Találatok a következő kifejezésre: Miért van kisebbségekre (24 db)

Miért van kisebbségi komplexusom és miért tartom magamat kevesebbrw mint a jòképű férfiakat?

Mindig belemivodott hogy a bunko de eszeveszetten jolkinezo pasi barataim arattam a nok koreben en meg mindig csak az elutasitast kaptam. Azota sincs sikerem a noknel, nekik meg azota is arato szezonjuk van. Torodjek bele hogy ronda vagyok? Az arcon hogyan lehet valtoztatni ha gyerul a hajam? Fiuk van kozuletek valaki aki szinten kisebbsegi komplexusban szenved? Mi az oka?

Legjobb válasz: azok sem szépek csak nyálas b.uzik mert divatmajmok

azok sem szépek csak nyálas b.uzik mert divatmajmok
Helló! Én is így vagyok ezzel, üdv a klubban! Én alacsony, vékony vagyok, szóval engem az alkatom készít ki inkább, mindenki olyan magas és erõs, izmos hozzám képest a fiú ismerõseim közt, még a fiatalabb ismerõseim is nagyobbak és testesebbek, totál úgy érzem egy lánynak sem kellenék emaitt, így már kezdeményezni sem merek kb. 4 hónapja élõben.
kit érdekel mik? akkor is sikeresek
Ja, üdv a klubban. Lassan Dunát lehet velünk rekeszteni. Óó, hát nekem van egy pár... Péniszméretttõl kezdve a külsõmig, sok minden. Legtöbbre alapos okom is van. Mondanám a süked dumát, hogy fogadd el magad, stb, de tudom hogy szart se segít. Szóval, csak kitartás.
A kérdező hozzászólása: Itt mindig minden lany azt mondja hogy fogadd el magad es legy magabiztos, akkor bomlani fognak utanad a csajok.A masik duma a lanyok reszerol, hogy ne sirankozz majd csak talalsz valakit. Hat nem tudom nekem ez ongolnak tunik. Tobb mint 80 elutasitas utan en nem tudom elfogadni magamat es happy hangulatban elore nezni.

Miért van kisebbségi komplexusom amikor a csajozásról van szó?

Mit lehet tenni ellene? Nem tudom egyszerűen elképzelni hogy egy lány akarna, tetszenék neki.

Legjobb válasz: Akkor ne csajozz, hanem csak simán barátkozz... aztán majd valami kialakul egyszer.

Akkor ne csajozz, hanem csak simán barátkozz... aztán majd valami kialakul egyszer.
aszolut nem volt. de nem a kisebbségi komplexusom miatt hanem inkább azért mert tömg iszonyom volt. nem mentem boltba nem jártam bulikba. (ha akarirtam volna sem bitam volna mert fizikailag szarul lettem) aztán ez a kezelések alatt szépen megszünt. igazábol lelkes volt az orvosom mert nem engedett addig utamra amig nem látta a változást. amikor már jött a lelkesedésem és a csoport terápián elkezdtem csajozni akkor mondta hogy viszont nem látásra. azota nincs gond. ismeretlenül nem támadok le nöket az utcán de ha egy buliba van egy csaj aki szimpi. és látom a reakcioit akkor odamerek menni beszélni. és jönnek a szavak is. nem csak kukán állok mint elötte
A kérdező hozzászólása: Aham. Köszi. És ezalatt a 10 év alatt nem volt semmiféle kontaktusod nõkkel? Aztuán meg látványos változás állt be, most akármikor tudsz nõt szerezni magadnak?
van r terápiás megoldás is. de nem szeretik alkalmazni mert rohadtul idöigényes. akár 40-50-60 alkalom is lehet. de egy ó pszhihologus egy hipnozis közeli állapotban vagy egy ellazult állapotban simán felszinre tudja hozni az okot. amit utána megbeszél veled. és megoldjátok ezt. hozzád hasonlóan én sem a gyogyszeres kezelést választottam. a szorongásra és a fobiákra egy sok alkalmas autogene tréning segitett. persze csak azután miután kiderült az ok és az okozat. ami akár lehet az is hogy juliska 4 éves korodban elvette a homokozo lapátodat.(nem magamrol beszélek). de ezt majd az orvos eldönti és kezeli. jahh és minnél ovább vársz vele annál roszabb lesz.. én 18 éves koromtol 28 éves koromig vártam. jól megizadt az orvos mire ujra "ember" lettem
A kérdező hozzászólása: aham ez nagyon érdekelne engem. A tabiktõl meg tartok, ugyanis nem szeretnék semmiképp függni tõlük. Ha létezne valamilyen más megoldás, terápia az érdekelne.
sexual pszhihologus :) keress rá. általában magyarországon a dokiknak megvan mind 2re a végzetsége .. de a sima pszhihologus is megtudja oldalni. ezt ne ugy kezeld hogy nö probléáma. ez civilizácios betgség hogy a gátlásaidat nem tudod levetni.. nekem is volt. egébb más szorongásos pánikrohamos baromsággal együtt. meg lett oldva. mostmár casanova vagyok. csak bud spencer testel. :D
A kérdező hozzászólása: Ilyenrõl még nem hallottam, hogy nõ problémák miatt kezelnének valakit. De ha te mondod elhiszem.
persze kérdezõ. ugy hivják hogy pszhihologus. nem kell szégyelni.. leülsz és megbeszéled vele. setleg kapsz egy kis szorongás elleni tabit amit késöbb el is hagyhatsz ha fel tudsz oldodni vagy összejön a nagy ö
A kérdező hozzászólása: A sima barátkozás sem megy. Mármint ha õk kezdeményeznek igen, akkor nincs nagy gond, de én képtelen vagyok. Azt érzem hogy nem akar nõ velem beszélgetni. De csak 5 évente egyszer kezdeményeznek beszélgetést nõk velem, úgyhogy az elég kevés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket. Uolsó: Van erre szakosodott orvos?
mert lehet hogy így is van? ha meg nem akkor meg szerintem ezt egy erre szakosodott orvossal beszéld meg
Mert azt akarod, hogy tessél neki. Rágörcsölsz. Felejtsd el. Az ismerkedést ne csajozásnak fogd fel, hanem szimpla ismerkedésnek. Ne megdönteni akard õket, hanem megismerni. Vedd le a terhet a saját válladról: menj oda még azokhoz a csajokhoz is akik amúgy nem tetszenek. Beszélgess velük. Ha már természetesnek veszed a nõk közelségét, a beszélgetést velük, akkor automatikusan jön a többi, a flört egyebek. Fõ a nyugalom, természetesség nyugodtság.
gyúrd ki magad és jó lesz étrend legyen
Ez egy baromság.
mondjuk azert, mert azt ereztetik velunk, hogy semmire se vagyunk jok, mert kicsit tobb van rajtunk
Voltam én már dundi, most vékony vagyok, de a barátaimat, szeretteimet 20 kg plusszal vagy anélkül is ugyanannyira szeret(t)em!
Nem nézem le a "dundi lányokat", de miért is tudnának jobban szeretni?
Kedves 10-es, a szövegértés a kérdezõhöz hasonlóan nem erõs oldalad, vagy csak szimplán jól esik az önsajnálat?? Amikor a kommentem írtam, még NEM a te válaszod volt az, amit címeztem. Abban a kommentben éppen a ducibb nõket szidalmazta két illetõ, azóta már eltávolították a hozzászólásokat. Nyugtassatok meg, hogy nincs érettségitek...
#6-os: én vagyok a 4-es válaszoló, nõ vagyok és képzeld, voltam én is hordó méret, azonban lehetetlen nincs, tenni minden ellen lehet:) úgyhogy neked is ezt tudom ajánlani, nameg egy kis kedvességet!
A kérdező hozzászólása: Igen, neked szántam! És természetesen neked is meglehet a véleményed, de nekem is!
Kérdezõ, ha ezt nekem szántad, akkor egy utolsó senkiházi vagy. Amikor a kommentem írtam, még volt két valóban primitív komment ott, amely igen offenzív volt a kövér nõk ellen (persze az ilyen magadfajták értékítélete szerint az nyilván OK lenne).
A kérdező hozzászólása: Süt belõled a primitívség!
Szívbõl remélem, hogy a 4-es és 5-ös válaszadó csak 100 kg+ csajokat lesz képes felszedni. Vagy ha nõk, akkor õk legyenek mihamarabb ilyen súlyban és a kutyának ne kelljenek.
mert egy ilyen kérdés is csak szapulást vált ki reakcióként :) egyébként szerintem sem szeretünk jobban mint egy vékony lány, csak esetleg jobban meglepi az embereket, mert azt feltételezik (nem is mindig tudatosan) hogy kövér, tehát undorító, igénytelen, ostoba, büdös, bunkó, értelmi sérült (mert még azt sem éri fel ésszel, hogy le kellene fogynia). Ilyen elvárások mellett egy tök normális hozzáállás is valami extrának tûnik.
és mint tudjuk, ha kommenteket törölnek, akkor a továbbiak számozása följebb lép...

Ez miért van így? Miért a kisebbséget védik?

Ha egy roma megver egy Magyart kevés büntetést vagy egyáltalán nem kap érte semmi, ha egy Magyar megver egy romát rasszizmus miatt 2 vagy több év büntetést kap ez a szomorú."Lopnak ,csalnak nem dolgoznak segélyekért sorba állnak ennek.

Legjobb válasz: szerintem nem csak az rasszizmus, ha basztatjuk õket, hanem már csak az is, ha különbséget teszünk teszünk roma és magyar között. mondják, hogy ne rasszoljunk. akkor miért rágódnak rajtuk ennyit? amennyire õket védik, nekem az jön le az egészbõl, hogy nem látnak bennük jövõt. mármint... hogy úgy tekintenek rájuk, hogy egyedül életképtelenek. amúgy azért védik a kisebbséget, mert egyedül akarják megváltani a világot. rasszizmus volt, van és lesz is szerintem..

Pont a milliomos bodzaszedõkkel van a legtöbb baj, a rongyos cigányokkal messze nincs annyi baj mint márkás cuccokban feszítõ vastag fuxos 120 kilós kancigányokkal.
Az a baj hogy a kedves kormány nem veszi észre magát majd csak akkor amikor majd több száz vagy ezren mennek majd be a parlamentbe és kitudja mit csinálnak majd velük.Akkor kíváncsi leszek mit lép majd a kormány amikor már a rendõr is tehetetlenek lesznek ellenük.Magyar embert nem lehet rasszistának nevezni csak azért mert meg akarja védeni az országát és a tulajdonát de legfõképpen a családját. Kíváncsi leszek azokra a túl toleráns emberekre akik majd akkor fognak rájönni ezekre a dolgokra amikor már túl késõ.Mély tiszteletem azoknak a magyar roma és cigány állampolgároknak akik tisztességesen élnek , ez nem róluk szól ha nem teljesen más emberekrõl. Én nem tudom mért nem lehet mondjuk megteremteni az egyensúlyt mert az talán békéhez vezetne de legalábbis minimális konfliktushoz az emberek között.
A "kisebbségi" törvényhozók törvényei védik õket, mert a cigók a védõbástyáik akiket oda lehet lökni prédának mintegy "áldozatnak". Addig õk tovább erõsödnek hogy lám lám rasszizmus van, kell a védelem a pénz mert nagy baj van itt! Gerjesztett okok ezek amik az õ malmaikra hajtják a vizet. "Szerencsétlen" cigók nem látják ezt át, vagy ha mégis, nem tehetnek ellene semmit hiszen õk is tõlük függnek már...
Valaki mondja el nekem, hogy mikor lesz várhatóan változás??! Rövid történet: Születésem óta vak vagyok az egyik szememre. Valamelyik nyáron egy cigány srác és az anyukája annyira bedurvult (ugyan ez volt a gyerek baja) a szemklinikán, hogy biztonsági õrt kellett hívni az orvosnak, mert az orvos azt mondta, hogy sajnos ezért már nem jár segély. Ekkor azt kérdeztem magamtól: De hát én teljes életet élek, semmi hátrányom nincs ebböl! Akkor meg minek hadakozni 20ezer forintért?? Anyukám is ezen a véleményen volt, mondván mindenem megvan amire szükségem lehetne akkor ne vegyük el mástol a segélyt akinek jobban kellene... Szomorú ami Magyarországon folyik.Talán a politikusok is ugy érzik, hogy ha nem is annyira jo szavazó brigád mint a nyugdíjasok, de a cigányoknak is a kedvébe kell járni...
Kisebség? Lassan már többség, csak azért kisebbség mert a többség börtönben van.
Szerintem ma magyarországon lassan mi magyarok vagyunk akit védeni kellene elnyomva. A "kisebbség" bünözése megélhetési de, hogy az én megdolgozott vagyonomat veszi el és igy az én megélhetésemet veszélyezteti az nem számit. Nem hiszem, hogy ez normális. Pont igy szitják a raszizmust. Egy példa a fiam roma osztálytársa elakarta venni a gyerek telefonját, csak játszani. A fiam nem adta ezért megüttötte, a fiam vissza az én fiam kabátja szakadt, a roma táskája lett sáros. /kint történt/ A tanárok tudták, hogy a roma gyerek kezte. Másnak az egész nagy család beállitott, hogy a tanárok nem védik meg a gyereket mert roma és vegyük meg a táskát. A tanárok szoltak és négyszemközt közölték ök félnek a családtól és ebböl kimaradnának. Tudják, hogy a gyerek mindenkit terorba tart, de nem mernek semmit tenni. Ez az eset 4 éve történt és ezek után nehéz volt az ekkor 14 éves fiamnak elmagyarázni ne legyen raszista hisz az igazsághoz az is hozzá tartozik, van rendes dolgos roma is.
szerintem nem csak az rasszizmus, ha basztatjuk õket, hanem már csak az is, ha különbséget teszünk teszünk roma és magyar között. mondják, hogy ne rasszoljunk. akkor miért rágódnak rajtuk ennyit? amennyire õket védik, nekem az jön le az egészbõl, hogy nem látnak bennük jövõt. mármint... hogy úgy tekintenek rájuk, hogy egyedül életképtelenek. amúgy azért védik a kisebbséget, mert egyedül akarják megváltani a világot. rasszizmus volt, van és lesz is szerintem..
talán mert már nem is kisebbségnek kell hívni õket, hiszen népes szavazó tábor gyûlt össze belõle... a rendõrök is félnek, mert a cigányokról mindenki(legalábbis akinek a környékén élnek ilyenek) tudja, hogy bandában járnak és ha 1et megversz önvédelembõl, akkor másnap 30van ott a házadnál...
mert így a zsidók elfoglalhatják magyarországot. könnyû dolguk lesz: egymásra uszították a fehéreket és a szándékosan elszaporított cigókat - és bejön a dolog... de amit a kérdésben írtál, azzal tisztában vannak a vezetõk, direkt csinálják. nekünk meg , , el lehet innen menni", ha nem tetszik. magyarország pár év múlva cigányország-zsidóország lesz.
Mert a másik kisebbség kezében van az ország... :S
Az a legnagyobb baj szerintem hogy Magyarország tele van maffioózócigányokkal! Mert ilyenek vannak, akik milliós luxuslakásokban üldögélnek! Tudják jól õk is h mekkora szemetek a proli fajtársaik, de ezeknek a maffiózócigányoknak akkora hatalom van a kezében, hogy még...ráadásul össze van fonódva az üzleti érdekeltségeik a kormányszervekkel, politikusokkal. A politikusok ezért is nem tesznek semmit. Ezek a maffiózócigányok a politikusokkal együtt pedig mind ugyanúgy benne vannak a szabadkõmûves bûnszövetkezetben, ami a zsi.dók kezében van. Más magyarázat nincs is az ilyen nyilvánvaló jogtiprásokra, mint ami idehaza folyik...Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de ennek elõbb-utóbb úgyis fegyveres harc lesz a vége, és ez akkor is elkerülhetetlen, ha a magyarság belepusztul (ami remélem nem fog bekövetkezni!), mert a sarokba szorított kutya, akinek nincs menekvése semerre sem, nem mérlegeli a dolgokat, hanem támadni fog...

Miért van az ha egy milliomos kisebbségnek dolgozol és munka végén egy másik csóró kisebbség állítása miatt nem fizet és élet veszélyesen meg is fenyeget ha kérni mered a pénzed, még ő van felháborodva?

sajnos úgy gondoltam ha egy jó módú kisebbségnek dolgozol majd az el végzet munkát kifizeti.

Legjobb válasz: Általánosítás helyett inkább azt tanuld meg, hogy nem végzünk semmilyen munkát szerzõdés nélkül.

Általánosítás helyett inkább azt tanuld meg, hogy nem végzünk semmilyen munkát szerzõdés nélkül.
Elsõ: Ámen.
A kérdező hozzászólása: sajnos itt hiába lett volna szerzõdés:( ezek nem azok a fajták volta akiket fel kell jelenteni.

Ha a demokráciában mindig a többség akarata érvényesül, akkor miért vannak a kisebbségek kedvezőbb, előretolt helyzetben?

Szerintem ez ellentmondás egy kicsit. Vagy a többség azt szeretné esetleg, hogy a kisebbség legyen pozitívan megkülönböztetve?

Legjobb válasz: "Mert a többség negatív diszkriminációt akar a kisebbséggel szemben?" Egyik diszkrimináció sem jó, sem a pozitív, sem a negatív.

"Mert a többség negatív diszkriminációt akar a kisebbséggel szemben?" Egyik diszkrimináció sem jó, sem a pozitív, sem a negatív.
Mert a többség negatív diszkriminációt akar a kisebbséggel szemben?
A kérdező hozzászólása: Vagy ha nem szeretné a többség, hogy pozitívan legyenek diszkriminálva a kisebbségek, akkor esetleg nem is érvényesül a többség akarata?
"rendelkezõ tagja részt vehet a közügyek eldöntésében" És szerinted mi alapján döntik el hogy például ki nyeri a választásokat ? Csak nem az alapján aki a legtöbb szavazatot kapta ? "Elméletben azért, mert demokráciában olyan a berendezkedés, hogy a többségnek kedvezzen" Etnikai kisebbség vagy politikai kisebbség ?
De jó is lenne, ha minden ilyen háborgó egy évig megtapasztalhatná, mennyivel kedvezõbb is az élet a putriban, esélyek nélkül...
A demokráciában a kisebbségeket felhúzzák, a többséget pedig elnyomják, hogy egyenlõbb legyen az emberek helyzete. Ez olyan civilizált országokban is így mûködik, mint Svédország, nemtudom mi ez a háborgás...
Akkor miért nem azt kérdezte, és miért írogat hülyeségeket a demokráciáról?
A romákra gondolt -.-"
Elméletben azért, mert demokráciában olyan a berendezkedés, hogy a többségnek kedvezzen. Ez eleve negatívan érinti a kisebbségeket, ezért az esélyegyenlõség miatt nekik biztosítani kell annyi pozitív diszkriminációt, amivel a két érték végül kioltja egymást (0 lesz). A gyakorlatban talán nem is lehet ezt megvalósítani...
Ha mindig a többség akarata érvényesülne, akkor nem volna szükség a parlamentre. Minden kérdésben népszavazást írnának ki, mindenrõl közvetlenül szavazhatnánk. Csak hát ez nem volna ugye olcsó mulatság.
A kérdés rossz! Hibás feltételezéshez köti a kérdezõ. "Ha a demokráciában mindig a többség akarata érvényesül..." A demokráciában nem érvényesül mindig a többség akarata, innentõl értelmét veszti a kérdés, nincs mirõl beszélni. A demokrácia lényege csak annyi, hogy a közösség minden választójoggal rendelkezõ tagja részt vehet a közügyek eldöntésében, általában közvetett módon.
azért tolják õket, mert hátrányos helyzetbõl indulnak, mert ha nem támogatják, milrt dolgoztatna bárki velük, nehezebb a gyerekeknek tanulnia rendesen ha rossz példát lát otthon, ... egyébként szerintem most a nagy egynelõség címszavával hatalmas egyenlõtlenség van, és a rendesen dolgozók eltartják a nemdolgozó talpas "elitet"
Miért smárolsz te olyan lánnyal, aki nem tetszik????
Ezt te tudod, ne tõlünk kérdezd.
Szerintem el kéne gondolkoznod azon , hogy mégis kinek a "szájába matatsz".. , mert megmondom õszintén , hogy én olyannal nem smárolnék, akik nem vonzanak.. , de hát ízlések és pofonok..
A kérdező hozzászólása: 2-szer részeg voltam és csak utólag tudtam meg milyen csúnya lálnyokkal smároltam. 1-szer józanon egy csúnya arcú lánnyal, mert már szeretethiányom volt. Az a baj, akárhányszor is randiztam eddig szép lánnnyal, valamiért nem mertem közelíteni felé, meg nem éreztem, hogy tetszenék neki, míg egy csúnya lánynál szinte érezm, hogy én kellek neki, persze lehet csak bemesélem magamnak.
Nem csúnya vagy, hanem átlagos. Az átlagos fiúk csak a csúnya lányoknak kellenek, a csúnya fiúk még nekik sem.

Miért van a szlovákoknak kisebbségi komplexusa? (ill. miért CSAK a szlovákoknak. )

Ugye Szlovákia 1993 óta létezik, akkor vált ketté Csehszlovákia. (Régebben iga hogy létezett már 1-szer de nagyon rövid ideig) Nem szeretik a magyarokat(tapasztalat) de a cseheket és a lengyeleket se. De miért? Oké hogy nem hangoztatják hogy nincs történelmük szemben a több mint ezer éves Magyarországgal de ugyan ilyen helyzetbe vannak ezek az országok is : -Szlovénia -Macedónia -Bosznia-Hercegovina (mint ország, nem tájegység) Ez a 3 ország Jugoszlávia szétesésekor jött létre, soha nem volt azel?tt ilyen ország hogy Szlovénia vagy Bosznia, s?t macedón nép sem volt ilyenkor. Mégis úgy van hogy pl a szlovéneknek nincs kisebbségi komplexusa, nincs különösebb baja velünk, holott Szlovéniának sincs kb 20-30 évnél nagyobb történelme, mert Jugoszlávia és a Szerb-Horvát-Szlovén királyság el?tt Ausztria része volt. Macedóniánál szintén ez a helyzet, amikor megalakult a macedón nemzet már akkor sem volt kisebbségi komplexusuk, s?t inkább büszkék az országukra, arra hogy ?k macedónok. Bosznia-Hercegovina sem létezett Jugoszlávia el?tt (max csak úgy mint tájegység, de külön országgént sose) Miért csak a szlovákoknak van kisebbségi komplexusa, miért dobálják mindenkire (csehekre, magyarokra és néha lengyelekre) a sz*ros leped?t (ilyen-olyan ügyeket)? Pl Slota, Fico stb..... Ti mit gondoltok? Szlovéniának, Boszniának, és Macedóniának sincs hosszú történelme mégsem megy a szájkarate a szomszédok miatt stb... (u.i: NEM PROVOKÁCIÓNAK SZÁNOM A KÉRDÉST, csak nem értem......)

Legjobb válasz: Mert a szeparatizálódott népcsoportoknál a nemzeti öntudat kialakításában fontos szerepe van az idegengyûlöletnek. És ez nem csak a szlovákokra jellemzõ, hanem pl. a románokra, oroszokra, szerbekre is.

Mert a szeparatizálódott népcsoportoknál a nemzeti öntudat kialakításában fontos szerepe van az idegengyûlöletnek. És ez nem csak a szlovákokra jellemzõ, hanem pl. a románokra, oroszokra, szerbekre is.
A macedónoknak van. És a görögöket például nagyon utálják. Kitalálták, hogy õk az ókori makedónok leszármazottai, a görögök szerint viszont szlávok, csak hamis történelmet akarnak kreálni maguknak. Még területi vitáik is vannak. De a szlovénokban igazad van, õk jó arcok. Egy fontos momentum: Szlovénia nagyjából az etnikai határai mentén jött létre, bár van ott pár magyarlakta falu (Prekmurjében, alias Muravidék), illetve vannak olaszországi szlovénok, de ezek olyan kis területek, hogy nem érdemes rajta veszekedni. Ezzel szemben Szlovákia 10%-a magyar, és a szlovákok egy része folyton a magyarok laktaDél-Szlovákia elvesztése miatt retteg. Ezt a félelmüket meg a soviniszta pártok erõsítik tovább.
A szlovén párhuzam sántít, Szlovéniának ugyanis nincs osztrák kisebbsége, Szlovákiában viszont él több, mint félmillió magyar. Szlovénia egyébként gazdaságilag mindig is fejlettebb volt, mint Szlovákia, 1918-ig Ausztria része volt, és 1945 után Jugoszlávia részeként is félig-meddig nyugatinak számított. A szlovének egyébként az olaszokkal utálják egymást kölcsönösen (lásd. Trieszt kérdése, a szlovének durva elnyomása Mussolini idejében).
15:01: Te mi a francról beszélsz? Magyarország legalább ezer éve mindig is létezett, maximum idegen megszállás alatt volt, vagy idegen király ült a trónján. De Szlovákia mint állam, 1939-ben jött létre elõször. Nem lehetett idegen megszállás alatt, mert nem volt mit megszállni. Nem ülhetett senki a trónján, mert nem volt trónja. Nem létezett ilyen állam. A szlovák népnek ugyan lehet történelme, de Szlovákiának nem sok. A kettõ nem ugyanaz, ne zagyváljál már itt össze mindent.
Ebben a helyzetben: Akkor a nem a mi történelmünk a 48 as szabadságharc, rákóci, pár száz év is kiesik ugye mert volt a 3 felé osztott magyar o. ( bethlen gábor edélye, a török rész, plusz az osztrák rész), utána ezek szerint az se a mi történelmünk amikor lengyel király ült a trónon, a német megszállás se a mi történelmünk ugye... Vagy akkor most hogy is van?
A kérdező hozzászólása: *igaz (a helyesírási hibákért elnézést)
Azért mert a krumpli nem étel a tót nem ember.:)
Azért, mert a vérmérsékletük és a gondolkodásmódjuk ezt teszi lehetõvé. Az meg már csak rajtad múlik, hogy elfogadod vagy lenézed õket miatta.
Te nem látod a párhuzamot a szlovák és a macedón nacionalizmus között?
A kérdező hozzászólása: Az igaz hogy a macedónok utálják a görögöket, viszont a macedónok nagyon büszkék az országukra a népükre, kijelentik hogy õk nem bolgárok õk nem görögök hanem macedónok...tehát ennyi a különbség.:) Sõt a szlovének még a történelmük miatt sem cirkuszolnak holott Szlovéniának is kb 20 éves a történelme.
A kérdező hozzászólása: A szlovének nem gyûlölnek úgy nagyon senkit....mégis sokkal többre vitték mint most Szlovákia, holott Szlovéniának sincs hosszú történelme, és Szlovénia sem létezett sose Jugoszlávia elõtt.
A szlovákok kissebbségi komplexusa már régen nem igaz. Az érvényes volt Csehszlovákia megalakulása után, amikor azt mondták hogy a tótok félnek hogy egyszer vissza kellesz adni amit elraboltak, hogy tudják azt hogy bitangulm szerezték országukat és ilyesmi. Ma már ez nincs. A sok évtizedes agymosás és erõsen nemzeti soviniszta nevelés az iskolákban, a nyílt és rejtett propaganda a médiákban , az irodalomban, filmben, elhitette a mai nemzedékel, hogy õk dicsõ Svatopluk unokái és a Nagymorva birodalom folytatói. Félnek a magyarokról, de azért mert beléjük nevelték azt hogy a magyartól félni kell még ha kezet nyújt is, mert annak idején elraboltuk õseiktõl az országot és ilyesmi. A mai szlovákok megvannak gyõzõdve igazukról és nagyságukról, arról hogy õk a szelíd jóságos galamblelkû nemzet (Slota a fõgalamb), mindenre õk tanítottak minket, de mi olyan hálátlan gonoszok vagyunk, hogy nem akarunk az õ nyelvükön beszélni és beolvadni, de mindenféle telhetetlen követelésünk van. Szlovák könyvben, filmben a negatív figurának mindig magyar neve van, magyar szavakat is használ és magyarul káromkodik. Magyar figura ha nem gonosz, akkor a vígjátékokban az akin nevetni kell, magyar a buta, a magyar szereplõ nem tud szlovákul és nevetséges a kiejtése, rosszul ragoz, szóval a film bolondja. Ilyen rejtet propagandának megvan a tudattalan formázó szerepe. A szlovákok hiszik hogy a mai határok mindig is azok voltak, csak Horthyék megsértették. Mítoszokon és ferdítéseken nõnek fel. Ha Magyarországon olyan nemzeti propaganda folyna mint Szlovákiában, Magyarországott bélyegeznék a legnácib legfasisztább országnak (bár így is azt mondja a világ ballib sajtója).
Csak azt lehet megalázni, aki hagyja magát. De miért is vagy vele?
"Sok férfi inkább a talpraesett nõket szereti és bálványozza, mint a szerencsétleneket." 10 éve keresek ilyet, de valahogy mindig olyat sikerült kifognom, aki végül elhagy egy naív és szerencsétlen libáért aki mindent elhisz neki, bármit is mond, bár bocs a kifejezésért.
Vegyük ketté a kérdést: az intelligens, saját lábán megálló nõ vonzó, viszont ne legyen tököscsaj, nincs olyan férfi akit ne zavarna ha a nõje tökösebb lenne. Az ilyen kapcsolatok belülrõl õrlik, kívülrõl meg szánalmasnak látszanak, senkinek se jó. Az meg már más kérdés ha valaki oly balf*asz h férfi létére egy nálánál tökösebb/extrovertáltabb stb nõvel kezd, és úgy próbálja ezt kompenzálni h megalázza a másikat. Az ilyen kapcsolattal megintcsak mindenki rosszul jár.
Vannak ilyen típusú emberek is igen. Viszont ezek nem ilyen nõhöz valók. Nem lehet általánosítani, hogy a férfiak nem viselik ezt el. Sok férfi inkább a talpraesett nõket szereti és bálványozza, mint a szerencsétleneket. Aki ezt nem viseli el, az határozatlan "lányos férfi" "cicafiú", ilyeneket sokat ismerek. Sajnos ezek az emberek kisebbségi komplexusban szenvednek. Ezeket jobb elkerülni. Egyszer én is belefutottam egy ilyenbe, amint rájöttem erre, azonnal ki is tettem a szûrét. Fúj.
Van ilyen, de szerintem az is benne van, hogy a nõ kicsit feljebb is érzi magát, szóval valahol õ is tehet róla, úgy viselkedik csak nem veszi észre, és azért a férfi önérzetét is bántja, ha mondjuk többre viszi a nõ és õ meg alig halad, ilyen frusztráló dolog ez, és ez így csapódik le. :P
A kérdező hozzászólása: hàt az én tapasztalatom, sajnos 80%-ban, hogy a férfiak megalàzni akartak (idaig, mondom, 80%-àban a kapcsolataimnak, ), amikor én mindent adtam, szeretetet, szerelmet, megértést, csak van egy kis logikàm.... és nagyon komolyan, soha nem akartam egyik parrtneremet se "kiherélni", nem is kellene toketlen pasi... koszi a vàlaszokat!
A kérdező hozzászólása: és hogy lehetne ezt orvosolni? elmagyaràzni, hogy én nem érzem magam felsobbrendunek, nem akarok nàla okosabb lenni, és ne okozzon tobb fàjdalmat? azért elég szar, hogy a sajàt kisebbségi érzete miatt engem minduntalan mealàz.... de szeretem, elveszteni nem akarom
Lehet nem neked valóakkal kezdtél, az általad preferált típus pont nem való hozzád.

Kisebbségi komplexusom van minden fiúval szemben, akitõl akarnék valamit. Miért van ez és hogyan gyõzzem le?

Legjobb válasz: Ha ismerkedek egy fiúval, mindig túl jónak látom magamhoz képest és iszonyatosan félek, hogy csalódást okozok neki. 18/L

A kérdező hozzászólása: Ha ismerkedek egy fiúval, mindig túl jónak látom magamhoz képest és iszonyatosan félek, hogy csalódást okozok neki. 18/L
Nekem meg világ életemben kisebbségi komplexusom volt a nõkkel szemben, aztán rájöttem, hogy a nagy pofa sokkal hatásosabb, mint a befordulás.
Foggyá le
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok kövér :(
De.
Önbizalomhiány/megfelelési kényszer. A kérdés inkább az, hogy miért hiszed, hogy bárki jobb/rosszabb lenne nálad? Miért nem adsz magadnak egy esélyt. Fogadd el, hogy mindenkinek nem tetszhetsz és vállald fel önmagad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!