Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogyha az ember sok (3 db)

Miért van az, hogyha az ember sok édeset eszik, (mondjuk ez egyéntől függ) akkor elkezd émelyegni a gyomra? Egyáltalán mi az az émelygés? Mi okozza és miért "van"?

Legjobb válasz: A cukor miatt van, ami rendkívül roncsolja a szervezetet, mivel egy mesterséges anyag. A természetben NEM találsz cukrot ilyen kristályos, izolált formában. Túl gyorsan szívódik fel, így elsavasítja a szervezetet, mivel megköti az oxigént. (Ezzel a rák kialakulását is elõsegíti mellesleg) Ezen kívül elhízást és cukorbetegséget okoz, csontritkulást, mivel a szervezet a csontokból vonja ki az ásványi anyagot a kompenzáláshoz... és még sorolhatnám. A gyomrot alapvetõen a savasodás miatt teszi tönkre.

A cukor miatt van, ami rendkívül roncsolja a szervezetet, mivel egy mesterséges anyag. A természetben NEM találsz cukrot ilyen kristályos, izolált formában. Túl gyorsan szívódik fel, így elsavasítja a szervezetet, mivel megköti az oxigént. (Ezzel a rák kialakulását is elõsegíti mellesleg) Ezen kívül elhízást és cukorbetegséget okoz, csontritkulást, mivel a szervezet a csontokból vonja ki az ásványi anyagot a kompenzáláshoz... és még sorolhatnám. A gyomrot alapvetõen a savasodás miatt teszi tönkre.
Az émelygés szerintem a gyomor perisztaltikájának (mozgásának) zavara. Ha a mozgás ellenkezõ irányúvá válik, akkor következik be a hányás. A gyomor így szabadul meg a szervezetre káros anyagoktól. (A bél meg hasmenés útján.)
Nem mindegy, milyen "édeset" eszel. Próbálj olyat, amit nem nyomnak tele mindenféle adalékal. Magyar gyártmány persze ilyen nincs... és külföldön is meg kell válogatni. Borral is járhatsz hasonlóan... Egyébként meg készíts te, és használj mézet hozzá. Igazit.

Miért van az, hogyha valaki segítséget kér kutyanevelés körben, akkor rögtön azzal jön sok ember, hogy vidd el kutyasuliba?

Szerintem a mostani gazdasági helyzetben sokan annak is örülnek, hogy az orvosi ellátásokat tudják fizetni a kutyáknak. Arra nem biztos, hogy van lehet?sége, hogy elvigye iskolába, vagy kiképz?t hívjon hozzá, ezért kér itt tanácsot és 10-b?l 6 azt mondja, hogy vidd iskolába. De ha nem is a pénz akkor meg lehet, hogy elég távol él egy kutyasulitól, ahová nehéz bejutni, kiképz? meg többért jön ki a helyszínre, mintha megvenne egy oktatókönyvet a gazdi és abból tanítgatná a kutyust.

Legjobb válasz: Igen, nagyon nehéz tanácsot adni. Kutyakiképzéssel (is) foglalkozom és a pár soros leírás alapján szinte lehetetlen tanácsot adni. Épp ezéért mondja mindenki a kutyasulit, mert ott aolyanok akik értenek hozzá hosszan figyelik a kutya és a gazdi viselkedését, az egymás közti kommunikációt, a kutya viselkedését más kutyák és idegen emberek társaságában. Akkor meg lehet mondani, hogy mi az amit a gazdi rosszul csinál, mi a probléma. De pár sor alapján nem lehet.

Igen, nagyon nehéz tanácsot adni. Kutyakiképzéssel (is) foglalkozom és a pár soros leírás alapján szinte lehetetlen tanácsot adni. Épp ezéért mondja mindenki a kutyasulit, mert ott aolyanok akik értenek hozzá hosszan figyelik a kutya és a gazdi viselkedését, az egymás közti kommunikációt, a kutya viselkedését más kutyák és idegen emberek társaságában. Akkor meg lehet mondani, hogy mi az amit a gazdi rosszul csinál, mi a probléma. De pár sor alapján nem lehet.
Hát mert az õ baja, mi nem tehetünk róla, hogy a kutyája miért szokta minden reggel kézenállva körbesétálni a kertet aztán megharapni a psotást... Szóval olyan gondokkal jönnek ide amiket a kiképzõnek elég sok idõbe telik megoldani, sõt legtöbbször az ilyen kutyák speciális nevelést igényelnek. Azért háborodnak fel néhányan, hogy nem viszi el vagy legalább nem kér segítséget neten kiképzõtõl. Azért ha azt kérdezni hogyan kell leültetni, azt általában elmondjuk.
A matematikanönyvet is megveszed a gyerekednek és otthon tanítod õt, vagy esetleg elviszed iskolába, ahol a szakember majd megtanítja? Az más kérdés, ha nincs a közelben kutyasuli, de azt azért nem árt tudnod, hogy mivel nem látod "kívülrõl" magatokat, ezért a saját hibáidat sem veszed észre. Így pedig egy kezdõnek nagyon könnyû félrenevelni a kutyát. A gazdi ha egyedül van a kutyájával amúgy is hajlamos engedékenyebb lenni, és ha nincs mellette valaki aki ilyenkor figyelmezteti, akkor nem lesz hatékony a kutyanevelés.
Na kedves utolsó mint mondták, a kutyaiskolában a gazdát nevelik, szóval nem beadni kell, hogy majd más jól megneveli, hanem venni a fáradságot a gazdának és felemelni a fenekét és elmenni. A helyes választ már leírták a többiek, még annyit, hogy itt ti azt várjátok tõlünk akik már tapasztaltabbak vagyunk, hogy leírás alapján találjuk ki, hogy a kutyátok mit miért csinál. Ez pedig lehetetlen. Meg mindenki mást mond, és legtöbben semmivel sem értenek többet a kutyához, mint te aki még kezdõ vagy (vagy aki épp kérdez). Sokszor a hozzáértõ válaszát pontozzák le, mert szegény kutya meg stb, hja igen, a nevelés nem csak kellmes dolgokból áll, elkényeztetve nem lehet nevelni. Sokszor jobban felháborodtok mint ha valaki azt írná ide, hogy veri a kutyáját, volt is már ilyen, szinte senki nem reagált rá! Akkor már inkább vegyél pár könyvet, abban legalább képek vannak.
Ez igaz, bátyám kutyája 25ezerért 2 hétig volt kiképzõnél, aztán kidobott pénz is volt az mert csak megverte, és félt a kutya, a továbbiakban meg már nem hallgatott senkire.
Az elsö válaszoló leirta, hogy miért a kutyaiskola a legjobb. Egy leirás alapján a legtöbb ember - klönösen ha kezdö kutyatartó - nem tudja a kutyát megfelelöen nevelni, már csak azért is, mert minden kutya és minden gazda másmilyen. A kiképzés mindkettönek szól, nem csak a kutyának. A kérdésed második részében irod, hogy ismersz olyan kutyákat, akinek nem használt - ez nem a kutya hanem a gazda miatt van. Ha ugyanis elmondják, hogy mit hogyan csinálj a kutyáddal - neked kell a falkavezérnek lenni a viselkedésed alapján, de te nem tartod be a szabályokat, mert szerinted szegény kutyusnak az nem jó, akkor hiába volt a kiképzés. Csak abban az esetben használ, ha továbbra is folytatod azt, amit ott tanitottak neked és a kutyádnak.
A kutyasuliban 40%-ban a kutyát és 60%-ban a gazdit oktatják. Azért mondogatja mindenki a kutyasulit, mert ha én írom, hogy mit tegyél elolvasod és vagy megcsinálod vagy nem, a kiképzõ viszont meg tudja mutatni azt ahogyan kellene csinálnod. És addig magyarázza ott helyben amig meg nem érted. (ez nem ész kérdése, hanem tapasztalat: Õ tudja, Te meg most tanulod).
Sokan úgy jönnek ide hogy hát adok valami választ, azt örüljön. Én mindig úgy vok vele hogy azt a tanácsot én már nem írom le amit elöttem már 3-an leírtak, a másik meg hogy próbálok olyan tanácsot adni amit magamról, magamtól tudok hogy meg is valósítható. Átérzem a helyzeted, nem vok szegény, de a kutyaiskolára nekem se lenne pénzem, a másik meg hogy oda el is kell vinni autóval stb... Csak egyeseknek ezt tûnt a legkönnyebben leírható tanácsnak, de hidd el, õ maguk se vinnék iskolába a kutyájukat.
nem mese a flakonos dolog nálunk a flakon alján kövek vannak, miután az csörög megijed a kuyta tõle ha verekednek vagy valam rosszat csinálnak hozzávágjuk ennyi!!!
uccsó vok! jah és nem tudom máshol mennyibe kerül a kutyaiskola, de nálunk egy negyedéves tagdíj 1500Ft és alkalmanként 500Ft vasárnap van foglalkozás magyarán 2000Ft egy hónapra! Szal bármilyen válság is van 2ezer forintot sztem bárki kitud fizetni ha már kutyát tart!
A lényeget már sokan leírták elõttem, még annyit szeretnék hozzátenni, hogy én nagyon sok könyvet elolvastam, Jan Fennelét is, de nem tudtam arról leszoktatni a kutyámat, hogy kergesse a kocsikat, bicikliket, embereket, a kiképzõ kétszer jött el hozzánk és megmutatta, mit kell csinálni, azóta minden rendben van vele. Összesen 6000 Ft-ot fizettem a két alkalomért.
Kedves kérdezõ. Azért mert egy hülye ilyet ír, nem kell elhinni. Az a baj pl. ezzel az oldall is, hogy sokan írnak baromságokat is, és aki tapasztalatlan nem tudja eldönteni, hogy mi az igaz. Ha olvasol (könyvet, kutyaiskolák honlapjait) akkor jobban tudsz tájékozódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon örülök annak, hogy ez a kérdés nem torkollott veszekedésbe. Ezért külön KÖSZÖNET minden válaszadónak!
Én sem tudom kutyasuliba vinni a kutyát - így könyvekbõl tanultam. És simán megérti az ember, nem kell ahhoz külön kiképzõ... A kutyasuli jó, ha van rá pénzed, ha el tudod vinni a kutyát, mert van hozzá autód, ha olyan a kerted és a családod, hogy oda be tudsz engedni egy vadidegen embert (=kutyakiképzõt) hogy eljárjon hozzátok... de ha valami miatt mégsem teheted meg, a könyvek segítenek. Amúgy neves kutyakiképzõk is vannak, akik a honlapjukon, vagy a youtube-on videókban adnak tanácsot (angolul...) szerintem sokat lehet belõle tanulni.
Hát én ilyet még nem hallottam. Olyat már igen, hogy a kaviccsal valameddig megtöltött mûanyag palackot odadobjuk a kutya MELLÉ, és a hirtelen zaj és mozgás elvonja a figyelmét attól a nemkívánatos dologtól, amit éppen csinál és egy kellemetlen élményt társít hozzá. De nem a kutyához vágjuk hozzá a kövekkel teli üveget. Szerintem ez is olyan, hogy szóbeszéd útján terjed, aztán a tizedik ember már egyenesen azt fogja állítani, hogy féltonnás sziklákat kell hozzávágni a kutyához! :)
A flakonra gondolsz. Így képzõdnek a mesék. Vízzel félig teli flakonról van szó, amit nem a kutyára, hanem mellé dobnak, hogy kizökkentsék abból amit csinál. Ez is egy megoldás. Ugyanezt a célt szolgálja több más módszer is, nálam éles fütty az amire a kutyáimnak rám kell figyelniük. A lényeg ugyanaz, valami "erõs" jellel kizökkented a pl. játszó, egymáson hentergõ kutyákat, hogy rád figyeljenek és egyáltalán meghallják a parancsot. (De nincs kõ és nincs nekidobás)
A kérdező hozzászólása: Olvastam egy másik kérdésnél egy olyan választ, hogy attól a kutyának nem lesz semmi baja, hogy a kutyasuliban a kõvel teli üveget hozzávágják ha éppen olyat csinál. Ilyen tényleg van?
Amúgy a kutyának nem lesz semmi baja, ha lenyomják a fenekét ltetés közben... Nem törik össze a lelke meg semmi. Nekem a három közül az elsõ így tanulta, am másik kettõ meg ilyen "mégszelídebb" módszerrel. Érdekes módon az elsõ ugyanolyan boldogan és gyorsan leül, sõt neki van a legstabilabb ülése...
Vicces, nekem erre a könyvre azt mondták, hogy túl erõs, mert micsoda állatkínzás hogy a kutyára nem figyelünk amíg le nem nyugszik... :D Szóval ezért nem jó itt kérdezni...
egy viselkedési probléma megoldását valóban nehéz lenne pár sorban leirni. de a tanitás menetét le lehet irni, ami csak akkor hatékony, ha a kutyához megfelelõen viselkednek (nem õ a falkavezér). hasonló helyzetben vagyok én is, mert nincs a közelben jó kutyasuli. egy van kb. 25 km-re, de ott az idõ múlását észre se venni. még mindig nyomogatják le a kutyák fenekét, ha ültetni tanitják. kicsi kutyával nem ajánlatos menni, mert tuti megijeszti a nagy kutya. nincs mit tenni, vettem egy pár hasznos könyvet, és azokat bújtam. olvastam Jan Fennell könyveit is. sajnos ha ezen az oldalon leirom, hogy olvasd el a könyvét, azonnal lehurrognak, hogy túl gyenge, nem tanul meg belõle a kutya semmit. akkor miért sikerült a könyv alapján megnevelni a kutyám? legegyszerûbb válasz mindig az, hogy vidd el kutyasuliba, mert nem ismerjük a körülményeket. ha tehetem, én mindig leirom a nekem bevált módszer menetét, de ha a probléma olyan nagy, hogy csak egy szakember tud segiteni, akkor marad a suli, vagy a könyv.
A kérdező hozzászólása: De most itt nem rólam van szó, hanem statisztikai szemmel szeretném megnézni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: S az miért van, hogyha kérdez valaki valamit és nem akarja kutyaiskolába vinni, akkor már legalább olyan rossz kutyatartó, mint az, aki az utcára kiteszi az állatát, vagy addig fialtatja, amíg bele nem hal. Ezeket itt ezen az oldalon figyeltem meg.
A kutyaiskola szerintem elsõsorban azért van, hogy a gazdit tanítsa meg hogy hogyan kell a kutyával bánni. Végülis ezt szakkönyvekbõl is ugyanúgy meg lehet tenni.

Hogyha a jobbikosok sok olyan embert zsidónak neveznek, aki nem az, akkor miért vannak megsértődve ha a jobbikot nácinak nevezik?

Ha ?k mondhatnak a nekik nemtetsz?kre mindenfélét, akkor miért sért?dnek meg ha az ? széls?jobbos pártjukat valaki nácinak meri nevezni?

Legjobb válasz: Ha egy zsidót zsidónak nevezel, akkor ebbõl az következik, hogy nemzeti szocialista vagy? Érdekes logika.

Ha egy zsidót zsidónak nevezel, akkor ebbõl az következik, hogy nemzeti szocialista vagy? Érdekes logika.
7: Ne menjünk bele Hitler származásáról egy vitába, de tényleg nem kizárt, hogy zsidó felmenõi voltak. Miért ne lehettek volna? A nácizmus nem a zsidókról szól, hanem az õrületrõl és gonoszságról.
Nincsenek megsértõdve ez csak a közönséget hülyítõ propaganda-hadmûvelet, legtöbben büszkék rá, hogy antiszemiták és kirekesztõek és heilh-karlendítéssel köszöntik egymást.
Mondj egy embert, akirõl közleményben állapították meg, hogy zsidó, és nem az.
Ha valakit zsidónak nevezel, ez tényállítás, ha nem zsidó, akkor tévedés, de akkor is simán lehet még "zsidóbérenc" az illetõ, mint pl. Likud Viktor, Bindenberg Martonyi, Deutsch Tompika, vagy számos más cionista fideszes. Viszont a Jobbik nem náci párt, nem hirdeti a fajelméletet, nem akar totális diktatúrát, a Jobbik demokratikus eszközökkel próbálja visszaszorítani Magyarországon a zsidó és izraeli befolyást. Természetesen a Jobbik ellenfeleinek legegyszerûbb módszere az egybemosás. Holott mint tudjuk, nem minden náci antiszemita, és nem minden antiszemita náci. Ha belegondolsz, és jobban megismered õket, Te is rájössz, hogy nem szereted a zsidókat, tehát antiszemita vagy, de ettõl még nem vagy náci, ugye belátod?
Nem lehet náci párt a jobbik mert tele van zsidókkal.
7. vagyok A jobbikra értettem hogy nem lehet náci párt mert tele van zsidókkal.
"ahol megnézték hogy a magyarok 20%-a funkcionális analfabéta! Ez azt jelenti hogy képtelen részben vagy egészben értelmezni az olvasott szöveget! valyon még hány jobbikos olyan mint te? " Vajon (igen, j-vel) az ilyen fröcsögéseidet mikor fogod megtámogatni azzal, hogy esetleg megfogalmazol egy olyan magyar mondatot, ami legalább a harmadikos diákok szintjét eléri?
Volt még valahol a 2. oldalon egy nyomorék, aki azt merte hazudni, hogy Petõfi Sándor nem volt magyar. Mikor tanuljátok már meg, hogy magyarnak lenni nem országhatáron, felmenõk homályos származásán múlik? Egyedül az számít, hogy mi van a szívedben, és a lelkedben. Persze akinek a szívében üresség, a lelkében pénzéhség van, ebbõl nem sokat ért. És vegyétek tudomásul, hogy Jobbikkal, vagy anélkül, de ennek a [email protected]ágnak vége lesz!
"Volt még valahol a 2. oldalon egy nyomorék, aki azt merte hazudni, hogy Petõfi Sándor nem volt magyar. Mikor tanuljátok már meg, hogy magyarnak lenni nem országhatáron, felmenõk homályos származásán múlik? Egyedül az számít, hogy mi van a szívedben, és a lelkedben. " Alexander Petrovics édesapja és édesanyja szlovák származású volt. Petõfi kb. 5 éves korára tanult meg magyarul. Szlovák származású volt. Majd tanuljátok 7. osztályban. Amúgy nem tudom komolyan venni ezt a nemes gondolatot amit a határ nélküliségrõl és a származás lényegtelenségérõl írtál. Már az elõtte lejegyzett menehudjáhogyszlovákvótvazeg' miatt sem.
zoli7980 válasza: "Te írtad nekem azt az üzenetet privátban ami ha ide került volna ki akkor azonnal lehetett volna törölni? A lényeg hogy kértem általad hitelesnek vélt újságok, oldalak címét! Betojtál és nem mertél ilyeneket írni!!!!! Aztán belinkeltél egy cikket amirõl kiderült hogy egyszerûen csak nem olvastad el és azért nem értetted meg!! Szerintem ezek téged jellemeznek! Nem mersz válaszolni érdemben semmire de még az általad belinkelt cikk is ellent mond neked!! Ez vicc! És emellet csak privátban mersz "féregnek" meg hasonlónak nevezni??? Ez önmagáért beszél..." 1. semmilyen privát üzenetet nem küldtem neked 2. nem tartalak méltónak, hogy a továbbiakban bármilyen eszmefuttatást megvitassak veled, mivel a legalapvetõbb tiszteletet nem tanúsítod az iránt, aki másként mer gondolkodni, mint te. 3. ha szövegértelmezési gondjaid vannak, olvass többet, lehetõleg szépirodalmi mûveket. 4. remélem felfogtad az elsõ 3 pontot. Ha mégse, olvasd újra.
Azért, mert gyáva, képmutató emberek. A német náciknak legalább volt vér a pucájában, kiálltak, és közölték, hogy õk utálják a zsidókat, a jobbikosok meg folyton ötölnek-hatolnak, ha színvallásra kényszerítenék õket, akkor visszaszívnak mindent, gyávák ahhoz, hogy nyíltan felvállalják a véleményüket.
34-es Te írtad nekem azt az üzenetet privátban ami ha ide került volna ki akkor azonnal lehetett volna törölni? A lényeg hogy kértem általad hitelesnek vélt újságok, oldalak címét! Betojtál és nem mertél ilyeneket írni!!!!! Aztán belinkeltél egy cikket amirõl kiderült hogy egyszerûen csak nem olvastad el és azért nem értetted meg!! Szerintem ezek téged jellemeznek! Nem mersz válaszolni érdemben semmire de még az általad belinkelt cikk is ellent mond neked!! Ez vicc! És emellet csak privátban mersz "féregnek" meg hasonlónak nevezni??? Ez önmagáért beszél...
Nem, nem tévedsz. Csak ez szubjektív dolog. Neked oda tartozik, nekem nem. Legalábbis amíg a múltja nem tisztázódik.
"Írói munkássága elismerése mellett nem sorolom a nemzet nagyjai közé. " A szétszaggatott ország, a nemzet fájdalma, az Magyarországtól elszakított székelység lelki életének feltárása egyedüli módom valósul meg mûveiben. Olyan mintha egy "korabeli híradóst" küldtünk volna az ezeréves határra... A "nemzet nagyjai" jelzõt nemcsak a politika szereplõire, vagy a tudósokra lehet alkalmazni. Hiszen hány költõnek és írónak emelnek, emeltek szobrot. A szobrot a nemzet nagyjainak emelik. Tévednék?
"Hogyha a jobbikosok sok olyan embert zsidónak neveznek, aki nem az, akkor miért vannak megsértõdve ha a jobbikot nácinak nevezik?" A "zsidó" szó pozitív és negatív jelentést is hordoz: ez minden egyén maga ítéli meg. A "náci" szó azonban csak negatív jelentéstartalmú jelzõként használatos.
"Kérlek légy körültekintõ, amikor a szcientológiával hozol összefüggésbe valakit. Pláne ha az illetõ más halott!" Én a XXI. század c. tévémûsorból szereztem az információt, ha az téves volt, ezúton elnézést kérek. " Válasszuk már ketté a mûvészetet a politikától." Éppen ezt teszem. Írói munkássága elismerése mellett nem sorolom a nemzet nagyjai közé. De ha te tudsz olyat, ami bármilyen módon hozzájárult a nemzet épüléséhez (nagy szavak, de nem találtam jobb kifejezést), szívesen meghallgatom, és kész vagyok a véleményemet megváltoztatni. De hogy a te példádnál maradjunk, nekem is az egyik kedvencem Freddie Mercury. De sem az angol, sem az indiai nemzet nagyjai közé azért nem sorolnám.
Andizsuzsi válasza: Olvastam, és eddig: "a XX-ik század jeles, kiemelkedõ írója" egyet is értek. A többivel nem. Attól, hogy valaki remek író, még nem lesz remek ember. Hogy milyen ember volt, azt csak a könyvekbõl ismerhetjük meg. Arra céloztam, amit az asztalra letett. A nemzet nagyjaihoz sorolását a maradandó, értéket létrehozó személyiségéért írtam. A Queen-t is hallgatom, noha a homoszexualitást elutasítom. Hitler eszméivel sem értek egyet, annak ellenére festményei kifejezetten mûvésziek. A nyilas eszméket sem vallom, annak ellenére Nyírõ mûveit szeretem. Válasszuk már ketté a mûvészetet a politikától.
Olvastam, és eddig: "a XX-ik század jeles, kiemelkedõ írója" egyet is értek. A többivel nem. Attól, hogy valaki remek író, még nem lesz remek ember.
Már többször leírtam, megteszem most is.A zsidóság nem egy nép, szimplán egy vallás.Ne lássatok mögé semmit, nem irányít és nem is fog.Még Izrael államot is könyöradományként kapták, de gondoljatok bele, mit is lehetett volna velük kezdeni, azután a fura idõszak után?Rengetegen menekültek az USA-ba, nekik nem igazán kellettek, sokan megmenekültek, hova tették volna õket?Mondjuk Németországba!Kicsit furcsán jött volna le.Jelen pillanatban Izrael állam a gazdaságilag nem túl erõs, hiszen a 42.helyen áll, még Görögország is megelõzi.Aki most a topon van az Kína, melynek estében nem nagyon kell félni, hogy bármelyik kitalált vallás alapján döntene.
"A zsidóság nem egy nép, szimplán egy vallás." A zsidó egy nép. Az izraelita, az a vallás. Ne írd le mindenhova, mert hülyeség.
LOL
Vitáztok itt a zsidóságról, de had kérdezzek valamit.Ha mondjuk láttok egy magyar származású, zsidó vallású emberkét, az miben hasonlít egy másik nemzetiségûre?Leszámítva mondjuk a tetû-csuzdát, vagy a sörös kupakot.
Utolsó: inkább az lenne a hiteles, ha ezt olyan állítaná, aki áttért, és nem úgy "hallomásból, a Mari néni mondta"
Utolsó: sok ilyen kérdést tettek fel itt gyk-en, hogy áttérhet-e valaki zsidó vallásra, aki nem zsidó származású és zsidó vallású emberek azt válaszolták, hogy igen.
"A kérdező hozzászólása: A félreértések elkerülése végett Petõfi anyja szlovák, apja pedig szerb volt, DE Õ MAGYAR VOLT. Értsétek már meg hogy nincs magyar vér, attól leszel magyar, ha magyarul beszélsz, és magyarnak tartod magad. Továbbá, a zsidóság egy vallás, amit bárki fölvehet." Tévhit! Zsidó vallásúnak nem tudsz áttérni, annak születni kell. De ha nem hiszel nekem, akkor menj be egy zsinagógába és kérdez meg a rabbit, hogy 40 évesen "megcsinálja-e" és ettõl zsidó leszel-e? Kossuth Lajos vezércikke a Pesti Hírlap 1844. május 5-iki számában: "A zsidókat. nemcsak mi, hanem a zsidók is így nevezik: zsidó nép. Nem szoktuk pedig mondani: pápista nép, kálvinista nép, lutheránus nép, unitárius nép. Innen látszik, hogy e szó alatt "zsidó", több fekszik, mint csupán valláskülönbség. A zsidókat tehát nem lehet emancipálni, mert vallásuk politikai institúció, theokráciai alapokra fektetve, mely a fennálló országlási rendszerrel politikailag egybehangzásba nem hozható." Deák Ferenc parlamenti beszéde 1865. dec. 14. "A recepció törvényjavaslatának országgyûlési tárgyalása idején (1895) Vaszary Kolos hercegprímás elnöklete alatt a katolikus püspöki kar megállapította, hogy: a zsidóságot nem lehet recipiálni, mert a zsidóság nem felekezet, hanem nemzet, külön nemzeti életet él, külön nemzeti törvényei vannak."
"Hogyha a jobbikosok sok olyan embert zsidónak neveznek, aki nem az, akkor miért vannak megsértõdve ha a jobbikot nácinak nevezik?" Az egyik genetika (bár sokan a "zsidó" szót egyfajta mentalitásra is alkalmazzák) a másik pedig politikai meggyõzõdés. Ha a lovat lónak nevezed akkor az nem sértõ, mert azokat a géneket hordozza, de ha egy kutyát vérengzõ vadállatnak nevezel, akkor a viselkedését minõsíted, vagyis nem a genetikára utal, hanem a te saját és szubjektív (olykor hamis) véleményed.
Pontosan. Ha nem így lenne, nem változtatta volna meg a nevét, hogy jobban kifejezze hazaszeretetét, magyarságtudatát. Többett tett ezért a földért, és a népért, mint amennyit a "fülkeforradalmárok" valaha fognak.
A kérdező hozzászólása: A félreértések elkerülése végett Petõfi anyja szlovák, apja pedig szerb volt, DE Õ MAGYAR VOLT. Értsétek már meg hogy nincs magyar vér, attól leszel magyar, ha magyarul beszélsz, és magyarnak tartod magad. Továbbá, a zsidóság egy vallás, amit bárki fölvehet.
"Hol volt akkor szlovákia te .....? Ugye Felvidékre gondolsz? " Na, te tényleg meglehetõsen tanulatlan vagy. Akkor Petõfi anyja "felvidékiül" beszélt?
Értem, és akkor mit kezdjünk azokkal akik csak betérnek??Vagy akkor a keresztény is egy külön nép? Noha a zsidóság nem térítõ vallás, lehetséges az egyéni betérés is, illetve a rituális zsidó örökbefogadásban részesültek is zsidó vallásúak lesznek. Hagyományosan az számít zsidónak, akinek az édesanyja zsidó, illetve az aki betért.
Fantasztikus, de ettõl még a zsidó egy nép, és nem vallás.
Pusztán azért mert te ezt írtad, akkor már így is van? A zsidó vallás kifejezés a zsidóság vallását a kezdetektõl máig jelöli, míg a szûkebb értelmû judaizmus alatt a Második Szentély pusztulása utáni adott körülményekhez igazított zsidó vallást értik, amely mind a mai napig jellemzõ. A mai kor zsidó vallását ezért inkább judaizmus néven szokták emlegetni. A judaizmus és a zsidó vallás megfelelõit ugyanakkor sok nyelvben párhuzamosan is használják (így az angol nyelvû szövegekben: Judaism és Jewish studies).
#31 FIGYELEM! A FILMBEN ELHANGZÓ ÁLLÍTÁS, MELY SZERINT WASS ALBERT VAGY FELESÉGE SZCIENTOLÓGUS LETT VOLNA, HAMIS ÁLLÍTÁS. Elizabeth Fay McClain asszony a Christian Science egyház tagja volt, ezért lépett be a férje is 1952 májusában, a gyerekeivel együtt. Ám a Christian Science Church-nek semmi köze nincs a Szcientológiai Egyházhoz. Sajnos, a dokumentumfilm szerkesztõi Turcsány Péterre (Kráter Kiadó) hivatkoznak, aki azonban nem a Wass Albert-hagyaték gondozója, így hagyatéki és családi dolgokról nem tudhat. Wass Albert hagyatékának gondozója, sõt az 1998-as temetés filmfelvételének készítõje is Lukácsi Éva, miami református lelkész, aki az adatokat és a filmmel kapcsolatos kritkáját megosztotta velünk. Köszönjük! Még egy bukta, hiszen ez az egyház 1879-ben alakult. Kérlek légy körültekintõ, amikor a szcientológiával hozol összefüggésbe valakit. Pláne ha az illetõ más halott!
#31 "Wass Albertet az ország nagyjai közé sorolni - Széchenyi és társai forognak a sírjukban." Sajnálom, hogy nem olvastad egy mûvét sem, mert akkor elfogadnád azt a jelzõt, hogy a XX-ik század jeles, kiemelkedõ írója, a nemzet nagyja.
#32 zoli7980 válasza: „Na akkor írd meg hogy mik a hiteles lapok amibõl te szerzed az infóidat és garantálod a hitelességüket :) ) Várom :) ” Amikor elkezdtem írni a választ, 5 hiteles hírportált neveztem meg, majd kitöröltem: öcsikém, ahhoz, hogy ezt a kesztyût felvegyem egyenrangúnak kellene lennünk. Zolikám! Tanultál volna te is, lenne diplomád, és akkor értenéd az összefüggéseket. Azt, hogy miért kerül bele a hvg-s cikkbe Wass Albert, és miért nem Anne Frankról írják ugyanezt? Pl: szcientológusok...Mogyoróvajjal kenik be testüket teliholdkor és Anne Frankot olvasva táncolnak a dögkút körül? Ja hogy ez már zsidózás? Ja, mert ha így lenne, akkor a te fajtád már nem analfabétázna, hanem nácizna? Mert a magyarba, a magyar nemzet nagyjaiba bele lehet rúgni, azt lehet minden tanulatlan fél mûveletlen hvg olvasónak szidalmazni. Ez a kettõs mérce. Öcsikém, nekem nem fáj az, hogy leanalfabétázol. Megteheted. Ez a te stílusod. Ezt a te fajtád utolsó lehetõségként mindig elõveszi: érvek helyett támadsz. Nem baj hogy ilyen vagy, hiszen ezt a géneket örökölted, ezt szívtad magadba az anyatejjel! S az, hogy a végén hazugnak nevezel? Ez eszembe juttatja, amikor a te fajtád hazugnak nevezte az én példaképem, és megfeszítette! Ne feledd: idõvel a vádjaid visszahullnak rád!
Kérlek szépen ha a kuruc.info megírja, hogy ez és ez a tag egy nemzetrontó zsidó, utána valamelyik jobb vagy bal oldali lap televíziós csatorna stb.. meg bemondja, hogy a jobbik náci. Innentõl kezdve a jobbik mint szervezet egy üldözött politikai párttá válik, akiket a világuralmi erõk el akarnak tiporni. Ezzel rengeteg ember szimpátiáját elnyerik, a mesében is a legkisebb királyfinak szurkolunk ugyebár. Így azok akik vevõk a jobbik propagandájára, olyan médiából fognak tájékozódni, ami a jobbikhoz közel áll "rájönnek", hogy a zsidók irányítanak mindent. Máshonnan nem is hajlandók informálódni, hisz minden más forrás "zsidó média". Ez a 22-es csapdája. A barikád.hu-n megy a konszolidált állásfoglalás, a "nem hivatalos médiumoknál" mint pl a kuruc vagy a szentkoronaradio.hu meg a zsidózás. Így ha antiszemita vád éri a jobbikot azt mondják, hogy nekünk a barikád.hu a hivatalos újságunk, meg most van ez a hazai pálya elnevezésû újság. Dióhéjban ennyi lenne.
Igen, ha a szolgálólánynak gyereke születik a fõnökétõl.
Hitler nem volt német, osztrák volt. Ezt a fajta kisebbségi komplexust küzdötte le az árja elmélettel. Ugyanilyen komplexus volt megfigyelhetõ Petõfinél, akiben egy csepp magyar vér nem volt...
ÉS ha valaki zsidóknál dolgozik AZ ZSIDÓ?????? JÉZUSOM HALLOD...
Hans Frank, a Harmadik Birodalom fõjogásza a nürnbergi per során azt vallotta, hogy Hitler apai nagyapja egy Leopold Frankenberger nevû zsidó férfi, mert Maria Anna Schicklgruber (Hitler apai nagyanyja, 1795-1847) Graz városában ennél a zsidó családnál dolgozott.
"7: én meg pont erre írtam, hogy Hitler is zsidó volt mégis náci pártja volt :) " Sztálin emg náci mi? Churchill meg kommunista nem?Szép nem vagy hülye ne legyél...:)
"demokratikus eszközökkel próbálja visszaszorítani Magyarországon a zsidó és izraeli befolyást. " Egy rasszista párt nem lehet demokratikus, ha megfeszültök az erõlködéstõl, akkor sem.
7. és Idõpont ma 23:35 a nap 2 értelmes kommentelõje...pff...
7: én meg pont erre írtam, hogy Hitler is zsidó volt mégis náci pártja volt :)
A kérdező hozzászólása: az elõzõ kommentem a 2. válaszadóak ment
A kérdező hozzászólása: Például, a jobbikon kívül minden párt a parlamentben.
Hitler: hatodikos korában (1900/1901), elsõ gimnáziumi évében megbukott és évet kellett ismételnie, iskolai teljesítménye ezután sem javult, végül 16 évesen, érettségi nélkül hagyta ott az iskolát.
19: igen, ez a sunyiság és önsajnáltató rinyálás a legszánalmasabb és legidegesítõbb bennük.
A legújabb felmérés szerint a szélsõjobbosok mint a Jobbikosok is, erõsen túlméretezik a hazai kisebbségek méretét! Nem vicc, de a jobbikosok elképzelése alapján ha összerakjuk hogy szerintük melyik kisebbségbõl mennyien vannak Magyarországon akkor matematikailag az jön ki hogy az ország 50-60%-a zsidó, arab, német, cigány vagy más kisebbség! Magyarán 5-6 millió ember :) )) A jobbikosok túlparáznak mindent. A kis otthonaikban rettegnek és gondolkodnak a h.lyeségeken... Nem mellesleg annyira hazafiak hogy az orvosok után a magát jobbikosnak vallók között a legnagyobb az elvándorlási hajlandóság! 33%-os! Na ennyit a hazaszeretetrõl... Szóval a jobbik a nemzetet akarja megvédeni az olyan "kisebbségtõl" aki szerintük valójában a többség! Ilyetén módon a kisebbség(jobbikosok) nem akar valójában beilleszkedni a többségi társadalomba!! És annyira szeretik az otthonukat hogy legszívesebben elhúznának innen! vagyis papolnak arról hogy a kisebbségnek KÖTELEZÕ beilleszkednie de saját véleményük szerint mi vagyunk a kisebbség. Valamint papolnak arról hogy az ország elhagyása a hazaárulás egy enyhébb fajtája miközben erõsen mennének el... Ennyit a jobbikról...
Szerintem is túlspiláznak egy két dolgot a jobbikosok. Az echo tv-n egy magát jobbik szervezetéhez kötõ egyéntõl hallottam egy két hónapja olyat, hogy a cigányok ezrével irtják a magyarokat. Sajnos nem tudom megmutatni a felvételt, mert csak egy két mondatot hallottam az egész mûsorból azt se tudom melyik mûsor volt az... A probléma abban rejlik, hogy már meg ne sértõdjenek a jobbikosok, de elég befolyásolható mind. Elmagyarázzák nekik, hogy csak úgy lehetsz igaz magyar, ha csángó ruhát hordasz matyóhímzéssel és törtélelmi Magyarországos alsónacit viselt, valamint minimum kétszer meghalnál a Kárpátok bércein ha a gonosz világuralmi erõk el akarnák foglalni szeretett hazád. Egyfajta melodrámát csinálnak az életükbõl. Nyilván ehhez párosul, hogy bûn vagy hazaárulás nem jobb oldali lapokat olvasni, mert az mind mocskos ballibsi szennylap. Innentõl kezdve gyakorlatilag egyetlen forrásból tájékozódnak, az meg éjjel nappal azt nyomja, hogy a zsidók ezt meg azt vásárolják fel, meg a cigányok már legalább 600000 magyar embert gyilkoltak meg, nem dolgoznak, de ettõl függetlenül elveszik a munkát stb... A jobbikos nem azért nem tájékozódik más lapokból mert hülye, hanem mert bûntudata van. Erre van kondícionálva. Ha politikáról van szó, akkor betanított reflexek szerint.
"szcientológusok...Mogyoróvajjal kenik be testüket teliholdkor és Wass Albertet szavalva táncolnak a dögkút körül?" " Én amikor elolvastam csak elmosolyogtam rajtad és az a felmérés jutott eszembe ahol megnézték hogy a magyarok 20%-a funkcionális analfabéta! Ez azt jelenti hogy képtelen részben vagy egészben értelmezni az olvasott szöveget! valyon még hány jobbikos olyan mint te? Funkcionális analfabéta!!!!! Így ha nem elég egyszerû és lebutított a szöveg akkor nem érti meg!!! Ugyanis Te csak az elsõ pár sort olvastad el ahol épp azt hozza föl a szerzõ hogy mennyi félinformáció és képtelenség van a scientológia körül! És pont erre hozza abszurditásnak ezt a mogyoróvajas-Wass Albertes példát! Szóval kedves kommentelõ: Elöször olvasd el a cikket, ne csak a bevezetõt! Aztán olvasd el még 10-szer ha kell hogy legalább részben megértsd! Na és utána írjál valamit! ha meg direkt ferdítettél és írtál hazugságot akkor azt hiszem kár írnod bármit mert hazug emberrel kár vitatkozni met úgyis csak végighazudja az egész vitát...
Második felesége a szcientológiai egyház tagja volt, õt magát is e egyházhoz tartozó pap temette el. Igaz, hogy õ maga nem volt az egyház tagja. Wass Albertet az ország nagyjai közé sorolni - Széchenyi és társai forognak a sírjukban.
Kedves kérdezõ! Kérlek támaszd alá videóval, miszerint a Jobbik minden más politikai pártot lezsidózott! Köszönöm!
"Vagy például a cionista Szegedi Csanád a zsobbikból." coinista? látom nem tudod mit jelent ez a szó. Vagy te hallottad Szegedit kiállni Izrael mellett, hogy teret kell neki adni, visszatérni a régi határok mögé, és az arabok csak az életterüket veszélyeztetik, mert õk a nyugat utolsó védõbástyája? meg parolázni zsidókkal? mert én nem...
"Öcsikém! DK szimpatizáns! Érvelni tudni kell!" Na akkor írd meg hogy mik a hiteles lapok amibõl te szerzed az infóidat és garantálod a hitelességüket :) ) Várom :) Ja és a kurucinfót vagy a Mein Kampf-ot nem ér írni pubikám... :P
#25 "Ha valóban a haza javára akarsz lenni és az IGAZAT tudni akkor olvass valódi, szakmai cikkeket. HVG, Portfolio egyértelmûen nem elfogult és szakmai " Ez jó...pár percig fogtam a hasam a röhögéstõl. Még hogy a hvg hiteles? Te tudod mit beszélsz? A hvg-nél még a blikk is hitelesebb. Bizonyíték: http://hvg.hu/kultura/20120703_szcientologia_egyhaz_tom_crui.. " szcientológusok...Mogyoróvajjal kenik be testüket teliholdkor és Wass Albertet szavalva táncolnak a dögkút körül?" Mi köze van Wass Albertnek a szcientológiához? Miért kell ilyen formában lejáratni a nemzet nagyjait, hogy egy lapon emlegetik egy szektával? Ez a hiteles portál? Öcsikém! DK szimpatizáns! Érvelni tudni kell!
Kérdezõ: fogadjun Kyle a neved és van olyan kis sapkácska is a fejeden? :) Amugy ha ennyire érdekelnek a zsídók mért nem költözöl Izraelbe? Ott kapsz brlõlök bõven.
"Meg mondom mert a kisebbség ami többség elveszi a munkát feltéve ha akarnak dolgozni és nem az országon piócáskodnak. " Tudod mi a jó abban ha a TÉNYEKET ismered? Hogy abból csak 1 van és így az álláspontod sem forog attól függõen hogy milyen kedved van!!! vagyis ha azt mondod hogy a kisebbség nem dolgozik akkor nem mondhatod hogy az apád elõl elveszik a munkát! Ha meg elveszik mert olcsón dolgoznak akkor meg nem vádolhatod õket ezzel hisz dolgos rendes emberek! Véleményem szerint nagyon fiatal vagy és így hamarabb megtalál egy rövid kurucos cikk amit könnyen megértesz mint egy rendes gazdasági elemzés! Ha valóban a haza javára akarsz lenni és az IGAZAT tudni akkor olvass valódi, szakmai cikkeket. HVG, Portfolio egyértelmûen nem elfogult és szakmai Nem bírom hangsúlyozni az olvasás szükségességét! Bal és jobboldalon is rengetegen ferdítenek! Vagy magad képes vagy utánanézni az igazságnak vagy egy madzagon rángatott bábú leszel! Azt hiszed a jobboldalon mindenki tisztán lát és te is? Olvass és derítsd ki!
"vagy számos más cionista fideszes." Vagy például a cionista Szegedi Csanád a zsobbikból.
Kedve 1 óra nem tudom hány perces válaszoló...szerinted az ízig vérig magyarok miért mennek el az országból?... Meg mondom mert a kisebbség ami többség elveszi a munkát feltéve ha akarnak dolgozni és nem az országon piócáskodnak. És a kormány nagy részt velük van. A magyar már lassan éhen is dögölhet. Mamám férje ki dolgozza a belét havi 48000 Ft ért. Más melót nem talál. Szerinted elég a megélhetéshez? Szerinted elég a számlák kifizetésére? Hát nem már hogy is mondják hitel spirálba kerültek, Már hiteleket vesznek fel hogy a hiteleiket ki fizessék. Szerinted nem éri meg jobban ki menni ahol mondjuk fél milliót keresel havonta csak gyerek gondozással és némi takarítással?... A másik én nagyon jól tanulok majdnem ötös az átlagom mi az már hogy évente 1x kapok 25000 Ft, a kisebbségi osztálytársnõm aki egyébként jó módban él minden hónapban kap kb. ennyit. Azt hiszem 20000 forintot...szerinted ez normális? A kérdésre a válaszom. Engem már az sem zavarna hogyha náci párt lenne csak tegyen már valaki rendet ebben az országban az isten szerelmére. És figyelj ha én azt mondom egy emberre aki láthatóan roma, hogy cigány vagy egy rabbira hogy zsidó akkor az zsidó. Meg állapítom hogy az, ha tévedek akkor ez van....akkor talán bocsánatot kérek de a mai világban nem lehet tudni. Nem tudom de szerintem nincsenek meg sértõdve azon hogy le nácizzák õket. ÉS a zsidók tényleg mindent uralnak és le korlátoznak.
A kérdező hozzászólása: ma 23:26 A kérdés melyik része maradt ki?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!