Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy szénhidrát (4 db)

Sok paleos eszik gyümölcsöt. De miért? Azok tele vannak szénhidráttal (pl.100g körtében 15g ch van)! Nem úgy van, hogy ha zsírosat esztek, akkor már nem szabad mellé ch-t enni, mert attól hízik az ember?

Legjobb válasz: A zöldségekben is van szénhidrát,amibõl korlátlan mennyiséget lehet enni. A paleo a gyorsan felszívódó szénhidrátok ellen van.

A paleo nem tiltja a szénhidrátot! A gyümölcs egészséges és természetes és nincs az az ember aki gyümölcstõl hízott volna meg!
A zöldségekben is van szénhidrát, amibõl korlátlan mennyiséget lehet enni. A paleo a gyorsan felszívódó szénhidrátok ellen van.
A paleo nem tiltja a szénhidrátot.
Néhány állítás nagyon nem helytálló. Régen, egy higiéniai ismeretektõl mentes világban volt nagy gyermekhalandóság, és így lehet 30-35 éves átlagéletkorral számolni. Másrészt, ha a gyermekhalandóságot leszámítjuk, akkor ugyan az a 70 év körüli átlagéletkor jön ki, mint ma Magyarországon. Bocsánat, sok ezer év eltelt, azóta szerencsére kevesebb gyermek hal meg. De aki meg túléli a 14.-15. évét, azok között hoppá hirtelen elhízottak lesznek, szívbetegek, rákosok.. és ezekbe halnak bele. Még egyszer: eltelt sok ezer év, és egy dologban tudtunk javulni, a fiatalok halálozásának csökkentésében. Ez nagy dolog, de közben a felnõtt lakosság nem lát ki a betegségein. Na ennek ellensúlyozására kell a paleo. A gyümölcsökkel az a helyzet, hogy kis mennyiségben nincs velük gond. Ezt el kell tudni fogadni, a paleo nem vallás, és mint írták nem tiltja a szénhidrátokat. Miért tenné, ha egy kis gyümölccsel nincsen baj, senki sem hízik el tõle, nyáron amíg a gyümölcsszezon tart pár hónap nagyobb mennyiségû gyümölcsfogyasztástól még senki sem lesz elhízott, beteg.. Hát ez van a gyümölccsel. Ami nem okoz problémát, azzal miért lenne gond? Nyilván egy inzulinrezisztens betegnél a paleo szigorodni fog, és gyümölcsökbõl sem fog néhány hónapig gyümölcs- és szõlõcukrot enni.
Nyilván sok paleós eszik gyümölcsöt, mert az jó és kívánja az ember... :D S nincs is tiltva, miért lenne. A paleo a mérgezõbb ételeket igyekszik tiltani, a gyümölcsökkel nehéz dolga lenne. De ha megvonod tõlem a gyümölcsöt és rákényszerítesz egy szigorúan paleo napra, akkor is bevinnék 1-200g CH-t... :D Roppant nehéz nem enni sok szénhidrátot, hiszen a legtöbb ételünkben igencsak van. A havi max. 1 húsos napom kivételével mindig sok szénhidrátot eszem, pedig a táplálkozásom egész közel áll a paleóhoz. Bár a paleo igen tág fogalom, semmit nem mond a különbözõ tápanyagcsoportok arányáról, lehet kevés és sok fehérjével, szénhidráttal, zsírral, roppant egészségtelenül és egészségesen is. Csak egypár tipikus hibát küszöböl ki, észt nem ad.
1. Te egy igazi ökör vagy. Szerinted csak a táplálkozás miatt éltek 30-35 évet?
Szegény paleodiétán lévõ õsemberek... valóban egészségesek voltak, hiszen az átlagéletkor 30-35 év volt, sokszor nem jutottak ételhez, húshoz, azt ették ami van... és most emberkék valami nagyot gondoltak, és azt mondják, hogy az õsember milyen egészséges volt... hát ja... 30 éves kora után sok gondja már nem volt...
Had egyenek gyümölcsöt, már így annyi minden jót kizártak az étrendjükbõl..
A táplálkozás IS sokban hozzájárult a rövid életkorhoz. Ahogy ahhoz is, hogy a gyerekek fele meghalt még kicsi korában. Az õsember és a természeti népek is ettek gyümölcsöt, amit a természetben találtak. Ez a paleo egy újabb hülyeség, mert a vega már nem annyira divat. Kell valami helyette.
A kérdező hozzászólása: Én sem pártolom a paleodiétát, csak kíváncsiságból tettem fel a fenti kérdést :)
"Had egyenek gyümölcsöt, már így annyi minden jót kizártak az étrendjükbõl." Még is mire gondolsz, kedves? Mert a paleo egy tej-, liszt és cukor mentes étrend. Ez mind csak rossz. Komolyan mondom nem értem mire gondolsz, magyarázd kérlek.
A tej tartalmaz a legtöbb mennyiségben olyan fehérjét, amelyet a felszívódást követõen a testfehérje felépítésére lehet használni. Ezen kívül könnyen emészthetõ és az általatok gyakran emlegetett növekedési hormon káros hatásával kapcsolatban eddig még semmit nem hallottam. A borjú elsõsorban nem a sima tejet fogyasztja, hanem a föcs tejet, ami egyáltalán nem hasonlít a sima tejhez, sárgásabb fajta specifikus anyagokat tartalmaz, az összetevõk aránya is különbözik.. Ezt issza a borjú, hogy segítse a fejlõdését, utána nagyon minimális ideig sima tejet, azt is csak átszoktatásként a vízre.. Elsõsorban nem a tejjel hízlalják, segítik a növekedését, azt csak az ellenállóképesség javításáért kapják meg, az immunrendszer aktiválódásáért.. A tehén pedig nem azért ad tejet annyi ideig, mert a borjúnak még szüksége van rá, hiszen a tejelõ teheneket elég hamar leválasztják, hanem azért ad annyit és akkora mennyiségben, mert a folyamatos fejés ezt hozzá ki náluk. Amint szép lassan/vagy gyorsan technológiától függ befejezik véglegesen a fejést a tehén nem ad több tejet a következõ ellésig. (Szárazon áll).. semmi bajod nem lesz a tejtõl, ha csak nem hiányoznak az emésztéséhez szükséges enzimek a szervezetedbõl, de az nem a tej hibája .. A gabonák emészthetetlen ballasztanyagai nagyban hozzájárulnak az emésztõ mirigyek mûködéséhez a serkentõ hatásukkal és segítik a bélmozgást.. Táplálkozás-élettanilag az egyik legfontosabb élelmirost források és, gondolom mivel annyit emlegetitek a cukorbetegséget had térjek ki arra, hogy pont ezeknek az élelmirostok bevitelének a hiánya nagyban segíti a cukorbetegség kialakulását nem beszélve a koszorúér szûkületrõl. Igen, tudom, hogy ezek a zöldségekben és a gyümölcsökben is megtalálhatóak, de sokkal kisebb mennyiségben.. Az ember napi szükséglete a rostokból kb 25-30 g.. 10 dkg almával beviszel 3, 7 g-ot, ami nem túl sok.. Míg mondjuk 10 dkg 15 g rostot tudsz bevinni. A cukro fogyasztás kerülésével egyetértek.
Most csak a rostra szeretnék reagálni, épp eleget foglalkoztam mostanság itt a tejjel, ahhoz képest, hogy nem iszom és nem is fogom, mert nekem (ahogy oly sok felnõtt embernek) nem esik jól. Rost. Azt be kell vinni a szükséges mennyiségben, hogyne :) De nem muszáj gabonából. Én nem 100 grammra szoktam nézni a tápanyagtartalmat és hasonlókat, hanem hogy mennyire reális számomra a bevitele. 10 deka almában valóban nincs sok rost, de 10 deka alma az semmi :D S nem is csak almát eszünk. Az én táplálkozásomban nincs rosthiány, pedig most télen a gyümölcsöt sem viszem túlzásba. Minden külön igyekezet nélkül eszem egy csomó zöldséget, némi gyümölcsöt, olajos magvakat.. A rost az utolsó, ami miatt aggódom :D. Persze az ész (vagy legalább helyes ösztönök) nélküli táplálékcsoportkihagyás természetesen okozhat problémát, egyszerûen nem ész nélkül kell csinálni.
A liszt fogyazstása úgy tûnik nagyotthallást okoz. Kedves bronzkorszakiak, amint többen kifejtették nem áltaában a szénhidráttal, hanem a gyors szénhidráttal, magyarul keményítõvel van a gond. A kenyér ugyanúgy emeli a vércukorszintet, mint a kockacukor. Nincs különbség. Tehát paleoban bõséges szénhidrát, nulla liszt. Föccstej: ez az ELSÕ teje a marhának.http://www.kislexikon.hu/foccstej.html Várható élettartam: ez ugyan angolul van, de a tbálázatot az is értheti, aki nem olvas a nyelven: http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy A késõ kõkorszakban a várható élettartam 33 év volt, magasabb, mint bármikor a történelem során egészen 20. század közepéig. Megdöbbentõ, igaz? Számomra sem vallás a paleo, eszem sajtot, csokoládét, iszom bort. Nem eszem glutént, és általában kerülöm a gyors szénhidrátot. Ha hetente futnék egy maratont, akkor biztosan ennék rizst. Egyelõre nincs rá szükségem. Fogytam kb. 20 kilót, a vérnyomásom 160/95-rõl lement 120/75 alá. Salveta!
A szénhidrátoknak is 2 fajtája van, az egyszerû ez a rossz, ez van a kenyérben, mindenféle lisztben és finomított cukrokban. És vannak a jó szénhidrátok, az összetettek ezek vannak a gyümölcsökben és zöldségekben.

Miért van az hogy szénhidrát napon és fehérje napon lelkiismeret furdalásom van ha eszek?

Ugy érzem hizni fogok t?le mérlegre se merek állni már.

Legjobb válasz: Ez egy bevált diéta. Ha betartod a szabályokat, nem hízhatsz!! Mivel a különbözõ fajta tápanyagokat egymástól elkülönítve eszed, nem rakódik rád semmi. A szénhidrát napot nem hagyhatod ki, mert egyrészt nem lesz hatásos a diétád, másrészt a szervezetedben a 3 hónap alatt komoly energiahiány alakul ki. Ha komoly túlsúllyal indultál, akkor akár egy 20-ast is ledobhatsz a 3 hónap alatt. Ha meg nincs komoly túlsúlyod, akkor érthetetlen ez a nagy kétésgbeesés.

Ez egy bevált diéta. Ha betartod a szabályokat, nem hízhatsz!! Mivel a különbözõ fajta tápanyagokat egymástól elkülönítve eszed, nem rakódik rád semmi. A szénhidrát napot nem hagyhatod ki, mert egyrészt nem lesz hatásos a diétád, másrészt a szervezetedben a 3 hónap alatt komoly energiahiány alakul ki. Ha komoly túlsúllyal indultál, akkor akár egy 20-ast is ledobhatsz a 3 hónap alatt. Ha meg nincs komoly túlsúlyod, akkor érthetetlen ez a nagy kétésgbeesés.
azért amiért nekem is volt és szerintem még sok más fogyózónak, mert hihetetlen hogy eszel és fogysz/4 hetem van vissza eddig 14 kg minusz/

Mi a logika abban, hogy 3 szénhidrát nap és 1 fehérje nap van? Miért nem mindegy a napok sorrendje?

keményít?:szénhidrát

Legjobb válasz: Az igaz, amit leírtál, csakhogy a szénhidrátok között különbség van. Szerkezetük alapján 3 nagy csoportjuk van: a monoszacharidok (egyszerû Ch-k), ezek vannak például a gyümölcsökben. Vannak a diszacharidok (kettõs Ch-k), melyek a tésztákban, sütikben találhatók meg. És a poliszacharidok (összetett Ch-k) ilyen pl. a keményítõ, ami a burgonyában, rizsben van pl. A napok sorrendje azért van így, mert a legnehezebb a fehérjéket megemészteni, aztán a poli-a di- és végül a monoszacharidok emésztése a legkönnyebb a szervezet számára. Ha továbbra sem érthetõ számodra, ajánlom a szerves kémia 10-es tankönyvét...

Az igaz, amit leírtál, csakhogy a szénhidrátok között különbség van. Szerkezetük alapján 3 nagy csoportjuk van: a monoszacharidok (egyszerû Ch-k), ezek vannak például a gyümölcsökben. Vannak a diszacharidok (kettõs Ch-k), melyek a tésztákban, sütikben találhatók meg. És a poliszacharidok (összetett Ch-k) ilyen pl. a keményítõ, ami a burgonyában, rizsben van pl. A napok sorrendje azért van így, mert a legnehezebb a fehérjéket megemészteni, aztán a poli-a di- és végül a monoszacharidok emésztése a legkönnyebb a szervezet számára. Ha továbbra sem érthetõ számodra, ajánlom a szerves kémia 10-es tankönyvét...
Nincs logikája :DDD


A kínaiak annyi rizst megesznek, hogy hogy nem híznak el? Hisz csak egy üres szénhidrát, semmi jó nincs benne, tudom esznek hozzá fehérjét (halat) de akkor is, ott van a rizs ami értéktelen, miért nem rakódik le rajtuk zsírként?

az egyik osztálytársam is kínai, és ő is rizst eszik állandóan, ebédre mivel suliba vagyunk 4ig ő szokott hozni csak rizst egy ételhordóba és azt eszi, semmi mást mellé, fiú és nagyon jó alakja van, tiszta izmos, igaz alacsony de jól néz ki, és én fogyózok teljesen elhagytam a szénhidátot, néha olyan ideges és levert vagyok, meg alig bírok koncetrálni, tudom hogy a szénhidrát maitt de akkor meg nem fogyok le, pedig 50kg szeretnék lenni, most 54vagyok, és ő pedig boldog, jó tanuló, állandóan tud figyelni, jelentkezni, én meg amiko hazaérek már szédülök és az a legelső, hogy muszáj lefeküdnöm mert semmi erőm és fáj is fejem most akkor ha én is ennék egy kis rizst akkor én nekem se lennének ilyen problémáim eddig tökre vidám voltam, meg rengetek energiám volt, de amióta elkezdtem ezt a fogyókúrát estére már erőm sincs tornázni, eddig volt ez a szénhidrát miatt van, mert ha igen én nem akarok így élni, hogy állandóan levert, fáradékony vagyok, már itthon is megjegyezték, hogy mi van velem, tiszta rossz kedvű vagyok, nem segítek itthon, állandóan alszok, és eddig hogy szerettem tornázni, már azt se csinálom, és már 7kor ágyba vagyok, most mi legyen, mikor múlik ez el

Legjobb válasz: Kérdezd meg a kínait.Amúgy hülyeség amit írsz, olvass utánna jobban.Egy embernek szénhidrátra és fehérjére valamint zsírra is szüksége van.Tudod mikor fogyóznék szénhidrátok nélkül, hogy rosszul legyek.Butaság, azonnal hagyd abba mert megjárod.

Kérdezd meg a kínait.Amúgy hülyeség amit írsz, olvass utánna jobban.Egy embernek szénhidrátra és fehérjére valamint zsírra is szüksége van.Tudod mikor fogyóznék szénhidrátok nélkül, hogy rosszul legyek.Butaság, azonnal hagyd abba mert megjárod.
Egyrészt a szénhidrát mint üres élelmiszer igencsak hülyeség, minden emberi kultúra a gabonafélék fogyasztására alapult a történelem során. Ettöl a legtöbben nem voltak kövérek - mert ugye az a lényeg, hogy amit eszik, abban mennyi energia van, meg mennyit hasnál fel a szervezete, és az embereknek régebben is voltak izmai (mivel gyakorlatilag mindenkinek fizikai munkát kellett végeznie) és ezt a gabonafélékböl igen kevés fehérje fogyasztása mellett is fel tudta épiteni. (Azért régen egy favágónak igencsak komoly izmai voltak, és nagyrészt kenyeret ettek némi szalonnával, ha volt). A másik, hogy a kinaiak ugyan nagyrészt rizst esznek, de egy nap max. 300-400 g-ot, ami kalória szempontjából nem sok: 100 g rizs kb 350 kcal, a 300-400 g össesen 1050-1400 kcal, és ez igencsak fogyókúrás mennyiségnek számit. Sokkal okosabban tennéd, ha nem ilyen hülye fogyókúrákat tartanál, hanem változatosan étkeznél, akkor sokkal kevesebb bajod lenne, és jobban tudnál tanulni is. NEm irtad, hogy milyen magas vagy (gondolom, lány), meg mennyi idös, de lehetséges, hogy a mostani súlyod nem sok, csak te gondolod.
"teljesen elhagytam a szénhidátot" Most szólok, hogy ez nem fogyókúra, hanem meggondolatlan, torz táplálkozás.
rossz az elméleted
Ha a rizstõl leszel vidám, akkor nosza! Edd nyugodtan.:) )
Szénhidrát van valamennyi zöldségben is. Tehát azzal, hogy valaki nem lisztes ételekkel vagy rizzsel veszi magához semmiféle hiánybetegségben nem fog szenvedni, csak egészségesebben élni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ma pl reggeli ettem egy kis zabkását, mert már nem bírtam ideges, legyengült és nagyon éhes voltam. de utána már csak húst, tojást, uborkát, répát és almát ettem
A kínaiak amúgy a rizst csak simán vízben megfõzik, a magyaros elkészítésre nem az jellemzõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!