Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy valakinek a (587 db)

Misén miért van, hogy valaki a kezébe, van, aki a szájába kéri az ostyát? Mi a különbség?

Legjobb válasz: Kézbe akkor nem lehet áldozni, ha két szín alatti áldozásról van szó (szóval bor és víz együtt), ami ünnepekkor meg persze elsõáldozáskor lehetséges. Egyébként ha nincs bor, akkor mindegy, a szádba vagy a kezedbe kéred-e az ostyát :)

Kézbe akkor nem lehet áldozni, ha két szín alatti áldozásról van szó (szóval bor és víz együtt), ami ünnepekkor meg persze elsõáldozáskor lehetséges. Egyébként ha nincs bor, akkor mindegy, a szádba vagy a kezedbe kéred-e az ostyát :)
Nincs különbség. Aki kézbe kéri, az is ott, az oltár elõtt veszi magához.
Talán annyi különbség hogy aki a kezéhez kapja, az fél a fertõzésektõl. Ezt a fajta szentség kiszolgáltatást nemrég engedélyezték, pont a fertõzések miatt (AIDS pánik stb.)
Az elõbbiek tudnak maguktól is enni?
"Azt esetleg tudod, hogy a két szín alatti áldozásnál miért nem lehet a kézbe kérni?" A katolikusok két szín alatt úgy áldoznak, hogy a pap belemártja az ostyát a borba. Ekkor azért, hogy az ostya el ne ázzon, illetve le ne essen a borba mártott része (és ne kenõdjön pl. az áldozó tenyerébe) nem engedélyezik a kézbe áldozást. A kézbe áldozás nem ütközik az õsegyház hagyományaival. Jézus a megtört kenyeret nem az apostolok nyelvére tette, hanem szétosztotta köztük. A nyelvre áldoztatás a kis ostya elterjedésével vált általánossá.
Nem tudom mi a különbség de a konzervatív/tradicionális katolikusok ki vannak ezen akadva (a kézbe áldozástól).
Az egyik szentségtörõ, a másik nem. Az igazi katolikus hagyomány szerint ostyát csakis szájba szabad adni. A hitehagyó újvallás újmiséje sajnos ezt márt nem tartja tiszteletben, legtöbben azt sem tudják mi az.
A kérdező hozzászólása: 20:41 Köszönöm szépen a választ. Azt esetleg tudod, hogy a két szín alatti áldozásnál miért nem lehet a kézbe kérni?
A kérdező hozzászólása: De mindkettõnek van külön neve, nem emlékszem már, hogy mi. Egyszer hallottam, hogy a pap mondta, hogy nincs lehetõség most a XY-ra (kézbe kapni), hanem csak a AB-re (szájukba kapni). Valami jelentõsége csak van...
"Talán annyi különbség hogy aki a kezéhez kapja, az fél a fertõzésektõl." Ezt nem egészen értem. Mi köze van ennek a fertõzésekhez? Ha a tenyerembe kérem az ostyát, az pont annyira szennyezett, mintha a nyelvemre kérném. (Az AIDS-hez meg végképp semmi köze, az ostya nem fertõz)

Miért van, hogy valaki csak azért nem néz megy filmet, hallgat meg egy zenét mert az előadónak más a szexualítása, avagy az adott származása, vallása?

Értem például az Izraelita vallásúakat, és a melegeket. Attól, hogy valaki zsidó származású vagy más a szexualitása, egyáltalán nem más mint egy normális keresztény ember(sőt én a zsidóságra fel is nézek, pedig hívő katolikus vagyok, és egyetemista). Például ismerek olyat aki azért nem nézte a HIMYM mert Neil Patrick Harris meleg, holott szerintem minden idők egyik legnagyobb színészeinek egyike, avagy a Zene világában George Michael nek a Wham! es számait sem hallgatta. Az hogy milyen vallású és irányultságú az az Õ dolga, miért zavarja ez a másik embert ? a zenéért, a filmért hallgatod avagy nézed a filmet nem ? akkor meg mit zavarja az embert az illető magánélete, az nem a néző dolga. Normális válaszokat kérnék köszönöm!

Legjobb válasz: Nem is értem a kérdést. Van ilyen? Mondjuk van, ami zavar. Zavar, ha valakirõl nem tudom eldönteni, hogy férfi vagy nõ. De hogy kivel érzi jól magát, egyáltalán nem érdekel.

Nem is értem a kérdést. Van ilyen? Mondjuk van, ami zavar. Zavar, ha valakirõl nem tudom eldönteni, hogy férfi vagy nõ. De hogy kivel érzi jól magát, egyáltalán nem érdekel.
Ezek szerint egyáltalán nem néznek filmet? Talán a koreai doramak, meg hasonlók gyártásában nincs egyse, bár az sem biztos. Arról viszont semmi kétségem sincs, hogy a haverjaid felmenõi között is jó eséllyel lehet találni akár zsidó, akár más, nem magyar származású õst.
A kérdező hozzászólása: úgy nem hallgatta a Wham! et, hogy tetszett neki, csak az énekes magánélete miatt nem.
A kérdező hozzászólása: A régi gimimben sokan voltak akik azért nem néztek meg egy filmet mert "zsidó" a szinész. De ezért nem néz meg egy filmet???!!! kicsit szánalams...

Az miért van, hogy valaki úgyis mindig megmagyarázza a legnagyobb h*lyeséget is? Szexuális örömérzetet okoz ez egyeseknek?

Leírom, hogy a Föld a Nap körül kering.

Legjobb válasz: Okey, megegyeztünk egy kölcsönös k-urva anyádban:D Vagy inkább neked az apád is k-urva:D Meg te is azért foglalkozol annyit az én libidómmal:D Ahelyett hogy érdemben válaszolnál, mert ugye hát az milyen dolog már....

Okey, megegyeztünk egy kölcsönös k-urva anyádban:D Vagy inkább neked az apád is k-urva:D Meg te is azért foglalkozol annyit az én libidómmal:D Ahelyett hogy érdemben válaszolnál, mert ugye hát az milyen dolog már....
Na most jól kipanaszkodtad magad, ugye?:) A nagy semmin. Ha valamire van magyarázat nehogy már felháborodj rajta hogy meg is magyarázzák. Inkább ha nem értesz vele egyet cáfolj rá, de ez... szánalmas nyavalygás.
Amit a föld csinál az tényleg nem teljesen keringés. Megmagyaráznám szívesen, de szerinted az okoskodás lenne. Inkább örülnöd kellene, hogy valaki megosztja veled a tudását és besítírozza az agyadban lévõ fehér foltokat. A kérdés egyébként pontosan olyan okoskodó, mint ami miatt állítólag fel vagy háborodva. Szeritnem Te vagy aki leginkább okoskodik, csak most nincs olyan kérdés, amiben okoskodhatnál és ezért feltettél Te egyet. :D
Mert hülyék és nagy az Isten állatkertje
1. mert a válaszoló elgondolkozik rajta, mit válaszolhatna, mert van benne egy olyan vágy, hogyha erre az oldalra jön akkor õ márpedig segít másokon. És ha nemtud akkor kitalál valamit amit leírhatna 2. Ez valószínû azért van, mert az oldal névtelen, így itt élik ki egyesek a magánéletben adódó dühüket úgy, hogy másokat lefikáznak
A kérdező hozzászólása: Na, jó, utolsó 2, titeket írtalak körül, pont rólatok beszéltem. Ti én rám mutogattok, én ti rátok mutogatok. Szerintetek én csinálom ezt, szerintem meg ti. Úgyhogy egyezzünk ki egy k-urva anyátokban és kész.
A kérdező hozzászólása: Amúgy tipikus, megint okoskodtok (utolsó).... De azért tényleg remélem elélveztetek most, hogy leírhattátok hogy mennyire felesleges volt ez a kérdés. TÉnyleg remélem hogy ettõl áll fel nektek....De áruld már el mekkora merevedést idéz nálad elõ egy lefikázó komment...
mert azt hiszi neki van igaza. én eü-s vagyok, fõleg egészségügy témakörbn szoktam válaszolni. babákkal is foglalkozom, így a gyereke témakörben is. próbálok rendesen válaszolni, tudományosan, tényszerûen, mégis mindig vannak emberek, akik szerint én h*lye vagyok, nem értek semmihez és ne dumáljak, mert a neten tanultam. ez egy embertípus. ez van.
Azt JAVASLOM(!), hogy légy nyitott minden vélemény felé, mérlegelj, és hogyha valaki hülye, akkor elegánsan viselkedj nyugodtan, amivel leforrázod, elgondolkodik és más is melléd áll, mivel látják, hogy igazad van. Ha meg nagyon hülye, küldd el a fenébe. Amúgy meg vigasztaljon az a tudat, hogy neked van igazad, te vagy az okosabb.

Az miért van, hogy valakivel nagyon jól elbeszélgetek, majd egyik napról a másikra eltűnik?

Sziasztok! Volt egy internetes nagyon kedves ismerősöm,lassan egy hónapja minden nap beszültünk,majd egyszer csak eltűnt.Nem válaszol,semmi.Megsérteni biztos nem sértettem meg?Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Lehet elege lett belõled, vagy ilyesmi, viszont elég bunkó viselkedés szerintem, ha csak úgy eltûnik és már nem válaszol. Én is tapasztaltam már ilyesmit.

Lehet elege lett belõled, vagy ilyesmi, viszont elég bunkó viselkedés szerintem, ha csak úgy eltûnik és már nem válaszol. Én is tapasztaltam már ilyesmit.
Sok oka lehet, pl., elromlott a gépe, elutazott, beteg, vagy csak megúnta a beszélgetéseket.
tényleg nem szép az ilyen, de biztos, hogy nyomós oka volt rá, és itt nem biztos, hogy arról van szó, hogy megsértetted, megunt téged, meg ilyenek. hanem lehet, hogy elromlott a gépe, vagy én olyanról is hallottam, hogy valakinek feltörték a jelszavát, ezért nem tud belépni... több oka is lehet, ha a szíved mélyén tényleg érzed, hogy te semmi rosszat nem tettél/biztos nem únt meg téged, akkor biztos, hogy igazad van nem kell egybõl magadat okolni ilyenkor ;)
A kérdező hozzászólása: 2 hete nem írt, facebookon is ismerõsök voltunk, de ott nem akarom zargatni.Csak furcsa, hogy semmi elõzmény nélkül lelépett:DD:/
velem fél év után csinálták ezt :(
azt hittem az facebook arra van, hogy ismerõsökkel beszélgess, ismerkedj, tudd tartani a kapcsoaltokat. szóval semmi zargatás sincs abban, ha ráírsz, sõt azjánlom is, hogy írj rá, legjeljebb nem válaszol, ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, hogy ilyenkor mi játszódik le a másik fejében?Nem gondol arra, hogy ez a másiknak rosszul esik?
Én is jártam így egy férfival (nõ vagyok), aki 10 évvel fiatalabb volt nálam, és meg is egyeztünk, hogy semmi szerelem, csak baráti beszélgetés. Vagy három hónapon át hetente legalább háromszor hosszú leveleket váltottunk, aztán egyszercsak búcsú nélkül eltûnt. Rosszul esett. Aztán vagy két év múlva írt: eszembe jutottál, hogy milyen jót leveleztünk pár éve, mi van veled? Hát ezt én sem értem. Úgy látszik, van, akinek ilyen könnyen megy.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!Sajnálom, hogy ti is így jártatok. Én úgy vagyok vele, hogyha õ nem keres(én válaszoltam neki), akkor valószínûleg nemkívánatos személy lettem nála, vagy megúnt.Azt sem szeretném, hogyha ráírnék, magyarázkodni kezdenek, és utána esetleg kényszerbõl írna.Erre nincs szükségem.

Az miert van, hogy valaki remeg és szinte sikít már orgazmus közeli állapotban, más pedig szinte csak a csúcson mozdul meg és nyög max. Kettőt?

Lehet, hogy csak nekem ennyire furcsa, dehát na...

Legjobb válasz: Mindegyik másként játssza meg magát neked. :)

Mindegyik másként játssza meg magát neked. :)
Egyik oroszlkánt játszik, másik nyuszit, egyvalamibe közös mindkettõ: összekeverik az ágyat az állatkertel.
Nincs ugyan olyan ember..mindenki más és más ;)
A kérdező hozzászólása: dehat ez elvileg a felszabadulasrol szol, de megis hogy lehet szinte pokerarccal es egy nyogessel elelvezni?!:D a sikitos dolog pedig tenyleg nem tunik valodinak... egyik partnerem sem volt sem ilyen, sem olyan, csak meseltek es haaat... ez ugy kivancsiva tett :D
ez nem akarás kérdése....
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak kíváncsi vagyok, mitõl van és mit akar ezzel az illetõ.
Valószínûleg meleg, csak nem vallja be magának.

Az miért van, hogy ugy érzem, hogy valaki figyel? Sokszor éjjel felébredek, s mintha valaki nézne (zavar a nézése, s ezért ébredek fel).

Sokszor ugyanabban az id?pontban. Van olyan, hogy érzem, hogy hol áll. Álltalában az ágyam végénél,s kicsit jobbra (kb a jobb bokám melett pontosabban.

Legjobb válasz: Ember, most nem merek elaludni. :D Szerintem szerezz be valami kis fogyasztású éjszakai lámpát, ami gyér fénnyel világít. Egy ezresért szerintem kapni ilyesmit.

Ember, most nem merek elaludni. :D Szerintem szerezz be valami kis fogyasztású éjszakai lámpát, ami gyér fénnyel világít. Egy ezresért szerintem kapni ilyesmit.
Tedd odébb a tükröt.
rendezd a vitát mert...szörnyü dolog fog történni...égszakadás, földindulás...özönleni fognak a démonok..2kezét lucifer kitárja...és megszolal a halál gitárja...inferno katonái pusztitani fogják a népeket...és örök szenvedés vár minden élõre ezen a világon...és ezt miért?mert feckoztál egy hozzádtartozoval...:D bocs de ezt nem hagyhattam ki...am probáldtad már h felkesz és jol megvered?ha szellem akkor szorad le soval...ez nekik olyan mint a sav :D
am most jutott eszembe h lefekvés elõtt vigyél magaddal lisztet , és ha úgy érzed h ott van, dobj belõle oda, és meglátod ha van ott szellem.. de vigyázz mert ilyesztõ :D
igy ebbol a leirasbol ugy tunik mintha vki hozzad tartozo meghalt, es mondani akarna vmit.. marmint egy szellem.. van esetleg ilyen ismerosod? illetve volt?
A kérdező hozzászólása: Van. S ha bvelegondolok, tudom, hogy ki
és azzal az illetõvel volt vmi elintézetlen ügyetek? mondjuk h összevesztetek vmin, és aztán õ meghalt.. mert akk lehet el akarja intézni azt a dolgot.. és akk már nyugodt lehet.. volt vele lezáratlan ügyed?
Ha tényleg nincs ott élõ ember, egy ismerõs aki meg akar viccelni akkor paranoiás vagy, képzelõdsz, szorongsz... Menj el pszichológushoz.Szellemek nincsenek egyébként......
USB-s billentyûzetekkel szokott néha gond lenni, ha olyanod van és bejött a tippem akkor javaslom vegyél vagy kérj kölcsönbe egy PS/2-est.
A kérdező hozzászólása: Rendben , de ha kicserélem a billentyût akkor milyenre cseréljem ?

Az miért van, hogy ha valaki kiírja, hogy "valaki ismerkedni/beszélgetni" és írok a kérdés alá, hogy nekem írhat, akkor nem ír?

Akkor miért írja ki a kérdést? Nem ismerkedési szándékom van elsõsorban, inkább ha unatkozok, beszélgetnék valakivel egyet, de nem írnak. Akkor miért a kérdés?

Legjobb válasz: pont az a baj,hogy nem ismerkedni akarsz!

pont az a baj, hogy nem ismerkedni akarsz!
talán mert egybõl 50en írtak neki, vagy csak bunkó és várja hogy te írj
az miért van, hogyha beszélgetsz egy csajjal és se puszi, se pá eltûnik mint a kámfor elköszönés vagy csak annyit nyögne oda, hogy bocs nincs kedvem veled már beszélni?????
akkor kapsz valaszt ha privatot irsz (legtobbszor)
Mert gondolom írnak neki elegen.
Hát elmondom hogy én hogy látom. A lányok itt csak hülyeségböl irják ki a kérdéseiket mert jót mulatnak azon hogy egyböl 500 fiu kapadozik utánnuk de persze forditva ez már nem igaz. Ha ezt az arányt meglehetne változtatni akkor sokkal jobb lenne a helyzet.
Mert vagy 1000en letámadják? Mert percenként 5-6 privátot kap?
Olyankor mindig neked kell privátot írni.Egyszer tettem fel ilyen kérdést és 2 perc alatt 20 privit kaptam, nem volt idõm nekem írogatni azoknak akik azt szeretnék, hogy írjak. 20/N
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat, most már értem. Nekem csak unalomûzés lett volna inkább, persze, ha a lakhelyemhez közeli lány írt volna, akkor az ismerkedés elõl sem zárkóztam volna el, de nem ez az elsõdleges célom. Mindegy, akkor inkább nem írok, mással foglalom el magam. Köszönöm mégesgyszer, mindenkinek ment a zöld like. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!