Találatok a következő kifejezésre: Miért vannak esetek, hogy nem (56 db)

Miért van az, hogy nem kellek senkinek és nem vagyok egy nő esete sem?

Leírom, hogy milyen vagyok.

Legjobb válasz: Küldj egy képet és megmondom milyen vagy :P 18/L

Küldj egy képet és megmondom milyen vagy :P 18/L
Hülyeség amit mondasz, kisugárzás igenis van. Ismerek én iszonyú csúnya férfiakat olyan kisugárzással, hogy bárkit megkaphatnak, futnak utánuk a nõk, pedig tényleg rettenetesen csúnyák, nem csak nem helyesek, hanem csúnyák, de én is imádom õket. Az a duma, ami van nekik, vagy az a humor, kompenzál mindent. Én még a nõk kisugárzását is meglátom, pedig heteroszexuális vagyok. Ismerek egy 40 körüli nõt, aki nem szép, de valahogy olyan kisugárzása van, hogy az teszi csodaszéppé.
Utolsónak: akkor nevezzük elsõ benyomásnak, ha úgy jobban tetszik. Igenis létezik ;)
A kérdező hozzászólása: Kedves 18l az írásomból szerintem rá lehet jönni, hogy nem vagyok egy "kõ kóla?" típusú ember :D Ezt a kisugárzás dolgot soha nem értettem. Arcszõrzet csak az államon nõ meg bajusz, máshol nem, szoktam borotválkozni.Nem kimondottan kisfiús az arcom, hanem csak egy kicsit, kb. átlagosan.
A pofazacskódnál semmi? Akkor körbe hagyd meg a borostádat, mintha körszakáll lenne, csak legyen rövid :)
81%-os vagyok persze, nem vagy ilyen, ez lejött az írásodból, csak hirtelen nem jutott eszembe más :D sõt az írásod alapján pont az ellentéte vagy ennek és ez nagyon jó. :) sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 20:54 Úgy sem jó mert ahol a bajusz és szakáll összeérne oldalt ott sem nõ arcszõrzetem :D Még várnom kell 2-3 évet, hogy teljes arcszõrzetem legyen, ez van, genetika.
Hmm, akkor az öltözködéssel dobd fel. Hajaddal mit szoktál csinálni? Biztos nincs egy képed? Úgy könnyebb lenne tanácsot adni kisugárzással kapcsolatban.
Kép alapján akartok tanácsot adni kisugárzással kapcsolatban? Ez is azt bizonyítja, amit korábban írtam: kisugárzás = külsõ.
70%-os..ha nem érted mi a francnak szólsz bele???? Kép alapján látni fogom mi az, amiért nem veszik észre, miért nincs férfias kisugárzása. Az öltözködés és hajviselet az nem öröklött külsõ. Minden kérdésnél elmondod, hogy mennyire ronda vagy és hogy minden nõnek csak a külsõ számít, baromira nem értem, hogy hogy nem unod meg, százszor elmondta már neked 100 ember, hogy nem amiatt vagy sikertelen mert ronda vagy, hanem azért, mert ilyen vagy. És teljesen igazuk volt! Aki képes ekkora általánosításra és monoton szövegelésre az nem is értem hogy akar barátnõt.
Nagyon is értem. Az egyetlen tulajdonság, ami taszítja a nõket, az a nagyon csúnya külsõ. Ti nem értitek, amíg nem láttatok engem élõben.
A kérdező hozzászólása: 21:01 Nem szoktam zselét waxot vagy ilyesmiket használni, kicsit kócos a hajam, nem szeretem kifésülni mert úgy néznék ki mint anyuci kedvence:D Priviben küldhetek képet ha gondolod, de most látom nem lehet írni neked.
Elküldöm privbe a mailcímem.
nekünk kell kezdeményezni, azért, én meg fosok az idegen csajoktól szal 3 év múlva lehet vmi hasonló kérdést fogok feltenni xD maradnak az animelányok egyenlõre úgytûnik nekem f17
Kisugárzás mint olyan nem létezik, azok a nõk szoktak ezzel jönni, akik nem akarják bevallani, h a külsõ a legfontosabb nekik.
Nekem is volt már ilyen, hogy a nem helyesek tetszettek, mert valahogy olyan boldog melegség áradt belõlük. A helyesbõl meg semmi, na az olyat elkerülöm. Ma pl. egy istenkinézetût láttam meleg kedves kisugárzással, nagyon nagyon meglepõ, mert az ilyen nagyon ritka.
Esetleg egy kép magadról?
Oszinten megvallva nem tudom. Tolts fel kepet magadrolvalamilyen modon, kuldj linket vagy valami, hogy hogy nezel ki!
Tényleg kép kellene, de leírás alapján semmi gáz. Talán túl kisfiús lehetsz én erre tippelek, ez taszítja a nõket.
Nem vagy túl bátor? Ha tetszik egy lány, kimutatod? nyitott, barátkozós vagy? Nekem a paramétereid bejönnének, de ezt így nem lehet megmondani mik az oka(i), hogy nem vesznek észre a lányok. Az is lehet, hogy aki neked tetszik, annak te nem tetszel:( De ne búsulj, megtalálod a foltodat:)
lehet eddzeni kéne:) az mindenkinek bejön..
A kérdező hozzászólása: Képet nem tudok feltölteni sajnos:( Edzeni?Úgy gondolom, hogy csak azért, hogy megfeleljek a nõknek nem fogok edzeni. Nem értem miért ilyen óriásiak az igényeitek.
Dehogy óriásiak, én az edzettséget sem várom el, sosem tetszett egy izmos pasi sem, de tényleg egyetlen egy sem, kedveltem õket, szerettem velük beszélgetni, de semmit nem mozgattak meg bennem.
Egyébként a természetes fekete haj egy férfinél gyönyörû, fõleg hófehér bõrrel. Szóval én fenntartom, hogy kisfiús nem pedig férfias a kisugárzásod és ez a gáz.
A kérdező hozzászólása: És mit értesz a kisfiús kisugárzáson? Kép...mondtam, teljesen átlagos vagyok arcra, valamennyire kisfiús inkább az arcom, nem annyira markáns férfias, de ez meglepõ mert épp, hogy manapság a babaarcú pasik keresettek nagyon, tehát ezt sem értem.Meg elvileg mindenkinek más az ízlése, tehát elvileg kéne tetszenem valakinek. Tayylor Lautnerre hasonlítok én is olyan magas vagyok, nekem is fekete a hajam, de én nem vagyok izmos, paff neki:D mondjuk a nõk fekete hajhoz a kék szemet szokták szeretni - ez sem jött össze, ekkora hiba lenne ez?
Dehogy hiba :) :) Gondolom már elkezdett nõni a szakállad :D Na hagyj egy kis borostát. Épp a minap ült le mellém a vonaton és fekete hajú férfi. Eszméletlenül gyönyörû volt, nem tudtam róla levenni a szemem. Borostás volt, fehérbe volt öltözve, az méginkább kiemelte a fekete haját, isteni volt, nem sok kellett volna, hogy hozzá szóljak :D Szóval hagyj borostát. Ez a babaarc meg hülyeség. A nõknek mindig a férfiak kellettek, a lányoknak meg a fiúk...szóval ha nõt akarsz légy férfi. Vegyél inget, ne pólót és öltözz elegánsan. Imádni fognak. :) Nem a 15 évesek, hanem a 20 évesek :) :)
Mert csúnya vagy, a nõknek pedig a külsõ a legfontosabb. Üdv a klubban!
Fenéket csúnya. Egy fekete hajú pasi? Nem lehet csúnya, de a kisfiúsba beletrafáltam :) Ha megfogadja a tanácsom hamarosan lesz barátnõje :) :)
"mondjuk a nõk fekete hajhoz a kék szemet szokták szeretni - ez sem jött össze, ekkora hiba lenne ez?" ezt hol mondták neked? :) én például imádom a sötét haj-sötét szem kombót. tehát valahol nagyon félreinformáltak ezen a téren. és - bármekkora közhely is - nem a külsõ a lényeg! hanem elõször is a kisugárzás. én is megnézek egy helyes fiút persze, de lehet, hogy annak a fiúnak éppen olyan hideg az aurája, hogy csak távolról nézegetem, mert nem kellemes a közelébe menni. aki jól érzi magát a bõrében és kedves, azon ez kívülrõl is látszik. nekem eddig legalábbis csak ilyen pasim volt, aki nem biztos hogy maga a két lábon járó Johnny Depp, de mégis van benne valami férfias báj, valami sárm, vagy lehengerlõ a dumája :) lehet, hogy a stílusodon kéne még egy kicsit dolgozni... itt a beszédstílusra gondolok, ahogy kifejezed magad, ahogy egy nõnek bókolsz (ne legyél olyan 'jó a segged, köll kóla?' típus...), stb. és ha mindenképpen a külsõ jegyekrõl kell beszélnem, akkor ápolt száj, haj és kéz!!! szép fogak és szép bõr, ez a fontos igazából. :) remélem segítettem, ha egy litániát írtam is :D 18/L
Soha nem értettem miért félnek a fiúk a lányoktól :D mi az ami a legrosszabb történet veled? nemet mondd... na és, lehet hogy többet nem is látod :) a csajok a határozott pasikat szeretik, kérlek szedjétek össze magatokat :) 18/L

Az angol így fejezi ki azt, hogy nekik nincsen pénzük : They don't have any money. Azt látom hogy vannak esetek amikor nem kell az "any". Melyek azok az esetek, és miért nem kell?

Legjobb válasz: Azt is mondják, hogy 'They have no money.' Az, amit te írtál, az arra vonatkozik, hogy egyszerûen nincs pénzük, egy nyüves centjük sincs. Amit én, az meg egy kifejezés, amit használnak, de nem ugyanebben az értelemben. Inkább akkor mondják, ha sajnálják valamire a pénzt. Szóval vagy van valamennyi pénzük, de nem elég arra, amire vágynak, vagy lenne is annyi pénzük, de szerintük nem ér annyit, ezért nem veszik meg, ugyanakkor mindkét esetben keresnek egy olcsóbb alternatívát. Pl. ha egy fiatal pár össze akar házasodni, de nincs pénzük világra szóló lagzira, akkor azt mondják, hogy 'We have no money to get married.' De aztán kicsi költségvetésbõl valahogy csak megoldanak egy szerény esküvõt, mert nagyon szeretnék. Nyelvvizsgán ne lõdd el, mert biztos vagyok benne, hogy hibának vennék.

Azt is mondják, hogy 'They have no money.' Az, amit te írtál, az arra vonatkozik, hogy egyszerûen nincs pénzük, egy nyüves centjük sincs. Amit én, az meg egy kifejezés, amit használnak, de nem ugyanebben az értelemben. Inkább akkor mondják, ha sajnálják valamire a pénzt. Szóval vagy van valamennyi pénzük, de nem elég arra, amire vágynak, vagy lenne is annyi pénzük, de szerintük nem ér annyit, ezért nem veszik meg, ugyanakkor mindkét esetben keresnek egy olcsóbb alternatívát. Pl. ha egy fiatal pár össze akar házasodni, de nincs pénzük világra szóló lagzira, akkor azt mondják, hogy 'We have no money to get married.' De aztán kicsi költségvetésbõl valahogy csak megoldanak egy szerény esküvõt, mert nagyon szeretnék. Nyelvvizsgán ne lõdd el, mert biztos vagyok benne, hogy hibának vennék.
"They don't have any money.": egyáltalán semmi pénzük nincs "They don't have money.": Nincs sok pénzük általánosságban, nincs pénz bizonyos dolgokra amiket szeretnének. "They have no money": Szerintem ez beszédben elfogadható teljesen, írásban talán célszerûbb a fentiek valamelyikét használni nyelvvizsgán. Az angol anyanyelvûek sokszor használnak dupla tagadásokat az ilyen mondatokban, ez inkább szlenges, nyelvvizsgán valószínûleg nem díjazzák: "They don't have no money", vagy akár "They ain't got no money". Jelentésüket tekintve ezek a "They don't have money." mondatnak felelnek meg.
Nyelvtanilag a "don't have + any + fn (tsz)" szerkezet ekvivalens a "have + no + fn (esz)" szerkezettel. They don't have any money. - nincsen pénzük They have no money. - nincsen pénzük I haven't got any ideas. - nincsenek ötleteim I have no idea. - nincs ötletem A "don't have money to do sy" szerkezet, ahogyan le lett írva, mivel simple present, ezért "általános" cselekvésekre használandó. I don't have money to buy this. - Nekem erre nincsen pénzem (igazából van, de nem akarom rá költeni).
2-es válaszolónak! Az "ain't" az I'm not/He isn't stb. szlenges változata, nyelvvizsgán semmiképp nem ajánlatos!!!
Köszönöm a kiegészítést annak ellenére, hogy azt is leírtam, hogy szleng és azt is, hogy nyelvvizsgán kerülendõ...
Ó, tényleg így utólag visszaolvasva már látom... Sajnos rossz szokásom, hogy nem olvasom el teljesen a mondatot...Elnézést kérek!
A kérdező hozzászólása: ain't = aren't? Minek az összevont alakja az ain't?
Bármilyen tagadás helyett használják a szlengben.

Miért van az, hogy átlagos (nem ronda) pasik esetében is a csajok nem akarnak vele megismerkedni? Ebben az esetben is, miért fontosabb sokkal a külső? Miért hazudnak, hogy belső fontosabb, mint külső, mikor átlag pasival csak haverkodnak max?

Míndíg képmutató módon azt hallom,hogy vannak szép,rendes,kedves,intelligens csajok,akiknek egy ÁTLAGOS PASI esetében számít a bels? jobban,de ez hazugság! Hiszen átlag pasikkal jó n?k max barátkoznak! Jah,de már az átlag,és a ronda csajok is lenézik az átlag pasit!

Legjobb válasz: "Csak azt tisztelem aki engem is" Mégis általánosítasz. Így viszont, ha odajönnél hozzám, vagy a hangodból, vagy a szemedbõl érezném a magvetést, akkor ne várj mást, mint elutasítást! Mivel a nõk sem tisztelik azokat, akik megvetéssel közelítenek.

"Csak azt tisztelem aki engem is" Mégis általánosítasz. Így viszont, ha odajönnél hozzám, vagy a hangodból, vagy a szemedbõl érezném a magvetést, akkor ne várj mást, mint elutasítást! Mivel a nõk sem tisztelik azokat, akik megvetéssel közelítenek.
Akár a helyesírást, akár azt a tényt nézzük, hogy ez a kérdés egyáltalán megfogalmazódott, és ilyen stílusban, azt gondolom, hogy lehetnek itt bajok a belsõvel is bõven.
"Jah, de már az átlag, és a ronda csajok is lenézik az átlag pasit!" ÁTLAG?! Ha te egy átlagfeletti csajt akarsz, akkor úgy is kell kinézned vagy ha nem, legalább rendelkezned kéne egy villával a budai hegyvidéken.
36 évesen eléggé nagy primitívségre utal az amilyen te vagy. Hogy honnan tudom hány éves? Privát üzeneteket írogat minden olyan hozzászólásomra amibõl csajozást remél. Szánalmas...
Az átlagos pasik nagyrészt kedvesek, szolidak és pozitívan állnak a dolgokhoz. Te nem ilyen vagy. Ezért nem kellesz senkinek. Valószínûleg érzõdik a kisugárzásodon, hogy mennyire megkeseredett vagy és ezért inkább nem is kezdenek veled. A tiszteletet pedig ki kell érdemelni. Aki ilyen szinten tiszteletlenül ír általánosságban a nõkrõl, az inkább ne papoljon a tiszteletrõl. Lepontozni ér, de attól még helyes választ adtam a kérdésedre. Az, hogy a helyesírásra még csak nem is figyelsz, pedig arról árulkodik, hogy még erre sem vagy igényes.
nem a lányok hibája, hogy nem tudsz ismerkedni. Egy átlagos pasi simán tud ismerkedni. De pár sorodból is kitûnik, hogy te nem minden tekintetben vagy átlagos hanem inkább retard.
vagy 200 ilyen nõgyûlölõ kérdés van, felesleges volt feltenned neked is, olvasd vissza a többit.
Megválaszoltad. Mert ezek így gondolkodnak. De kényszerít bárki is hogy ezekkel foglalkozz?
#13: Szépen kiszedték belõled... Kérdésre: Ki mint vet, úgy arat!
Mutass egy képet( nem feltétlen magadról), hogy neked mi az átlag és mi az efölötti.
Talan nem masokban kene keresned a hibat. Egy onbizalomhianyos, gatlasos sracnak tunsz, akinek nincs onbecsulese, es masokat sem tisztel.Nem csak a felszint kene nezni. Es ki kene mar nezni a fejedbol, es felretenni ezt a berogzult gondolkodast. A viselkedeseden es a hozzaallasodon kene valtoztatni. Senkinek nem kell egy gyenge jellemu ember, akirol messzirol sugarzik az onsajnalat. A hatarozott, eros jellemu ferfiaknak van eselyuk. Es viselkedhetnel mar ferfikent ennyi idosen, nem rinyalo taknyoskent.
Átlag párom van, meg se közelíti külsõben az álom férfit, na bumm, de úgyis hazudok, tudom, tudom ez lesz a válaszotok, csak röhögni jöttem ide. :D
Nagyon érdekes a helyzet. A pasik sok nõt lefektetnének aki egy kicsit is tetszik nekik. A nõk máshogyan mûködnek. A legjobban akarják kiszûrni a többi közül. Mivel manapság sok lány dolgozik, eltarthatja magát, így a legjobb pasi náluk a legjobb külsejût (ami nekik tetszik) jelenti legtöbbször. Ezért látni a szõke szépfiúkat majdnem mindig barátnõve. Az átlagos pasikat meg legtöbbször egyedül. Válogatni, ezt sugallja a média is. De az elmúlt évtizedekben kialakult egy alapavetõ pasi szépségideál (nem realtív a szépség, errõl ezernyi tanulmány van), ami a lányok részérõl azt jelenti, hogy azt a fiút részesítik elõnyben, aki ehhez konvergál. Aki átlagos az nem a helyes pasikhoz tartozik, hanem egy külön téma a lányoknál. Vagyis barátnak jók, többre nem. Ritka a kedves, értelmes lány. Ha egy ilyet találsz, ne hagyd elmenni, fogd meg magadnak. Aranyat ér.
Akkor gondolom te is simán megdugnál egy olyan nõt, aki 160cm mély, 130kg, kétnaponta mosdik, pattanásos, rohad a foga és az amazóniai õserdõ a lába közéhez képest lakótelepi gyeptégla. Mert nektek nem fontos a külsõ.
Végig olvastam meg pár elmebeteg eszmefuttatást is(minek hozta ide a saját topicját, nem értem..) és ha férfiaknak tényleg csak a fajfenntartás a cél, akkor miért rinyál? Keressen egy csajt aki elfogadja és csináljon neki gyereket.
Utolsó, üllj le 1-es. Ha kicsit okosabb lennél és elolvastad volna a kérdést, akkor a kérdezõ leírja zárójelbe, hogy nem ronda a pasi. A 160 centis 1130 kilós, a mit te felvázoltál, az inkább az ocsmány kategóriába tartozik, ha józanul végiggondolom.
Kivételesen igazad van, mert rosszul emlékeztem a számra. Aki írogat nekem õ is kisherceg, de nem 22. Mondjuk ez a véletlen egybeesés és kétségbeesett hozzáállás is feltûnõen gyanús.
14-esrõl példát lehet venni! Te meg tanuld meg, nem létezik ronda pasi! Ezt mondom én, és most lehet egoistának nézni, igen, jó csaj vagyok, és mégse tartok egy srácot se rondára, mert mindenki más, és pont ezért lesz egyedi!
A kérdező hozzászólása: Hát azokat még szép, hogy utálom, akik ilyen ocsmány felfogásúak, mint akikrõl kérdezek! Csak azt tisztelem aki engem is, meg aki nem ilyen, mint akikrõl kérdezek!
A kérdező hozzászólása: Belsõmmel annyi a gond, hogy szomorú, csalódott, dühös vagyok, helyesírásra, meg nem míndíg figyelek
Érdekes, a párom átlagos, sõt kinézetre nem egy adonisz és mégis több mint 5 éve együtt vagyunk, mert a belsõje fogott meg. Akkor most hogy is van ez? Egy hazug kapcsolatban élek, mert igazából csak "haver" vagyok vele, vagy mi a szösz? :D :D
"Aki ilyen szinten tiszteletlenül ír általánosságban a nõkrõl, az inkább ne papoljon a tiszteletrõl." Ah, ez egy nagyon jó mondat, több nem is kell, tökéletesen megfogalmaztad!
A kérdező hozzászólása: Utso, én 24 éves vagyok, nem ismerlek téged, nem szoktam neked írogatni, nem tudom mirõl beszélsz!
Átlagosként még így is ezerszer könnyebb dolgod van, mint pl. nekem, aki ronda pasinak számítok. Ennek ellenére én nem adom fel.
egy 24 éves felnõtt embernek ki kéne már nõnie a mutogatásból. Le kéne szokni arról, hogy a külsõdet okolod a sikertelenségedért. A csajok az ilyen felszínes szerencsétleneket nézik le, akik a külsõn már nem látnak túl. Hiába magyarázom, Te eldöntötted, hogy nem vagy hibás, csakis a külsõd az oka mindennek.
"Átlagosként még így is ezerszer könnyebb dolgod van, mint pl. nekem, aki ronda pasinak számítok. Ennek ellenére én nem adom fel." Miért számítasz ronda pasinak? Megírod privátban? Érdekel a látásmódod.
Zalaszentgróton még találna is magához valót.

Miért van az, hogy vannak olyan pasik akik folyton meg kell alázzák a csajokat azzal, hogy semmibe veszik őket, ahelyett, hogy szimplán megmondanák nekik, hogy nem az esetük?

Legjobb válasz: megalázza=nem esete? ha nem az esetem,akkor maximum kedves vagyok az illetõvel ,mint bárki más ismerõsömmel,aztán ennyi,de nem alázom meg.

megalázza=nem esete? ha nem az esetem, akkor maximum kedves vagyok az illetõvel , mint bárki más ismerõsömmel, aztán ennyi, de nem alázom meg.
Azok nem férfiak, hanem szimplán férgek.
Túlbecsülik a felfogásukat és feltételezik, hogy a célzásokból is értenek, kínos jelenet nélkül?

Miért vannak olyan esetek, hogy 'nem vettük észre' és ezért 'becsúszott a baba'?

Úgy értem, ha egy lány terhes, akkor kimarad a menszesze amib?l lehet ezt sejteni. Mégis sokan vannak, akiknek már nem lehet elvetetni a babájukat. Ezt hogy nem veszik észre?

Legjobb válasz: Van, akinek megvan a mesnije, csak arra nem figyel oda, hogy mondjuk kevesebb. Meg lehet olyan is, hogy nem rendszeres valakinek és ezért nem is gyanakszik. És nem mindenkinek vannak rosszullétei. Van aki csak azt veszi észre, hogy elkezd hízni, és nem tudja, hogy mitõl. De ezek az esetek ritkák. Szerintem tényleg csak ennyire nem figyelnek oda a jelekre, halogatják a nõgyógyászt meg ilyenek.

Van, akinek megvan a mesnije, csak arra nem figyel oda, hogy mondjuk kevesebb. Meg lehet olyan is, hogy nem rendszeres valakinek és ezért nem is gyanakszik. És nem mindenkinek vannak rosszullétei. Van aki csak azt veszi észre, hogy elkezd hízni, és nem tudja, hogy mitõl. De ezek az esetek ritkák. Szerintem tényleg csak ennyire nem figyelnek oda a jelekre, halogatják a nõgyógyászt meg ilyenek.
Mert nem nézték át a 8-os bioszkönyv végét... Vagy mert cikinek tartották h elmenjenek nõgyógyászhoz, aztán nem tom, gyerek cikibb-e.
Pl ha valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe (igen létezik ilyen lásd: Tri-regol , Gracial , stb) akkor a menszesz kimaradását/mellfájást a tablettára foghatja- vagy van valamiféle barnás folyása és azt gondolja menstruációnak(fogamzásgátló mellett egyes nõknek csak barnás folyása van , nem normális vérzése).Ezekben az esetekben lehetséges hogy nem veszi észre a lány és nem is gyanakszik terhességre, mivel tablettát szed.Egyébként nem mindenkinek szûnik meg a menszesze a terhesség elsõ hónapjában, csak kevesebb lesz, rövidebb ideig tart, stb És nem minden nõ szenved hányingertõl, mellfeszüléstõl az elsõ trimeszterben.Aki viszont nem szed fogamzásgátlót vagy bármiféle gyógyszert ami a hormonokat befolyásolhatja , arról nehezen tudom elképzelni hogy nem veszi észre legalább a 2.hónapban...
Egyik ismerõsnek soha életében nem volt menzesze, mégis teherbe esett. Na õ nem vette észre. Édesanyám 2, keresztanyám 1, volt évfolyamtársam 5 (!) hónapig majdnemhogy rendesen menstruált. Bizonyos fogamzásgátló módszerek mellett nem jelentkezik vérzés. Vannak énekesnõk és sportlók akik szünet nélkül szedik a gyógyszert, mert befolyásolja a ciklus a teljesítményüket. Egyébiránt a "nem vettük észre és becsúszott" sokszor azt takarja hogy az óvszer nem megfelelõ használatára nem derült fény pl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! :)

Barátnő az ilyen? Fontosabb, hogy megkeféljék, mint az, hogy legyen egy barátnője? Ha már vékony, akkor szebb? Miért van az, hogy őt minden esetben előbb megnézik, mikor egyáltalán nem tartom szebbnek tőlem?

22 éves lányok vagyunk. Eddig azt hittem, barátn?k. Pár éve már kezdett világos lenni, hogy ilyesmir?l szó sincs - akkor történt ugyanis, hogy az akkori szerelmemnek elcsavarta a fejét. Nyomult rá megállás nélkül, mindezt el?ttem, és mikor mondtam, h inkább menjünk haza, ? azt mondta, nem. Egy hétvégét vele töltött, és azt állította, hogy nem történt semmi. Na, persze. Ismerem mindkett?t, valószín?leg szétkefélték az agyukat!

Legjobb válasz: "Lehet most jönni az "ilyen barátnõ nem barátnõ" és a "hagyd békén, ne barátkozz vele" szöveggel, de ez nem ilyen egyszerû. Rajta kívül szinte nincs senkim." Akkor keress más barátnõt. Ha nem találsz egyetlen egyet se rajta kívül, akkor meg gondolkozz el azon, hogy talán benned is van hiba. Egyébként megértelek, gondolom ez nem is igazán kérdés volt, egyszerûen jól esett magadból kiírni a dolgot. De azzal nem lesz jobb, ha ezen sopánkodsz. Hagyd a francba és keress új barátokat.

"Lehet most jönni az "ilyen barátnõ nem barátnõ" és a "hagyd békén, ne barátkozz vele" szöveggel, de ez nem ilyen egyszerû. Rajta kívül szinte nincs senkim." Akkor keress más barátnõt. Ha nem találsz egyetlen egyet se rajta kívül, akkor meg gondolkozz el azon, hogy talán benned is van hiba. Egyébként megértelek, gondolom ez nem is igazán kérdés volt, egyszerûen jól esett magadból kiírni a dolgot. De azzal nem lesz jobb, ha ezen sopánkodsz. Hagyd a francba és keress új barátokat.
A kérdés kiírásánál még egész szimpatikusnak tûntél amúgy, de ez egyre rosszabb lesz. Attól, hogy vki nem ért veled egyet, még ne üvöltsd le. Meg azért átgondolhatnád azt is, amit írnak. Elégedett vagy a külsõddel? Akkor legyen több önbizalmad és ne a barátnõddel menj pasizni! Keress más barátokat! Ha meg nem vagy elégedett, akkor változtass azon, amin tudsz. Egy csomó pasinak bejönnek a teltebb lányok is. A bnõim közül pl. pont annak van sikere, aki "töltöttgalamb", én meg mehetek a francba a soványságommal.
Jó tanács próbálj az emberekhez való alapvetõ hozzáállásodon változtatni, és ne az jöjjön le neked a véleményekbõl tanácsokból hogy már megint ellened beszél mindenki. Ha nem bírod elfogadni a kritikát, a jó tanácsokat miért kérdezel? Kezdettõl fogva iszonyat támadó vagy tök idegen emberekkel szemben, akik megjegyzem azért olvasták végig a történetedet és írnak kommenteket mert NEKED akarnak segíteni. Nem jó kedvükben és nem azért mert nincs jobb dolguk. És te meg le pattanás arcuzod õket stb... ismered õket? Nem. Próbálj változtatni a kisugárzásodon mert ott az alapvetõ probléma.
Elég agresszív vagy. JJógára, meditációra gondoltál már? Komolyan, lehet segítene..
#2 vagyok bírom ám, hogy ahelyett, hogy reagáltál volna a válaszomra, rögtön elkezded, hogy biztos én már elképzeltem valami nõideált amilyet sose kapok meg blabla... ja, hogy lány vagyok? :) ... tényleg látszik, hogy MAGADDAL vannak hatalmas problémáid... jó, akkor ne fogyj le, ne sportolj, ne egyél egészségesen, egyél amit akarsz, tvzz sokat, stb, de akkor legalább fogadd el magad... sokkal visszataszítóbb ha valaki így viselkedik és gondol magára mintha 100+ kiló lenne. nem kell a pasikat utálni rögtön. ez annyira gyerekes... lehetne kulturáltan válaszolni.
Azt kérdezed, hogy barátnõ az ilyen? Hát én válaszolok rá Nem ...nem és nem. A hiba a Te készülékedben is benne van mert felvetted az áldozat szerepét. Nem érdekel, hogy nincs másik barátnõd akkor is kiadnám az útját és akkor látnám amikor a hátam közepét...légy férfi, illetve határozott NÕ... Néha úgy érezzük túl nagy az ár amiért lemondunk valamirõl vagy valakirõl pedig érezzük, hogy két malomkõ között õrlõdünk ez így nem mehet tovább mert elõbb-utóbb elfogyunk... Ökörköri
Remélem megnyugodtál kicsit és nem az idegroham kerülget most. látod itt mindenki barátságos veled, felesleges idegeskedni.
A kérdező hozzászólása: még egyszer köszi a válaszokat! a kedvesség erõs túlzás irányomba, de nem is meglepõ, én se voltam épp egy ártatlan bárány. ideges voltam, rettentõen felpaprikáztak, és igen, bevallom, jól esett volna egy-két olyan szó, amitõl kicsit megnyugszom. ehelyett kaptam az okoskodást és a letolást, amihez nem volt hangulatom, ezért, igen, elképzelhetõ, hogy nem a helyén kezeltem a válaszokat. sorry, de szerintem érzõdhetett már magán a "kérdésen" is, hogy ez nem egy átgondolt, sokszor újraismételgetett probléma, hanem dühbõl, méregbõl írt panaszkodás, amire az ember - még ha nincs is igaza - vigasztalást várna. de persze tudom, itt ilyesmit az hiába várok - magamból is kiindulva -, csak - és ezt most nem bántásként írom, de tényleg - osztani az észt, hogy hogyan lenne helyes, és mit kéne csinálnom. :) hát, bármennyire is vagyok alapjáratok kedves és barátságos, ehhez most nem volt idegzetem. :) egyébként még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a választ, téma azóta túltárgyalva, megbeszéltem mással is, és arra jutottunk, amire. üdv mindenkinek!
pusztuszzzzz dagikám, röf-röf de, azért kefélhetünk ha gondolod irj privit 12cm a farkam de pajkos
Nem az a lényege ennek az oldalnak, hogy "osztjuk az észt" és "tanácsot adunk, hogy mit, hogyan kéne csinálni"? Mert én így tudom. De akkor bocs.
A kérdező hozzászólása: kezdjük ott, hogy az "osztjuk az észt" kifejezés eléggé barátságtalan, ezért erõs túlzás "és"-sel elválasztani a "tanácsot adni"-tól. a tanácsadás nem abból áll, hogy a földig alázzák a kérdezõt, ez pedig a legtöbb esetben ezen az oldalon igenis megvalósul. és amúgy sem egy tanácsadó oldal, szóval, igen, azt hiszem, rosszul tudod, de semmi baj. :)
Örülök, hogy ilyen higgadtan válaszoltál az utóbbi két kommentre ezt most komolyan mondom! Átmentél a "vizsgán" tartottam attól, hogy tényleg mindenen felkapod a vízet, de látom van önkontrollod. Az életben elõjöhetõ legkülönbözõbb szituációk kezeléséhez ez a tulajdonság létfontosságú. ÖNKRONTROLL+ MÉRLEGELÉS+ ÖNISMERET Amúgy szerintem teljesen vegyes a felállás, az emberek egy része valóban a segítségnyújtás, kommunikálás, problémamegoldás miatt van itt, igaz egyre többen trollkodni. Azt hiszem az emberek kommentje mellett látható százalék jól mutatja ki melyik csoportot erõsíti. Nagy átlagban.
Két dolog miatt használtam az idézõjelet, mert túlzás, és mert tõled idéztem. Szerintem tanácsadó oldal, azért van, hogy ha valamit nem tudunk, segítség kell, akkor tanácsot adjunk a másiknak. Én ezt érzékelem elég nagy részben. Szerintem én igenis tanácsot adtam, és kicsit sem aláztalak, ahogy azt te látod, de mindegy, ok.
Nem hogy olyan barátnõ nem kéne nekem, mint amilyen a barátnõd... olyan nem kéne, amilyen te vagy. Buta vagy (nem érted meg a tanácsokat, amiket itt kapsz) és tele vagy felesleges indulatokkal, és a kisebbségi komplexusod tölti ki az egész életed. Ahelyett, hogy megpróbálnál megelégedni magaddal... mert az a kulcs mindenhez: meló, pasik, barátok. Az meg, hogy a külsõ számít... aki a külsõm miatt nem jár velem, az nem is érdemli meg az idõmet. Különben az alapszitu nálunk is hasonló a barátnõmmel: õ gyönyörû, 10/10es testtel, nagy kék szemekkel, amit akarsz, minden. Én kis szürke egér, hozzá képest. De sosem volt olyan, hogy "elhappolta elõlem" a pasimat. Miért? Mert tudom, hogy a pasi nem a külsõmért szeret, ez pedig magabiztosságot ad. És csodák csodája, néhány év alatt még odáig is eljutottam, hogy néha egészen szépnek látom magam. Építkezni kell. 24/N
"bennem van a hiba? igen, lehet, hogy k*rva nagy hiba, hogy napi 8 órát azzal töltök, h dolgozzak, ha hazajövök, akkor meg folytatom a mókuskereket, hogy ne dögöljünk éhen! " Azért a fejemet ne harapd le. Csak felhívtam rá a figyelmed, hogy nem biztos, hogy benned nincs hiba. Egyébként a hisztit továbbra sem értem. Te is tudod, hogy az ilyen ember nem barátnõ. De te mégsem hagyod a francba, hanem szenvedsz és hisztizel. Mégis milyen segítséget vársz? Egyébként szerintem elég egyértelmû, hogy a lánynak súlyos gondjai vannak. Vszínûleg nem véletlen lett ilyen. Vszínûleg az az egyetlen öröm az életében, hogy bárkit megkaphat. De mint látod, vszínûleg így sem boldog. Nekem van olyan ismerõsöm, akit mindig is irigyeltem. Szép, nyitott, ha vki beszél vele 3 mondatot, már rákattan. Bármit el tud érni, mert olyan kisugárzása van, hogy mindenki hanyatt vágja magát tõle. Persze engem sose vesz észre senki. És mikor jobban megismertem mi derült ki? Iszonyatosan depressziós, annyi baja van, hogy már nincs kedvem irigykedni rá. Minden pasinak bejön, de snekit nem tud megtartani pár hónpanál tovább, mert egyszerûen senki nem képes elviselni a kirohanásait. Szerintem ennek a lánynak is vmi baja van.
Kérdezõ, te borzalmasan frusztráltnak tûnsz, a barátnõd meg valószínûleg elégedett és laza. Ezzel már azonos külsõvel is tízszer annyi pasit vonzana be, mint te. Ráadásul ahogy nézem, a barátnõdet szabályosan gyûlölöd, ragaszkodni viszont mégis ragaszkodsz hozzá. Itt komoly lelki problémák vannak, ne csodálkozz, hogy sikertelen vagy a pasiknál.
igen, mindenkinek számít a külsõ. ha ennyire zavar, kezdj el fogyózni, vagy ne mondd el a barátnõdnek ki tetszik. keress új barátokat. menj el bulizni, ismerkedj, akár vele is mehetsz, csak aztán próbálj más lányokat keresni akikkel jobban kijönnél. amúgy biztos van olyan, aki téged választana a barátnõd helyett
öngyilkos lett egy srác a barátnõd miatt?
Pedig erre nem lehet mást mondani, csak hogy ne foglalkozz vele. Ez olyan, mint amikor egy lány nem szakít a sráccal, merthát "nincs senki más", pedig az mindennap össze-vissza veri. Ennek mi értelme van? Minek szenvedsz? Leszarod, majd lesz másik barátnõ, aki tényleg barátnõ! Egyáltalán nem éri meg. Amúgy meg sose legyél ilyen nyomulós, mert az ilyenek csak egy dugásra kellenek. Max kettõre. És szedd hát össze magad! Tessék sportolni, fogyni, ÖNBIZALOM!! ;)
A kérdező hozzászólása: bennem van a hiba? igen, lehet, hogy k*rva nagy hiba, hogy napi 8 órát azzal töltök, h dolgozzak, ha hazajövök, akkor meg folytatom a mókuskereket, hogy ne dögöljünk éhen! aztán persze marad a hétvége, amikor esetleg kicsit ki tudnék kapcsolódni, de valahogy nem igazán érzek késztetést az egyetlen barátnõmmel kimozdulni, akinek úgyis az lenne az elsõ, h lenyúlná a kiszemeltet! mit lenyúlná? szinte esélyem se lenne kiszemelni valakit... fogyózni... jaj, úgy szeretem az ilyen beszólásokat, látom, neked is csak a lényeg jött le, és ezzel meg is felelted a kérdésemet: igen, ezek szerint k*rvára nem számít, hogyan néz ki, milyen a stílusa, hogyan viselkedik, és elõtte hány férfinak terpesztett, a lényeg, hogy vékony, nem? GRATULÁLOK! remélem, hogy egyszer szíven szúr majd a csontja, igazán élvezni fogod!
Mindenkinek számít a külsõ, ne aggódj én fiúként megszívtam, mert csak 165cm vagyok és 51kg és bizony számítanak a súlyok is igazad van. Ha 70kg lenné keményen kigyúrva talán még lehetne is barátnõm. De a problémádra visszatérve. Ezzel a lánnyal jobb lenne megszakítanod a kapccsolatod, semmi értelme, hogy tönkretegyen, õ ilyen és nem fog megváltozni. Ismerem az ilyen lányokat, húgom is ilyen, simán megszerezhet akárkit. Bár õ benne van annyi tartás, hogy barátnõit nem tenné tönkre.
A kérdező hozzászólása: Egyetlen árva szóval nem mondtam, h nem számít a külsõ!!!! fogjátok már fel végre, hogy egy lány nem csak akkor lehet szép, ha vékony! ti elképzeltetek egy [email protected] ideált, amit megalkottak nektek, és azt hajszoljátok! aztán meg ki vagytok akadva, ha nem jön össze, márpedig a legtöbbször ilyen esetekben nem fog összejönni! szóval, ha csak ilyen válaszokat tudtok adni, akkor tekintsétek a kérdésemet tárgytalannak, mert nem hiányzik, hogy azért, mert az idióta barátnõm lenyúlja a férfiakat körülöttem, még ENGEM ÁLLÍTSATOK BE HIBÁSNAK! csak azért, mert van rajtam egy kis súlyfelesleg! és nem arról beszélek, hogy egy 100 kilós kövér disznó lennék! jézusom, tudtam, hogy hiába írtam ki a kérdésemet, mert a sok agy majd osztani fogja nekem az észt a fogyókúráról! hát, idefigyeljetek pattanásos majmok! azért, mert nem vagyok 50 kiló, még nem vagyok kövér, és igenis jól érzem magam a bõrömben! szóval, igen, elsõ válaszoló, ez igazából nem is kérdés volt! egyszerûen csak jól esett VOLNA kiírni magamból, ha a sok [email protected]ó nem [email protected] volna el ezt a tervemet is! köszi, fiúk! csak így tovább!
Fuuu, látszik, felfogtad, amit mondani akartunk! Hát ha ennyire hülye vagy, akkor meg is érdemled! B*zdmeg, tegyél akkor ellene, ne itt sopánkodj, ha a normális válaszokat meg nem fogadod el! Most mit vársz? írjuk le, hogy jajajaja nem számít, hogy nézel ki? Te lovagolsz ezen a vékonyságon. Ha lenne önbizalmad, meg kicsit kiállnál magadért, lenne kisugárzásod, fel se tûnne hogy teltebb vagy, lenne pasid is. De úgy tûnik, neked az jelentené az önbizalmat, ha vékony lennél. Úgyhogy hajrá!
Add meg a címét tõlem megkapja
Nem, ezekszerint nem érzed jól magad a bõrödben. Ha jól éreznéd, nem lennének ilyen kérdéseid, kirohanásaid.
A kérdező hozzászólása: nem merészelj hülyének nevezni, amíg nem ismersz!
Én nem értem mit pattogsz most a pasik miatt. Az a bajod h a bnõd jobb nálad, ezért minden pasi dögöljön meg? Gondolkozz egy kicsit. Te kivel járnál elõbb, egy kigyúrt, kedves pasival, vagy egy kövér pasival, aki egyfolytában azt hajtogatja h "ezek a k*csög nõk a vékony haveromra hajtanak csak"? Nálam a belsõ számít inkább, de nem tudnék járni egy kövér lánnyal, mert nem tetszenek. Igen, a vékonyak nekem jobban tetszenek. Szal ne a pasikban keresd a hibát, meg ne akard megölni az összeset, hanem inkább változtass magadon, és máris sikered lesz, bárkinél akinél csak akarod. Mondhatod h melózol, és 7végén pihenni akarsz, de akkor ne szidd a pasikat h nem egy kövér lánnyal képzelik el az életüket. Én is dolgozom, kemény fizikai munkát, itthon még besegítek a páromnak a háztartásba stb. Alig marad idõm vmire. Mégis kickboxolok egy héten legalább 5x, ha bele döglök akkor is. Persze könnyebb azt mondani h nincs idõd, minthogy nekiállnál. Pl most amíg a válaszokat várod. Egy szónak is száz a vége. Keress másik bnõt ha nem tetszik a szitu, vagy ha vele maradsz, akkor próbálj meg jobb lenni nála, még ha nem lesz egyszerû akkor is. És ne a másik nemet okold mindenért.
A kérdező hozzászólása: nem, valóban nem érzem magam jól a bõrömben ilyen barátnõ mellett, igazad van. kösz a válaszokat, le is lehet szállni a kérdésrõl, mert úgy látom, itt mindenkinek határozott véleménye van egy tök ismeretlen szituációról, és úgyis csak én jövök ki [email protected] :D szóval téma lezárva
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti: örülök, h megnyugtattalak... :D de most komolyan, miattam nem kell aggódni, az, h az ember kiírja magából a bánatát, még nem egyelõ azzal, h rögtön meg is nyugszik... nekem is kellett volna még egy kis idõ, ami alatt láttam a válaszokat, ez pedig ahelyett, hogy lehiggasztott volna, inkább felbosszantott. ezért is döntöttem úgy, hogy inkább jegelem a témát, de persze képtelen vagyok szó nélkül hagyni bármit is, és nem szeretem, ha nem az enyém az utolsó szó, ezért válaszolok most neked is. :) gondolhatja mindenki, tegnap óta jócskán bánom már, hogy írtam ide... most már legalább megtanultam még egy leckét is: ha valami bajom van, ne a GYK-lakóknak panaszkodjak, hanem próbáljam meg megoldani... :) mindenki a saját bõrén tanulja meg a dolgokat, ahogyan most én is. :) ennyi belefért. utolsó: nem tudom, hogy te melyik kommentet írtad, hiszen mivel ezeket most név nélkül írod, igazán nem várható el tõlem, hogy tudjam, te egyáltalán hányat, mit és mikor írtál elõtte. nekem úgy látszott most, hogy van valaki, aki rákérdezett arra, hogy ez "milyen" oldal, de semmi több. :) ha elõtte írtál hozzám tanácsot, akkor köszönöm szépen... de azt hiszem, h épp elégszer megköszöntem már, így nem értem, mit vársz még tõlem? :) egy a lényeg, már tényleg nem érdekel ez a téma. azóta már a "barátnõmmel" is beszéltem errõl, és nagyon úgy tûnik, hogy sokkal több mindenben különbözünk, mint eddig gondoltuk, és ezek az õszinte beszélgetések erre ráébresztenek. valószínûleg ez a kapocs egy tipikus példája annak, amikor az idõ gyõzedelmeskedik az érzelmek felett. az idõ, a sok-sok év, amit egymás mellett töltöttünk, eltakarta egymás elõl a valódi énünket, és kicsit másmilyennek állított be. eddig, mivel fiatalok és kamaszok voltunk , ezzel nem igazán foglalkoztunk, de most, hogy kezdünk felnõni, elõjönnek a problémák, amiken nem tudunk túljutni. fõleg, ha ezek ismétlõdnek is... egy szó mint száz: vége. tényleg szeretném lezárni ezt a témát, nem érdekel, kinek, mi a véleménye rólam, vagy bármirõl, ami ehhez a kérdéshez kapcsolódik, ezért szívesen venném, ha a további válaszoktól megkímélnétek magatokat is és engem is. tényleg szükségtelen! köszönöm elõre is!

Miért van az, hogy az USA szövetségi államainak székhelye az esetek túlnyomó többségében nem az adott állam legnagyobb városa?

Legjobb válasz: Ezt meg honnan veszed? Igaz, van rá sok példa, de az szerintem túlzás, hogy a túlnyomó többségében. Ahol én tudok róla, hogy nem a legnagyobb városban lenne, ott azért, mert több hasonló méretû város van (pl. Kaliforniában Los Angeles és San Francisco) és mivel nem tudták eldönteni, hogy melyikben legyen, ezért egy harmadikba tették, aminek amúgy semmi jelentõssége (Kalifornia esetében Sacramentoba). Mint ahogy pont ezért lett az ország fõvárosa New York, Boston és Philadelphia helyett az addig jelentéktelen, sõt, nem is létezõ Washington L

Ezt meg honnan veszed? Igaz, van rá sok példa, de az szerintem túlzás, hogy a túlnyomó többségében. Ahol én tudok róla, hogy nem a legnagyobb városban lenne, ott azért, mert több hasonló méretû város van (pl. Kaliforniában Los Angeles és San Francisco) és mivel nem tudták eldönteni, hogy melyikben legyen, ezért egy harmadikba tették, aminek amúgy semmi jelentõssége (Kalifornia esetében Sacramentoba). Mint ahogy pont ezért lett az ország fõvárosa New York, Boston és Philadelphia helyett az addig jelentéktelen, sõt, nem is létezõ Washington L
A kérdező hozzászólása: Igazad, van, bocsánat, csak 33 államban van így, de én valami miatt 40-re emlékeztem. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_capitals_in_the_United_.. valahol azt hallottam, hogy ez szándékosan így van, szándékosan választották a kisebb városokat. Azt nem tudom, ez mennyire igaz. A minap éppen ezen gondolkoztunk, hogy vajon miért van így. Arra is gondoltunk, hogy talán a vezetést akarták függetleníteni a gazdaságtól, vagy éppen a néptömegektõl. Arra volnék kíváncsi, hogy van-e rá logikus magyarázat, vagy ez csak véletlen alakult így ki.
Nem tudom, hogy ez a magyarázat mennyire idevágó, de pl Indiában volt a régi fõváros(talán Delhi) és átrakták a fõvárost Új Delhibe, mert Delhinek aránytalanul nagy volt a gazdasági súlya az országban.
Vagy azt tudom még elképzelni, hogy a legnagyobb város csak késõbb nõtt akkorára. Vagy a székhely a jelentõsebb. Ott van a gazdaság központja, jobb az infrastruktúra, hasonlók. Vagy jobb a földrajzi fekvés, ezért a kormányzók elõnyben részesítették, aztán úgy maradt. L
Végre egy igazán jó kérdés! A választ megtalálod Tocqueville A demokrácia Amerikában címû mûvében.
A kérdező hozzászólása: OKs, köszönöm a válaszokat:)

Miért van az, hogy a mai kor anyukáinak ilyen nehezen megy a szoptatás? MIért nem elég a tej sok esetben?

Én 1 éves koráig szoptattam a lányomat, 3-szor hoztam vissza a tejmennyiséget, fel sem merült, hogy elfogyhat, végül ? tagadott meg. Kíváncsi lennék, hogy akinél vagy aki ismer?sénél kevés volt a tej netán el is apadt, mi miatt történt, mit mondtak oknak?

Legjobb válasz: Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej,vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????

Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej, vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Ha rendesen mûködne a kereslet-kínálat elve, nem lennének olyan anyukák, akik akárhogy kínlódnak, egy bizonyos mennyiségnél többet nem tudnak produkálni, ha megfeszülnek sem, illetve pl. olyan anyukák, akik már nem szoptatnának, de egyszerûen nem bírják elapasztani, csak hosszú hetek, hónapok alatt. Vagy hallani olyat, hogy reggelre sodronyig átáztatják az ágyat. Arra tudok gondolni, hogy évrõl évre egyre több a nõi hormon az ivóvízben a sok fogamzásgátló miatt. És ezt semmilyen tisztítási eljárás sem tudja kivonni. Szerintem ez lehet az egyik oka, és már az sem állja meg a helyét, hogy az anyukák 90%-a tudna szoptatni. Nekem nehéz szülésem volt, a babámnak rövid a nyelvféke, nem akarta hosszú hetekig elfogadni a mellem, a tejcsatornáim is elég szûkek lehetnek, hónapokig pokolian fájt a szoptatás, nem volt aki megmondja, mit csinálok rosszul. Sok ok, amik önmagukban is sikertelenséget okozhatnak. Mióta szedem a Motiliumot nincs baj a tej mennyiségével, ezek szerint nekem is hormonális probléma okozhatta a sikertelenséget.
nekem igazán be sem indult a tejem... nem tudom miért. indított szülésem volt a 41. héten és hiába csüngött a kicsim az elsõ naptól fogva, csak csipp-csöpp sikerült. pedig roomig in-ben voltunk, volt hogy 3 órán át cicizett a kicsim, vedeltem a vizet, szedtem homeos bogyót, a szoptatási tanácsadó megnézett és szerinte is jó volt a szopi technikánk (ja, a létezõ összes testhelyzetbõl). fejtem is amikor a kicsi végre aludt. nem diétáztam, sõt híztam is. otthon pl. két hétig csak ágyban voltunk a babámmal és csak cici, csak cici... nem hízott semmit, csak 20, 30, 40 grammokat tudott szopni (jah másfél óra alatt). amikor elkezdett fogyni, a doki felírta a tápszert... 3 hónapos koráig tudtam még neki anyatejet adni, az utolsó cseppig. a második menstruációmnál teljesen elapadt. iszonyú kudarcként éltem meg, a melleimet elkezdtem utálni (hasztalannak éreztem õket), aggódtam a kicsim egészségéért. ma már így-úgy feldolgoztam, de jobb lenne, ha tudnám az okot. sokat babusgatom a kicsimet, így pótlom a szopi meghittségét. hát, az én történetem ennyi...
Én nem tartom helytállónak azt a megállapítást, h' ma kevesebben szoptatnak, mint régen. Legalább is ezt szûrtem le, amikor várandósan, most meg kisbabásan boldog-boldogtalan megbeszéli velem ezt a kérdést, és elmondják, h' náluk három generációra visszamenõleg hogy volt. Az viszont világosan kiderül, h' milyen elképesztõ ostobaságokat tudnak anyáink, nagyanyáink átörökíteni, a legnagyobb jóindulattal. Vizes tejtõl kezdve a háromóránkénti szoptatás erõltetéséig. Tehát ne értse félre senki, nem hibáztatom õket, és tény, h' az ember szívesebben hallgat a saját anyjára, mint az idegen védõnõre, vagy egyéb szakemberre, de tényleg sokszor a sikertelenség hátterében a tévhitek és rossz tanácsok szövevénye áll. Ha én hallgattam volna rájuk, nem szoptatnék még mindig (hat hónapos a babám).
az én véleményem: emberek szervezete válogatja.
Szia.Nekem a fiam 4 hónapos.2napja kezdtem adni neki almát, mert mostanában azt tapasztaltam hogy nem akar vagy tud szopni.Van amikor érzem hogy feszül a másik mellem miközben szívja az egyiket, és hallom is "csobog, spriccel"a szájába(általában ekkor feszül), de az esetek többségében csak nyüstöli.Az 1.pár hétben még fejni is tudtam , és pár zacsit raktam is a hûtõbe, de azután leálltam a fejéssel, mert nem jött belõle semmi.Én arra írom ezt a csökkenést, hogy nincs idõm fõzni annyit, amennyit ennem kéne, sokat kell kézbe tartani a babám(hasfájós), és emiatt nagyon fáradt vagyok.És a stressz, mert ugye abból van bõven!(pénztelenség)És a férjem se sokat segít, a háztartás is rám marad! A fiam igény szerint szoptatom, amíg tudom, de nem akarom még egyszer látni, hogy éhes!!!Hiába iszom napi 3-4 L folyadékot, szoptatós teát....vizet, semmi haszna.De most hogy almát is kap, mintha jobban enne :-) ADDIG SZOPIK MAJD AMÍG CSAK AKAR!
Szerintem azért nincs tejük a mamáknak, mert ráparáznak, túlságosan tökéletesek akarnak lenni. Engem nem érdekelt ez a szoptatás-dolog, úgy voltam vele, ha lesz tejem, az jó lenne, de ha mégse, az se baj, tápszeres babákkal sincs semmi baj. Szerintem a hozzáállásom miatt, hogy soha nem paráztam ezen, rengeteg tejem van, el tudnék látni vagy 3 babát. Hogy honnan van ennyi tejem, fogalmam sincs, mert alig van étvágyam, folyamatosan fogyok, mióta megszültem. Üdv, 3 hónapos édesanya.

Miért van az hogy egy párkapcsolatban a társunk kötelezően nem lehet mással, csak a miénk? Sok esetben nem nézhet másra, ami a legfontosabb nem szexelhet mással. Ez miért alakult ki? Miért kell kisajátítani párunkat?

Ha párunk mással is érintkezhetne nem lenne féltékenykedés , hisz nem hagyna el minket ha egyébként minden jó. Sőt szabadnak érezhetné magát.

Legjobb válasz: Az ember (hormonok és érzelmek szintjén) ismétlõdõ monogámiára van programozva. Ezt az egyházi esküvõk holtomiglan-holtodiglan hozzáállása annyiban módosította, hogy ki kell tartanod a párod mellett, akkor is, ha már nem vagytok boldogok egymással.

Talán azért, mert PÁRkapcsolat.
Amúgy jó esetben nem kell kötni az embernek a párját, mert magától sem jutna eszébe másokkal lenni.
Az ember (hormonok és érzelmek szintjén) ismétlõdõ monogámiára van programozva. Ezt az egyházi esküvõk holtomiglan-holtodiglan hozzáállása annyiban módosította, hogy ki kell tartanod a párod mellett, akkor is, ha már nem vagytok boldogok egymással.
Én teljes mértékben egyet értek veled, sztori következik. Van egy spanom, aki a csajának megtiltotta például hogy facebookon más csávókkal beszélgessen, szerintem ez nagyon nagyon durva. Viszont egy egészséges "kisajátítás" azért, szerintem kell.
Én már próbáltam a nyitott kapcsolatot, de nem az én világom, nem tetszik. Nekem egy párkapcsolat két emberrõl szól és a legjobb nekem azzal a szex, akit szeretek és lelkileg is nagyon közel áll hozzám, másokra nem igazán vágyom. A szex azzal, akit szeretünk, aki a párunk, szerintem egy nagyon intim kapcsolat. Ha mással csináljuk (mondjuk nincs állandó partnerünk és befigyel egy-két egyéjszakás kapcsolat), az csak pótlék, nem az igazi. Ha pedig egy komoly kapcsolatban valamelyik félnek pótlékra van szüksége, az szerintem valami problémát takar.
Azért a nyitott kapcsolat az emberek nagyon nagy részének egyáltalán nem kényelmes dolog, sõt igen. A hûség és a hûség elvárása egyáltalán nem egyenlõ a kisajátítással.
a nem lehet mással alatt a szexet érted?
Attol hogy neked viszket a gomba a sunàdon, màs még lehet boldog, ha ez neked degradàlo, akaszd fe magad egy fàra.
döntsd el, csak ne gyere a közelembe.
Olvasom itt egyesek véleményét!Mi az, hogy férfi és nõ között nincs barátság?Igen is van!Attól, hogy én szeretem a páromat, hûséges vagyok hozzá, had döntsem el én kiket tartok barátaimnak!Ugyan is a szerelem olykor megy, a barátok meg maradnak!
Itt az érzelmek és a testiség összefonódásáról van szó, ha szeretek valakit, akkor csak vele vagyok. Emellett valóban érdemes lenne vigyázni az olyan kijelentésekkel , hogy a párom az enyém stb. Mindenki saját magáé, nem tárgyak vagyunk, nem birtokolhat senki. Akár férfi akár nõ legyen a illetõ, ha megérzi a póráz szorítását, elõbb utóbb elege lesz. Tartsd lazán és ha szerencséd van örökre a tiéd marad. Egy rossz példa sajnos, hogy egyes nõk úgy gondolják, ha távolodik tõlük a párjuk gyorsan teherbe esnek, és így majd minden megváltozik. Helytelen taktika: egyedül fog maradni egy gyerekkel.... 27L
Mert önzõek vagyunk. Egyetértek az elgondolással, én is azt mondom, hogy nem kell tiltani a másikat semmitõl, sõt, ezt sose tûrném el, minimális szinten se, és az ellenõrizgetésnek se semilyen fajtáját. Ezt tisztázom is mindig, hogy ez gondolkodás nélküli szakítást von maga után. Egyébként szerintem a legtöbb ember úgy van ezzel, hogy egy kis flört vagy ilyesmi nem árt semmit a kapcsolatának, ha õ csinálja (és valóban nem is árt), és azt hangoztatja, hogy milyen elfogadható ez... na de ha a párja flörtölget mással, az már fájdalmas. Szóval kár itt lázadozni a rendszer ellen, ilyesmiket soha senki nem fog száz százalékos nyugalommal elfogadni a párjától. Ez van.
Gyûlöltem, amikor megpróbáltak kisajátítani. A szüleim a példák nekem. Van egy közös életük, de megtartották a sajátjukat is mellette. Apám elmegy a haverjaival inni, mulatni, anyám úgyszintén a barátnõivel és egyik sem szól a másiknak ezért. Megbíznak egymásban és nem is csalták meg egymást soha. Pedig apám nagyon jóképû férfi és tapadnak rá a nõk. Szerintem az õ kapcsolatuk a normális. De az nem normális, amit itt a 69%-os ír. Beteges. Egyetértek a kérdezõvel, hogy minél hosszabb a póráz, annál hûségesebbek vagyunk. 22L.
29-es, de a kérdezõ nem azt írja, hogy bízzunk meg egymásban, ne tartsuk pórázon a másikat, mert ha hosszabb a póráz, hûségesebbek vagyunk, hanem azt, hogy szexeljünk másokkal is, ne csak a párunkkal, mert ez az igazi szabadság. Azért a kettõ nem ugyanaz. :) Egy dolog, hogy bízom a páromban, nem ellenõrizgetem, nem féltékenykedek, de az már megint más, hogy közben ezzel-azzal szexelgetek, mert úgy érzem magam igazán szabadnak. :D Nekem ez valahogy nem lenne felszabadító érzés.
Mert nem állat, vagy neandervölgyi vagy, hanem rendes, normális ember. Remélhetõleg.
Mért kellene a párunk mellett még valaki?Nálam a szerelem és a testiség kéz a kézben járnak!Sosem tudnék valakivel csak úgy szexelni.Nekem ahhoz kell egy bizonyos érzelem. Barátokkal meg az ember nem kamatyol, hiába szeretjük mint barátot. Nyitott kapcsolatokban meg nem hiszek, mert többet ártanak mint használnak!Az emberbõl csak egy roncs maradna!
Azért, mert párkapcsolatot úgy érdemes kialakítani, h a másikat szeretjük és, ha tényleg szerelmesek, akkor nem akarnak másikkal kavaarni. A kíváncsiság persze más tészta, nyilván benne van az emberben, h milyen lehet mással.
nyilván a kedves kérdezõ az a fél, aki szeretne szabadon repdesni, míg a párja ezt nem kultiválja. Nemtudom, hogy õszinte lenne-e a mosolya a kérdezõnek, ha a párjáról kiderülne h mondjuk megcsalta. Az a baj, hogy egyre többen gondolkodnak így...mit akartok valami kibeba**ott második woodstock-ot??
WoodStock :) ) Nem lenne rossz :DD
Kezdjük ott, hogy normális ember nem akar a párján kívül mással szexelni, meg semmi olyan tevékenységet, amit amúgy a párjával csinálna annak pársági státusza miatt. Ha akar, de mindig visszamegy, az inkább pofátlan kihasználás, te adsz nekem kaját, én meg mulatok mással. Marhajó, tényleg. Az emberben van kötõdés, és ez így van jól. Felelõsségtudatként is megjelenik, mondjuk ez hiánycikk mostanság...
#16 Nem vagy semmi:D Nem rövid póráz ez egy kicsit? xD
Ezt hívják nyitott kapcsolatnak, nem?
egy gyerek is féltékeny. emberi érzés, mindig lesz. álmodozzál
Mert egy kapcsolat jó esetben két ember között van. Ha többen vannak, akkor az nem kapcsolat.
A kérdező hozzászólása: értem hogy ki kell tartani, sõt egy erõs kapcsolatban ott vagy a párod mellett bármi történjen. de egyesek úgy kötik a párjukat mintha tulajdonuk lenne. szerintem minél szabadabban engeded annál inkább a tiéd. senki nem gondolja így?
Mert mi értelme akkor összejönni, a kapcsolat (egyik) lényege ez... Aki összevissza akar kefélni mindenkivel az ne kezdjen kapcsolatba.
természetes hogy nem beszélgethet más férfiakkal facebookon.
Ez nagyon személyfüggõ... van, aki tényleg akkor nem megy el, ha szabadon enegdik, viszont van akit igenis rövid pórázon kell tartani. Embere válogatja.
#11-es, ezt viccbõl írtad? :D
A kérdező hozzászólása: én úgy gondolom, hogy azok a legerõsebb kapcsolatok, ahol mindkét fél tudja a másikról, hogy szereti és megbízik benne annyira, hogy tudja ezt.nem kell más a párjának, tehát nincs féltékenykedés. ha bármilyen módon fogjuk a társunkat még ha kis dolog is az, akkor van. azt mondják egy minimális féltékenység kell. szerintem nem kell. tudd hogy õ van neked örülj neki, de õ ugyanolyan szabad ember mint te, ha akar kitart melletted.
Kérdezõ, én egyetértek veled, minden eddigi komoly kapcsolatomban engedtem, hogy ha megkíván valaki mást, nyugodtan menjen és csak addig jöjjön haza hozzám, amíg ezt szívbõl tudja tenni. Általában nem léptek félre, bár volt egyvalaki, aki lehet, hogy megcsalt, de nem tudtam róla. (#4)
komolyan írtam. férfi - nõi barátság nincs, nem beszélgethet facebookon. kivéve ha átküldi folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: igen én is ezt írom, amit te is, ha szeret, nem kell kisajátítani, mert nagy valószínûséggel akkor nem is fog másfelé lépni
Majd a legjobb fiú barátja lefekteti. Gyerekek vagytok.
Én nem bírnám elviselni, hogy a PÁROM egy másik FÉRFIVAL legyen bizalmas viszonyban vagy vele szexeljen. Ez beteges. Az ember nem erre van beprogramozva. Persze, csinálja ezt aki akarja, de az ne akarjon az Én párom lenni. Mert aki az akar lenni, az fogja fel, hogy ROSSZUL ESIK látnom ezt. Olyan érzés, mint ha egy tõrt forgatnának a szívemben. Szó szerint. Bizonyára még sosem éreztél ilyet és ezért nem bírod felfogni és ezért a kérdés. Ha majd érzel te is ilyet, akkor érted meg, miért PÁRkapcsolat a párkapcsolat és miért két ember van benne. 22/F
mert nekem fgadott hûséget.

Miért van az, hogy rám csak a csúnya vagy legjobb esetben is átlagos külsejű csajok nyomulnak fészbukon, a szép lányok miért nem kezdeményeznek nálam, ez azt jelenti, hogy ronda fiú vagyok a szemükben és sosem lehet vonzó barátnőm vagy mi a baj?

Már megfigyeltem, hogy folyton csak olyan lányok jelölnek be vagy írnak rám, akik nem valami szépek és úgy látom, hogy a fiúk sem rajongják körbe őket, sőt egy-kettő annyira csúnyácska, hogy még nekem sincs gusztusom hozzá, pedig szerintem én annyira még nem is vagyok válogatós, mint például haveromék.

Legjobb válasz: Azért nem lehet vonzó barátnõd, mert facebookon csak egy csoport ír neked? Hol itt az összefüggés? Okoska... :D Te is kezdeményezhetsz, nem csak a csajszik facebookon. Egy szép lány meg azért nem ír neked, mert van annyira vonzó, hogy õt keresik a pasik, nem szorul rá, hogy õ írogasson.... Szóval vedd kezedbe az irányítást, ha "jót akarsz" -.-

Azért nem lehet vonzó barátnõd, mert facebookon csak egy csoport ír neked? Hol itt az összefüggés? Okoska... :D Te is kezdeményezhetsz, nem csak a csajszik facebookon. Egy szép lány meg azért nem ír neked, mert van annyira vonzó, hogy õt keresik a pasik, nem szorul rá, hogy õ írogasson.... Szóval vedd kezedbe az irányítást, ha "jót akarsz" -.-
Nem értem, hogy miért jó a facebookon ismerkedni...Aki nekem ott írt srác azoknak nem is válaszoltam...Szerinten sokkal jobb, ha személyesen egy buliba meghívsz egy szerinted szép lànyt egy italra.., és dumáltok..vagy valami személyes találkozásnál..En a páromat kutyasétáltatás közben ismertem meg.. :) Járj el ide-oda, és Te kezdeményezz..mégis csak Te vagy a férfi.. ;)
Hé... A nem annyira szép lányok azért próbálkoznak, mert õk tudják hogy ahhoz hogy esélyük legyen ez talán szükséges. A szép lányok? Rájuk nyomulnak elegen, választaniuk kell, nem rohanni más után. Vedd fel szépen a férfiszerep elejtett fonalát és kezdeményezz olyannál aki tetszik.
Azért mert egy igazán jó csaj a való életben is talál magának párt és nem kell neki facebookon. Amúgy meg ha vonzó barátnõt akarsz akkor kezdeményezz te (nem feltétlen facebookon).
A Failbook a lehetõ legrosszabb választás ismerkedéshez. Megbököd-visszabök és már jártok is, vagy mi a tök? Jaj ne csináljuk már. Még a társkeresõ is jobb választás (azt se szeretem mert erõltetett), a Failbook tényleg a legalja. A jócsajokra napi 500 jelentkezõ akadna, szóval õk megtehetik hogy simán leszarják a pasik 99%-át, és egy pénzes, sportkocsis barommal jönnek össze. Nekik erre van igényük. A jócsajoknak ugye minden JÁR, ergo azt küldhetnek el az anyjába akit akarnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!