Találatok a következő kifejezésre: Miért van vér a kisfiam (2 db)

Miért van néha vér a kisfiam székletében?

Kisfiam 4 hónapos, nagyon vidám, kiegyensúlyozott baba, szinte sosem sír és szépen gyarapodik is. Néha azonban kevés vért találok a székletében. Nem mindig kb hetente 1-2 alkalommal és akkor is nagyon keveset. Ez álatában akkor van, amikor sokat kakál, mert mondjuk el?z? nap csak nagyon kevés széklete volt. Ilyenkor nagyon erölködik. Még annyit, hogy csak szopik, anyatejen kívül semmi mást nem kap.

Legjobb válasz: Elmehetnél a dokihoz, mert mi sem tudjuk konkrétan a vérzés forrását, de általában a béltraktusban a széklet és az erõlködés okozza a belekben az erek sérülését, ilyenkor friss vért láthatsz. Friss vér lehet akkor is ha a gyomorban van valami gond, illetve alvadt vér lehet ha lassabb az anyagcsere. Bármi ilyesmit mielõbb közölni kell orvossal, mert nem halszálka okozza, mivel anyatejes..szépen kérd meg a dokit, hogy vizsgálja meg, mitõl volt pontosan.

Elmehetnél a dokihoz, mert mi sem tudjuk konkrétan a vérzés forrását, de általában a béltraktusban a széklet és az erõlködés okozza a belekben az erek sérülését, ilyenkor friss vért láthatsz. Friss vér lehet akkor is ha a gyomorban van valami gond, illetve alvadt vér lehet ha lassabb az anyagcsere. Bármi ilyesmit mielõbb közölni kell orvossal, mert nem halszálka okozza, mivel anyatejes..szépen kérd meg a dokit, hogy vizsgálja meg, mitõl volt pontosan.
Szia, nálunk is volt ilyen, pont 4 hónaposan. Én igény szerint szoptattam a fiamat, néha másfél óránént is evett. A gasztro-s fõorvos rámparancsolt, hogy legalább 3 óra teljen el a 2 szopizás között, azóta nem is volt gond. DE: ez ne legyen Neked elég, véres kakival EL KELL menni a gyerekorvoshoz, minket is beutaltak kórházba ahol vért vettek és megvizsgálták a székletét, hasi uh is volt. Ez nagyon fontos, mert sajna a véres széklet egyeltalán nem normális jelenség, habár a fõorvos szerint egyre gyakoribb , eddig csak tápszeres babáknál fordult elõ, már egyre több anyatejes babát hoznak be hozzá ilyen gondokkal. Nem lesz semmi baj, de feltétlen vidd el a picit orvoshoz!!!
S lehetõleg vigyél magaddal a gyerekorvosnak egy olyan pelust amiben véres a kaki. Nem baj ha látja.

Miért nem volt eddig vérvétel? Vesemedence tágulata van a kisfiamnak, 2, 5 éves múlt, most vettek tőle először vért ezzel kapcsolatban, még meg sincs az eredmény és már is kiírták a következőt.

6 havonta járunk kontrollra születése óta, panaszmentes, soha semmi gondunk nem volt az enyhe tágulatával, nem értem, most ezt miért írta ki a doki, annyira rosszul viselte a kisfiam a vérvételt.

Legjobb válasz: Nekünk nem volt vérvétel, nem is értem, miért kellene, hiszen a vizeletet azért viszed, hogy abból kimutassák, ha bakteriális fertõzés van. Nálunk 2,5 évesen kinõtte a kisfiam, és hál Istennek õ is mindig tünetmentes volt.

Nekünk nem volt vérvétel, nem is értem, miért kellene, hiszen a vizeletet azért viszed, hogy abból kimutassák, ha bakteriális fertõzés van. Nálunk 2, 5 évesen kinõtte a kisfiam, és hál Istennek õ is mindig tünetmentes volt.
A kérdező hozzászólása: Nektek mekkora volt a tágulat? Egyik oldalon volt csak? Nálunk ott veszik le a vizeletet is, elõtte fertõtlenítik, tasakot ragasztanak fel, szóval az itthoni nem jó nekik, mert én "hogyis" tudnám azt megcsinálni, amit õk (volt hogy kérdeztem, hogy mivel fertõtlenítik, hogy itthon megcsinálnánk, de nem tetszett nekik az ötletem). És milyen sûrûn jártatok? És már nem is kell így többet mennetek?
jobb oldalon volt, egy kisméretû tágulat. Eleinte havonta, majd ahogy nõtt a fiam, egyre ritkábban, a végén már csak 2x voltunk egy évben. Nálunk vinni kellett a vizeletet...kész tortúra volt, húúú de nem szerettem, de azért ügyesek voltunk, kevésszer kellett megismételni. Betadinos vízzel kellett fertõtlítenem, a végén simán belepisilt a vizeletgyûjtõ pohárba..persze ezeket a kellékeket nekünk kellett megvennünk. Azóta már eltelt 2 év és nem voltunk, de már nem is emlékszem, mit mondott a dr.nõ, talán évente-2 évente kontrollt javasolt?!?!
A kérdező hozzászólása: Melyik városban laktok? Gondolom nem Szeged. :( Én is inkább itthon megcsinálnám a vizeletetvételt is, mert már akkor is sír a drágám (pedig otthon megbeszéljük, hogy mi lesz) de valamiért már azon kiborul. :( Olyan érdekes, hogy nem épp gyerekbarát itt a stílus a szegedi Gyerekklinikán.
Én Veszprém. Nincs is itt külön gyermekurológia ...:O A dr néni stílusa is hagy némi kivetnivalót, szóval én nagyon boldog voltam, amikor elmúlt neki szépen. Komolyan már ideges voltam, amikor vinni kellett a vizeletet, mert azért otthon is macerás ám, úgy ráhúzni azt a zacsit, hogy ne folyjon ki, de ne is kerüljön sehonnan se még egy ici-pici bacika se a pisibe, mert akkor kezdhettük elõröl. Az elején nagyon sok vizsgálatot megcsináltattak velünk, amit most tuti nem vállalnék be (többek között izotópos röntgen...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!