Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy sokszor nem (84 db)

Miért van az, hogy sokszor nem szeretnék hazudni, de mégis inkább azt az utat választom, pedig sokszor nehezebb?

Legjobb válasz: Ez az egyik olyan dolog, amihez a legnagyobb önuralom kell. Megéri.

Ez az egyik olyan dolog, amihez a legnagyobb önuralom kell. Megéri.
nincs mese, sokszor hazudni kell. én is szoktam, nincs ebben semmi.
Magadat cseszed át.... másiknak bemesélhetsz bármit, hazudhatsz össze vissza, de neked lesz szar, hogy nem valóságosan ismernek téged, hanem amiket összehazudsz. És legyen ez a legkisebb és legjelentéktelenebb füllentés is. Azt meg már minek hazudják? szóval érted... Egyszer volt életemben hogy megkérdezték, most akkor milyen nyelvvizsgád van, én meg kevésnek éreztem az alapfokút és azt hazudtam középfokú, és mikor egyszer az illetõkezébe került a bizonyítvány nagyon kellemetlenül éreztem magam és rájöttem felesleges volt.
talán mert egyszer elkezted..folytattad..és rászoktál. Egyébként egy ember mindig azt az utat választja amerre a legjobbat sejti..lehet hogy nem szeretnél hazudni, és nehéznek érzed, de olyan visszajelzést kapsz, ami meg jólesik

Miért van olyan sokszor az a kérdés itt, hogy "Ugye attól még hogy itt sok Jobbikos van, attól még máshol nincsen sok, és ez nem reprezentatív? "

Savanyú a szőlő, vagy sok a "rettegő"?

Legjobb válasz: "Mitõl féljünk? A 16 éves, 40 kilós arcoskodó náciktól, akik ha meglátnak az utcán egy 12 éves cigánygyereket maguk alá rittyentenek? Ja, rögtön megijedek. Majd ha össze tudtok adni két egyjegyû számot számológép nélkül, akkor szóljál, hogy beszélgessünk. Ezt lehet várni kb. A tudatlanságod hatalmas. Ezt szeretnék bemesélni, mert másra már nem nagyon telik. Miközben az igazság az hogy ugyan olyan vegyes képet mutat a szavazóbázisa a Jobbiknak mint más pártnak. Igaz hogy a 35 évesnél fiatalabbak és az egyetemisták között a legnépszerûbb, de ez még nevetségesebbé teszi a hasonló embereket mit a válaszoló!

"ldal tele van jobbikos bértrollokkal." Ezen is:) Ahogy Szlovákia, Kanada meg a többi ország ahonnan szegény beltenyészetes cigányokat elzavarták;)
"Mitõl féljünk? A 16 éves, 40 kilós arcoskodó náciktól, akik ha meglátnak az utcán egy 12 éves cigánygyereket maguk alá rittyentenek? Ja, rögtön megijedek. Majd ha össze tudtok adni két egyjegyû számot számológép nélkül, akkor szóljál, hogy beszélgessünk. Ezt lehet várni kb. A tudatlanságod hatalmas. Ezt szeretnék bemesélni, mert másra már nem nagyon telik. Miközben az igazság az hogy ugyan olyan vegyes képet mutat a szavazóbázisa a Jobbiknak mint más pártnak. Igaz hogy a 35 évesnél fiatalabbak és az egyetemisták között a legnépszerûbb, de ez még nevetségesebbé teszi a hasonló embereket mit a válaszoló!
Ezen jót nevettem. Pont a cigányok azok, akiknek a 99%-a írni se tud:)
Mert sokak számára mumust fabrikált a kedvenc oldala a Jobbikból. Gyakorlatilag 23 éve mutyibanda minden kormány, hiszen a rendszervarázslás maga is egy hatalmas mutyi volt. Most meg remeg a belük hogy eljön az ideje annak hogy nem a velük egy akolból tollasodottak fognak olyan pozíciókba kerülni ami számukra enyhén szólva kellemetlen lehet. Így aztán elhallgatnak elhazudnak, megfélemlítenek, ijesztgetnek, stb ahogy egy demokráciában szokás.
Sok a lipótmezõi. Amikor egyetemen megtudták , hogy Jobbikos vagyok. Akkor egybõl: "Akkor te náci vagy?" "Ugye nem vagy náci?" "Egyre több náci" Wáááá és ezeket felvették ide.Szégyen. Szûk látókörû proletárok , akik mindig vizsga elõtt kapkodnak és idegbetegek elõtte , mert az utolsó 4 napban álltak neki tanulni. A TV2 és az RLT-en nõnek fel. Meglátszik.
Én még egy ilyen kérdést sem olvastam, az meg egy tény hogy az oldal tele van jobbikos bértrollokkal.
3-as, egyszerû vagy mint a bot, meg az egybites világképed.
"kikérem magamnak hogy így beszélj rólunk" Kérjed.
"8 XD Ez jó volt, nem hiszed azt, hogy mindenrõl õk tehetnek, csak nagyon sok mindenrõl és kimodhatatlanul gyûlölöd õket. Aha. Kösz. Nem értem miért kellene gyûlölnöm valakit mert meg merem nevezni hogy sok tekintetben hibás. Szerintem az a beteges hogy még a hibákat sem merik vállalni sokan, nehogy a mainstream nácinak nevezze. Tragikus.
Marian Cozma nem érdemelte meg akkor ezek szerint az életet? Azok az idõsek, akiket például cigányok öltek meg Pilisen, õk sem? Bándy Kata sem? És még a rengeteg magyar áldozat, akikkel cigányok végeztek? Szóval szerinted õk nem érdemelték meg az életet?
Így van, cigánybûnözésrõl beszélni az országházban megérne egy lemondatást. Veled ellentétben én minden engem körülvevõ életet tisztelek, nem úgy, mint te vagy a Jobbik. Na mégis melyik érdemli meg az életet, ha már így felhoztad?
A kérdező hozzászólása: 39-es én kimondhatatlanul gyûlölöm az olyan idiótákat, mint te. Mi az hogy cigányozás, elárulod?! Az, hogy kimondja a parlamentben hogy cigány, és hajlandó beszélni az ország egyik legnagyobb problémájáról, a cigánybûnözésrõl? Te minek élsz?
Még hogy nem rasszista.. kb 1 hónapja cigányozott a parlamentben az a barom Jobbikos "képviselõ"
Én rasszista vagyok. Utálom a cigányokat. De ettõl még leszek jobbik szavazó . Az hogy beszélnek egy kártevõ problémárol nem megoldáss senk nem tud ere éllet szinvonal csõkenés nélküli megolddást. És a kártevõ problémáná sulyosab a gazdaági. Rendbe vezesük visza õket a munka villágába csak kik hejt a pályakezdõk hejet vagy azok hejet akik keresik az állást mert nincs mindenkinek munka és ez a legnagyobb baj. Aztán az alacsony fizetés persze mért adnának tõbbet ha másik 10 ember anyiért elválalja szintén rõb munka hejel nõvelhetõ. A multi elleneség rontsa foglalkoztatást.
A Jobbikosok áltatják magukat, valójában azonban egy szélsõjobboldali párt sem képes 10-15%-nál sokkal többre Európában, és ez így van jól.
Sok a rettegõ, mert a jobbik a magyarok érdekében fog cselekedni :) Nem a magyarul beszélõ, idegen érdekeltségû ballibatolvajok, szemkilövetõk és híveik nevében. Másképp mondva, a sok rossz közül jelenleg õk tûnnek a legkisebb rossznak. Nincs sok félnivalója azoknak akik nem bûnözõk. Ha a rasszizmus azt jelenti, hogy ki merik mondani, hogy létezik cigánybûnözés és ez ellen fellépnek, akkor rasszisták. Az antiszemita kártya, meg olyan, mint a joker. Mindenre kijátszhatják és mindent üt. És mindig kijátsszák, ha valami az õ érdekükbe ütközik. Ha éppen a palesztinokat akarják irtani, azt teszik, mert aki ellenzi az antiszemita, vagy öngyûlölõ zsidó! E
Én csak abban vagyok biztos, hogy a "baloldal világjobbításából" nem kérek, eleget láttam! :) Fõleg nem hitelbõl fizetett hitelbõl.
Természetesen aki gyilkol, az börtönt érdemel. Ez viszont teljesen független attól, hogy éppen fehér a gyilkos vagy cigány.
Persze, hogy független. De attól még a cigánybûnözés egy létezõ dolog. És a porontybizniszt kellene megszüntetni.
A cigánybûnözés kifejezés pont ezt jelenti, hogy a cigányok bûnöznek. Nem, fehérek is. Mind a két "típusból" kikerülõ gyilkos börtönt érdemel, talán halálbüntetést is. Ezért nem szabad használni a kifejezést, odakever valamit, aminek semmi köze hozzá. A porontybizniszt meg kell szûntetni, abszolút így van. Hozzá kell tenni, hogy megkezdõdött. A 3 vagy annál több gyerek után járó adókedvezményt (SZJA) csak az veheti igénybe, aki sokat keres. Az a cigány, aki minimum 300 ezer Ft bruttót keres bejelentve, az meg is kaphatja a pénzt, aki meg nem keres ennyit, hát az így járt.
A kérdező hozzászólása: 52-es, sajnálom hogy ilyen helyzetek uralkodnak arra fele. Nekem az a szerencsém, hogy budapesti vagyok, és azért itt jobb a helyzet, de egyszer voltam BAZ megyében, és voltak olyan falvak, ahol a lakók többségének (azaz a cigányoknak) a legudvariasabb tette az volt, hogy nem ütöttek le és vertek meg minket (még gimiben osztálykiránduláson, szóval az volt a szerencsénk talán, hogy 30-an voltunk. Ma már lehet nem úsznánk meg....). Reméljük a Jobbik megnyeri a választásokat, mert akkor van csak esély a javulásra. Ahol mûködik a Szebb Jövõ polgárõrség, ott drasztikusan a közbiztonság is el kezdett javulni.
A cigányellenesség tapasztalatok alapján jön létre. Például így jött rá az ember , hogy a piranha hal veszélyes. Voltak akik megtapasztalták. Ha belemész 10 alkalommal a vízbe és 8 alkalommal leharapja egy lábujjadat akkor nem fogsz 9. alkalommal is belemenni. Veszélyesnek fogod találni azt a hal fajtát. És általánosítani fogsz. Nem fogod azt mondani , hogy "de lehet valamelyik vega , vagy szelíd halacska". Az ember tapasztalatok alapján tanul és fejlõdik.
Ó, Istenem..... Kezdjük akkor megint el: A cigányok elleni gyûlölet nem rasszizmus, hanem utóítélet!! És ezt csak az bírja igazán felfogni, aki nem a luxusnegyedben él. A cigány-bûnözés meg létezõ dolog, de ezt már leírta elõttem az egyik válaszoló. Antiszemitizmus... Nem antiszemita!! Anticionista lehet. Tudsz valamit a cionizmusról kedves nem tudom hányas válaszoló? Na, akkor ezeket meg is válaszoltuk. Megoldása a Jobbiknak a cigány-bûnözéssel szemben: - A cigányság helyzetének állapotfelmérése - A cigányság visszavezetése a törvények, a munka és az oktatás világába - A szociális segélyezés ösztönzõ jellegû átalakítása - A cigány fiatalok oktatásának erõsítése, ha kell integrációval, ha kell szegregációval - Az OCÖ feloszlatása és megreformálása, a cigány érdekképviselet teljes újragondolása - A cigánybûnözés felszámolása - Az egyházak és civil szervezetek erõteljesebb bevonása a cigányság felzárkóztatásába -csendõrség felállítása Volt más kivetnivalód a Jobbikban? Úristen nevén nevezi a dolgokat/embereket?? Hú!! Micsoda világrengetõ probléma. Egy gyors kérdés: A cigány nem cigány? A zsidó nem zsidó? De! Akkor miért probléma, ha úgy hívja a Jobbik? Szerintem nézz kevesebb RTL Klub-ot, meg TV2-öt és több parlamenti adást, meg olvasgass kicsit több történelmet a NETEN!
Szerinted huje vagyok igy mutasdbe mert nem vágtam le.
A kérdező hozzászólása: Az írásod alapján nézed te eleget az rtl-t, nem kell neked bemutatnom.
Mejik az az rtl es müsõr ? megnézném már ha ijen hires .
A kérdező hozzászólása: Így van, ez a definíciója a cigánybûnözésnek, nektek meg nem kell mindig kiforgatni mások szavát, attól függetlenül, hogy csak ehhez értetek. Aki szerint nincs cigánybûnözés, az nem tudom hol él, de hogy itt nem, az biztos. Vagy annyira értelmi fogyatékos, hogy nem képes gondolkodni, mert az rtl megmondja neki a frankót.
"A cigánybûnözés kifejezés pont ezt jelenti, hogy a cigányok bûnöznek." Nagy tévedés. A kifejezés azt jelenti, hogy vannak bizonyos bûnelkövetési formák, speciális formák, amelyek szinte csak a cigányokra jellemzõek, szinte csak cigányok követik el. Pl. uzsorázás, színesfémtolvajlás, "öregezés", fatolvajlás, késelés stb. Nem egy kollektív ítélet a cigánysággal szemben. Remélem, már érted.
A cigányok aránya a lakoágban 5-10% a bõrtõnõkben 50-60% . ez az adat anyit tesz hogy 5 szõr anyi büncselekményért itélik ell õket.
A kérdező hozzászólása: Miért beszélgetnék egy olyannal, akinek nincsenek saját gondolatai? És csak azt tudja mindenre mondani hogy náci, antiszemita meg stb..? Mindenbe belelátod a nácit, mert meg vagy vezetve.
Oksa, ha ennyire látványosan nincsenek érveitek és elképzelésetek a Jobbik világjobbító megoldásairól, akkor tényleg jobb ha csak egymás közt beszélgettek.
Látom , elég sokan szeretnének majd egy cigány többségû államban lakni , látom. A születendõ gyermekek 50 százaléka cigány. Kérdezzetek meg egy rendõrt a bûnözõk etnikai arányáról. Meg fogtok lepõdni. Akkor fogtok majd ajvékolni amikor már fájni fog , de akkor nagyon.
Éppen a Jobbikosok hagyják magukat az orruknál fogva vezetni. A mûveltebb és tanultabb, józanul gondolkodó emberek nem hívei a Jobbiknak. Nem rettegünk, és nem is savanyú a szõlõ. Tragédia lenne az országra nézve, ha nyernének. Nem vagyok mûveletlen, sem fiatal, sem MSZP-s. Ezen a fórumon valóban sok a Jobbikos, de ez nem tükrözi a valódi támogatottságukat. Azért nem reprezentatív, mert semmilyen közvélemény kutatási szabálynak nem felelnek meg az ide írogató kommentek.
A kérdező hozzászólása: Nem rasszista a Jobbik, és elég sajnálatos dolog, hogy olyan sok ostoba ember van ebben az országban, akit az orránál fogva lehet vezetni, és azt gondolja a dolgokról, amit a szájába rágnak, mint ahogy azt neked is csinálták. A bíróság kimondta hogy nem rasszista, de még csak nem is szélsõséges, csak hogy meggyõzzék a magadfajtát, de úgy látszik te okosabbnak hiszed magadat tõlük..
A kérdező hozzászólása: Milyen primitív világképet vázol fel a Jobbik, elárulnád nekünk, te mûvelt? Az mszp "világképe" biztos jobban bejön neked, mert akkor te is tudnál házasodni.
Azért sok az ilyen jellegû kérdés, mert a Jobbik rasszista, és döbbenetes lenne, ha valóban az emberek ilyen nagy százaléka lenne ostoba rasszista.
13 Na persze, a Jobbik szavazók többsége Fidesz meg MSZP szavazó volt régebben, mert õket annyira nem lehetett megvezetni, biztos azért. Igazából csak mindig arra szavaztok, aki aktuálisan a legprimitívebb világképet vázolja fel. Most a Jobbik a befutó.
Mert senki nem tudja valójában mejik pártna hány % a támogatása.
A kérdező hozzászólása: Ok, az ilyen mérhetetlenül ostobák ne írjanak
A kérdező hozzászólása: 6-os, melyik egyetemre jársz?
"3-as, egyszerû vagy mint a bot, meg az egybites világképed. A nemes egyszerûség sokkal elõnyösebb és praktikusabb, mint komplikáltan ostobának lenni!
Én is láttam már ilyesmi kérdéseket, de szerintem nem olyan sok a jobbos, a sok némely esetben retardált hungarofóbokkal szemben, mint akik itt is bemutatkoztak. Kb. nincs még egy éve, hogy "jelen vagyok" a polirikai témakörben, de nekem az jön le, hogy az ilyenek vannak többen itt (is)! (És nem vagyok jobbikos szögezzük le, de még nekem is gyomorfogató némely' hungarofób hányása itt-ott!)
A kérdező hozzászólása: 69%-os elég lesz most már, a társaid bevitték már a libákat az ólba és lefeküdtek aludni, rajtad a sor. Aludd ki magad, mert reggel korán kell kelni, azok a McReggelik nem sülnek meg maguktól
28 XD Ez jó volt, nem hiszed azt, hogy mindenrõl õk tehetnek, csak nagyon sok mindenrõl és kimodhatatlanul gyûlölöd õket. Aha. Kösz. Bírlak titeket. Gyûlölitek a cigányokat, de nem vagytok rasszisták, gyûlölitek a zsidókat, de nem vagytok antiszemiták. Nem éreztek némi logikai ellentmondást a dologban. De még az a jó, hogy a Jobbik mindnet megold, bár nektek fogalmatok sincs hogyan, de abban bizosak vagytok hogy megoldja, ha már egyszer olyan szépen megígérték, ugye.
" "Valahogy meg kell oldani." Igen és a Jobbik, hogy oldja meg, hogy a magyarok hirtelen megsokszorozódnak, a cigányok meg fogyni kezdenek? Várom a nagy megoldást. Soha nem beszélt a Jobbik "hirtelen" gyors változásról. Sõt!! Számtalanszor elmondta hogy ez egy lassú folyamat, de amíg nem a jó és kivitelezhetõ a lényeget érintõ megoldásokat kínáljuk, addig egy szem homok sem pereg le az órában. El sem kezdõdhet a megoldás megvalósulásáig tartó idõ egyetlen másodperce sem.
Kérdezõ te menthetetlen vagy, szektás lettél, már soha többet nem fogsz gondolkodni az életben. Beéred a propagandával.
A kérdező hozzászólása: Mi mindenrõl? Õk az elsõk, aki kimondják hogy milyen csalásokat és bûnöket követnek el. Ez neked problémát jelent? El kéne nézni a bûnöket akkor, ha azt zsidó követte el? Ez elég primitív világkép.
"Valahogy meg kell oldani." Igen és a Jobbik, hogy oldja meg, hogy a magyarok hirtelen megsokszorozódnak, a cigányok meg fogyni kezdenek? Várom a nagy megoldást.
Az nem elég primitív világkép, hogy mindenrõl a zsidók tehetnek meg az õ bérenceik?
21. Valahogy meg kell oldani. Ennek nagyon rossz vége lesz. És akkor már nem Magyarországnak fogják hívni ezt az országot. Szerinted tétlenül kellene nézni ezt? A Fidesz és az MSZP a problémát nem képes felismerni.
A kérdező hozzászólása: Elõször arra válaszolj, hogy milyen primitív világképet vázol a Jobbik, vagy csak üresen dobálózol hülye szavakkal?
A kérdező hozzászólása: #1 válaszoló ne magadból indulj ki, és kikérem magamnak hogy így beszélj rólunk. Biztos vagyok benne hogy tanultabb vagyok mint te, majd akkor járjon a szád, ha felnõsz egy olyan alap szintre, hogy szóba tudjunk veled állni, megértsük amit mondasz.

Miért van, hogy az orvosok csak bénázni tudnak, semmi konkrétumot nem tudnak mondani és csak egyvalamihez értenek, de sokszor ahhoz se?

Komolyan mondom, a tököm tele van a magyar egészségüggyel. Egyrészt, mert azt látom, hogy én csak egy beteg vagyok a sorban, másrészt meg ha elmondom a tüneteket, akkor csak húzza a száját meg tippelget... tele vagyok olyan bajokkal, amikre nem tudnak normális választ kapni. Pl. szemem minden reggel olyan, mintha a szemhéjam alá homokot szórtak volna és abban forogna úgy ki van száradva és szúr minden mozdulatnál. Voltam ezzel optikusnál és szemorvosnál is és semmi értelmeset nem tudtak kinyögni. Nem értem, ha egyik napról a másikra leesne a fél karom, akkor is csak pampognának? Nekik nem az a dolguk, hogy ilyenekre választ kapjunk t?lük? Mi a francra kapták a diplomájukat?

Legjobb válasz: ennyire azért nem egyszerûek a betegségek, mint ahogy te gondolod. egy csomónak pl nincs is kiváltó oka vagy nem tudják mi az(erre szokták mondani, hogy autoimmun, persze nem érvényes ez sem az összesre). én több mint egy éve járok endokrinológushoz a tejcsorgásommal és minden leletem negatív és még sincs semmi ötletük, hogy mitõl, pedig idegsebésznél is jártam a leletekkel.

ennyire azért nem egyszerûek a betegségek, mint ahogy te gondolod. egy csomónak pl nincs is kiváltó oka vagy nem tudják mi az(erre szokták mondani, hogy autoimmun, persze nem érvényes ez sem az összesre). én több mint egy éve járok endokrinológushoz a tejcsorgásommal és minden leletem negatív és még sincs semmi ötletük, hogy mitõl, pedig idegsebésznél is jártam a leletekkel.
Utolsó: Talán nem kellene általánosítani. Az, hogy vannak szar orvosok, nem azt jelenti, hogy az összes az. Tudod meg kellene õket fizetni, és akkor nem a szarabbik fele maradna itthon.
Nem vagyok eltévedve, tudom, hogy van, amit még nem tud gyógítani az orovstudomány és senki sem isten, hogy mindenre tudja az abszolút igazságot. De azért azt sem gondolom, hogy az én panaszom gyógyíthatlan vagy ismeretlen betegség lenne. Most hívtam fel egy orvos ismerõst, akinek nem ez a szakterülete ugyan, de kapásból azt mondta, hogy valószínûleg allergia. Na, erre meg valahogy egyik szemorvos sem gondolt még, pedig elég egyértelmûnek tûnik. Nem azt mondom, hogy tudjanak mindent, de azt látom, hogy még az ilyen banális dolgokra sem tudják a választ és ami szomorúbb, nem is igazán érdekli õket.
Azért ne az összes orvosról mondj már véleményt, csak azokról, akiket ismersz. Én sok jó orvost ismerek bár õk nem szemészek, hanem intenzív terápiás szakorvosok, aneszteziológusok és elég sok ember életét megmentik. Természetesen olyanokat is ismerek, akik akkor sem nyúlhatnának hozzám, ha haldokolnék... Mindenhol van pro és kontra. Egyelõre rosszak a tapasztalataid (ami a rendszer hibája is).
A kérdező hozzászólása: "Nyuszifül, akkor miért nem fogod magad és mész el orvosira?" Azért, mert vannak, akik ezt megteszik helyettem, és én azért fizetem õket, hogy ne nekem kelljen 10 évig tanulnom. Így nekik is jó, meg nekem is. Helló, jó reggelt, így mûködik a világ! Ezért fizetünk orvosoknak, ügyvédeknek, meg mindenki másnak. Ez olyan, mintha egy építész tervezne egy olyan házat, ami összedõl, és akkor nekirontana a megbízónak, hogy akkor menjen el és tanuljon õ építészmérnöknek, ha azt hiszi, hogy olyan könnyû. Hát ez szerintem elég szar kifogás. Neki az a munkája, hogy tudjon valamit.
A kérdező hozzászólása: Mi a baj drága, rossz volt éjjel az asszonnyal?:D Remélem nem tartalak fel nagyon, már biztos gyakorolsz a következõ Mónika Show-s szereplésedre:) Igazából egy sort írtál, amire érdemben lehet reagálni: "2.) Marha kíváncsi vagyok, milyen tüneteket mondasz el. Egy büdös paraszt voltál itt is, de kétlem, hogy egy rohadt szemcseppet nem adtak a tetves pofádnak. " Ugyanazokat a tüneteket mondom el, amiket itt is. És nem, nem kaptam szemcseppet. "Ecsetelték" a szememet, meg megnézték mindenféle géppel és a végén a szemorvos valami olyasmit tudott kinyögni, hogy "ez valami általános ízületi folyadékhiány", de ezzel se mentem semmire. Én a magam részérõl meg attól félek, hogy hozzád hasonlóak diplomát kaphatnak. Nagy az isten állatkertje! Szard össze magad.
Azért kell külföldre menni jó orvosért, mert a jó orvosaink mind külföldre mennek.
A kérdező hozzászólása: Naná, hogy van stresszfaktorom, kinek nincs? De nem hinném, hogy pusztán annak a kiküszöbölése mindent megoldana. És a maszek orvosok? Tudjátok, engem nem érdekel, hogy pénzt kell fizetnem érte, boldogan fizetünk, amennyit kell, csak hozzanak rendbe és ne bénázzanak. A f*szom tele van azzal, hogy ebben a civilizált országban vagy egészséges vagy, vagy szenvedsz, de rendbe nem tudnak hozni. Vagy ki kell menni külföldre orvosért?
Ugyanez a bajom a szememmel. Különféle szakorvostól kérdeztem, egyik sem tudta az okát, pláne azt, hogy mi a megoldás. A szemorvos a szakmai hozzáértés csúcsa Humalac szemcseppet javasolt. Ennyi...négy éve van ez a jelenség, éjjel szárad a szemem nappal meg csorog a könnyem. Az hittem csak egyedül nekem van ilyen bajom azért nem tudják az orvosok az okát...én is gratulálok nekik.
Itt nem csak a fizetésrõl van szó, hanem a betegek jó részének hozzáállásáról is, ami egyszerûen felháborító. A magyar betegek példátlan módon követelõzõk, tudatlanok, hálátlanok, aljasak.

Miért van az sokszor a facebookon, hogy rámegyek valakire hogy írni akarok neki chaten, online, és amikor elkezdek írni akkor írja ki 1-2 másodperc múlva hogy nem elérhető?

Gyakran van nekem ilyen

Legjobb válasz: Amikor elkezdesz írni, akkor ráfrissít a szerver. Lehet, hogy már percekkel elõtte kilépett az illetõ, csak neked "online maradt".

Amikor elkezdesz írni, akkor ráfrissít a szerver. Lehet, hogy már percekkel elõtte kilépett az illetõ, csak neked "online maradt".

Miért van az, hogy sokszor nem érzem a baba mozgását, de látom hogy hullámzik a hasam?

Úgy szeretném érezni is, persze van hogy érzem, de elég sok az ilyen eset. Mi lehet a baj??? Tehetek érte valamit hogy érezzem??

Legjobb válasz: írjatok lécci... :(

írjatok lécci... :(
Szerintem nincs baj.Eleinte csak akkor éreztem, ha odaraktam a kezem, pedig lehetett látni, hogy mocorog.Gondolom, ha nagyobb lesz, érezni fogod.Én már oda se nézek, tudom, hogy rug. Remélem segítettem.Boldog babavárást! 34 hetes kismama
Szerintem sokat nem tudsz tenni. Biztos vastag a hasfalad, vastag a méhfalad, vagy inkább befele fordul a baba. Nekem is van sokszor, hogy érzem, hogy megfordul, de igen enyhén, mert nem rugdos, csak mocorog. Ez nem baj, a lényeg, hogy mozogjon.) Van, hogy még most sem érzem, az uhon is elmászott és nem éreztem, pedig már 29 hetes vagyok..
Igazából a méhen nincsenek érzõ idegek, szóval csak akkor érzed a baba "rugásait" ha eltalál valami olyan szervet aminek vannak (izom, gyomor, hólyag stb) Fogod érezni idõvel, szerintem. de elõsegíteni nem nagyon tudod azt hiszem.
Szerinem se aggódj, a lényeg, hogy ha nem is érzed, látod, tehát minden oké odabent. De ha ez megnyugtat, egy módszer, ami nálam bevált: ha már sokáig nem éreztem a mozgását, akkor feltettem a baba "kedvenc" zenéjét, rá a hasamra a fejhallgatót és arra rögtön beindult. Talán nálad is bejön. 27 hetes kismama
Szia! Van amikor én sem érzem, hogy mozogna, pedig a hasam szemmel láthatóan mozog. Van amikor meg akkorát rúg, hogy azt hiszem kilyukad a pocim. Szerintem a mozgás erõségétõl függ. Üdv: 27 hetes kismama

Miért van sokszor olyan érzésem, hogy félek az utcára menni? Van egy 3éves kislányom, és gyakran kell őt játszótérre vinni, de én sokszor rettegek, mert nem akarok másokkal beszélgetni.

Szorongok miatta,hogy ki kell mennem és félek az emberekt?l.Nem tudom miért van ez velem,de borzasztó érzés.Hamarosan újból dolgozni fogok és teljesen kiver a víz ha arra gondolok,hogy minden nap el kell hagynom az otthonom.Amikor pl.boltba lemegyünk a kicsimmel,ott is olyan rossz érzések törnek rám.Nem akarom,hogy megszólítsanak,pedig megszólítanak a gyereket dícsérik aminek persze örülök,mert szép kislányom van,de valahogy úgy érzem jobb lenne ha csak én lennék az üzletben.Ez milyen betegség?Valami fóbia?

Legjobb válasz: ez az agórafóbia! kezeltetni kell! járj orvoshoz, pszichológushoz és el fog múlni!

ez az agórafóbia! kezeltetni kell! járj orvoshoz, pszichológushoz és el fog múlni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ahogy látom , nem lesz egy rövid menet ebbõl kigyógyúlni.Ma példáúl amikor a boltba mentem a kislányommal már majdnem odaértünk amikor olyan hirtelen elkapott egy gyomorgörcs, gombóc volt a torkomban és rámjött egy elviselhetetlen vizelési inger.Pedig indulás elõtt voltam wc-én.Szinte végigrohantam a kislányommal az üzletet ami elég nehéz egy mindenre kiváncsi kisgyerekkel, de nagyon siettem, és alig vártam , hogy hazaérjek.Azt is észrevettem magamon, hogy ha ideges vagyok , vagy szorongok akkor nem gyõzök wc-re járni.Tényleg úgy érzem mintha egy problémaerdõben lennék és nem találok ki belõle.Annyi baj összegyûlt a fejem fölött, hogy felsorolni is sok.Ezen tényleg dilidoki segíthetne.
még egy példa, hogy pl. egyik ismerõsöm aki szintén agorafóbiás, kényszerbeteg, és pánikbeteg is volt, õ mondta, hogy egyik terápián rájött arra, hogy abból nõtt neki ki ez az egész, hogy nem állt ki magáért soha. Nem mondta végig a mondatokat, a mondani valóját, ha valaki a szavába vágott, mindig magába fojtotta amit szeretett volna tudatni a környezetével, és évekig évtizedekig hordozta ezt magában. Ez már annyira torzította az énképét, hogy emiatt alakultak ki a pánikrohamai. Ha valaki belevágott a szavába, vagy nem mondhatta végig amit akart, már jelentkeztek a tünetek. És azóta megtanulta, hogy nem hagyja magát, mindenképp végig mondja amit akar. Ez valahogy így megmaradt bennem, mert magától erre soha nem jött volna rá. Azóta tudja ezt kezelni, és szépen felépítette hogy ezentúl ez ne tudjon elõfordulni vele. Elkezdett kijönni a légörvénybõl, de akár ilyen "apróságok" is állhatnak a háttérben.
de annyi biztos, hogy veszélyesnek ítéled meg a külvilágot, vagy azokat az emberi kapcsolataidat, amik olyan visszajelzést adnak számodra, amivel nem akarsz szembenézni. Lehet köze a terhességhez, szüléshez is, mert van olyan hogy szülés utáni depresszió, ami simán lehet hogy az, hogy nem vagy elégedett önmagaddal. De tudnod kell, hogy ezeket a fantázia világa szüli, hormonok is közrejátszhatnak, kémia, szóval nem feltétenül vagy te olyan, amilyennek félsz hogy látnak az emberek. Korábban azt hittem hogy a felelõsségtõl félek ami a külvilággal összeköt. de rájöttem hogy nálam nem a feladat megvalósítása okozza ezt hogy félek kimenni emberek közé, vagy irtózom ettõl (pl munkahely, stb) hanem az emberi kapcsolatok. Tehát valami ott sérült, valami ott nem stimmel. A tudatalatti megjegyez dolgokat, amik beprogramozódnak az emlékezetbe, és ebbõl ilyen képzettársítások lesznek, aminek a mélyéig el kell tudni menni, mert a tudat mit sem sejt ezekrõl a folyamatokról. A magam részérõl tudom, hogy félek emberekkel kapcsolatba lépni, mert korábban rossz tapasztalataim, emlékeim, kudarcaim voltak ezzel kapcsolatban. És senki nem szereti a kudarcokat. De ha rájössz hogy mi ez, akkor talán rájössz arra is, hogy nem is olyan nagy ügy, és tudod ezt a programot módosítani az agyadban, és tudod hogy az egész csak egy felnagyított kitaláció, és ha jól tudod ezt értelmezni, akkor vissza tudod állítani magad a valóságra, vagyis hogy nem vagy csúnya kövér, amiért nem fogadnának el téged az emberek. valami ilyesmi, de ezt neked kell tudni, csak támpontot szerettem volna adni, hogy kb hogy képzeld el ezt az egész nyomozósdit. De mindenképp fordulj a helyi pszichiátriára, nem nagy ügy oda járni, és tényleg segítenek. Lehet egy komolyabb betegség kialakulását elõzöd meg ha idõben szakemberhez fordulsz.
ahogy te is írtad, túl sokat voltál egyedül otthon. kicsit kiestél a ritmusból, újra el kell kezdeni a munkát meg mindent és visszarázódsz. semmi olyen dolog nincs az utcán, amitõl félni kellene :) de pl: szerintem a sport sok mindent megold. elkezdhetsz diétázni, meg futni és idõvel a kondíciód, önbecslésed és bátorságod is visszatér. egy laza esti futás fürdéssel együtt nálam 30 perc, ennyinek minden nap bele kell férnie :)
A kérdező hozzászólása: Igen , elég tartósan sokat voltam "egyedül", mivel gyesen vagyok.Sok barátnõm elfelejtkezett rólam amióta szültem.Meg is híztam és nem vagyok elég erõs ahhoz, hogy lefogyjak.Biztos ezért is tartok az emberektõl, mert biztos lekövéreznek.:(Van egy bátyám is aki folyton ezzel nyaggat, hogy fogyjak már le, meg hogy így hogy fogok dolgozni.Nem akarok vele sem beszélgetni.Már amikor hív a skypeon görcsbe rándul a gyomrom, és van hogy inkább nem fogadom a hívását.Csak a férjem és a szüleim akikkel nyugodtan beszélgetek.Tudom jó lenne lefogyni, de most erre képtelennek érzem magam.
Kialakulhat attól is, ha valakinek sokat rontották az önbizalmát, pl gyakran megalázták, kinevették, bírálgatták. De tartós egyedülléttõl, rossz szocializációtól is lehet.Magyarán, ha elszoktál az emberektõl.Vagy önbizalomhiánytól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ha esetleg volt valakinek már hasonló , ebbõl hogy gyógyúlt ki?Ja és ez mitõl alakul ki?
Szerintem is szociális fóbiád lehet. Tudom milyen rossz érzés nekem is ilyen van, de már egy fokkal jobb. Kitartást! :)
Nekem is van ilyen, de én nem félek az emberektõl, csak rosszullétektõl, mert elég labilis a fizikai közérzetem és mindig attól szorongok, hogy odakint jön rám valami baj, ahol ki tudja, segít-e valaki.Meg hát ilyen gondolataim, aggodalmaim vannak. Nálad szerintem szociális fóbia lehet, mert az emberektõl félsz.Nálam inkább agora fóbia, mert én a kint léttõl félek, nem az emberektõl.
Ezen dilidoki nem fog segíteni, tapasztalatból mondom. A saját hozzáállásodat lenne érdemesebb megváltoztatni. Ha mégis külsõ segítségre vágysz, akkor talán inkább életvezetési tanácsadással próbálkozz, ott szerintem konkrét ötleteket kaphatnál a problémáid megoldására. Ne azon agyalj, milyen problémáid vannak, hanem próbálj inkább a megoldásra koncentrálni.Ha például zavar a túlsúlyod, akkor a fogyásra összpontosíts.Csak a kezdet nehéz, de aztán belejössz, csak rá kell szánni magad..Még jó móka is lehet, ha közösen tornáznál a kislányoddal.Ha napi szokásotokká válna, az egy egészséges elfoglaltság lenne.Az egészséges táplálkozást szintúgy fel lehet fogni mókás hobbinak is, pláne ha együtt vásároltok be hozzá, ez is csak hasznára válna a gyermekednek, ha megtanulná..

Miért van az, hogy a barátom már nem mondja olyan sokszor, hogy szeret?

Lassan 7 hónapja avgyunk együtt és a 6. hónap elején veszekedtünk elöször amikor bennem felgyült a sok rossz és mind rázúdítottam deh utánna bocsánatt is kértem deh azota nincs minden rendben. Már nem ugy köszön el ahogy régen. Távkapcsolatban élünk és csak hétvégente találkozunk deh akor is más. Nem mondja h szeretlek csak ha megkérdezem avgy én mondom elötte:S Meg kérdeztem még a kapcsolatunk elején h ha emgcsalna elmondaná e és azt mondta h igen. Miért van ez? Megcsalt? Vagy nem szeret már? segítsetek. Egyre rosszabb... ELöre is köszönöm.

Legjobb válasz: hát ez szar ügy mert már a veszekedések után mindig " enyhül" a szerelem :S én is igy jártam elõször sokszor mondtuk egymásnak h szeretlek azt veszekedtünk utána már egyre kevesebbet mondtuk h szeretlek aztán végül vége lett:S sorryka ha kicsit "értelmetlenül, bonyulultan " irtam le:S

hát ez szar ügy mert már a veszekedések után mindig " enyhül" a szerelem :S én is igy jártam elõször sokszor mondtuk egymásnak h szeretlek azt veszekedtünk utána már egyre kevesebbet mondtuk h szeretlek aztán végül vége lett:S sorryka ha kicsit "értelmetlenül, bonyulultan " irtam le:S
Hát én az elõttem szólót cáfolnám a veszekedésekkel kapcsolatban.mi is sokat veszekszünk, de mintha ez is erõsítené a kapcsolatunkat, hogy megtudjuk oldani.Én azt mondom kérdezz rá egyenesen és kiderül mi a baj. Ja mi 1.5 éve vagyunk együtt.szerintem jó bizonyíték.
a második válaszoló vagyok. és nem csökkent a szeretlek szavak száma.sõt nõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válazokat, és megkérdeztem sé azt mondta szeret csak sajnos nem láttam meg nem halottam mert mivel nem tudunk találkozni igy csak msn en beszélünk és ott bármit lehet mondani... és egyre rosszab a közös képünket is kivette myvipröl meg ilyenek...:'(

Miért van ennyi csúnya, undorító fiúnak is sokszor vonzó barátnője, vagy is hogy lehet, hogy van egyáltalán barátnőjük és nekem miért nem jön össze, ha szerintem nem is vagyok annyira vészesen csúnya, inkább átlagos?

Én valamiért nem kellek a lányoknak, hiába is próbálkozom folyton lekoptatnak, talán barátkozni kéne és akkor belémszeretnének, de ha félénk, gátlásos,visszahúzódó és önbizalomhiányos vagyok és nem merek a lányokkal igazán beszélgetni sem, mert úgy érzem csak zavarnám őket, mert én csúnya fiúnak tartom magam, akkor lehetséges, hogy nem is a külsőm az igazi probléma, ami miatt nem volt még barátnőm? Hiszen, ha ennyi csúnya fiúnak van szép barátnője, az azért eléggé elgondolkoztató. o.O

Legjobb válasz: Most õszintén: ki a franc akarna egy önbizalomhiányos, önsajnáltató, állandóan nyavalygó társat maga mellé? (Lányban sem túl vonzó az ilyesmi, fiúban még kevésbé.) Te szívesen lennél olyan csajjal, akinek folyton helyre kellene pakolnod az önbizalmát, akinek esetleg még azt is meg kell mondani, hogy igyon meg egy pohár vizet, mert annyira "önállótlan"? Most lehet, hogy le fognak pontozni, de sajnos ez az igazság. Te is menekülnél az olyan emberek elõl, akikbõl sugárzik a pesszimizmus, a gyámoltalanság. Ez olyan, mintha az áruházban azzal próbálnák hirdetni az árut, hogy törött, csorba, lement róla a zománc, lyukas, szakadt, mittudomén. Milyen reklám lenne már ez? Te vennél ilyen terméket? Ugye, hogy nem. Ugyanez megy az ismerkedésben is, nagyon leegyszerûsítve ez is csak egy "húspiac", ahol el kell adnod magad. Ha nem beszélgetsz senkivel, nem ismerteted meg velük önmagad, azaz nem tudod eladni magad. Egy-egy beszélgetéssel semmit sem veszthetsz, de elõször inkább az ismerõsi környezetedben gyakorold a kontaktust, beszélgess olyan lányokkal, akiket már ismersz valamennyire. Ha ezt megszoktad, akkor jöhetnek az idegenek (nem az ufonauták). Dönthetsz, hogy teszel a cél érdekében valamit, vagy akár még évekig nyavalyogsz.

Most õszintén: ki a franc akarna egy önbizalomhiányos, önsajnáltató, állandóan nyavalygó társat maga mellé? (Lányban sem túl vonzó az ilyesmi, fiúban még kevésbé.) Te szívesen lennél olyan csajjal, akinek folyton helyre kellene pakolnod az önbizalmát, akinek esetleg még azt is meg kell mondani, hogy igyon meg egy pohár vizet, mert annyira "önállótlan"? Most lehet, hogy le fognak pontozni, de sajnos ez az igazság. Te is menekülnél az olyan emberek elõl, akikbõl sugárzik a pesszimizmus, a gyámoltalanság. Ez olyan, mintha az áruházban azzal próbálnák hirdetni az árut, hogy törött, csorba, lement róla a zománc, lyukas, szakadt, mittudomén. Milyen reklám lenne már ez? Te vennél ilyen terméket? Ugye, hogy nem. Ugyanez megy az ismerkedésben is, nagyon leegyszerûsítve ez is csak egy "húspiac", ahol el kell adnod magad. Ha nem beszélgetsz senkivel, nem ismerteted meg velük önmagad, azaz nem tudod eladni magad. Egy-egy beszélgetéssel semmit sem veszthetsz, de elõször inkább az ismerõsi környezetedben gyakorold a kontaktust, beszélgess olyan lányokkal, akiket már ismersz valamennyire. Ha ezt megszoktad, akkor jöhetnek az idegenek (nem az ufonauták). Dönthetsz, hogy teszel a cél érdekében valamit, vagy akár még évekig nyavalyogsz.
Szerintem te nagyon csúnya fiú vagy-ennyi.
Te belülrõl talány csúnyább lehetsz, mint kívülrõl.
önsajnáltatás level 1.000.000.000.000.000.000 naponta száz ilyen kérdés van és mindegyikre válaszolnak legalább tízen. kicsit utánaolvastál volna, nem született volna meg ez a teljesen felesleges kérdés:/
Ezért kell beszélgetned lányokkal, fejlesztened önmagad, illetve keress valamilyen jó hobbit is. Hidd el, elõbb-utóbb észre fogod venni, hogy a lányok egy része kedveli a társaságodat (nyilván nem leszel a társaság középpontja, de lesznek olyanok, akikkel jól elleszel), ami marha sokat fog dobni az önbizalmadon. Másrészt meg gyakorold a flörtölést is, pl. az osztálytársnõidnek mondd, hogy "jól áll rajtad ez a ruha", "csak most vettem észre, hogy milyen szép a szemed", ennél elsõ körben nem is kell több. Nem fogják leharapni a fejed, nyugi, és közben te is megszokod a "tökös" stílust, szinte automatikussá válik majd az, hogy tudsz flörtölni, bókolni, amit majd más lányoknál is tudsz kamatoztatni, és idegen lányokat is meg fogsz majd merni szólítani.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak azért van ez a félelmem és sok negatív tulajdonságom, mert folyton érzem, hogy milyen csúnya vagyok, vagyis én annak érzem magam, emiatt nincs semmi önbizallam, úgy érzem nem kellek én senkinek sem a külsõm miatt és így nincs erõm sem igaán kezdeményezni lányoknál, meg ha le is szólítanék egyet úgyis elutasítana, ahogy eddig is és nyílván a külsõm miatt, csak azt nem értem, hogy más csúnya srácoknak mégis hogyan lett baártnõje, ráadásul sokszore egészen szép barátnõje.
Külsõ és a belsõ is fontos egyaránt nem kell a duma! De a kérdezõvel tuti gondok vannak.
Attól, hogy valaki szerinted csúnya, az még lehet nagyon értékes ember.
külsõnél a belsõ sokkal fontosabb, szerintem
Biztos nagy a szerszámuk, vagy sok a pénzük. Ismervén a "mai nõket" el tudom képzelni, hogy ezért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!