Találatok a következő kifejezésre: Miért van hogy sok (1055 db)

Engem sokan utálnak az iskolában (megvan rá az okuk, tettem fel néhány embernek sok hülye kérdést). De az miért van hogy sok esetben olyanok is utálnak, akikhez még szinte nem is szóltam, nem beszéltem velük? 14/F

Ja meg az hogy miért nem adnak esélyt újra haverkodni, miután régen hülye kérdéseimmel idegesítettem ?ket, már nem tenném, de esélyt miért nem adnak megváltozni?

Legjobb válasz: 10:05- Köszönöm, hogy hozzászóltál, de lenne egy apró javítanivalóm a véleményeden: ez a tanács hasznos volna, még 14 évesek esetében is, ha a kérdezõ megértené amit leírtam. Mivel nem kaptam visszajelzést arra gondolok, hogy valószínûleg a kérdezõ nem fogta fel az üzenetem és ezt sajnálom, de ebben az esetben érvényesül az, hogy egy embert elvezethetsz a kútig, viszont innia már nem tudsz helyette. Üdv !

10:05- Köszönöm, hogy hozzászóltál, de lenne egy apró javítanivalóm a véleményeden: ez a tanács hasznos volna, még 14 évesek esetében is, ha a kérdezõ megértené amit leírtam. Mivel nem kaptam visszajelzést arra gondolok, hogy valószínûleg a kérdezõ nem fogta fel az üzenetem és ezt sajnálom, de ebben az esetben érvényesül az, hogy egy embert elvezethetsz a kútig, viszont innia már nem tudsz helyette. Üdv !
Gondolom elterjedt a híred... sajnos ez normális reakció... az emberekben a bizalmat újra fel kell építeni... kemény meló, de sztem sikerülni fog... én drukkolok
Arra én is kíváncsi lennék. Lehet hogy nem maguk a kérdések, hanem a viselkedés az ami elrontotta a dolgokat.
Azt megkérdezhetem, hogy mik voltak azok a hülye kérdések?Kíváncsi vagyok:-)Amúgy szerintem a "hosszú" válaszolónak tényleg jó volt a tanácsa.
miért itt veszekedtek?
11:01 vagyok. Egy csomó tényezõt figyelmen kívül hagysz. Például a kérdezõ befolyásolhatóságát, akaraterejét, azt hogy mennyire képes félni. Ez mind összefügg abban, hogy véghez tudja e vinni ezt amit leírtál, és szerintem 14 évesen még nem fog menni, egyenlõre még nem.
11:01- Tévedsz, nem az osztályért kell megváltozzon, hanem saját magáért. Ezenkívül meg nem lehet így gondolkozni, hogy "na, ez az osztály úgyis romlott, úgyhogy mit számít, hogyha én is csináltam sok hülyeséget és utána meg sem próbáltam javítani, mit számít úgyis?", hát ez nem épp így van. Csak azért, mert nem várunk vendégeket attól még kitakarítjuk a házat, ha már volt idõnk összepiszkolni azt.
Bár én lány vagyok, velem is ez volt a helyzet általánosban. Amikor még bekerültem az iskolába (6 évesen) igencsak hisztis voltam, minden nap bõgtem, és ráadásul meg kell mondjam, suttyó is voltam, mert mindenkit beárultam, aki nem csinált jó dolgot. Azóta kinõttem ebbõl, de az én drága barátaim mindenkinek így mutattak be, aki mindenen bõg, és áruló stréber. nEKEM csak a középsuli segített. :D
10:05 vagyok Megérteni és megtenni két különbözõ dolog. Függ a környezetében/osztályában lévõk személyiségétõl. Függ attól, hogy vannak e olyan emberek az osztályában akiknek eldeformálódott személyiségük miatt képesek valakit örökre megutálni, ezt sem tudhatjuk. Több millió tényezõ játszhat még közre, így a tanácsodat végsõ esetben csak egy lehetséges pozitív végkimenetelnek lehet tekinteni.
A kérdező hozzászólása: Értettem én amit írtál
15:36 Ez valóban hasznos tanács. Vagyis az lenne, ha nem 14 évesekrõl lenne szó.
Ebben a korban nem menõ jóban lenni azzal, akit sokan utálnak. Majd kinövik.
Az elõször a külsõdön is látszódjon és persze az is jó, ha valamit iskolán kívül csinálsz és megtudják...
A kérdező hozzászólása: megkérdeztem tõlük ilyeneket hogy szoktak-e verekedni meg hogy mitõl félnek, szóval hülyeségeket. de szerintem ez a két leghülyébb kérdés amit krédeztem, ez a kettõ. ti mit szóltok ezekhez?

Ha a szoptatás sikeressége elsősorban azon múlik (csak), hogy milyen gyakran és helyesen tesszük-e mellre a babát, akkor miért van, hogy sok nő mégsem tud szoptatni?

Állítólag a n?k 97%-a anatómiailag alkalmas rá, hogy szoptasson, mégis Magyarországon az anyáknak csak kb. a fele szoptatja a csecsem?jét.

Legjobb válasz: Több okból is lehet, hogy valaki nem tud (sokáig) szoptatni. Lehet hogy van tej, de az anya egészsége érdekében nem szabad szoptatni, pl. bizonyos szívbetegségek esetén, vagy mert erõs gyógyszert kell szednie az anyának és éppen elég volt a terhesség idején abbahagyni, mert komoly problémák lehetnek, ha az anya nem folytatja a gyógyszer szedését. Aztán olyan is van, hogy már beindul a tejelválasztás rendesen, minden rendben van, és egyszer megbetegszik az anya, valami olyan betegséget kap, ami miatt átmenetileg nem szoptathat és hiába fej, elapad a tej (így jártam én). Ilyen betegség pl. egy csúnyább ételmérgezés, vagy ha mûteni kell és altatnak. Szóval nem mindenki önzésbõl mond le a szoptatásról.

Több okból is lehet, hogy valaki nem tud (sokáig) szoptatni. Lehet hogy van tej, de az anya egészsége érdekében nem szabad szoptatni, pl. bizonyos szívbetegségek esetén, vagy mert erõs gyógyszert kell szednie az anyának és éppen elég volt a terhesség idején abbahagyni, mert komoly problémák lehetnek, ha az anya nem folytatja a gyógyszer szedését. Aztán olyan is van, hogy már beindul a tejelválasztás rendesen, minden rendben van, és egyszer megbetegszik az anya, valami olyan betegséget kap, ami miatt átmenetileg nem szoptathat és hiába fej, elapad a tej (így jártam én). Ilyen betegség pl. egy csúnyább ételmérgezés, vagy ha mûteni kell és altatnak. Szóval nem mindenki önzésbõl mond le a szoptatásról.

Miért van hogy sok bunkó, nem gondolkodó ember sokkal elõbbre jut az életben, mint a logikusan gondolkodó, a másikra odafigyelõ emberek?

Legjobb válasz: Mert érzelmes. Mire jó, ha valaki érzelmes? Semmire. Gyenge. Ha akarsz valamit, az kõkemény céltudatossággal kell megszerezned. Nincs helye érzékenykedésnek, vagy eltaposnak. Ez van, szokd meg vagy szökj meg.

Mert érzelmes. Mire jó, ha valaki érzelmes? Semmire. Gyenge. Ha akarsz valamit, az kõkemény céltudatossággal kell megszerezned. Nincs helye érzékenykedésnek, vagy eltaposnak. Ez van, szokd meg vagy szökj meg.
A kérdésed végében ott az ok. Olyan korban élünk, ahol az empátia nem csak, hogy haszontalan, de sok esetben káros dolog is. Gyakran hiába vársz jót a jótett helyébe. Ez van.
A kérdező hozzászólása: "Olyan korban élünk, ahol az empátia nem csak, hogy haszontalan, de sok esetben káros dolog." Az empátia káros? Ezt még nem hallottam:)
mert aki valóban észnél van, az olyan dologba vágja a fejszéjét amire igény van és keresztülviszi az akaratát gátlásoktól mentesen. a másikra túlzottan odafigyelõ meg nem feltétlen tudja érvényesíteni az akaratát és szem elõl tévesztheti a célját. és ha már bunkó, az lehet, hogy csak a szemedben bunkó, mert téged megijeszt a fellépése a határozottsága a kezdeményezõképessége, a megingathatatlansága.
Szerintem te kicsit összekeverted a dolgokat. Aki nem gondolkodik, az nem jut elõre. Az meglehet, hogy a legsikeresebb üzletemberek nem épp csipkefinom lelkûek, de hogy logikusan gondolkodnak és a munkájukban nagyon jók, az biztos. Egyébként például régen ezért nem szerettek nõket kinevezni fõnöknek: a rosszul teljesítõ beosztottakat nem voltak képesek kirúgni, mert "igaz hogy minden nap késik, de terhes a felesége" és hasonló, empatikus, de logikátlan döntéseik miatt.
Mert csak a saját érdekeiket tartják szem elõtt, és mindenkin átgázolnak. Lehet, hogy ez a céljaik felõl nézve haladás, de emberileg mind hatalmas nullák.


Miért van, hogy sok nagyon szép lány nagyon csendes?

Tudom,hogy a szépség relatív,de azért nagyjából hasonló a vélemény arról,hogy tinilányok közül ki szép (nem kuv*s, hanem SZÉP) az osztályomban 3 ilyen lány is van, és mindhárman nagyon csendesek. Direkt figyeltem, nem csak velem nem beszélnek,hanem tényleg alig beszélnek. Meg osztályon kívül is ezt vettem észre. F/16

Legjobb válasz: A csendes lányok unalmasak? általánosítás és elõítéletesség. Valójában sokkal érdekesebb és izgalmasabb lassan megismerni valakit, mint az olyan lányok akik folyton beszélnek és könnyebben adják magukat. De ha nem veszed a fáradságot, hogy nyiss az ilyen zárkózottabb lányok felé, akkor majd ne csodálkozz hogy nem találsz normális lányt, aki még szép is...

A csendes lányok unalmasak? általánosítás és elõítéletesség. Valójában sokkal érdekesebb és izgalmasabb lassan megismerni valakit, mint az olyan lányok akik folyton beszélnek és könnyebben adják magukat. De ha nem veszed a fáradságot, hogy nyiss az ilyen zárkózottabb lányok felé, akkor majd ne csodálkozz hogy nem találsz normális lányt, aki még szép is...
lehet kicsit önbizalom hiányosak, ezért csendesek.Bár nekem szimpatikusak a zárkózott emberek.Meg egyébként az miért zavar, h csendes valaki? 22/L
Általános jelenség, hogy az erkölcsös emberek csendesek, nem zajonganak, mint egy rezes banda.
ma 20:21 Mintha én írtam volna, csak fiú vagyok. :)
Kérdezõ, nem debreceniek ezek a lányok véletlenül? Szívesen megismerkednék ilyen lányokkal, már mióta Õket keresem. Szerintem meg annyira édesek az ilyen zárkózottabb, de mégis bájos, szép lányok és hidd el, ha megismernéd õket meglátnád, hogy egyáltalán nem unalmasak, de annál nagyobb szívük van. :D Az a baj, hogy akik ilyen lányok az ismerõseim közt, azok mind foglaltak már. 21/F
én is csendes lány szeretnék lenni... de sajnos csak egy nagyszájú vagyok :/
Én is ilyen csendes lány vagyok, és nem tartom magam csúnyának. Azokkal, akiket jobban ismerek és megbízok bennük (például a barátnõimmel) elég jól el tudok beszélgetni. Viszont nagyon nehezen nyílok meg az embereknek. Egy idegennel nem igazán tudok dumálni. Fõleg a fiúkkal megy ilyen nehezen, azok közül is azokkal, akik egy kicsit is tetszenek. Ezért lehet, hogy õk unalmasnak tartanak. Pedig szerintem nem vagyok az. Ha a bizalmamba férkõznének, és megbíznék bennük, akkor velük is el tudnék beszélgetni.
A kérdező hozzászólása: én sem a szóf*só lányokat szeretem, direkt leírtam, hogy a közvetlen, barátságos, humoros lányokat. vannak csendes barátaim, õket eléggé ismerem mégsem beszélnek többet az idõ elteltével. szeretem õket mert a barátaim, de be kell valjam nem olyan szórakoztatóak, mint azok akik nem olyan csendesek.
A kérdező hozzászólása: én a közvetlen, barátságos, humoros lányokat szeretem, mert olyanokkal sokkal jobban érzem magam. egy nagyon csendes csaj nekem unalmas.
A kérdező hozzászólása: budapestiek, de ez a csendesség tényleg nem jó, mert nem úgy értem a csendeset, hogy nem visonganak, hanem úgy, hogy még a barátaikhoz is alig szólnak :S

Az miért van, hogy sok mű, de szép csaj rondának tart, ellenben sok átlagos vagy természetes szép lány meg helyesnek tart?

Például facebookon is inkább a természetesen szép vagy átlagos csajok lájkolják a képeimet, míg ezek a kikent, egoista kiscicák szeretnek belém kötni, kigúnyolni, hogy milyen ronda vagyok.

Legjobb válasz: Mert mindenki mást keres benned :)

Mert mindenki mást keres benned :)
Például a sok mû csaj agyában katyvasz van azért.
Én nem tudom komolyan venni a véleményüket. Olyan mintha elmennék egy állatkertbe és ott a majmok hozzám vágnának egy banánt. Hmm, ma nem megy a hasonlatos dolog. :D
Küldj képet privibe. (: 18/L
mert mondjuk nem akarnak megbántani, de legalább elfogadnád a véleményüket más embereknek, például a plázacsajoknak és nem kéne alapból cikizni õket
Ne foglalkozz velük, velem is ugyanez a helyzet. 20/F
És az mért van, hogy az én képemet senki sem lájkolja, pedig nem tartom magam rondának (más se).

Miért van, hogy sok külföldön élő magyar dolgozó rosszindulatú?

Miért van az,hogy amennyi ismer?sömet,vagy idegeneket megkérdezek,akik külföldön dolgoznak,azok váltig állítják,hogy nyugaton nincs meló,vagy nehéz,illetve nyelvtudás nélkül meg se próbáld!Ha meg egy Angolt kérdezek meg akkor ? azt mondja,hogy van kint meló (Betanított munka is és segéd munka is) Szóval én nem értem a magyarok miért ilyen rosszindulatúak?Vagy irigyek!

Legjobb válasz: Én azért szoktam mondani hogy nyelvtudás,szakma nélkül ne gyere mert ha NORMÁLIS munkát akarsz végezni akkor ahhoz kell nyelv és tudás.Bár kinek mi a normális.Ha te neked jó a mosogatás meg hasonlók...... Ha nem lett volna nyelvtudásom meg végzettségem akkor dolgoztam volna otthon de nem alantas munkákat.Semmi értelme kijönni mosogatni meg krumplit pucolni.Persze sok embert bepaliznak ezzel.

Én azért szoktam mondani hogy nyelvtudás, szakma nélkül ne gyere mert ha NORMÁLIS munkát akarsz végezni akkor ahhoz kell nyelv és tudás.Bár kinek mi a normális.Ha te neked jó a mosogatás meg hasonlók...... Ha nem lett volna nyelvtudásom meg végzettségem akkor dolgoztam volna otthon de nem alantas munkákat.Semmi értelme kijönni mosogatni meg krumplit pucolni.Persze sok embert bepaliznak ezzel.
A kérdező hozzászólása: Jó és mondd csak, mit érsz a magyar iskolákban tanított "nyelvtudással"?? Szerintem semmit. Ott tanulod meg igazán a nyelvet nem? Mert a szakmai nyelvet nem hinném itthon meg tudod tanulni...
Én otthon tanultam meg a nyelvet.Sõt az angolon kívül több nyelven is tudok hisz ez az én szakmámban elvárt.
A kérdező hozzászólása: Persze... :D
És még a külföldiek a rosszindulatúak...
A kérdező hozzászólása: Miért nem azok? Inkább kitúrnak minthogy segítenének...Undorítóak a magyarok! Még a Lengyelek, Szlovákok is jobban segítenek egymáson, de a kinti magyarok...Pffffff!
Én egyszer segítettem egy magyarnak. Azóta soha többet. A kezemet nyújtom, de neki a karom kellett. És igen, nyelvtudás, szakma nélkül nem éri meg. Mert hiába magas a minimálbér átszámolva, abból idekinn is csak nagyon kuporgatva élsz meg. Angliát hozom csak példaként, ahol ha havi 160 órát dolgozol és minimálbért keresel, akkor hazaviszel nettó 920-950 fontot. Ami szépen hangzik, csak amikor egy normális szoba bérlése, elfogadható környéken legalább 480-500 font, akkor már mindjárt nem ér annyit a pénzed. Mellesleg az étkezést ki lehet hozni havi 80 fontból, de akkor csak sza*t eszel, a normális étkezéshez havonta kell legalább 100-120 font, de inkább több. És akkor még tömegközlekedni is kell, ami szintén drága. Ha szolgáltatást akarsz igénybe venni, az megint nem olcsó. Ha nagyon magyarosan, spórolósan élsz, akkor kijössz a pénzedbõl, de az nem élet. 8-10 emberrel egy WC-t, fürdõt használni nem éppen normális élet. Bár aki igénytelen, annak megteszi.
A kérdező hozzászólása: De mit csináljak egy építõipari mûvezetõi papírral a kezemben, mondjuk a nyelv az megy, de Angliába ezzel elhelyezkedni??
Szerintem el tudnál helyezkedni, de gyakorlattal; azt meg nehéz szerezni, mert az építõipar nem igazán mûködik jelenleg a rossz gazdasági helyzet miatt. :/

Torrent-miért van, hogy sok embernek olyan magas az aránya (akár 10-20 is! )?

Szeretnék javítani az arányomon de nem megy mikor lejön a film van h el se kezdi visszatölteni vagy csak nagyon lassan. Miért van ez? Ja és a seedekél 2 szám van a második zárójelben ezek közül melyiket kell figyelembe venni?

Legjobb válasz: Az utóbbit, mivel az a tényleges leecher. Értelemszerûen ha kevés, nincs kinek visszaosztani. Illetve sok seeder szervert használ, így elveszti a prioritásod a kis otthoni feltöltésed. Olyan torrenteket szedjél le minél hamarabb amit nem rég raktak fel, vagy nagy méretû torrenteket szedjél le mint most freeleech idején, azok mindig kelendõek. Lehet passzív seeder vagy

Az utóbbit, mivel az a tényleges leecher. Értelemszerûen ha kevés, nincs kinek visszaosztani. Illetve sok seeder szervert használ, így elveszti a prioritásod a kis otthoni feltöltésed. Olyan torrenteket szedjél le minél hamarabb amit nem rég raktak fel, vagy nagy méretû torrenteket szedjél le mint most freeleech idején, azok mindig kelendõek. Lehet passzív seeder vagy
A legtöbb oldalon van bónuszpont rendszer: feltöltesz akármit, és kapod a feltöltésért az arányt (értelemszerûen) és bónuszpontot az új torrentért. A bónuszpontot ezután be tudod váltani feltöltés jóváírásra. Nekem 200x arányom van így, pedig csak 1:1-ig seedelek általában (amit másoktól szedek).
Vagy fõleg ingyeneseket töltenek le.Nekem sokáig nem is tudott arányt írni egy oldalon emiatt, aztán leszedtem pár nem free zenei albumot, az arányom ekkor száz fölött volt....:)

Miért van, hogy sokan lenézik a Simsont?

Legjobb válasz: Mert régi. Szoci. Azzal mentem egyszer suliba(az enyém ráadásul szép is: kék színû, fekete felnikkel, krómozott sárvédõkkel), és jöttek a cigányokat meg mindenki beszólogatni, hogy mi ez a szar, meg hogy ez milyen gáz. Mondtam, ez idõsebb, mint te, és valószínûleg tovább is fog tartani. Ez nem ilyen csúcs szuper csajozós robogó, amire ráülsz, bepöffented, és akkor te vagy a menõgyerek, mert a hülye mákdarálóddal börrögtetsz. Pedig szerintem a Simson menõ gép, jó dolog, rengeteg élményt ad, ha jól össze van rakva, akkor nem hagy ott sehol.

Mert régi. Szoci. Azzal mentem egyszer suliba(az enyém ráadásul szép is: kék színû, fekete felnikkel, krómozott sárvédõkkel), és jöttek a cigányokat meg mindenki beszólogatni, hogy mi ez a szar, meg hogy ez milyen gáz. Mondtam, ez idõsebb, mint te, és valószínûleg tovább is fog tartani. Ez nem ilyen csúcs szuper csajozós robogó, amire ráülsz, bepöffented, és akkor te vagy a menõgyerek, mert a hülye mákdarálóddal börrögtetsz. Pedig szerintem a Simson menõ gép, jó dolog, rengeteg élményt ad, ha jól össze van rakva, akkor nem hagy ott sehol.
Aki lenéz egy simsont az valószínûleg nem is ült még egyen sem. Szerintem annyira pöpec motorok, hogy az nem igaz. És ezerszer menõbb mint a mákdarálók amiket az elõzõ említett, és az idióta hangjuktól meg lehet õrülni. A cigányoknál csak a "bömös 5-ös" a menõ, de velük nem is kell foglalkozni.
Én nem nézem le a robogót, csak a hangja zavar, meg nem szeretem, hogy automaták. Ezért én inkább járnék simsonnal mint robogóval.
Én csak azt nem értem, hogy MINDIG a simsonosok kekeckednek a robogósokkal és mindig azt hozzák fel, hogy "mákdaráló" a robogó... Bakker, a simsonban egy ugyan olyan (csak régebbi és ócskább) 50 ccm-es 2T blokk van, mint a robogók többségébe. Ennek kapcsán a hangja pont olyan. A teljesítménye meg alacsonyabb, mert 4 évtizedes konstrukció.
A kérdező hozzászólása: * az (lemaradt)
a simson konstrukciója megelõzi a korát és nem sok motor fog annyit kibírni mint a simsonok ezért istenítik õket ennyire, egyébként teljes joggal. ennyi
Váltós motor is van 50-es 125ös ezerszer jobb mint a simson, nem kell pont robogóra gondolni, egyébként nekem semmi bajom a robogóval, városba szerintem sokkal praktikusabbak, mint a váltósak(10éve motorozok, próbáltam már párat, simsont is).
olasz motorokat szereltem hamár említetted a többszázezres sportrobogókat, mentem már egy párral. a kedvencem a derbi GP1 es volt 250 es létére nagyon jót ment és fordulékony is 500 as scarabeo val is mentem azon kívül hogy szépen gyorsul, egy rakás fos az egész... szóval kis robogótól a nagyokig mentem mindenfélével de egy se adta vissza a egy váltós motor (akár simson) sajátos feelingjét. Nem váltasz rajtuk, úgy ülsz rajtuk mint egy hintalovon nem úgy mint egy motoron. Ha választhatnék a többszázezres robogót választanám amit eladnék és vennék egy simsont a megmaradt pénzbõl meg egy kis autót veszek és máris elõrébb vagyok mint te...
, , Egyébként hasonlítsd össze egyszer egy bármilyen 50-es motor (akár robogó, akár sportmotor) hajtókarját egy Simsonéval. Kb fele olyan vékony..." Ja, mert abból kispórolták az anyagot :D
Fel mit nézzek rá? Ti magasztaljátok én meg sose értettem miért?
# 24 Miért is? A nyugati motorokhoz képest már az elsõ gyártott simo is technikailag alulmarad. Se önindító, se mindkét fékre kötött féklámpa (se tárcsafék...), van, amin reflektor sincs és még sorolhatnám. Sose volt a Szimó modern konstrukció, most meg már pláne nem az.
Reflektor van mindegyiken.
Reflektor van mindegyiken, és az elsõ fékkarnál is van féklámpakapcsoló...
Azért csak a késõbbi S53-as típusokon van gyárilag elsõ féklámpa kapcsoló, meg talán az S51C-nél. Helyzetjelzõ nem volt mindegyiken.
Írd be autók-motorok témakörben a keresõbe, hogy simson. Csak olyan kérdést lehet látni velük kapcsolatban, hogy miért nem jó ez meg az.
A kérdező hozzászólása: Vízhûtést, több felömlõt, forgósabb hengert, membránt és rezót a simóra is lehet csinálni, de a másik oldal nem mindegy, h egy simóval v egy robogóval vágótsz el
Vízhûtés (bár nem mindegyiknél), több felömlõ, forgósabb henger, membrán, kisebb karbi (a membrán nem kér olyan nagyot) és gyárilag rezó. Ennyi. Nagyvonalakban ugyan az, mint 30 évvel ezelõtt. Egyébként hasonlítsd össze egyszer egy bármilyen 50-es motor (akár robogó, akár sportmotor) hajtókarját egy Simsonéval. Kb fele olyan vékony...
"a kétütemû motorok nagyon keveset fejlõdtek a simsonok kora óta..." Ezt max az mondja, aki nem ért hozzá. Egy mai 50es robogó blokk fényévekkel korszerûbb. Nézz utána , hogy mivel!
A kérdező hozzászólása: tegnap 22:57 nem szoci hanem német
A kérdező hozzászólása: meg szerintem is a simson jobb, mert a robogóval nem hiszem, h kimennének terepre, meg ugratni.
22:57 vagyok De, Szocialista motor, mert az NDK-ban készült(Kelet-Németország)Ami a szocialista blokkhoz tartozott.
A kérdező hozzászólása: akkor igen
Kérdezõ: Te hány éves vagy?! A Simson NDK gyártmány, ami bizony szoci... Mellesleg megnézném, hogy egy simó hányszor ugrat terepen :D
23:25 Te mirõl beszélsz? a kétütemû motorok nagyon keveset fejlõdtek a simsonok kora óta..tulajdonképpen ugyan az, csak kicsit korszerûbb, néha vízhûtéses(de nem mindig).A négyütemû persze sokat fejlõdött az otto- motorok óta.
Én Simsonon tanultam meg motorozni , szerintem nagyon jó motor arra hogy megtanuld a lényeget de már rég túladtam rajta mivel fokozatosan váltogattam nagyobb kategóriákra.
A kérdező hozzászólása: ma 13:01 még nem próbáltál ugratni simsonnal terepen? v mi? egyszer próbáld ki, csak ne verd szét a teleszkópokat, meg az alu v a vas kereket. (nekem a régi vas kerek van rajta :) )
Persze, hogy nem próbáltam... Egy simson nem ugratásra való, még csak nem is terepre. Egy 20 centinél nagyobb bukkanón kitörik belõle a villa... Egy délután nem bírna ki egy krossz pályán.
A kérdező hozzászólása: nem pont krossz pályára gondoltam, ... de nem törik ki belõle a villa próbáltam, csak jó beállítás kell a villának, és keményebb rugó
Azért, mert egy egyszerû technika, sokat gyártottak belõle, így mindenhova eljutott. Tanyára, nagyvárosba, mindenhova. És azért van velük baj (már amelyikkel van), mert életük nagy részét hozzá nem értõ kezek között töltötték, és nagyrészt oda is kerülnek. Azért van a sok kérdés.

Ha az oroszok a legfejlettebbek az űrkutatásban, miért van, hogy sokan még a Roszkoszmosz nevét sem ismerik, de a NASA-t mindenki ismeri?

Legjobb válasz: Azért a fejlettebb szerintem erõs túlzás. Amiért most orosz technikára alapoznak az amerikaiak azaz, hogy olcsóbb és nem igazán van más. Olcsónak pedig azért olcsóbb mert az orosz ûrsikló program már vagy 30 éve véget ért, a mûködõképes Buran pedig megsemmisült egy raktár balesetben.

Azért a fejlettebb szerintem erõs túlzás. Amiért most orosz technikára alapoznak az amerikaiak azaz, hogy olcsóbb és nem igazán van más. Olcsónak pedig azért olcsóbb mert az orosz ûrsikló program már vagy 30 éve véget ért, a mûködõképes Buran pedig megsemmisült egy raktár balesetben.
Mikori az a könyv?
Abszolút más dolog a fejlettség, meg a reklám. Itt a sarki hamburgeresnél is jobb hamburgert csinálnak, mint a mekiben, mégis mindenki a mekibe jár.
Roszkoszmosz hány embert küldött a holdra? Hány ûrtávcsövet lõtt fel? Milyen eredménnyel záródtak a marsexpedíciói? Hány ûrszondája hagyta el a naprendszert? Szerintem ébredj fel.
Kína meg bányát akar nyitni.Ezenkívûl saját ûrállomást épít.Jó kérdés, hogy ki a legfejlettebb.
Azért mert a NASA csinálja a legtöbb "tiszteletre méltó" dolgot és a legtöbb felfedezés is az õ tiszteletük, míg az Oroszok csak ülnek és csak "fejlesztenek"
A NASA-t azért ismeri mindenki, mert: - benne van egy csomó népszerû amcsi filmben, - erõteljes népszerûsítõ kommunikációt folytat. Ha megnézed a két cég oldalát, rögtön látod a különbséget: az egyik egy sima céges honlap fõleg szövegekkel, a másik meg egy színes, képes, tanároknak és diákoknak szóló külön részekkel ellátott mulktimédiás webhely. Az, hogy valami ismert és hogy jó, az meg ugye két külön fogalom.
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam, hogy az ûrkutatásban az oroszok állnak az élen, utánuk a kínaiak és az amerikaiak csak harmadikak.
A kérdező hozzászólása: Az oroszok már Holdtámaszpontot is terveznek.Miért mindenki a NASA-t tartja az ûrkutatás fellegvárának?10 emberbõl szerintem nem is tudom hány tudna a Roszkoszmosz létezésérõl.
A kérdező hozzászólása: 8-as, 2012-es volt a cikk.

Az miért van hogy sok diplomás 60-90ezer forintokat keres? Nekem 8 általánosom van, Biztonsági őr, testőr vagyok.12órában dolgozom és 180ezer forintot keresek.

, be vagyok jelentve, nem unalmas, pörg?s munkahelyen, de voltam már építkezéseken is, ez jónak mondható akkor?

Legjobb válasz: Mert olyan diplomájuk van amivel nem lehet elhelyezkedni (pl szabad bölcsész), így inkább elvállalnak olyan melót amihrz nem kell különösebb szakképesítés, mint pl. a mekis munka. Másfelõl általában az emberek 8 órát dolgoznak, így arányaiban te 120000-et kapnál ilyen munkaidõvel.

Mert olyan diplomájuk van amivel nem lehet elhelyezkedni (pl szabad bölcsész), így inkább elvállalnak olyan melót amihrz nem kell különösebb szakképesítés, mint pl. a mekis munka. Másfelõl általában az emberek 8 órát dolgoznak, így arányaiban te 120000-et kapnál ilyen munkaidõvel.
Errõl szól a kapitalizmus. A piac diktál...
Mert a diplomának piacképesnek is kell lennie. Én egyetemi végzettséggel, doktori fokozattal 640 bruttót keresek. Magánszektor, 8 órás munka.
Nem annyit keresnek, csak annyira vannak bejelentve. A kettõ nem ugyanaz. Ha te 12 órát dolgozol, akkor a 8 órára esõ béred 120 ezer, a többi a "túlóra". Biztonsági õrként, testõrként a testi épségedet kockáztatod. Ezért kapsz többet.
Talán azért, mert a fõiskolán végzettek fele közszférában helyezkedik el, ott bruttó 118k Ft-ot kapnak, az egyetemet végzettek null gyakorlattal közalkalmazottként 128k Ft-ot, de õket inkább kormánytisztviselõknek teszik be, õket azért jobban fizetik. Az is igaz, amit az elõzõ mondott. Szabad bölcsészek is legfeljebb akkor kereshetnek többet, ha elvégzik a Ph.D képzést, és egyetemeken oktatnak plusz könyveket adnak ki. Egyébként egy jó szakmával, legalább egy kisebb protekcióval kezdésként is többet lehet keresni (nettó 180-250k Ft-ot).
Szerintem a te eseted nem tipikus. Mármint, hogy hivatalosan fizetnek, felvesznek 8 általánossal, és viszonylag jól keresel.
8 általánossal jónak. Én (nettó) 140-et keresek, de csak hétfõtõl péntekig napi 8 órában, és nem kell hadakoznom meg ordibálnom különféle problémás alakokkal, arra ott van a biztonsági õr :) Szóval ennek is van elõnye. A diploma, mint olyan, meg magában semmit nem jelent. Rengeteg a kamu diplomás, akikre semmi igény nincsen, szóval elmondhatja magáról, hogy elvégzett egy kommunikáció, vagy más büfészakos fõiskolát, aztán elmehet vele utcát söpörni, mert egyébként nem kell sehova. Egy mérnöknek nem nagyon szoktak ilyen problémái lenni, mert arra van kereslet.
Nekem vállalkozásom van. Nagyon sok múlik azon, hogy mekkora tapasztalattal rendelkezõ embereket alkalmazok-e és hogy számíthatok-e hosszú távon a munkájára. Ergo teljesen tapasztalatlan pályakezdõ és fiatal, kisgyerekes anyuka egyszerûen szóba sem jöhet. Olyan hölgyet sem veszek fel szívesen, aki kijött az egyetemrõl és nincs még csemetéje. Meg kell élnem nekem is, mûködtetni kell a vállalkozást, teljesen más oldalról nézem a dolgot.
Mert kamudiplomájuk van(bölcsész, büfészak), nyilván ezeknek nem fizetnek jól. Plusz lusták suli mellett elmenni dolgozni, mert ugye akkor kevesebb idõ jut bulira :O Pedig ahhoz, hogy jó melód legyen nagy pénzekért már egyetem mellett el kell menni melózni, és akkor bármikor kapsz munkát magas fizuért akár külföldön is. De nem kapkodnak a diákok, hogy menjenek melózni ezzen ledöbbenek, például:Programozó/tesztmérnök vagyok és annál a cégnél ahol dolgozom szabálszerûen vadászni kell, hogy jöjjön valaki dolgozni, nincsen ember kajakra, nem találunk, úgy keresek én is, de nincsen jelentkezõ, ilyet még nem hallottam komolyan mondom :O Nem akarnak dolgozni az emberek avgy nem tudom? De állandóan hiány van nálunk is IT-sból állandóan, sok embert kérdeztem, hogy akar-e jönni melózni jó hely jó meló, tudjátok kit válaszoltak, hogy most nem, mert suli miatt, meg, hogy még nem akar melózni. Én kérek elnézést, majd néz amikor nulla tapasztalattal nem kap melót vagy kap bruttó 80-ért mert nincs tapasztalata még.
Én diplomás vagyok és nem bölcsész szakon végeztem, a közszférában kaptam állást bruttó 108.000-ért nem a szakmámban, 70-et kapok kézhez. 1, 5 évig munkanélküli voltam államvizsga után, ahová jó lett volna a diplomám minimum 1-3 év tapasztalattal rendelkezõket kerestek, meg az sem elõny, hogy pályakezdõ fiatal nõ vagyok, az állásinterjúkon - habár nem lenne szabad - mindig felhozták a van-e párom, lesz-e gyerek kérdést. Meg hát számolós helyekre inkább férfiakat alkalmaznak, hiába tudom én is megcsinálni. Továbbá amíg más minimálbérért, 10 év tapasztalattal elvállalja, én nem tudok labdába rúgni. Márpedig nagy cégek mennek tönkre, ahonnan pl. tapasztalt villamosmérnököket bocsátanak el, õk a keresettek, nem a "kis izék", akik frissen szabadultak az egyetemrõl.
Épp emiatt nem kapok munkát a szakmámban. Nincs szakmai tapasztalatom a kötelezõ gyakorlaton kívül, szakmán kívül is 1 év sincs. Most néz ki valami kis szakmai munka, de az is csak besegítés. Bele is vetem magam a szakmai dolgokba, mert így, hogy nem használom, elhalványul a szakmai tudásom, egyszerû dolgok kiszámítására alig emlékszem, az új verziós programokban nem találom a dolgokat. Ezzel pedig csak még jobban hátrányba kerülök. Rendesen alkalmazni sehol sem akarnak, 26 éves nõ vagyok, nincs gyerekem, majd valóban akarok, de nem most. Ráadásul nem vagyok 100% magyar, ez a nevemen is látszik, felhozták azt is, hogy majd úgyis elhúzok külföldre, nem leszek biztos alkalmazott.
Ez fura utolsó, mivel csaj vagy sokkal könyebb lehetne, kicsit öltözködj fel csinin ha jó az alakod, akkor könnyebb melót kapni ha jó csaj vagy ;))) Vagy miért nem mész ki külföldre?Ha félig vagy magyar nyilván tudsz az adott ország nyelvén


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!