Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy vannak (18005 db)

Miért tapasztaljuk, hogy van, hogy minden megy, mint a "karikacsapás", máskor meg minden olyan nyögvenyelős, mesterkélt, erőltetett és "mörfitörvényes"?

Nem biztos, hogy jó a kategória, de a karma a reinkarnációval van együtt, ehhez annak nincs köze. Olyasmire gondolok, hogy biztos érezte mindenki, hogy szinte maguktól jól mennek a dolgok, máskor meg szinte minden, ami rossz el?fordulhat, el? is fordul (Murphy) és szinte kezdi magát úgy érezni az ember, hogy minden összeesküdött ellene. Bármit teszel, nehéz, nem ad sikerélményt, nyögve nyelve, nagyon mesterkélten és folyamatos beavatkozásokkal tudsz csak eredményt elérni. Máskor meg van, hogy szinte "magától" jól megy minden. Miért van ez így?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.

Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez hasznos, jó válasz volt. A vonzás törvényét is szokták emlegetni, ami voltaképpen majdnem ugyanaz, mint amit Te is írsz elsõ válaszoló. (Már ha pont a komment írása alatt születne újabb válasz) Az viszont újabb kérdést nyit az emberben, hogy lehetünk TUDATOSAN optimisták? Lehetünk TUDATOSAN és döntés alapján vidámak, nyitottak, pozitívak?
Szerintem igen, lehetünk tudatosan optimisták, én is ezen vagyok egy ideje, de nem mindig egyszerû.Mindennap próbálkozni kell és egyszer talán a szokásunkká válik.Olyasmit kell olvasni, hallgatni, ami jó , pozitív érzéseket, gondolatokat ébreszt bennünk, Ügyelni kell rá, hogy a gondolataink is nyugodtak, pozitívak legyenek, ebben segít, ha szeretettel, türelemmel próbálunk gondolni mindenre és mindenkire. Lehetõleg minél kevesebbet lenni olyan emberek közt, olyan helyen, ami rossz hatással van ránk, ha csak lehet, kerülni az ilyeneket. Nekem van egy füzetem, amibe szép idézeteket gyûjtöttem, amik pozitívan, lelkesítõen hatnak rám, ezeket gyakran olvasgatom, vagy mondogatom magamban ezeket, ha ne, érzem jól magam.Van néhány bibliai idézet, amiben sok a bölcsesség, és nagyon sok pozitív energiát nyerek általuk.
Talán nem tõlem hallod elõször, az embernek van biológiai órája.Amikor lelassul bennünk minden. Talán ez szervezetünk pihenõ idõszaka, hogy ne hajtsuk magunkat túl. Nagyon fontos dolog törõdni lelkünkkel, szellemünkkel. Ez nagyon is hozzátartotik az egész-ségse életvitelhez. A különösen sikeres smbereket szabad csodálni, de egyáltalán nem muszály lemásolni akarni. Nem akarlak lebeszélni a törekvésrõl, de mikor tudod, hogy mindent bedobtál mégsem sikerült, ne vádold magadat. Jó dolog a pozitiv gondolkodásra ráhangolódni.A Bibliában is sok hasznos ismernivaló van. Jó dolog, ajánlatos a relaxáció, vagyis a lazítás is.
Pontosan mi a kérdésed? Mert ennek így nem sok értelme van.
A kérdező hozzászólása: szia szerintem egyértelmû a kérdés nem értem mit nem értesz?A szeretet erejére pl. egy beteg gyereknél az anyagi és fizikai lelki sérülés helyett mások a saját életüket féltik jobban vagy a törõdés, megbecsülés helyett mindenki önmagára figyel nincs egy kedves szavuk egymáshoz vagy ha van az ritka vagy érdekbõl fakad a puszta önzetlen feltétel nélküli, érdek nélküli szeretet hol mutatkozik meg?
A kérdező hozzászólása: ja igen és mindent a jog és törvény kezében van az irányít már nincs tisztesség, emberség, jó akarat, testvériesség, csak a kapzsiság, és az igazságtalanság
Kedves kérdezõ! Amire te kíváncsi vagy, az a szeretet hiánya, nem a szeretet erejének a hiánya. A jog és az igazsgán nem járnak kézenfogva. Abban igazad van, hogy elsõsorban a jog irányít, anélkül nem lehet társadalmat fenntartani.
A kérdező hozzászólása: 5 köszönöm a gondolataidat, nagyon sok mindenben egyetértek és van benne igazság , de van amiben nem..nekem nincs bajom azzal hogy szeressem magam békében vagyok magammal... "Aki önmagával nincs békében, és azzal akarja ezt kompenzálni, hogy mások segítésére teszi fel az életét" ez sok mindenkire igaz lehet, de én mivel békében vagyok magammal és nincs önbizalmi gondom nem azért segítek másoknak , hogy kompenzáljak, pusztán ahogy itt is kérdeztem... szeretetbõl, önzetlenségbõl , és ezért hiányolom!! "Aki önmagával nincs békében, és azzal akarja ezt kompenzálni, hogy mások segítésére teszi fel az életét, annak betegekre van szüksége, akiken segíthet, és ha ne adjisten az illetõ kilábal a gödörbõl, akkor jön a sértõdés, hogy mennyit megtett érte, és az a hála, hogy otthagyja. Holott a gyógyultak nem járnak orvoshoz, egy révész utasa egyedül megy tovább, ha már átkelt a folyón, nem viszi magával a révészt, onnantól már teher lenne számára. Ezek az emberek akaratlanul azt kívánják, hogy a világuk beteg legyen, mert nincs önbecsülésük, így csak akkor érezhetik magukat erényesnek, ha már minden más romlott körülöttük. " ez a rész a segítségnyújtásról szól és arról hogy idõnként rövid távra kellenek segítségek nekünk én viszont a szeretetrõl kérdeztem a hosszútávú, önzetlen szeretetrõl és arról hogy miért rövid életû és feltételhez, érdekhez kötik? "Aki saját magát szereti, saját magával ki van békülve, az már nem jelent veszélyt másokra. Szintje következésképpen jön, hogy másokat is szeret, egyszerûen elfogadja az embereket olyannak, amilyenek, ha segíteni akar rajtuk, nem azzal a szándékkal teszi, hogy megváltoztassa õket, nem vár el tõlük semmit. Csak azért segít, mert szeretné ha a másik is békében élne önmagával, de ha a másik ezt nem fogadja el, akkor nem erõlteti, mivel hiábavaló." Itt megint azt ecseteled hogy aki önmagát szereti és mások elfogadásáról írsz , de én nem erre vagyok kíváncsi , hanem a mások viszonyára szeretetére, még mindig...az érdek nélküli, önzetlen szeretetükre...nem önmagam elfogadására ezzel nincs baj... "egyszerûen elfogadja az embereket olyannak, amilyenek" alapjába véve elfogadom az embereket, de mivel nagyon sokan önzõek, maguk hasznát keresõk, szeretetlenek, igazságtalanok lettek így ebben a formában nem tudom elfogadni , mert a rosszat nem tudom elfogadni , és nem is szabad!!és a kérdés ezért lett feltéve mert változtatni kellene ezen sokaknak!! Amúgy köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: 4 "A jog és az igazsgán nem járnak kézenfogva. Abban igazad van, hogy elsõsorban a jog irányít, anélkül nem lehet társadalmat fenntartani." A jog és az igazság miért nem járhatnak kézen fogva?Esetleg példát mondva , ha tudsz!Szerintem nem üti egymást a kettõ! A jog irányít pont ezért kérdezem hogy a szeret hol van?
Például amikor a közös mérõórán lévõ lakások átalány feletti fogyasztását egy lakásra számlázza ki a szolgáltató, és fizetteti meg annak tulajdonosával a többiek fogyasztását, az nyilván nem igazságos, de a bírósági ítélet szerint jogszerû. A szeretetnek meg ezekhez semmi közük.
A kérdező hozzászólása: 8 "Például amikor a közös mérõórán lévõ lakások átalány feletti fogyasztását egy lakásra számlázza ki a szolgáltató, és fizetteti meg annak tulajdonosával a többiek fogyasztását, az nyilván nem igazságos, de a bírósági ítélet szerint jogszerû. A szeretetnek meg ezekhez semmi közük." Ebben pont azt bizonyítottad hogy NEM jár kézen fogva a jog és igazság sõt egymás ellen van...és a kérdésem még mindig a szeretetre irányuló volt, amúgy neked is köszi a választ!:)
#5-ös vagyok. Én is köszönöm a viszont választ! Nem baj, ha nem értünk egyet mindenben, úgy unalmas is lenne a világ. :) "ez sok mindenkire igaz lehet, de én mivel békében vagyok magammal és nincs önbizalmi gondom nem azért segítek másoknak , hogy kompenzáljak, pusztán ahogy itt is kérdeztem..." Nem is feltételeztem, ez csak egy általános következtetés volt, amit az elmúlt években a tapasztalataim és ismereteim alapján leszûrtem. Amúgy miben segítesz másoknak? Hátha ennek ismerete segít közelebb vinni a válaszhoz, amit keresel, mert pontosan én sem értem, mire gondolsz, lehetõségeket írok, elvégre konkrétnak tûnik a kérdés, mégis nagyon tág területet ölel fel, amit verbálisan nem is lehet röviden megválaszolni. "alapjába véve elfogadom az embereket, de mivel nagyon sokan önzõek, maguk hasznát keresõk, szeretetlenek, igazságtalanok lettek így ebben a formában nem tudom elfogadni , mert a rosszat nem tudom elfogadni , és nem is szabad!!" :) Ebben a formában nem? Ha önzetlenek, igazságosak, egymást feltétel nélkül szeretõk, akkor nem nehéz elfogadni õket, pont itt válik érdekessé a dolog. Egyet értek abban, hogy a rosszat nem szabad elfogadni, tenni kell ellene. Viszont különbséget teszek a cselekvés és a cselekvõ között. Nehéz dolog, de el lehet fogadni egy igazságtalan, önzõ, sõt álnok, gonosz embert is. Amit ellened tesz, azt nem szabad tétlenül tûrni, fel kell lépni ellene a lehetõségek felmérésével, ezt nem vitatom el. "...és a kérdés ezért lett feltéve mert változtatni kellene ezen sokaknak!!" Ebben is egyet értek, csak sajnos attól, hogy ezt leszögezzük, még nem jutunk az egyrõl a kettõre, mert nem tudjuk õket megváltoztatni. Magunkat meg tudjuk, hogy megtalálhassuk azokat, akikkel jól érezzük magunkat rövid- vagy akár hosszú távon, illetve el tudjuk viselni, és szembe tudjunk szállni azokkal, akik akadályozni akarnak. Egy példával megvilágítva miképpen értelmezed a hosszútávú önzetlen szeretet? Látom, hogy erre szeretnél választ kapni.

Miért lehet, hogy vannak nők, akiknek megjön rendesen terhessség alatt, és a teszt sem mutatja ki?

vagy ha a családban nem fordult el? soha ilyen, akkor mennyi az esélye? vagy ennek semmi köze az egészhez?jó lenne tudni vmit, h ne rettgjünk állandóan mensi el?tt, alatt és utána is...

Legjobb válasz: Ha rendesen védekezel, nincs okod ennyire aggódni. Annyira kicsi az esélye emlett teherbe esni, de persze lehet, van rá példa. ha nagyon izgulsz, legyen otthon mindig teszt, az megnyugtathat, de dokihoz nem mehetsz minden hónapban emiatt...Ennyire nemszabad ráizgulni, tönkreteszi az életed... Hogy miért véreznek nõk terhesség alatt is? Biztos a hormon az oka, mindenki mésképp reagál mindenre. VAn aki hány végig, van aki egyszer sem, van aki végigszenvedi, van aki nem, van aki 42 órát vajúdik, van aki 2-õt az elsõvel is... Ilyen a természet. Szedd rendesen a fogamzásgátlót, ha megnyugtat hasznáj óvszert is, azzal már 1 a millióhoz, hogy teherbe esel. Ne félj ennyire, nem szabad!!:-))

Ha rendesen védekezel, nincs okod ennyire aggódni. Annyira kicsi az esélye emlett teherbe esni, de persze lehet, van rá példa. ha nagyon izgulsz, legyen otthon mindig teszt, az megnyugtathat, de dokihoz nem mehetsz minden hónapban emiatt...Ennyire nemszabad ráizgulni, tönkreteszi az életed... Hogy miért véreznek nõk terhesség alatt is? Biztos a hormon az oka, mindenki mésképp reagál mindenre. VAn aki hány végig, van aki egyszer sem, van aki végigszenvedi, van aki nem, van aki 42 órát vajúdik, van aki 2-õt az elsõvel is... Ilyen a természet. Szedd rendesen a fogamzásgátlót, ha megnyugtat hasznáj óvszert is, azzal már 1 a millióhoz, hogy teherbe esel. Ne félj ennyire, nem szabad!!:-))
Én ezt a kérdést nem értem. Hogy valakinek megjön rendesen, ha terhes? Még ilyet nem hallottam. Olyan van, hogy néhány hónapig max mikor meg kéne jönnie úgy érzi az ember, hogy megjön, de persze nem jön meg, ha terhes, hiszen a szervezet leállítja a peteérést. Ha valaki rendesen menstruál, akkor nem hinném, hogy terhes lenne. Ha meg valaki terhesen vérzik, akkor az nem normális, orvoshoz kell azonnal, már az elsõ alkalommal fordulni. Ha meg nem akarsz terhes lenni, akkor szedj fogamzásgátlót, az a legbiztosabb.
Szia. Nekem a teherbeesés utáni havim megjött rendesen, idõre. Amikor következõ hónapban nem jött meg mondta a doki hogy a 10.hétben vagyok, tehát az utolsó havi nem volt normál havi. Ismerek olyan nõt is akinek szinte végig megvolt a havija és nem lett baja se neki se a babának. A biztos védekezés a gyógyszer talán, ha nem szeretnél még babát.
A teszt kimutatja már a korai terhességet is. Talán ha 1-2 hetes, azt még nem, de utána biztosan
Nekem vagy egy ismerõsöm (mellesleg nõgyógyász a férje:-), akinek rendesen megjött néhányszor a terhessége alatt..
A kérdező hozzászólása: ezt nem azért kérdeztem, mert félnék, csak érdekel, hogy akik így jártak, szóval miért lehet ez.. azért kössz.

Az miért van hogy van egy srác és senkit nem érdekel mindaddig amíg fel nem figyel rá valaki, utána már többen akarják, miért?

én már többször is jártam így

Legjobb válasz: nálam is így van a francba :S nem tudom jó lenne tudni gondolom menõbb fajtából való vagy.. és ha neked megtetszik vk utána abból menõ lesz mert neked megtetszett na érted... sajnos én is így vagyok megtetszett még év elején egy srác egy tök csendes típus stb nem voltak haverjai stb.. a jó menõ haverjai közt egy apró porszem volt de nekem meg megtetszett összejöttünk utána mindenki irigykedett rá és tök menõ gyerek lett belõle :P és asszem most vége lesz a kapcsolatunknak mert sokan beleavatkoztak h így legyen :(

nálam is így van a francba :S nem tudom jó lenne tudni gondolom menõbb fajtából való vagy.. és ha neked megtetszik vk utána abból menõ lesz mert neked megtetszett na érted... sajnos én is így vagyok megtetszett még év elején egy srác egy tök csendes típus stb nem voltak haverjai stb.. a jó menõ haverjai közt egy apró porszem volt de nekem meg megtetszett összejöttünk utána mindenki irigykedett rá és tök menõ gyerek lett belõle :P és asszem most vége lesz a kapcsolatunknak mert sokan beleavatkoztak h így legyen :(

Mire jó a facebook? Miért használják olyan sokan és az embereknek és a cégeknek miért jó hogy van facebook-juk?

Legjobb válasz: Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...

Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ment a zöld kéz
A facebook mire jo :) ) nos birsz rajta chatelni, ismerkedni, játcani stb. (Énszerintem egy beteges tulkomplikált hüjeség ami jo ha van de mégjobb ha nincs + fûgövé válhat az ember!)
A kérdező hozzászólása: Köszi, szintén ment a zöld kéz mert mostmár legalább azt is tudom hogy mire jó e remélem hogy nem túl ciki ha nekem nincs vagy nem használom... Amúgy van de eddig csak ilyen reklámoknál és facebook appoknál használta szinte és vagy ezer ismeretlen írja hogy jelöljem be ismerõsként.
Nem gáz ha nincs, én se használom, bár van. Legutóbb június elején voltam rajta, tök fölöslegesnek tartom
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõnek így már tudom hogy nem baj ha nincs és azt is hogy mire jó a lájk. Ment a zöld kéz pont.

Más is utálja a sógornőjét? Miért hiszik, hogy van joguk más életébe beleszólni, ítélkezni, keverni a dolgokat anyósnál stb?

Legjobb válasz: Én nem útálom,csak nem tudok Rajta kiigazodni. Néha olyan kétszínûnek tûnik. Anyánkat szidja,néha joggal- néha nem.(a szüleink rengeteget segítenek nekik, sokkal többet, mint nõvéremnek vagy nekem-akik szintén családosok vagyunk)szóval,nem értem,miért kell szidnia anyámékat. Sógornõm adott nekünk ezt meg azt: ruhanemûket,ha tud, akkor ad (ruha félét úgy éppen úgy mint nyáron a kertbõl zöldséget), mindig nyájasan fogad minket. Anyám egyszer elkotyogta,hogy sógornõmnek volt egy beszólása- nem írom. Nem útálhatom, mert nekem nem ártott, és csak 40 km van köztünk :)) Nõvérem a múltja miatt nem szívleli annyira,de az egész család elfogadta,(a 2 gyerekével) amikor tesónk össze jött vele....

Én nem útálom, csak nem tudok Rajta kiigazodni. Néha olyan kétszínûnek tûnik. Anyánkat szidja, néha joggal- néha nem.(a szüleink rengeteget segítenek nekik, sokkal többet, mint nõvéremnek vagy nekem-akik szintén családosok vagyunk)szóval, nem értem, miért kell szidnia anyámékat. Sógornõm adott nekünk ezt meg azt: ruhanemûket, ha tud, akkor ad (ruha félét úgy éppen úgy mint nyáron a kertbõl zöldséget), mindig nyájasan fogad minket. Anyám egyszer elkotyogta, hogy sógornõmnek volt egy beszólása- nem írom. Nem útálhatom, mert nekem nem ártott, és csak 40 km van köztünk :) ) Nõvérem a múltja miatt nem szívleli annyira, de az egész család elfogadta, (a 2 gyerekével) amikor tesónk össze jött vele....
én ismerek egy nût, nagyanyám sógornõje de az annyira hülye, hogy olyant még nem láttam. Dicsekszik hogy õ az iskolában megverte a tanárokat :) ) s csak 8 osztálya van. de ez csak 1%-a annak amilyen hülye. Szerintem nem mind ilyen, csak egy jópár közülük az anyóssal szembe. Ez még nagyanyámat is megakarta verni aki 70 éves. van esze az ilyennek? s nagyanyám csak egy szót szólt. s semmi rosszat.
Szerintem nem lehet általánosítani, bár az enyém is érdekes...:) Anyósoknál meg nem kell keverni, az anyós-meny viszonyból már önmagában következik, hogy nagyobb emocionális intelligenciát követelne mindkét részrõl, de fõleg az anyósérõl, és csak a meny nem tud sokat tenni. (Mivel nem ez a kérdés, elhagyom a részletezést.) Nemcsak értelmi IQ kell hozzá (bár az elsõ válaszolóénál ez is kétségbe vonható), hanem fõleg emocionális intelligencia. A sógornõm egyébként tanárnõ, de a viselkedése alapján (másokhoz is) emocionálisan igencsak távol van a manapság elfogadott-tól. Ebben anyjától (=anyósomtól) eltanult vonások...
én igy csinálom ha elmegyek h másik gumi és folytatjuk..
Gyakorlat kérdése és nagy önfegyelem, így akár 30-50 perc is lehet a csúcsig! De fiatalon kezdetekben ez nem így mûködik , ott a gerjedelem és egyébb okok miatt jóval elõbb bekövetkezik.
"Van aki már berakja és egybõl elélvez mert annyira izgató" Ez csak azért van, mert régen volt nõvel..
A kérdező hozzászólása: érdekes én sûrûn szexelek és mégis mindig hamar elmegy az elsõ... onnantól már nincs gond
Fogd vissza magad! Olyankor gondolj anyádra! Ill. másra! Most nehogy megsértõdj! Bocs.

Van egy szuka csivavám és az miért van hogy van mikor ki hagy egy napot hogy nem eszik?

Legjobb válasz: amugyis ugy kell csinálni hogy egy nap nem kell adni neki!

amugyis ugy kell csinálni hogy egy nap nem kell adni neki!
Nem lehet, hogy túl van etetve és egyszerûen nem éhes? Ha pl. sokat nasizik napközben, tudod egy kis ez, egy falatka az, akkor jóllakik. Amúgy ne ijedj meg ettõl, a farkasok sem esznek minden nap, és sok kutyagazdi tart minden héten egy-két böjt napot.
Az ilyen kicsi kutyáknál kell a napi étkezés. Adjál neki fele adagot. Mit etetsz?
Ha nem jó minõségû táppal etetsz, akkor válts tápot. (márha azzal etetsz) A hátoldalukon van egy táblázat, ami mutatja hogy mennyit kell adni neki egy nap. Egyébként valószinû, hogy nem éhes vagy kicsit hisztis fajta. Ha nem kezd el rögtön enni vagy csak nyammog a kaján vedd el tõle, majd legközelebbi etetèsnél add oda neki. Hamar rá fog jönni a titok nyitjára, hidd el ha èhes úgy is eszik. A legfontosabb, hogy sose hagyj elõtte ételt. Amikor jóllakott akkor ha marad vedd el és napközbe se legyen elõtte. Igen, sokan tartanak koplaló napot de szerintem nem csivava gazdik.
Én is tartok egy héten két böjt napot. Régen nem tartottam, mert elég izgága volt. Most pedig egyre lustább. Régen is eljártunk napi 2-3 órát sétálni most is megyünk. De most már nem játszik annyit és elkezdett hízni. Úgy hogy betétük a böjt napokat és pont jó kondiban van. Se nem csontos, se nem kövér. Hozzá teszem nem öreg kutyáról van szó áprilisban lesz 6 éves. Akkor kap majd egy nagy cupákot :) De amúgy nem szoktam neki sok nassot sem adni. Nyáron nem is eszik olyan sokat, van hogy ott hagya a tápot.
Válogat. Enyém is eljátszotta néha, hogy megcsináltam neki a kaját és csak szemezett vele. Ha nem eszi meg, vedd el elõle, esetleg egy óra múlva melegítsd meg (! - ha fõtt kaja), add neki oda. Ha megint nem kell, ne hagyd elõtte. Adj neki naponta 2x kis adagot. Amióta az enyém így étkezik, szinte teljesen megszûnt a válogatása, jobb is az emésztése (diétásan kell ennie, úgyhogy külön fontos, hogy meg is egye az adagjait). Hány éves? Az is lehet, hogy valamelyik foga fájdul meg idõnként (mozog, ínygyulladása van, stb). Nézd meg, ha engedi, fogköve van-e. Vagy vidd el dokihoz. A fogazatára nagyon figyelj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a válaszokat hust szokott enni meg kutyaszáraz tápot meg konzervet a fõtt kajára szoktatás nem nagyon megy nála meg a tésztára való szoktatás

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!