Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy vannak olyan napok, (51 db)

Miért van hogy este olyan álmos vagyok, hogy szívem szerint napokig tudnék aludni, de reggel meg már ilyenkor fent vagyok? (7.30-óta)

Legjobb válasz: Mindenkinek megvan a bioritmusa. Este lefekszel és reggel már fel is tudsz kelni,mert kielégíted a számodra szükséges alvásmennyiséget

Mindenkinek megvan a bioritmusa. Este lefekszel és reggel már fel is tudsz kelni, mert kielégíted a számodra szükséges alvásmennyiséget

Orvost kérdeznék illetve olyat aki szintén tapasztalt már sajnos ilyet . Mitől van az hogy az utolsó napjaiban amikor valaki meghal miért vidám és jó kedvű? Miért? Mi játszódik le?

Édesapám kórházban volt péntekt?l csütörtökig és az utolsó napokban teljesen jól volt az elején meg nagyon rosszul

Legjobb válasz: szia! Nem tudom, miért van, de dédnagymamám és nagyapám is így volt. Nagyapám áttétes rákos volt, de utolsó napjaiban jobban lett õ is. Igaz, õ szívrohamban ment el, nem a rák miatt. Talán, jobb is így, még ha nem is tudjuk az okát, mert így könnyebb nekik (remélem).

szia! Nem tudom, miért van, de dédnagymamám és nagyapám is így volt. Nagyapám áttétes rákos volt, de utolsó napjaiban jobban lett õ is. Igaz, õ szívrohamban ment el, nem a rák miatt. Talán, jobb is így, még ha nem is tudjuk az okát, mert így könnyebb nekik (remélem).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod , senki nem tudja a miértjét de egy nõvér ismerõs a kórházból szintén ilyet tapasztalt nagyon sok esetben és ö sem tudja a miértjét . Édesapám szintén daganatos beteg volt gégerákos .

23. napnál tartok a 90 naposban. Az a problémám, hogy először tudtam tartani hogy az adott napon csak azt eszem amit lehet, de mostanában azt vettem észre hogy nem bírom megállni, és eszek belőle. Ha nem is olyan sokat de eszek. Miért van?

és gondolom ezzel felborul a diéta rendje.71kg-ról kezdtem, az is a problémám hogy reggel 66kg vagyok de kés?bb már 67 ez is idegesít. Tudom hogy nem kellene mindig a mérleget néznem, de érdekel hogy mennyit mutat. Van valami módszer arra hogy kibírjam hogy ne egyek abból amib?l nem szabad? Csak normális válaszokat várok. Köszi

Legjobb válasz: Ha van családod, nem tudod megállni. Én rendesen fõzök a férjemnek, de világéletemben megkóstoltam az ételt, mikor készítettem, most is megkóstolom. Ha bûnbe estél, elõfordul, nosza neki, két dolgot tehetsz: 1. Arra figyelj, hogy ha olyat szemezgetsz, ami nem arra a napra való, elõtte és utána 1 órát ne egyél mást, hogy le tudjon bomlani. 2. Ha ennyire nem bírod, valószínûleg kevesebbet eszel, mint a szervezeted kívánná. Iktasd ki a gyümölcsnapot. Lehet, hogy le fogtok pontozni, de én szépen fogyok, ahogy elterveztem, pedig nem tartok (nem birok, pusztulok el az éhségtõl) sem gyümölcsnapot, sem pedig víznapot

Ha van családod, nem tudod megállni. Én rendesen fõzök a férjemnek, de világéletemben megkóstoltam az ételt, mikor készítettem, most is megkóstolom. Ha bûnbe estél, elõfordul, nosza neki, két dolgot tehetsz: 1. Arra figyelj, hogy ha olyat szemezgetsz, ami nem arra a napra való, elõtte és utána 1 órát ne egyél mást, hogy le tudjon bomlani. 2. Ha ennyire nem bírod, valószínûleg kevesebbet eszel, mint a szervezeted kívánná. Iktasd ki a gyümölcsnapot. Lehet, hogy le fogtok pontozni, de én szépen fogyok, ahogy elterveztem, pedig nem tartok (nem birok, pusztulok el az éhségtõl) sem gyümölcsnapot, sem pedig víznapot
A kérdező hozzászólása: szerintem egész jó idáig az 4-5kg. De félek, hogy mert bûnöztem megáll a fogyásom.Ma van keményítõ napom...ettem 2-3 kanál nokedlit (nem bírtam ki, mert friss volt és úgy imádom a legjobban) lencse leves volt az ebédem, meg paprikás krumpli (csak krumpli) Ja, és valahol itt azt olvastam hogy napi 5-6szor kell enni.Ezt sem tudom mostanában tartani, mert ha nem vagyok éhes nem akarok csak azért enni, hogy meglegyen a napi 5-6szori kajálás.
elõször is! te is tudod, hogy nem lehet mindennap méregetni magad, mert begolyózol, hogy egyszer ennyi, egyszer annyi kilo vagy. minden héten egyszer állj mérlegre, reggel nagywc után. nyilván akkor vagy több, mikor eszel, reggel kevesebb, szóval ez ne aggasszon.én délbe még a 60at suroltam alulrol, most hogy vacsiztam 61 lettem. de tudom hogy holnap reggel már 59, 99999 leszek!:) egyébként én se birom megállni sokszor, hogy ne csipegessek ebbõl abbol. ha nem drasztikus mértékben akarsz fogyni, akkor nyilván nem gond, persze a fogyás se megy majd olyan gyorsan. gyüminapon én is mindig lopok egy harapás husit, és semmi bajom nem lesz tõle. egyébként meg 100%osan nem lehet szétválasztani a dolgokat, egy kicsi ugyis lesz benne vmibõl, amibõl nem kéne. a szervezetnek egyébként is szüksége van arra, hogy minden nap mindenbõl legyen, én ezzel nyugtatom magam! de azért ne ess tulzásokba, de tudd hogy nem csak te esel bûnbe! ha lelkiismeret-furdalásod van a dologtol, másnap mozogj többet! és sok mentes ásvviz!:) üdv!
A kérdező hozzászólása: így hogy nem tartassz gyümi napot meg víz napot, mennyit fogytál?és mennyi idõ alatt? köszi a válaszokat

Az miért van hogy már a 3. napja hogy 140 felett van a vérnyomásom. Eddig mindig olyan 120 körüli volt és az az érdekes hogy a per az sose magas az olyan 70 körül van, szintén a pulzus. Mondjuk elég kimerült is vagyok?

Amiatt lehet esetleg magas a vérnyomás? Ja és 25 éves vagyok, fiú és normál testalkatú.

Legjobb válasz: Igen sajnos a kimerültség okozhatja, a tartós stressz helyzet színtén. És még az idõjárás változás is. Pihend ki magad és ha azután is tartósan 140 vagy az felett van a vérnyomásod akkor irány a doki.

Igen sajnos a kimerültség okozhatja, a tartós stressz helyzet színtén. És még az idõjárás változás is. Pihend ki magad és ha azután is tartósan 140 vagy az felett van a vérnyomásod akkor irány a doki.
Nem akarlak megrémiteni, én 23 éves (lány) vagyok, és hirtelen kezdett felmenni napról napra egyre jobban a vérnyomásom, aztán a sürgõsségen kötöttem ki, 210 per 160-as vérnyomással...utólag kiderült, hogy veseelégtelenségem van..Jobb "potyára" bemenni a sürgõsségre, vagy dokihoz akár, mint olyan bajjal utólag, ami visszafordithatatlan..Persze! lehet front, fáradtság de egy általános viszgálat semmibe sem kerül!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom kipihenni magam, remélem összejön. Ha viszont késõbbiekbe is 140 fölött lesz akkor meglátogatom a doktort.
Peteérésed van, húzzatok bele!
Szia, valószínûleg peteérésed van és ha így folytatjátok tovább a pároddal a "dolgot", akkor nagy az esélyetek a babára:)
A kérdező hozzászólása: Koszi!

Miért van az, hogy vannak olyan napok, amikor felmegy bennem a hormonszint és nagyon vágyom a szexre? Ez ellen valamit lehet csinálni?

mer azokon a napoknok eléggé furcsán viselkedek

Legjobb válasz: Ellene nem nagyon tudsz tenni. De tudsz magado segíteni. Ha van állandó partnered, próbáld elcsábítani ezeke a napokon. Ha nincs állandó partnered, érdemes önkielégítést végezni. A feszültséged oldja, és nem veselkedsz majd a hiányérzeted miatt furcsán.

Ellene nem nagyon tudsz tenni. De tudsz magado segíteni. Ha van állandó partnered, próbáld elcsábítani ezeke a napokon. Ha nincs állandó partnered, érdemes önkielégítést végezni. A feszültséged oldja, és nem veselkedsz majd a hiányérzeted miatt furcsán.
Sokan örülnének ilyen tulajdonságnak :) . Ne görcsölj ezen, szerintem használd ki. (Fõleg ha van partnered) A hormonok ellen különben sem tudunk sokmindent tenni, de ebben az esetben véleményem szerint nem is kell.
Mit értesz azon hogy furcsán viselkedsz?

Vajon miért van az, hogy a párom mindig azt mondja 3 napja hogy, olyan tág vagyok? Mindig azt mondja meg csalom közbe nem is. Tényleg nem szoktam ilyen lenni, van hogy alig tudja betenni is. Mi ért van ez?

Legjobb válasz: De akkor most ténylegesen tág vagy, vagy csak õ mondja ezt? Arra lehet következtetni ebbõl, hogy csal téged egy másik nõvel (aki esetleg szûkebb vagy õ úgy érzi mert rá van izgulva), és hogy leplezze a bûntudatát, téged vádol azzal, amit õ követ el. Legjobb védekezés a támadás. Tipikus pasis módszer.

De akkor most ténylegesen tág vagy, vagy csak õ mondja ezt? Arra lehet következtetni ebbõl, hogy csal téged egy másik nõvel (aki esetleg szûkebb vagy õ úgy érzi mert rá van izgulva), és hogy leplezze a bûntudatát, téged vádol azzal, amit õ követ el. Legjobb védekezés a támadás. Tipikus pasis módszer.
#1 csaj vagy? Látszik :D
Minél jobban fel vagy ingerelve annál tágabb lesz. Kis egy ujjas pi..ból is lehet 4 ujjast csinálni. Örüljön a barátod, hogy jó tág a pun...id, ez õt igazolja. Bírom a sok kis hüly...ét amikor azt mondják, hogy azért nem kezdenének 30 fölötti nõvel mert oda már kamion kell. Ez nem igaz. A férfi tapasztalata, kisugárzása, viselkedése a szexben. Ezt igazolja a pun..i.
attól is lehetsz tágabb, hogy jobban fel vagy izgulva, kívánod a pasid... nekem a barátnõm sokkal tágabb mikor 1 hete nem találkoztunk már... bocsi, hogy így fogalmazok, de egy ultra nagy görény a barátod. ennyi erõvel belõle meg kevés anyag jön ki, akkor már jöhetne is a vádolás, hogy csal mert kevés... érted.
A kérdező hozzászólása: napi egyszer vagyunk együtt ritka a többször, mind ketten dolgozunk, nincs rá idõ. köszönöm a válaszod ez egy rendes jól meg fogalmazott válasz volt.én is erre gondoltam h annyira akarom hogy az miatt vagyok ilyen.
En alapjaban szûk vagyok nagyon is de van amikor tágabb......ha nagyon be vagy gerjedve attol lehetsz tágabb az atlagosnal! Ha többször van aktus egymas után az is lehet az oka! Ne aggódj vannak pózok ahol ugyanolyan szûknek talál mint egyébként! ;-)
A kérdező hozzászólása: de segítsetek, ez lehet át meneti is, már arra is gondoltam, hogy egy ideje nem élveztem el és annyira rá vagyok állva hogy iszonyatosan akarom. lehet ez is nem?
Kérdezõ, a #3-as az #1-esnek szánta, hogy sötét, és szerintemis az.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok sötét? Nem hinném hogy meg csal legalább is nem tudom. lehet hogy tényleg tágabb vagyok, de ez mitõl lenne?
1: Édes istenem, sötét vagy, mint az éjszaka...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszön a válaszokat.

Van olyan hogy igaz vallás napjainkban? Konkrétan az érdekel még, hogy ha van, akkor miért nem tudatosul bennünk hogy esetleg zömében majdnem mindannyian a "rossz" ösvényen járunk?

Ahogy olvasom a Bibliát, azt látom, hogy egyértelm?en azonosítani lehetett azt az egy vallást amelyiket Isten helyeselt az els? században a létez? összes többi vallású felekezetek közül. Hasonlóképpen kellene napjainkban is m?ködnie, nem? Mármint hogy van egy igaz vallás, a többi pedig nem az, nem igaz ? Érdekes, hogy err?l csak hallgatás van.

Legjobb válasz: Minden vallás igaz annak, aki abban a vallásban hisz. Ettõl lesz vallás... Honnan veszed, hogy az az Isten az igazi, amelyikrõl a Biblia ír? Lehet, hogy Buddha az egy igazi istenség, nem? De az is lehet, hogy nem egy van, hanem több isten, akiknek a vezére Zeusz. De az is elõfordulhat, hogy Jézus tényleg nem volt több csak egy próféta, akit túlmagasztalnak. Vagy épp nincs is semmiféle isten és a Földet ufók telepítették be. Ki tudhatja biztosan...

Minden vallás igaz annak, aki abban a vallásban hisz. Ettõl lesz vallás... Honnan veszed, hogy az az Isten az igazi, amelyikrõl a Biblia ír? Lehet, hogy Buddha az egy igazi istenség, nem? De az is lehet, hogy nem egy van, hanem több isten, akiknek a vezére Zeusz. De az is elõfordulhat, hogy Jézus tényleg nem volt több csak egy próféta, akit túlmagasztalnak. Vagy épp nincs is semmiféle isten és a Földet ufók telepítették be. Ki tudhatja biztosan...
Szívembõl szólt az utolsó hozzászóló.Tulajdonképpen nem a vallás a legfontosabb, hanem a hit!
Amúgy szvsz mindaddig teljesen mindegy, hogy milyen vallást követ az ember, amíg... - nem erõlteti azt másokra és nem nézi le azokat, akik másban hisznek - nem követ el annak jegyében egyébként elítélendõ dolgokat - nem szûkíti be amiatt a gondolkodásmódját, nyitott tud maradni új elképzelésekre és megközelítésekre - együtt tud mûködni másokkal és általában véve azon munkálkodik, hogy mindenkinek jobb legyen, de legalábbis nem gáncsoskodik másokkal szántszándékkal
14:58-as: Amit leírtál (az egy istent kivéve), áll például a buddhizmusra, a krisnásokra és az asatru-ra is. A késõbbi egyházban pedig valóban torzultak az elsõ századi dolgok, szó se róla. Ettõl függetlenül azonban abból nõtte ki magát, még ha aztán el is térült/ferdült.
Ahogy itt elnézem van más is, aki így járt, mint te, lepontozták. "Ennek ellenére tele van a Szentírás is és az egyházi hagyomány is számtalan olyan dologgal, amit képtelen vagyok elfogadni, és újra és újra oda lyukadok ki, hogy számomra az egyetlen ésszerû "vallás" az agnoszticizmus, vagyis röviden annak a belátása, hogy nem tudjuk eldönteni mi emberek, hogy mi van a földi életen és látható világunkon túl." Ez egy õszinte beszéd! Õszinte bár, de nem Krisztus szerinti gondolat. Nekünk most nem azt kell teljesen világosan eldönteni, megismerni 'hogy mi van a földi életen és látható világunkon túl', nekünk ettõl sokkal fontosabb földi dolgaink lennének, melyeket rendbe kellene tenni. Az, amit a bibliából a látható világon túli dolgokról megtudhatunk, az sem kevés, de ezek közül is a legfontosabb Istenrõl szerezhetõ ismeretünk. Jézus viszont nem volt agnosztikus, sõt elvárta a tanítványaitól is, hogy õk se legyenek. Vagy gondolod, hogy félrevezette, becsapta õket, elhitetve velük, hogy Istent és Õt magát a Biblia és a természet tanúlmányozásával meg lehet jól ismerni, és érteni, de közben mégsem?
9:51-es vagyok. Nem hiúságból kérdezem, mert nem érdekelnek a pontszámok, az viszont érdekel, hogy mi volt a baj a válaszommal, hogy 0%-ot érdemelt? :) Tényleg érdekel!
"csak aztán úgy alakultak a dolgok, hogy az ebbõl kialakult kereszténység rohamos és agresszív terjedésnek indult (fõleg politikai okokból)." Valóban elsõsorban az elsõ századi kereszténységre épült a késõbbi egyház, amirõl te is beszélsz?
Pontatlan volt az idézet, most szeretném a könyvbõl magából venni szó szerint: "Mindenki elõtt pedig ünnepélyesen kijelentjük, hogy mindig nagyon készek vagyunk, ha bárki kívánja, mindazt, amit itt elõadtunk, egyenként és összesen bõvebben kifejteni, végül azoknak, akik Isten igéjébõl jobbra tanítanának, köszönetünk nyilvánításával engedni, és hozzájuk igazodni az Úrban, akinek dicséret és dicsõség." - Az elõszavában hangzik el, kelt: 1566. március 1-én.
Az emberek vezetik az egyházakat, nem Isten. Így érthetõ, hogy sok van belõlük. Isten eleve szabad akaratot hagyott az embereknek, így sokfréle elképzelés alakult ki. Fontos legalább a szervezeti kapcsolat, az aostoli utódlás. Ez megvan a következõknél: katolikusok, ortodoxok, keletiek, nesztoriánusok, anglikánusok, egyes evangálikusok.
Ajánlom figyelmtkbe a The Man From Earth c. filmet!
Buddha nem isten. A szõr feláll a hátamon, amikor ezzel jönnek - holott tisztelem, és számos buddhista elvvel egyetértek, DE épp õ maga mondta még életében a tanítványainak, hogy õt ne istenítsék, belõle ne csináljanak vallást, mert azzal mindent tönkretesznek. Persze sajnos nem mindenki vette az adást. :/ Amúgy meg a kérdésre válaszolva, nincs igaz vallás, egy se, és soha nem is volt, amit az a puszta tény bizonyít, hogy ahány nép, annyi vallás. Az indiánoktól a vikingeken át az afrikaiaktól a japánokig minden népnek kialakult a maga hitrendszere. A zsidók is csak egy voltak a sok közül, ilyen szempontból semmivel nem különb a többinél, nekik is megszületett a saját vallásuk, csak aztán úgy alakultak a dolgok, hogy az ebbõl kialakult kereszténység rohamos és agresszív terjedésnek indult (fõleg politikai okokból). De attól ez még mindig ugyanúgy csak egy vallás a sok közül. Ennek a kulcsa pedig az, amit Szendi Gábor is leír az Isten az agyban c. könyvében: az a bizonyos agyi mûhiba, amit temporális epilepsziaként ismerünk, és ami az ún. "isten-élményt" idézi elõ. Maga az élmény tehát világszerte bárkivel megeshet és megeshetett, viszont kultúrkörnyezettõl függõ, hogy ki hogy "értelmezi" azt magában. Sault a damaszkuszi úton pl. Jézus "szólította meg" (akinek ugyebár kortársa volt, és akár ismerhette is, legalább látásból) egy ilyen roham alkalmával, míg mondjuk egy azték indiánt Quetzalcoutl, egy vikinget Odin, egy buddhista pedig elmerül a Nirvánában, és így tovább. A jelenség, az agyi mechanika tehát ugyanaz, de az élmény már a kulturális háttértõl függ - és épp ezért is lett minden népnek tökéletesen "rá szabott" vallása. Ilyen egyszerû. Lehet amúgy, hogy tényleg létezhet(nek) isten(ek), de ez esetben semmi közük a vallásainkhoz, mivel bármely isten képes lenne olyan egyértelmûen és objektíven is megnyilvánulni, amit mindenki megtapasztalhat egyszerre, és éppen ezért senki sem magyarázhat félre. Amíg azonban csak belsõ élményekre lehet támaszkodni, addig mindig fennáll az a gyanú, hogy csak az agya tréfálta meg az embert.
na igen, vallás és hit között óriási különbségek vannak, mint ahogy vallás és egyház egyház és felekezet között is. Nem ártana tisztázni a fogalmakat.

Olyan problémám akadt hogy van egy Ipod2G 16gigás készülékem, és a mai nap folyamán lemerült mire hazaértem este, de hogy feltettem töltőre kéri a jelkódot de jelenleg nincs benne. (volt már régebben de azzal se jo) Ez miért van most?

Azóta most nem tudok belépni, de nem is úgy írja ki a jelkód képernyőt mint előtte ahogy szokta, nem értem, miért van ez? Ötletek?

Legjobb válasz: restoreold, ha nemtod a jelkódot akkor nincs más választás. addig itunes se engedi baszkurálni. Rakd be DFU módba és utána nyomasd itunesba. majd restore, vagy visszaállítás. google a barátod a dfu val kapcsolatban

restoreold, ha nemtod a jelkódot akkor nincs más választás. addig itunes se engedi baszkurálni. Rakd be DFU módba és utána nyomasd itunesba. majd restore, vagy visszaállítás. google a barátod a dfu val kapcsolatban
Õ ilyen és kész. Amúgy meg nyugodtan kezdeményezhetsz teis, mert a férfiaknak is fontos hogy kívánatosnak tartsák õket.
Én most pont az ellenkezõjét tapasztaltam. Van egy lány, akivel egész hétvégén együtt voltunk, de csak naponta egyszer csináltuk, pedig én próbáltam rávenni többre, de õ nem. De még csak kézzel se, semmi, meg azt se, hogy én neki. 24F
A kérdező hozzászólása: :D Tökjó, h nem vagyok egyedül ezzel a gonddal. Nem vagyok szex mániás vagy ilyesmi, de egy napi2szer jól esett volna...
mindenkinek más a szexuális étvágya, van akinek elég a heti 2-szer vagy 3-szor és van akinek minden nap kell.persze fel lehet izgatni úgy az embert és megváltoztatni a szokásait és a hozzá állását, de ez ember függõ is mert volt olyan akivel napi 3-szor csináltam de olyan is volt hogy csak heti 3-szor 4-szer egy másik lánnyal, szóval ez attól is függ hogy kivel csinálod éppen szerintem.
Én se vagyok szexmániás. :) De azért a napi legalább 2-3 legyen meg. :P ;) 24F
Vagy lehet mégsem "nagyon jó" neki :-P
Én sem értem de bevállalom a maradékot! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!