Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy valakinek a 3 (21 db)

Miért van az, hogy valakinek a 3. hónapban lesz szüksége tápszeres pótlásra?

Azt hallottam, hogy akinek az els? 4-6.hétben elég a teje, annak kés?bb sem lesz gond/ nagy valószín?séggel/.

Legjobb válasz: Nem lesz semmi gond. Ilyenekkel meg ne stresszeld magad, mitõl menne el? Én már 7 hónapja szoptatok és a 3. hónap semmi újat nem hozott ezen a téren.

Nem lesz semmi gond. Ilyenekkel meg ne stresszeld magad, mitõl menne el? Én már 7 hónapja szoptatok és a 3. hónap semmi újat nem hozott ezen a téren.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtató és biztató szavakat!
Az én környezetemben is sokaknak ekkor ment el a teje . Az egyiknek vesegondja volt, meg is mûtötték, neki valószínü attól, a másiknak mindhárom babájánál ilyenkor ment el a tej. A 3. hónap arról "híres", hogy a babának megnõ az étvágya, többet fog enni-az irodalom szerint.Lehet, hogy ez okozza a kereslet-kínálat felborulását, és ha nem türelmes az anya, nem jól kezeli , akor a babának nem elég a tej, hozzátáplál, és a tej elapad. De szerintem ezt ki lehet védeni fejéssel, és sûrûbb szoptatással. De semmiképp ne félj tõle, ne gondolj rá, mert kihat! Fogsz tudni szoptatni!
Én most leszek túl a harmadik hónapon. Igen, nekem is voltak kisebb gondjaim- de eszembe sem jutott tápszerrel pótolni. Általában kétóránként kért enni a pici, meg szedtem homeos bogyókat, és úgy néz ki, túléltük mindenféle nagyobb megpróbáltatás nélkül. Ha kér, adj neki, és nem lesz gond! Az elsõvel elkezdtem a hozzátáplálást, és 9 hónapig szoptattam, de most úgy gondoltam, lesz ami lesz, csak szoptatom. És mostmár újra 3-4 óránként eszik. Közben végig nyugodt volt, csak gyakrabban kért. Ha úgy érzed, hogy nem túl nyugtalan, akkor nem érdemes sem tápszerezni, sem hozzátáplálni!

The Sims 3 Házikedvencek miért van hogy a kutyám nem akar mozogni, valaki segítene nekem?

előre is köszönöm

Legjobb válasz: Eredeti verzió? Szerintem egy patch segíthet.

Eredeti verzió? Szerintem egy patch segíthet.
igen, patch-eld, aztán cracket találsz a gcw-n! ;) Mondjuk azt nem értem, hogy ennek mi köze az önismerethez, de mindegy... :/
A kérdező hozzászólása: köszönöm de már "megoldottam", azért önismeret mert én még nem tudom mi hogy van és hirtelen nem jutott az eszembe >.<

Miért csinálja azt a facebook-om hogy amikor megjelenik egy érteítés 'valaki hozzászólt a bejegyzéshez' és amikor meg nézem nincs oda írva semmi csak kb.5-10 perc múlva jelenik meg. És ez van már 3-4 napja. Miért van ez? Csak nekem ilyen?

Legjobb válasz: Nem csak neked ilyen, a facebook mostanában elég sokat [email protected] Nekem pl.:olyan emberek vannak fent chat-en akikrõl tudom, hogy nincs fent mert mondjuk ott ül mellette., De fordítva is volt már hogy vártam hogy valaki feljöjjön és már órák óta õ is engem várt és nekem nem jelezte ki õ fent van meg neki se azt hogy én fent vagyok... Na mind1 vannak mostanában fura dolgok.... ne aggódj nem vagy egyedül a problémáiddal

Nem csak neked ilyen, a facebook mostanában elég sokat [email protected] Nekem pl.:olyan emberek vannak fent chat-en akikrõl tudom, hogy nincs fent mert mondjuk ott ül mellette., De fordítva is volt már hogy vártam hogy valaki feljöjjön és már órák óta õ is engem várt és nekem nem jelezte ki õ fent van meg neki se azt hogy én fent vagyok... Na mind1 vannak mostanában fura dolgok.... ne aggódj nem vagy egyedül a problémáiddal


Miért van az, hogy amikor az, hogy egy avi-ból kódolt film vcd-be, számítógépen való lejátszáskor tökéletes 16:9-es, de mire cd-re írom és beteszem a dvd lejátszóba, 4:3-ra vált?

Legjobb válasz: A videocd (VCD) szabványos felbontása 352x288. Ez 4:3 arányú. NE módosíttasd az Aspectet amikor átalakítod.

A videocd (VCD) szabványos felbontása 352x288. Ez 4:3 arányú. NE módosíttasd az Aspectet amikor átalakítod.

Miért van az a The Sims 3 vál hogy levan töltve+ 6 kiegészitő és ha elinditom a játékot és nemcsinál mást csak tölt?

Legjobb válasz: Patch vagy az,hogy túl sok a kiegészítõ.Nálam sem birja azt,hogy 4nél több kiegészitõ legyen,ezért nekem csak 3 van fennt

Patch vagy az, hogy túl sok a kiegészítõ.Nálam sem birja azt, hogy 4nél több kiegészitõ legyen, ezért nekem csak 3 van fennt

Miért van az hogy valakit nagyon szeretek? Pedig csak egy "ismeretlen" még csak 3 éve ismerem, de annyira szeretem, mindig ő jár a fejembe, mindig látni szeretném! Annyira szeretem mintha már életem elejétől ismerném. Ennek mi az oka?

Legjobb válasz: (ill. ha a 3 év azt jelenti, hogy egy "netes- fórumos " ismeretség- akkor egy kiérlelt és betokozódott-rögeszmésedett illúzióról van szó: ha élõben találkoznátok: egy pillanat alatt leomlana. A csalódás ilyen esetekben garanatált)

(ill. ha a 3 év azt jelenti, hogy egy "netes- fórumos " ismeretség- akkor egy kiérlelt és betokozódott-rögeszmésedett illúzióról van szó: ha élõben találkoznátok: egy pillanat alatt leomlana. A csalódás ilyen esetekben garanatált)
Talán beleképzelsz olyan dolgokat amikre titkon vágysz. Benne testesül meg az, ami talán nincs is. Ha 3 éve ismered, akkor miért mondod ismeretlennek? Nem találkoztál még vele?
Három év alatt nem ismerted meg? Ez nagyon gáz. Én olyanokról is tudok, hogy három nap után összeköltöztek, és azóta is együtt élnek. Na ez most gondolom, jól földhöz vágott. :D
a 3 évet én sem értem (lehet, hogy elírás).. Olyan van, hogy találkozok valakivel: és szinte azonnal az az érzésem, hogy örökké ismertem... Ennek az érzésnek nincs köze az ezoterikus fantáziálásokhoz, (reinkarnáció, stb) ez egy intuítiv pillanat, amikor az örökkévalóságra érez rá, aki érzi.. Egy nagyon szép Goethe versben így ír a költõ errõl az érzésrõl: "Mondd, a végzet mit akar mivélünk? Mondd, hogy köthetett meg ily nagyon? Mi már egyszer, tünt idõkben, éltünk, s nõvérem voltál vagy asszonyom." http://www.magyarulbabelben.net/works/de/Goethe, _Johann_Wolf..
A kérdező hozzászólása: már mint úgy értem hogy ismeretlen, hogy 3 évvel ezelõtt még nem ismertem, de már az elsõ találkozás óta nagyon szeretem !! :)
A kérdező hozzászólása: ..nem tudom megmagyarázni hogy miért szeretem ennyire, de mégis "rajongok" érte ... de ismerem nagyon is ... !! ...

Al (NO3) 3 Al (PO3) Al (SO4) 3 Fe (SO4) 2 Valaki elmagyarázná, hogy miért vannak így ezek az egyenletek? Az alumíniumnál a foszfátionból mért csak egy van, a nitrátionból mért három?

Legjobb válasz: Kösz, hogy válaszoltál! Mi történik akkor, ha egy negatív töltésû iont akarunk reagáltatni a szintén negatív töltésû savmaradékionokkal?

A kérdező hozzászólása: Kösz, hogy válaszoltál! Mi történik akkor, ha egy negatív töltésû iont akarunk reagáltatni a szintén negatív töltésû savmaradékionokkal?
Azok nem reagálnak, mert a két negatív töltés nagyon taszítja egymást.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor a VI., VI. fõcsoport elemei nem reagálnak a savakkal? mert õk anionokat képeznek.

Ha valaki megfogan, akkor 9 hónap múlva világra jön, tehát 3 hónap után egy éves. Akkor most miért van az, hogy a világra jöttének pillanatától számoljuk az éveket?

Legjobb válasz: Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.

Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.
Nézd, bizonyos berkekben az az elv (hogy bizonyított-e vagy sem, én nem értek hozzá), hogy a lélek a fogantatás pillanatában kerül bele abba a pici valamibe, amibõl az ember kialakul. Állítólag volt egy film, amiben volt egy abortusz, és állítólag a pici magzat menekült. Nem tudom, én nem láttam, csak hallottam. Gondolom, ezért mondták neked is, hogy azt a 9 hónapot is rá kell számolni. Na igen, csak érted, azt nem tudjuk olyan pontosan meghatározni, mint a születést. Lásd az én esetemet a 2 hétrõl. Lehet, hogy én pontosan jöttem és õk számolták el magukat, de lehet, hogy õk számoltak jól, és tényleg én jöttem késõbb. Nem tudjuk biztosan.
Még ma se tudjuk 100%-osan biztosan megmondani a fogantatás pillanatát, +/- minimum néhány napot nyugodtan rá lehet számolni, a születés pillanata viszont egy fix pontos idõpont, így egyértelmû, hogy azt számoljuk, amit biztosan tudunk, és nem azt, amit csak nagyjából. Nézzük, én állítólag 2 hetet késtem, de mi van, ha a fogantatásom pillanatát számolták el 2 héttel? Remélem, érted.
Azért, mert a születésnapokat számoljuk, nem a fogantatásnapokat.
Az ember akkor lép ki a világ elé, amikor megszületik. Ergo onnantól számoljuk. A fogantatást régebben nem tudták megmondani, mikor történt, így maradt a kézzelfogható esemény.
Azt írtad, hogy "valaki megfogan". Nos a fogantatás pillanatában õ távolról sem valaki, csak két összeolvad sejt. Emelett parazita életmódot folytat, és önállóan életképtelen, vagyis nem önálló élõlény. a születés egy olyan pillanat, amikortól kezdve a gyerek szervezete kénytelen-kelletlen rákényszerül a saját létfenntartására. Innentõl tekinthetõ önálló élõlénynek, és innentõl van értelme számolni az életkorát. Melleseleg az elõzõ hozzászólónak van igaza, régen a születés volt az a pillanat, amit az emberek jegyezni tudtak, nem a fogantatás. A fentieket csak azért írtam le, hogy lásd, a mai tudomány is a hagyományt pártolja.
Mellesleg születés után önállótlan csak igazán. Láttál már babát, de komolyan? Rettenetes...
Utolsó elõtti válaszolónak: parazita? Mondd, Te normális vagy? Kell bármit is hozzátenni az egyesült sejtekhez? Igenis VALAKI!
A kérdező hozzászólása: ebben tökéletesen egyet értek, csakhogy a gyerek már akkor is létezik.
Azért megjegyezném, hogy közvetlenül a születése után se valami önálló az a kis élõlény... Szerintem ez a korszámítás inkább jogi, mint tudományos kérdés. Jogilag (a legtöbb országban) a magzat nem jogalany, tehát nincsenek neki emberi jogai, amiket õ vagy egy képviselõje érvényesíthetne, míg az újszülöttnek vannak. Máskülönben minden abortusz jogilag szándékos emberölésnek minõsülne. Úgy tûnik, bele kell törõdni, hogy ez egy olyan világ, ahol csak a születésétõl tekintenek valakit embernek.
Szia!De a kínaiak viszont beleszámolják a 9 hónapot, csak az elõzõek alapján, nem tudom hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mostmár értem, csak sokan azt állítják, hogy a 9 hónapot is rá kell számolni
Igen, ez igaz. De a kérdésed arra vonatkozik, hogy mikortól számoljuk az éveit. Az, hogy valaki hány éves, erõteljesen jogi kérdés, mivel rengeteg társadalmi joga és kötelezettsége bizonyos életkorokhoz lesz kötve az életében. Legelsõ jogai a jogalanyiságának kezdetétõl, azaz a születése pillanatától kezdõdõen léteznek. Az emberek különbözõ (és ráadásul rendszerint nem pontosan ismert) hosszúságú idõt töltenek az anyaméhben, megszületésük után viszont "egyenlõk" abban a tekintetben, hogy ugyanúgy részei lesznek a társadalomnak. Ha tfh. tudnánk, hogy ki mikor fogant, és onnantól számítanánk az életkorát, akkor két ember, akik ugyanakkor fogantak, ugyanolyan korúnak számítana, holott elképzelhetõ, hogy az egyikük (ha koraszülött volt) akár két hónappal régebb óta rendelkezik jogalanyisággal. Az ilyen kérdéseknek például örökségi szempontokból lehet jelentõsége. Egy magzatnak nincs joga örökölni, de amint megszületik, törvényes örökössé válhat.

Miért csinálja ezt? 3 hónapos kislányom napközben elég keveset alszik mostanában, akkor is úgy alszik el, hogy dobálja a fejét ide-oda. Van hasonló tapasztalata valakinek?

Legjobb válasz: Szintén zenész.-) Vagyunk egypáran... Lányom kicsi kora óta úgy alszik, hogy dobálja magát. Sokszor érdeklõdtem itt, hogy mi lehet az oka, de csak arra jöttem rá, hogy vagyunk még így páran:-) Nyugi, ha más gond nincs, ne aggódj:-)

Szintén zenész.-) Vagyunk egypáran... Lányom kicsi kora óta úgy alszik, hogy dobálja magát. Sokszor érdeklõdtem itt, hogy mi lehet az oka, de csak arra jöttem rá, hogy vagyunk még így páran:-) Nyugi, ha más gond nincs, ne aggódj:-)
Szia! Az én kislányom is igy alszik, 10 hetes, és ugy jár a feje jobbra balra, hogy rossz nézni. Mire elalszik este, keresztbe fordul a kiságyba. Szóval biztos természetes, ha más is igy van.
Az én kisfiam(11 hó) 5-10 percig menetel körben a kiságyban és végül összekuporodik, mint 1 kis teknõsbéka.Ilyenkor beosonok a szobába és betakarom.

A Sims 3- ba miért van az hogy amikor valaki meglát egy piros aura jelenik meg körülöttem? Ilyenkor mindenki kiabál rám és a fejük fölött egy buborékba át van húzva a fejem.

Ha ez számít akkor Bűnöző vagyok 10. szinten. Közrejátszhat ez is? A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: azt jelenti hogy ki nem állhatnak.. :D 10. szintû bûnözövel meg szerintem ezen nem kell csodálkozni :D

azt jelenti hogy ki nem állhatnak.. :D 10. szintû bûnözövel meg szerintem ezen nem kell csodálkozni :D
A kérdező hozzászólása: És mit tudok tenni ellene? :)
hagyj fel a bûnözéssel, vagy kódok segítségével barátkozz össze az emberekkel, és akkor szerintem nem fognak utálni a munkád miatt :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!