Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy vannak (18906 db)

Miért tapasztaljuk, hogy van, hogy minden megy, mint a "karikacsapás", máskor meg minden olyan nyögvenyelős, mesterkélt, erőltetett és "mörfitörvényes"?

Nem biztos, hogy jó a kategória, de a karma a reinkarnációval van együtt, ehhez annak nincs köze. Olyasmire gondolok, hogy biztos érezte mindenki, hogy szinte maguktól jól mennek a dolgok, máskor meg szinte minden, ami rossz el?fordulhat, el? is fordul (Murphy) és szinte kezdi magát úgy érezni az ember, hogy minden összeesküdött ellene. Bármit teszel, nehéz, nem ad sikerélményt, nyögve nyelve, nagyon mesterkélten és folyamatos beavatkozásokkal tudsz csak eredményt elérni. Máskor meg van, hogy szinte "magától" jól megy minden. Miért van ez így?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.

Én úgy vettem észre, hogy a hozzáállásom ezt nagyban befolyásolja.Ha jól érzem magam, optimista vagyok, akkor sokkal több dologban van sikerélményem, egyszerûbben megy minden.Ha pedig rossz a hangulatom eleve, pesszimista idõszakom van, akkor semmi sem halad, semmi nem sikerül. Talán a környezetem is hozzátesz ehhez valamelyest, ha jó szándékú, pozitív emberekkel vagyok többet, akkor több esélyem van, hogy jól alakulnak a dolgaim, de ha van valami károgó ember a közelemben, akkor képes annyira elvenni a kedvem, hogy végül biztos a kudarc.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez hasznos, jó válasz volt. A vonzás törvényét is szokták emlegetni, ami voltaképpen majdnem ugyanaz, mint amit Te is írsz elsõ válaszoló. (Már ha pont a komment írása alatt születne újabb válasz) Az viszont újabb kérdést nyit az emberben, hogy lehetünk TUDATOSAN optimisták? Lehetünk TUDATOSAN és döntés alapján vidámak, nyitottak, pozitívak?
Szerintem igen, lehetünk tudatosan optimisták, én is ezen vagyok egy ideje, de nem mindig egyszerû.Mindennap próbálkozni kell és egyszer talán a szokásunkká válik.Olyasmit kell olvasni, hallgatni, ami jó , pozitív érzéseket, gondolatokat ébreszt bennünk, Ügyelni kell rá, hogy a gondolataink is nyugodtak, pozitívak legyenek, ebben segít, ha szeretettel, türelemmel próbálunk gondolni mindenre és mindenkire. Lehetõleg minél kevesebbet lenni olyan emberek közt, olyan helyen, ami rossz hatással van ránk, ha csak lehet, kerülni az ilyeneket. Nekem van egy füzetem, amibe szép idézeteket gyûjtöttem, amik pozitívan, lelkesítõen hatnak rám, ezeket gyakran olvasgatom, vagy mondogatom magamban ezeket, ha ne, érzem jól magam.Van néhány bibliai idézet, amiben sok a bölcsesség, és nagyon sok pozitív energiát nyerek általuk.
Talán nem tõlem hallod elõször, az embernek van biológiai órája.Amikor lelassul bennünk minden. Talán ez szervezetünk pihenõ idõszaka, hogy ne hajtsuk magunkat túl. Nagyon fontos dolog törõdni lelkünkkel, szellemünkkel. Ez nagyon is hozzátartotik az egész-ségse életvitelhez. A különösen sikeres smbereket szabad csodálni, de egyáltalán nem muszály lemásolni akarni. Nem akarlak lebeszélni a törekvésrõl, de mikor tudod, hogy mindent bedobtál mégsem sikerült, ne vádold magadat. Jó dolog a pozitiv gondolkodásra ráhangolódni.A Bibliában is sok hasznos ismernivaló van. Jó dolog, ajánlatos a relaxáció, vagyis a lazítás is.

Szerintetek miért van az, hogy egy lány szakítás után (õ akart szakítani) azt is elutasítja, hogy emberileg tartsuk a kapcsolatot. Kivel mi van, hogy van, hogy mennek a dolgai, stb?

A szakítás után még 2,5 fél hétig próbálkoztunk az én javaslatomra és végleg le lett zárva. Utána mondtam, hogy beszélhetnénk néha, ha nem is személyesen vagy telefonon, de azon a .... facebook-on (mivel azóta mindig ott lóg) lehetne hetente 1-2 normális üzenetet váltani. Nem volt a válasz. Ha én ráírtam általános témában, hogy megy az új munka, hogy érzi magát, jött néha egy pár szavas válasz, de néha az sem. Azt írta végül, hogy ezt így nem lehet csinálni, hogy írogatok neki, pedig tényleg nem akartam gyõzködni, csak beszélgetni. Nekem fura, hogy elõtte hónapokig mindig volt kihez szólnom, most meg a nagy üresség. Ugyanez lehet nála is, mert amíg együtt voltunk alig volt face-s aktivitása, azóta meg legalább 10 poszt egy pár nap alatt, szóval õ is oda menekül a magány elõl, akkor meg azt nem értem, hogy miért nem lehet egymáshoz szólni. Az, hogy bekattant és egyik napról a másikra rájött, hogy ez a kapcsolat nem pálya neki, még lehetne jó emberi-baráti kapcsolatunk szerintem....Lányok, mi a véleményetek? (Úgy szakítottunk, hogy õ még mindig szeret, csak össze van zavarodva. Talán ez a magyarázat?)

Legjobb válasz: Velem is volt ilyen és direkt utáltam, amikor tovább erõltette a srác a maradjunk barátok témát. Nem szeretem, amikor nem hagynak békén, pláne, hogy direkt megmondtam, hogy nem kívánatos számomra a társasága.

Velem is volt ilyen és direkt utáltam, amikor tovább erõltette a srác a maradjunk barátok témát. Nem szeretem, amikor nem hagynak békén, pláne, hogy direkt megmondtam, hogy nem kívánatos számomra a társasága.
Barátnõm is zsibbaszt ilyesmivel, mivel nagyon úgy tûnik, hogy a végét járja a kapcsolatunk. Kérdeztem is tõle, hogy õt komolyan érdekelné, hogy én kivel hányszor mennyit? Mondta, hogy õt érdekelné, de mondtam, hogy én sajnos tudni se szeretnék róla, ha esetleg szakítanánk.
Épp ebben a helyzetben vagyok, csak én vagyok a lány. Egy hete szakítottunk, borzasztó érzés azóta is, mert szeretem. Õ hangoztatta már a szakítás alatt is , hogy azért maradjunk barátok, meg vegyük egymást emberszámba, mert 2 év azért nem kevés. Aztán a héten én írtam neki, mivel nálam maradt pár cucca.Aztán elkezdtünk beszélgetni, s újra ez jött fel, hogy idõvel talán minden rendbejön, csak kell egy kis szünet, és hátha rendbe jönnek a dolgaink, de addig is néha dumálhatunk. Hidd el, ez így a lánynak nagyon rossz!Mi az, hogy nem vagyunk együtt, de beszélgetünk, mint addig? Ezzel azt éred el, hogy nagyobb sebeket okozol, nehezebben felejt el, esetleg olyan kép alakul ki benne is, mint bennem, hogy nem szállsz le róla, nehezíted azt a dolgot, hogy végleg lezárjátok, közben meg te vígan éldegélsz és csinálsz amit akarsz, barátként kezeled õt. Ebbõl meg az jöhet le, hogy nem is táplálsz érzelmeket már iránta.Õ tudja, hogy még szereted? Egy ideig ne beszélj vele. És kb egy hónapon belül, gondold át a dolgot, és ha tényleg szereted keresd fel és mond el neki, hogy mit érzel iránta, mennyire szeretnéd vele folytatni. Én is erre várok. Egy hónapot kb fogok várni rá, ha ennyi idõ alatt rájött, hogy újrakezdené oké, ha nem, minden kapcsolatot megszakítok vele. Ez így nem mûködik, hogy hiteget, hogy beszéljünk és hátha(!) lesz valami, közben én meg nem tudom elfelejteni.
Nem értelek kérdezõ. Nem értem miért szólnál bele a kövekezõ kapcsolatába, nem értem miért erõlteted rá magad, ha õ nem akarja. Miért érzed, hogy jogod van beleszólni az õ életébe? Értem az elveidet, de egy igazi férfi azt is belátja, ha éppen veszített és méltósággal tûri azt. Nekem volt ilyen exem, mint te és a végére az ilyen viselkedése miatt megutáltam és tiltottam minden honnan, mert úgy éreztem, hogy megfojt. És ha a kapcsolat is ilyen akaratos voltál, akkor mostmár tudod miért lett vége.
A kérdező hozzászólása: Õ akarta ezt a kapcsolatot ennyire komollyá tenni, én az elején sodródtam, de annyit változtam jellemben általa, hogy a végére már teljesen átszellemültem és tényleg házasság, család volt a fejemben. Az elején részérõl volt komolyabb a kapcsolat, õ várt rám az ismerkedés szakaszában másfél hónapot, amíg bele vertem a fejembe, hogy nincs több csajozás, hanem megvan az igazi, aki életem végéig... stb, stb. Ehhez képest pár nap alatt kidob mindenféle értelmes, elfogadható indok nélkül, veszekedés, vita nélkül, mert egyszerûen csak bekattant neki valami vagy megijedt vagy nem tudom, de egyszerûen egy szót sem tudtam kihúzni belõle. A szakítás idõszakában én beszéltem órákat, hogy hogyan látom, hogy miben hibázhattam. Semmit nem mondott, csak ennyiket, hogy "lehet", "talán ez is benne volt", de egy értelmes mondatot nem tudott összerakni, sõt beszélni sem akart az egészrõl, csak vége és kész. Szerinted tudja, hogy mit csinál és hogy miért? Mert szerintem nem. Õ maga is mondta, hogy ne akarjam megérteni, mert jelenleg õ sem érti saját magát. Ezért formálok jogot, hogy beleszóljak...
Szerintem meg egyedül õ tudja, hogy neki mi a jó. Te nem vagy az. Elmondta. Ne vergõdj tovább, hanem lépj túl az egészen. A zaklatást büntetik, csak szólok.
A kérdező hozzászólása: Minden egyes szavadat értem, kijózanító és ezt köszönöm, de ettõl függetlenül nem leszünk barátok. Egy pár ellenvélemény. 1. nem zaklatom, mert tudom, hogy hol a határ 2. nem mondott el semmit sem, csak makogott végig, "nem tudom", "nem érzem", "nem látom", ... A szakítást se bírta kimondani, végigsírta, nekem kellett kimondani. 3. Hónapokig jó voltam neki, a szakítás elõtt két héttel még annyira várta, hogy összeköltözzünk, a szakítás elõtt egy héttel még napi kétszer vallott szerelmet. Õ maga mondta el többször (nem én akaratoskodtam ki), hogy fényévekkel jobb ez a kapcsolata, mint eddig bármelyik és olyan magasra tettem a lécet, hogy nem tudja, valaha valaki más át tudja-e ugrani. Továbbra is mondom, minden egyes szavadat értem, felfogom a logikáját, de továbbra is az a kérdés, hogy egy ennyire értelmetlen dolgot hogy lehet feldolgozni?
A kérdező hozzászólása: 13-as, Neked sajnos nincs idõm válaszolni, mert lépnem kell, de reflektálni fogok az általad felvetett dolgokra is, amint gép elé kerülök.
Az elsõ gondolatom az volt, hogy mert ezt még neki is fel kell dolgoznia, le kell tisztulniuk az érzelmeknek, addig meg jobb nem is tudni a másikról. Legalábbis nálam így szokott lenni, mégha én szakítok is (mert szakítani is nehéz, fõleg komoly kapcsolatot). Utána egyébként több exemmel is jóba lettem, csak kellett ez az x hónap. Ahogy olvastalak, akkor meg az jutott eszembe, hogy talán te jársz utána túl sokat, és ezért (meg ezzel együtt az elõbbi miatt) tiltott el teljesen. Talán tényleg terhes vagy neki, talán csak látja, hogy te ezt nehezen dolgozod föl, és így akar könnyíteni a helyzeteden (ha állandó kapcsolatba maradtok, akkor sose tudod/tudjátok ezt lezárni).
A kérdező hozzászólása: Kizárt. Az elõttem lévõ exe iszonyatosan átvágta, az az elõtti már családapa. Megkérdeztem, nyilván hazudhat is, de azt a hazugságot nem sírva mondaná el, a másik, hogy nagyon hülyének kellett volna lennem, hogy ne vegyem észre, amikor állandóan együtt voltunk ha én vagy õ nem dolgozott. Nekem más elméletem van, amit elõször tagadott, majd részben elismert, mégpedig a "fej-tele-beszélés" az anyja és a nõvére részérõl, akik végig túlságosan kedvesek és túl jó fejek voltak és ez nem szúrt szemet, csak így utólag.
Nincs véletlen másik pasi a háttérben? Vagy esetleg egy ex, aki újra jelentkezett a lánynak? Nekem tisztára ez ugrott be a szöveg alapján, de lehet tévedek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem! Itt csak az a fura, hogy a legnagyobb szerelembõl 6 nap alatt jutott el a szakításig, de ez már más téma, szóval hogy nem kívánatos lennék, azt soha sem mondta, sõt még szeret állítólag...
Egyik exemmel sem beszéltem mióta szakitottam velük....hála az égnek mindegyik megutált amiért véget vetettem a kapcsolatnak. nem is bánom mert szerintem nem lehet normálisan lezárni ugy egy kapcsolatot h még mindig beszélgettek
Felesleges erõltetni a beszélgetést. Ha nem megy, nem megy. Én sem szeretem, ha nyaggatnak. Lehet, hogy õ is magányra vágyik, szeretne kicsit egyedül lenni a gondoltaival. Majd õ keres ha akar. :) 21/L
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy taktikailag ez a helyes (érzelmi ügyekben taktikázni, ettõl egyébként hányingerem van), de ez sajnos ellentétben áll az "egy igazi férfi az utolsó leheletéig harcol a szerelméért" elvvel, ami lehet, hogy nõi szemmel nevetséges, de sajnos vagy nem sajnos, így van. Legalább is az én értékrendem szerint, ami valószínûleg így 30 évesen túl romantikus és már maradi és a mai értékrenddel szemben.
Ez teljesen normális dolog, az exekkel nem tartjuk a kapcsolatot! Ez egy szabály ami sok fejfájástól megszabadíthat. Nincs semmi közötök már onnantól kezdve egymáshoz. Te csak azért akarod vele tartani mert abban reménykedsz hogy visszamegy hozzád. De ha neki lesz ujj pasija akkor te beleszólnál... ezért sem akarja, másrészt mert már nincs értelme hogy dumcsizzatok. Évente egyszer még azt mondom talán vagy ha valami olyan van amit õ tud, de amúgy semmi.
A kérdező hozzászólása: Ez õszinte válasz volt, köszönöm! Egyetlen egy dolog miatt nehéz megemészteni és elfogadni, hogy nem tudta megmagyarázni értelmes kézzelfogható indokkal. Még csak veszekedés sem elõzte meg. Hogy hogyan tud egy-két hét alatt egy ekkora érzelmet úgy kivenni magából, hogy hozzá sem szól a másikhoz és magasról le...ja, hogy akit elõtte szeretett-imádott, nem is tudja, hogy mi van vele, hogyan élte túl. De mindegy, ez már tényleg más kérdés lenne.
A kérdező hozzászólása: (Csak zárójelben jegyzem meg már így teljesen szétcsúszva, hogy igazad van, bele is fogok szólni a kapcsolatiba, mert az hogy tõlem akart gyereket, velem akart összeházasodni és együtt élni és minden indok nélkül eldobja magától a felépített jövõképét, az nem teljesen normális, akárhogy próbálom megérteni, elfogadni.)
A kérdező hozzászólása: ....miközben az elõttem lévõ exének mindig széles vigyorral integetett az utcán, miközben velem sétált kézenfogva....
Azért mert így képtelenség lezárni a kapcsolatot és az érzelmeket.... Én is minden kapcsolatot megszakítottam mindig az expasijaimmal, mert nekem így könnyebb volt. Valószínûleg az exed is ilyen típus.
Pontosan mi a kérdésed? Mert ennek így nem sok értelme van.
A kérdező hozzászólása: szia szerintem egyértelmû a kérdés nem értem mit nem értesz?A szeretet erejére pl. egy beteg gyereknél az anyagi és fizikai lelki sérülés helyett mások a saját életüket féltik jobban vagy a törõdés, megbecsülés helyett mindenki önmagára figyel nincs egy kedves szavuk egymáshoz vagy ha van az ritka vagy érdekbõl fakad a puszta önzetlen feltétel nélküli, érdek nélküli szeretet hol mutatkozik meg?
A kérdező hozzászólása: ja igen és mindent a jog és törvény kezében van az irányít már nincs tisztesség, emberség, jó akarat, testvériesség, csak a kapzsiság, és az igazságtalanság
Kedves kérdezõ! Amire te kíváncsi vagy, az a szeretet hiánya, nem a szeretet erejének a hiánya. A jog és az igazsgán nem járnak kézenfogva. Abban igazad van, hogy elsõsorban a jog irányít, anélkül nem lehet társadalmat fenntartani.
A kérdező hozzászólása: 5 köszönöm a gondolataidat, nagyon sok mindenben egyetértek és van benne igazság , de van amiben nem..nekem nincs bajom azzal hogy szeressem magam békében vagyok magammal... "Aki önmagával nincs békében, és azzal akarja ezt kompenzálni, hogy mások segítésére teszi fel az életét" ez sok mindenkire igaz lehet, de én mivel békében vagyok magammal és nincs önbizalmi gondom nem azért segítek másoknak , hogy kompenzáljak, pusztán ahogy itt is kérdeztem... szeretetbõl, önzetlenségbõl , és ezért hiányolom!! "Aki önmagával nincs békében, és azzal akarja ezt kompenzálni, hogy mások segítésére teszi fel az életét, annak betegekre van szüksége, akiken segíthet, és ha ne adjisten az illetõ kilábal a gödörbõl, akkor jön a sértõdés, hogy mennyit megtett érte, és az a hála, hogy otthagyja. Holott a gyógyultak nem járnak orvoshoz, egy révész utasa egyedül megy tovább, ha már átkelt a folyón, nem viszi magával a révészt, onnantól már teher lenne számára. Ezek az emberek akaratlanul azt kívánják, hogy a világuk beteg legyen, mert nincs önbecsülésük, így csak akkor érezhetik magukat erényesnek, ha már minden más romlott körülöttük. " ez a rész a segítségnyújtásról szól és arról hogy idõnként rövid távra kellenek segítségek nekünk én viszont a szeretetrõl kérdeztem a hosszútávú, önzetlen szeretetrõl és arról hogy miért rövid életû és feltételhez, érdekhez kötik? "Aki saját magát szereti, saját magával ki van békülve, az már nem jelent veszélyt másokra. Szintje következésképpen jön, hogy másokat is szeret, egyszerûen elfogadja az embereket olyannak, amilyenek, ha segíteni akar rajtuk, nem azzal a szándékkal teszi, hogy megváltoztassa õket, nem vár el tõlük semmit. Csak azért segít, mert szeretné ha a másik is békében élne önmagával, de ha a másik ezt nem fogadja el, akkor nem erõlteti, mivel hiábavaló." Itt megint azt ecseteled hogy aki önmagát szereti és mások elfogadásáról írsz , de én nem erre vagyok kíváncsi , hanem a mások viszonyára szeretetére, még mindig...az érdek nélküli, önzetlen szeretetükre...nem önmagam elfogadására ezzel nincs baj... "egyszerûen elfogadja az embereket olyannak, amilyenek" alapjába véve elfogadom az embereket, de mivel nagyon sokan önzõek, maguk hasznát keresõk, szeretetlenek, igazságtalanok lettek így ebben a formában nem tudom elfogadni , mert a rosszat nem tudom elfogadni , és nem is szabad!!és a kérdés ezért lett feltéve mert változtatni kellene ezen sokaknak!! Amúgy köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: 4 "A jog és az igazsgán nem járnak kézenfogva. Abban igazad van, hogy elsõsorban a jog irányít, anélkül nem lehet társadalmat fenntartani." A jog és az igazság miért nem járhatnak kézen fogva?Esetleg példát mondva , ha tudsz!Szerintem nem üti egymást a kettõ! A jog irányít pont ezért kérdezem hogy a szeret hol van?
Például amikor a közös mérõórán lévõ lakások átalány feletti fogyasztását egy lakásra számlázza ki a szolgáltató, és fizetteti meg annak tulajdonosával a többiek fogyasztását, az nyilván nem igazságos, de a bírósági ítélet szerint jogszerû. A szeretetnek meg ezekhez semmi közük.
A kérdező hozzászólása: 8 "Például amikor a közös mérõórán lévõ lakások átalány feletti fogyasztását egy lakásra számlázza ki a szolgáltató, és fizetteti meg annak tulajdonosával a többiek fogyasztását, az nyilván nem igazságos, de a bírósági ítélet szerint jogszerû. A szeretetnek meg ezekhez semmi közük." Ebben pont azt bizonyítottad hogy NEM jár kézen fogva a jog és igazság sõt egymás ellen van...és a kérdésem még mindig a szeretetre irányuló volt, amúgy neked is köszi a választ!:)
#5-ös vagyok. Én is köszönöm a viszont választ! Nem baj, ha nem értünk egyet mindenben, úgy unalmas is lenne a világ. :) "ez sok mindenkire igaz lehet, de én mivel békében vagyok magammal és nincs önbizalmi gondom nem azért segítek másoknak , hogy kompenzáljak, pusztán ahogy itt is kérdeztem..." Nem is feltételeztem, ez csak egy általános következtetés volt, amit az elmúlt években a tapasztalataim és ismereteim alapján leszûrtem. Amúgy miben segítesz másoknak? Hátha ennek ismerete segít közelebb vinni a válaszhoz, amit keresel, mert pontosan én sem értem, mire gondolsz, lehetõségeket írok, elvégre konkrétnak tûnik a kérdés, mégis nagyon tág területet ölel fel, amit verbálisan nem is lehet röviden megválaszolni. "alapjába véve elfogadom az embereket, de mivel nagyon sokan önzõek, maguk hasznát keresõk, szeretetlenek, igazságtalanok lettek így ebben a formában nem tudom elfogadni , mert a rosszat nem tudom elfogadni , és nem is szabad!!" :) Ebben a formában nem? Ha önzetlenek, igazságosak, egymást feltétel nélkül szeretõk, akkor nem nehéz elfogadni õket, pont itt válik érdekessé a dolog. Egyet értek abban, hogy a rosszat nem szabad elfogadni, tenni kell ellene. Viszont különbséget teszek a cselekvés és a cselekvõ között. Nehéz dolog, de el lehet fogadni egy igazságtalan, önzõ, sõt álnok, gonosz embert is. Amit ellened tesz, azt nem szabad tétlenül tûrni, fel kell lépni ellene a lehetõségek felmérésével, ezt nem vitatom el. "...és a kérdés ezért lett feltéve mert változtatni kellene ezen sokaknak!!" Ebben is egyet értek, csak sajnos attól, hogy ezt leszögezzük, még nem jutunk az egyrõl a kettõre, mert nem tudjuk õket megváltoztatni. Magunkat meg tudjuk, hogy megtalálhassuk azokat, akikkel jól érezzük magunkat rövid- vagy akár hosszú távon, illetve el tudjuk viselni, és szembe tudjunk szállni azokkal, akik akadályozni akarnak. Egy példával megvilágítva miképpen értelmezed a hosszútávú önzetlen szeretet? Látom, hogy erre szeretnél választ kapni.

Miért lehet, hogy vannak nők, akiknek megjön rendesen terhessség alatt, és a teszt sem mutatja ki?

vagy ha a családban nem fordult el? soha ilyen, akkor mennyi az esélye? vagy ennek semmi köze az egészhez?jó lenne tudni vmit, h ne rettgjünk állandóan mensi el?tt, alatt és utána is...

Legjobb válasz: Ha rendesen védekezel, nincs okod ennyire aggódni. Annyira kicsi az esélye emlett teherbe esni, de persze lehet, van rá példa. ha nagyon izgulsz, legyen otthon mindig teszt, az megnyugtathat, de dokihoz nem mehetsz minden hónapban emiatt...Ennyire nemszabad ráizgulni, tönkreteszi az életed... Hogy miért véreznek nõk terhesség alatt is? Biztos a hormon az oka, mindenki mésképp reagál mindenre. VAn aki hány végig, van aki egyszer sem, van aki végigszenvedi, van aki nem, van aki 42 órát vajúdik, van aki 2-õt az elsõvel is... Ilyen a természet. Szedd rendesen a fogamzásgátlót, ha megnyugtat hasznáj óvszert is, azzal már 1 a millióhoz, hogy teherbe esel. Ne félj ennyire, nem szabad!!:-))

Ha rendesen védekezel, nincs okod ennyire aggódni. Annyira kicsi az esélye emlett teherbe esni, de persze lehet, van rá példa. ha nagyon izgulsz, legyen otthon mindig teszt, az megnyugtathat, de dokihoz nem mehetsz minden hónapban emiatt...Ennyire nemszabad ráizgulni, tönkreteszi az életed... Hogy miért véreznek nõk terhesség alatt is? Biztos a hormon az oka, mindenki mésképp reagál mindenre. VAn aki hány végig, van aki egyszer sem, van aki végigszenvedi, van aki nem, van aki 42 órát vajúdik, van aki 2-õt az elsõvel is... Ilyen a természet. Szedd rendesen a fogamzásgátlót, ha megnyugtat hasznáj óvszert is, azzal már 1 a millióhoz, hogy teherbe esel. Ne félj ennyire, nem szabad!!:-))
Én ezt a kérdést nem értem. Hogy valakinek megjön rendesen, ha terhes? Még ilyet nem hallottam. Olyan van, hogy néhány hónapig max mikor meg kéne jönnie úgy érzi az ember, hogy megjön, de persze nem jön meg, ha terhes, hiszen a szervezet leállítja a peteérést. Ha valaki rendesen menstruál, akkor nem hinném, hogy terhes lenne. Ha meg valaki terhesen vérzik, akkor az nem normális, orvoshoz kell azonnal, már az elsõ alkalommal fordulni. Ha meg nem akarsz terhes lenni, akkor szedj fogamzásgátlót, az a legbiztosabb.
Szia. Nekem a teherbeesés utáni havim megjött rendesen, idõre. Amikor következõ hónapban nem jött meg mondta a doki hogy a 10.hétben vagyok, tehát az utolsó havi nem volt normál havi. Ismerek olyan nõt is akinek szinte végig megvolt a havija és nem lett baja se neki se a babának. A biztos védekezés a gyógyszer talán, ha nem szeretnél még babát.
A teszt kimutatja már a korai terhességet is. Talán ha 1-2 hetes, azt még nem, de utána biztosan
Nekem vagy egy ismerõsöm (mellesleg nõgyógyász a férje:-), akinek rendesen megjött néhányszor a terhessége alatt..
A kérdező hozzászólása: ezt nem azért kérdeztem, mert félnék, csak érdekel, hogy akik így jártak, szóval miért lehet ez.. azért kössz.

Az miért van hogy van egy srác és senkit nem érdekel mindaddig amíg fel nem figyel rá valaki, utána már többen akarják, miért?

én már többször is jártam így

Legjobb válasz: nálam is így van a francba :S nem tudom jó lenne tudni gondolom menõbb fajtából való vagy.. és ha neked megtetszik vk utána abból menõ lesz mert neked megtetszett na érted... sajnos én is így vagyok megtetszett még év elején egy srác egy tök csendes típus stb nem voltak haverjai stb.. a jó menõ haverjai közt egy apró porszem volt de nekem meg megtetszett összejöttünk utána mindenki irigykedett rá és tök menõ gyerek lett belõle :P és asszem most vége lesz a kapcsolatunknak mert sokan beleavatkoztak h így legyen :(

nálam is így van a francba :S nem tudom jó lenne tudni gondolom menõbb fajtából való vagy.. és ha neked megtetszik vk utána abból menõ lesz mert neked megtetszett na érted... sajnos én is így vagyok megtetszett még év elején egy srác egy tök csendes típus stb nem voltak haverjai stb.. a jó menõ haverjai közt egy apró porszem volt de nekem meg megtetszett összejöttünk utána mindenki irigykedett rá és tök menõ gyerek lett belõle :P és asszem most vége lesz a kapcsolatunknak mert sokan beleavatkoztak h így legyen :(

Mire jó a facebook? Miért használják olyan sokan és az embereknek és a cégeknek miért jó hogy van facebook-juk?

Legjobb válasz: Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...

Elvileg cégeknek így könnyebb terjeszkedni...elvileg. Embereknek meg azért mert a másiknak is van és akkor nekem is kell...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ment a zöld kéz
A facebook mire jo :) ) nos birsz rajta chatelni, ismerkedni, játcani stb. (Énszerintem egy beteges tulkomplikált hüjeség ami jo ha van de mégjobb ha nincs + fûgövé válhat az ember!)
A kérdező hozzászólása: Köszi, szintén ment a zöld kéz mert mostmár legalább azt is tudom hogy mire jó e remélem hogy nem túl ciki ha nekem nincs vagy nem használom... Amúgy van de eddig csak ilyen reklámoknál és facebook appoknál használta szinte és vagy ezer ismeretlen írja hogy jelöljem be ismerõsként.
Nem gáz ha nincs, én se használom, bár van. Legutóbb június elején voltam rajta, tök fölöslegesnek tartom
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõnek így már tudom hogy nem baj ha nincs és azt is hogy mire jó a lájk. Ment a zöld kéz pont.

Más is utálja a sógornőjét? Miért hiszik, hogy van joguk más életébe beleszólni, ítélkezni, keverni a dolgokat anyósnál stb?

Legjobb válasz: Én nem útálom,csak nem tudok Rajta kiigazodni. Néha olyan kétszínûnek tûnik. Anyánkat szidja,néha joggal- néha nem.(a szüleink rengeteget segítenek nekik, sokkal többet, mint nõvéremnek vagy nekem-akik szintén családosok vagyunk)szóval,nem értem,miért kell szidnia anyámékat. Sógornõm adott nekünk ezt meg azt: ruhanemûket,ha tud, akkor ad (ruha félét úgy éppen úgy mint nyáron a kertbõl zöldséget), mindig nyájasan fogad minket. Anyám egyszer elkotyogta,hogy sógornõmnek volt egy beszólása- nem írom. Nem útálhatom, mert nekem nem ártott, és csak 40 km van köztünk :)) Nõvérem a múltja miatt nem szívleli annyira,de az egész család elfogadta,(a 2 gyerekével) amikor tesónk össze jött vele....

Én nem útálom, csak nem tudok Rajta kiigazodni. Néha olyan kétszínûnek tûnik. Anyánkat szidja, néha joggal- néha nem.(a szüleink rengeteget segítenek nekik, sokkal többet, mint nõvéremnek vagy nekem-akik szintén családosok vagyunk)szóval, nem értem, miért kell szidnia anyámékat. Sógornõm adott nekünk ezt meg azt: ruhanemûket, ha tud, akkor ad (ruha félét úgy éppen úgy mint nyáron a kertbõl zöldséget), mindig nyájasan fogad minket. Anyám egyszer elkotyogta, hogy sógornõmnek volt egy beszólása- nem írom. Nem útálhatom, mert nekem nem ártott, és csak 40 km van köztünk :) ) Nõvérem a múltja miatt nem szívleli annyira, de az egész család elfogadta, (a 2 gyerekével) amikor tesónk össze jött vele....
én ismerek egy nût, nagyanyám sógornõje de az annyira hülye, hogy olyant még nem láttam. Dicsekszik hogy õ az iskolában megverte a tanárokat :) ) s csak 8 osztálya van. de ez csak 1%-a annak amilyen hülye. Szerintem nem mind ilyen, csak egy jópár közülük az anyóssal szembe. Ez még nagyanyámat is megakarta verni aki 70 éves. van esze az ilyennek? s nagyanyám csak egy szót szólt. s semmi rosszat.
Szerintem nem lehet általánosítani, bár az enyém is érdekes...:) Anyósoknál meg nem kell keverni, az anyós-meny viszonyból már önmagában következik, hogy nagyobb emocionális intelligenciát követelne mindkét részrõl, de fõleg az anyósérõl, és csak a meny nem tud sokat tenni. (Mivel nem ez a kérdés, elhagyom a részletezést.) Nemcsak értelmi IQ kell hozzá (bár az elsõ válaszolóénál ez is kétségbe vonható), hanem fõleg emocionális intelligencia. A sógornõm egyébként tanárnõ, de a viselkedése alapján (másokhoz is) emocionálisan igencsak távol van a manapság elfogadott-tól. Ebben anyjától (=anyósomtól) eltanult vonások...

Az miért van hogy van egy alcatel x200 as modemem használtam elraktam a fiókba és mikor újra elõvettem feltelepítette a drivert stb és azt írja hogy a sim kártya nincs behelyezve jól van benne de még sem ismeri fel ilyenkor mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Próbáld az érintkezõket megtakarítani, hogy ne legyenek oxidáltak (a kártyán is), illetve azt a mechanizmust, ami a kettõt egymáshoz szorítja, feszítsd meg egy kicsit. Emellett érdemes lehet még másik kártyát is belepróbálni, ha van kéznél.

Próbáld az érintkezõket megtakarítani, hogy ne legyenek oxidáltak (a kártyán is), illetve azt a mechanizmust, ami a kettõt egymáshoz szorítja, feszítsd meg egy kicsit. Emellett érdemes lehet még másik kártyát is belepróbálni, ha van kéznél.
én igy csinálom ha elmegyek h másik gumi és folytatjuk..
Gyakorlat kérdése és nagy önfegyelem, így akár 30-50 perc is lehet a csúcsig! De fiatalon kezdetekben ez nem így mûködik , ott a gerjedelem és egyébb okok miatt jóval elõbb bekövetkezik.
"Van aki már berakja és egybõl elélvez mert annyira izgató" Ez csak azért van, mert régen volt nõvel..
A kérdező hozzászólása: érdekes én sûrûn szexelek és mégis mindig hamar elmegy az elsõ... onnantól már nincs gond
Fogd vissza magad! Olyankor gondolj anyádra! Ill. másra! Most nehogy megsértõdj! Bocs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!