Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy valaki tabletta (4 db)

Miért van az, hogy valaki tabletta mellett terhes lesz?

Most néztem egy abortuszos videot. Nagyon megviselt. Ha én most 17 évesen teherbe esnék, ugy h rendesen szedem a tablettát, miért áll fent a veszélye annak h igy is lehet h át kell élnem?

Legjobb válasz: Nincs 100%-os védelem, semmi sem nyújt ilyet, csak ha nem élsz nemi életet. SAjnos ez a helyzet. Elég kicsi rá az esély, hogy így teherbe ess, de egy icipici van rá, sajnos.

Nincs 100%-os védelem, semmi sem nyújt ilyet, csak ha nem élsz nemi életet. SAjnos ez a helyzet. Elég kicsi rá az esély, hogy így teherbe ess, de egy icipici van rá, sajnos.
Sajnos ez nem igaz!! Akkor is lehetsz terhes. Az esélye csekély, mondjuk 2000-3000 nõbõl 1 esik teljesen szabályos tablettaszedés mellett is teherbe. Ez azért nagyon jó arány. Persze ha olyan peches vagy, hogy épp te vagy az az egy, akkor ez csekély vigasz. Erre van pl. a Bölcsõ alapítvány, vagy más anyasegítõ alapítványok, akik segítenek az örökbeadásban is. És akkor nem kell az abortusz rémségén átesned.
Ha rendesen szeded, akkor kizárt a teherbeesés veszélye! Ez csak azoknál szokott elõfordulni, akik pl. nem figyelik az idõket a 2 tabletta között, hánynak, hasmenésük lesz és utána nem pótolják a tabit vagy nem védekeznek utána stb. Fel lehetne sorolni még egy csomó dolgot! Ha rendesen szeded, akkor nem lehetsz terhes!
A kérdező hozzászólása: miért kell átirni a kérdésem....

Miért van az, hogy valakinek 5, valakinek pedig 10 napig kell szednie Norcolut tablettát a menzesz meghozatalához?

Visszaolvastam jó pár kérdést, láttam, hogy sokaknak 10 napig kell szednie a Norcolutot, de nekem is és néhányatoknak az orvos 5 napig napi 2x1 tbl. adagolásban javasolta.

Legjobb válasz: Mert nem vagyunk egyformák.

Mert nem vagyunk egyformák.
A kérdező hozzászólása: Rendben. És mi alapján kell 5 vagy 10 napig szedni? Súly? nyálkahártya vastagság? Menzesz késési napok száma? Vagy?
Én 10 napig szedtem napi egy szemet, mivel neked kettõt kell azért kell fele annyi ideig. Nekem 16 mm-es nyálkahártya vastagság után se jött meg, azért kaptam, vetélés után:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nekem 10 mm vastag a nyálkahártyám és ez a 3. hónap, hogy nincs menzeszem.
Nekem is 3 hónapig nem jött meg, beszedtem és megjött, de én belõlem csak úgy dõlt még dolgozni se tudtam menni, lehet hogy neked nem lesz meg annyira, csak erre azért számíts:)

Miért van az, hogy a tabletta véd a 7 napos szünetben, viszont ha 1 szemet kihagyok hóközben akkor kiegészitő védekezés kell pár napig? Megtudná valaki magyarázni?

Ennyire intelligens a tabi?:)

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne :D de sztem az elõzõ válasz... nem éppen erre a kérdésre vonatkozik

A tabletta a peteérést ajándékozza meg: ugyanazzal a hormonnal, ami a terhes nõben is termelõdik. Ha ez a hormon 1 napra kimarad, elkezdhet érni a pete. A havi vérzés 1 hete alatt viszont NINCSEN peteérés, magától sem.
ez engem is érdekelne :D de sztem az elõzõ válasz... nem éppen erre a kérdésre vonatkozik
A nemi ciklus: * A menstruációt követõen a tüszõérést serkentõ hormon (FSH – folliculus stimuláló hormon) szintje lassan emelkedni kezd, új tüszõ érését segítve * A ciklus közepe táján az ösztrogének szintje is emelkedik, amit hamarosan követ a luteinizáló hormon (LH) mennyiségének ugrásszerû növekedése, ami az érett petesejt kilökõdését idézi elõ * A petesejt bekerül a petevezetõbe, közben a felrepedt tüszõbõl kialakul a sárgatest (corpus luteum), ami a ciklus hátralévõ részében, egészen a menstruációig termeli a progeszteront. Ebben az idõszakban a legnagyobb a megtermékenyítés esélye * Közben a méh nyálkahártyája megvastagszik, dúsan erezetté és mirigyessé válik, felkészül a megtermékenyített petesejt (zigóta) beágyazódására * Amennyiben ez nem történik meg, a sárgatest elsorvad, progeszterontermelése leáll és a nyálkahártya leválása megkezdõdik, vérzés kíséretében. Tehát: -közben NEM termelõdik új petesejt. -NEM, egy jó orgazmustól nem fog hirtelen kilökõdni egy új petesejt. (Itt megjegyezném, hogy petesejtbõl csak VÉGES számú van, ez kb 4000 egy átlagos nõnél, úgyhogy ha minden orgazmuskor kilökõdne egy petesejt, akkor 30 évesen már menopauzád lenne, és 9-es ikreid.) -Ezért NEM valószínû, hogy amíg vérzel, addig megtermékenyülhetsz. -DE semmi sem biztos, csak a halál. A természet furcsa dolgokat képes tenni.
én sem értem... és akkor nem csak szerintem nem válasz a kérdésre... ugyanis arról szó sincs benne h miért véd a hét napos szünetben, miközben amikor a 21 nap alatt szedjük, és kihagyunk egyet, egybõl kell más védekezés... ezt szeretnénk megtudni :) és bocs a sok offolásért, de gõzöm sincs a válaszról :D
Sz.tem azért mert a menses alatt nincs peteérésed hanem pont abban az idõszakban vége a peteérés folyamatának és azért nem vagy azokon a napokon termékeny. A másik meg az h sok embermek nincs is ilyenkor kedve a szexhet h "folyik onnan valami". De ismétlem sz.tem...de erre pontosan csak a nõgyógyász tudná a választ! Dotti
Hát így is lehet mondani. Annyira alacsony a mai generációs tabik hormontartalma. Ami végül is jó.Csak kicsit kell figyelni.
Peteérés bármikor bekövetkezhet spontán is, egy jó kis orgazmustól , és nagyon sok nõ mensi alatt lett terhes, mert csak akkor van peteérésük, szóval én sem értem ezt a hét napos szünetet! Nekem pl. úgy van, hogy a hét napos szünetem hétfõn kezdõdik, és csak csütörtökön jön meg és vasárnap már el is múlik hétfõre semmi nincs! Szóval ott van a hétfõtõl szerdáig idõtartam amikor "nem folyik " belõlem semmi. Az még szabad idõ, de még nem estem teherbe , szóval véd akkor is! De tényleg nem értem én se jó lenne, ha valaki megmagyarázná :) !!!
Igenis van akinek MENSI ALATT VAN peteérése!!! MErt sok nõ úgy esett már teherbe!!!!
hanem mire?
A kérdező hozzászólása: Nem lettem okosabb:) 7 napig nem szedem és mégis védve vagyok, akkor az 1 szem kihagyás miért lehet végzetes? Nem tudom másképp feltenni ezt a kérdést..... a válasz viszont nagyon érdekelne.
Szisztok! Itt nem azt írják, hogy minden orgazmusnál van spontán peteérés, de igenis elõfordulhat! És tényleg van, akinek mensi alatt van a peteérése!
Ha menstruáció alatt esett teherbe (vagy közvetlenül utána) az ismerõs illetõ, akkor az azért volt, mert egyszerre két pete ért meg, csak az egyik lassabban jutott el a méh-be. Nem azért mert közben termel. A kérdezõnek: A gyógyszergyártó cég azért nem javasolja azt, hogy kihagyj egy tablettát, mert a fogamzásgátló tablettán vállalt 99%-os fogamzásgátló hatást csak így tudják garantálni mindenféle mellékhatás nélkül.

Van valaki akinek a dokija jód tablettát is írt fel, hogy szedje? Azt nem mondta, hogy miért de szednem kell 24 hetes km

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló vagyok: az idegrendszer fejlõdésére van hatással a jód. Amúgy elég, ha jódozott sót eszel. Már ha nem vagy sószegény diétára fogva, mert vizesedsz. :o)

Az elsõ válaszoló vagyok: az idegrendszer fejlõdésére van hatással a jód. Amúgy elég, ha jódozott sót eszel. Már ha nem vagy sószegény diétára fogva, mert vizesedsz. :o)
Bár én külföldön vagyok, de nekem is mondta az orvos, hogy szedjek jód tablettat.
A kérdező hozzászólása: Én is külföldön vagyok. Még a magyarországi orvosom írta. Tudta, hogy jövök ki. Lehet valami abban, hogy mindketten külföldön vagyunk és azért? Külföldi orvos mondta neked?Na és miért?
Miért nem kérdezted meg az orvost?
A kérdező hozzászólása: Mert a vizsgálat és a beszélgetés végén a kezembe nyomott 3 receptet, amit akkor ott a rendelõbe meg sem néztem, hogy mik. Aranyos vagy. -)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!