Találatok a következő kifejezésre: Miért van válás Miért (20 db)

Mi a jó a házasságban? Ha annyira jó, akkor mér' van annyi ironikus vicc a férjről meg feleségről? Ha meg annyira sz. R, akkor miért nem szüntetik már be? Egyátalán, miért van válás, ha van házasság?

Szóval mi értelme van a házasságnak, ha bármikor el lehet válni? Ez akkor pont olyan mint betenni a milliókat a bankszámlára, mert bármikor ki lehet venni (persze borsos jutalék árán, de ez egy külön téma már,más kérdés).

Legjobb válasz: *képzelted

Hát többek között ez az. Fiatalemberek nem végrendelkeznek. Aztán ha valami szörnyûség történik, utcára kerülhet a társuk. A házastársaddal ez nem történhet meg. Ez csak egy aprócska szempont, de lényeges. Nálunk enyém a ház, és õ jött albérletbõl, mégis örülök, hogy ha meghalnék, tudom nem kerülne utcára. Teljes jogú tagja a családomnak, törvény elõtt is, mióta elvett feleségül.
A fél vagyont is elõbb nyered meg automatán, mint 5 év házasság után. :D
A kérdező hozzászólása: A szõke nõs meg a rendõrös viccek a BUTASÁGOT figurázzák ki. A házasságról szóló viccek pedig valami egészen mást. Továbbra is várom a válaszokat még másoktól is. Hajadon/nõtlen embertõl is lehet örökölni, nem kell ahhoz ház.anyakönyvi kivonat: ha annyira szereti a gyerekét, ír egy végrendeletet, ha meg nem: megy a testvéreknek, rokonoknak, államnak, stb. A közös néven levõ ingatlanról meg mindig ez a mondás jut eszembe: "közös lónak túrós a háta" meg még jópár mondás. köszönet minden eddigi válaszért, mindenkinek. peace
hulye de meg is okos kerdes , sok hulye es talan okos valaszt kapsz ..... hazassag igaan papiron felmutatot par kapcsolat regen nagyon fontosnak szamitot hogy a szutendo gyerek meg biztos hazassag belteruleten szulesen ...... de igy hogy feltetted a kerdest nagyon elgondolkoztato ..... Irhatnam azt egybe keles nagy szerelem de igazan csak presztis kerdes , , , , ha valaki igazan szereti egymast nem kell hoza hivatalos papir igy a kulon valasnal sem kell meg pecsetelni hogy kulon mentek tiszta sporolas
9-es ha 34 évesen nem tudsz teherbe esni, az nem a korod miatt van... ezt csak itt nyomják GYIK-en, hogy ha huszonöt éves korodig nem szülsz, akkor utána már öreg vagy.
Kedves kérdezõ, a rendõrségrõl is sok vicc van, a szõke nõkrõl meg a skótokról is, mégse szüntetik meg õket :D
Milyen videót nézel?
A kérdező hozzászólása: Uhh, nem vagyok itt. Találtam valami (számomra) egészen újat. Ma estére megvan a vidi :) És senkit se akartam felhergelni. Csak feltettem egy kérdést. Jó éjt mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Sorry, nem vagyok valami mûvelt ember. Paraszti családból származom. Ki az az Osho? Kivel értesz egyet? (na mindjárt utánanézek ki is az az Osho a guglin) Természetembõl fakad, hogy szeretek triviális(nak) tûnõ dolgokat megkérdõjelezni. Pusztán kíváncsiság hajt. semmi más. peace!
Én tök egyetértek Veled és Oshoval is, aki ugyanezt mondja. Még a stílusotok is hasonlít.:) A Férfiak könyvében ír errõl a kérdésrõl a legtöbbet. A Youtube-on is sok video van tõle, nagyon szórakoztató. "Everybody should get divorced!"-mondja ártatlan magátólértetõdöttséggel a neki intézett kérdésre. :)
*képzelted
Osho állandó jelzõje, hogy a második legveszélyesebb ember a Földön - Jézus után.:) Elég azt megkeresned, amiket mondtam. 1. Osho: Férfiak könyve. 2. A video, amiben meg azt mondja, hogy Everybody should get divorced! (értesz angolul?), az itt van: http://www.youtube.com/watch?v=5ocbZhRQS9I
"ír egy végrendeletet" Ja, persze, harmincas emberek sûrûn fogalmaznak végrendeletet, mielõtt a fejükre esik a tégla, vagy elüti õket egy autó...
Egy részbõl azért van házasság mert két embert hivatalosan is összekötnek papírt tudsz róla felmutatni szerelmet jelképezi. 5 év után közös vagyon. Sokan azért házasodnak mert az egyik félnek több pénze van vagy gazdag és 5 év után ez mind megfelezõdik az az akinek nem volt semmije utána gazdag lesz. Vagy más országba ha házasodsz akkor nyersz állampolgárságot is automatán.
A kérdező hozzászólása: A házasság lényege: holtomiglan, holtodiglan. De akkor hogy-hogy létezik válás? Teljesen komolyan kérdeztem.
Ha egy kicsit idõsebb leszel és belekerülsz egy jól mûködõ, szereteten alapuló kapcsolatba, akkor megtudsz minden választ a kérdéseidre! :) 24N (jövõ õsszel házasodunk ;) )
Ha csak értelmes, egymást valóban szeretõ és a kapcsolatért tenni is akaró emberek házasodnának, hidd el, nem lenne válás. A házasság egy életre szóló szövetség, aki erre nem alkalmas, az ne házasodjon. Aki viszont ismeri magát, tudja, hogy kitart a döntése mellett, annak minden szempontból a lehetõ legjobb döntés a házasság, család.
Ennyire buta kérdést is régen olvastam már... 1. A házasságban igazából az a jó, ami egy IGAZÁN JÓ párkapcsolatban is, nem kell ezt túl ragozni. Csak valakinek számít pluszban valamit, hogy hivatalosan és/vagy Isten színe elõtt is összeköti az életét a párjával, valakinek nem, ez abszolút magánügy. 2. A vicces megjegyzésed annyira ostoba, hogy nem is érdemes rá nagyon reagálni. Most szerinted ha van x számú rossz házasság, kapcsolat, akármi, akkor jó már nem is létezik, vagy mi? WTF? 3. Beszüntetni a házasságot?! Ezt mégis hogy képelted? :D 4. Miért van válás, ha van házasság?! Ezt is olvasd vissza még egyszer... 5. Az összes nõt végigkérdezted? És hol? Magyarországon, Európában, az egész földön, vagy mennyit? 6. Utolsó kérdésed --> lásd elsõ megjegyzésem...

Magyarországon miért van ennyi házasságon kívül született gyerek és válás?

amerre csak nézek, szinte mindenhol ezt látom.. Egy haverom pl. nem ismeri az apját. Egy másik barátomék szülei most váltak el 20on nemtudom hány év után.. ahova jártam suliba, osztályba, rengeteg osztálytársam csonka családból származik. Miért ennyire katasztrofális a helyzet? Miért van ennyi válás? Én ott tartok h nem merek összeházasodni és gyereket vállalni.

Legjobb válasz: Sajnos a házasságok több mint a fele válással végzõdik. Ez statisztika, tény. Talán mert túl korán házasodnak össze az emberek, szinte nem is ismerik egymást. Tényleg jó mondás az, hogy lakva ismerjük meg a másikat. Egybõl házasság, gyerek, aztán jönnek a gondok, egymás hibáztatása és már válnak is.

Sajnos a házasságok több mint a fele válással végzõdik. Ez statisztika, tény. Talán mert túl korán házasodnak össze az emberek, szinte nem is ismerik egymást. Tényleg jó mondás az, hogy lakva ismerjük meg a másikat. Egybõl házasság, gyerek, aztán jönnek a gondok, egymás hibáztatása és már válnak is.
a házasság nem beteges dolog... csak nem mindenkinek jön össze és nem a megfelelõt találja meg. Az én nagyszüleim pl. 9 éves koruktól ismerték egymást és együtt haltak meg és a nagypapám haláláig udvarolt a mamámnak:)
Nagyon érdekes kérdést tettél fel ezzel kapcsolatban, mert nekem ez is feltûnt az elmúlt években. A volt iskolatársaim szüleinek többsége nem vált el. Eddig 12 osztálytársam volt, akiknek a szülei elváltak, vagy az egyik szülõ otthagyta a családot, amikor gyerekek voltunk. Szerintem a mai világban azért válnak el sokan, mert nincs bennük elég szeretet. Ezt azért gondolom így, mert én szocializmus idején születtem, akkor ritkább volt a válás. A családtagok közül a nagynéném volt az egyetlen, aki elvált és nevelte fel egyedül az unokatesómat. Vannak, akik értelmetlennek tartják a házasságot. Vannak, akiknek nincs elég pénzük erre, ezért inkább az élettársi kapcsolatot választják.
a válás legfõbb oka a házasság :D
A házasságok igen nagy százaléka válással végzõdik. Mondjuk mindegy, mert ha nincsenek összeházasodva akkor meg szakítással. Párok alakulnak, szakítanak, örök körforgás, de közbe meg mindenki akar gyereket vállalni, vagy egy új kapcsolatban közös gyereket. Szerintem azért nem akkora tragédia elvált szülõk gyerekeként élni, és nem is akkora tragédia a mozaikcsalád. Ezt is, mint mindent tudni kell kezelni. Nem vagyunk egyformák, van aki könnyen kezeli az ilyesmit, van aki nehezebben, de mindannyian túléljük. Azt vallom, hogy jobb elvált de kiegyensúlyozott boldog szülõ gyerekének lenni, mint házasságban élõ örökké veszekedõ, szomorú, ideges szülõk gyerekeként. Nyugodtan vállalj komoly párkapcsolatot, akár házasságot és gyereket is, mert egyáltalán nem biztos, hogy válás lesz a vége. Ha ilyen filozófiát követnénk, akkor egyrészt kihalna a magyarság, másrészt ne is menjünk ki az utcára mert elüthet az autó.
A katolicizmus sok évszázados nõ-elnyomó rendszere (értsd: a férfi az úr, a nõ csak a szolgája) most csap vissza a másik oldalra.
azért mert anno családtámogatással lehetet olcsóbban lakáshoz jutni. ezért boldog boldog talan összeházasodott, és elõtte/utána gyereket szült. (pl a rokonságunkban 2 ember is ilyen okbol házasodott csak) a második rész, hogy a gyerekek felnõttek, talán már ki is repültek, a szülõk pedig nem tudják újra megtalálni azt akibe szerelmesek voltak, hiszen önmaguk se ugyanazok már ez a válás oka összeházasodni meg azért nem házasodnak már össze mert a rokonság és barátok körében vannak elvárások, amik igencsak megdobják az esküvö költségét, és a legtöbb ember nem akar összeveszni ez miatt néhány illetõvel (pl anyós) ezért inkább nem házasodnak össze
"a házasság nem beteges dolog... csak nem mindenkinek jön össze és nem a megfelelõt találja meg. Az én nagyszüleim pl. 9 éves koruktól ismerték egymást és együtt haltak meg és a nagypapám haláláig udvarolt a mamámnak:) " És ha a nagyszüleid nem házasodtak volna össze is együtt lettek volna életük végéig, mert szerették egymást? Igen. Aki beleházasodik egy szar házasságba, mert rosszul választott az szenvedjen élete végéig, vagy esetleg szakítsanak és keressenek olyat, akivel jobban érzik magukat? Házasság-Nem házasság 1-0
Mert kezdenek az emberek rájönni, hogy a házasság egy beteges dolog. Egész életedben együtt élni valakivel ha akarod, ha nem minden csak nem normális. Ma sok válás van, régen meg sok szar házasság volt. Melyik a jobb? A szomszédomban van egy idõs házaspár, nem váltak el, de hihetetlen módon gyûlölik egymást. Állandó veszekedések, kiabálások. Nem azt mondom, hogy nem kell kapcsolat, nem kell gyereket vállalni, felnevelni és családként élni de ezek egyikéhez sincs szükség házasságra.
Miért kell mindent "Magyarországra szûkíteni" ? Csak megsúgom hogy a válások száma lehet több, mint az átlag , de házasságok kívûl született gyerekeké nem az!!! Nyugat- euban és az USA-ban a házasság már nem kitétel..., tehát a magyar viszonyok csak jobbak, mint a NAAAGY centrumokban... ( jó jöhetnek a keleti viszonyok hasonulgatásai, stb blba-bla-bla-bla...)
azért fontos a házasság, mert ez a régi érték még nem múlt el. Hisz régen mi volt ha valakivel összejöttél, gyerek de sehol házasság? kiközösítés lett a vége. Ennek a maradványa még valahogy megmaradt, de a modern emberek kézzel-lábbal hadakoznak hogy minek házasodni hisz anélkül is van szerelem, de ilyenkor csak egy kérdés van. Tényleg csak fölöslegesnek tartják ezt vagy csak félnek a kötöttségtõl illetve csak lusták hozzá?
tényleg ingyenes, na ezt akkor rosszul tudtam :) viszont valaki gyõzzön meg arról engem már, hogy miért ne csak magunkban, benne és magamban bízzak, minek menjek el polgárira - az az "igéret" amit egy hivatalos ceremónia, állami elismerés ad, nagyobb garancia-e, mint hogy szeretjük és tiszteljük egymást? :) maradi felfogás. ha esküvõ "kéne" akkor már inkább ünneplõs típusú, és az már pénz. én nem esnék fenékre, csak mert a Magyar Köztársaság hivatalos képviselõje elõtt nyilatkozom, hogy a páromnak felesége és õ a férjem akar lenni.... (cöhh) :) köszi a 0-ás értékelést, pedig igazam van abban, hogy miért van annyi válás, csak túl gyerek, vagy vakvarjú volt, aki lepontozott, de majd idõvel meglátja, hogy amit írtam, abban bizony van valami. vagy pedig boldog tudatlanságban élhet, és hihet abban, hogy régebben mindenki úúúgy szerette egymást, most meg már senki :) :)
Polgari osszeadas ingyenes ez csak kifogas. Ha van penz minden gagyi felesleges tablet okosmibil akkor jut par ezer az unnepre is. Aki nem gondolha a parja az igazi az nem nosul megmarad a fuggetlenseg csak elettars lesz.
Ez a két dolog a társadalmunk morális válságát tükrözi.Itt volt 40év kommunista nihill, és a válság csak mélyül.Talán a mostani kormánnyal megáll ez a folyamat, de sok idõ kell hozzá.Meg sok agglegény is van, aki a vélt, vagy valós szabadságát nem akarja feladni egy nõ miatt.
Szuleimnel a penz/alkohol volt a kivalto ok.
Mert a média csaladromboló: a sorozatok, ' kísértés" , "poligamy, társasjáték", mossák az agyakat...ez van beállítva követendô példának. ha olyan jó dolog a válás miért olyan boldogtalanok utána..? Meg a válással elvesztik általában a házukat is amit még ki sem fizettek teljesen emiatt a bank elveszi.. Nézzétek meg "Alan Watt az emberi psyche manipulálása" cimû youtube videot...
A kérdező hozzászólása: Hát, én nemtudom. Nekem a szüleim 25 éve házasok, sose volt olyan balhé vagy bármi h elváltak volna.. pedig a testvérem is betegen született (autista), de apám nem lépett félre, nem k..t félre egy fiatalabb kis csiriglivel. anem inkább jobban kiállt értünk, anyámmal sose veszekedtek max vmi aproságon, de az mindenhol természetes. Nekem az a fura h sok a válás, egy barátom apja is most akar válni, mert 20on év házasságból 3 évig csalta barátom anyját... nem értem én már ezt... Meg még sok máshol ezt látom
A házasság az utódok létrehozására létrehozott korlátolt felelõsségû társaság, röviden kft. Válás már az ótestamentumban is volt, csak a modernizációkor kihagyták belõle.
Jajj, hagyjuk már ezt a "média agymosása" hülyeséget. Persze, az elhízásért meg az evõeszközök a felelõsök....

Miért van az, hogy minden 2. házasság válással végződik? Szerintetek Isten hogyan néz ezekre a dolgokra? Mi a véleményetek, mi lehet a fő oka a válásoknak?

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy Isten hogy néz ezekre a dolgokra, de szerintem azért, mert a kapcsolatok hazugságokra épülnek. Amelyik nem hazugságra az sem feltétlenül az õszinteségre. Sajnos

Azt nem tudom, hogy Isten hogy néz ezekre a dolgokra, de szerintem azért, mert a kapcsolatok hazugságokra épülnek. Amelyik nem hazugságra az sem feltétlenül az õszinteségre. Sajnos
Kedves 23:51-es. A hazugségra épülõ kapcsolatok alatt azt értettem, hogy önmagunknak is hazudunk gyakran, és önmagunkkal sem vagyunk õszinték. Gondolok itt arra, hogy olyan tulajdonságokkal ruházzuk fel a társunkat és a kapcsolatainkat amelyek nem is léteznek. 2. válaszoló
kapcsold be a tévében a született feleségeket vagy a szex és nyújorkot és megtudod. mindenhonnan az az életforma ömlik(mit etalon)
Mert minden ember azt hiszi, körülötte forog a világ. Mert minden ember azt hiszi, akkor lesz boldog, ha a saját vágyai teljesülnek. Minden ember elvárja a másiktól, hogy hozzon áldozatokat, változzon, alkalmazkodjon, természetesen az õ elképzelései szerint. De ugyan ez az ember elvárja mindenkitõl, õt úgy fogadják el és úgy szeressék, ahogy van. Az emberek önzõk, magukat szeretõk, a legkisebb áldozat meghozatalával már is mártírok, senkinek sem célja a másik embert boldoggá tenni. Ezen a területen minden úgy van, ahogy a Biblia írja. A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem as semmit.
Az elsõ válaszolóval nagyon egyet értek...eddig is tönkrement a házasságok nagy része, csak az emberek hagyományból/félelembõl/szokásból tûrtek és leélték az életüket még [email protected] házasságban is. Ma már senkit nem érdekel, hogy mit csinál a másik, a válás társadalmilag elfogadott megoldás a problémák kezelésére. Hogy ez most jobb-e, vagy ettõl csak még felelõtlenebbek az emberek...nagy kérdés...Az viszont, hogy a hazugságra épült kapcsolatok mennének tönkre, sztem nem feltétlenül igaz. ugyanis néha a kegyes hazugságok megmenthetnek helyzeteket...sztem az igazság nem mindig erény...és hát h Isten mit szól hozzánk, az biztos nem a válások tényén, inkább okán múlik. Szerintem.
A házasságok azért végzõdnek válással, mert senkit nem lehet arra kötelezni hogy egy megromlott kapcsolatban éljen olyan emberrel aki iszik, lusta, megcsalja, veri, elszórja a pénzt, alázza, nem partnere mindenben, stb. stb. Hát ennyi. Régen is szar házasságok voltak, csak akkor megszólták volna az embereket ha elváltak volna. Úgyhogy nem váltak el, hanem együtt éltek, de mégsem. Az vajon mennyivel jobb? Isten nem egy fazon aki tud nézni. Isten a szeretet törvénye, amely szerint kéne élni minden embernek, és az a paradicsom.
A kérdező hozzászólása: ezért nem is nézek tv-t:o) sajnos való igaz internet, tv, de még az életben ahogy öltözködnek egyesek tele van erkölcstelenséggel! viszont minap hallottam egy jó hasonlatot: kellemetlen szagok vannak az utcán erre te becsukod az ablakod, viszont idõvel már így is érzed a bûzt mit teszel? Sajnos kizárni nem lehet magunkat ebbõl a fertõbõl viszont az irányítás a mi kezünkben van! Választhatsz aközött amit a világ nyújt és aközött amit pl.: ti is éreztek, kikapcs :o)
A kérdező hozzászólása: Meg talán arra is gondoltam én, hogy lehet az a hibája is lehet, hogy sokan az érzelmek a vágyak viszik párkapcsolatba és nem is ismerik egymást és akkor késõbb mindketten megbánják, hogy rosszul döntöttek!
A kérdező hozzászólása: Erre az alapelvre gondoltam: Máté 5:32 "Én azonban azt mondom nektek, hogy mindaz, aki elválik feleségétõl, hacsak nem paráznaság miatt, házasságtörésnek teszi ki õt, és aki olyan asszonyt vesz el, akitõl elváltak, házasságtörést követ el." Szerintem problémák minden kapcsolatban vannak, de hogy le tudod e küzdeni úgy, hogy ne válás legyen a vége az természetesen két félen múlik! Való igaz a szeretet az létfontosságú!
A kérdező hozzászólása: de hogy látjátok mennyire próbálnak az emberek változtatni vagy megoldani a problémát? Az valóban igazatok van régebben is csak félelembõl nem váltak el, az alaprobléma mi lehet? Önzõség, vagy ilojalitás vagy testi vágyak kielégítése?

Ti miért váltatok el? Miért van ennyi válás? (bocsi ha indiszkrét vok, de mostanság annyian válnak haveri, ismerősi köreimből. )

Érdekelne, de aki nem akar ne válaszoljon.. csak lehet h én vagyok a hülye ha valamelyik haverom szüleinek (látszólag) jó házasságuk van, majd bejelentik h elválnak, stb... Ha már ahelyett h a problémákat meg se beszélik, stb miért kell válni?

Legjobb válasz: Mert ritka a nagyon jó házasság, és ma már nem köti az embereket a "szokás", hogy "nem szabad válni". Ezért kéne jobban átgondolni a házasságot, ha már van lehetõsége mindenkinek azzal összekötni az életét, akivel akarja...

Mert ritka a nagyon jó házasság, és ma már nem köti az embereket a "szokás", hogy "nem szabad válni". Ezért kéne jobban átgondolni a házasságot, ha már van lehetõsége mindenkinek azzal összekötni az életét, akivel akarja...
Én azért, mert a gyerekek születése után ellustult. Semmit sem csinált, a családot én tartottam el, a gyerekeket én neveltem, minden házimunka rám szakadt. Szinte olyan volt, mintha kiskamasz fiam lett volna. Már nem tudtam benne semmit tisztelni. Õ úgy gondolta, hogy jobban meg kellene becsülnöm, azt hitte, ha féltékennyé tesz, akkor összekapom magam és teperek utána. Én meg beintettem, hogy akkor menj. Nm bántam meg a válást, inkább azt, hogy nem 4-5 évvel korábban tettem meg, sok szenvedéstõl megkíméltem volna magam és a gyerekeket.
Mi 10 év együttélés, 5 év házasság után váltunk el. Mindent meg tudtunk mindig beszélni egymással, ezt is. Szóval nem minden esetben igaz, hogy nem beszélnek, nem alkalmazkodnak, ezért válnak. Vártunk még sokat ezzel, de mindig oda jutottunk, hogy más terveink vannak a jövõre nézve, teljesen más elképzeléseink, másfelõl kihûlt a kapcsolat, olyanok voltunk/vagyunk mint két testvér. Vita nem volt, azóta is jóban vagyunk, és ez így is marad remélhetõleg. A házasság nem mûködött, most kaptunk egy második lehetõséget, hogy úgy alakítsuk az életünket, ahogy szeretnék vagy ahogy tudjuk.
13 év után váltunk el. Valahol a lelkem mélyén tudtam, hogy el el kalandozik idõnként, de nem csaptam patáliát. Aztán egyszer bejelentette, hogy szerelmes lett, és menni akar. Elintézte a válást, elköltözött, aztán mire befejezõdött a válás már jött volna vissza. Egyébként látszólag nálunk is rendben voltak a dolgok. A mi válásunk azért következett be, mert nem illettünk össze, igazából össze sem kellett volna házasodnunk. kicsit õ is idomult, kicsit én is, csakhogy idõvel kiderült, hogy hosszútávon nem mûködik ez az "idomult" változat. Hogy értsd. Õ próbált hûséges leni, (miközben szeretett kalandozni) vagy legalábbis hûségesnek mutatni magát, én pedig próbáltam szemet hunyni, mondván, hogy ettõl még mûködhet jól a házasságunk. Aztán én is rájöttem, hogy nem, nekem fontos a hûség.
Sok házasság látszik kivülrõl szépnek, noha belül "rohad az alma"! Rengetegen azért válnak mert megtettek mindent, még sem megy együtt!
Elözször is "vagyok" A másik a látszólag jó h´zasság nem biztos, hogy jó is..... Sokaknak ez csak a látszat. Mások a félrelépések miatt, van aki a távollét alatt megromlott házasság miatt válik. Rájönnek, hogy külön utakon könnyebb mindenkinek.
Bocsánat nincs tapasztalatom a témában csak külsõ szemlélõ vagyok.Azt vettem észre , hogy manapság mindenki házasodni akar. Már egy 17/8/9 éves lánynak is az az álma, hogy a pasijával összeházasodjon , persze nagy a szerelem , de szerintem butaság ilyen korán. Mert még az ember saját magát sem ismeri , még nem nõtt fel , felelõtlen, nem élte ki magát, és a párját sem ismeri annyira , hogy össze is házasodjon vele na meg ha össze is házasodik az esetek többségében válás az eredmény. Az az egyik baj, hogy elsietik a dolgot a másik meg , hogy ha probléma van , akkor azt nem beszélik meg hanem mennek pl egy 3. félhez vagy magukban tartják és csak egyre rosszabb lesz és nem akarják megjavítani a dolgokat hanem lecserélik. Vagy megunják egymást már nem vonzódnak egymáshoz.Mindenki változik folyamatosan és így a tervek és a célok is változnak és ha mást akarnak az élettõl az is egy ok.
Azért, mert a nõ úgy gondolja, hogy majd megváltozik a pasi a házasságban, viszont a pasas azt gondolja, hogy nem változik meg a nõ a házasságban!!

Mi a jó házasság titka? Miért van annyi válás manapság?

Szerintetek miért válnak el manapság annyian? Rosszul választanak párt, nem dolgoznak a kapcsolatukon, vagy csak egyszer?en nem gondolják komolyan, hogy jóban-rosszban?

Legjobb válasz: ugyanazt írtam amit Te, csak jobban kifejtve. nem gondolják végig, mielõtt belevágnak, aztán meg csodálkoznak, hogy nem megy. sokaknak csak valami homályos romantikus fogalmai vannak a házasságról. az IS, persze. nincs jobb csók, mint a hitvesi, azt a mai napig vallom. de nem CSAK az. fúzió is, mint mondtam. ha egy olajtársaság egyesülne egy virágkötészettel, aztán persze bbõl semmi jó nem sülne ki, csodálkozna valaki? nem. nahát, akkor a házasságban miért csodálkozunk?

ugyanazt írtam amit Te, csak jobban kifejtve. nem gondolják végig, mielõtt belevágnak, aztán meg csodálkoznak, hogy nem megy. sokaknak csak valami homályos romantikus fogalmai vannak a házasságról. az IS, persze. nincs jobb csók, mint a hitvesi, azt a mai napig vallom. de nem CSAK az. fúzió is, mint mondtam. ha egy olajtársaság egyesülne egy virágkötészettel, aztán persze bbõl semmi jó nem sülne ki, csodálkozna valaki? nem. nahát, akkor a házasságban miért csodálkozunk?
Csak a szexre építik a kapcsolatot, nem ismerik eléggé egymást, nem viselik el a másik hibáit, nem alkalmazkodnak egymáshoz, önzõk. Általában ezek valamelyike vezet a váláshoz.
Szerintem is az a fõ gond, hogy nincs értéke. Szerintem ez több, mint szánalmas. Viszont azért vagyunk egy páran, akik nem igen örülnének, ha elvált ember lenne a párjuk.
A "sok" válás csak azért tûnik soknak, mert régen nem volt ennyi, ugyanis egyszerûen tilos volt elválni. Butaság, ha úgy tekintünk erre a kérdésre, hogy a múltbeli arányokhoz hasonlítjuk a maiakat, hiszen a szociális élet hatalmasat változott már az ötven évvel ezelõtti helyzethez is. Régen kevesebb válás volt, viszont több szenvedéssel, megalázással és szeretetlenséggel teli házasság. Nyilván egyik sem jó, de el lehet gondolkodni azon, hogy melyik az ésszerûbb...
09:56-os, olvastad a Régimódi történetet-et (Szabó Magda). a saját családjáról ír az írónõ, az I: vh. elõtt játszódik a történet. egy generáción belül egy családban 2 válás és egy erõvel papíron megakadályozott válás van benne. szóval régen is sokan elváltak, max. nem beszéltek ennyit róla.
12:53 vagyok! Így van, a nõ ugyan olyan hibás mint a pasi és igen minimum fél év(de sztem az is kevés néhol) EGYÜTT ÉLÉS kéne a házasság meg az eljegyzés elõtt!Pl egy olyan lány/fiú aki összevissza két kapcsolatban volt hosszabb rövidebb ideig és ismerkedni meg nem mer, nekem ne adja be hogy õ tudja neki az a nagy Õ aki...Régen nem azért volt kevesebb a válás mert nem lehetett válni, hanem mert az emberek tudták mi az hogy MEGBECSÜLNI a másikat!Persze régen is volt olyan mint ma...hogy minden volt a családban csak szeretet nem! De most mi van?Ha nem tetszik a körmöm ágyad, vagy épp túl kócos vagy reggelente mehetsz amerre látsz mert van helyetted száz másik akit ágyba lehet vinni!Ha van némi hullámvölgy szaladjunk a bíróságra válni ahelyett hogy megpróbálnának megoldást találni az emberek!....
Nyugi napietus, én általában fel szoktalak pontozni, szeretem olvasni a válaszaidat, mert korrektek, jók és nem férfigyûlölõek. :)
Szerintem ott kezdõdnek a problémák, hogy a mai világban a csapból is az ömlik, hogy az elsõ helyen állok ÉN. ÉN ÉN ÉN....aztán meg a többi ember. A legfontosabb, hogy ÉN karriert csináljak, ÉN boldog legyek, foglalkozzak MAGAMMAL, stbstb. Sokkal kevésbé vagyunk képesek kompromisszumokat kötni, mert mindenki azt szajkózza, hogy Én ilyen vagyok, ha nem tetszik ez van. Mindenki olyan baromira tökéletes és önálló szeretne lenni egymagában, hogy már szinte az a nevetséges, ha valaki úgy szeretne berendezkedni, hogy majd a társával együtt, közösen építsék fel az életüket. Na pont az ilyen gondolkodású nõk azok akikre azt mondják, hogy "nem becsülik magukat eléggé" mert nem akarnak baromi önállóan, függetlenül és egyedül csinálni mindent. Ha meg egy férfi gondolja ugyanezt, akkor ráfogják, hogy hímsoviniszta. Nem utolsó sorban van egy pszichiáter ismerõsöm, aki pont a napokban mesélte, hogy a legnagyobb problémája manapság az embereknek az, (és attól lesznek depressziósak, meg lelki betegek, ) hogy nincsenek barátaik, mert lényegében nem tudnak igazi társas kapcsolatokat kialakítani. Már otthon sem látják a legtöbben, hogy a szülõknek barátaik vannak, akikkel napi vagy heti szinten beszélnek, vagy találkoznak, mert nem érnek rá, stb. Szóval nem tanuljuk el, hogy hogyan kéne egy akármilyen kapcsolatot ápolni és életbe tartani. Na hát akkor ezek után ha barátokat sem tudnak megtartani pár évnél tovább, hogy várjuk el, hogy a házasságuk hosszabb életû legyen? Persze ez az én véleményem, nem gondolom, hogy sokan egyetértenek majd velem, de gondoltam leírom. Nem akartam vele senkit megbántani, vagy általánosítani, mielõtt még jól lepontoznátok. :)
Kedves Utolsó! Én vagyok az elõtted lévõ "utolsó". :) Pont erre próbáltam rávilágítani, ami szerintem a te esetedbõl is jól látszik. Itt nyilván nem te vagy az aki képtelen fenntartani a kapcsolatait, de ezek a volt "barátaid", számomra pont azt az ember típust jelenítik meg amirõl írtam. Õk azok, akik nem tudják, hogy hogy kell viszonyulni ahhoz, aki elméletileg fontos számukra. Lehet, hogy nincs igazam, mert persze nem tudom, hogy õk miért csinálták azt amit, de szerinted az õ párkapcsolatuk jobban fog majd alakulni, ha egyszer a barátaikkal így képesek elbánni? Én nem hiszem. Persze egy darabig mûködik, de aztán csak kibújok a szög a zsákból. Vagy találnak maguknak egy ugyanolyan mentalitású párt és akkor meg is érdemlik egymást.
utolsó, én is ezt írtam, a sok okos le is pontozott. pedig régen is volt válás.
Utolsó válaszoló, belõled süt a férfigyûlölet. Mintha csak miattuk mehetne tönkre a házasság. Pedig nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az arány fele fele. Régen is el lehetett válni, és közel sem volt olyan a világ, amilyennek egyesek elõadják.
ja, a külön hálószoba nekünk is bejött :) igaz, nem másik földrészen, egy házon belül, persze :P
Kedves kérdezõ! Elsõ válasz Márai után szabadon: a jó házasság titka, a külön hálószoba. (lehetõleg két különbözõ földrészen) Második válasz: A svédeknél legalább negyven éve kötelezõ a házasság elõtt fél év együttélés.(azalatt minden kiderül) Harmadik válasz: Konzervatív vagyok. Ezelõtt HARMINC évvel azt mondta az anyukám, jó, házasodjatok össze, ha nem megy, elváltok. Akkor ezt nem is értettem. Húsz év múlva elváltam, sajnálom, hogy nem hamarabb, ill. azt, hogy nem éltem elõtte fél évig együtt. Lakva ismerszik meg az ember :(( kötelezõvé tenném és a lányomnak is ezt ajánlom.
mármint Te alatt a kérdezõt értettem, csak közben írtak még :)
A kérdező hozzászólása: Csak az a problémám, hogy manapság olyan természetesnek veszik, olyan mindennaposnak. Valahogy azt gondolják, hogy , , jól van, házasodjunk össze, majd meglátjuk, de ha nem jó, majd úgyis elválunk." Pedig ennek nem így kéne lennie. Vagy én vagyok túl régimódi?
Kedves utolsó az elõtted lévõ vagyok!:) :) :) Igen amúgy érdekes, most hogy így belegondolok nekik tényleg pocsék a párkapcsolatuk egytõl egyik!Hiába húzzák talán évekig de az elejétõl kezdve erõltetett, és nem is nagyon hiszem hogy lesz az aki élete végéig képes lesz õket elviselni, õk pedig nem hiszem hogy változni dognak...az egyik a gének miatt a másik meg puszta egoból!..Hm...az õ bajuk!:) :) :)

Ferjem alandoan pornozik, interneten ismerkedik nokkel, megcsal, nem foglalkozik velem! Miert van az, hogy hazudik alandoan, , , nem lenne konnyebb a valas? Foleg ferfiak magyarazatat varom, akik ugyanezt teszik a felesegeikkel, , , hogy miert?

Legjobb válasz: Nem szeret,nem tisztel,nem te kellesz neki. A kapcsolatotok ellaposodott és kiszeretett belõled. Lehet durván fogalmaztam meg,de szerintem ez a helyzet. Válj el tõle minél elõbb,csak fájdalmat okoz neked.

Nem szeret, nem tisztel, nem te kellesz neki. A kapcsolatotok ellaposodott és kiszeretett belõled. Lehet durván fogalmaztam meg, de szerintem ez a helyzet. Válj el tõle minél elõbb, csak fájdalmat okoz neked.
A férfiak többsége nem szereti feladni az otthon kényelmét mindenféle kalandozásokért, ezért is nem válnak. De miért nem válsz el te?
Inkabb visszakerdezek. Az ilyen nok akik tudjak h folyamatosan megcsalja oket a parjuk, nem foglalkoznik veluk es hazudnak nekik miert hadjak magukat megalazni, miert nem lepnek es valnak el? Miert jonnek ide az ilyen kerdeseikkel ha tudjak ra a valaszt?
Sajnállak , de az a véleményem sürgõsen válj el, és ha erre nem vagy képes tarts szeretõt.Kezdj el magadra jobban adni, wellness kozmetikus, fogyj le , más haj, ruha stb.Azzal ne is áltasd magad , hogy jobb lesz majd valamikor a kapcsolatod.Minden nap elfecsérelt amit egy ilyen emberrel töltesz.
Mert önzõ barmok és megtehetik.
miért nem válik el tõle? mert szereti!! mi hülye nõk ilyenek vagyunk..
9 Nem vagyunk ilyen hülyék. Csak sokaknak nincs önbizalmuk és erejük ahhoz, hogy kilépjenek egy rossz kapcsolatból.
Nem minden nõ ilyen hülye már bocs.Az akinek nincs elég önbizalma hogy még tud magának más partnert találni.És ha valaki ezek ellenére tud valakit még szeretni az magára vessen és ne kérdezgessen minket.És azok a férfiak itt akik pont ezt teszik nem hiszem hogy válaszolni fognak.Nem hiszem hogy a kérdezõ leköti a párja igényeit, és azért teszi azt amit.A szex óhatatlanul unalmassá válik egy idõ után egy partnerral, ellaposodik és õde rutin lesz belõle.Ez nemcsak a férfiakkal van így nagyon sokszor a nõk unnak rá a partnerükre.
Nem járok ebbe a cipõbe. Miért van még veled? Azért csinálja mert te nem kötöd le. -ez lehet azért is mert irreálisak az igényei
Ha ezt teszi akkor már rég lépned kellett volna, nem végig nézni hogy csal fûvel fával.
Nem, mert akkor elvesztene sok mindent, ami az övé. Ezért kéne kidobni, hogy vegye észre magát.
Az ilyen férfiakkal nem kell törõdni. Hagyd el, költözz el. Tudom hogy bánt, de elõbb utóbb túl leszel rajta. Találj magadnak mást, akivel boldog leszel.
Miért nem válsz el te? Neki így kényelmes.
kérdezõõ merre vagy??

Miért van ennyi válás? Miért nem gondolják meg jobban az emberek, hogy kivel alapítsanak családot?

Nem tudom elhinni, hogy valaki 180°-ot fordul és a szeretett emberb?l "állat", vagy gonosz lesz...Miért nem vállalnak felel?sséget a döntéseitekért? El?bb meg kéne ismerkedni, utána dönteni. Nem akartam senkit bántani, komolyan nem értem!

Legjobb válasz: Pedig a válasz egyszerû. Régen sokkal alkalmazkodóbbak voltak az emberek, fõleg a nõk. No meg szívesen mondtak le dolgokról a szeretteik, fõleg a gyermekeik kedvéért. Manapság meg az "egyszer élek", meg a "ki érdemli meg ha én nem" nézet járja. Így aztán ahogy nekem is elmagyarázták már: egy gyerek nem tart össze egy házasságot.

Pedig a válasz egyszerû. Régen sokkal alkalmazkodóbbak voltak az emberek, fõleg a nõk. No meg szívesen mondtak le dolgokról a szeretteik, fõleg a gyermekeik kedvéért. Manapság meg az "egyszer élek", meg a "ki érdemli meg ha én nem" nézet járja. Így aztán ahogy nekem is elmagyarázták már: egy gyerek nem tart össze egy házasságot.
Az ok egyszeru, valtozik a vilag, es az emeberek nezetei. Mivel tanultam neprajzot eleg nagy betekintest kaptam a regi idok szokasairol es torvenyeitol. Itt most beszelek a szazadfordulotol, egesz a 70-es evek elejig. Regen is kuzdottek ugyanezzel, a problemaval, hogy hazassaguk utan a nok esetleg masba szerettek, vagy a ferjuk verte oket, ivott, stb, csak az akkori tarsadalom ezt elfogadta. Regen a noknek nem voltak jogai, az volt a dolga, hogy szuljon, gyereket neveljen es elevegezze a hazimunkat. Nem volt szabad akarata, ferje nelkul nem donthetett semmibe. Mig egy ferfi a haz ura volt, nem tartozott beszamoloval senkinek sem, hogy mit tesz a csaladon belul. A regi kulturaban egy valas maga volt a szegyen, de ugyanilyen szegyen volt, ha egy lany eljegyzes utan masik ferfit valasztott, vagy az eskuvo utan megszokott egy masikkkal. Akkoriban is kuszkodtek a nok, azzal, hogy nem azt a ferfit kaptak ferjul, akit ok szerettek volna, de egyszereuen, akkoriba ebbe beletorodtek, ugyanis erre tanitottak oket, ez volt az akkori eletforma.....ferjhez menni, szulni, turnni, egybe tartani a csaladot....a valatozas a 70-es evek elejen jott....ugye ismeros a hippi korszak a "beke, szerelem es harmonia" jelszo, na meg a szabad szex kifejezes...megha magyarorszagra nem is annyira hatott a hullam, mint Amerikara, vagy Angliara, azert itt is elekzdtek az akkori fiatalok maskepp gondolkodni, a nok tobb jogot kaptak, szabaddabnak erezhettek magukat....ok voltak az uj generacio.....majd jott a 80-as, 90-es evek...megszunt a kommunizmus....es teljesen sazbad kezet kaptak az emeberek...vagyis ugy mondhatnam, hogy olyan helyzet volt, mikor az ember mar gyomorog, hogy a szex tabu, nem mehet a hataron tulra, nem erzi igazan szbaadnak magat, ugy erzi, mintha egy konzervdobozba lenne tobb szaz masikkal bezarva.....es egy nap ez a konzervdoboz kinyilik es mindenki rohan amerre lat, es kiprobalja azokat a dolgokat amit eddig nem tehetett meg.....nos most ott tartunk, hogy a no azt tehet amit akar, szbad keze van, ugyanugy mint a ferfinek.....ha bekerul egy rossz hazassagba, mar nem kell turnie, kovetkezmenyek nelkul kilephet, kapcsolatot teremthet egy masikkal.....mig regen, ez elekepzelhetetlen volt, ugyanis 1. szegyen volt, (a ferfinak) 2. szegyen volt, (a no csaladjanak) 3. a ferfi megkereshette es hazavihette 4. megbuntethette (barmilyen formaba, kovetkemenyek nelkul) SZoval nagyott valtozott a vilag..., hogy pozitiv vagy negativ formaban, azt mindneki dontse el maga, annyi bizonyosabb, hogy mindenki ugy dont az eleterol, es sorsarol, ahogy akar....
a eddig tényleg mindenkinek igaza volt akkor felmerül a kérdés: baj hogy mostanság ennyi a válás? Mert szerintem ezek alapján NEM! Ha egy kapcsolat tényleg ennyire rossz akkor legyen INKÁBB vége! És ha vége van AKKOR ÉSSZEL, FELNÕTT MÓDJÁRA, ÉS LEGFONTOSABBAK A GYEREK ÉRDEKEI!
Nagyjából mindenkinek igaza volt idáig... de gondok régen is voltak. Ami ÉRDEMBEN változott, az egyrészt a nõk egyenjogúsága (már nem feltétlen tûrésre nevelik õket) - másrészt a mindkét nemre vonatkozó "Szerezz meg mindent, most, azonnal, MAGADNAK!!!" fogyasztói társadalom erõltetése.
Az emberek manapság nem gondolkodnak elõre, és nem is sejtik, hogy ha most valami nem klappol, késõbb olyan durva gond lehet, hogy rámegy a házasság, mert valakinél betelik a pohár egy idõ után. Egy példa a környezetembõl: a lány mindig is romantikus lelkületû volt, a fiú pedig racionális, de értett hozzá, hogy hitesse el a lánnyal, hogy õ a herceg fehér lovon. A lány az esküvõben csak a menyasszonyi ruhát látta, meg hogy mindenki õt ünnepli egy nagy felhajtás keretében. A fiú úgy gondolta, hogy az esküvõvel végre talál magának egy ingyen házvezetõnõt, akit ráadásul akkor visz ágyba, amikor csak gondolja, és aki gyereket szül neki. Egyébként pedig az esküvõ után is folytatni kívánta az eddigi életét, úgymint munka, haverok, meccs, pia, no meg a lányok... Nem gondolta, hogy a nejének bármi panaszra joga lenne, hiszen hazaadta a fizetés nagy részét, volt szép lakás, új autó, tengerparti nyaralás, és a lánynak más dolga sem volt, mint hogy otthon nevelje a trónörököst. A lányt azonban elkezdte zavarni, hoy a férje késõn jár haza, általában nem józan, nem foglalkozik se vele, se a gyerekkel. Már nem olyan kedves, mint régen, már nem hordja a tenyerén, és lassan egy jó szót sem kap tõle. Ez a helyzet addig fajult, hogy a lány kérdéseire a fiú elég durván reagált, és egy idõ után mindennaposak lettek a veszekedések. Egészen apró dolgokon kezdtek összekapni, a végén már ellenséget láttak egymásban. Csúnya, hosszú válás lett a vége. Tanulság: meg kell ismerni a másikat az esküvõ elõtt, és tudatosítani magunkban, hogy a társunkat egy egész életre választjuk. Észre kéne venni az apró jeleket. Lehet, hogy a párom minden nap megiszik egy üveg sört, és ez még nem is probléma, DE mi van, ha évek múlva egyre nõ a mennyiség, és a végén alkesz lesz? Ezt azért lehet elõre látni...
Na meg régebben megoldották a gondokat, ma meg már az elsõ problémánál egyszerûbb a bíróságra szaladni.
Mert sajnos egyre hülyébbek az emberek! Tisztelet a kivételnek. Nemcsak párválasztási, családi dolgokban, hanem mindenféle szinten. Mindenki rohan a pénz után, ebben a nagy vadkapitalizmusban, senkinek sincs biztonságban az állása. A szülõknek nincs ideje a gyerekeket megnevelni. Kisebbfajta csoda, ha valaki normális tud maradni.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de én is "egyszer élek"! Van egy férjem és 3 gyermekünk, nekem õk járnak! Magyarul, NEM akarok másképp semmit, így akarok élni, ahogy most élek. Ezt akartam. Akkor másnál ez miért nem mûködik? Néha már úgy érzem, velem van a baj, mert még mindig szeretem a férjem. Pedig nem "ésszel, hanem "szívvel" mentem férjhez, ha értitek, mire gondolok
Én is hozzá fûznék ehhez valamit! Válás elõtt vagyok, egy 4.5 éves kislánnyal a karomon! Csupán annyiért, mert feleségül vettem egy olyan lányt akinek elhittem az érzéseit! 6 éve vagyunk együtt, abból 3 éve házasságban! Most a feleségem 3 hónapja megcsal, egy beosztottjával, aki nem mellesleg LÁNY!!! Tehát, hogy miért mennek bele az enberek a házasságba, majd miért válnak el? Egyszerû: aSZERELEM VAK! Soha nem gondoltam volna, hogy a feleségem, a gyermekem anyja leszbikus lesz! Az élet mindig változik, és soha nem tudod hol üt be a gebasz!
A kérdező hozzászólása: Hát, a hideg is kiráz... szerintem a tietek azért elég egyedi eset. Sajnálom, komolyan. Remélem, tudsz boldogulni!A kislányodnak mit tudsz ilyenkor mondani?

Miért van ilyen sok válás/szakítás?

Sziasztok! Egyre jobban furcsállom, hogy nincs -vagyis nagyon ritka- az örökké tartó házasság. Persze nem a tini, iskolás szerelmekr?l van szó, hanem amikor már 2 feln?tt ember köti össze az életét. Nap mint nap szembesülök olyan szakításukkal, hogy ellaposodott a kapcsolatunk, elhidegültünk egymástól, rájöttünk nagyon különböz?ek vagyunk. Manapság miért nincs meg az emberekben az alkalmazkodás, a kompromisszumkészség? Örökké tartó szerelem nincs, ez tény. Átalakul szeretetté. Csak nagyon sokan egyb?l szaladnak máshoz. Utána ott is kiégnek, s megint máshoz szaladnak, s így tovább. Ha két ember szereti egymást, akkor hogyan lehetséges ilyen könnyen eldobni a másikat? Persze vannak kivételek, amikor érthet? a szakítás: alkoholizmus, agresszió, s ehhez hasonló. Viszont arra fogni egy szakítást, hogy ellaposodott egy kapcsolat....önz?ség. Tenni kell, hogy ne váljon azzá, színessé tenni a hétköznapokat, s boldoggá tenni a párunkat. Nem pedig szaladni máshoz, ahol a varázs szintén csak az elején van meg. Ennyire önz? lett az ember, hogy könnyebb ez az út, mint kitartani amellett, akit szeretünk?

Legjobb válasz: Több dolog is megváltozott a régi kapcsolatokhoz képest.Régen válni szégyen volt és fõleg a nõk,inkább hallgattak,elnézték a piát,a nõzést,csak hogy legyen egy hátterük,aki eltartja,meg különben is,mit fog szólni a szomszéd. Ma már nincs ez az alárendelt szerep.A nõ ugyanúgy élhet,mint egy férfi,lehet munkája,saját fizetése,lakása,autója stb.Nem a férfin múlik minden.Ez pedig bátorságot is hozott,így,aki rosszul választott,nem marad élete végéig abban a kapcsolatban,hanem tovább lép. Tényleg van olyan,ahol meg sem próbálják megmenteni a házasságot,csak rohannak válni,de sajnos olyan is van nagy számban,ahol már menthetetlen a helyzet.Ilyenkor mire kellene várni. A rossz házasságok másik okát a gyors életvitelben érzem.Vagyis elég hamar van összeköltözés,szex,gyerek,házasság stb.Van,hogy 1 éven belül ebbõl minden megvalósul.Egy embert 1 év alatt nem lehet annyira kiismerni,hogy egy életre el tudja dönteni valaki,hogy vele akar maradni.A következõ 1-2 évben elõjönnek a rossz tulajdonságok,kiütköznek,hogy nem is egymáshoz valók.Addigra persze már késõ,nem lehet egy sima szakítással megoldani a dolgot.Válni kell és a gyereken osztozkodni.

Nálunk a tiniszerelembõl (15-17)25 éves kapcsolat lett. Voltak gondok is, de sose gondoltam, hogy ezért el kellene hagynom.Én nem látom a környezetemben ezt a sok válást, az ismerõseim nagy része ugyanilyen hosszú kapcsolatban él. Persze a statisztika jobban tudja. És persze arra sincs garancia, hogy pár év múlva ne õrüljön meg valamelyikünk pl. kapuzárási pánik, midlife krízis, vagy bármi egyéb miatt.
Több dolog is megváltozott a régi kapcsolatokhoz képest.Régen válni szégyen volt és fõleg a nõk, inkább hallgattak, elnézték a piát, a nõzést, csak hogy legyen egy hátterük, aki eltartja, meg különben is, mit fog szólni a szomszéd. Ma már nincs ez az alárendelt szerep.A nõ ugyanúgy élhet, mint egy férfi, lehet munkája, saját fizetése, lakása, autója stb.Nem a férfin múlik minden.Ez pedig bátorságot is hozott, így, aki rosszul választott, nem marad élete végéig abban a kapcsolatban, hanem tovább lép. Tényleg van olyan, ahol meg sem próbálják megmenteni a házasságot, csak rohannak válni, de sajnos olyan is van nagy számban, ahol már menthetetlen a helyzet.Ilyenkor mire kellene várni. A rossz házasságok másik okát a gyors életvitelben érzem.Vagyis elég hamar van összeköltözés, szex, gyerek, házasság stb.Van, hogy 1 éven belül ebbõl minden megvalósul.Egy embert 1 év alatt nem lehet annyira kiismerni, hogy egy életre el tudja dönteni valaki, hogy vele akar maradni.A következõ 1-2 évben elõjönnek a rossz tulajdonságok, kiütköznek, hogy nem is egymáshoz valók.Addigra persze már késõ, nem lehet egy sima szakítással megoldani a dolgot.Válni kell és a gyereken osztozkodni.
"Egyre jobban furcsállom, hogy nincs -vagyis nagyon ritka- az örökké tartó házasság. Persze nem a tini, iskolás szerelmekrõl van szó, hanem amikor már 2 felnõtt ember köti össze az életét. " Én mondjuk úgy látom, hogy a középiskolás, tini szerelmek tartósabbak, mint a felnõtt korban kötött kapcsolatok. Valahogy akkor még igaziak az érzelmek, szerelembõl vannak együtt a párok, és ez lehet az alapja egy élethosszig tartó kapcsolatnak. 25-30 fölött már sokszor menekülésbõl lépnek bele egy kapcsolatba, hogy ne legyenek egyedül, sokszor az anyagiak is belejátszanak a dologba. Megalkudnak azzal, aki jön, hogy ne legyenek egyedülállók. Számítóbbak lesznek az emberek, vagy kiábrándultabbak...Ki tudja? Aztán rájönnek, hogy nem ilyen "lovat akartak", és lelépnek. Aztán keresik a következõ partnert, amíg bele nem unnak, és azt nem mondják, hogy "Jól van, jó lesz ez az ember, ha nincs más." Nem mindenki ilyen, de nagyon sokan vannak így. De ez csak az én véleményem, illetve tapasztalatom. Úgyhogy szerintem az igazán tartós kapcsolatok középiskolában, vagy az egyetemen szövõdnek.
Azért, mert ma már a társadalom elfogadóbb a válással kapcsolatban, ezért ha kisebb gondok vannak, akkor is elválnak, hamarabb, mint régen. Persze, átalakul szeretetté, csak az a baj, hogy elég sok olyan nõvel beszéltem interneten, akik házasok voltak, mûködött is, csak hiányzott nekik a szenvedély és a szerelem. És szerelmesek voltak vkibe a férjük mellett, és nem tudták, hogy mit csináljanak.
Mamámék 50 éve házasok, hallanád csak miket mond!!! Szerintem simán elváltak vna ha más korba születnek. Tehát mi a jobb? Elégedetlenségekkel teli házasság v válás? V ott vannak a szüleim, hála Isten h elváltak!!! Azt sem tudom, minek házasodtak össze! PErsze tudom, akkoriban az volt a szokás, h akivel épp jársz amikor 20 leszel ahhoz hozzá mész, de na! KATASZTRÓFA, nem illenek egymáshoz egyáltalán. Szóval nem azt kell vizsgálni h most miért válnak el olyan sokan, hanem h a régiek közül hányan váltak volna el, ha nem köti össze õket annyira a ts-i nyomás és a pénz- mert ugye régen egy nõ igencsak nem keresett jól!!!
Mert elvadult az emberiség. Soha ennyi a jogaira hivatkozó ember nem élt mint manapság, de soha ennyi kiégett, célok nélkül tengõ-lengõ ember (idõs, fiatal egyaránt) nem volt.
Nem sok idõ, alig 50 év és gyerekgyárak lesznek! Aki akar szülni az bemegy egy olyan intézetbe, felcsinálják így vagy úgy , megszül és lelép! Majd a társadalom, ha lesz még olyan felneveli!Csak az erõs bikák fognak donorok lenni! Olyan hogy szerelem tizedrangú lesz, mert erkölcstelen életet él mindenki, mindenki-mindenkivel lehet, ez lesz a kommunizmus?
Úgy gondolom hogy egyrészt azért van ez, mert valóban manapság úgy megy, hogyha valami nem tetszik, gond van, akkor váljunk el, ahelyett hogy tennénk valamit vagy küzdenénk a kapcsolatért. Másrészt meg mindenki hajszolja az élvezeteket, az érzelmeket, ha elmúlik a szerelem, azt mondják kihûlt a házasság és továbbállnak, következõ izgalmak reményében.
Van olyan esett, amikor egyszerûen másfelé orientálódik az életük. 20 évesen összejönnek, nagy a szerelem, aztán évekkel késõbb az egyik szép házat, kocsit akar, amiért tesz is, a másik pedig buli, nyaralás stb. Ilyenkor persze, hogy aki hajt valamire, keress valakit, aki hasonlóan gondolkodik.És ott van az, hogy tényleg nem éreznek már egymás iránt semmit. 25 évesen éljék le az életüket olyannal, akit már nem szeretnek, nincs közös céljuk.
Mert a mai nõk már nem is igazi nõk, ahogy a férfiak se férfiak köszönhetõen az emancipációnak!

Miért van ennyi válás? ( kicsit hosszú lett)

Azt vettem észre,h egyre több a válás..

Legjobb válasz: Nekem megvan a véleményem errõl a válásos dologról, megpróbálom leírni. Én az egész házasságot nem értem teljesen, én feleslegesnek látom. Régen még gondolom volt összetartó ereje mert ha pl elvált valaki akkor azt szerintem nagy szégyennek tartották. Manapság meg nem érdekli nagyon az embereket valószínû ezért. Meg azért is mert hamar beleugranak az egészbe és rájön, hogy õ még ki akarja élni magát. Én azon a véleményen vagyok, hogy akik szeretik egymást azoknak semmi szükségük összeházasodni, pénzkidobás. Van valamilyen elõnye a házasságnak? Szerintem a késõbbiekben semmi elõnnyel nem jár, inkább hátránnyal hogyha nem jól alakul valami. Régen nagymamád lehet, hogy nem tudta volna eltartani magát egyedül ezért ment bele és tûr inkább. Én ha nõ lennék biztos, hogy nem tûrném el. De egyébként én is megbeszélés párti vagyok alkalmazkodó, de azért vannak határok. Volt szobatársam kollégiumban elég kibírhatatlan volt, 4en voltunk egy szobába, kicsit volt egy falusi beütése, meg elég nagy úrnak képzeli magát, egy oldal szalonnát akart behozni és felakasztani a két polc közé. Meg állandóan orosz,ukrán himnuszt, meg indulókat hallgatott. Nagy nehezen rábeszéltük, hogy hallgassa fül ha hallgatóval, meg voltak elég érdekes szokásai. Állandóan maszturbált :D mentünk ki a boltba 3an õ maradt, és miután kimentünk egybõl csukódott az ajtó zár. Ha elmentem pl a tanuló szobába mindig megkérdezte, hogy mikor jövünk kb vissza. Még mesélhetnék, õ az én számomra a kibírhatatlan személyiség. Am tényleg az lenne a jó megoldás, hogy megpróbálni megoldani a problémát, ha tényleg akarja mindkét fél a változást akkor érdemes de ha az egyik leszarja a másikat akkor felesleges. Szerintem azok a csip csup dolgok neked így lehet, hogy semmiségnek hangzik de szerintem biztos van a háttérben más is, csak ugye kell egy indok is. Te se szívesen mondanád el ismerõsnek, hogy férjem pl elgépezi az összes fizetés, vagy esetleg más olyan dolog amit nem szeretnél visszahallani szívesen. Meg ha esetleg kis dolog is de ha azt a kicsit minden nap át kell élni azt szerintem gyorsan meg lehet unni.

Nekem megvan a véleményem errõl a válásos dologról, megpróbálom leírni. Én az egész házasságot nem értem teljesen, én feleslegesnek látom. Régen még gondolom volt összetartó ereje mert ha pl elvált valaki akkor azt szerintem nagy szégyennek tartották. Manapság meg nem érdekli nagyon az embereket valószínû ezért. Meg azért is mert hamar beleugranak az egészbe és rájön, hogy õ még ki akarja élni magát. Én azon a véleményen vagyok, hogy akik szeretik egymást azoknak semmi szükségük összeházasodni, pénzkidobás. Van valamilyen elõnye a házasságnak? Szerintem a késõbbiekben semmi elõnnyel nem jár, inkább hátránnyal hogyha nem jól alakul valami. Régen nagymamád lehet, hogy nem tudta volna eltartani magát egyedül ezért ment bele és tûr inkább. Én ha nõ lennék biztos, hogy nem tûrném el. De egyébként én is megbeszélés párti vagyok alkalmazkodó, de azért vannak határok. Volt szobatársam kollégiumban elég kibírhatatlan volt, 4en voltunk egy szobába, kicsit volt egy falusi beütése, meg elég nagy úrnak képzeli magát, egy oldal szalonnát akart behozni és felakasztani a két polc közé. Meg állandóan orosz, ukrán himnuszt, meg indulókat hallgatott. Nagy nehezen rábeszéltük, hogy hallgassa fül ha hallgatóval, meg voltak elég érdekes szokásai. Állandóan maszturbált :D mentünk ki a boltba 3an õ maradt, és miután kimentünk egybõl csukódott az ajtó zár. Ha elmentem pl a tanuló szobába mindig megkérdezte, hogy mikor jövünk kb vissza. Még mesélhetnék, õ az én számomra a kibírhatatlan személyiség. Am tényleg az lenne a jó megoldás, hogy megpróbálni megoldani a problémát, ha tényleg akarja mindkét fél a változást akkor érdemes de ha az egyik leszarja a másikat akkor felesleges. Szerintem azok a csip csup dolgok neked így lehet, hogy semmiségnek hangzik de szerintem biztos van a háttérben más is, csak ugye kell egy indok is. Te se szívesen mondanád el ismerõsnek, hogy férjem pl elgépezi az összes fizetés, vagy esetleg más olyan dolog amit nem szeretnél visszahallani szívesen. Meg ha esetleg kis dolog is de ha azt a kicsit minden nap át kell élni azt szerintem gyorsan meg lehet unni.
Én házasság párti vagyok, de szerintem házasság nélkül is váltogatják az emberek a párjukat rendesen. Lehet sokan nem értenek egyet velem, de igazából neked írom a véleményem :) Szóval szerintem az emberek egyáltalán nem toleránsak, ebben a világban ha elromlik valami gyorsan "lecseréled", ha szeretsz valakit áldozol érte és nem csak abban ami neked kényelmes, hanem sokszor béketûrõnek kell lenned és stb. Azt vettem észre hogy sokan nem is igazán a párjukat szeretik hanem azt akik lehetnek az õ párjuk mellett. Szerintem sokkal önzõbbek az emberek mint régen és sokkal inkább a maguk javát, hasznát, elõnyét, kényelmét és igazát hajták. Senkit nem akarok ezzel megbántani ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Házasságról nekem is ez a véleményem, csak egy papír. Vkit nagyon szeretek ahoz nem kell papír. Én is azt vettem észre h ngyon cserélgetik a partnereket, semmi megbecsülés.
Hú, hol is kezdjem :) Sok sok évvel ezelõtt (nagyanyáink idejében és az elõtt) a lányokat arra nevelték hogy majd anyák, feleségek legyenek. Beléjük nevelték az alázatot és azt, hogy alárendeljék magukat a férjuruknak.Nem mellékesen pedig anyagilag is fügésben voltak, így tûrtek és maradtak, bármilyen rossz is legyen.Ugye jött a háború, a nõk munkába álltak, ez az állapot megmaradt, jogokat vívtak ki maguknak, ha úgy hozta, képesek voltak eltartani magukat. Kb. itt jön képbe a sok válás. Már nem volt kiszolgáltatva, és nem volt kénytelen eltûrni a megaláztatást, a rossz bánásmódot stb. Én úgy gondolom, hogy régebben sem voltak boldogabbak egymás mellett a párok, csak nem tudtak lépni. Ha pedig még jobban visszatekernénk az idõ kerekét mondjuk 100-200 évvel és még tovább, akkor a mindennapos halandósággal találkozhatunk. Anyuka meghalt gyermekágyi lázban, apukára rázuhant egy szekér. Megözvegyültek, szépen meggyászolták és jött az új házastárs. Igen ritka az, ha valakik teljes harmóniában, boldogságban tudnak egymás mellett élni akár 60 évig. Sajnos a környezetemben csupa negatív példa van, bár válás az nem igen, de boldogtalan családtag annál több. Szerinted az jó úgy, hogy évekig szenvednek egymás mellett az emberek? Ha valakiben felmerül az, hogy azért válik el, mert sokat van valaki a barátaival, akkor ott nincs szerelem, nincs boldogság. Visszaolvasva, elégé az egyik oldalt -a nõkére- emeltem ki, ezzel természetesen nem azt akartam mondani, hogy mindig a férfi a hibás.Remélem nem így veszitek majd le.
Szerintem az nem csip csup ügy hogy túl keveset foglalkozik a családjával. Ha már ez valakinek válóok akkor nyilván nem az a baja hogy elment egyszer sörözni a haverjaival. A nagymamád meg szerinted boldog, hogy így beszél vele a papád? Gondolj bele, milyen élete lehet annak, akivel nem foglalkoznak és a haver mindig fontosabb vagy úgy beszélnek vele mint a kapcaronggyal. Te meddig tûrnéd? Én még fiatal vagyok de azt mondom hogy nehéz olyan embert találni akivel tényleg le tudod élni az életedet és õ is veled, sokszor évek után derül ki, hogy milyen ember is a másik valójában. Na ezért van sok válás. Ez régebben is így volt, csak akkor még az volt a normális és elfogadott hogy együtt maradnak és a nõnek el kell tûrnie mindent. Sok lehetõsége nem is volt, ha elválnak, mibõl tartotta volna fent magát? Ez a függõség is együtt tartotta õket.
Mert lehet. Ilyen egyszerû. A nagyanyáink nem javítottak régen semmit csak tûrtek mert tilos/szégyen lett volna elválni, eleve házasodni és muszájból házasodtak... Ennyi az egész. Miért kéne valakivel együtt maradni, ha nem jó?
A kérdező hozzászólása: Igazatok van. Kapcsolatba nem boldog az ember akkor lépni kell... Feltünk ez a sok válás.... ennyi.
Lehet, hogy ezek csipcsup ügynek is indulnak, de akkor lesz belõle óriási probléma, amikor a másik fél egyszerûen nem akarja tudomásul venni, hogy ez zavarja a házastársát. Nem hajlandó beszélni róla, nem hajlandó változtatni, egyszerûen rákényszeríti a másikat, hogy törõdjön bele a helyzetbe. Én ilyen házasságban éltem, a férjem egyszerûen meg sem hallotta, hogy miben kéne változtatni (olyan dolgokban, ami a kapcsolatunk elején még nem volt!), és az együttmûködésre a legkisebb mértékben sem volt hajlandó. Ha olyan lett volna a helyzet, amirõl nem tehet, amin nem lehet változtatni, megértettem volna. De õ nem VOLT HAJLANDÓ változtatni.

Miért van manapság nagyon sok válás?

Úgy tudom, hogy a házasságok kétharmada így végződik.

Legjobb válasz: azért, mert régen megoldották a problémkat. Manapság ha gond van, azonnal szétmennek

azért, mert régen megoldották a problémkat. Manapság ha gond van, azonnal szétmennek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. :) (Azért lett kiírva, mert bár volt hasonló kérdés, de arra számítottam, hogy új nézõpontokból érkeznek válaszok, és így is lett. Erre a kérdésre nagyon nehéz választ találni, ezért legjobb, ha több nézõpontból vizsgáljuk meg.) Szerintem azért van több válás mert az emberek és a környezetük sokat változott. Egyrészt az emberek egyéniség központúbbak lettek, másrészt a környezetük megengedõ a válással kapcsolatban, régen ritkább volt, és megnézték maguknak aki ezt tette. Ráadásul maga az elkötelezõdés értéke is inflálódott (ld. "darab papír" kijelentések).
Akik írták, hogy a válás szégyen volt, nekik igazat adok. Annyival egészíteném ki, hogy a család gazdasági közösség is, és régen nem tehették meg, hogy szétmenjen, mert pl: nem dolgozott a nõ, vagy egy kereset nem lett volna elég semmire.
Miért van manapság heti 15 kérdés errõl? Kétlem, hogy a kérdés kiírása elõtt ne dobott volna fel az oldal hasonló kérdéseket, ahol választ kaphattál volna.
Szerintem a fõ probléma az, hogy a mai világban már nem sokat számít a hûség. Legalábbis nem mindenkinek egyformán, és valószínûleg emiatt van a legtöbb válás is. A megcsalások miatt. Én ezt a házasságban nem 1 megoldandó problémának tartom, hanem törésnek, ezért is hívják házasságtörésnek, így nekem sem lenne lelkiismeret furdalásom, ha azért válnék, mert megcsalt a férjem. Számomra azon nincs mit megjavítani, ha valaki hûtlen. Bár köztünk sose volt ilyesmi. Annál mi sokkal jobban szeretjük egymást, hogy bárki is kísértést jelentsen. Másrészt pedig manapság már minden hülyeségért elválnak. Nem pedig megbeszélik a dolgokat. Részemrõl 3 dolgot tartok válóoknak: megcsalás fizikai-lelki erõszak olyan függõség, amibõl a házastárs nem AKAR kigyógyulni. Szerintem minden mást meg lehet beszélni. A mai kapcsolatokból amúgy is sokszor hiányzik a kommunikáció. Beszélgetés helyett veszekednek, aminek semmi értelme, és elhidegüléshez is vezethet... Én hiszem , hogy az emberek idõvel belátják a hibáikat, és nem adják fel könnyen a kapcsolatukat, már amelyik menthetõ. Számomra megdöbbentõ volt, pl azon a társkeresõn amin a férjemet is megismertem, látni milyen fiatal elváltak vannak. 26, 24, de még 21 éves lány is volt ott aki elvált. 27/N
Azt még hozzátenném, hogy a régi idõket se kell túlidealizálni. Ha probléma volt a házsaságban nem feltétlenül oldották meg, de a válás túl nagy szégyen volt. Inkább tûrtek.
A 2/3 erõs túlzás, nem tudom hol láttad ezt a statisztikát. Tavaly a 50% alatti százalék volt. Ez egy ezzel foglalkozó honlapról van: -A két legfõbb válóok a megcsalás, félrelépés, hûtlenség, illetve az alkoholizmusból eredõ problémák. -2005-ben a statisztikai adatok szerint 333 ezer elvált férfi és 491 ezer elvált nõ volt Magyarországon. -Ma minden tizedik felnõtt ember elvált a házastársától. -Korábban 10-14 év után döntöttek válás mellett. A rendszerváltás óta ez kitolódott 20 évre. Azzal még kiegészíteném, hogy a környezetemben több olyan válás volt, amit a távolság tett tönkre. Az egyik fél kiment külföldre dolgozni, a másik itt maradt és ezt nem bírta ki a házasságuk.
Szerintem azért mert sokszor az emberek úgy vágnak bele a házasságba, hogy nem ismerik sem a partnerüket, sem saját magukat eléggé ahhoz, hogy ilyen komoly döntést meghozzanak. A legfontosabb az lenne, hogy magukkal, a vágyaikkal és a céljaikkal tisztában legyenek, és úgy válasszanak partnert, hogy hasonló életcéljaik legyenek. Másrészt, olyan partnert kéne választani, akinek a rossz tulajdonságaival is tisztában van, de nem zavarja nagyon nagy mértékben. De manapság már egy csomó szintet átugranak, lásd elég sok kérdés van itt azzal kapcsolatban, hogy "fél év után eljegyzett a barátom, nem gáz? stbstb Így aztán nem csoda, ha enyni válás van. Plusz, sokan túl fiatalon, éretlenül vágnak bele, anyagi háttér nélkül. A pénztelenség ugyanúgy meg tud ölni egy kapcsolatot. Vagy nézzük csak a társfüggõséget, vannak olyan emberek akik nem bírnak meglenni egyedül, õk simán belemennek egy házasságba, csak azért mert félnek attól, hogy nem találnak jobbat/egyedül maradnak. És akkor még nem is beszéltünk azokról, akiknél becsúszott a gyerek, mert felelõtlenek voltak. Miért házasodtak össze? Mert jött a gyerek. És végsõ soron, ma már semmi értéke sem az eljegyzésnek, sem a házasságnak, úgy és akkor dobsz ki valakit amikor neked jólesik. Problémamegoldás már nem erõssége az embereknek, egyszerûbb kidobni.
mert pl manapság a nõk 1-2 év után már eljegyzést házasságot zsarolnak ki nem várják meg h a pasi lépjen és megkérje öket pl ez is egy indok
Mert már nem szégyen a válás és nem muszáj egy életen át szenvedned, ha véletlenül rosszul választottál. De most már egyre kevesebb lesz, mivel egyre kevesebben házasodnak. A mostani fiatal generáció nagy része már nem is alkalmas a házasságra, legalábbis arra, amit ez régen jelentett, hogy az asszony vezeti a háztatást és gyereket nevel, esetleg még fillérekért dolgozik pár órát a férfi pedig csak dolgozik és õ a családfenntartó. Ma már a nõk is sok esetben ugyanannyit dolgoznak és keresnek, miért is akarnák még pluszban vállalni az összes otthoni teendõt, gyereket és kiszolgálni még a férfit is.
Régen is ugyanennyi rossz házasság volt, csak a válás szégyen volt.
Hogy ki a hibás, nem lehet megmondani egyértelmûen, viszont az oka talán az, hogy megszoktuk, hogy mindent megkapunk, legyen az kaja, drog, és sajnos szexpartner. Benne van az emberek agyában, hogy "hm..talán van nála jobb is..". Ha meg másik oldalról nézzük, akkor meg az lehet, hogy az embereknek ma már egészen másak az elképzeléseik a boldog életrõl, mint régen. Ma már nem a család a lényeg, hanem a menõség, a karrier. Szerintem.
Szerintem az az oka, hogy megvaltozott az emberek gondolkodasmodja. Ehhez nagyban hozzajarul a media, ami folyamatosan azt kozvetiti, hogy: EN MEGERDEMLEM. NEKEM KIJÁR. NEKEM KELL. Egyszeruen az emberek alapbol igy kezdtek el gondolkodni, es ha valami problema van, akkor nincsenek minden erejukkel azon hogy megoldjak a problemat, hiszen ok ettol "jobbat erdemelnek", es egyszeruen lelepnek. Az emberek nem kepesek aldozatot hozni, csak folyamatosan jol akarjak erezni magukat. Emiatt nem kepesek kivarni hogy megoldodjonak a gondok. Minden azonnal kell, nem kepesek megdolgozni a hazassagert (mivel az van az agyukban, hogy a jo hazassag nekik alapbol jar). Nem kepesek engedni a masik javara, felaldozni a sajat boldogsagukat a masikert, hatalmas az egojuk..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!