Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy szülés (46 db)

Miért van, hogy szülés óta (15 hónap) nem kívánom a szexet? Én ellenék nélküle hónapokig, de a férjem nem. Már egyre több vitánk is van emiatt. Mit tegyek, hogy olyan legyen mint régen?

Legjobb válasz: Tényleg tedd le egy idõre a picit - olyannál, aki ért hozzá - és erre az idõre NE foglalkozz vele! Ne azon töprengj, hogy vajon jól ellátják-e - hanem foglalkozz a pároddal! Sok-sok nõ megoldotta már elõtted: jól. Ha te nem is kívánod: elsõre hagyjál neki néhány dolgot. Ha ügyes, te is kedvet kaphatsz.

Tényleg tedd le egy idõre a picit - olyannál, aki ért hozzá - és erre az idõre NE foglalkozz vele! Ne azon töprengj, hogy vajon jól ellátják-e - hanem foglalkozz a pároddal! Sok-sok nõ megoldotta már elõtted: jól. Ha te nem is kívánod: elsõre hagyjál neki néhány dolgot. Ha ügyes, te is kedvet kaphatsz.
Hogy olyan legyen mint régen? Hát tégy úgy mint régen. Anyának, feleségnek, nõnek lenni egyszerret nem egyszerû, de van remény, sokaknak sikerült már. :) Ha nem elégíted ki minden téren a férjedet, hamar egyedül találhatod magad a babóddal és az hosszú távon nem lenne egészséges, pedig gyerkõccel nagyon nehéz ismerkedni. No, de ne szaladjunk ennyire elõre. Néha tedd le nagymamánál a picit és csak a párodra figyelj, kényeztesd. Ha szereted, ennek nem kéne áldozatnak lennie a részedrõl, reméljük nem is az. Ha érzed, hogy szereted, de valahogy mégse kívánod, beszélj vele a dologról, ha ezután se mûködik nem árt felkeresni egy szexuál pszichológust. Sok sikert!
Szia! Ne felejtsd el h nem csak anya vagy hanem feleség! Törõdj a férjed szükségleteivel is, ilyen miatt már nem 1 kapcsolat romlott meg.
Magyarázd el neki, hogy még nem kívánod a szexet annyira, de légy nyitott, had kényeztessen kicsit, de csak ameddig jól esik. Ha a szexet még nem kívánod, kielégítheted kézzel, szájjal, esetleg anál, ha nem áll tõled távol. Légy kreatív, nyitott, de ne hagyd, hogy bármit is ráderõltessen. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! A nagymamás verziót már próbáltuk. A vacsiig és a moziik minden rendben volt. De mikor elértünk az ágyig, inkább csak hagytam magam és azt vártam, hogy mikor lesz vége. Pedig arról szó sincs, hogy azért mert nem szeretem. Imádom õt és szülés elõtt nagyon jókat szeretkeztünk, sõt terhesség alatt is. A technikája most sem változott, Szerintem velem vannak komoly bajok. Próbálok ezen változtatni, de eddig nem sikerült!:((

Csajok miért van hogy rettegek a szülés gondolatátol? Más is volt már igy? 38 hetes pocakos

Legjobb válasz: Szia! Én nem féltem. Nem tudtam mitõl kell félnem, de ne aggódj nem lesz gond. 4 óra vajúdás után császároztak meg, és teljesen elviselhetõek voltak addig a fájások. Már egy percesek voltak. Császár azért lett mert faros volt. Különben is bármi történik, abban a pillanatban ahogy a karodban tartod a picit, már el os felejtetted. Ne gondolkozz ezen, és ne halgass senkire aki panaszkodik, mert minden szülés más, és ha rossz is utána akkor is ezerszer végigcsinálnád a piciért. Vigyázz magadra. 5 hós kislány anyukája

Szia! Én nem féltem. Nem tudtam mitõl kell félnem, de ne aggódj nem lesz gond. 4 óra vajúdás után császároztak meg, és teljesen elviselhetõek voltak addig a fájások. Már egy percesek voltak. Császár azért lett mert faros volt. Különben is bármi történik, abban a pillanatban ahogy a karodban tartod a picit, már el os felejtetted. Ne gondolkozz ezen, és ne halgass senkire aki panaszkodik, mert minden szülés más, és ha rossz is utána akkor is ezerszer végigcsinálnád a piciért. Vigyázz magadra. 5 hós kislány anyukája
Én is nagyon félek tõle de szerintem ez normális.Én leginkább attól félek hogy minden renben menjen ne legyenek kompéikációk.Van aki a fájdalomtól fél teljesen változó.De próbálj meg fejben pozitivan hozzá állni erõsiteni magad az sokat fog szülésnél segiteni:) 28hkm
Én nem féltem a szülés napjáig. Aztán vajúdás alatt remegett kezem-lábam a félelemtõl, fájdalomtól. Nem tudom, hogy emiatt vagy sem, de nem tudtam megszülni a babámat és császároztak. A szülésznõ végig azt mondogatta nekem, hogy engedjem már el magam, mert ezzel csak ártok magamnak és a babának. Szerintem igaza volt. A félelem és a fájdalom gyõzött. De nem tudtam magam átadni a fájásoknak. Szóval lazíts!!! Mert nem teszel jót, ha ennyire félsz.
Szia!31hetes kismama vagyok, és az elsõ babankat varjuk.:) Én is nagyon félek tõle, de szerintem ha odakerül a sor, hogy na igen menni kell akkor már csak azon leszünk, hogy minél hamarabb kint legyen a pocaklakó, és a kezünkben tarthassuk...:) Én próbalok nem is gondolni rá, hogy nekünk is mindjárt itt az idõ, mert én is félek, de mindig mondom a kicsinek, hogy gyorsan gyorsan lerendezzük, neked is jobb lesz és nekem is...:) Remélem hallgat majd rám..:) Könnyû szülést kívánok!!!
Vagy az is lehet, hogy sok rémtörténettel megijesztettek. Esetleg nem vagy "elég" terhes, tehát hogy szeretsz terhes lenni, jól érzed magad, nem korlátoz a hasad semmiben, nem fáj semmid, tudsz aludni, így végül is még nem érzed úgy, hogy kibújhatna a babád. Ha nehéz lenne a terhességed, vagy valami problémád adódna (ami úgy látom szerencsére nincs), akkor már nagyon várnád a végét, és a szülésen is bármi áron túl szeretnél lenni, kerül, amibe kerül, és nem azon agyalnál, hogy félsz. Amúgy állítólag a félelem gátja a könnyû szülésnek, úgyhogy próbáld minél lazábban venni, és elfelejteni a sok rosszat, amit hallottál, és bízd magad a dokikra, szülésznõkre, na és bízz magadban is!!! 39h km
Szia!Én 36 hetes vagyok valamelyik nap be kellett mennünk a kórházba téves riasztás volt :) De mikor rámrakták a fájásmérõt és ott úgy belegondoltam hogy lehet hogy szülök elszállt minden félelmem és tök izgatott lettem hogy lehet hogy nemsokára a kezemben tarthatom a babámat!Ha odakerülsz majd te is biztos igy fogsz járni mint én csak gondolj arra hogy nemsokára találkoztok és milyen jó lesz :)
Én is rettegtem a szüléstõl.2 nappal túlhordtam a picit és be kellett feküdnöm mert magas volt a vérnyomásom.Még aznap éjjel beindultak a fájások.Reggel 6-kor bevittek a szülõszobára és már 10-kor megvolt a kislányom:) )))3 nyomásra, és nekem kb csak annyira fájt mint mikor megjön és görcsölök.Mindenkinek ilyen szülést kívánok!!!!!!
Szia! Én is így voltam, annyira de annyira féltem, már esténként itthon bõgtem, hogy hogyan fogom végigcsinálni. Aztán a 37 hét végén a kislányunk úgy döntött, hogy jobb lesz kint és kora d.u elfolyt a magzatvíz, este 9 re meg is lett, és én lepõdtem meg a legjobban, hogy abszolút elviselhetõ!!! Eda és mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szültem, remélem neked is ilyen gyors és könnyû lesz! Ne félj, nem lesz gond, ügyes leszel!
Én is féltem végig a terhesség alatt. Aztán mivel kicsi volt a babám súlya és bent már nem tudott volna fejlõdni, a 38. héten megindították a szülést. De a babám nem akart kibújni, és a 3 napos tortúra után, már alig vártam, h végre megszülessen. Akkor már félni is elfelejtettem.Csak az érdekelt, h a karomban tarthassam õt, aki olyan jól érzi magát odabent. :-)

Miért van, hogy egyik percben alig várom a másikban pedig nem akarom? Lassan itt a szülés.

34 hetes vagyok, vannak gondjaim, császár lesz,még 2 hetet kellene kibírni egybe:)

Legjobb válasz: új állomáshoz értél az életedben nyilván nem voltál még háromgyermekes anyuka. talán nem is lesz több babátok ezért van a még nyújtanám az idõt érzés de már várod a megszületendõ babádat látni simogatni ezért meg a jajj jönne már el a nap filing. csak lazán... Jó egészséget kivánok Nektek!

új állomáshoz értél az életedben nyilván nem voltál még háromgyermekes anyuka. talán nem is lesz több babátok ezért van a még nyújtanám az idõt érzés de már várod a megszületendõ babádat látni simogatni ezért meg a jajj jönne már el a nap filing. csak lazán... Jó egészséget kivánok Nektek!
Lelkiismeret-furdalás detto! :) ) 3 évet vártam rá, most meg visszakoznék??? Vicc. Biztos csak a hormonjaink szórakoznak! :) 38 hetes kismama
Szia! Nekem tegnap jött egy ilyen érzés, hogy nem akarom...!:( Nem akarok anyuka lenni, nem akarom "lekötni" magam...Felelõsséget vállalni...:(! De aztán este ez elmúlt:) Szerintem csak bepánikoltunk:) Ez olyan lehet mint a kapuzárási pánik. Majd elmúlik:) :) :) !! Üdv 32 hetes pocis
Gondolojátok? Rám is rámtör néha, utána meg lelkiismeretfurdalásom van:(
9.53 vagyok. Azthittem csak én vagyok ezzel így. Megnyugodtam, hogy ez valóban valami hormontól lehet. Pedig tényleg rég szerettünk volna babát!
Velem is ugyanez a helyzet, pedig sokat vártunk a babára. Most ikreket várok és néha repesek az örömtõl, aztán teljesen pánikba esek, és nem értem mire kellett nekem ez az egész...és lelkiismeret furdalásom van nekem is. Most megnyugodtam, hogy más is van igy ezzel. Szülés után biztosan elmúlik :) . 33 hetes km
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kicsit vigasztal, hogy nem vagyok egyedül. Én is így vagyok, öröm, aztán pánik, hogy minek is, és jön a lelkiismeret furdalás. Boldog babavárást, könnyû szülést és jó babázást mindenkinek.

Az miért van hogy eddig szinte mindig lágy volt a székletem most pedig kemény. Ez még ugye nem jelent szülést? 35 hetes leszek.

Legjobb válasz: Azt jelenti elvileg hogy kezd lefelé menni a baba a szülõcsatornába és nyomja a beleket. A pisilés is gyakoribbá fog válni.

Azt jelenti elvileg hogy kezd lefelé menni a baba a szülõcsatornába és nyomja a beleket. A pisilés is gyakoribbá fog válni.
Nem szedsz esetleg vas tablettát? Mert az is keményíti a székletet.. épp ezért hagytam abba mert nagyon kihozta az aranyeremet. a titok napi négy alma... amíg meg nem unod.. :) Én nekem már sikerült bevállt, de meg is untam :)

Miért mondják hogy fekvés, pihenés javasolt annak a kismamának akinek nyitva van a méhszája. Gondolok itt már a terhesség végén járó kismamikra? Pl a 34-35héten miért baj ha mondjuk nyitva van 2110re? Ettől beindulhat a szülés?

És akinek fel van puhulva a méhszája,az jó már 34 hetesen?

Legjobb válasz: Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell,hogy,nehogy tovább nyiljon,mert még van idöd.

Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell, hogy, nehogy tovább nyiljon, mert még van idöd.
Ha ezt az értéket a 38. héten mondják neked, az teljesen rendben van. 34-35 hetesen azért még az a legjobb a Manókának, ha bent marad legalább pár hétig.

Kedves férfiak! Miért van az, hogy a férfiak (már aki) szeretnének gyereket, szülés után meg sír a szájuk, hogy a nejük elhasználódott, le van élve? Tág a punci, rossz a szex, lóg a cici, kövér az asszony, stb.

Aztán megy a nyavalygás, meg a k.rvázás. Tényleg azt hiszi a kedves férfitársadalom, hogy a babát a gólya hozza??? Mert, ha nem ezt hiszik, és tisztában vannak vele, hogy a nők a hüvelyükből nyomják ki a 3-4 kilós gyereket és utána a mellükből szoptatják, akkor nem értem, hogy mire várnak. Csodára??? (Akinek nem inge, ne vegye magára. Sok ellenpélda van - és sok színlelt ellenpélda és kirakatházasság -, én most azokra vagyok kíváncsi, akiknél így van, hogy mégis mi járt a férfi fejében. Valóban meglepődött, mikor rájött, hogy ez már nem nő, hanem anya/asszony. Tényleg nem tudta előre, hogy mi az ára a gyereknek? Vagy ha tudta, akkor csak nem tudta az árát megfizetni/viselni a következményt?) A kérdésem pusztán teoretikus. Nem foglalok állást. De nagyon lenyűgöz az emberi gondolkodás és ezért tettem fel a kérdést.

Legjobb válasz: Ez felfogás kérdése. És nem feltétlenül "elhasználódik" a teste a nõnek, a változás lehet pozitív is. Pl. ha valakinek világéletében pici cicje van, és a terhesség-szülés-szoptatás során szép nagy lesz. Vagy lehet, hogy tényleg jól áll neki az a pár plusz kiló, amit felszedett magára, mert nõiesebb lett tõle. A nõk teste változik a korral is, de nem feltétlenül rossz irányba. Sok nõ 30 után kezd kiteljesedni, szebb, mint fiatalkorában. És akkor beszéljünk a férfiakról. Õk is meghíznak, pocakosodnak,kopaszodnak, õszülnek stb. anélkül, hogy szülnének. Akkor mi mit szóljunk hozzájuk? Van egyfajta belsõ szépség, kisugárzás, amely hatással van a külsõre. Ha én jól érzem magam a bõrömben, a párom szépnek lát(és valóban, nemcsak udvariasságból dicsér)akkor az pozitív hatással van a tényleges külsõmre is. Illetve van pozitív kritika, ami építõ jellegû, elõre hajt, és van negatív kritika, ami lehúz.

Ez felfogás kérdése. És nem feltétlenül "elhasználódik" a teste a nõnek, a változás lehet pozitív is. Pl. ha valakinek világéletében pici cicje van, és a terhesség-szülés-szoptatás során szép nagy lesz. Vagy lehet, hogy tényleg jól áll neki az a pár plusz kiló, amit felszedett magára, mert nõiesebb lett tõle. A nõk teste változik a korral is, de nem feltétlenül rossz irányba. Sok nõ 30 után kezd kiteljesedni, szebb, mint fiatalkorában. És akkor beszéljünk a férfiakról. Õk is meghíznak, pocakosodnak, kopaszodnak, õszülnek stb. anélkül, hogy szülnének. Akkor mi mit szóljunk hozzájuk? Van egyfajta belsõ szépség, kisugárzás, amely hatással van a külsõre. Ha én jól érzem magam a bõrömben, a párom szépnek lát(és valóban, nemcsak udvariasságból dicsér)akkor az pozitív hatással van a tényleges külsõmre is. Illetve van pozitív kritika, ami építõ jellegû, elõre hajt, és van negatív kritika, ami lehúz.
Tetszik a kérdés. :) Ámbár én sem érzem magam elhasználódva. Nincs tág puncim, nem rossz a szex, a mellem elõtte se volt aprócska tinicici... Tény, a terhességgel, szüléssel változik a test, de az amúgy is változik, öregszik. Persze, nem kell igénytelennek lenni, de amit nem tudsz megváltoztatni, azt el kell fogadni. (pl. terhességi csíkok, szélesebb csípõ, nagyobb lábméret) Akinek a szülés után is csak az számít, hogy mikor dughat újra, és milyen más az asszony teste...hát, az bekaphatja. Az minek akart gyereket?!
én nõ vagyok, de jó a kérdésed! kíváncsi lennék a válaszokra. Van egy mondás: A legtöbb, amit a gyerekeidést tehetsz, az az, hogy szereted az anyjukat. Azt hiszem ebben van a lényeg. Ismerek én is olyat, aki semmit nem segít a feleségének, még a gyerekre sem képes vigyázni öt percig, mert elalszik. Ha meg mennek valahová, viszi a karján a gyereket, mint egy gyõzelmi zászlót, és mindenki jajong, hogy micsoda apa, õ meg learatja a bókokat. Az ilyet sem értem.
Jó a kérdés. De kíváncsi vagyok, férfiak fognak-e válaszolni és hogyan. Nekem 3 gyerekem van, és igen, változott a testem szülés után, 45 kg voltam lánykoromban, és 70 kg-osan mentem szülni elõször. A férjem igyekszik mindent viccesen, pozitívan felfogni. Akkor azt mondta: mindig vékony barátnõi voltak, és mindig szerette volna kipróbálni, milyen egy testesebb nõvel szeretkezni! Azért ha visszaemlékszem, elsõ gyermekünk születése utáni hónapok biztos, hogy megdöbbentették egy kicsit, ha az õ szemszögükbõl nézzük a dolgokat. Tulajdonképpen ekkor érik férfivá igazán a férfi, ha ezeken a dolgokon túl tud jutni: most már nem(csak) õ a legfontosabb a párjának, éjjel síró baba, fáradt anyuka, nincs mindig szex, szóval a nehézségek, amivel meg kell birkózni. Akárki is dicsekszik az ellenkezõjével, nekem bizony 3 gyerek után a hüvelyem nem a régi, ezen nem tudok túl sokat változtatni. Azon igen, hogy azért ne csak egy lestrapált depressziós anyuka legyek, hanem fitt, csinos nõ és anya egyben, de ez egy összetett dolog, és ahhoz, hogy egy nõ nõ tudjon maradni, ahhoz olyan férfi is kell, aki minden körülmények között meglátja a nõt benne. PL. mikor terhes voltam, tetszett a férjemnek a nagy hasam. Mikor szoptattam, tetszett neki a nagy mellem. Mikor szoptatás után lefogytam, dícsérte az alakom. Persze némi építõ kritika mindig volt a részérõl, de csak annyi, ami irányt adott nekem, hogy mit nem veszek észre magamon. PL. tipikus példa, amikor hazajött a munkából fáradtan, én meg a síró picivel a nyakamban fogadtam melegítõben, lebüfizett-kinyúlt-szakadt pólóban, kaja nincs felkiáltással, hát az ugye minden férfinak kiábrándító.Ezeket a helyzeteket meg lehet oldani, segített õ is, amiben tudott, de elvárta, hogy cserébe én sem hagyjam el magam. Sokmindent lehetne ezekrõl a dolgokról még írni, és én tényleg nagyon kíváncsi leszek a férfiak válaszaira is.
Ezt próbáltam/próbálom megelõzni. Próbálok nem elhasználódottnak tûnni, nem tartom magam leéltnek, szakítok idõt hajfestésre, fésülködésre, ha a baba lehányja a pólóm, nem hagyom magamon mondván nincs idõm átöltözni, tornázgatok, ha idõm engedi, cseles, mostani alakomnak megfelelõ ruhákat, fehérnemûket hordok. A tág punci nem marad örökre úgy, vagy magától vagy intimtorna segítségével helyrejön, a rossz szex nem tudom mit takar, nálunk annyi változott, hogy ritkábban, tervezetten vagyunk együtt. Eleinte fájt, de mivel közös érdek, hogy helyrejöjjön, gyakoroltunk, most már jó. A cici valóban átalakult, lógósabb, ezzel tornán kívül mást nem tudok tenni. A férfiak, akik ilyenek, mint amilyet leírtál, hát valószínûleg nem számoltak azzal, hogy mennyit kell foglalkozni egy gyerekkel, nem õ már az elsõ, hanem a baba, a nõ valamelyest "átalakul" anyává. nem való még nekik gyerek. Persze elvárhatják õk is, hogy ne egy szakadtmackós, rászáradt hányásos, csapzott hajú "nõ" várja õket otthon. Ez jogos is. Nem film az elét, hogy szülés után friss és szép a frizura, makulátlan a smink, otthon mindenki boldog, karikák nincsenek a szemek alatt...
Én 3 gyereket szültem, de nem tág a puncim, nem lógnak a melleim és nem vagyok kövér. A szex is olyan, mint szülés elõtt. Igaz, nem úgy nézek már ki, mint tini koromban, de nem vagyok elhasználódott. Amelyik nõ ilyen, az saját maga tehet róla, mert nem törõdik magával, sem a férjével, csak a gyerekkel.
Vagy írd ki az nlc-n súgás kategóriába, tuti kapsz mindenféle választ.
Látom, hogy a férfiak nem tülekednek válaszolni, így bátrokodom elmondani, hogy én miben látom a kérdés egyik(!!!)rákfenéjét. Ugye azt nem kell külön taglalnom, hogy a természet (az erre kényesek nevezhetik teremtésnek is) úgy alkotta meg a nõt (a férfit is, de ez most nem tartozik szorosan a kérdéshez), hogy fiatal, vagyis a párválasztás korában hódításra alkalmas, vagyis szép és kívánatos legyen. Nézzünk meg egy 18 éves csajszit, aki jelen pillanatban olyan idomokkal rendelkezik, amitõl minden hímnemû egyednek beindul a nyálelválasztása. Ehhez társul még a feszes has, és sima bõr, hogy a rafináltan kialakított göncökrõl ne is beszéljek. Egy élõ csapda! Egy légypapír! Szegény Ádámnak megpecsételõdött sorsa. Csak ránéz és szerelembe esik. És mint az én példámban említettem, a szerelem vak. Ádám nem látja azt, hogy a természet mindössze annyi szerepet osztott rá, hogy megtermékenyítse a nõt, és felnevelje az utódot. Besétál a csapdába, és várja a nagy boldogan gyereke(-ke)t. Aztán egy keddi napon arra ébred, hogy asszonypajtás itt is, ott is túlcsordul, kifolyik az egykor rásimuló nadrágból. Sebaj, gondolja, este nem látszik. Csakhogy a természet itt is kibabrál hõsünkkel, hiszen a legkedvesebb játékszerei helyén (Ó, iszony!) két, valami egész más állagú micsodát talál. És mintha bizony mindez még nem lenne elég, jön a végsõ csapás; múlik a szerelem, és ezzel egyenes arányban nyílik a szem. Jön a felismerés; Istenem, én nem azt a lovat akartam. Mindez nem lenne tragédia, ha Ádám a munkahelyén magára találna. Ha nap mint a nap a jól végzett munka örömével térhetne haza. Sajnos azonban csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy munkahelyükön képességeiknek megfelelõ feladatokat oldanak meg. Meló után hazatérnek a "mentsvárba", játszva az erõs hímet, de titkon kényeztetésre, megnyugvásra várva, de ott a kutya se törõdik velük, mert a család szemefénye ma állt fel, vagy mondta az elsõ szót, ment iskolába, vagy... stb. Persze ez csak egy verzió, és csak arra hivatott, hogy beindítsa a férfiak mesélhetnékét.
Szerencsére az én férjem nem ilyen.
Akkor azt javaslom, fogalmazd át a kérdésed és tedd a családi kapcsolatok kategóriába, mert a "szülés" témakörben többnyire hölgyek forgolódnak. :) Szívesen venném, bizonyára sokkal érdekesebb válaszok születnének, mint most. :D Én is kíváncsi lennék a férfi tábor véleményére, hogy vajon õk hogyan látják ezt az egész "változik a test" témát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Nagyon érdekesek voltak. Nem vonom kétségbe az utolsó válaszoló hölgy és az egyetlen eddigi férfi "versenyzõ" válaszát sem, érdekes történetek, és biztos vagyok benne, hogy van igazságtartalmuk. Csak nekem nem ez a kérdésem... Tiszteletben tartom a véleményeket, szívesen olvasom a történeteket, csak én pont arra vagyok kíváncsi, hogy az ellenkezõ tábor sorait erõsítõ úriembereknek mi játszódik le a buksijában a kérdésben vázolt esetben.
"De a férfi tudja, hogy ez a gyerek ára, amit neki is meg kell fizetni: mégpedig az, hogy egy olyan nõvel él, aki már nem is tetszik neki és csak azért dicséri, hogy neki jobb legyen. Akkor nem szánalomból és kötelességbõl van már csak vele?" Erre csak annyit tudnék írni: amikor megismerkedtünk a férjem 80 kg-os egyetemista volt. Most 105 kg-os fejlesztõmérnök. Két hete piszkálom, hogy menjen már fodrászhoz, mert lassan õsember külsõt ölt. Én is mondhatnám azt, hogy hja, apukám...megváltoztál külsõleg, mehetsz a levesbe! Egy stabil, szerelem/szeretetteljes házasságban nem a külsõ megjelenés a lényeg. Ahogy telik az idõ, változunk, mi is, a párunk is, természetes, hogy nem maradunk ugyanolyanok. Aki a külsõ (akár negatív, akár pozitív) változások miatt mondja azt, hogy ez már nem az az ember, akkor az elég felszínes. Ha idõközben a férjem nem mackóvá változott volna, hanem marad 80 kg-os, de egy agresszív, bunkó állat lesz, akkor mondhatnám, hogy ez már nem az az ember, mert én egy remek humorú, másokat tisztelõ férfiba szerettem bele. A külsõnk az, amit lehet (határokon belül) formálni. Ha egy nõ erre ösztönzést, a változásra visszajelzést kap, borítékolható, hogy nem fogja továbbra sem elhanyagolni magát és igenis tesz azért, hogy tessen. Nagyon egyetértek azzal a válaszolóval, aki azt írta, hogy Férfi kell legyen, aki mellett a nõ NÕ. Ha folyamatos visszajelzésként pozitívumokat kap egy nõ, az meg fog látszani a külsején is. (Legalábbis én kilenc év után is elpirulok, ha hazaérve a fodrásztól ezt hallom: milyen dögös csajom van! Persze, hogy legközelebb is megyek! Persze, hogy azért veszem meg a finom csipkebugyit, hogy elismerõ szavak mellett levegye rólam.) Sokan felhozhatnánk a szüleink, rokonaink házasságát is példának. pl. anyósom már nem a 45 kg-os topdíva, mint lánykorában (két szülés, méhen kívüli terhesség, ciszta miatti petefészek eltávolítás után), de apósom se a jóképû Bobherceg (érszûkület, cukorbetegség). Most már "anyó" és "papi". Mégis rendületlenül szeretik és kitartanak egymás mellett a külsõ változásoktól függetlenül.
Én valószínûleg a férfitársadalom szerencsésebb rétegéhez tartozom. A feleségem alteste a szülés után (anélkül, hogy ezért különösebben tennie kellett volna) hamarosan visszaállt az eredetihez hasonló állapotba, a cickói pedig még nyegyven fölött is verték a húszéves lányokét. Ezzel engem is formában tartott, mert idõnként nekem kellett kapaszkodnom, hogy ne az apjaként nézzek ki. Most, ötven fölött, van már némi pocakja, de (és a szerencsém ebben is megmutatkozik) már nekem sem a húszéves lányok tetszenek, hanem az érett, megállapodott nõk. Nõk - írom, hiszen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nézek meg mást. Mindig is megnéztem a csajokat, de (néhány különösen kiéhezett idõszakomtól eltekintve) sohasem a potens partnert, hanem a szépérzékemet simogató mûremeket láttam bennük. Tudom, a szerelem elvakít. Ha objektív akarok lenni, a párom nem egy földöntúli szépség. Soha nem is volt az, inkább csak formás. De nem vagyok obektív, így az én szememben bombázó volt és maradt.
Csak a "kövér az asszony"-ra reagálnék. Pl. én sokkal kritikusabb vagyok magammal szemben, mint a párom. Igenis zavarnak a már most feljött kilók, de a babánkért mindent. Próbálok odafigyelni, de van hogy lecsúszik egy-egy péksüti, vagy pár kocka csoki az esti órákban, ami korábban nem volt rám jellemzõ. De ennyi "nekem" is jár. Ezen felül viszont amikor eljön újra a "sportolás" lehetõsége, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy visszanyerjem a formám (már, amin a természet változtatni enged), mindezt magamért, senki másért. Igenis szeretném újra felvenni a régi ruháimat és nem elajándékozni, szeretnék majd a gyerekemmel együtt szaladgálni, biciklizni, nem csak ülni a játszótéri padon. Ezért úgy gondolom, hogy amin a szülés után változtathatunk, azon kell is (természetesen amikor már jól esik a mozgás). Nõnek születtünk, babát vállalunk/tunk, ez van, de azért nem az legyen már a normális, hogy 15-20 kilóval többek vagyunk, mint ahogy a párunk megismert, csak azért mert szültünk. Lehet, hogy már senki sem lesz a régi, de azért egy kis mozgásba és csinosan öltözködésbe még senki sem halt bele.
9 es vagyok hát barátnõm ilyen béketûrõ típus meg mindig azt mondja hogy mégis csak a gyerekei apja meg hogy más pasi se jobb stb. És nem õ az egyedüli jópár száz (ezer??) ilyen nõ van akik valahogy nem mernek kilépni a rosszból meg valahogy úgy vannak vele, hogy mindegy csak legyen mellettük valaki...
Nekem nem lett tág ott lent, sõt a férjem szerint jobb mint új korában! :) A mellem viszont bizony lóg, a hasam is és sajnos szétszakadt a bõröm... Nincs pénzem szilikon cicire meg hiper szuper kezelésekre mint a celebeknek... Sajnos a férfiak ezt látják a tv-ben, szülnek a celebnõk aztán 1 hónap múlva bombaformában vannak és arra gondolnak az õ feleségük miért nem ilyen... Hál Isten az én férjem soha nem becsmérel csak dicsér pedig aztán tényleg hátrányomra változott az alakom, de el mondjuk nem hagytam magam sosem... :)
A kérdező hozzászólása: 9-es: Hát ez a történet nagyon durva. Én a barátnõd helyében biztosan nem tudtam volna türtõztetni magam, nekiugrottam volna a fickónak a fürdõ közepén szégyen szemre. Utolsó: még nem szültem. A kérdésem csak elméleti.
Elégé megkeseredett kérdés. Nem a jó embernek szült.
9 es vagyok kimaradt egy NE a mondatomból, tehát teszek róla hogy NE legyek tök más mint akibe beleszeretett (gondolok itt a testalkatra)
nagyon jó a kérdés. Én úgy gondolom az "elhasználódás" egy részérõl igenis tehet a nõ és VAN MIT tegyen ellene és az állapot maximum átmeneti lehet hacsak nem akarja hogy a férje tényleg mást keressen. Gondolok itt az elhanyagoltságra és elhízásra (és úgy is maradásra). A kitágult puncin is lehet segíteni intimtornával de a nõk nagyobb részére ez nem jellemzõ hogy olyan lényeges tágulás lenne... Jó a cicilógás alkati kérdés de ez csak 1 tényezõ. Szerencsére ritka hogy saját hibádon kívül mindhárom tényezõ plusz elhanyagoltság is fennálljon. Nekem 3 gyerekem van kicsik is viszonylag. Tök kényelmes lenne elfeküdni a kanapén arra fogva hogy hát szültem 3 , 4kilós gyereket így fogadja el a férjem hogy 10-15 kilóval több vagyok a normál súlyomnál és igényem sincs már arra hogy szebb legyek- de nem teszem hanem teszek ellene hogy tök más legyek mint akibe beleszeretett. Egy egészséges normális kapcsolatba pedig egy annyi kis eltérés hogy a másiknak kicsit lóg a cicije vagy van pár ránca, pedig bele kell hogy férjen -vagy ha nem az nem volt oké kapcsolat és csak felszínes értékekrõl szólt. Egyébként meg a sok f.bookon meg médiában sugallt dolog se használ néhány párkapcsolatnak gondolok itt a "terhesen is max.5 kilót hízz, szülés után 2 héttel pattanj a tornaszõnyegre légy tökéletes testû amazon 1-2-3 gyerek mellett is mert máskülönben elhagynak" .- mert nem egy barátnõm férjétõl hallottam már a bezzegelést hogy bezzeg az xy az milyen bomba testû kismama meg bomba testû nõ és hát az õ asszonyuk miért nem csinálja ugyanazt él ugyanúgy és sportol meg diétázik reggeltõl estig... Barátnõm férje is tök leszóló megjegyzéseket tesz barátnõmre a mi fülünk hallatára is- hogy miért hízott terhesen annyit (veszélyeztetett volt, feküdnie kellett) meg múltkor fürdõben voltunk és szemérmetlenül bámulta a nõket (ez még csak 1 dolog) de beszólt mellette barátnõmnek hogy mit vagy kiakadva miért kit nézzek tán csak nem téged...(de ezt ilyen gúnyos hangsúllyal). És õ is az a fajta apa aki ha mennek valahová karjába csapja a csecsemõt mert õ a JÓ APA...
Azért az "elhasználódik" és a "megváltozik"(még ha negatív irányban is)között óriási a különbség! :) Láttam már olyan nõt, aki igencsak elhasználódott, és egy szem gyereket nem szült... Aki egy szülés után már nem szerelemmel és nõként tekint a párjára--az sosem szerette, úgy, igazán! Egyet értek azzal hogy az apa a legtöbbet azzal teheti, hogy szereti az anyukát!Egy szeretett anyukának, VAN igénye nõnek is maradni, ha a férfi olyan akiért érdemes! Vagyis ellátja az apai-és férji "teendõit" és emellett biztosítja a pénzt és az idõt az anyuka számára, hogy csinos legyen(fodrász, edzés, alkathoz megfelelõ csinos ruha, és még sorolhatnám mi kell egy nõnek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) 5-ös válaszoló, meg úgy mindenki. Eszembe jutott egy kérdés, mikor a kommentet olvastam. Azt írod, hogy kell egy olyan férfi, aki a nõben meglátja a nõt. Oké, gondoljuk tovább. Ha egy férfi beleszeretett a feleségébe olyannak, amilyen volt (mindegy, hogy kicsi vagy nagy cici, kövér vagy vékony, ez az egyéni preferencia rendszerre van most a hipotézisemben bízva). És utána megváltozik, elhasználódik a nõ teste és már nem olyan szép, mint régen. De a férfi tudja, hogy ez a gyerek ára, amit neki is meg kell fizetni: mégpedig az, hogy egy olyan nõvel él, aki már nem is tetszik neki és csak azért dicséri, hogy neki jobb legyen. Akkor nem szánalomból és kötelességbõl van már csak vele?
Érdekes, hogy én mindig is elõnyben részesítettem külsõleg a nagy, kicsit lógós mellû "anyukákat" , ha a külsõt nézzük és mindig is szerettem, ha van mit fogni a nõn, nem pedig piszkafa! Igaz, hogy nekem még se feleségem se gyerekem nincs, de remélem, h ennek a hozzáállásomnak köszönhetõen, ha majd eljutok abba az életszakaszba, amikor már lesznek, akkor nem lesz az, h nem kívánom a páromat, mert úgy és annyira megváltozott!

Miért csodálkoznak azon a férfiak, hogy szülés után egy nő nem kívánja már úgy a sexet? Remélem nem velem van a baj, de én szülés után még egy évvel sem kívánom annyira.26L

Legjobb válasz: ez természetes hormonjáték. a hormonjaid gondoskodnak arról, hogy csak a babával tudj foglalkozni (szerezz be vicky iovine könyveket, azok poénosan írják le ezt az egészet). itt a jelszó a türelem (meg esetleg némi síkosító). kezdd a csókolózással: legyen egyre szenvedélyesebb, aztán jöhetnek a simogatások (akár ruha nélkül) és egy idõ után áttérhettek a szexre is. szerintem pedig a párodnak akkor a legkönnyebb elfogadni a dolgot, ha elmeséled neki, mi is van veled, és persze hogy mit szeretnél.

ez természetes hormonjáték. a hormonjaid gondoskodnak arról, hogy csak a babával tudj foglalkozni (szerezz be vicky iovine könyveket, azok poénosan írják le ezt az egészet). itt a jelszó a türelem (meg esetleg némi síkosító). kezdd a csókolózással: legyen egyre szenvedélyesebb, aztán jöhetnek a simogatások (akár ruha nélkül) és egy idõ után áttérhettek a szexre is. szerintem pedig a párodnak akkor a legkönnyebb elfogadni a dolgot, ha elmeséled neki, mi is van veled, és persze hogy mit szeretnél.
Hogy nem lehet a szexet kivánni, mikor az az egyik legjobb dolog a világon? Ha nem kívánod a szexet, akkor azt jelenti nem kívánod a párod sem. Akkor meg nem sok értelme volt gyereket csinálni egy olyan emberrel, akit nem kívánsz.
Hogy a fenébe ne csodálkoznának, nekik nem változik a hormonrendszerük, természetes, hogy ezt nem tudják úgy megélni, mint egy nõ. A gond akkor van, amikor tudatosan nem is akar valaki szexelni, mert mostmár csak a gyerek számít. Ebbe majdnem minden házasság belerokkan. Rengeteg ilyenrõl olvasni. Az, hogy a libidód kisebb nem probléma.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló: nem a páromat nem kívánom hanem az alakom meg változott és saját magamat nem érzem kívánni valónak érted? elmondtam neki, de azt mondja õt nem zavarja, de engem igen
"nem a páromat nem kívánom hanem az alakom meg változott és saját magamat nem érzem kívánni valónak érted? elmondtam neki, de azt mondja õt nem zavarja, de engem igen" Látom elõled is értelmes szülõ fog válni. Basszus, sportolj, fogyj le, vegyél pár új cuccot, menj el fodrászhoz, stb. Attól, hogy gyereked szültél még nem dölt össze a világ és lehetsz jó nõ. Már bocs, de rinyálni tudom, hogy egyszerûbb, de ez csak rajtad múlik, hogy teszel is valamit. De ha nem akkor elég hülyén állsz a kapcsolatodhoz, mert nem elég hogy részedrõl elszarod a szexuális életed, de egy másik embert is kinzol a lustaságoddal és a hanyagságoddal, aminek majd a gyerek issza meg a levét. Mert ez a hangulat rá fogja idõ után nyomni a kapcsolatra a bélyegét, jön a folytosnos feszkó, veszekedések, elégedetlenkedések és hidd el elég szar olyan családban felnõni, ahol semmi sincs rendben és az apa eljár kur.vázni, mert otthon nem kapja meg, ami egy kapcsolatban elvárható. Szóval, ha fontos valamennyire is a családod, azért tenni is kell. És ez a te lustaságodon fog állni vagy bukni. Egy év alatt le lehetett volna már rég fogyni és visszaváltozni. És nem a pasi kell csodálkozzon, hogy nem kivánod a szexet, hanem neked kellene csodálkoznod, hogy hogy lehetsz ennyire bal.fasz. Örülj, hogy a férjed még szóba áll egy ilyen igénytelen nõvel, mint amilyen vagy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves, ezt a választ, igazán jól esett hogy lehordtál a sárgaföldig. nem vagyok kövér csak a hasamon a bõr eléggékitágult sajnos ezen nem tudol változtatni. vyan köztünk sexuália kapcsolat, de nagyon szégyelem magam
Mindenen lehet változtatni, ha nem természetes úton, plasztikai sebész megoldja. :) Persze könnyebb hazudni önmagunknak, meg a párunknak, hogy minden rendben van, legyen szex látszólagosan éljük a tökéletes család mindennapjait, közben meg mindenki romokban hever belül, mert nem vagy képes ezt megbeszélni a pároddal vagy egymással és megoldani. És ezt életed végéig játszani akarod? Nagyon felnõtt gondolkodásmód. Ha egy ilyen apró problámát nem tudsz megoldani, szerinted képes leszel felnevelni egy gyereket?
A kérdező hozzászólása: igen képes vagyok felnevelni a gyerekem, ha nem így lenne nem szültem volna meg. plasztikai mûtétre meg nincs anyagi keretem.
Akkor szenvedjél egy hazugságra épülõ kapcsolatban és sajnáltasd magad itt a gyk-n.

Miért van az, hogy nem mindenkinek folyik el a magzatvize a szülés beindulásakor (vagy előtte)?

Legjobb válasz: Mert mindenkinél máshogy van... Van, hogy nem reped meg a burok és ezért nem folyik el a víz, de olyan is lehetséges, hogy fent reped meg a burok és akkor nem folyik a víz hanem csak egy kicsit csorog, tök változó. Anyukámnak mind a három szülésnél elfolyt a vize, száraz szülése volt. Azt mondják jobb ha vajúdás közben/a kitolási szakban reped meg a burok mert könnyebben kicsusszan a baba. Nekem sem folyt el a vizem a vajúdás alatt, császárral szültem és a mûtét közben szívták le a vizet mikor megnyitották a burkot.

Mert mindenkinél máshogy van... Van, hogy nem reped meg a burok és ezért nem folyik el a víz, de olyan is lehetséges, hogy fent reped meg a burok és akkor nem folyik a víz hanem csak egy kicsit csorog, tök változó. Anyukámnak mind a három szülésnél elfolyt a vize, száraz szülése volt. Azt mondják jobb ha vajúdás közben/a kitolási szakban reped meg a burok mert könnyebben kicsusszan a baba. Nekem sem folyt el a vizem a vajúdás alatt, császárral szültem és a mûtét közben szívták le a vizet mikor megnyitották a burkot.
Az a normális, ha a vajúdással kezdõdik a szülés, nem pedig a magzatburok megrepedésével. Ha burokrepedés hamarabb van, mint ahogy a fájások elkezdõdnek, általában v.milyen fertõzés lépett fel, ami idõ elõtt elvékonyította a burkot. Nekem pl. 4 szülésbõl csupán egyszer indult a magzatvíz elfolyásával a szülés, a többi esetben a doki repesztette meg a burkot(vagy az események felgyorsítása érdekében, vagy pedig közvetlenül a kitolás elõtt).
Nekem három szülésbõl kettõnél burokrepedéssel indult a szülés.A magzatvíz elfolyása után 2-3 órán belül baba lett.A harmadiknál vajúdás alatt a szülésznõ repesztette meg a burkot, nagyjából mindhárom szülésem ugyanannyi ideig tartott.Nálam semmi különbség nem volt.De azért érdekes amit az utolsó linkben elolvastam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tök érdekes, és számomra új infót tudtam meg, mert idáig azt hittem, hogy az a normális, ha szülés elõtt folyik el a magzatvíz.

Várja valaki ez a nagy hidegfrontot hogy hátha beindítja a szülést? Miért van ilyenkor több szülés? Mi okozza?

Legjobb válasz: Én is egy gyönyörû hûvös, esõs júniusi vasárnap szültem. Magyarázatot én sem tudok mondani, de az biztos, hogy a meleg rossz hatással van az emberekre (lásd közlekedés...), lehet, hogy hûvösben a szervezet is erõsebbnek érzi magát.

Én is egy gyönyörû hûvös, esõs júniusi vasárnap szültem. Magyarázatot én sem tudok mondani, de az biztos, hogy a meleg rossz hatással van az emberekre (lásd közlekedés...), lehet, hogy hûvösben a szervezet is erõsebbnek érzi magát.
Hétfore vagyok kiírva.Nekem mindegy volna , hogy a hidegfront hatására, vagy máséra, de már nagyon jo volna, ha beindulna a szulés, mert ez a várakozás idegtépo és most amugy is teljesen magam altt vagyok.Na meg talán túl érzékeny is vagyok, de az idegeimre megy , hogy naponta mindenki , hív , hogy még mindig semmi?Még 1-2 hete orultem az érdeklodésnek, de már teljesen kivagyok tole borulva.
Azt nem tudom, h. miért van, de tény, amikor én mentem szülni, akkor is hidegfront volt és rengetegen szültünk aznap. A miértje engem is érdekelne!
Én is várom!! Még akkor is ha nem szülünk, mert ebben a melegben használhatatlan vagyok!! Azt hogy mitõl van szerintem a dokik sem igazán tudják, de engem is érdekelne. Kiváncsi vagyok ki mit fog válaszolni. Könnyû és gyors szülést mindenkinek, akit elkap!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) Igen, a lehülés miatt már nagyon várom, mert ez a meleg szörnyû és jó lenne ha vége lenne a nyárnak végre! Kedves utolsó! Akkor drukkolok hogy elinduljon kifelé a babád a hétvégén! Könnyû szülést! A többieknek is kitartást és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Mindegyikünk nevében köszönöm a választ. Most már tudjuk hogy miért van ilyenkor több szülés vagy több fájás ill. keményedés. :)

Miért van az, hogy sok anyuka nem hogy fogyna, hanem elhízik szülés után? Hogy lehet ezt megelőzni? Mi okozza?

Legjobb válasz: Az evés. Az ember szoptatás alatt éhes. De azért oda lehet figyelni, hogy mit eszik és mennyit, anélkül, hogy a tej kárát látná. Azt hiszem sokan úgy vannak vele (sajnos már a terhesség alatt is), hogy mindegy, kisbabám lesz/lett most annyit ehetek amennyit akarok. Arra nem gondolnak, hogy nemcsak maguknak, hanem a babának is ártanak. Én szülés után, még a 3. gyermekemnél is 4 hónap alatt visszafogytam (terhesség alatt sem híztam sokat), figyeltem arra, hogy mit eszem, és tornáztam rendszeresen. Mindhárom gyermekemet 1 évig szoptattam.

Az evés. Az ember szoptatás alatt éhes. De azért oda lehet figyelni, hogy mit eszik és mennyit, anélkül, hogy a tej kárát látná. Azt hiszem sokan úgy vannak vele (sajnos már a terhesség alatt is), hogy mindegy, kisbabám lesz/lett most annyit ehetek amennyit akarok. Arra nem gondolnak, hogy nemcsak maguknak, hanem a babának is ártanak. Én szülés után, még a 3. gyermekemnél is 4 hónap alatt visszafogytam (terhesség alatt sem híztam sokat), figyeltem arra, hogy mit eszem, és tornáztam rendszeresen. Mindhárom gyermekemet 1 évig szoptattam.
Sokat esznek, nem mozognak, a szokásos! A szoptatás alatt nem mernek megvonni semmit maguktól, fogyózni ugye nem szabad... Mire a pici 1 éves lesz, a legtöbb kismama visszanyeri a szülés elõtti súlyát. Mondják hogy a szoptatás nagyon sok kalóriát fogyaszt, na én nem sok olyan kismamával találkoztam aki az elsõ félévben, amikor szinte csak szoptat lefogyott volna. Inkább az a jellemzõ hogy a szopi végeztével egy jó kis fogyókúra és kicsit több mozgás segít a súlyproblémákon. 25 hetes + 21 hós
Adottság is sajnos. Én szerencsére nem hiztam többet szoptatás alatt, pedig sokat ettem, de van, aki egyszerûen nekiáll hizni. Nézd meg a nõ családtagjait az illetõnek, és vond le a tanulságot, kb az vár a szülõ/szoptató nõre is. Illetve nagyon nehezen nyúl a szervezet a raktározott zsirhoz szoptatás alatt, szülés után, ez természetes. Azaz hiába kezd el diétázni valaki, úgy érzi, meghal az éhségtõl, mert a szervezet még védi a tartalékokat egy ideig a baba érdekében.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!