Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy sok anyuka (11 db)

Miért van, hogy sok anyuka hagyja órákig tv-t nézni a 2-5 éves gyerekét?

Gondolom egyszer?bb beültetni a tv elé, mint foglalkozni vele, vagy foglalkozásokra vinni, de akkor minek vállalta?

Legjobb válasz: elsõ vagyok 00.41-nél a pont, úgy ahogy mondja szerintem teljesen normális dolog igy.

elsõ vagyok 00.41-nél a pont, úgy ahogy mondja szerintem teljesen normális dolog igy.
nálunk nem szeretett tévét nézni.Nem is vagyunk azok a tv nézõk csak este nézzük inkább, de amikor bekapcsoltam neki a mesét, 10 perc múlva ott hagyta, most 2 éves lesz, ma már leköti a mese, de csak rövid idõre, és ha nézzük együtt nézzük, így mindig mondom neki, mikor mit lát.nem bébiõr nálunk hanem a játék része.És igenis rengeteget tanul egy gyerek a mesékbõl ezért nem mindegy hogy mit néz.a maga korosztályának való mesék hasznosak lehetnek.Órákig sosem hagynám nézni mert az viszont már fizikai problémákat is okozhat.még nekem is fáj a fejem ha sokat bambulom esténként, pedig új fajta tv-n van.
ma 00:41 Teljes mértékben egyetértek veled.. Csak annyit tennék hozzá, hogy mivel nekem sem bejárónõm, se szakácsom, se takarítónõm nem volt, és vidéken laktam ahol nemhogy gyermekfoglalkozás, de egy játszótér sem volt, így amikor fõzni, mosni, takarítanom kellett, bizony a kedvenc Walt Disney mesét beraktam neki, hogy nézze..Ez sokszor nekem 70-90 perc nyugodt háztartási munkát jelentett.. Nincs evvel semmi baj.Ma a fiam 18 éves.Jól nevelt, tisztelettudó, és jó tanuló.Jelenleg Angliában érettségizett, és most szakmát tanul..Nem beszélve arról, hogy még ma is örömmel ül le a család egy egész estés Walt Disney meséhez...
Kedves kommentelõ, látszik hogy nem nagyon vagy elveszve a mai világban... Én, mint médiatechnikus... Nem akkor van baj, ha mesét néz a gyerek a tvben, hanem akkor, ha a tv mûsorokat bámulja. Ráadásul legtöbbször felügyelet nélkül bármit. És ez késõbb kihat az életére is. Hagy ne mondjam el, az óvónõ anyósom miket szokott mesélni a 4-5 éves gyerekekrõl -.- Egyébként pontosan ez a lényeg... amíg a kölyök tv-t néz, addig anyuci el lehet foglalva a saját kis hülye dolgaival.
Én és a húgom is "tv mellett nõttünk fel", mégsem hatott ki az életünkre, nem ez az elsõ. A 2 éves lányom is néz elég sokat, mert szinte egész nap megy a tévé. Szerintem ezzel semmi gond egészen addig, amíg neki való mûsorokat néz. Feltalálták már a távkapcsolót, a gyermekzárat is a tv-n, így csak azt tud nézni, ami meg van neki engedve. Õ mese és zenecsatornát néz általában, illetve más csatornákat, ha ezek vannak rajta. Este gyakran együtt nézzük a Barátok közt-öt vagy mikor mit, ami nem brutális mûsor, illetve mostanában rászokott az Animal Planetre is. Szerintem semmi rossz nincs ebben, nekem egyenesen áldás, hogy "feltalálták" a tv-t, mert egyedül nevelem a lányom, így tudok fõzni, takarítani, míg õ azt nézni. Mellette van idõm így vele is foglalkozni, mert addig elfoglalja magát. Egészséges, okos, ügyes kislány :)
A kérdező hozzászólása: teljesen rendben van hogy néha megnéz 1-1 mesét. én hétvégén 1x ha bekapcsolom a tv-t. Azért írtam ki a kérdést, mert megismertem egy családot, mostanában sokat vagyok náluk, és meglepõ, hogy hazahozzák a bölcsibõl 4kor a 3, 5 éves gyereket, és 10ig kisebb nagyobb megszakításokkal nézi a mesét. Közben pedig, hogyha elkezdek valamit játszani vele, az esetek többségében el is felejti a tv-t és a játék az elsõ. Ott szerintem alig foglalkoznak vele, alig fejlesztik, ráadásul este 10.30kor megy aludni... nincs elrontva?
...provokatív kérdés... a kedves kérdezõ megválaszolja saját magát...csak bólintásokra van szüksége!
Nálunk egész nap megy a TV, mindég is ment. Délelõtt hol nézi, hol nem, közben játzsik, kijön a konyhába hozzám. Mivel délelõtt, fõzök és csinálom a házimunkát, így nehéz lenne vele foglakoznom. Délután megyünk sétálni, de ha otthon vagyunk, akkor játszunk. De nem mindég kér belõlem, nagyon jól elvan egyedül is. Ilyenkot netezek, vagy nézem a tv-t. Nem szeretek csendben ülni. Attól, hogy nézi, még nem lesz semmi baja, perzse csak ha normélis mûsort néz. Nálunk a Jim-jam megy. Azon nagyon jó mesék vannak, sokszor együtt nézzük õket.
hát nézd az én gyerekeim is iszonyat hisztit csapnak, ha kikapcsolom a tévét különösen a kicsi, (mint írtam tévéfüggõ), de ettõl még kikapcsolom és megyünk játszani, feküdni, mesét olvasni. És kb 10 másodperc a hiszti. Na most sok szülõ lehet ezzel sincs tisztában, hogy könnyen elterelhetõ az egyébként tévéimádó gyerek figyelme is. Azt hiszi, hiszti van és egyszerûbb ott hagyni a gyereket. Mert ez jó a gyereknek, õ is élvezi. Nem biztos, hogy hanyagság, mert ha a gyereket nem érdekelné a tévé, rákényszeríteni nem lehetne, hogy nézze. Nálunk a nagyot hiába is akarnám odaültetni, a kicsit meg hiába akarom lebeszélni, hiszti nélkül nem megy.
A kérdésed feltevésével van a gond. Azt írod SOK anyuka, miközben egy konkrét esetrõl beszélsz. Igazad van, az ismerõsödék nem úgy kezelik a tv-kérdést, ahogy kellene, de ha általánosítasz, akkor pedig sok válaszoló magára veheti és meg is haragudhat, rosszul eshet a feltételezés.
A kérdező hozzászólása: De a kislány akirõl beszélek, egyedül nem játszik, bámulja a tv-t! a tv reggeltõl-estig háttérzajnak megy, nem csak a szombati nagytakarítás alatt, hogy lefoglalja, hanem MINDIG! Este 10kor iszonyat hisztit vág le, hogy menni kell aludni, szerintem ez egyáltalán nem egészséges. Ráadásul, ha este a szülõk filmet néznek, ott a gyerek is, és nem egyszer láttam, hogy elkerekedik a szeme, amikor a tv-ben verekednek, és FÉL! Mondják neki, hogy "ez nem igazából történik, csak a tv-ben van, ne félj..."... azért van egy határ.
Ez nem ettõl függ, nekem a szüleim könyörögtek, hogy nézzek tévét, most meg a párom nyaggat mindig, gyere nézd meg, ez egy jó film. De nem érdekel. A párom viszont nagyon szeret tévét nézni. És így van a gyerekeknél is, a nagyot nem érdekli, a kicsi viszont ott ülne egész nap. Volt korszak, amikor hajnalban felkelt tévézni.
Kedves Kerdezo! Igen nagy hiba a szulok reszerol hogy korlatlanul mindent nezhet a gyerek, ha megvalogatnak neki milyen meset nezhet(nalunk a kisvakond es lolka, bolka a slager)az mas lenne, de igy....?Szerintem finoman figyelmeztesd a szuloket.Szegeny gyereket nagyon sajnalom csupa olyan inger eri amit nem tud feldolgozni, elobb vagy utobb ki fog jonni rajta valamilyen pszihes tunet.Nagyon nagyon sajnalom ezt a kisgyereket. A szulok pedig hiaba mondjak neki hogy nem a valosagban tortenik, a hatas Ra akkor is ugyanaz. 4 gyerekes anyuka

Miért van az, hogy sok anyuka nem hogy fogyna, hanem elhízik szülés után? Hogy lehet ezt megelőzni? Mi okozza?

Legjobb válasz: Az evés. Az ember szoptatás alatt éhes. De azért oda lehet figyelni, hogy mit eszik és mennyit, anélkül, hogy a tej kárát látná. Azt hiszem sokan úgy vannak vele (sajnos már a terhesség alatt is), hogy mindegy, kisbabám lesz/lett most annyit ehetek amennyit akarok. Arra nem gondolnak, hogy nemcsak maguknak, hanem a babának is ártanak. Én szülés után, még a 3. gyermekemnél is 4 hónap alatt visszafogytam (terhesség alatt sem híztam sokat), figyeltem arra, hogy mit eszem, és tornáztam rendszeresen. Mindhárom gyermekemet 1 évig szoptattam.

Az evés. Az ember szoptatás alatt éhes. De azért oda lehet figyelni, hogy mit eszik és mennyit, anélkül, hogy a tej kárát látná. Azt hiszem sokan úgy vannak vele (sajnos már a terhesség alatt is), hogy mindegy, kisbabám lesz/lett most annyit ehetek amennyit akarok. Arra nem gondolnak, hogy nemcsak maguknak, hanem a babának is ártanak. Én szülés után, még a 3. gyermekemnél is 4 hónap alatt visszafogytam (terhesség alatt sem híztam sokat), figyeltem arra, hogy mit eszem, és tornáztam rendszeresen. Mindhárom gyermekemet 1 évig szoptattam.
Sokat esznek, nem mozognak, a szokásos! A szoptatás alatt nem mernek megvonni semmit maguktól, fogyózni ugye nem szabad... Mire a pici 1 éves lesz, a legtöbb kismama visszanyeri a szülés elõtti súlyát. Mondják hogy a szoptatás nagyon sok kalóriát fogyaszt, na én nem sok olyan kismamával találkoztam aki az elsõ félévben, amikor szinte csak szoptat lefogyott volna. Inkább az a jellemzõ hogy a szopi végeztével egy jó kis fogyókúra és kicsit több mozgás segít a súlyproblémákon. 25 hetes + 21 hós
Adottság is sajnos. Én szerencsére nem hiztam többet szoptatás alatt, pedig sokat ettem, de van, aki egyszerûen nekiáll hizni. Nézd meg a nõ családtagjait az illetõnek, és vond le a tanulságot, kb az vár a szülõ/szoptató nõre is. Illetve nagyon nehezen nyúl a szervezet a raktározott zsirhoz szoptatás alatt, szülés után, ez természetes. Azaz hiába kezd el diétázni valaki, úgy érzi, meghal az éhségtõl, mert a szervezet még védi a tartalékokat egy ideig a baba érdekében.

Miért van az hogy sok anyuka teljesen bebugyolálja a babát séta közben? A séta lényege, hogy a babát levegő érje, nem?

Én is a babámra plussz egy réteget rakok, de tulzásba nem viszem. Pl. nem szoktam vastag pléddel betakarni f?leg most már. Séta közben rengeteg anyukát látok akinek a kicsije ki se látszik a babakocsiból mert annyira bevan bugyolálva.

Legjobb válasz: mert esetleg nagyon féltik oket, fázósak, így mondta az anyukájuk stb., az enyém sem bírja ha tulontúl bebugyolálom, most már nem is teszem, de míg csecsemo volt addig igen- két sapi, pólya, pokróc, plusz szvetter, lábzsák- igaz akkor minusz 15 fokok voltak és orákat aludt kint, bár a fejét sose takartam le pokróccal, mert én még olyat is láttam és szornyulkodtem, a tobbiek meg rajtam szornyulkodtek, hogy hónapos babámon egy kezeslábas van csak és autósulésben viszem az orvoshoz ( hozzáteszem igen meleg kezeslábas és amúgy nem egy hónaposnak nézett ki- nagy fejlett baba)

mert esetleg nagyon féltik oket, fázósak, így mondta az anyukájuk stb., az enyém sem bírja ha tulontúl bebugyolálom, most már nem is teszem, de míg csecsemo volt addig igen- két sapi, pólya, pokróc, plusz szvetter, lábzsák- igaz akkor minusz 15 fokok voltak és orákat aludt kint, bár a fejét sose takartam le pokróccal, mert én még olyat is láttam és szornyulkodtem, a tobbiek meg rajtam szornyulkodtek, hogy hónapos babámon egy kezeslábas van csak és autósulésben viszem az orvoshoz ( hozzáteszem igen meleg kezeslábas és amúgy nem egy hónaposnak nézett ki- nagy fejlett baba)
A kérdező hozzászólása: Én is csak egy vastag kezes lábasba teszem ami nagyon meleg, és csak amikor minuszok voltak akkor takartam be.
Ha az én anyámon múlna, akkor még a lakásban is télikabátban lenne :-). Aztán elegem lett és megkérdeztem a gyerekorvostól, hogy õ mikor mit javasol. Azóta csak egy kabátot kap -5 fokig és a lábát takarom be egy egész vékony takaróval a lábzsák (nem bélelt) alatt. És mellesleg azóta nem volt megfázva. Amíg bugyoláltam sokszor folyt az orra. Sajnos hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez kell nekik, mert igen, ahogy írta az elsõ válaszoló is: túlzottan hajlamosak vagyunk félteni õket.
Már hogyne kéne az a réteg?…eh… Gondoljon már bele ez az anyós, a baba fekszik a kocsiban, nem mozog, ezért könnyen megfázhat. A napokban elég erõsen fúj a szél, sztem a takaró még szükséges ilyenkor. Az én babám 9 hónapos múlt, soha nem rejtem el a babakocsiba :-) Ebben az idõben kap egy trikót, egy vékonyabb póló van rajta egy pulcsi és a téli kabát persze ami nem olyan vastag, sapka, alul hosszúharisnya egy naci. Persze én betakarom babapléddel de csak derékig. Soha nem izzad és mindig ellenõrzöm a kezét - arcát útközben.
A kérdező hozzászólása: Nekem meg anyós mondta, hogy túl öltöztetem pedig aztán tényleg nincs csak max plusz egy réteg, de szerinte az se kell, de én hagytam rajta.

Miért van az, hogy sok anyuka még az apára sem meri rábízni a babáját?

Ezt most komolyan nem értem. Milyen indíttatásból? Hiszen az apa éppolyan fontos, mint az anya. Én úgy örülnék, ha a fiamnak lenne apja, és vele is lehetne. Nem tudom, hogy lehet megfosztani egy gyereket az apjával együtt töltött id?t?l, amikor ?k vannak csak ketten együtt.

Legjobb válasz: Az apával legtöbbször nincsen olyan erõs kötõdése a picinek - de esetleg az anyának sem! Van nõ, aki abban a pillanatban szinte kizárja a párját az életébõl, mihelyt terhes lesz. De olyan nõ is akad, aki maga is alig meri megfogni a csöppnyi gyerekét - nemhogy még másnak adná oda...

Az apával legtöbbször nincsen olyan erõs kötõdése a picinek - de esetleg az anyának sem! Van nõ, aki abban a pillanatban szinte kizárja a párját az életébõl, mihelyt terhes lesz. De olyan nõ is akad, aki maga is alig meri megfogni a csöppnyi gyerekét - nemhogy még másnak adná oda...
Elég butának tartom azt a nöt, aki a saját férjét kizárja már a terhességekor.hát még a gyerek születése után.nem is csoda, hogy az olyan nöt megcsalják, vagy ott hagyják. Èn nagyon szívesen bízom a páromra a babánkat.Még örülök is neki, hogy ne´ha elmehetek egyedül va´sa´rolni, fürdeni esténként.Eszembe sem jutna, hogy ne adjam az apa kezébe.Az olyan nönek legyen mesterse´ges babája, és akkor nincsen ilyesmire gondja.Most nyugodtan lehet lenullázni, de nekem ez a véleményem. 14hetes baba anyukája.
Én nagyon szívesen rábíznám a páromra, de mikor újszülött volt félt, hogy rosszul tartja és kitöri a nyakát, most, hogy nagyobb és állandóan mozog és majd kiugrik a kezébõl most azért fél, mert leejti.És fürdetni sem meri, mert fél, hogy kicsúszik a kezébõl.Na most szerinted mit csináljak???? Hiába próbálom ráhagyni elhárítja....ez van, egy nõ mindig magának szüli a gyerekét.
Szerintem egy nö nem csak magának szüli a gyermekét.Az én párom imád ja´tszani a lányával.Igaz mikor megszületett félt öltöztetni, de mára mind elmúlt.ha kell tisztába teszi, öltözteti, játszik vele.Csak amikor nem akar elhallgatni, akkor jöhet csak a mama. 3, 5hónapos kislány anyuka´ja.
Én rámerem bízni. A férjem szerelmes a kislányába:) Igaz, fordítva adja rá a pelenkát és törölközõvel takarja be, mondván nem találja a plédet, de sebaj, szereti és ez a lényeg:) Aki magának szüli, az váljon el, vagy rakjanak valamit rendbe, mert ez így nem mûködik..
Én is rá merem bízni a babámat a férjemre, nagyon szeretik is egymást, de én mindig látó v. halló távolságban vagyok. Ha néha elszaladok boltba max. fél óra, amíg rájön, hogy nincs anya és keresni kezd. Szerintem ez természetes, hiszen egész nap velünk van, az apukák csak este jönnek haza és fontos az apuka, de egy gyereknek az anyukája a legfontosabb, pláne amíg ilyen kicsi. És ezt a férjem is nagyon jól tudja, nem féltékeny emiatt, eljön majd az az idõ, amikor csak apa kell, nyúzza majd akkor eleget.
A harmadik válaszolónak, az én párom is fél eleinte, hogy valami bajt okoz a picinek, de sok bíztatás után tisztába merte tenni ma meg már simán át is öltözteti, megfürdeti igaz már hat hónapos a babó. Ha igényelte ott vagyok mellette, de nem szólok bele, ha kérdi jó-e ahogy csinálja(de nagyon nem lehet elrontani ezeket a dolgokat)esetleg tanácsot adok neki, ha egyszerûbben is meg lehet tenni(pl. pulcsi feladását)így nõ az apuka önbizalma. DE véletlenül sem szabad lehurrogni, pl öltöztetés közben arrébb tessékelni, hogy majd inkább én mert nézni se bírom milyen esetlen vagy.. Gondold csak meg te kilenc hóig hordtad a hasadban együtt voltál vele napi 24 órát, a párod csak annyit látott belõle hogy nõ a hasad, meg valami folt van az uh-n, meg vagy érezte vagy nem hogy rugdosott. Bele kell szoknia, és ebben a legtöbb férfinek segítség kell.

Miért van az, hogy a mai kor anyukáinak ilyen nehezen megy a szoptatás? MIért nem elég a tej sok esetben?

Én 1 éves koráig szoptattam a lányomat, 3-szor hoztam vissza a tejmennyiséget, fel sem merült, hogy elfogyhat, végül ? tagadott meg. Kíváncsi lennék, hogy akinél vagy aki ismer?sénél kevés volt a tej netán el is apadt, mi miatt történt, mit mondtak oknak?

Legjobb válasz: Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej,vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????

Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej, vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Ha rendesen mûködne a kereslet-kínálat elve, nem lennének olyan anyukák, akik akárhogy kínlódnak, egy bizonyos mennyiségnél többet nem tudnak produkálni, ha megfeszülnek sem, illetve pl. olyan anyukák, akik már nem szoptatnának, de egyszerûen nem bírják elapasztani, csak hosszú hetek, hónapok alatt. Vagy hallani olyat, hogy reggelre sodronyig átáztatják az ágyat. Arra tudok gondolni, hogy évrõl évre egyre több a nõi hormon az ivóvízben a sok fogamzásgátló miatt. És ezt semmilyen tisztítási eljárás sem tudja kivonni. Szerintem ez lehet az egyik oka, és már az sem állja meg a helyét, hogy az anyukák 90%-a tudna szoptatni. Nekem nehéz szülésem volt, a babámnak rövid a nyelvféke, nem akarta hosszú hetekig elfogadni a mellem, a tejcsatornáim is elég szûkek lehetnek, hónapokig pokolian fájt a szoptatás, nem volt aki megmondja, mit csinálok rosszul. Sok ok, amik önmagukban is sikertelenséget okozhatnak. Mióta szedem a Motiliumot nincs baj a tej mennyiségével, ezek szerint nekem is hormonális probléma okozhatta a sikertelenséget.
nekem igazán be sem indult a tejem... nem tudom miért. indított szülésem volt a 41. héten és hiába csüngött a kicsim az elsõ naptól fogva, csak csipp-csöpp sikerült. pedig roomig in-ben voltunk, volt hogy 3 órán át cicizett a kicsim, vedeltem a vizet, szedtem homeos bogyót, a szoptatási tanácsadó megnézett és szerinte is jó volt a szopi technikánk (ja, a létezõ összes testhelyzetbõl). fejtem is amikor a kicsi végre aludt. nem diétáztam, sõt híztam is. otthon pl. két hétig csak ágyban voltunk a babámmal és csak cici, csak cici... nem hízott semmit, csak 20, 30, 40 grammokat tudott szopni (jah másfél óra alatt). amikor elkezdett fogyni, a doki felírta a tápszert... 3 hónapos koráig tudtam még neki anyatejet adni, az utolsó cseppig. a második menstruációmnál teljesen elapadt. iszonyú kudarcként éltem meg, a melleimet elkezdtem utálni (hasztalannak éreztem õket), aggódtam a kicsim egészségéért. ma már így-úgy feldolgoztam, de jobb lenne, ha tudnám az okot. sokat babusgatom a kicsimet, így pótlom a szopi meghittségét. hát, az én történetem ennyi...
Én nem tartom helytállónak azt a megállapítást, h' ma kevesebben szoptatnak, mint régen. Legalább is ezt szûrtem le, amikor várandósan, most meg kisbabásan boldog-boldogtalan megbeszéli velem ezt a kérdést, és elmondják, h' náluk három generációra visszamenõleg hogy volt. Az viszont világosan kiderül, h' milyen elképesztõ ostobaságokat tudnak anyáink, nagyanyáink átörökíteni, a legnagyobb jóindulattal. Vizes tejtõl kezdve a háromóránkénti szoptatás erõltetéséig. Tehát ne értse félre senki, nem hibáztatom õket, és tény, h' az ember szívesebben hallgat a saját anyjára, mint az idegen védõnõre, vagy egyéb szakemberre, de tényleg sokszor a sikertelenség hátterében a tévhitek és rossz tanácsok szövevénye áll. Ha én hallgattam volna rájuk, nem szoptatnék még mindig (hat hónapos a babám).
az én véleményem: emberek szervezete válogatja.
Szia.Nekem a fiam 4 hónapos.2napja kezdtem adni neki almát, mert mostanában azt tapasztaltam hogy nem akar vagy tud szopni.Van amikor érzem hogy feszül a másik mellem miközben szívja az egyiket, és hallom is "csobog, spriccel"a szájába(általában ekkor feszül), de az esetek többségében csak nyüstöli.Az 1.pár hétben még fejni is tudtam , és pár zacsit raktam is a hûtõbe, de azután leálltam a fejéssel, mert nem jött belõle semmi.Én arra írom ezt a csökkenést, hogy nincs idõm fõzni annyit, amennyit ennem kéne, sokat kell kézbe tartani a babám(hasfájós), és emiatt nagyon fáradt vagyok.És a stressz, mert ugye abból van bõven!(pénztelenség)És a férjem se sokat segít, a háztartás is rám marad! A fiam igény szerint szoptatom, amíg tudom, de nem akarom még egyszer látni, hogy éhes!!!Hiába iszom napi 3-4 L folyadékot, szoptatós teát....vizet, semmi haszna.De most hogy almát is kap, mintha jobban enne :-) ADDIG SZOPIK MAJD AMÍG CSAK AKAR!
Szerintem azért nincs tejük a mamáknak, mert ráparáznak, túlságosan tökéletesek akarnak lenni. Engem nem érdekelt ez a szoptatás-dolog, úgy voltam vele, ha lesz tejem, az jó lenne, de ha mégse, az se baj, tápszeres babákkal sincs semmi baj. Szerintem a hozzáállásom miatt, hogy soha nem paráztam ezen, rengeteg tejem van, el tudnék látni vagy 3 babát. Hogy honnan van ennyi tejem, fogalmam sincs, mert alig van étvágyam, folyamatosan fogyok, mióta megszültem. Üdv, 3 hónapos édesanya.

Mostanában nagyon sokat gondolok arra, hogy meghalok, meg arra is, hogy anyukám. Nem tudom, miért. Miért van ez?

Legjobb válasz: Emberek vagyunk mindenfélén gondolkodunk. Lehet olvastál valamit, vagy láttál errõl valami filmet, a gondolatoktól nem kell félni.

Emberek vagyunk mindenfélén gondolkodunk. Lehet olvastál valamit, vagy láttál errõl valami filmet, a gondolatoktól nem kell félni.
Velem is ez volt már a sírás kerülgetett hogy meghalunk, egyszer csak megszûnt ez az érzés:)

Sok anyuka (tisztelet a kivételnek! ), miért szeret olyanokat mondani más nőkre, hogy "megnézném 3 műszakban dolgozva, miközben 3-4 gyereke is van, akkor is így nézne-e ki" és hasonlókat?

Mindenki a maga sorsa kovácsa, miért mondanak sokan ilyet más n?kre, akik lehet, hogy nem a nagy családot választották, hanem inkább egy olyan életet, ahol több idejük jut magukra, a küls?jükre? F?leg strandon hallom ezt sokszor...

Legjobb válasz: Valószínûleg irigység. Nem kell vele törõdni. Az emberek hajlamosak lehúzni másokat, ha annak a másnak kicsit könnyebb az élete, jobb a kinézetet, több a pénze, stb. stb.

Valószínûleg irigység. Nem kell vele törõdni. Az emberek hajlamosak lehúzni másokat, ha annak a másnak kicsit könnyebb az élete, jobb a kinézetet, több a pénze, stb. stb.
Ez egy akkora hülye mondat...én mindig meglepõdök rajta hogy lehet vki ilyen buta...mert ez nem összehasonlítás, mindenki a maga életét egyengeti akinek a külseje sa legfontosabb az nyilván nem vállal 3 gyereket vagy olyan munkát, hajszolt életet. Akinek meg a sok gyerek, az nem várja hogy úgy nézzen ki mint 18 évesen. Törekedni persze lehet a legjobbra. Aki ilyet mond az egyértelmûen irigy. Semmi mással nem magyarázható egy ilyen beszólás...és hogy miért akar valaki leleplezõdni hogy baromira irigy és boldogtalan, ezt nem értem :) )
Biztos, hogy van benne bizonyos fokú irigység is, másrészt pedig nem tudják elfogadni, hogy az illetõ másfajta életet él, mint õk.
a 2es vagyok, azt még hozzátenném hogy nem biztos hogy akinek több ideje jut magára (?) a külsejére az boldogabb ember...mindkettõre ismerek példát és ellenpéldát is. Nekem is 3 5 év alattim van és hagytak rajtam nyomokat igen, de amire igazán akarom arra van idõm mellettük is, pedig nincs segítségem! Nem mellesleg meg jobban nézek ki mint 1 gyerek után úgyhogy nekem pl. csak elõnyömre vált.:)
Még annyit, hogy egyetértek az elõttem szólóval, attól, hogy valaki anya, még nézhet ki jól. Aki nem ad magára, az meg ne irigykedjen, mindenkinek adott a lehetõség. Ha más fontos neki az életben, akkor meg ne mondjon ilyeneket másokra.
Irigység. Irigy, és nem tud mivel kötekedni. Neki ez van, amire felvághat, a 3 mûszakja, meg a marha nehéz élete.
Kedves utolsó Válaszoló!! Megkérdezhetem, hogy ez milyen munka, szivesen foglalkoznék én is itthon valamivel, de ez a házalós telefonálgatós nem igazán tetszik!!!!
MLM, azaz Multi-level marketing Tudod, hasonló cégek, mint oriflame, amway stb....
Köszi :)
berögzült az emberekbe, hogy valamit rájuk akarnak tukmálni. Nem mellékesen nem egy kellemes oldala a telefonálgatás, bemutatóra hívás sem. Az embernek nincs ideje ilyesmire, és amúgy is annyira telített a piac, hogy aki most csatlakozik, nagyon, de nagyon nehezen tud csapatot építeni magának. Az baromság, hogy mindenki képes rá. Hiába nagy az ismerettségi köröd, ha nem tudsz beszélni, eladni magad és a terméket, és persze beszélni kell pozitívan és rátukmálóan azokról a termékekrõl is, amiket ki sem próbáltál. És valljuk be, a mai embert nem érdekli különösebben, hogy most 100%-ban természetes anyagokból készült krémet használjon, ha az olcsóbb, hipermarketben vásárolt is ugyanolyan szolgálatot tesz. Most az Aloe Veráról beszélek, a FLP-rõl, meg az ökonetrõl. Minek szedjek mindenféle készítményt azért, hogy karban tartsam magam, ha lehet, hogy ezek szedése nélkül se lesz soha bajom az életben? És semmi sem garantálja, hogy ha nem szedem, akkor tutira megbetegszem.
Én is mlm-ben dologzom, de sem nem telefonálgatok, sem nem járok semmiféle bemutatókra, de még csak nem is tukmálok rá senkire semmit. Talán ezért is mûködik már 12 éve, amit csinálok. Igaz, nem lettem milliomos, de annyi pluszt mindig hoz, amennyi kell. :)
Nekem sincs negatív tapasztalatom, bár az tény, hogy nem mindegy, mivel foglalkozik az ember. Én két kozmetikai cégnél is tanácsadó vagyok, illetve nemrégóta elkezdtem kézségfejlesztõ gyerekjátékokkal foglalkozni. Utóbbiban elég nagy fantáziát látok, és igaz még csak pár hónapja foglalkozom a játékokkal, de eddig csak csupa jót tudok mondani róla. Ha érdekel, írj privit, szivesen mesélek róla bõvebben is!
Én még nem vagyok negatív véleménnyel, mert soha nem hallottam ezt a kifejezést. Mi is ez pontosan?
mert sokan azt hiszik átverés, pilótajáték... Amúgy sajna mindnél drága a kezdõ csomag, és ma Magyarországon kevesen vannak, akik drágább mosóport meg nemtudom mit vesznek, csak hogy csatlakozzanak egy ilyenhez....de ha van jó, amihez nem kell sok pénzt, azt írd meg:)
Mond az neked valamit hogy piramisjáték?
Én személy szerint nem vagyok elõítélettel, sõt keresek is kismamaként itthonról, gyed/gyes mellett végezhetõ pénzkereseti lehetõséget. Bajom csak azzal van, hogy én nem vagyok az a rátukmálós típus, és a házalás részét sem vállalnám. De még nem adom fel....:) Olyat szeretnék, amit interneten, saját oldalt létrehozva is hirdethetek, és rendelést is leadhatnának nekem , akár webáruház formájában is csinálnám. De milyen termékekkel lehet ezt megtenni??
Nekem, mint vásárlónak már attól is ki van a tö..m, hogy gyere el a termékbemutatóra. Hetente legalább 3-4 x keresnek meg a különbözõ ajánlatokkal. A hátam közepére se az összeset!!!!
Mi a különbség aközött, hogy "Én sem adok el semmit, tõlem is csak megvásárolják". Szerintem ez a kettõ ugyanaz. Én, mint "vásárló", leírom miért idegenkedem ettõl az egésztõl, mert nagyon rossz tapasztalataim voltak vele. Két közvetlen munkatársam is foglakozik termékeladással, az egyik Amway-es, a másikat nem tudom, de iszonyú rámenõsek. Bármilyen témáról kezdtem velük beszélgetni, mindig oda terelték a szót, hogy ez és ez a termék milyen jó, miért nem próbálom ki! Nagyon idegesítõ volt! És nem vették észre magukat, és azt sem, hogy évek alatt sem tudtak rábeszélni semmire (már csak azért sem vettem semmit), de azért folyton próbálkoztak. Én itt a közeli boltokban mindent meg tudok venni amire szükségem van, nyugodtan válogathatok, nem érzem azt, hogy kényszerítve vagyok a vásárlásra, és semmivel sem kapok a boltban rosszabb vagy drágább termékeket. Szóval aki felém úgy közelít, hogy mlm-es vagyok, attól menekülök!
Sajnos nem leszek ott, Romániában élek.
Köszönöm, kedves utólsó! :-) Neked is sok szép sikert kívánok és 21-én gondolom, te is ott leszel. :-)
A lelkes kezdõk viszik tovább ezt az üzletet.Maradj lendületben az a legfontosabb.Ne álmodd az életedet, éld az álmaidat.
Helló, utsó elõtti vagyok. :-) A termékeket elég régóta használom, de üzletileg csak januárban kezdtem, a négy pontom eddig minden hónapban megvan, ha minden jól megy, most meglesz a 25, legalábbis úgy látszik. :-) Szóval én vagyok a lelkes kezdõ. Azért a többi válaszolónak üzenném: Ezen a szinten is simán bejön pár tízezer, szóval abszolút érdemes belevágni :-)
Üdv utolsó, elõzõ vagyok. Én sem adok el semmit, tõlem is csak megvásárolják. Milyen szinten vagy?Mióta csinálod?
Én is abban a cégben dolgozom, amit az elõttem válaszoló mondott és igaz, hogy a "befektetés" 55 euró, azaz nagyjából 18-19 ezer Ft árfolyamtól függõen. Az a nagy baj, hogy az emberek 99%-a egyáltalán semmit nem tud az mlm-rõl, a piramisjátékot emlegetõnek pedig üzenném, hogy persze nagyon meg kell válogatni, melyik mlm céghez csatlakozik az ember (ha valaki azt mondja, ez a cég most indult, így van benne bõven lehetõség, attól menekülni kell, csak évtizedek óta megbízhatóan a pacon lévõ céggel érdemes foglalkozni) de a piramisjáték 299/a paragrafus, jó olvasást kívánok, a cég pedig, amelyben dolgozom, Magyarország egyik legnagyobb adófizetõje. :-) A jó mlm cég a lehetõ legbiztosabb egzisztenciát kínálja. Nem könnyû csinálni, fõleg a kezdet nehéz, de ugyan mi szokott nagy pénzt hozni, ami könnyû? Ha túl könnyû lenne, mindenki ezt csinálná és akkor nem is lenne benne pénz, ugye? Amúgy megkérdeznék minden mlm ellenzõt, hogy hányszor reklámoz naponta olyan termékeket, amelyekbõl semmiféle haszna nincs? Ha belegondolunk, hogy ajánljuk egymásnak a kozmetikust, a fodrászt, az orvost, a jó könyvet, a mozifilmet, a babapelust és még sorolhatnám.... Az ember észre se veszi, de reklámoz bizonyos termékeket, szolgáltatásokat, hiszen beszélget a barátaival, ismerõseivel, tuti hogy elõbb-utóbb elhangzik valami olyasmi, hogy " láttátok már a moziban az XY filmet? Nem? Nézzétek meg, én nemrég láttam, nagyon jól szórakoztam" - és máris reklámozol, pedig semmi ellenszolgáltatást nem kapsz érte. Az mlm gyakorlatilag ugyanez: használod a termékeket, megosztod a tapasztalataidat másokkal, akik szintén vásárolnak, de már úgy, hogy a te ajánlásodda. S az õ vásárlásaik nyomán neked jutalékod keletkezik - azt a pénzt osztják szét a cégek, amit mások reklámra fordítanak. Ennyi az mlm lényege. Nem kell, sõt, határozottan nem szabad eladni a termékeket, csak ajánlani. Ennyi a titka. Elõbb-utóbb az ajánlásokból vásárlóerõ képzõdik, a vásárlások nyomán meg neked jutalékod. Ráadásul ha jó a cég, jók a termékek, akkor a vásárlók visszajárnak, sõt, tovább ajánlják a termékeket - így képzõdik a hálózat. Az mlm a legjobb lehetõség, ha valaki nem szeretné bölcsibe-oviba adni a gyerekeit, de mellettük pénzt is szeretne keresni. Nekem két pici gyerek mellett (két és fél éves illetve 9 hónapos) ez a legjobb, amit csinálhatok. Ráadásul ott a késõbbi jogdíjszerû jövedelem, ami nem elvetendõ, fõleg, ha arra gondolunk, hogy a mi nyugdíjunk már nagyon nincs bebiztosítva és nem árt gondolni a jövõre is.
Azért, mert a legtöbb cég, bár nem mind, de a beszervezésre megy rá, hogy elhitesse veled, hogy minimális erõ-, pénz ráfordítással havi több százezret fogsz keresni, ehhez viszont neked meg kell venni egy kezdõ csomagot (általában 80-150ezer ft között), hogy tudd, hogy mit árulsz. Majd kisajtolnak belõled egy legalább 100 fõs telefonos cím listát, és rámásznak azokra az emberekre rajtad keresztül. Ezt senki sem szereti!!!
Kedves utólsó, pont arról van szó, hogy az mlm nem tukmálás, pláne nem házalás! Aki így próbálja a termékeket népszerûsíteni, rövid úton fel fogja adni, mert ez az, ami nem mûködik. Csak egy kérdés: hányszor szoktál naponta reklámozni dolgokat, ingyen és bérmentve? Mert reklám, ha azt mondod az ismerõs anyukának: most vettem akciós pelust a DM-ben, vagy reklám, ha szólsz a barátnõdnek, hogy leárazás van a kedvenc angol turidban vagy butikodban, de az is reklám, ha mesélsz valakinek egy könyvrõl, amit nemrég olvastál. Reklám, ha megadod a fogorvosod, nõgyógyászod, kozmetikusod számát másoknak. Ingyen reklám. Neked nem fog attól kevesebbe kerülni a kezelés, ugye? Nos, az mlm-ben is csak ennyit kell csinálni: ajánlani másoknak azt, ami neked már bevált. Tudtad, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb értéke van a személyes reklámnak, mint mondjuk a televíziósnak? Logikus, hiszen kinek fogsz jobban hinni, kire fogsz jobban odafigyelni: a barátnõdre, aki szól, hogy nagyon bevált neki mondjuk hajhullásra egy sampon, vagy a tévének, ha ugyanerrõl szól a fáma? Az mlm rendszereknek pontosan az a lényege, hogy nem költenek reklámra, hanem azt a pénzt tulajdonképpen szétosztják saját munkatársaik között. A munkatársaknak pedig nincs más feladata, mint ajánlani, kvázi reklámozni a terméket - és bezsebelni érte a jutalékot. Ez az évszázad üzlete.
A kérdező hozzászólása: én adok neki enni, és viszem sétálni is
Általában annak szoktak örülni a kutyák aki ennit ad nekik! Az nem baj ha simogatod, lehet hogy a szüleid többet foglalkoznak vele!
Játszol is vele, vagy az a szüleid reszortja? Mert egy kutya valóban annak örül a legjobban, aki a káját adna, nap, mint nap. Mondjuk nálunk inkább anya volt, aki a kaját adta, én csak ha anya nem ért rá, nem volt otthon. Viszont én voltam vele kint, én játszottam vele, tanítottam stb. Mindenkinek örült, de én lettem a fõ gazdi.
A kérdező hozzászólása: oké köszi
Szia! Nálunk a kutya a Nagymamámé, mégis engem szeret a legjobban. Ez onnan eredeztethetõ, hogy kiskorában én vittem kutyaiskolába és én tanítgattam. Tehát nem én etetem és nem én sétáltatom, heti kb 1x lát, mégis mindig sír ha elmegyek...
simogatni is lehet sokféleképpen a kutyát...láttam már, hogy pusztán simogatással produkált a gazdi egy félénk, bizonytalan agresszív kutyát mindig figyeld meg valójában készen áll e az eb a simogatásra, és ne erõltess rá semmit!

Amikor nagywc-zek akkor nagyon fáj a lyuk körül és amikor kijön a széklet, akkor vérzik, ez miért van? Anyukám azt mondta, hogy azért, mert sok nasit eszek

Legjobb válasz: Nálam is elõfordult már spontán vérzés székletürítés után. Ez akár végbélsipoly is lehet. Érdemes orvoshoz menned.

Nálam is elõfordult már spontán vérzés székletürítés után. Ez akár végbélsipoly is lehet. Érdemes orvoshoz menned.
Ha az anyukája ezt mondta õ sem túl okos, mert ha az én gyerekem ilyet kérdezne tõlem, biztos mennék vele az orvoshoz. Végbél fájdalmas vérzése elsõsorban aranyér miatt van. Helyileg kezelhetõ aranyér elleni krémekkel, illetve wc után hideg nedves törlõkendõ használata könnyíthet . A panasz enyhüléséig a krém mellett székletlazító készítményt érdemes szedni. Súlyosabb esetben mûteni kell, ezért jobb elõbb orvoshoz menni. Ráadásul nem árt kizárni a végbéldaganat tényét sem. A sok nasi legfeljebb szorulást okoz, ez értendõ fõleg a keserûcsokira. Ha nem végbélprobléma akkor a vér miatt tovább kell vizsgálódni, mert jöhet fentebbrõl is, de az látványosan nagymennyiség és fekete székletet okoz.
Bakker, biztos aranyered van!!!
Szerintem is ez aranyér.
Ha vörzik a kis lukad, mutasd meg egy orvosnak, majd ö megmondja miért! A sok nasinak semmi köze a kis vérzö lukadhoz, max, ha a sok nasit nem ràgcsàlod meg, hanem egybe nyeled le, és ugy kell kijöjjön belöled.... Most viccen kivül! Nagyon nem tünsz intelligensnek, remélem egyszer még megtanulsz szépen fogalmazni, és értelmesebb kérdést feltenni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!