Találatok a következő kifejezésre: Miért van válás Miért nem (7 db)

Mi a jó a házasságban? Ha annyira jó, akkor mér' van annyi ironikus vicc a férjről meg feleségről? Ha meg annyira sz. R, akkor miért nem szüntetik már be? Egyátalán, miért van válás, ha van házasság?

Szóval mi értelme van a házasságnak, ha bármikor el lehet válni? Ez akkor pont olyan mint betenni a milliókat a bankszámlára, mert bármikor ki lehet venni (persze borsos jutalék árán, de ez egy külön téma már,más kérdés).

Legjobb válasz: *képzelted

Hát többek között ez az. Fiatalemberek nem végrendelkeznek. Aztán ha valami szörnyûség történik, utcára kerülhet a társuk. A házastársaddal ez nem történhet meg. Ez csak egy aprócska szempont, de lényeges. Nálunk enyém a ház, és õ jött albérletbõl, mégis örülök, hogy ha meghalnék, tudom nem kerülne utcára. Teljes jogú tagja a családomnak, törvény elõtt is, mióta elvett feleségül.
A fél vagyont is elõbb nyered meg automatán, mint 5 év házasság után. :D
A kérdező hozzászólása: A szõke nõs meg a rendõrös viccek a BUTASÁGOT figurázzák ki. A házasságról szóló viccek pedig valami egészen mást. Továbbra is várom a válaszokat még másoktól is. Hajadon/nõtlen embertõl is lehet örökölni, nem kell ahhoz ház.anyakönyvi kivonat: ha annyira szereti a gyerekét, ír egy végrendeletet, ha meg nem: megy a testvéreknek, rokonoknak, államnak, stb. A közös néven levõ ingatlanról meg mindig ez a mondás jut eszembe: "közös lónak túrós a háta" meg még jópár mondás. köszönet minden eddigi válaszért, mindenkinek. peace
hulye de meg is okos kerdes , sok hulye es talan okos valaszt kapsz ..... hazassag igaan papiron felmutatot par kapcsolat regen nagyon fontosnak szamitot hogy a szutendo gyerek meg biztos hazassag belteruleten szulesen ...... de igy hogy feltetted a kerdest nagyon elgondolkoztato ..... Irhatnam azt egybe keles nagy szerelem de igazan csak presztis kerdes , , , , ha valaki igazan szereti egymast nem kell hoza hivatalos papir igy a kulon valasnal sem kell meg pecsetelni hogy kulon mentek tiszta sporolas
9-es ha 34 évesen nem tudsz teherbe esni, az nem a korod miatt van... ezt csak itt nyomják GYIK-en, hogy ha huszonöt éves korodig nem szülsz, akkor utána már öreg vagy.
Kedves kérdezõ, a rendõrségrõl is sok vicc van, a szõke nõkrõl meg a skótokról is, mégse szüntetik meg õket :D
Milyen videót nézel?
A kérdező hozzászólása: Uhh, nem vagyok itt. Találtam valami (számomra) egészen újat. Ma estére megvan a vidi :) És senkit se akartam felhergelni. Csak feltettem egy kérdést. Jó éjt mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Sorry, nem vagyok valami mûvelt ember. Paraszti családból származom. Ki az az Osho? Kivel értesz egyet? (na mindjárt utánanézek ki is az az Osho a guglin) Természetembõl fakad, hogy szeretek triviális(nak) tûnõ dolgokat megkérdõjelezni. Pusztán kíváncsiság hajt. semmi más. peace!
Én tök egyetértek Veled és Oshoval is, aki ugyanezt mondja. Még a stílusotok is hasonlít.:) A Férfiak könyvében ír errõl a kérdésrõl a legtöbbet. A Youtube-on is sok video van tõle, nagyon szórakoztató. "Everybody should get divorced!"-mondja ártatlan magátólértetõdöttséggel a neki intézett kérdésre. :)
*képzelted
Osho állandó jelzõje, hogy a második legveszélyesebb ember a Földön - Jézus után.:) Elég azt megkeresned, amiket mondtam. 1. Osho: Férfiak könyve. 2. A video, amiben meg azt mondja, hogy Everybody should get divorced! (értesz angolul?), az itt van: http://www.youtube.com/watch?v=5ocbZhRQS9I
"ír egy végrendeletet" Ja, persze, harmincas emberek sûrûn fogalmaznak végrendeletet, mielõtt a fejükre esik a tégla, vagy elüti õket egy autó...
Egy részbõl azért van házasság mert két embert hivatalosan is összekötnek papírt tudsz róla felmutatni szerelmet jelképezi. 5 év után közös vagyon. Sokan azért házasodnak mert az egyik félnek több pénze van vagy gazdag és 5 év után ez mind megfelezõdik az az akinek nem volt semmije utána gazdag lesz. Vagy más országba ha házasodsz akkor nyersz állampolgárságot is automatán.
A kérdező hozzászólása: A házasság lényege: holtomiglan, holtodiglan. De akkor hogy-hogy létezik válás? Teljesen komolyan kérdeztem.
Ha egy kicsit idõsebb leszel és belekerülsz egy jól mûködõ, szereteten alapuló kapcsolatba, akkor megtudsz minden választ a kérdéseidre! :) 24N (jövõ õsszel házasodunk ;) )
Ha csak értelmes, egymást valóban szeretõ és a kapcsolatért tenni is akaró emberek házasodnának, hidd el, nem lenne válás. A házasság egy életre szóló szövetség, aki erre nem alkalmas, az ne házasodjon. Aki viszont ismeri magát, tudja, hogy kitart a döntése mellett, annak minden szempontból a lehetõ legjobb döntés a házasság, család.
Ennyire buta kérdést is régen olvastam már... 1. A házasságban igazából az a jó, ami egy IGAZÁN JÓ párkapcsolatban is, nem kell ezt túl ragozni. Csak valakinek számít pluszban valamit, hogy hivatalosan és/vagy Isten színe elõtt is összeköti az életét a párjával, valakinek nem, ez abszolút magánügy. 2. A vicces megjegyzésed annyira ostoba, hogy nem is érdemes rá nagyon reagálni. Most szerinted ha van x számú rossz házasság, kapcsolat, akármi, akkor jó már nem is létezik, vagy mi? WTF? 3. Beszüntetni a házasságot?! Ezt mégis hogy képelted? :D 4. Miért van válás, ha van házasság?! Ezt is olvasd vissza még egyszer... 5. Az összes nõt végigkérdezted? És hol? Magyarországon, Európában, az egész földön, vagy mennyit? 6. Utolsó kérdésed --> lásd elsõ megjegyzésem...

Ferjem alandoan pornozik, interneten ismerkedik nokkel, megcsal, nem foglalkozik velem! Miert van az, hogy hazudik alandoan, , , nem lenne konnyebb a valas? Foleg ferfiak magyarazatat varom, akik ugyanezt teszik a felesegeikkel, , , hogy miert?

Legjobb válasz: Nem szeret,nem tisztel,nem te kellesz neki. A kapcsolatotok ellaposodott és kiszeretett belõled. Lehet durván fogalmaztam meg,de szerintem ez a helyzet. Válj el tõle minél elõbb,csak fájdalmat okoz neked.

Nem szeret, nem tisztel, nem te kellesz neki. A kapcsolatotok ellaposodott és kiszeretett belõled. Lehet durván fogalmaztam meg, de szerintem ez a helyzet. Válj el tõle minél elõbb, csak fájdalmat okoz neked.
A férfiak többsége nem szereti feladni az otthon kényelmét mindenféle kalandozásokért, ezért is nem válnak. De miért nem válsz el te?
Inkabb visszakerdezek. Az ilyen nok akik tudjak h folyamatosan megcsalja oket a parjuk, nem foglalkoznik veluk es hazudnak nekik miert hadjak magukat megalazni, miert nem lepnek es valnak el? Miert jonnek ide az ilyen kerdeseikkel ha tudjak ra a valaszt?
Sajnállak , de az a véleményem sürgõsen válj el, és ha erre nem vagy képes tarts szeretõt.Kezdj el magadra jobban adni, wellness kozmetikus, fogyj le , más haj, ruha stb.Azzal ne is áltasd magad , hogy jobb lesz majd valamikor a kapcsolatod.Minden nap elfecsérelt amit egy ilyen emberrel töltesz.
Mert önzõ barmok és megtehetik.
miért nem válik el tõle? mert szereti!! mi hülye nõk ilyenek vagyunk..
9 Nem vagyunk ilyen hülyék. Csak sokaknak nincs önbizalmuk és erejük ahhoz, hogy kilépjenek egy rossz kapcsolatból.
Nem minden nõ ilyen hülye már bocs.Az akinek nincs elég önbizalma hogy még tud magának más partnert találni.És ha valaki ezek ellenére tud valakit még szeretni az magára vessen és ne kérdezgessen minket.És azok a férfiak itt akik pont ezt teszik nem hiszem hogy válaszolni fognak.Nem hiszem hogy a kérdezõ leköti a párja igényeit, és azért teszi azt amit.A szex óhatatlanul unalmassá válik egy idõ után egy partnerral, ellaposodik és õde rutin lesz belõle.Ez nemcsak a férfiakkal van így nagyon sokszor a nõk unnak rá a partnerükre.
Nem járok ebbe a cipõbe. Miért van még veled? Azért csinálja mert te nem kötöd le. -ez lehet azért is mert irreálisak az igényei
Ha ezt teszi akkor már rég lépned kellett volna, nem végig nézni hogy csal fûvel fával.
Nem, mert akkor elvesztene sok mindent, ami az övé. Ezért kéne kidobni, hogy vegye észre magát.
Az ilyen férfiakkal nem kell törõdni. Hagyd el, költözz el. Tudom hogy bánt, de elõbb utóbb túl leszel rajta. Találj magadnak mást, akivel boldog leszel.
Miért nem válsz el te? Neki így kényelmes.
kérdezõõ merre vagy??

Miért van ennyi válás? Miért nem gondolják meg jobban az emberek, hogy kivel alapítsanak családot?

Nem tudom elhinni, hogy valaki 180°-ot fordul és a szeretett emberb?l "állat", vagy gonosz lesz...Miért nem vállalnak felel?sséget a döntéseitekért? El?bb meg kéne ismerkedni, utána dönteni. Nem akartam senkit bántani, komolyan nem értem!

Legjobb válasz: Pedig a válasz egyszerû. Régen sokkal alkalmazkodóbbak voltak az emberek, fõleg a nõk. No meg szívesen mondtak le dolgokról a szeretteik, fõleg a gyermekeik kedvéért. Manapság meg az "egyszer élek", meg a "ki érdemli meg ha én nem" nézet járja. Így aztán ahogy nekem is elmagyarázták már: egy gyerek nem tart össze egy házasságot.

Pedig a válasz egyszerû. Régen sokkal alkalmazkodóbbak voltak az emberek, fõleg a nõk. No meg szívesen mondtak le dolgokról a szeretteik, fõleg a gyermekeik kedvéért. Manapság meg az "egyszer élek", meg a "ki érdemli meg ha én nem" nézet járja. Így aztán ahogy nekem is elmagyarázták már: egy gyerek nem tart össze egy házasságot.
Az ok egyszeru, valtozik a vilag, es az emeberek nezetei. Mivel tanultam neprajzot eleg nagy betekintest kaptam a regi idok szokasairol es torvenyeitol. Itt most beszelek a szazadfordulotol, egesz a 70-es evek elejig. Regen is kuzdottek ugyanezzel, a problemaval, hogy hazassaguk utan a nok esetleg masba szerettek, vagy a ferjuk verte oket, ivott, stb, csak az akkori tarsadalom ezt elfogadta. Regen a noknek nem voltak jogai, az volt a dolga, hogy szuljon, gyereket neveljen es elevegezze a hazimunkat. Nem volt szabad akarata, ferje nelkul nem donthetett semmibe. Mig egy ferfi a haz ura volt, nem tartozott beszamoloval senkinek sem, hogy mit tesz a csaladon belul. A regi kulturaban egy valas maga volt a szegyen, de ugyanilyen szegyen volt, ha egy lany eljegyzes utan masik ferfit valasztott, vagy az eskuvo utan megszokott egy masikkkal. Akkoriban is kuszkodtek a nok, azzal, hogy nem azt a ferfit kaptak ferjul, akit ok szerettek volna, de egyszereuen, akkoriba ebbe beletorodtek, ugyanis erre tanitottak oket, ez volt az akkori eletforma.....ferjhez menni, szulni, turnni, egybe tartani a csaladot....a valatozas a 70-es evek elejen jott....ugye ismeros a hippi korszak a "beke, szerelem es harmonia" jelszo, na meg a szabad szex kifejezes...megha magyarorszagra nem is annyira hatott a hullam, mint Amerikara, vagy Angliara, azert itt is elekzdtek az akkori fiatalok maskepp gondolkodni, a nok tobb jogot kaptak, szabaddabnak erezhettek magukat....ok voltak az uj generacio.....majd jott a 80-as, 90-es evek...megszunt a kommunizmus....es teljesen sazbad kezet kaptak az emeberek...vagyis ugy mondhatnam, hogy olyan helyzet volt, mikor az ember mar gyomorog, hogy a szex tabu, nem mehet a hataron tulra, nem erzi igazan szbaadnak magat, ugy erzi, mintha egy konzervdobozba lenne tobb szaz masikkal bezarva.....es egy nap ez a konzervdoboz kinyilik es mindenki rohan amerre lat, es kiprobalja azokat a dolgokat amit eddig nem tehetett meg.....nos most ott tartunk, hogy a no azt tehet amit akar, szbad keze van, ugyanugy mint a ferfinek.....ha bekerul egy rossz hazassagba, mar nem kell turnie, kovetkezmenyek nelkul kilephet, kapcsolatot teremthet egy masikkal.....mig regen, ez elekepzelhetetlen volt, ugyanis 1. szegyen volt, (a ferfinak) 2. szegyen volt, (a no csaladjanak) 3. a ferfi megkereshette es hazavihette 4. megbuntethette (barmilyen formaba, kovetkemenyek nelkul) SZoval nagyott valtozott a vilag..., hogy pozitiv vagy negativ formaban, azt mindneki dontse el maga, annyi bizonyosabb, hogy mindenki ugy dont az eleterol, es sorsarol, ahogy akar....
a eddig tényleg mindenkinek igaza volt akkor felmerül a kérdés: baj hogy mostanság ennyi a válás? Mert szerintem ezek alapján NEM! Ha egy kapcsolat tényleg ennyire rossz akkor legyen INKÁBB vége! És ha vége van AKKOR ÉSSZEL, FELNÕTT MÓDJÁRA, ÉS LEGFONTOSABBAK A GYEREK ÉRDEKEI!
Nagyjából mindenkinek igaza volt idáig... de gondok régen is voltak. Ami ÉRDEMBEN változott, az egyrészt a nõk egyenjogúsága (már nem feltétlen tûrésre nevelik õket) - másrészt a mindkét nemre vonatkozó "Szerezz meg mindent, most, azonnal, MAGADNAK!!!" fogyasztói társadalom erõltetése.
Az emberek manapság nem gondolkodnak elõre, és nem is sejtik, hogy ha most valami nem klappol, késõbb olyan durva gond lehet, hogy rámegy a házasság, mert valakinél betelik a pohár egy idõ után. Egy példa a környezetembõl: a lány mindig is romantikus lelkületû volt, a fiú pedig racionális, de értett hozzá, hogy hitesse el a lánnyal, hogy õ a herceg fehér lovon. A lány az esküvõben csak a menyasszonyi ruhát látta, meg hogy mindenki õt ünnepli egy nagy felhajtás keretében. A fiú úgy gondolta, hogy az esküvõvel végre talál magának egy ingyen házvezetõnõt, akit ráadásul akkor visz ágyba, amikor csak gondolja, és aki gyereket szül neki. Egyébként pedig az esküvõ után is folytatni kívánta az eddigi életét, úgymint munka, haverok, meccs, pia, no meg a lányok... Nem gondolta, hogy a nejének bármi panaszra joga lenne, hiszen hazaadta a fizetés nagy részét, volt szép lakás, új autó, tengerparti nyaralás, és a lánynak más dolga sem volt, mint hogy otthon nevelje a trónörököst. A lányt azonban elkezdte zavarni, hoy a férje késõn jár haza, általában nem józan, nem foglalkozik se vele, se a gyerekkel. Már nem olyan kedves, mint régen, már nem hordja a tenyerén, és lassan egy jó szót sem kap tõle. Ez a helyzet addig fajult, hogy a lány kérdéseire a fiú elég durván reagált, és egy idõ után mindennaposak lettek a veszekedések. Egészen apró dolgokon kezdtek összekapni, a végén már ellenséget láttak egymásban. Csúnya, hosszú válás lett a vége. Tanulság: meg kell ismerni a másikat az esküvõ elõtt, és tudatosítani magunkban, hogy a társunkat egy egész életre választjuk. Észre kéne venni az apró jeleket. Lehet, hogy a párom minden nap megiszik egy üveg sört, és ez még nem is probléma, DE mi van, ha évek múlva egyre nõ a mennyiség, és a végén alkesz lesz? Ezt azért lehet elõre látni...
Na meg régebben megoldották a gondokat, ma meg már az elsõ problémánál egyszerûbb a bíróságra szaladni.
Mert sajnos egyre hülyébbek az emberek! Tisztelet a kivételnek. Nemcsak párválasztási, családi dolgokban, hanem mindenféle szinten. Mindenki rohan a pénz után, ebben a nagy vadkapitalizmusban, senkinek sincs biztonságban az állása. A szülõknek nincs ideje a gyerekeket megnevelni. Kisebbfajta csoda, ha valaki normális tud maradni.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de én is "egyszer élek"! Van egy férjem és 3 gyermekünk, nekem õk járnak! Magyarul, NEM akarok másképp semmit, így akarok élni, ahogy most élek. Ezt akartam. Akkor másnál ez miért nem mûködik? Néha már úgy érzem, velem van a baj, mert még mindig szeretem a férjem. Pedig nem "ésszel, hanem "szívvel" mentem férjhez, ha értitek, mire gondolok
Én is hozzá fûznék ehhez valamit! Válás elõtt vagyok, egy 4.5 éves kislánnyal a karomon! Csupán annyiért, mert feleségül vettem egy olyan lányt akinek elhittem az érzéseit! 6 éve vagyunk együtt, abból 3 éve házasságban! Most a feleségem 3 hónapja megcsal, egy beosztottjával, aki nem mellesleg LÁNY!!! Tehát, hogy miért mennek bele az enberek a házasságba, majd miért válnak el? Egyszerû: aSZERELEM VAK! Soha nem gondoltam volna, hogy a feleségem, a gyermekem anyja leszbikus lesz! Az élet mindig változik, és soha nem tudod hol üt be a gebasz!
A kérdező hozzászólása: Hát, a hideg is kiráz... szerintem a tietek azért elég egyedi eset. Sajnálom, komolyan. Remélem, tudsz boldogulni!A kislányodnak mit tudsz ilyenkor mondani?
Az, hogy nem imádott, csak te hitted azt.
Rájött a helyesírásodból, hogy primitív vagy. Nem akar égni veled.

Német házi az, hogy öt mondatban le kell írni miért van annyi válás Magyarországon? Nekem elég ha csak magyarul írjátok le.

:)Köszi

Legjobb válasz: A fogyasztói szemlélet (ne megjavítsd, hanem dobd el) a kapcsolatokban is eluralkodott. Az emberek nem hajlandóak kompromisszumra, inkább kilépnek egy kényelmetlen kapcsolatból, mert azt hiszik, hogy létezik kompromisszum mentes ("nagy Õ") kapcsolat. A "nagy Õ" mítoszát a populáris filmek és irodalmi mûvek terjesztik.

A fogyasztói szemlélet (ne megjavítsd, hanem dobd el) a kapcsolatokban is eluralkodott. Az emberek nem hajlandóak kompromisszumra, inkább kilépnek egy kényelmetlen kapcsolatból, mert azt hiszik, hogy létezik kompromisszum mentes ("nagy Õ") kapcsolat. A "nagy Õ" mítoszát a populáris filmek és irodalmi mûvek terjesztik.
Ja és még az, hogy a válás társadalmi elutasítottsága is csökkent, azaz már senki nem akar azért együtt maradni, mert fél, hogy mit szólnak hozzá mások.

Miért vagyok olyan jellemre és külsőre is, aki a lányok 99%-nak nem jön be? Van ebből még kiút a pénzes és az aljas emberré váláson kívül?

Egyszer?en gátlásaim vannak és félénk vagyok emiatt, zavar a sok ember, aki láthat például, ha beégek egy lány el?tt és emiatt ritkán mertem még kezdeményezni, az sem sült el igazán jól, hiába kaptam elérhet?séget is egy-két lánytól.

Legjobb válasz: a külsõdön és a jellemeden is lehet változtatni, csak nem siránkozni kell, hanem tenni érte :) hány éves vagy?

a külsõdön és a jellemeden is lehet változtatni, csak nem siránkozni kell, hanem tenni érte :) hány éves vagy?
én is sokat agyalok.. de te egy s*ggfej vagy T.T ilyen módon soha nem fogsz lányt találni magadnak, és arra nem gondoltál esetleg hogy edzhetnél, súlyzózhatnál??? attól nem néznél így ki -.-" gondolkodj, nyáriszünet van, sokmindenen tudsz változtatni 16/l
Jellemedre ne változz, az, hogy valaki félénk nem feltétlenül rossz tulajdonság, abban az esetben nem elõnyös, ha emiatt egyáltalán nem is mersz kezdeményezni. De bunkó, gátlástalan állattá ne válj, lehet, hogy sok ribinek kell az ogre csupaizom macsógyerek, de vannak még nõk (pl. én), akiknek nem ez az ideál, sõt. Bár tény, és ezt én sem tudom cáfolni, hogy ilyen jellemû ember manapság már nem "menõ".
A kérdező hozzászólása: Én sosem fogom megérteni, hogy miért jön mindenki a gyúrd ki magad dologgal. KOmolyan csak ennyin múlik, hogy nekem tetszõ barátnõm legyen? Nem arról van szó, hogy bajom lenne a sportokkal, magam is jártam konditerembe, de nem sokat értem vele, mert nem tudtam anyagilag állni, ezért is hagytam abba. Felment rám két kiló és boldog voltam, mert vacak az anyagcserém és csak fogyni tudok. Ehetek akármennyit, akármit, ledolgozza és súlyban maradok, tömegnõvel és kemény, rendszeres edzéssel felszedtem azt a két kilót, de az a baj ezzel, ha elkezded nem hagyhatod abba, mert visszafogsz, ahogy én is, én meg nem fogok minden hónapban 9-10 ezret edzésre költeni. Nem vagyok egy pénzes családba születbe, melóm meg nincs, na ezért nem tudom kigyúrni magam, semmit sem érek a nyárral.
"Miért vagyok olyan jellemre és külsõre is, aki a lányok 99%-nak nem jön be? Van ebbõl még kiút a pénzes és az aljas emberré váláson kívül?" Ha ennyire nem tudsz/akarsz változtatni, akkor keresd meg azt a bizonyos 1%-ot. Amúgy hány éves vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!