Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy sokan elitélik azt (2 db)

Miért van az, hogy sokan elitélik azt aki 6 hó elött anyatejen kivül mást is ad a babának?

Úgy gondolom, hogy egy 4-5 hónapos babának már nem ártalmas ha mást is eszik, f?leg ha szívesen fogadja. De az embert rögtön lehurrogják, ha ezen a véleményen vagy. Most éppen a szoptatás a "trendi"? Nem vagyok szoptatás ellenes, mert én is szoptatom a babámat, csak már nagyon idegesít?.

Legjobb válasz: szia,akkor engem is lehurroghatnak,mert 4 hetes és sajnos kell neki tápszert is adnom:)

szia, akkor engem is lehurroghatnak, mert 4 hetes és sajnos kell neki tápszert is adnom:)
Szia! Igen, mostanában az a jó anyuka, aki termeszétes úton meg tudja szülni a babáját, és tudja szoptatni 2 éves koráig, hozzátáplálás nélkül. Persze tényleg a legjobb a babának, ha szopik, de szerintem is ha már élvezi az ízeket a baba, akkor nyugodtan lehet neki mást is adni, és nem kell foglalkozni az okoskodokkal. Sok boldogságot a babával!
Ne foglalkozz velük, szerintem csak le vannak maradva, vagy csak simán kötözködni akarnak. Én is kaptam már négy hónaposan más ételt , azt hiszem almát, anyukám elmondása szerint, és mégis itt vagyok semmi bajom. Hagyd õket figyelmen kívül, te így látod jónak, õk meg amúgy. Szerintem, ha látják, hogy nem érdekel a véleményük, elõbb utóbb abbahagyják majd a csesztetést.
Mert tökéletesen elég az anyatej a babának és nem biztos hogy 3-4 hósan meg tudja emészteni pl. a krumplit vagy a répát a rostjai miatt. Ártalmas mert tönkre teszi a bélrendszerét, kiirtja a flórákat. Almával pedig egyáltalán nem jó kezdeni mert savas. Az én fiam 5 hós és csak szopik és elég neki, több mint 7 kg. Sok anya divatból nem akar szoptatni mert nyügnek tarja egyszerübb a tápszert beborítani a baba szájába. A fiam nem cumizik, cumisüveget se használunk és remélem tápszer se kell neki soha. Ez lenne az ideális. Csak akarni kell!!!
Sajnos nem csak akarni kell. Nagyon sok édesanya szeretné szoptatni a babáját, és ezért mindent megtesz, de van aki nem tudja , attól õ még nem rossz anya, mert tápszert ad a gyerekének anyatej helyett. Mit csináljon, ha hiába akarja?
Szia! Én egyáltalán nem tudtam szoptatni a kicsimet. Azért mert õ egyébként is olyan bébi, aki lusta megdolgozni a kajcsiért, másrészt pedig autoimmun beteg vagyok és szteroidot kell szednem. Ez befolyásolta nagy mértékben a tejtermelõdést. Így maradt a tápszer és kapunk nõi tejet az anyatejgyûjtõbõl.
Jó a szoptatás , de döntse el mindenki maga hogy mit fogad meg a tanácsokból!Én nagyon sokáig szoptattam , valaki erre azt mondaná le a kalappal, hát én meg lebeszélnék róla mindenkit! Nem tett jót a lányommal való kapcsolatomnak hogy 3 évesen is rajtam lógott!Több hónap telt el mire ujra olyan szeretettel tudtam magamhoz ölelni! Kövezzetek meg de így volt .Ha már nem akarjátok szoptatni a picit válsszátok el!Amúgy hiáûba szopiztak sokáig(na nem ennyire) a gyerekeim mindedjik igyényelte a cumit is.A hozzátáplálást meg szerintem gyereke válogatja , kit mikor kezd el érdekelni!
Én is szoptatok, CSAK. A kizárólagos szoptatás nem hullik az ember ölébe, rengeteg kitartás, utánajárás és türelem kell hozzá. Na meg hiszti a kórházban, hogy ne adjanak neki semmit. A babák nem úgy születnek, hogy tudnak szopni, nálunk is gond volt, de nem adtam neki cumisüveget, meg tápszert így kénytelen volt. Most 6 hónapos lesz a kislányom, és majd most fog csak kapni gyümölcsöt, még vizet sem kapott soha. És olyan nincs, hogy van aki igényli a cumit, hisz nem is ismeri:) ) Egyszerûen csak komfortszopizni kell hagyni, attól termelõdik a tej. Igen, fárASZTÓ, DE azért vállaltunk babát, mert készek vagyunk rá.
teljesen igaza van az utolsó hsz-nak!!!

Miért van az, hogy sok keresztény elitéli és gyűlöli a zsidókat? Jézus nem zsidó volt?

Ateista vagyok és nem értek túl sokat a valláshoz , de a kérdés egy ideje foglalkoztat

Legjobb válasz: Okosat kérdeztél! Nem keresztények. Nem a név, hanem a szándék és a tetteid tesznek azzá!

Okosat kérdeztél! Nem keresztények. Nem a név, hanem a szándék és a tetteid tesznek azzá!
A keresztény nem gyûlöl senkit, fõleg ok nélkül, buta sztereotípiák alapján. Egyébként nem számít mi volt. Szerintem lehetett zsidò.
Ha jòl emlékszem valahol konkrétan lerabbizák a zsidòk is.
*az egyik
Egy idealisztikus elméleti keresztény ember nem gyûlöli a zsidókat. Sõt egyáltalán senkit nem gyûlöl. De senki sem ideális, mindenkinek vannak hibái. Konkrét emberek esetén talán értelmes lenne megkérdezni, hogy pont az az ember miért gyûlöli a zsidókat. De így nagy általánosságban szerintem, sok oka van. (És persze a zsidók között is sok van aki gyûlöli a keresztényeket stb.)
Ha nem léteznének különbözõ vallások negyed ennyi baj nem lenne a világon!
A kérdező hozzászólása: Ezt én értem , de azt te honnan tudod hogy a nagy bankok a zsidóknál vannak meg hasonlók ??
A családnevek árulkodnak a származásukat illetõen. Rockefeller, Rotschild stb. Nagy vállalatok és bankok vezetõi és tulajdonképpen minden hatalom ezáltal az õ kezükben összpontosul. Nagyjából úgy, mint ebben a filmben (véleményem szerint hasonló jövõ elé nézhetünk, ha kötelezõ lesz a chip minden embernek) http://www.port.hu/lopott_ido_in_time/pls/w/films.film_page?.. Szerintem egyébként ne más véleményére hagyatkozz a témában, kezdj el te utánajárni, ott az internetkapcsolatod, addig tedd meg, amíg nem lesz cenzúrázva, ki tudja meddig van még szólásszabadság...
A kérdező hozzászólása: Ismerem a filmet és nagyon remélem nem ez lesz . Egyébként azt teszem , csak azért kiváncsi voltam , hogy konkrétan mit mondanak az emberek !
A zsidó vallás az õsi vallás(lásd:Ábrahám).Jézus idejében sok féle vallás volt(farizeus stb...).Jézus (földi) apja zsidó volt, Máriában nem vagyok biztos.Elvileg akkor zsidó valaki, ha az édesanyja is zsidó.De az TÉNY hogy zsidó nevelésben volt része, vallásos nevelést kapott.A zsidó nép volt Isten választott népe(lásd:mikor mannával eteti õket Isten v. kivezeti õket Egyiptomból).De mindig visszatértek a bálványimádáshoz(lásd:Arany bárány).És õk voltak azok akik Jézust halálra ítélték.Szóval szerintem már minden választ megkaptál a kérdésedre, ha nem akkor írj és elmondok mindent(papnak készülök, ezért tudok válaszolni).Ha bármi kérdésed van írj!További szép napot!
Jézus nem volt zsidó bármennyire is szeretnék kisajátítani. Például az elõttem szóló is. A Biblia szerint Jézus Isten fia volt édesanyja Szûz Mária, nevelõapja volt zsidó de ezt szeretik beállítani úgy mint ha vér szerinti fia lett volna még Ábrahámig le is vezetik a családfáját. Szûz Mária származására nincs egyértelmû utalás. Jézusnak épp az a lényege, hogy az egész emberiség megváltója. Elég szomorú, hogy a köztudatban egyre inkább kezd meghonosodni hogy csupán azért mert zsidó nevelõapja volt Õ is az lett volna.
Jézus NEM ZSIDÓ. Jézus Isten és Mária gyermeke. A zsidók szeretik kisajátítani maguknak és nagyon ügyesen vezetik félre az embert , ugyanis József családfájával terelik el a figyelmet. József a NEVELÕAPJA Jézusnak NEM VÉR SZERINTI. Mária alapján lehetne csak vér szerint megállapítani Jézus származását, de erre nincs elég információ. Sokat elmond az is , hogy a zsidók lek...zák Máriát.
A kérdező hozzászólása: ÓÓ hát akkor nekem sikerült elhitetni .... És jézus milyen vallású volt ? Keresztény ??? Elnézést én ateista vagyok szóval nem vagyok jártas a témában .... Tényleg azt hittem Jézus zsidó volt..
Persze, hogy zsidó volt, ne hagyd magad félrevezetni... Zsidóként nevelkedett és élt, részt vett a liturgiákon, ünnepeke. A zsidó nép messiásvárását teljesítette be. Voltak, akik felismerték, voltak, akik nem. Így lett külön vallás a zsidó és a keresztény. (Keresztény= christianos vagyis 'krisztusi', tehát aki Krisztust követi, rá akar hasonlítani. A kereszténység tehát Jézus követõit jelenti, vagyis Jézust nem nevezzük kereszténynek).
A kérdező hozzászólása: Ezt most nem értem .. Akkor most Jézus zsidó volt vagy sem ?
Akkoriban azon a környéken lehetett zsidó, esetleg farizeus (palesztin) de más nagyon nem. De ha a genetikáját félretesszük, akkor egyértelmû a válasz. Zsidóként született, zsidóként élt és zsidóként is halt meg. Sõt, õ maga állította magáról, hogy õ a zsidók királya, ezért ítélték halálra. Hogy a fenébe lett volna keresztény, mikor a kereszténység azon alapul, hogy harmadnapra feltámadott?
Kedves kérdezõ, Nem állítom, hogy kérdésed teljesen kamu lenne, de nagyon olyan szaga van... Ha máskor ilyen kérdéseket akarsz föltenni, írj egy kicsit kevésbé kultúráltan, és kövess el néhány helyesírási hibát is, csak úgy mellékesen! Nagyon valószínûnek tartom, hogy jobban ismered a Bibliát mint bárki aki itt válaszolt, néha olyanokat, amibõl kiviláglik, hogy soha a kezében sem volt ez a könyv. Mire voltál ténylegesen kíváncsi? De most aztán õszintén ám!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok vallásos és nem olvastam a bibliát mielõtt a kérdést feltettem egy ismerõsömmel beszélgettem a kereszénységrõl és felmerülb bennem a kérdés ! Én úgy tudom Jézus zsidó volt - bàr ezt most többen "tagadták" - de több magát kereszténynek valló embert hallottam már arról beszélni , hogy a zsidók mennyire rosszak. Ezért gondoltam , hogy felteszem a kérdést . Azzal , hogy helyesen írtam azt szerettem volna elkerülni , hogy komolytalan válaszok érkezzenek . Egyébként úgy gondolom , hogy attól hogy az Internetet használom nem kell nyelvhelyességi , helyesírási hibákat ejtenem mert alapvetõem sem teszem .
A kérdező hozzászólása: Katy Hálás vagyok a válaszodért ! És egyet értek azzal amit írtál . Én nem gyûlölöm a zsidókat , nem is szeretem õket mert egyet sem ismerek .A te válaszod az amivel egyet tudok érteni :) Köszönöm ! Szeressük egymást
Én szeretem a zsidókat. Sok keresztény nem okosan cselekszik amikor ellenérzésit hangoztatja, mert az üdvösség közülük támadt. Hálával és tisztelettel kellene viszonyulni hozzájuk. Szeressük egymást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és hasznos választ :) A filmet mindenképp megnézem és a könyv is érdekes !
A kérdező hozzászólása: Én többször hallottam már keresztényeket , ahogyan a zsidókat szidták ... Ezek szerint õk nem igazi keresztények ? Elnézést ha butaságokat kérdezek de nem avgyok jártas a témában .
A kérdező hozzászólása: De a Biblia szerint zsidó volt?
A kérdező hozzászólása: És mikor számit valaki kereszténynek? Mármint mit értesz az alatt , hogy a szándék és a tett tesz azzá ?
A kérdező hozzászólása: De nem értem , van valamilyen kényszer minden zsidóban hogy kizsákmányolják az embereket ? Vagy úgy nevelik õket ?
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék én nem gondolom igy csak érdekel mások véleménye errõl ... Én nem tudom elképzelni , hogy mert valaki zsidó máris rossz legyen ezért kérdeztem az elöbbit !
Nem tudom, de ez például ijesztõ: Rabbi Menachem Schneerson egy éve töltötte be a lubavicsi rebbe tisztét, amikor 1951-ben egy interjúban arra a kérdésre, mik a tervei, azt válaszolta: a zsidóság számára véget ért a védekezés korszaka. Nem védekezünk többé, hanem támadunk: nem vonulunk defenzívába, hanem offenzívát indítunk a zsidó identitás és vallás megõrzéséért. Ez a nemzedék lesz a számûzetés utolsó nemzedéke és a megváltás elsõ nemzedéke � mondta � a személyes és az egyetemes megváltásé, amely a társadalom tökéletesedéséhez és egy olyan világ megvalósulásához vezet, melyet megtölt az Örökkévaló ismerete. Most már minden rajtunk múlik.
A kérdező hozzászólása: Hát ez elég furcsa... Nem tudom egyébként én sok embertõl hallok olyanokat , hogy a zsidóknál van a világ vagyonának fele meg ha egy zsidóval üzletelsz az 2-szer akkora haszonra tesz szert mint mondja . Másfelöl pedig azt hallom , hogy az emberek azért nem szeretik a zsidókat mert régen elvették tõlük a földjeiket , erre a zsidók kereskedni kezdtek és meggazdagodtak . Sok ember pedig épp ezért zsidógyûlölõ ... Én nem tudom melyik állitás a valós , szoval elmondanátok a ti véleményeteket?
Azt is tapasztalom társaságban, hogy zsidók valami jelentéktelenre hirtelen felkapják a vizet, és olyan elsöprõ gyûlölettel beszélnek a kereszténységrõl, hogy csak lesek... Nagyon érdekelne, miért ilyen erõteljes ez a gyûlölet...
A kérdező hozzászólása: Nincsen zsidó ismerõsöm , úgyhogy én még nem tapasztaltam ilyen dolgokat . Csak azt nem értem , hogy attól , hogy valaki zsidó miért lesz "más" ?
A kérdező hozzászólása: Hû ! Nagyon érdekes dolgokat irsz ! Kösznöm a válaszaidat nagyon elkezdett érdekelni a téma ! Egyébként a keresztények hogyan viszonyulnak az ateistákhoz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm . Szerintem egy alkalmasabb idöpontban megnézem a filmet , azthiszem most nem a legalkalmasabb rá az agyam :)
És félreértés ne essék, NEM VAGYOK RASSZISTA!!! (Ezt a TEK figyelmébe, ha erre járnának)
Én mint keresztény úgy, hogy ez a Te szabad döntésed. Ugyanakkor nekem nagyon sokat jelent, hogy tudom, nem céltalan és véletlenszerû a lét, hanem az örökkévaló Isten teremtett arra, hogy életünk legyen, és bõségben legyen, és az egész életemben tapasztalom a vezetését, a gondviselését, a szeretetét. Hogy úgy indított el az életben, hogy adott egy csomó mindent a csomagomba, amit lassan-lassan fedezek fel (önismeret, örökség családtól stb). Hogy elképzelése van arról, én hogyan lehetek boldog, és mivel õ jobban ismer, mint én magamat, nagyon érdekelnek az õ elképzelései rólam... Azt is tapasztalom, hgy embereket küld az utamba, akik egy szakaszon társaim ilyen vagy olyan módon, avagy éppen hogy próbára tesznek... Más szóval egy tágabb összefüggésbe helyezi a létemet, nemcsak a kézzelfogható tapasztalatok és túlélés dimenzióiban élek... És mivel nekem mindez sokat jelent, és jóindulattal vagyok (vagy próbálok lenni) embertársaim iránt, ezért kívánom, hogy õk is találják meg életük során a személyes, szeretõ Istent, aki azért teremtette õket, hogy boldogok legyenek. De soha senkit nem próbálok meggyõzni, csak ha valaki kérdez, érdeklõdik, akkor beszélek ilyesmirõl. Ugyanis az Istentõl azt is megtanultam, hogy ne erõltessem rá Õt az emberekre...
A kérdező hozzászólása: Szerintem én kimondottan nyitott vagyok a vallások felé , és szivesen elbeszélgetnék egy kereszténnyel . De számomra egyenlõre a tudomány az ami a legtöbb és leg kimeritöbb választ tudja adni a kérdéseimre.
9-es! nos megsugom hogy yeshua mùivoltahoz annak a feliratnak-(a keresztfa folott)-semmi koze!!az ott kizarolag az OKOT jelolte amiert kivegeztek!! vagyis, ; Poncius Pilat Romai Prokonsul elitelte a Birodaom es a Csaszar elleni lazitas vadjaval!! Romai Latin, ; IESHVA NASAREE REX IVDAEORVM. aramiul, ; YESHUA N'SHAR'M MELEKHA H'YEHUDIM;

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!