha piros Tûzoltó Ha fehér Furgon Mentõ Személyautó Rendõr és még egyéb Vízmûvek ELMÜ stb.A kresz nem tesz különbságet az elengedés között!
persze, csak egy mentõautó alig foglal nagyobb helyet egy szgknál, míg egy darus tûzoltó autónak azért nagyobb helyet kell hagyni. Egyébként jogos az érvelésed, mert tényleg mindegy hogy mi, ha szirénázik el kell engedni.
nem mindegy például elõzésnél, hogy a kocsi mögül egy közelrõl látható kék vagy egy messzirõl látható piros bújuk elõ. (sz)
Pontosan. Ez az egyik része hogy tökmindegy melyik oldalon van, a másik meg hogy emiatt hiába fikázod a rendõröket merthogy nem õk rakták fel õket, hanem a beszállító(k).
mellesleg meg nincs ám benne tudatosság, vagyis amikor elkezdték, akkor nem volt, csak hát ennyi eszük volt. ez yolan mint a fényhidak kérdése, a rendõrség kezdte el így használni a piros-kék fényhidakat kizárólag ebben a sorrenbdben, hogy bal oldal a kék és jobb a piros, aztán illetékes helyrõl megtudtam, hogy ez is egy elbaxásból ered, mert egyszerûen a sok agyukkal amikor megkapták csatoltként a képet róla, egyszerûen félrenézték, mert tükörhelyzetben volt az ábra ... nézz csak meg egy amerikai bármelyik rendõrautót amelyiken kék-piros fényhíd van, és MINDEGYIKEN pont fordítva van, azaz bal oldalon van a piros, nagyon egyszerû az oka, ugyanis a piros kb 5x olyan messzirõl látszik mint a kék, de tudod nálunk itt olyan sok az okos ember .... én amikor ezt megtudtam, szétröhögtem magam ... most meg már nyilván nem akarnak változtatni rajta, sõt szabályként le is írták, hogy a bal oldalon a kéknek kell lennie, anyám ...
Utolsó! Már nem azért de teljesen mindegy hogy baloldalt vagy jobboldalt van a piros. Mondd meg mi a különbség ha felcserélõdik?!
azért nem mindegy, mert mentõt, tûzoltót sziréna nélkül is el szoktam engedni, szirénával meg fõleg, de a rendõrt nem nagyon szeretem, és ha tudok, bénázok elõtte ... nem egyértelmû ez? sztem sokan állnak így hozzá Na most egyébként meg valóban egy faxság, én rendeltem be fényhidat pl az usaból, és érdekes, azon az "ambulance" nem tükörírással volt, hanem "normálisan", szal ha szembe állsz vele, akkor mindjárt más a helyzet, õk így gondolkodnak, h menet közben úgyis elengedik a sziréna miatt, utána álló helyzetben fontosabb, hogy lássák, na de lényeg ismét: tök mindegy.
Írd fel a sggedre, hogy "GYÖKÉR VAGYOK!" és pucsíts a tükörbe. De ha ez nem jönne be, sz+rj a rendõrautóra és verd szét egy vietnámi papuccsal!!!
van is ám botrány emiatt az unió felöl, mert ahog ymondod, németeknél, osztrákoknál te nem látsz piros fényes rendõrt meg mentõt, a tûzoltóknál is csakis a parancsnoki autón használható, azaz felsõbbrendõ fényt jelent náluk mint a kék. Na nálunk a jogszabály szerint egyenrangú, és jelenleg tök mindegy, hogy tiszta kék vagy kék-piros, de nézz csak körbe, itt mi nagyon kilógunk a sorból Európában a pirosunkkal. És a legerõsebb érv, hog yhiába látszik jobban, csak éppen a piros nem megkülönböztetõ szín, hiszen ott a féklámpa és társai, míg a kék igen. Na ezért topredózzák a piros szín használatát más országok (mármint az uniós vezérek persze), és szó is volt arról, hogy betiltják, de aztán elhallgattak ezügyben. Emögött sincs más, mint üzlet, ugyanis berendeltek ide pirosat is ezer számra, aztán naná most nem fogják ezt betiltani. Majd esetleg idõvel visszaáll megint a rend, hiszen azért megkülönböztetõ fény továbbra is a kék szín, ezt ne feldjük!
Valószínû akkor a németek is hülyék, mert szinte az összes német rendõrautónak kék villogója van. Hülyék a mentõsök is, meg a tûzoltók is. A kedves válaszoló a faszagyerek.
Azért mert akinek periférikus látása van az is el tudja olvasni :D
Azért, hogy az ilyen sötétek mint Te lássák!
Bizony .. ez így van. Nézd csak meg a rendõrautót, a vörös látszik már nagyon messzirõl, amikor a kékbõl még semmi. És nézz meg szintén amerikai autókat, 90%-ban bal oldalon van a piros (vörös), csak hát mi ilyen kis idióták vagyunk .... (egyébként hallottam egy olyan pletykát, hogy amikor tervezgették és megjöttek az elsõ kétszínû darabok, merõ véletlenségbõl lett ez így nálunk, mert a tükörképét nyomtatta ki a sokeszû, ahogy a emailban küldték, azóta meg utána kérdeztem, egyedül a mentõknél szabály a bal oldali kék, máshol nincs erre kikötés, mégis megszokásból mindegyiken így van. És valóban logikusabb lenne a bal oldali piros az elõttem elmondott indokok alapján, ha éppen elõzget, elõbb észre veszi az ember a tükörbõl a pirosat, de hát sztem ne keressünk értelmet ebben, nincs). Hát az már csak olyan mellékes kis aranyosság, hogy egyik se felel meg az uniós elõírásoknak, de mindegy, nekik lehet (bocsi, az újabbak már igen, de a Code3 sorozat még nem, márpedig ebbõl fut a legtöbb).Ha valaki ismeri a jogszabályt, DOMBORMNYOMÁSSAL a az átvilágított felületen kell lenni az "E" betûnek és az ország számának "E8" pl, na de ezt amolyan félig-meddig megoldással lerendezték, hogy mivel az átvilágított mûanyag lámpatestben nincs és nem is tudják ezt utólag bele tenni, az aljára tettek egy "CE" jelzést, csak hát ez így nagyon nem oké, .... ez van). A fordított felírás pedig amolyan szokás, dekoráció már, mert nyilván nem arról ismerem meg a mentõt, de nem is nagyon szokás ez rajtuk kívul. Rég rossz, ha te elkezded olvasgatni a visszapillantóban hogy mi is az ami szirénáézik, aztán, ha úgy döntesz, akkor elengeded :-)
érdekes vagy nem, te is tanultad hogy a vörös fénynek nagyobb a hullámhossza mint a kéknek, tehát könnyebben jut át a levegõ részecskéin, a levegõben lévõ szennyezõdésen, és akár a ködön is. nem mondom hogy oltári nagy jelentõsége van hogy melyik oldalon lesz a kék meg a piros de elméleti megfontolások alapján igenis a menetirány szerinti bal oldalon lévõ piros az elõnyösebb. szerinted a kéményeken miért van piros fény és nem kék? vagy majd figyeld meg ha látsz kétszínû villogóval szerelt kocsit, melyik látszik jobban vagy messzebbrõl.
Ez érdekes...akkor ezekszerint a tûzoltókat és a mentõket csak közelrõl lehet megismerni??? :) ))))) A rendõröket messzebbrõl is, mert nekik van piros villogójuk. :) ))Na én meg ezen dõltem a röhögéstõl, meg szerintem az is, aki ezt beadta neked...
Úgy hívják tükör írás. Tükörbõl periférikusan megfordul a sorrend és eltudod olvasni.

Miért vannak fordítva felírva a feliratok (rendőrség, mentő, tűzoltó) a rohamkocsikra?

Legjobb válasz: hogy a visszapillantóból el tudd olvasni!

hogy a visszapillantóból el tudd olvasni!
Ezt én már nagyon kicsi koromban megérdeztem szüleimtõl .De te ezek szerint nem sokat komunikálsz szüleiddel.Na mindeggy ha te egy kocsiban ülsz csak nem fogsz hátrafordulni(remélem) vagy nem hajolsz ki az ablakon.ezérta visszapillantót használod.Amiben rendszerint fordítva (vannak írva).Ezér inkább visszafele írtáki hogy könnyedén le lehessen olvasni a visszapillantóról.(Remélem NEM sértettelekmeg.)
Ezt én sem tudtam. Bár szerintem egy mögöttem lévõ szirénázó tûzoltó autót anélkül is fölismernék, hogy elolvasnám rajta a feliratot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!