Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy vannak olyan (1228 db)

Miért tapasztaljuk, hogy van, hogy minden megy, mint a "karikacsapás", máskor meg minden olyan nyögvenyelős, mesterkélt, erőltetett és "mörfitörvényes"?

Nem biztos, hogy jó a kategória, de a karma a reinkarnációval van együtt, ehhez annak nincs köze. Olyasmire gondolok, hogy biztos érezte mindenki, hogy szinte maguktól jól mennek a dolgok, máskor meg szinte minden, ami rossz el?fordulhat, el? is fordul (Murphy) és szinte kezdi magát úgy érezni az ember, hogy minden összeesküdött ellene. Bármit teszel, nehéz, nem ad sikerélményt, nyögve nyelve, nagyon mesterkélten és folyamatos beavatkozásokkal tudsz csak eredményt elérni. Máskor meg van, hogy szinte "magától" jól megy minden. Miért van ez így?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.

Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez hasznos, jó válasz volt. A vonzás törvényét is szokták emlegetni, ami voltaképpen majdnem ugyanaz, mint amit Te is írsz elsõ válaszoló. (Már ha pont a komment írása alatt születne újabb válasz) Az viszont újabb kérdést nyit az emberben, hogy lehetünk TUDATOSAN optimisták? Lehetünk TUDATOSAN és döntés alapján vidámak, nyitottak, pozitívak?
Szerintem igen, lehetünk tudatosan optimisták, én is ezen vagyok egy ideje, de nem mindig egyszerû.Mindennap próbálkozni kell és egyszer talán a szokásunkká válik.Olyasmit kell olvasni, hallgatni, ami jó , pozitív érzéseket, gondolatokat ébreszt bennünk, Ügyelni kell rá, hogy a gondolataink is nyugodtak, pozitívak legyenek, ebben segít, ha szeretettel, türelemmel próbálunk gondolni mindenre és mindenkire. Lehetõleg minél kevesebbet lenni olyan emberek közt, olyan helyen, ami rossz hatással van ránk, ha csak lehet, kerülni az ilyeneket. Nekem van egy füzetem, amibe szép idézeteket gyûjtöttem, amik pozitívan, lelkesítõen hatnak rám, ezeket gyakran olvasgatom, vagy mondogatom magamban ezeket, ha ne, érzem jól magam.Van néhány bibliai idézet, amiben sok a bölcsesség, és nagyon sok pozitív energiát nyerek általuk.
Talán nem tõlem hallod elõször, az embernek van biológiai órája.Amikor lelassul bennünk minden. Talán ez szervezetünk pihenõ idõszaka, hogy ne hajtsuk magunkat túl. Nagyon fontos dolog törõdni lelkünkkel, szellemünkkel. Ez nagyon is hozzátartotik az egész-ségse életvitelhez. A különösen sikeres smbereket szabad csodálni, de egyáltalán nem muszály lemásolni akarni. Nem akarlak lebeszélni a törekvésrõl, de mikor tudod, hogy mindent bedobtál mégsem sikerült, ne vádold magadat. Jó dolog a pozitiv gondolkodásra ráhangolódni.A Bibliában is sok hasznos ismernivaló van. Jó dolog, ajánlatos a relaxáció, vagyis a lazítás is.

Az miért lehet, hogy van két ugyan olyan telefon és az egyiknek halványabb a kijelzõje mint a másiknak? (Többi lent. )

Tesomnak és nekem is S4 minim van és az enyém kijelzõje halványabb mint a tesómé.Miért?Képernyõmód meg minden ugyan úgy van beállítva.De igazából csak akkor feltûnõ ha egymás mellé van rakva.

Legjobb válasz: Talán kijelzõ védõ fólia? O.o :/

Talán kijelzõ védõ fólia? O.o :/
A kérdező hozzászólása: nincs rajta
akkor talán más helyrõl rendeltétek? vagy talán 1 NAGYON KICSIT más fok-ból nézed vagy nézitek és ezért?
A kérdező hozzászólása: nem.ugyan úgy nézzük és ugyan akkor lett véve mind a kettõ a tmobilba
nem tudom vigyétek el a tmobilba és mutasd meg nekik ha nagyon észrevehetõ és kicserélik szerintem
Szarolednak gyártásakor emkora szórás van.

Miért kérdezgetik itt a gyakorikerdesek.hu-n egy csomóan, hogy hogy van ilyen meg olyan nyelven az, hogy "imádlak", "örökké szeretni foglak", "veled akarok élni", "akkor sem, ha vért izzadok" meg hasonlók?

Feltételezem ezek egy mukkot sem tudnak az adott nyelven. Különben szótárban keresnék vagy lenne egyéb módjuk arra, hogy megtudják. De akkor meg minek kellenek nekik az ilyen mondatok?

Legjobb válasz: talán mert ezeket a kifejezéseket meg akarják tanulni..!!!!!pl én nem beszélek hollandul de van egy holland barátom és igen megkérdeztem tõle pár dolgot amire kíváncsi voltam és én ezeket meg is tanultam, most neked ezzel mi a bajod? mindenki azt kérdezi meg amire kíváncsi aki pedig a vért izzadikot kérdezte az valószínû tud angolul csak ezt a kifejezést nem tudta.mondjál már egy olyan szótárt amiben benne van az a kifejezés h vért izzadok!és mi van azokkal akik nemrég kezték pl iskolában tanulni de pl a jövõidõnél még nem járnak és szeretné ha tudná h van az h örökké szeretni foglak. nem tudom miért fáj ez neked,hogy ilyenekkel törõdsz. bocsánat az esetleges helyesírási,félregépelási hibákért de siettem.

talán mert ezeket a kifejezéseket meg akarják tanulni..!!!!!pl én nem beszélek hollandul de van egy holland barátom és igen megkérdeztem tõle pár dolgot amire kíváncsi voltam és én ezeket meg is tanultam, most neked ezzel mi a bajod? mindenki azt kérdezi meg amire kíváncsi aki pedig a vért izzadikot kérdezte az valószínû tud angolul csak ezt a kifejezést nem tudta.mondjál már egy olyan szótárt amiben benne van az a kifejezés h vért izzadok!és mi van azokkal akik nemrég kezték pl iskolában tanulni de pl a jövõidõnél még nem járnak és szeretné ha tudná h van az h örökké szeretni foglak. nem tudom miért fáj ez neked, hogy ilyenekkel törõdsz. bocsánat az esetleges helyesírási, félregépelási hibákért de siettem.
Ez téged gátol a fejlõdésben, a levegõvételben, a látásodban? Vagy mi a bajod? -.- Ha nekik jól esik, akkor tegyék fel kérdésnek, ennyi. Egyébként meg: ez az oldal kérdezésre van. Ott van az X a sarokban, ha nem tetszik. Már unom, hogy ennyi balfék van itt, akiknek semmi sem tetszik. -.- hajrá, mehet a lepontozás.
Biztos egy külföldiért rajonganak, akinek üzenetben el szeretnék mondani, mit is éreznek.
Na, vajon miért? Senki sem születik úgy, hogy profin tudjon négy nyelven. Ráadásul a kifejezéseket nem lehet kiszótárazgatni, ráadásul úgy, hogy szinte ezeregy variáció van rá. Miért ne lehetne itt megkérdezni? Oké, értem a problémádat, de azért egy ilyen kis piti ügyért felesleges volt kérdést kiírni.
úgy hogy megpróbálnak minden csak az akaráson múlik. mit gondolsz azok hogy tanulnak meg angolul akik egy mukkot nem tudnak kimennek amerikába és olyan kurzuson tanulnak ahol csak angolul beszélnek mindenkihez.mindegy most nem is errõl van szó, de nekem is van pl h kíváncsi vagyok vmire egy adott ismeretlen nyelven és azt megtanulom csak pusztán érkességképpen.van olyan is (itt olvastam) aki beszél németül rendesen de ilyen érzelmes dolgokat nem tanult és ezeket a kifejezéseket megkérdezte és feltehetõen meg is tanulta.ennyi, iriggyellek, h ilyen sok szabadidõd van, h ilyenekkel törõdsz, foglalkozol:)
hát nekem is van olyan tanárom, hogy inkább hülye maradok, minthogy megkérdezzem tõle. lehet, hogy angolul, vagy németül kezdtek el beszélni vmi chates dolgon, de a másik fél olasz, spanyol, akármi. és kedveskedni szeretnének neki azzal, hogy a saját anyanyelvén vallanak szerelmet, vagy hasonló.
Ha ugye mindenki azt kérdez amit akar, akkor a kérdezõ is, vagy nem?Mit kell csesztetni?
A kérdező hozzászólása: "Ez téged gátol a fejlõdésben, a levegõvételben, a látásodban? Vagy mi a bajod?" Miért kell ilyen ellenségesnek lenni? Nem azt mondtam, hogy az ilyenek menjenek el a sunyiba, vagy fogják be a pofájukat, csak nem értem, hogy ezt minek kell.
A kérdező hozzászólása: "pl én nem beszélek hollandul de van egy holland barátom és igen megkérdeztem tõle pár dolgot amire kíváncsi voltam és én ezeket meg is tanultam" Ha adott egy ember, akivel találkozol, és kiderül, hogy beszéli ezt a nyelvet, akkor okés. De nem értem, hogy valaki csak úgy hasraütés szerûen miért akarja tudni azt hindiül, hogy "imádlak". "mindenki azt kérdezi meg amire kíváncsi" Persze. Nem is ez a problémám. Csak jönnek egymás után az ilyen tök értelmetlen kérdések és már a falra mászom tõlük. "és mi van azokkal akik nemrég kezték pl iskolában tanulni" A tanár nem arra van, hogy megkérdezzék tõle? Mégis miért fizetik azt a szerencsétlent?
A kérdező hozzászólása: De ha ennyire nem tudnak az adott nyelven, akkor 1) hogy kommunikálnak 2) egyáltalán hogy kezdtek el beszélgetni, hogy ismerkedtek? Az egészet nem értem.
az elõttem szólónak igaza van
Nekem például vannak török, arab barátaim. A legtöbbjük beszél magyarul, aki nem, azzal meg lehet angolul beszélgetni, de azért jól esett eltanulni egy-két mókásabb mondatot az adott nyelven, és az anyanyelvükön szólni hozzájuk, amikor a legkevésbé számítottak rá! :) (Értsd: Megkérdeztem egy mondatot az egyik arab fiútól, és rá két hétre ugyanazzal a mondattal szívbajt hoztam a másikra, aki nem tudta, hogy az elsõt megkérdeztem. :) Jó móka volt!) Különben pedig a mai napig profi káromkodó vagyok nagyon sok nyelven. :) A "Szeretlek! is sok nyelven megy. :)


Miért van hogy mostanában olyan sok negatív tesztes kérdés van, mikor már késett a mensi?

a tesztekkel lehet baj?egy csomó mindenki írja hogy késik,és még sincs pozitív teszt!

Legjobb válasz: szia.szerintem nem a tesztekkel van a gond.amikor mi belekezdtünk a babaterezésbe,sokszor volt, hogy bizony 2,3 napokat késett a mensim,pedig eddig pontos volt.olyan is volt, hogy hetekkel elöbb jött meg.én a hormonokkal magyaráztam a dolgot.gondoltam a szervezetem készül a baba befogadására.meg nekem a dokim azt is mondta, hogy az ember többször lesz terhes, mint amennyirõl ismerete van.sokszor megtermékenyül, de nem tud beágyazódni.az biztos, hogy a nagyon görcsölés az nem segít,sõt árt.én akkor lettem terhes amikor tuti nem foglalkoztam a babakérdéssel, mert lakásfelujjításba kezdtünk, és ugy gondoltam majd utána megint visszatérek a kérédhez.hát már az elsõ hónapban jött a pozitív teszt.nálad is lesz siker biztos,én drukolok neked. 21 hetes kismama

szia.szerintem nem a tesztekkel van a gond.amikor mi belekezdtünk a babaterezésbe, sokszor volt, hogy bizony 2, 3 napokat késett a mensim, pedig eddig pontos volt.olyan is volt, hogy hetekkel elöbb jött meg.én a hormonokkal magyaráztam a dolgot.gondoltam a szervezetem készül a baba befogadására.meg nekem a dokim azt is mondta, hogy az ember többször lesz terhes, mint amennyirõl ismerete van.sokszor megtermékenyül, de nem tud beágyazódni.az biztos, hogy a nagyon görcsölés az nem segít, sõt árt.én akkor lettem terhes amikor tuti nem foglalkoztam a babakérdéssel, mert lakásfelujjításba kezdtünk, és ugy gondoltam majd utána megint visszatérek a kérédhez.hát már az elsõ hónapban jött a pozitív teszt.nálad is lesz siker biztos, én drukolok neked. 21 hetes kismama
azért nem lehet tudni, mert a kérdezõk nem írják meg utána hogy mi derült ki a nõdokinál, mert kiderülhet, hogy baba van és akkor rosszak a tesztek, de lehet, hogy más baj van , azt viszont nem lehet a tesztek rovására írni, mert a nem terhességet nem is mutatja ki.
Szerintem, túl sokat várunk a tesztektõl. Nemrégiben neten egy doki azt nyilatkozta, hogy a beágyazódástól számított 10.napon biztosat mutat a teszt 99%-ban. Ami akárhogyis nézzük, 7-10 napos késést jelent valójában! Így is csak akkor, ha épp "félidõben" fogant a baba. Szóval, egy mensi kimaradás bármikor elõfordulhat, és ha az ember babát tervez, akkor 2 hét után már joggal fordul meg a fejében, hogy mi van ha tényleg sikerült. A baj az, hogy nem bírunk várni. Támogatjuk a tesztgyártókat hónapról hónapra, jókat kaszálnak rajtunk, de ha várnánk 5 nappal többet, már meglenne az a potenciális pozitív.
velem is igy volt, mondtak is hogy nem vagy terhes, mert 6 nap keses utan ki kell mutatnia!de nem mutatta csak ma a hetedik napon, clearblue!!!!es nagyon eros vastag vonal!szoval jon a babam!orulok!

Miért lehet hogy csak olyan erekcióm van mint ami a videóban 2:14-nél van és olyan sosem sikerül mint amilyen 2:35-nél van?

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Complete_Penile_Erect..

Legjobb válasz: mert ilyen szarok alapján gondolkozol és jobban benned van a 2:14 xDD

mert ilyen szarok alapján gondolkozol és jobban benned van a 2:14 xDD
ennek semmi jelentõsége. Mint minden másban ebben sem vagyunk egyformák. Van akinek majdnem a hasához tapad mikor feláll, van akinek vízszintes stb. A lényeg, hogy mennyire merev, mert ha azzal nincs gond, akkor a behatolással sem lesz, ott meg már mindegy, hogy milyen szögben áll amúgy :)
A kérdező hozzászólása: keménynek kemény rendesen
én igy csinálom ha elmegyek h másik gumi és folytatjuk..
Gyakorlat kérdése és nagy önfegyelem, így akár 30-50 perc is lehet a csúcsig! De fiatalon kezdetekben ez nem így mûködik , ott a gerjedelem és egyébb okok miatt jóval elõbb bekövetkezik.
"Van aki már berakja és egybõl elélvez mert annyira izgató" Ez csak azért van, mert régen volt nõvel..
A kérdező hozzászólása: érdekes én sûrûn szexelek és mégis mindig hamar elmegy az elsõ... onnantól már nincs gond
Fogd vissza magad! Olyankor gondolj anyádra! Ill. másra! Most nehogy megsértõdj! Bocs.

Mire jó a facebook? Miért használják olyan sokan és az embereknek és a cégeknek miért jó hogy van facebook-juk?

Legjobb válasz: Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...

Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ment a zöld kéz
A facebook mire jo :) ) nos birsz rajta chatelni, ismerkedni, játcani stb. (Énszerintem egy beteges tulkomplikált hüjeség ami jo ha van de mégjobb ha nincs + fûgövé válhat az ember!)
A kérdező hozzászólása: Köszi, szintén ment a zöld kéz mert mostmár legalább azt is tudom hogy mire jó e remélem hogy nem túl ciki ha nekem nincs vagy nem használom... Amúgy van de eddig csak ilyen reklámoknál és facebook appoknál használta szinte és vagy ezer ismeretlen írja hogy jelöljem be ismerõsként.
Nem gáz ha nincs, én se használom, bár van. Legutóbb június elején voltam rajta, tök fölöslegesnek tartom
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõnek így már tudom hogy nem baj ha nincs és azt is hogy mire jó a lájk. Ment a zöld kéz pont.

Miért van ez? Van, hogy a szívemnél olyan mintha rázna a hideg érzés, tehát így bizsereg vagy mit csinál!

Ez összeköthet?/magyarázható azzal, hogy szívzörejem van vagy ez miért van. 14/L

Legjobb válasz: kérd meg a szüleidet, hogy vigyenek el EKG-ra!

kérd meg a szüleidet, hogy vigyenek el EKG-ra!

Miért van hogy este olyan álmos vagyok, hogy szívem szerint napokig tudnék aludni, de reggel meg már ilyenkor fent vagyok? (7.30-óta)

Legjobb válasz: Mindenkinek megvan a bioritmusa. Este lefekszel és reggel már fel is tudsz kelni,mert kielégíted a számodra szükséges alvásmennyiséget

Mindenkinek megvan a bioritmusa. Este lefekszel és reggel már fel is tudsz kelni, mert kielégíted a számodra szükséges alvásmennyiséget

Az hogy van hogy ha egy videót átkonvertálok a Format Factoryval (50mb) a legnagyobb méret és minőségben és lessz belőle 282mb akkor is ugyan olyan szar a minősége miért?

Innától egy koncert videót avi minőség és MP4 formátum mint minden filmem és videóm.Átkonvertálom és ugyan az a minőség de a mérete nagy.Ilyen beállításokkal konvertáltam valami javaslat?

Legjobb válasz: Egy videóból nem fogsz - nem lehet - jobb minõségût készíteni annál, mint az eredeti. Csak a mérete lesz nagyobb a beállított magasabb képpontszám miatt.

Egy videóból nem fogsz - nem lehet - jobb minõségût készíteni annál, mint az eredeti. Csak a mérete lesz nagyobb a beállított magasabb képpontszám miatt.
Mitõl változott volna meg a minõsége?
A kérdező hozzászólása: DE ne a képpontok mennyisége határozza meg a minõséget? Minnél többa képponta annál jobb minõség? PL:8.000 képpontból áll az a kép Avi 16.000 képpontból álló videó már HD mert több ponttal jelenik meg az a kép.
Ugyanolyan "kockás" lesz a film, csak ami eddig 1 képpont volt, abból lesz mondjuk 4 ugyanolyan színû, ami ugyanúgy néz ki, mint az 1 nagyobb. Ennyi. Több képpont, ugyanaz a minõség, nagyobb méret a több képpont adatainak tárolása miatt.
Neked viszont annyi kiindulási képpontod van, mint az alap videónál. Ha ezt kétszeres nagyságra akarod növelni, akkor 50%-nyi területet a semmibõl kell létrehozni. Ehhez a meglévõ képpontokat használják a programok, és azt nyújtják akkorára, amekkora kitölti a területet. Egy nagy felbontású kép azért szép, mert minden egyes képpont alapból létre van hozva, nem pedig szétnyújtva egy kis forrás. Ahogy a (képpontból álló) képekre, úgy a videókra is ugyanaz vonatkozik: minél kisebb forrást minél nagyobbra akarsz növelni, úgy romlik a minõsége.
A kérdező hozzászólása: Ok.értem Thank You.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!