Találatok a következő kifejezésre: Miért van mindenki a (613 db)

Miért van mindenki a dohányosok ellen?

Dohányozni jó, oké hogy van aki egyenesen utálja, de pont olyan ez, mint a sörrel vagy bármi mással, mindigis lesz aki nem szereti. Minek kell másképp nézni arra aki cigarettázik ? Régebb is dohányoztak az emberek, egyáltalán nem számított rossznak.

Legjobb válasz: En nem nezek maskepp rajuk, en utalom, vannak a tarsasagban is akik dohanyoznak, de megvagyunk, azert, hogy valaki dohanyzik meg nem jelenti, hogy rossz ember, en ellenzem, mert szerintem hulyeseg.

En nem nezek maskepp rajuk, en utalom, vannak a tarsasagban is akik dohanyoznak, de megvagyunk, azert, hogy valaki dohanyzik meg nem jelenti, hogy rossz ember, en ellenzem, mert szerintem hulyeseg.
Én két okból: 1. Mert annak az egészségét is károsítja, aki nem dohányzik! 2. Nem csak a dohányzásra kijelölt helyen, hanem máshol is rágyújtanak, és ha valaki szól, még õk vannak felháborodva!
mert utálom, ha anyámék befüstölik a lakást, trombofíliás vagyok, nem is szabadna még passzívan sem dohányoznom, de anyámék akkor is füstölnek
Mert nem akarom más után a büdös füstöt szívni... Ezen kívül mi értelme van a dohányzásnak?: -drága -egészségkárosító -büdös leszel tõle és még lehetne sorolni. Legalább egy pozitívumot mondjál róla:) Egyébként nem vagyok a dohányosok ellen. Mindenki azt csinál az egészségével, amit akar. Csak másra legyen tekintettel.
Na szerintetek mégis mi a különbség? Az, hogy a közlekedés HASZNOS. Igen, káros is mellette, de tudod az emberek nem tudnak mindenhova gyalog járni. Majd ha feltalálsz olyan eszközt, amivel környezetszennyezés nélkül lehet A pontból egy messze lévõ B pontja jutni, majd akkor okoskodjál. A cigi az égvilágon semmire nem jó, senkinek nem hasznos (max annak, aki meggazdagszik belõle). Nincsen semmi funkciója.
Azért, mert a dohányzás arra is káros, aki nem dohányzik!!! Magasról szarok rá, hogy vki sörözik vagy piál, mert azzal az én egészségemet nem teszi tönkre (hacsak nem részegen vezet). De a dohányos az nekem is árt, nem csak magának.
A kipufogógáz teljesen más. Ahogyan a hangos tv-t hallgató süket szomszédbácsi is. Tudod elmagyarázhatnék neked 1-2 dolgot, de annyira a süt a tudatlanság a válaszodból, hogy nem értenéd. Pont az a típusú ember vagy, aki sötét, mint az éjszaka és csak a saját hülyeségét fújja.
Az egész baromság.Akik ezzel jönnek hogy mert nem akarják más füstjét szívni akkor azok ne vezzessenek autót mert nem akarom a kipufogó füstöt szívni.Ilyen erõvel õket is lehetne utálni.Vagy a szomszédbácsit aki süket és 100-on hallgatja a TV-t ami már engem irritál. Senkinek nincs joga senkit elítélni azért mert dohányzik.
Utolsó! inkább te vagy egy sötét kutya, és igen a kipufogógáz tényleg teljesen más, a különbség hogy még sokkal mérgezõbb mint a dohányfüst.
Rám biztos nem értetted, nekem az volt az elsõ válaszom itt. És elmondom, hogy - kérlek szépen - : 5, Ennyi ésszel nem csodálom, hogy rászoktál a cigire:) >> ITT hülyézted le a cigiseket. Ha értelmezed a mondatod, akkor rájössz, hogy ezzel azt mondtad, hogy csak az szokik rá a cigire, aki hülye... Pedig képzeld, ismerek PhD közgazdászt is, aki cigizik, tehát - ahogy utólag írtad - a kettõ között nincs összefüggés. Gyakorlatilag magadnak mondták ellent. Oké, most írtál, mint antidohányos, nem erre értettem... Hanem arra, mikor valaki megkérdezi pl.: mennyibe kerül x doboz cigi - érkeznek a válaszok, hogy büdös bagós, dögöjjéé' meg, neszokjárá, stb... Ez az, amit sose fogok megérteni, az egész nonszensz, logikátlan. Ne mondják meg nekem, hogy mire szokjak rá és mire ne, szabad ember vagyok, ha akarom, egész nap cracket szívok. Ehhez egy idegennek semmi köze...
"Ha rákom van a kezelést nem fogja állni a kórház hanem én nekem kell kifizetni . " Szerinted kivel fizettetik ki az x millió forintos kemót? K.vára nem neked kell kifizetni... "13-as, neked van fogalmad róla, hogy a sok zsíroskenyerespörköltöt zabáló, cukrot csokival vegyítõ hájfejû balf*szoknak mennyi pénz kell az ellátásra? " A hájfejû balf.szoknak nem fizetik az inzulint, ha sz.rok az eredményei, mert nem tartja a diétát. Látszik, hogy közöd nincs az eühöz.
Szerintem nem hülyéztem le a cigiseket. Legalábbis nem olyan értelemben írtam. Lehet, hogy félreérthetõ volt. Elismerem. A többivel meg egyetértek. Amíg nem olyan dolgot csinál valaki, amivel másnak árt, addig nyugodtan csinálja. Mint írtam, engem nem zavar, ha valaki dohányzik. Az viszont zavar, ha megállóban vagy valahol valaki fogja magát és rágyújt mellettem.
Te nem érted, amit mondok. Én azzal, hogy megveszem a tüdõropimat, dobozonként kb. 400 forint jövedéki adót fizetek, ezt ha felszorzod mondjuk 2 naponta 1 doboz cigivel és 35 évvel, akkor elég szép számot kapsz, aminek akár a fele is elég lehet az ellátásomra. Ergo ha megbetegszek, már fizettem az ellátásomat, vagy legalább annak egy részét, de a hájfej mit fizetett? Van különadó a szalonnára, a csülökre és az egyéb nyalánkságokra? Tudtommal nincs...
22-es, ez meg nem magának a dohányzó rétegnek a hibája, hanem az emberi bunkóságé. Én igyekszek mindig kijelölt dohányzóhelyet keresni, de ha nem találok, akkor legalább arrébbmegyek a tömegtõl. És ez akkor is így volt, mikor még szinte mindenhol lehetett cigizni...
"22-es, ez meg nem magának a dohányzó rétegnek a hibája, hanem az emberi bunkóságé. Én igyekszek mindig kijelölt dohányzóhelyet keresni, de ha nem találok, akkor legalább arrébbmegyek a tömegtõl. És ez akkor is így volt, mikor még szinte mindenhol lehetett cigizni..." Tisztában vagyok vele. Nem egy dohányzó ismerõsöm van, sõt családtag is. Mégis tekintettel vannak azokra, akik nem dohányoznak. Ezáltal egyáltalán nem zavar, hogy fújják a füstöt.
A világ szennyezésérõl szó sem volt, azt ti kevertétek ide. Olvasd már el kérlek a válaszokat még egyszer. Ha értelmes válasz nem jut eszedbe, inkább ne írj:) Butaságra nem vagyok kíváncsi. "Ha rákom van a kezelést nem fogja állni a kórház hanem én nekem kell kifizetni ." A kórház senkinek nem áll semmit, mert az ellátást az egészségpénztár állja. Ezzel illene tisztában lenned.
És jah milyen pozitívuma van ? Az hogy aki csinálja valszeg jobban érzi magát tõle.És leszarom hogy ezt csak beképzeli vagy a cigi szennye nem érdekel.Jobban érzi magát.És tudod ha nagyapám aki 82 éves és egész életébe cigizett és ettõl jobban érzi magát most is akkor legyen. Egyszerûen szánalmas vagy :)
13-as, neked van fogalmad róla, hogy a sok zsíroskenyerespörköltöt zabáló, cukrot csokival vegyítõ hájfejû balf*szoknak mennyi pénz kell az ellátásra? Merem állítani, több mint a dohányosnak... Vagy egy retkes, kötözködõ, s*gghülye alkoholistának az elvonókúrájára...? Vagy az ál-idegbeteg, munkából felmentést keresõ debil barmoknak - akiknek nem mellesleg utána TE és MI fizetjük az adónkból a leszázalékolását? Mellesleg nem olyan sok az a kórház, mint ahogy elmondják, csak ebben az országban vannak ekkora f*szságok... Itt 3 méter járda lerakása is több milliárba kerül.
11.-es nem is dohányzok te idióta.Mondta valaki ? Kit érdekel mibõl van kipufogó gáz és mennyire káros mint a fû.Ugyanúgy kb minden ami kell a te kis nyomorék életedet szennyezi a világot.Gyárak, gépek MINDEN ÉRTED -.-" És mit mennyi költenek a dohányosokra.Ha rákom van a kezelést nem fogja állni a kórház hanem én nekem kell kifizetni . Gondolkodj már mielõtt leszólsz egy társadalmi réteget aztán azt akivel nem egyezik a véleményed.Pláne hogy semmi érvelésed nincs csak annyi hogy kipufogógáz kevésbé káros... nahát
Tehát aki cigizik, az hülye is? Kedves 11-es, te olyan szinten vagy ostoba, hogy az elképzelhetetlen. Tudod, nagyon sokan füveznek, de emellett értékes, szorgalmas, dolgos emberek. Sok alkoholista van, aki a betegsége mellett keményen dolgozik napi 12 órában. Ha ezeket nézzük, a cigaretta legalább nem narkotikum, hiszen nincs átmeneti tudatmódosító hatása - ergo nem leszel tõle butább vagy rosszabb ember. Már csak egy kérdésem lenne: mi a büdös f*szért vannak itt az antibagósok? Én is utálom az összes TV-szennyt, meg a sztárhíreket, de k*rvára nem járok a bulvár kategóriába b*szogatni az embereket...
Van fogalmad arra, mennyi pénzt költenek a dohányosok kezelésére? A tüdõgondozóban lévõ betegek 90%-a dohányos. Szerinted a kemót kifutná az, amit befizettél TB-re? Hát kv.ára nem. És nem csak tüdõrákot okoz ám... A kórházban volt egy dohányos nõ, akinek már gyakorlatilag az összes ere szarrá ment a bagótól. Kb. 3 db mûeret raktak már be neki, darabonként több százezer forintért (és ez csak a mûérnek az ára, a kórházi ellátás, a gyógyszerek nincsenek benne), de persze az összes kilökõdött vagy újra elzáródott. Erre csináltak neki egy több millió forintba kerülõ újabb mûeret...
A dohányzás, és a dohányosok is hasznosak. Van fogalmad róla, hogy amikor megszülöd/megcsinálod a gyerekedet, elmész gyesre meg kapod a családi pótlékot, az honnan jön? Gondolkozz kicsit, és rájössz, hogy nagyon sok pénze van az államnak a bagósokból, nem kevés adót húznak rajtuk...
Drága 7-es mond már meg miben más ? Ez a két életpélda azon az elven alapul ami alapján osztod itt az észt.És mi vagyunk sötétek ? :D Magadnak mondasz ellent te idióta ...
Engem az lep meg a legjobban, amikor ápolónõt, orvost látok cigizni. A egészségtelen életmódnak meg nem csak a cukorbetegség a következménye, hanem a magas vérnyomás is.
Azt narancsbõrnek hívják. Zsíros a lábuk.
Minden csaj narancsbõrös? De gáz xD
fújjjj XD hála jó istennek nekem nincs ilyen de ezt már én is megfigyeltem :D elég undi szerintem.

Miért van mindenki a kutya fedeztetés ellen?

Itt GYK-n mindenki azt írja , hogy ne fedeztesse a kutyáját ( vagy szaporítsa )a kérdezõ ( ha olyan a kérdés)hanem inkább ivartalanítsa.Én pl. majd egyszer ha van rá lehetõség szeretném pároztatni a kutyusomat és megtartani egy kutyust, a többit terápiás kutyusnak, vagy szõre allergiásnak adni ( uszkár kutyám van ).Én is utálom a szaporítókat akik állandóan pároztatják a kutyusaikat, de vannak olyanok akik csak azért teszik, hogy legyen utódjuk a kutyusoknak ..vagy stb..tehát jó szándékkal...

Legjobb válasz: A kutyádból az utódjában nem lesz kb. semmi. Hozzáértés nélkül nem fogsz bele, mert kinyírod a kutyádat. Ha szereted a fajtát nem b*szod szét öncélú szaporítgatással. Menhelyen mindig szívesen várjuk azt a 6-8 kölyköt, akik pont nem a szerencsés kiválasztottak, de "gondos gazdiknak" "rokonnak" meg "ismerõsnek" adták.

A kutyádból az utódjában nem lesz kb. semmi. Hozzáértés nélkül nem fogsz bele, mert kinyírod a kutyádat. Ha szereted a fajtát nem b*szod szét öncélú szaporítgatással. Menhelyen mindig szívesen várjuk azt a 6-8 kölyköt, akik pont nem a szerencsés kiválasztottak, de "gondos gazdiknak" "rokonnak" meg "ismerõsnek" adták.
Ha ismersz olyan embereket, akik felelõs gazdái lennének néhány uszkárnak, az szuper! Szólj nekik, hogy van itt néhány ingyen: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én mikor megvettem a kutyám nem tudtam ezekrõl a dolgokról semmit. Elõször felhívtam 1-2 kennelt azt mondták 150ezer egy kutya mondtam hogy ezek megvannak hülyülve expresszen láttam 30.ért is. Gyorsan meg is vettem ez volt két éve. Azóta a kutyára közel 500.000ft költöttem állatorvosi költség gyanánt, így utólag megérte volna a 150 rugós kölyök. Az orvosi ktgekbõl egyik se szerzett betegség, hanem egytõl egyik örököltek. Elõttem már leírták a genetikai és tenyésztési ismeretek hiányát. Az emberek szaporodásának korlátozása különben nem sokat fog váratni magára, talán még a mi életünkben bekövetkezik, sajnálatos lenne ha nem így lenne. Rengeteg még soha nem látott mennyiségû beteg gyerek születik (amivel nem is lenne baj csak életben is maradnak) mert régen ledobták õket a tajgetoszról vagy egszerûen elhagyták valahol esetleg belehalt a kül elváltozásokba amikbe ma nem) Az a baj a beteg emberekkel hogy sok ilyen örökölt betegség dominánsan öröklõdik. Ha ez ellen nem teszünk valamit akkor születés szabályozás nélkül az egész világ beteg lesz 50-100generáció múlva. Tudom emberi jogok meg ilyenek... Kérdés hogy mi a fontosabb a jogok vagy fajunk fenmaradása(BOCSI az offért)
4-es válaszolónak teljesen igaza van! Kérdezõ, ha belegondolsz akkor rá fogsz jönni hogy nem kell fedeztetned a kutyádat! Ha szeretnél másik kutyát akkor vagy fogadj örökbe, vagy vegyél egy tk-st. Azt is megértem, ha babázni szeretnél, de akkor van lehetõség az ideiglenes befogadásra!
Kedves kérdezõ, aki terápiás kutyát akar, az ennél tudatosabban választ! Eléggé esélytelen, hogy tök ismeretlenül, a ki tudja milyen szülõktõl származó kiskutyáid közül választana bárki is. (Mondom ezt úgy, hogy van egy terápiás kutyám és egy másik kiképzés alatt.)
A jószándék sajna nem vezet mindig jóra.Dunát lehet rekeszteni a jószándékból leellett kutyákkal.Gondolkozz globálisan és ne terheld újabb almokkal a meglévõ állományt.Ha még is, tedd azt szaktudással a hátad mögött.A ma gazdája nem jószándékú, hanem tájékozott ės felelõs.
Azért, mert egy raklap KÖTELEZÕ elõzetes dolog kell, ahhoz hogy egyáltalán fedeztetésre alkalmas lehessen egy kutya és ezt a kismillió dolgot nem csinálja meg senki, csak az aki valóban tenyészt és nem szaporít. Márpedig garantáltan egészséges kutyája, csak olyannak lesz, az összes többi alom teljesen lutri, hogy lesz-e beteg kölyök, vagy sem. És a hosszú kutyás évek tapasztalata az, hogy bizony van bõven beteg kutya, aki a menhelyeken végzi, ha nem is kölyökként, de miután kijön 1-1 betegség, utána a gazda nem fizeti az ellátását és leadja inkább. De bõven van egészséges kölyök is a menhelyen, csupán azért, mert NEM KELL SENKINEK. Ezt az alapvetõ tényt kellene felfogni, hogyha az összes menhelyen lévõ kutyát kilõnénk a Holdra, és csak abból gazdálkodnánk, ami pl. fél év alatt születik, akkor is menhelyre kerülne egy valag kutya, mert ennyire nem kell senkinek. És most nem a fajtákról van szó, hanem a kutyákról...lényegtelen, hogy keverék vagy sem. Márpedig alapból van 2 millió(!!!!) gazdátlan kutya csak hazánkban, és erre jönnek a folyamatos új almok, olyanoktól is, akiknek semmi köze a tenyésztéshez, csak összerak 2 kutyát, mint amit te is szeretnél kérdezõ.Egyszerûen nincs rá szükség, sem a kutyád nem akarja, sem az átlag ember, aki kicsit is belelát az állatvédelembe. Uszkárból is, létezik fajtamentés, több tíz kutyájuk van, szerintem nagyon hálásan megköszönnék, ha ivartalanítanád a kutyát, ahelyett, hogy kétes eredetû és egészségû kölyköket gyártasz a világra. A tenyésztés célja, a fajta nemesítése, nem pedig a darabszám növelése.Nálad a darabszám fog csak nõni, de a fajta állománya romlik, nem pedig javul. A szándék meg teljesen irreleváns.A szaporítók is azért pároztatják a kutyákat, hogy legyen utódjuk.Te is ezért akarod. A tudatos tenyésztés bõven nem itt kezdõdik, ez ugyanolyan szaporítás, mint akiket annyira utálsz. Az írásod alapján én elég intelligensnek gondollak ahhoz, hogy ezt megértsd, esetleg utánamenj a témában. Gondold át, mert nem jó dologra készülsz,
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves utolsó, Érveléstan 1es, ülj le... Kár direkt provokálni, az nem egy elõremutató dolog. Az állattenyésztésnek megvan a maga célja, és az nem az h minél több egyedet hozzunk létre. Az állattenyésztés egy tudatosan irányított és kvázi felgyorsított evolúció. Az a baj Kedves Kérdezõ Veled és a hozzád hasonló hobbi szaporítókkal, hogy nem értetek hozzá... ha értenél hozzá, akkor tudnád h terápiás kutyus nem lehet csak úgy hipp hopp egy kutya - és az h lehet-e az már alomban eldõl -, ha értenél hozzá akkor tudnád h a kutya jellemét tekintve nem jelent semmit h a te kutyád utóda vagy éppen vettél egy ugyanolyan fajta kutyát (ez az emberek berögzült hülyesége), ha értenél hozzá, akkor tudnád h a szaporítók is szerzik valahonnan a szukájukat akit halálra elletnek és feltételezhetõen egyiket sem úgy adták el h ilyen sorsa legyen... az h a fajtamentés tele van, szintén ezt példázza. Ha tudnál komplexebben gondolkodni, félretéve a saját önzõ érdekeidet, akkor látnád az ellenállás miértjét. És ha ezt a posztot személyed elleni sértésnek veszed, ahelyett h elgondolkodnál az érem másik oldalán, miután teljesen új nézõpontba került a story, akkor kár bármit is mondani, mert valószínû nem vagy elég intelligens/érett ahhoz, hogy összefüggéseiben lásd a világot, ne csak a saját jól felfogott kis érdekeiden keresztül, mit ahogy a legtöbben kicsiny(es) hazánkban.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Még azzal egészíteném ki, hogy mint írtam, rengeteg a gazdátlan kiskutya, akik sokszor a sintértelepeken kényszerülnek felnõni. Milyen életük lehet szerinted azoknak a kutyusoknak? Ezért hajtjuk folyamatosan, hogy aki nem teheti meg hogy tk-s kutyát vegyen, az fogadjon örökbe. Ha most te is lehoznál egy almot, te is beállnál a szaporítók sorába, mert nem tenyésztõi (azaz állatnemesítõi) célból "hoztad létre õket", hanem csak azért hogy NEKED legyen EGY új kutyád, tehát kizárólag a saját, önzõ célodból, azt a tényt figyelmen kívül hagyva, hogy közben TÖBB EZER kiskutya szenved és a lelkét odaadja neked, csak hogy befogadd és szeresd. És nem csak egy kiskutyától, hanem alomszámtól függõen még többtõl veszed el az esélyt, mert aki megvenné tõled a kutyákat, az akkor már be is fogadhatna egy hányatott sorsút. Persze én megértem, hogy sokaknak rossz a szájíze ettõl a témától, csak azért érdemes elgondolkodni. Aki szereti a kutyákat, az nem csak a sajátját szereti. És aki szeret egy fajtát, az ugyan úgy szereti a menhelyes uszkárt, mint a champion szülõktõl származó uszkárt. Remélem érted, hogy mit szeretnék ezzel mondani...
abban igazatok van h sok a menhelyes, kobor... de azert h ha parosodik megdoglik, meg h tuti beteg lessz, azert ez tul van kapatva. jo par kutyat fogadtam be, gondolom nem tk sak voltak, nem volt komolyabb bajjuk. ha a menhejrol kihozok se lessz tk s, ugye az nektek mar nem is kutya? rajtatok mulna az embereket se engednetek parosodni, csak a legjobb tenyesz genekkel rendelkezot...
Azért mert: 1. Az ide írogatók 99%-a sokszor a legalapvetõbb tenyésztési, szaporodásbiológiai, és genetikai ismeretekkel sem rendelkezik. 2. A "fedezõkan"/"tenyésszuka" szerepét leginkább kutyasétáltatás közben vagy a szomszéd kertjébõl megismert, tenyésszemlét sosem látott kutya tölti be, azt a körülményt teljesen figyelmen kívül hagyják, hogy ezek a kutyák mit örökítenek, vagy egyáltalán alkalmasak-e a tenyésztésre. Az utódok minõségében ez többnyire meg is mutatkozik... 3. Ez a "legyen egy utódja a kutyámnak" is butaság, mert a leendõ kiskutya nem csak az egyik szülõtõl örököl, hanem a másiktól is. Ahogy nálunk embereknél is, ha apuka gyerekként dolgos, határozott, stb volt, attól még a fia koránt sem biztos, hogy ilyen lesz, sõt. 4. KÉT (2) MILLIÓ gazdátlan kutya tengõdik a menhelyeken, sintértelepeken, rosszabb esetben az utcán éhezve, fázva. Naponta hallani/olvasni történeteket fára felkötött "megunt" kutyákról, kukába dobott kiskutyákról és még lehetne sorolni cifrábbakat. Hidd el, az 50%-uk épp az ilyen "de nekem csak egy kell" almokból szokott kikerülni. Errõl most regényeket lehetne írni, hogy miért, de megpróbálom dióhéjban kifejteni: Nem tudnád eladni a kiskutyáidat 80 ezer forintért pl, mert nem törzskönyvezettek, a szülõk nem szerepeltek kiállításokon, nincs tenyésszemle eredményük, nincsenek szûrve genetikai betegségekre. Az olcsó kutya pedig (akinek az árán még egy normális mobilt se lehetne venni) nincs megbecsülve. Könnyen jött, könnyen megy. 5. Gondolj bele, mennyi problémával járhat egy ötéves korában PRA (progresszív retina atrópia) miatt megvakuló kutyának a következõ tíz évét eltöltenie? Vagy hogy gyógyszert kell szednie élete végéig epilepsziás rohamok miatt? És az ételallergián át még lehetne sorolni. Attól hogy a te kutyád (és a másiknak) nincs ilyen problémája, attól még nem tudhatod hogy kettejük génkombinációja mit fog eredményezni. Könnyen lehet, hogy csak hordozók és majd a kiskutyákon jön ki, nincs kizárva, genetikai szûrések nélkül ezt nem lehet tudni. Ennyi jutott hirtelen az eszembe...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Kérdezõ! Csak gondolj bele egy kicsikét. Lehet, hogy mázlid lesz, és csak egy kiskutya születik. De simán lehet, hogy nyolc. Nem tudhatod. Ezeket etetni, oltatni, féreghajtani és szocializálni kell. Az oltás különösen sokba kerül. Két hónapig lesznek nálad. Ez idõ alatt rengeteg pisit és kakát termelnek. Egy csomót rágnak. Két hónap alatt még meg is betegedhet az egész bagázs, az is csomó pénz. Vagy pl én ismerek olyat, akiknél a kölykök allergiás reakciót mutattak a vakcinára, nagyon durván feldagadtak tõle -orvos, stressz, költség. A szukának pedig még a legnagyszerûbb kismamatápok mellett is kihullik a szõre, megviseli az egész. Még tapasztalt tenyésztõknél is elõfordul, hogy a szuka elpusztul ellés közben. Ezt sem lehet elõre tudni. Képes vagy felnevelni a kölyköket egyedül? Mert az nagyon nehéz. De az is elõfordulhat, hogy a szuka egyszerûen nem képes gondoskodni a kicsikrõl. Van olyan, hogy nincs meg benne az ösztön, és nem tud mit kezdeni velük. De a folytatás kedvéért, tegyük fel, hogy minden jól alakul. Tehát ott állsz, x kiskutyával, aki nem kell senkinek. Mert kicsi az esélye, hogy pont megfelelnek terápiás kutyának, vagy hogy egyáltalán, tõled akar valaki szerezni terápiás kutyát. A kicsiknek lesz törzskönyve? Mert ha nem, akkor allergiás embernek se kellenek majd (mármint, olyannak nem, aki egy kicsit is tájékozott), mivel semmi nem bizonyítja, hogy tényleg uszkárok a kicsik. A barátok, családtagok, akik addig lelkesedtek, és azt mondták, hogy nekik is kell kiskutya, hirtelen elszállingóznak. Ez általában így van. Mi lesz a kiskutyákkal? Vadidegeneknek adod õket. Szerzõdés, minden nélkül. Talán annyira örülsz, hogy elviszi õket valaki, hogy olyannak is odaadod, aki nem szimpatikus. Az így elajándékozott kölyköknek pedig egy jelentõs hányada végzi menhelyen, fajtamentõknél... vagy szaporítóknál... Ha a saját kutyádat szereted, akkor ezeket mind végig kell gondolnod, mielõtt fedeztetnéd. Ha mindezek után is biztos vagy abban, hogy az esetleges felmerülõ (és általában igen drága) problémákkal meg tudsz birkózni, akkor még mindig ott van, hogy a fajtának ártasz a tevékenységeddel. Sõt, nemcsak a fajtának, hanem az összes menhelyen lévõ kutyának. Ha a kutyád kiállítási eredményei, a vézenjére vonatkozó tesztek, és az egészségügyi szûréseinek eredményei azt mutatják, hogy a kutyád a fajtájának egy kiváló egyede, és van legalább egy tapasztalt tenyésztõ, aki segít neked, csakis akkor van értelme fedeztetned. Máskülönben minden ilyen "jó szándékkal" történõ kölykeztetés nagyon káros. Persze, ha az ember homokba dugja a fejét, még ringathatja magát abba a gondolatba, hogy õ "jó szándékú", de ez az a kérdés, amiben nem a szándék a fontos.

Miért van mindenki lepontozva a családi kérdéseknél?

Teljesen logikátlanul vannak ott a pontozások, van egy kb igennel, meg nemmel megválaszolható kérdés, és összevissza vannak érte a pontozások. Jól látom, hogy érzékeny lelkű nőcik vannak ott jórészt?

Legjobb válasz: "Miért van mindenki lepontozva a családi kérdéseknél?" Mindig van valaki, aki nem ért egyet... "Jól látom, hogy érzékeny lelkû nõcik vannak ott jórészt?" Jól látod.

"Miért van mindenki lepontozva a családi kérdéseknél?" Mindig van valaki, aki nem ért egyet... "Jól látom, hogy érzékeny lelkû nõcik vannak ott jórészt?" Jól látod.
Mert felteszi az értelmileg nulla kérdéseit, ráadásul kb. neki kéne a legjobban tudnia, mégis tanácsot vár. És ha nem tetszik neki a válasz, lepontozza. Ez ugyanolyan, mint amikor megkérdezik, hogy "Hogy kell szellemet idézni", és ha megírod, hogy nincsenek szellemek, akkor már "ha nem hiszel bennük minek írsz" választ kapod, meg azt h te vagy a hülye. Tipikus kérdés: "Baj, ha nem az igazi apa tolja a babakocsiban a gyerekemet?" Na, ilyen után mit feltételezel? Agyilag zokni. Az emberek 3/4 egyenlõ az Alföldi síkság domborzati viszonyaival, javarészt a marhaszintet sem értik meg. És még ilyet kérdezel? :)
A kérdező hozzászólása: én nem tudom, még friss vagyok itt, csak azt látom, hogy mászik egyre jobban lefelé a százalékom. :) Azt hinné az ember, hogy a tõle telhetõ legjobbat válaszolja, akkor oké. Csak hát vannak, akik mást szeretnének hallani, mint ami az egyértelmû. :)
Így van. Nagyon ritkán trollkodom például, mégis 73%-on állok. De ha véletlen nem is írok pontos választ, nem értem miért kell lepontozni... Hiszen ahogy te is írtad, próbálod a legjobbat nyújtani. Az emberek ilyenek. :)
A kérdező hozzászólása: Jó, nem mindenkit. :) De mintha abban a kategóriában nagyon pörögnének a dolgok ilyen téren. Ha növelni akarom a százalékom, akkor meg beírok a kiskutyás kérdésekhez valamit. :)
Azért mert mindenki azt hiszi magárol hogy 100%-os választ ad pedig csak 74%-ot lol

Miert van mindenki elájulva a magyar lányoktól? Mikor mindenki jol tudja hogy nagyobb k. k nincsenek is náluk európában?

miertnem inkább pl a török n?k vagy tudok mondani nem1 nem2 átlagos orosz lányt/n?t aki tarolja az összeset

Legjobb válasz: nem tudom, mondjuk azért körül néznék Svédországban is :D

nem tudom, mondjuk azért körül néznék Svédországban is :D

Miért van mindenki kibukva, ha valaki 10-14 évesen mindent tud a szexről?

Mindenki kiakad, ha egy ilyen korú gyerek válaszol az itt feltett kérdésekre.De ha ? tud segíteni?

Legjobb válasz: az nem baj ha felvan világosítva csak ne csinálja

Nem az a baj, ha mindent tud róla, hanem sokan hülyeségeket mesélnek a társaiknak és úgy próbálják ki a szexet kíváncsiságból.
az nem baj ha felvan világosítva csak ne csinálja
A kiakadást meg a lelkifröccs-adást én sem értem, nem vagyok híve annak, hogy nézzük le a fiatalabbakat. Ugyanakkor ha a 10-14 éves azt gondolja, hogy mindent tud a szexrõl, az veszélyes lehet, mert valószínûleg nem tud mindent (senki nem tud mindent semmirõl), és ez óvatlanná és elbizakodottá teheti. 21/N
Ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan..ok, hogy (sajnos) vannak már ennyi idõsen olyanok, akik tapasztalatból írnak. De hadd le kezdjem már el belinkelni azt a kb. 5000 kérdést, amit 16 éven aluliak irkálnak és olyanok, hogy " ha lenyelem, terhes leszek-e, masztizástól terhes leszek-e, ha hozzáér a combomhoz a ge.cis bugyi terhes leszek-e, " és ehhez hasonló épületes baromságok. Vajon miért van az, hogy a legtöbb ilyet 14-15 évesek írják? Mert SZ.ART se tudnak a szexrõl. Ok, hogy felvilágosultabbak is vannak, ez nem baj. De még én 22 éves fejjel sem merném álltani, hogy mindent tudok a szexrõl, nem hogy egy 10 éves?! Ne nevettess már.
Ahogy 15:22 is mondja, egyáltalán nem baj, ha fel van világosítva. Sõt, sokkal inkább nagyobb baj, ha valaki nincs felvilágosítva, és meggondolatlanul, ösztönbõl mondjuk sikerül neki 15 évesen összehoznia egy gyereket...
Azért, mert egy 10-14 éves még messze nem tud mindent a szexrõl, legfeljebb azt hiszi magáról és nagy a szája. Ehhez érettség, tapasztalat is kell, amit egy ilyen korú akkor sem szerez meg, ha már túl van a sokadik közösülésén.
ennyi idõsen hogyan tudna már mindent a sexrõL??? azért mert néz pornót még semmit nem tud
piros pont az elõttem szólónak hihetetlen hogy mennyire nagyra vagy magaddal kislány képzeld , veled szemben 21 éves vagyok, 19 évesen veszítettem el a szüzességem, amikor már érett voltam testileg, lelkileg, nem bántam meg, ugyanis 11-16 évesek egyátalán nem érettek, és nem tudnak még mindentráadásul 855uk megbánja, szerintem inkább ne dicsekedj hogy 14 évesen már széttetted a lábad KISLÁNY!
elõzõ vagyok, bocsánat 85%uk, ami kimaradt 21évesen úgy gondolom, tudom amit megtanítottak, amit megtanultam amit tapasztaltam, amirõl hallottam, és ugye érzelmileg is érettnek érzem magam hozzá Kérdezõ: az igaz hogy 14 évesen volt róla fogalmam, de eszembe nem jutott azt hinni magamról , hogy mindent tudok, és eszembe nem jutott szexelni, az én korosztályom nagyrésze még tudta hogy nem kell elsietni
17:44 Én kaptam tõled a piros pontot.:) Én is 19 éves voltam.:) Most 22 vagyok és már írtam is elõzõekben, hogy még én sem merném azt állítani, hogy mindent tudok..ezek meg 14-15 évesen ezt merik állítani? Vicces..(bár tuti több f.aszt fogtak mint én :D)
vagy mint Én :)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, ha félreértettetek!Nem szándékozom senkivel lefeküdni, sõt pasim sincs(nem vagyok meglepve, és jelenleg nem is szeretnék)szóval nem hinném, hogy18-19 éves korom elõtt szexelnék...És szerintem a szexbe tényleg minden beletartozik amit leírtatok...De nézzetek utána:ha valaki vmit meg akar tudni a szexrõl, kinyit egy magazint(bár ott azért vannak hülyeségek is), vagy csak a neten(itt is vannak hülyeségek)néz utána..Eléggé sok mindent meg lehet tudni...és én fel is fogom a dolgokat!Van annyi agyam(most írni fogjátok hogy"biztos nincs")hogy védekezzek stb...És köszi a válaszokat, várom a továbbiakat :D
A kérdező hozzászólása: És a 14éves csajnak meg üzenem, hogy remélem ezt csak kamuból írta, és szûz még(vagy nem 14)....
21:09 15 évesen mindent tudsz? Na, mentsd el ezt a hozzászólásodat, é olvasd el úgy 20 év múlva. Jót fogsz kacagni magadon, kislány.:D (Én azért azzal sem dicsekednék, hogy 14 éves gyerekként már szexeltél, de gondolom Te már ettõl nagyon nagy lánynak hiszed magad, még egy okkal több, hogy mentsd a hozzászólásodat.)
15 vok és 14 évesen szexeltem elõször. tehát van 1 kis tapasztalaom. ezen kívül gyakran olvasok a szexrõl és más emeberek tapasztalatairól. sztem többet már tényleg nem nagyon tanulhatnék róla. Leina 15/L
Az, hogy mondjuk egy 14 éves tini mennyit és mit tud a szexrõl, nagyban függ a környezetérõl a sulijától, a szülitõl. Persze nincs tapasztalata(jó esetben), de attól még "elméletben" tudhat sok mindent... én 14 vagyok és tudom nem tudok mindent, ez természetes, de sokmndent igen.
Csak, tudod, a szex témája nem merül ki a nõi nemi mûködés és a fogamzásgátlás ismeretében. 10-14 évesen még nem tudsz bánni az érzelmeiddel érett módon, valószínûleg nem ismered eléggé a tested, nem hiszem, hogy õszinte (bármennyire is akarod!!!) és felelõs kapcsolatban tudsz élni, és minimális a tapasztalatod a párválasztás terén, pedig a szexhez (szerintem) nagyon is hozzá tartoznak ezek a dolgok. A fogamzásgátlást és a nemi mûködést könyvbõl simán meg lehet tanulni, de az utóbbiakat nem nagyon. A 10-14 évesek pedig gyakran nem is gondolnak arra, hogy a szexnek van egy lelki oldala is. Szexelnek, de nem tudják, hogy miért, nincsenek meg a lelki és szellemi feltételeik. Jó esetben védekeznek, legalább a másiknak vagy a leendõ gyermeknek nem ártanak vele, ez rendben van. De maguknak bõven árthatnak, ha lelkileg felkészületlenek. És mivel azok, de nem tudják magukról, a tanácsaik is legfeljebb a "megtanulható" dolgokra koncentrálnak, mintha annál több nem is lenne. Nézd meg a kérdésfeltevésed! Nekem (és szerintem másoknak is) nem csak a fogamzásgátlás és a nemi mûködés ismerete jutott az eszembe róla, sõt, valójában az egyáltalán nem jutott eszembe, amíg a kommentekbõl nem derült ki, hogy erre gondolsz. Te viszont pontosan erre a vetületére koncentráltál, nyilván nem tudtad, hogy van más is... 24f
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, ahogy az elõttem szóló mondta!Minden kb(bocsi, h nem jól fogalmaztam, de már az x.edik olyan kérdést olvastam ahol ennyi idõsek válaszoltak viszonylag jól, és teljesen kiakadtam)a LÉNYEG!És én 2-os koromban tudtam hogy kell védekezni, mi az a szex stb...(volt egy csaj akit 1-be felvilágosítottak és mindenrõl beszámolt)Szóval 3-ba elég sok dolgot tudtam, most meg a lényeget!És amikor a csapból is ez folyik akkor az ember bizony utána néz ennek-annak!Ez a természetes kíváncsiság átka!Pedig nem vagyok valami öreg!!És anyuval apuval ez egyáltalán nem témánk(mint kb senkinek):S 12/L(és ne szekáljatok a korom miatt légyszi!)
Én tudtam annyi idõsen. Amikor megjött az elsõ havim, utánaolvastam, és igen, a szexnél kötöttem ki. Gyakorlatilag mindent tudok, ami fontos, és ez akkor is így volt.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!!!
Kepzeld en meg 18 evesen azt se tudtam miaz a petting:) most 19 vagyok van mar lassan 1 eve baratnom es tole tudtam meg a legtobb dollgot
Pont az a baj hogy egy ilyen korú gyerek nem tud mindent a szexrõl, nincs elég tapasztalata, de annál hogy van róla fogalma meg felvilágosult még mindig jobb mint aki 12 évesen csinálja de azt se tudja mi az a védekezés.
A kérdező hozzászólása: Ja és mindenkinek igaza van, és megértem, hogy egy nehéz elhinni, hogy valaki tényleg felvilágosult legyen!!Fõleg azok után amilyen kérdések itt vannak!

Miert irtozik mindenki a szendvicstol ha fogyokurarol van szo?

Nem ertem miert baj ha reggelire az ember szendvicset eszik....

Legjobb válasz: Nem baj, sõt kell is. Csak nem mindegy, milyen szendvics. Fehér lisztes cuccot enni sok zsírral, növény nélkül nem jó. Teljes kiörl. szendvicset enni sonkával, sajttal és nagy mennyiségû bármilyen zöldséggel nagyon jó. Ez mindenkire vonatkozik, nem csak fogyókúrázókra.

Nem baj, sõt kell is. Csak nem mindegy, milyen szendvics. Fehér lisztes cuccot enni sok zsírral, növény nélkül nem jó. Teljes kiörl. szendvicset enni sonkával, sajttal és nagy mennyiségû bármilyen zöldséggel nagyon jó. Ez mindenkire vonatkozik, nem csak fogyókúrázókra.
Nem tudom mért irtóznak tõle, de tényleg nagyon jó a szendvics reggelre, én eszek 2 szendvicset reggel és 4-5 óra múlva leszek csak éhes. A lényeg csak az hogy milyen kenyérbõl csinálod pl: a graham, teljes kiõrlésû, lenmagos ezek mind jók, csak a fehéret kell kerülni és a feltét is fontos én zsírszegény sajtot és pulyka vagy csirkemell sonkát teszek rá és zöldséget: paradicsom, uborka, paprika, retek, vagy valami csírát. Szerintem az a baj, hogy a magyarok általában szendvicsen ezt értik: fehér kenyér szeletek vajjal, valami kis felvágott/téliszalámi, sajt, és egy jó nagy adag mondjuk majonéz és persze semmi zöldség.
Én is szendvicset szoktam enni, teljes kiõrlésût, magvasat, rozskenyeret. Pulyka vagy csirkesonka, nagy ritkán fõtt tarja, párizsi. Margarint teszek bele, néha fõtt tojást is és persze idényzöldséget. Saláta, uborka, eszegetek mellé paradicsomot, retket. Általában fél hét körül reggelizem, hozzá tejeskávé, tej, kapucsínó (szigorúan édesítõvel). 9 körül egy joghurt, de ez inkább a vércukor szinten tartása miatt kell, nem pedig azért, mert borzasztó éhes lettem.
Én uzsonnára szoktam. Ha van pénzem, hajdinás kenyeret veszek (vagy nem fogy el a boltban, mire odaérek), ha épp úgy állok anyagilag, egy zsömlét eszek.
Én nem diétázom, csak jövõre, de nem fogok szendvicset enni reggelire, ezt már tudom.
A kérdező hozzászólása: Kossz vegre egy ertelmes....:)

Miért van hogy a környezetemben mindig mindenki vidám és mostanában ugyan azt hozomki mindenkiből?

Én mindig is vidám voltam, de mostanában még a környezetem, a barátaim is visámak lesznek a környezetemben. És valahogy ugyan azt hozom ki bel?lük. Általában nevetnek és még különösebben meg se kell magam er?ltetni arra gondoltam h lehet ha kisugérzásom miatt v vmi ilyesmi. szerintetek????

Legjobb válasz: szerintem csak kiröhög mindenki

szerintem csak kiröhög mindenki
A kérdező hozzászólása: a leírás úgy tûnhet de az biztos ki van csukva és ne kérdezd h miért CSAK MERT
A kérdező hozzászólása: igazából max velem nevethetnek mert én olyan tipus vok h ha pofára esek akk én röhögök a legkobban magamon meg nem vok hülye meg nem csinálok olyat amit ki lehetne röhögni

Miért feszegeti mindenki a Mi lesz? Mikorra vagy kiírva? Mi lesz a neve? Kérdéseket. Apropó. Miért van mindenkinek pocakfogdosós kényszere, amikor az nem is az övé?

Falnak tudnék menni az ilyen erőszakos emberektől, ha udvariasan hárítok, akkor is bunkónak tartanak. Miért nem veszik észre magukat?

Legjobb válasz: Ne viccelj már! Ha meg valaki, látva, hogy terhes vagy, semmit nem kérdezne a babádról, az kenne a baj. Szerintem legtöbben udvariasságból kérdezik. Ez akkora tragédia? A pocakfogdosással egyetértek, bár érdekes, nekem kérés nélkül senki nem fogdozta.

Ne viccelj már! Ha meg valaki, látva, hogy terhes vagy, semmit nem kérdezne a babádról, az kenne a baj. Szerintem legtöbben udvariasságból kérdezik. Ez akkora tragédia? A pocakfogdosással egyetértek, bár érdekes, nekem kérés nélkül senki nem fogdozta.
A Novodonszky Éva hírolvasó épp az egyik interjúban mesélte el, hogy Olaszországban az a szokás, hogy az utcán idegen asszonyok oda szaladnak idegen kismamákhoz és puszilgatáják a hasát. A másik gondolatom meg, az hogy ha valaki terhes az olyan izgalmas, irigységgel nézik általában a nõk és átakarják élni ugyanazt. Ezért kérdezgetik a jobbnál-jobb kérdéseiket. Ha hárítasz akkor bunkónak fognak tartani. Nem fogják érteni, hogy miért vagy ilyen és sajátítod ki az érzést, azt hogy nem lehet veled örülni. Oké a poci simogatás nem normális dolog.
Azert kerdeznek, mert udvariasan erdeklodnek az allapotod irant. Mit kerdezzenek? Megy-e meg a szex? Vagy sokat fingasz-e miota terhes vagy? Vagy azt szeretned, h inkabb hozzad se szoljon senki? Bocsi, de erre nem tudok mast reagalni...
Engem a kérdések nem zavarnak, õszintén válaszolok. Azért kérdezik, mert érdekli õket, szerintem ezzel nincs semmi gond. A hasam még nem akarta senki megfogni :)
Az semmi hogy minden 2 hétbe megkérdezik, de amikor minden nap v. minden 2. nap na az már idegtépõ!!!Komolyan mondom hogy néha menekülök az emberek elõl ha meglátom hogy ott van pl 2 méterre! Inkább kikerülöm, mert bosszant hogy minden nap ugyan az a kérdése! Pocakfogdosás!!! A minap álltam a piros lámpánál és egy kisebbségi nõ megdicsért hogy jaaj de szép a pocakom és hogy megszeretné simogatni! Megengedem?Úgy meglepõdtem hogy szinte megszólalni se tudtam csak annyit hogy:-háááááát jóóó!Erre õ épp hogy hozzáért és utána megköszönte! Nem haltam bele!De nekem kérdés nélkül még a legszûkebb családtag se fogja meg!!! 33hkm
Azért kevés az olyan ember, akit a kisgyerekek, babák, vagy egy növekvõ magzat nem lágyít el. A pocakfogdosást én sem értem, az enyémet kb 2 olyan ember fogta meg, akivel nem voltunk olyan hûdejóban, de elõtte engedélyt kért rá. Engem nem zavart, neki meg lett egy jó napja. Amúgy mirõl kéne, hogy kérdezgessenek? Hú, nálatok is meleg van? Illik észrevenni, ha valaki babát vár, és illik rá néhány kedves megjegyzést tenni, vagy legalább úgy csinálni, mint aki együtt örül a kismamával. Én sem értem, hogy valaki az ilyen kérdéseken miért rág be. Az persze más, ha veszélyeztetett terhesség, sok problémával, akkor érthetõ, ha valaki nem akar róla beszélni, mert semmi nem biztos. A legtöbben örülnek az ilyen érdeklõdõ kérdéseknek. A kérdezõid nem tudhatják, hogy te pont nem ebbe a kategóriába tartozol.
Az emberek nagyon kíváncsiak, szeretnek pletyizni, meg másokról mindent tudni.Ez egy jó ok arra, hogy legyen téma, ha összetalálkoznak valakivel.Általában ezek a rámenõs idõsebb pocakfogdosósok.Babonából is fogdossák, és ált.elmúltak már 50 évesek. Aki közeli ismerõs, az persze nem ezért akarja tudni, hanem mert rád kíváncsi.Õ az, aki nem fogdos pocakot, vagy ha igen, megkérdi, szabad-e.Az õ szemében nem az csillog, miközben vizslat, és kérdezõsködik, hogy "de jó, végre valami téma", hanem hogy "végre valami remek hír ebben a világban"!Na, a õ szájából õszinte a gratuláció...
Ja, pocakfogdosást én másnak olvastam, természetesen azt én sem szerettem, és soha nem fogdosnám másnak a pocakját, persze csak ha nem kér rá. Én pár barátot megkérdeztem anno, hogy akarják-e érezni, ahogy mozog. Legtöbben kíváncsiak voltak rá. :) Érdekes, mert teljesen személyfüggõ volt, hogy kinek engedtem meg, és kitõl undorodtam e téren.
Erõszakos, mert megkérdezi mikorra vagy kiírva? Ne haragudj, de egy nagyon szigorú, kemény nõ lehetsz. Pocakfogdosásban egyetértek, bár sehol a környezetemben nem tapasztaltam ilyet.....
Szerintem tök izgalmas, ha valakinek babája lesz, persze, hogy rákérdeznek ezekre a dolgokra. De ha ez téged zavar, mondd meg nekik. Eddig el sem tudtam képzelni, hogy van akit ez zavar. A legtöbb esetben a kismamák szeretnek beszélni a babájukról, hiszen büszkék rá.
A kérdező hozzászólása: Nyilván azoktól, akiket komolyan érdekel, azoktól szívesen veszem, de TUDOM, hogy egyesek csak azért kérdezik, hogy kitöltsék az idõt. Ezek kéthetente megkérdezik, mert arra nem képesek, hogy megjegyezzék. Arra sem veszik a fáradtságot, hogy észben tartsák. Különben lehet, hogy sokkal agresszívabbnak hat a kérdés, mint amilyennek szántam, nem vagyok ám olyan agybeteg :) )!
Hasfogdosáshoz: kolleganõ terhes, huszonvalahányadik hétben van, tehát már elég szép méretû hasa van. Soha életemben nem fogtam meg terhes nõ hasát, egyszerûen felötlött bennem, hogy vajon mennyire lehet kemény/puha. Udvariasan megkérdeztem, hogy zavarná-e, mert fogalmam sincs, milyen tapintása van és érdekelne. Mondta, hogy nyugodtan. Én meg jól meglepõdtem, hogy tapintásra pont olyan, mint a sajátom, csak ugye domborúbb. Nem tudom miért, de valami olyasmi keménységre számítottam, mint egy paradicsomé.

Miért van mindenki "elájulva" a Fisher Price játékoktól? Szinte mindegyik ugyanazt tudja. Abc.123.

Nekünk is van, de én egyáltalán nem istenítem. Ajándékba kaptuk. Szerintem az ár-érték aránya sem megfelelő. A minősége viszont jó.

Legjobb válasz: Én sem vagyok elájulva tõlük. A zenélõ, beszélõ cuccok kifejezetten idegesítenek, és valahogy mindennek olyan gagyi, vásári kinézete van. Nekünk is FP óceános hintánk volt, na az az egy kivétel, az kinézetre, minõségre és használhatóságra is nagyon jó volt, szerette a kisfiam, sokáig használta. Az összes többi FP cuccot viszont megunta pár nap alatt.

Én sem vagyok elájulva tõlük. A zenélõ, beszélõ cuccok kifejezetten idegesítenek, és valahogy mindennek olyan gagyi, vásári kinézete van. Nekünk is FP óceános hintánk volt, na az az egy kivétel, az kinézetre, minõségre és használhatóságra is nagyon jó volt, szerette a kisfiam, sokáig használta. Az összes többi FP cuccot viszont megunta pár nap alatt.
Szerintem ez attól függ, hogy a gyerek hogy áll hozzá. Amikor 1 éves múlt a lányom, eltörtem a bokám, 4 hetet kellet (volna) feküdnöm. Egy áldás volt a FP játék, a lányom sokat elvolt velük.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy nem jók. De közel 10 ezer forintba kerül szinte mindegyik és a számokon meg az abc-n kívül nem sokat tudnak.
En szeretem, pont a minosege miatt. A legtobb kulonbozo, van a garazs, az nem abeces, a kulcsok, az sem, asztalka, az sem ugyanolyan, mint a tobbi, auto, az is masfajtat enekel es sorolhatnam. Ketfajta telefon, mast tudnak, csiga, tenyleg sok van. Van, ami hasonlo, de mindegyiket szereti a kisfiam. A vtech sem olcso es az csak angolul van, mondjuk, azt is szereti a fiam. Meg a tescos, ami jo, de minosegben rosszabb. Fisher price hinta is tok jo. Szerintem nincs baj ezekkel, nem rosszak. Az igaz, hogy draga, de manapsag minden minosegi dolog draga. A markat is es a minoseget is megfizeted. Ez olyan, mint a lego, nem eri meg azt a penzt elmeletileg, de gyakorlatilag az egyik legjobb. Meg a felnotteknek is szeretik:)
Nem tudom ki mennyire van elájulva ezektõl, én nem ismerem azt amirõl irsz, nekünk hintánk van Fisher Price Óceánvarázs, használtan vettük, nem volt drága és nagyon jónak tartjuk. A kisfiunk nagyon szereti hamar álomba ringatja.
Azt vettem észre, hogy ha veszek a gyereknek olcsó játékokat pl. 5 ezerért, nagy eséllyel pár hónapon belül az összes a kukában köt ki, mert eltörik, elromlik, kitörik a kereke, míg a FP simán bírja, ha földhöz vágja a gyerek, több generációt is kiszolgál úgy, hogy semmi baja. Ha meg nem kell, az 5 ezres játékot eladom legalább 2500-ért, vagy 3 ezerért. Értékállóbb, egyszerûen jobb befektetés márkás játékot venni. Újan 15 ezres ugráló zebra használtan még mindig 10 ezret ér. És kibír néhány gyereket. Szóval hiába drága, meg túlárazott, igenis megéri. Mindet sem vet fel a pénz, de ezen megfontolásból kap a gyerek mindig márkás játékot, vagy LEGO-t. Az összes nem ilyen játéka a kukában végezte, egy kivételével.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a Chicco, Lamaze, Duplo játékok is vannak olyan jók mint az FP. Én pont azt írtam, hogy nem a minõséggel van a baj, hanem az ugyanazt tudással. Konkrétan nekünk az összes csak számol meg abczik. Na mindegy köszi azért.
Nekunk nagyon sok FP jatekunk van mivel Angliaban elunk es rengeteget orokoltunk pl. a szomszed kisfiutol, baba mama csoportbol is kaptunk parat hasznaltan, baratok kozt is cserelgetunk es televan veluk a bolhapiacc fillerekert igy innen is vettunk parat. A kisfiam valahogy nem igen volt/van oda ezekert a jatekokert. Ami az FP jatekok kozul lekototte az 1 eves kora korul a golyopalya volt es baba koraban a hinta. Ezeken kivul egyik sem. Inkabb pakolni akart a konyhaba, a tv kabelet akarta letamadni, a polcrol ramolt, TV taviranyito, kocsikulcs, telefon, ures kolas uveg, muanyag fagyis dobozok, regi szamitogepes billentyuzet, a papucsomat akarta ragni es meg sorolhatnam. :) A jatekok meg ott hervetek mellette. Ha leultem vele jatszani elnyomogattuk a gombokat kozosen de otthagyott 3-4 perc mulva. Nem tudom tenleg miert mert nekem semmi bajon sem a minoseggel sem a kinezetevel de valahogy a fiamat nem erdekelte egyik sem. Jelenleg 3 es fel eves es a duplot 2 eves kora imadja. Kb. 2 es fel eves kora ota szereti a geomag magneses epitot es a magformers XL magneses jarmuveket (termeszetesen segitseggel epiti oket). Kis kora ota versenyauto rajongo es imadta/imadja tologatni az autoit de az ilyen zenelos, vilagitos, muanyag jatekok vagy plussok sosem erdekeltek. Ugyhogy ha az en peldamat nezem nekunk nem jott be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!